Roger’s - Az Órabirodalom

Sportos, modern, fiatalos karórák – nem egynyári használatra
Az AZTORIN órák bemutatása

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2016. szeptember 30.

Ma, amikor az óramárkák tobzódó sokszínűsége könnyen zavarba ejti az óraválasztás előtt álló vásárlót, könnyen hihetnénk, hogy már nincs olyan ár- és minőségi szegmens, ami ne volna kitöltve, hiszen szinte bármit választhatunk, bármennyiért.
A hosszú ideig érlelt dizájnterveket egycsapásra lemásolják az olcsó tömegtermékek, külső jegyeikben legalábbis, de beltartalmukban persze messze elmaradnak az eredetiktől.
Egy karóra azonban nem csupán külsőség. Egy karóra értékét, tartósságát nagyon sok egyéb szempont is befolyásolja.
A kiválasztáskor pedig magunknak kell mérlegelnünk, hogy ezek közül mit tartunk fontosnak, és miről vagyunk hajlandók lemondani; mert ha nem korlátlan az az összeg, amit órára kívánunk fordítani, valószínűleg szükséges lesz döntenünk valamilyen irányban.

Könyvjelző

Márka és minőség

Sajnos a kettő nem ugyanaz.

Ha egy márkanév közismert, az nem jelenti azt, hogy a minősége is kiváló; csupán azt, hogy az árába az átlagosnál nagyobb marketingköltséget építettek be.

Ha egy dizájnóra/divatóra sokat reklámozott, de az ára kedvező, akkor bizonyos, hogy a gyártási költségeket faragták le a lehető legjobban: olcsóbb szerkezetek, és még olcsóbb anyagok használatával.

Úgy is fogalmazhatunk: ha igazán jó ár/érték arányú órát keresünk, azt nem a sokat hirdetett, közismert márkanevek között fogjuk megtalálni.

 

A dizájn értéke

A közismert divatmárkák egymással versenyezve mutatják be újabbnál újabb kreációikat. Így van ez a kifutókon, és így van ez az órák között is. Az, hogy ezek az órák a külsőről, a megjelenésről, a meghökkentésről szólnak, természetes. Azonban ezek a megoldások nem olcsók; egy különleges szíj, egy karakteres számlap, egy merész tokforma bizony lehet igen egyedi, és lehet igen magas az előállítási költsége is – ebben az esetben ezek a külsőségek adják az óránk értékét.

Természetes hát, ha a szerkezet, a tok, az illesztések, tehát mindaz, amitől egy óra igazi óra volna, kerülnek olcsóbbításra. Ez a divatmárkák szempontjából azonban nem probléma, mert a kollekciók évszakonként változnak, és nem is cél, hogy valaki évek múltán is ugyanazt az órát viselje. Ilyen a műszaki kialakítása, és ilyen az alkatrészutánpótlása is: bizonyos alkatrészek egyáltalán nem, de még a gyári szíjak sem rendelhetők évek múltán. A jelszó ez: tessék újat vásárolni, mert már van jóval divatosabb, dizájnosabb, menőbb.

Ha tehát nem erre a nyárra, nem 1-2 évre keresünk órát, akkor jobb, ha másfelé tekintünk.

 

Aztorin Karóra, Férfi, Sport Discovery család, 164338

Speciális Discovery Channel Sport kollekció

A gyönyörű, díszdobozos sorozat minden darabja masszív, erős nemesacélból, és puha, nedvességet is jól tűrő, csuklóra nem ráfeszülő gumiszíjjal és 100 méteres vízállósággal készül. Az óraüveg – mint minden AZTORIN esetében – karcálló zafírkristály, és nem csak a hátlap, de a beállítókorona is menetes rögzítésű. Így, és csakis így garantálható, hogy az óránk tökéletesen ellenálló legyen nedvességgel, izzadtsággal, porral, szennyeződésekkel szemben, akár a hétköznapokon, akár egy túra alkalmával. Az AZTORIN Discovery sorozata egyszerűen fenomenális kivitelű: a szálhúzott tok élcsiszolásai, ívei ragyogóan szépek, az üvegrámán elhelyezett polírozott csavarfejek erőt és biztonságot sugároznak, az épített számlap pedig a körszövött technológiával készülő modern hegymászó köteleket idézi. Lélegzetelállító!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mitől jó egy karóra?

Nem a külsőségektől.

A szerkezetek között hatalmas különbségek vannak, és egyértelmű, hogy a kisebb szériás svájci szerkezetek teljesen más elvek alapján kerülnek megtervezésre és megépítésre, mint a japán/keleti, tömeggyártással készülő társaik. (Azonban vigyázat: a svájci szerkezetek sem egyformán jók!)

A szerkezet tehát magas értéknövelő, de van, ami ennél is fontosabb.

És ez az anyagminőség.

Egy kommersz karóra műanyagból, vagy fémnek látszó rézötvözetből készül (pl. Daniel Klein, Mark Maddox). Ez az anyag kopik, rozsdásodik, egy cseppet sem tekinthetünk rá minőségiként.

A nemesacél sem egyforma: a könnyű, hajtogatott, lemezes kivitel sem érzetre, sem tartósságra nem az igazi, de a divatmárkák jó része ezt alkalmazza, mert jóval olcsóbb, mint a tömör anyagok használata.

De ne higgyük, hogy a tömör nemesacél minden óránál azonos: akik ismerik azt az érzést, hogy egy fémszíj húzza a szőrt a csuklójukon, azoknak vagy lemezes szíjuk van, vagy olyan, aminek a belső, alsó kiképzésére, csiszolására már nemigen fordítottak figyelmet.

Egy szépen megmunkált tömör acélszíj sokat elmond az adott márkáról – de igen komoly árdrágító tényező is egyben. Az anyagon túl tehát nagyon lényeges, hogy milyen annak a kidolgozása.

A konstrukció, a megtervezettség, a belső kialakítás, a rezgésmentesítés, a tömítettség olyan szempontok, amelyek ugyancsak rendkívül fontosak. Nem, nem befolyásolják az óra kinézetét, de a napi használatot, azt, hogy mennyire lesz alkalmas az óránk biciklizésre, motorozásra, túrázásra, sportolásra, bizony nagyon is.

Fontos tehát, mindennél fontosabb, hogy olyan órát válasszunk, amely nem csak megfelel az ízlésünknek, de az órával szemben támasztott igényeinknek is.

A vásárláskor nem szokott felmerülni, de nagyon nem elhanyagolható, hogy az óra szervizháttere, alkatrészutánpótlása milyen, mert utólag nem jó szembesülni azzal, hogy egy elhasználódott szíj, egy összetört üveg, vagy egy cserélendő gumitömítésre hónapokat, vagy egy évet is várni kell. Ilyen szempontok alapján emeltük ki azokat a márkáinkat, amikre tudunk, merünk 4, vagy akár 5 év jótállását is vállalni, a hagyományos 1, vagy 2 év helyett.

 

AZTORIN SPORT LIMITED

Aztorin Karóra, Férfi, Sport Limited család, 153855

Klaszikus dizájn, ami ma sem veszített semmit frissességéből

A klasszikus, Rolextől származó, búvárlünettás fazon szinte minden óragyár kollekciójában megtalálható – de mégis, mindenki másként fogalmazza újra ezt az örökérvényű formát. Az AZTORIN a megszokott nemesacél helyett titániumból készítette el a saját verzióját, tökéletes, 45 mm-es méretben. Hogy ez túlontúl nagy volna? Bizonyára vannak, akiknek igen, de azt is látni kell, hogy ez a stílusú óra ebben a méretben mutat igazán jól. Mert ehhez nem férhet kétség. Az AZTORIN itt sem csak a dizájnt viszi tovább: a vízállóság már 200 méter, a számlap leolvashatósága kiváló, és a hátlap is, a korona is menetes. A karcálló zafírkristály pedig még egy tükröződéscsökkentő bevonatot is kapott. Az órához egy exkluzív díszdoboz is jár, amelyben az óra mellett egy további gumiszíj is helyet kapott. További értéknövelő tényező, hogy minden darab egyedi sorszámmal van ellátva, és mindössze 500 darabot készítettek belőle.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Sport Limited család, 153860

Sorszámozott szépség titániumból

Hatalmasat mutat a keskeny üvegrámával készülő limitált titánium kronográf. A tömör titánium, ebben a méretben, karcálló üveggel, vízálló szigeteléssel bizony nem olcsó, különösen akkor nem, ha ilyen szépen és ízlésesen kerül kivitelezésre. Mert ebben egy fikarcnyi hiba nincs: a mérete ellenére is barátságos, emberi szellemet sugároz. Ehhez az órához is exkluzív díszdoboz jár, és egy további, háromrétegű, valódi borjúbőr óraszíj.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mit válasszunk?

Könnyű kimondani, hogy egy jó svájci órát, de azok árai jócskán magasabbak.

Ez persze nem csoda, hiszen az olcsó távol-keleti gyártás helyett (mert ne legyenek illúzióink: az amerikainak, olasznak, franciának, németnek, dánnak mondott órák szinte kivétel nélkül kínai, thaiföldi, hongkongi üzemekben kerülnek összeszerelésre), a szakképzett svájci munkaerő jóval drágább. Az óraszerkezetek felépítése, műszaki kialakítása, javíthatósága teljesen más szintet képvisel – már amennyiben jól választunk, és megint csak nem a reklámoknak hiszünk.

Azonban döntenünk kell, mert a dizájnórákkal azonos árért nyilvánvalóan egyszerűbb megjelenésű órát kapunk, hiszen a beltartalma jóval drágább.

Ha pedig mind a külcsín, mind a szerkezet, mind a kialakítás elsőrangú, bizony háromszoros árat kell fizetnünk még egy belépőkategóriás svájci óráért is.

 

Az AZTORIN azért nagyon jó választás, mert páratlan minőséget kínál, ha nem is alacsony, de kedvező ár mellett.

Az AZTORIN azért nagyon jó választás, mert az órák többsége van olyan masszív és erős, hogy univerzálisan használható legyen.

Az AZTORIN azért nagyon jó választás, mert modern, dinamikus megjelenésével azonnal képes meghódítani a fiatalokat, de a sportos, aktív középkorúakat, vagy akár idősebbeket is.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Ha egy AZTORIN karórát kézbe veszünk, azonnal érezni fogjuk azt a mellbevágó különbséget, ami közte, és egy japán, vagy dizájnóra között van.

A tokok, fémszíjak nikkelmentes, tömör, ragyogóan csiszolt nemesacélból készülnek, és ha nem is a luxuskategóriát idézőn, de ebben az árkategóriában szinte semmivel sem összevethető módon.

Az órák üvege karcálló zafírkristály: nem minerálüveg, nem zafír felületkezelésű K1 üveg, hanem valódi zafírkristály, amely hétszer keményebb, mint az acél, és ötször keményebb, mint a „karcállónak” mondott minerálkristály.

Miért nincs ilyen üveg a többi sportos órán? Mert egy nagyobb méretű, sportos, és vízálló órába nem lehet (pontosabban nem volna szabad) vékony üveget tenni – ide már vastagság kell.

Az AZTORIN azért is nagyon jó választás, mert a Sport kollekciójának darabjai nem csak nevükben, dizájnjukban, vagy feliratukban vízállóak, hanem valójában is: ehhez pedig nem futószalagon készült gyártás, hanem gondos tervezés, megfelelően illesztett dupla tömítések, menetes rögzítésű korona és hátlap, azaz minőségi konstrukció szükséges.

Az AZTORIN nem svájci óra, de ha nem akarunk százezer Forint feletti összeget szánni egy karórára, akkor a legjobb választás, ha az anyagát, kivitelét, üvegét, használhatóságát figyelembe vesszük.

A szervizháttere, az alkatrészutánpótlása ugyancsak elsőrangú: ezért is adunk rá 4 év jótállást.

 

Milyen egy valódi sportóra?

Menő, sportos, fiatalos, dizájnos – de mindez akkor lesz igazi, ha maga az óra is alkalmas arra, amit sugall: sportolásra, kirándulásra, kerékpározásra, vagy akár hegymászásra.

Ehhez viszont már nem elég jól kinézni, ehhez már szakmai tudás és minőség is kell.

Egy sportóra ma már egészen mást jelent, mint amit korábban. Az igényes anagyokból készülő sportos, farmeres, sportzakós, könnyedebb viseletek a hétköznapok részévé váltak, amelyekhez egy klasszikus bőrszíjas óra kevésbé megfelelő. A sportos elegancia viszont magával hozta a karórákkal szembeni magasabb elvárásokat: a minőséget, a minőségi megjelenést, és nem pusztán az erőteljességet, hanem a cizelláltságot is. Azt a fajta cizelláltságot, ami a részletek minél aprólékosabb kidolgozását követeli meg, a fantáziát, amely képes újabb megoldásokat hozni, és természetesen az ízlést, amely nem a távol-keleti kultúrákat veszi célba, hanem bennünket, európaiakat.

 

AZTORIN SPORT

Aztorin Karóra, Férfi, Sport család, 164296

A tökéletes sportos elegancia

Örök dilemma, ha egy órában szeretnénk minél több tevékenységünket megvalósítani. Az AZTORIN vadonatúj sorozata ezt a vékony mezsgyét veszi célba: némileg visszavéve a sportosságból, egy letisztult, de kellően sportos óra született, amelynek erős, férfias stílusa elvitathatatlan. A stopper komplikáció természetesen nem hiányozhat, ezzel teremtve meg a számlap műszerfalszerű megjelenését. A varrott, puha, azonnal kézre álló bőrszíj, vagy akár a tömör acélszíj (micsoda fémszíj!) remekül egészíti ki az óránk fiatalos dinamizmusát. És megannyi apró finomság: a tok oldalai elegánsan gömbölyítettek, az egyébként fluoreszkáló indexek számlap felé néző végei nyílhegyben végződnek, a stopper központi másodpercmutatójának vége pedig éppoly piros színű, mint az óra másodperce. Karcálló üveg, hosszú elemélettartam, vízálló tömítettség, menetes hátlap, pompás kivitel. AZTORIN.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Sport család, 164306

Színtiszta sportosság

Természetesen nem csak névleg: a forgatható üvegráma, amely stopperhelyettesítőként is szolgálhat, akkor is nagyszerűen fest, ha a számlappal megegyező színben, és akkor is, ha attól eltérőben pompázik. A férfias erő szinte sugárzik az órából, és a gumiszíj sem véletlen: ezt az órát sportoláshoz tervezték. A gumiszíj puha, tartós használatra szánt, és kellemes viselet. A fémszíj már-már műalkotásnak is tekinthető: bátor és innovatív formája, csatlakozásai, élei rendkívül meggyőzőek. A karcálló üveg mellett a vízállóságot menetes hátlap, és menetes rögzítésű korona teszi biztonságossá.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Sport család, 164308

Minden részletében gondosan megmunkált

Az AZTORIN igényes, szépen kivitelezett, ízléses és ízig-vérig modern: de nem dizájnerek tervezték – legalábbis nem csupán ők. Ez azért fontos, mert egy karóra nem csak külsőség; használhatósága azon is múlik, hogy valóban átgondoltan tervezték-e meg. Mert hisz mit is ér a vízállóság, ha bőrszíj van egy órán? A legtöbb esetben nem sokat, hiszen egy átlagos bőrszíj nem vihető vízbe. Az AZTORIN épp ezért használ sok óráján gumiszíjakat, amely bírja a nedvességet, komfortos, tartós, nem nehéz, és a csuklóra sem feszül rá megterhelés esetén. Ha sport, ha túrázás, ha kerékpározás, ha intenzív használat: egy gumiszíjnál nincs jobb választás. Egy AZTORIN nem lehet önkényes, magamutogató, vagy harsány – de lehet férfias, stílusos, és megnyerő. Egy számlapnak úgy kell szépnek lennie, hogy közben az idő leolvashatósága ne sérüljön. Egy gumiszíjnak tartósnak, puhának kell lennie, de nem lehet egy komoly óra szíjának az illata sem rossz. És a tok, amely nem csupán arra hivatott, hogy tökéletes védelmet nyújtson a szerkezet számára: a csiszolása, szálhúzása, éleinek megmunkálása, és minden apró részlet, amire képes a gondos megmunkálás, magáért kell beszéljen. Mint ennél a modellnél is: bátran forgassuk körbe, és vegyük szemügyre minden apró részletét, mert számunkra tervezték és készítették a legnagyobb odaadással.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Sport család, 153828

Különlegesség kékben

Az AZTORIN kollekció egyik vezérmodellje kékben pompázó, nagyszerű darab. Nem, nem csak a számlap és a vízálló gumiszíj, de maga a tok, a beállítókorona és a nyomógombok is kékítettek. Az óra fotója csak részben tudja érzékeltetni, mennyire szép és különleges is ez a modell: a matt és a fényes felületek váltakozása, az élcsiszolások, a gombok formája, és a háromdimenziós számlap több százezres órákat idéznek. A puha gumiszíj tökéletes egységet alkot az órával, a műszaki jellemzők pedig jóval átlagon felüliek: 100 méteres vízállóság, amit menetes rögzítésű hátlappal és koronával is biztosítanak, valamint a minden AZTORIN órára jellemző üveg, amely teljesen karcálló zafírkristály.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Sport család, 164315

Elegencia - másként

Egy újabb példa arra, mennyire nézőpont kérdése, hogy egy órát sportosnak, vagy épp elegánsnak tekintsünk. Az AZTRORIN ezt a modelljét a sportos órák közé helyezi, míg sokan ezt gond nélkül társítani fogják elegáns öltözékhez is. Igen, sportos a kronográf kiosztás, a fluoreszkáló mutatók és indexek, az üvegrámán feltüntetett átlagsebesség-mérő skála, a masszív fémszíj, és a 44 mm-es tokátmérő is. Az eleganciát viszont erősíti a gyönyörű kidolgozás, a tok, a fémszíj és az üvegráma fénye és megmunkálása, valamint az is, hogy a lünetten megjelenő színezetlen beosztás háttérben marad. A fémszíjnál még időzzünk el egy pillanatra: a tökéletes kidolgozású, minden irányban lekerekített tömör nemesacél csatszemek és a rászerelt dupla biztonsági zár olyan minőséget képvisel, amely egy több százezres órának is becsületére válna.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

AZTORIN CASUAL - Elegánsan a hétköznapokon is

A hétköznapi, laza, de mégis igényes öltözködés kiegészítője az AZTORIN Casual kollekciójának pompás darabjai. Sokan készítenek hasonló órákat, de az AZTORIN azért egészen más: nem csupán a kommersz, lemezes anyagokat mellőző kialakítás miatt, nem csak a valóban bőrből (mert itt már gumiról nem lehet szó) készülő szíjak miatt, és nem csak a tökéletesen karcálló üvegek miatt, hanem azért is, ami kézbe véve azonnal érződik egy-egy AZTORIN órán: ezt a fajta komoly minőséget viszont nem lehet szavakba önteni.

 

AZTORIN CASUAL

Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164321

Barátságos, emberi, harmonikus

Nem lehet mást mondani rá: ennek a modellnek a bőrszíja csodaszép. A kétrétegű, kifejezetten erős, tartós borjúbőr óraszíj fénye, varrása gyönyörű. A varrás egy árnyalattal világosabb, mint maga a bőr színe, és így nem tolakodó, de mégis jelen van. A struktúrálatlan anyag teljes valójában mutatja magát. A tok hátborzongatóan szép, akkor is, ha fekete, akkor is, ha acél színű, ami leginkább formájának, és keskeny rámájának köszönhető. A számlap is olyan tökéletes, mint az óra maga: funkcionális, az idő jól leolvasható, de a mutatók, a beosztás, az indexek nem nehezednek rá az órára. A szürke és a barna színek pedig végképp barátságos, emberi, harmonikus hatást keltenek. Egy hétköznapi óra, amely minden szempontból túlemelkedik a hétköznapi órákon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164326

Igazi társ a hétköznapokra

Miután a divatkövető ifjúság maga mögött hagyta a színes, szilikonszíjas műanyagórák divatját egy újabb forma felé fordult, amely valójában csak számára volt új, de ez mit sem változtatott a hatásán. A szövetszíjak alapvetően nem a lapos, épp hogy cseppálló divatórák tartozéka, hanem egy funkcionális kiegészítő, amely nem csupán stílusos, hanem az intenzívebb, kalandosabb életvitelt űző természetjárók, túrázók ideális társa. Ekkor viszont már egy valódi óra is kell hozzá, amely nem csak külsőségeiben „menő”, hanem tokozásában, vízállóságában, használhatóságában is az.
Így talált egymásra az AZTORIN és a bőrrel megerősített szövetszíj, amely ha nem is annyira ellenálló, mint egy gumiszíj, ha nem is tekinthetünk rá elegánsként, mint egy bőrszíjra, és örök darabként sem, mint egy jobb nemesacél szíjra, mit sem változtat azon, hogy a szövetszíjak stílusosak, tartósak és változatosak. Egy farmer, egy színes ing és egy vászoncipő mellett pedig igen jól tud mutatni – különösen akkor, ha bátran választunk magunknak öltözékünkben és óránkban is a kék, piros vagy épp narancsszíneket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164331

Hogyan kedvezzünk az észnek és a szemnek egyformán?

A homokszínű számlap és a fekete keret, amely határokat szab, de egyúttal hangsúlyt is ad a fluoreszkáló mutatók által körbejárt területnek, és a markáns, 45 mm-t is meghaladó óratok a szemet bűvölik el. Ha viszont nem csak képen gyönyörködünk ebben az órában, hanem kézbe is vesszük, láthatóvá és kitapinthatóvá válik, mit jelent az, hogy tömör nemesacél, és mit jelent, ha a tömör nemesacélt igényesen, gondosan és precízen munkálták meg.
Egy AZTORIN minőségérzete ezen alapszik: az anyagminőségen, a gondosságon, a precizitáson és az igényességen.
Az AZTORIN CASUAL a hétköznapok élményszámba menő társa, amely különleges, egyedi, és átütően erős kisugárzással rendelkezik.
A különböző fényviszonyok között is jól látható óra- és percmutató felett narancsszínű másodperc mozog. Ugyancsak megjelenik a narancs a negyedik mutató nyílhegyforma végződésén. Utóbbi a GMT funkciót szolgálja oly módon, hogy az üvegráma 24 órás beosztásáról olvashatjuk le az előzőleg koronával beállított, helyitől eltérő időzóna pontos idejét.
Az óraüveg – mint kivétel nélkül, minden AZTORIN esetében – teljes mértékben karcálló, vastag és erős zafírkristály. Különlegesség viszont, hogy a dátumablak felett nagyítós üvegbetétet helyeztek el, amely – természetesen – ugyancsak azonos az üveg anyagával, így felszínből kiálló volta ellenére sem kell kopással, sérüléssel számolnunk.
Mi lehetne méltóbb párja egy ilyen természetközeli darabnak, mint egy erős, kétrétegű marhabőr szíj, két oldalán végigfutó fekete színű varrással.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164333

Sportosság zsúfoltságmentesen

Egy karóra számlapján megjelenő komplikációk, többletfunkciók elsődlegesen az óra megjelenését, a számlap műszerfalasságát szolgálják – ugyanakkor mégsem kedveli ezt mindenki. Egyrészt azért, mert érezhetően emelik egy óra árát, másrészt azért, mert a számlap némileg túlzsúfolttá, nehezebben leolvashatóvá válik – és ez egy mindennapra szánt óra esetében fontos is lehet. Erre a problémára kínál izgalmas megoldást az AZTORIN zónaidős (GMT) modellje: a számlapon a hagyományos 3 helyett 4 mutatót helyeztek el, amelyből a negyedik az üvegrámán feltüntetett 24 órás beosztásra mutat. Az ötféle változatban készülő sorozat mindegyike különleges, egy cseppet sem hivalkodó módon használva színeket és árnyalatokat. A 45 mm-es óratok lenyűgözően szép, mert nemcsak nagy, de nagyon szépen formázott is. A mérethez megfelelő súly is társul, és egy erős, vastag borjúbőr óraszíj, melyen még a csat is stílusos. A beállítókorona részleges védelmet kapott, a hátlap menetes rögzítésű, a vízállóság a napi használatnak több, mint megfelelő, az üveg pedig, mint minden AZTORIN esetében: teljesen karcálló.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164316

Öltöny és fehér ing mellé ajánljuk

Az igazi elegancia nem vászonnadrágot és sportzakót jelent, hanem öltönyt, fehér inget és nyakkendőt, fekete bőrcipőt, és egy ilyen hibátlanul klasszikus karórát. Persze az AZTORIN ehhez a modellhez is adagolt némi fiatalosságot: ha többet nem is, de látványos tokméretet, keskeny üvegrámát, fazettált indexeket, kiemelt stopperköröket és kézre simuló kivitelt. Az igazi órarajongók a pompás tok- és üvegcsiszoláson túl az épített számlap apró részleteiben is gyönyörködhetnek, mint például a stopperkörök aprólékos mintázata. A háromféle bőrszíjas változat mellett két fémszíjas verzió is készül, melyből az egyik finoman adagolt rozéarany betéteivel hódít.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 153814

Bátor, különböző, menő

A természet meleg, barátságos földszínei ma is, és mindig is népszerűek voltak. Egy hétköznapi öltözékhez ezek a színek tökéletesen illenek – ha kirándulásra indulunk, ha kiülünk egy parkba, ha gyönyörködni akarunk a naplementében. A nem tolakodóan nagy méret, a változatos, de kellemes színvilág, és a természetes, háromrétegű valódi bőr óraszíj olyan együttes hatást kelt, mint egy kiegyensúlyozott, pontosan megtervezett nap estéje.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 153830

Egy örök klasszikus soha nem megy ki a divatból

A divat idővel mindig visszatér oda, ahonnan indult: a feketéhez, a fehérhez, az egyszerűséghez, a letisztultsághoz, a klasszikus stílushoz. Nincs ez másként a karórák között sem: az AZTORIN esetében olyannyira nem, hogy a hétköznapi kollekcióba is belefér egy-egy hiper elegáns darab. Mitől lesz egy öltönyös óra mindennapi viseletre alkalmas: természetesen a műszaki felépítése miatt. Ez a típus is karcálló üveggel, vízálló tokozással, kiváló minőségű nemesacél felhasználásával, és mondhatni meglepő módon, de menetes rögzítésű beállítókoronával készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

AZTORIN CLASSIC - A modern elegancia

Az AZTORIN számára a klasszikus nem régit, ódivatút és feledhetőt jelent, hanem valami olyat, ami úgy képes táplálkozni a múlt értékeiből, úgy őrzi és ápolja meg azokat, hogy egyszersmind hozzá is ad valamit önmagából. Az AZTORIN a mai kor emberének órája, és a Classic sorozat azt mutatja meg, hogyan kell megjelenni egy számunkra fontos eseményen.

Az órák nem kicsik, de nem is vaskosak; a számlapok finoman megmunkáltak, akkor is, ha kézművesen kidolgozottak, és akkor is, ha nemesen egyszerűek; szépek, harmonikusak, simulékonyak, olyanok, amilyennek egy vérbeli, elegáns órának lennie kell.

 

AZTORIN CLASSIC

Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153792

Modern elegancia

42 mm – talán a mérete is teszi, hogy ennyire más, és ennyire átütő lehet egy alapjaiban klasszikus jegyekből táplálkozó karóra. Az épített számlap tobzódó cizelláltságát az indexek határozottsága és az ezek mellett futó körív ellensúlyozza tökéletesen. A lépcsős tok, amely a tokfüleken is folytatódik – parádés. A rozéarany betétekhez a barna bőrszíj remekül illeszkedik, amelynek fehér varrása frissítően passzol a számlap színéhez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 164292

Kézműves kidolgozás

A kéz vonalát követni képes tokfülekhez a szerkezethez mérten lapos tok tartozik, amit azért menetes hátlappal rögzítettek (végtére is, ez azért egy AZTORIN), és így elérhető, hogy a tok nyitásakor, zárásakor semmilyen sérülés ne keletkezzen (már abban az esetben, ha szakműhelyhez fordulunk, és nem egy pláza eladójához). Az óránk mérsékelt vízállóságú, ami tökéletesen elegendő mindarra, amit az öltönyünkben egyébként tennénk vele. A számlap cizelláltsága meseszép, kézműves munkát idéz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153760

Az igazi tradíciók ma is hódítanak

Számtalan egyszerű karóra készült az elmúlt évszázadban, és az AZTORIN most megmutatja, hogyan kell ilyet készíteni ma: a lányos, harmincegynehány milliméteres tokot nagyobbra cserélték, a megkérdőjelezhetetlen eleganciát pedig határozott indexekkel és mutatókkal tették erőteljesebbé; a polírozott tok szíjbefogó fülei matt, szálhúzott megmunkálást kaptak; a könnyed viseletű modell tartósságát, ellenálló képességét menetes hátlappal és karcálló üveggel erősítették meg.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153754

Mértani pontossággal megszerkesztett számlap

Végtelen tisztaság és egyszerűség árad ebből a modellből. A mértani pontossággal megszerkesztett számlapon vékony, egyenes vonalú mutatók követik az idő múlását. A kifejezetten lapos, elegáns tok oldala lekerekített – itt már nem lehet szó menetes hátlapról, sportosságról; ez az óra olyanok számára készült, akik számára a nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a megállapodottság nem cél, hanem az élet maga. A fekete és fehér számlappal, acél vagy aranyszínű tokkal készülő sorozat üvege természetesen, ebben az esetben is karcálló zafírkristály.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153771

Egyszerűség és letisztultság mindenek felett

A letisztultságot mindennél magasabb szintre emeli az AZTORIN ezzel a szuperlapos, kétmutatós órával. Nincs másodpercenként mozgó mutató, csak az óra, és a perc, amelyek méltóságteljesen mérik és mutatják az időt. Az időt, a nap 24 óráját, az óra 60 percét, az időt, amiből oly sok, és oly kevés van egyszerre. Különlegesség a könnyű, bőrbarát titánium tok kecses, lépcsős kivitele, akárcsak a kétrészes számlap. A laposság ellenére a cseppállóságról nem kell lemondanunk, de persze figyelembe kell venni, hogy ez a modell nem kertásáshoz, vagy hegymászáshoz készült.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153786

Lapos, légies, elegáns - igazi kuriózum

Az előzővel azonos, azonban mégis merőben más ez a fémszíjas változat. A laposság és kifinomultság egyezik, azonban a titánium helyett a tervezők az erősebb, felújítható nemesacélt használták, ami ugyan egy nehezebb órát eredményezett, de vitathatatlan előnyökkel is jár. A felhasználási mód ebben az esetben is a kíméletességen alapszik, de kétségtelen, hogy ennyire légies, lapos, elegáns fémszíjas férfióra valódi kuriózumnak számít.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153805

Könnyű, bőrbarát, titánium

A sok, karórákkal kapcsolatos dilemma egyike az, hogy egy fémszíjas óra egy bőrszíjassal szemben nehezebb, de a fémszíj nem kopik el, nem izzad rá a kezünkre. Erre kínál megoldást az AZTORIN titánium órájával, amely az acélnál lényegesen könnyebb, bőrbarát, és szürkés színével nem feltűnő, kifejezetten barátságos megjelenést kölcsönöz. A titánium ellen szól viszont, hogy míg a nemesacél sérülés esetén felújítható, addig előbbi sajnos nem – így ebben kompromisszumot kell kötnünk. A biztonsági záras csatban, a menetes hátlaprögzítésben, a karcálló üvegben viszont nem – ezekkel mind rendelkezünk ebben az esetben is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Zárszó

Az AZTORIN mást, és számos szakmai szempontból többet és jobbat kínál, mint a hasonló árketagóriájú márkák karórái.

Természetesen vannak még szebb, és még jobb modellek, de azok árai akár többszöröse is lehet ezeknek.

Mint minden óránál, az AZTORIN esetében is két fő kérdést tehetünk fel: milyen a minőséghez kapcsolódó ár/érték arány és mennyire tekinthető stílusosnak, karakteresnek. Utóbbi talán még a minőségnél is fontosabb, de az AZTORIN kiválóan szerepel mindkét szempontból.

Ma, amikor minden a gyorsaságról, a változásokról, a tedd magadévá, használd, és ha ráuntál, dobd el fogyasztói szemléletéről szól, sem a kereskedő, sem a vásárló részéről nem merül fel a szerviz- és alkatrészutánpótlás fontossága.

Az AZTORIN klasszikus hagyományú óramárka, amely más elvek szerint készül; ezt mutatja az anyaga, a kivitele, a súlya, a vízállósága, az üvege, és minden részlete is. Nem véletlenül vállalunk rá a hagyományos 1, illetve 2 éve helyett akár 4 év jótállást.

Egy AZTORIN megérdemli a gondoskodást, amit mi igyekszünk a legmagasabb szinten biztosítani hozzá.

 

Mivel fenti cikkünkben nem csupán az AZTORIN órákat, hanem több általános, vagy inkább: alapvető óraválasztási szempontot is érintettünk, arra bíztatom Önt, kedves olvasó, hogy ha kérdése merült fel, írjon nekünk az orabirodalom@rogers.hu e-mail címre.

 

További cikkeinkben pedig tájékozódhat egyéb márkáinkról, és kiemelten a svájci órák világáról, különbségeiről is.

Jó olvasást, sok álmodozást, és örömteli választást kívánok!

 

Könyvjelző

Sportos, modern, fiatalos karórák – nem egynyári használatra  Az AZTORIN órák bemutatása
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink

Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa