Menü
Kedvencek

Swiss Military by Chrono - Karórák a hétköznapok hőseinek
Mit kínál egy svájci óra, ha még az ára is kedvező?

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. október 1.

Napjainkban számtalan óramárka csábítja a vásárlókat, azonban a reklámszövegek sokszor megtévesztőek. Alábbiakban bemutatunk egy olyan óramárkát, amely nem csillogó marketinggel megszórt kommersz műanyagot kínál, hanem valódi értéket.

Egy Swiss Military karóra alapvetően a kalandos, aktív életmódot folytatók számára készül, a sportos megjelenést erősíti, de a kidolgozása a legtöbb esetben olyan eltalált és minőségi hatást kelt, hogy bátran használható elegánsabb öltözékhez is: azért, mert szép, azért, mert férfias, azért, mert erőt és magabiztosságot sugároz, és azért, mert stílusa van. És ez egy óránál ugyanolyan fontos, mint egy férfi esetében.

Minőségi anyagok, svájci óraszerkezetek, precíz kidolgozás, házon belüli gyártás és egyedülálló garancia: ezt nyújta kedvező ár mellett a SWISS MILITARY BY CHRONO.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Minőség és külcsín

Egy márkás divatóra 30-100,000 Forint közé esik, egy ismert svájci márka 60-200,000 Forintos ársávban vásárolható meg. Előbbinél kifejezetten a külsőt és a dizájnt fizetjük meg (hiába is szeretnénk hinni, hogy ha már közel 100,000 Forintot fizetünk, jobb szerkezetet is fogunk kapni), egy svájci óránál viszont már egyértelműen jobb a minőség, jobb a kidolgozás és lényegesen jobb az óramű is.

 

De mi a helyzet, ha minőséget szeretnénk, ellenben nem tudunk, vagy nem akarunk túlontúl magas összeget fordítani erre?

Kedvező árú svájci óra jóval kevesebb készül, ami nem is csoda, tekintve a kézi összeszerelések miatti jelentős emberi munkát és szakember igényt, a lényegesen drágább alkatrészeket, a minőségi gyártósorokat és a komoly minőségellenőrzést. Így fordulhat elő, hogy az alsóbb ársávokban a svájci órák közel sem olyan mutatósak, mint a távol-keleten készülő divatórák; emiatt is tudnak utóbbiak labdába rúgni.

Az utóbbi időben viszont a svájci óraipar is egyre jobban figyel a külső megjelenésre, legalábbis kezd kiemelkedni néhány olyan óragyár, amely külsőben is frissebb és kidolgozottabb, mint ahogy azt megszokhattuk.

Az egyik legjobb példa erre a most bemutatásra kerülő Swiss Military by Chrono, amely tökéletes választás lehet azok számára, akik nem a legjobbra vágynak, de elsőrangú minőséget szeretnének, a lehető legkedvezőbb áron.

 

A Swiss Military négy arca

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144073

Klasszikus

Világos és fekete színű, jól áttekinthető számlappal, finom, struktúrálatlan, valódi bőr óraszíjjal vagy akár tömör nemesacél szíjjal is készül ez az időtlen modell. A vízállóság ebben az esetben csak mérsékelt, de már itt is duplatömítésű a korona és a tok szélében külön kiképzett helyre került a hátlaptömítés.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Automatic Watches család, 149390
preload

Elegáns

Egy svájci óra akkor az igazi, ha automata szerkezettel készül: ebben a modellben maga az óramű is hibátlan és gyönyörű. A visszafogottan díszített számlap szép formájú indexeket kapott, alattuk körbefutó mintázattal és mindegyik végén percjelzéssel.

Az óra auráját a számlap belső ívének aprólékos díszítése éppúgy meghatározza, mint az áttörés ehhez igazodó kiemelése.
A billegő mozgásának további erősítése persze akár feleslegesnek is tekinthető, azonban a tervezők nem ezt szerették volna elérni, hanem egy minden ízében elegáns órát megalkotni.

A Swiss Military by Chrono modelljei azonban nem öltönyös órák; így van ez ebben az esetben is, hiszen a tok szálhúzott élei, és a matt, egyszerű, ám minőségi bőrszíj hétköznapi hangulatot teremtenek.

A stílus kettőssége nem hátrány: lehetőség inkább, hogy a bőszíj cseréjével ezt a mindennapra szánt órát különleges alkalmak hiteles szereplőjévé emeljük.

De így is, úgy is nélkülözve minden túlzást, maradva a visszafogott eleganciánál.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144264

Sportos

A gyár házon belül működő tervezőcsapata itt már elengedte a fantáziáját: az eredmény egy nagyszerű, sportos, figyelemfelkeltő modell lett, amely azért megmarad a józan ízlés határain belül. A szerkezet fogas tengelyei 13 rubinkőben forognak, a tok ellenálló képessége pedig átlagon felüli: a korona felől mindjárt három gumitömítést is elhelyeztek. A lünett széle izgalmasan megmunkált, a számlap bordós színei pedig a mutatókon, a koronán és a mesterien kidolgozott óraszíjon is megjelennek. A 44 mm-es tokátmérő nem épp kicsi, de szépen simul a kézre – otrombaságnak még írmagja sincs.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Automatic Watches család, 193280
preload

Katonai

Amikor a svájci órakészítés értékei katonai szellemiséggel találkoznak, olyan karakterű órák születnek, amelyek függetlenséget, stílust és időtlenséget képviselnek.

A SWISS MILITARY BY CHRONO kollekciójának legerősebb darabjai a pilóta- és katonai órák, de ezek közül is kiemelkednek az automata szerkezettel szereltek.

Az acél vagy fekete színű óratokok masszív benyomást keltenek, amit a minőségi anyagok és a precíz kidolgozás emel a gyár katalógusának legjobb darabjai közé. A finom árnyalatú selyemfényű számlapok tovább erősítik az óra magas minőséget közvetítő megjelenését.

Akárcsak a fehérrel varrott, erős és tartós, kétrétegű borjúbőr óraszíj, amely Vintage hangulatot ad az óra bátor kisugárzásához.

Az óránként 28,800 féllengéssel működő svájci szerkezet, a házon belüli gyártás, a karcmentes üveg és az órához választható 5 éves Roger’s Prémium+ Garancia – figyelembe véve az óra kedvező árát – kiemelten kedvező ajánlatnak számít.

A modell 12+1 változatban érhető el – akár azonnali szállítással – eltérő színű számlapokkal és számlapbeosztással, tokokkal és szíjakkal, melyek között egy különleges, Recco reflektorral is felszerelt szövetszíjat is találunk, amely baleset vagy szabadban történő eltévedés esetén biztosít jeladási lehetőséget túrázóknak, hegymászóknak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Történelmi hagyományok és a múlt tisztelete

A Swiss Military órák a legszebb barokk városnak nevezett Solothurnban készülnek. A 16 ezer főt számláló város a Jura hegység lábánál fekszik, az Aare folyó partján, mintegy 30 km-re Biel/Bienne-től. A csodaszép helységben még nyáron sem emelkedik 23 °C fölé a hőmérő higanyszála, ami nem csoda, hiszen havonta csupán néhány órányit süt a nap.

 

A város büszkeségei a gyönyörű barokk és reneszánsz épületek, a tizenegy templom és kápolna, és az ugyanilyen számban épült szökőkút és torony. A kis üzletekkel és vendéglőkkel, hangulatos kávéházakkal tarkított Óváros teljességgel forgalommentes, hívogatón csábítja sétákra a turistákat és helybelieket egyaránt.

 

Az útikönyvek szerint a történelmi múltú „nagykövetek városában” az olasz nagyság párosul a francia bájjal és a német praktikummal.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A Swiss Military órák gyártója az 50 munkatársat foglalkoztató, családi tulajdonban lévő vállalat, a Chrono AG. A karórák egy olyan épületben készülnek, mely a megelőző száz évben mint órásiskola működött (ez volt a legelső órás tanműhelyek egyike), így a hagyomány, a tradíció és a szakértelem mélyen beleivódott az épület falaiba és levegőjébe, és ha ott járunk, a szakma egyik igazi szentélyébe pillanthatunk be.

 

A Chrono AG azon túl, hogy megrendeléseket is szép számban elégít ki, két saját márkával rendelkezik; ezek az igen friss és fiatalos Cover és a Swiss Military by Chrono. Ha túlontúl körülményesnek érezzük az utóbbi elnevezést, ez csak azért van, mert más órákon is megjelenik hasonló felirat, de alábbiakban minden megállapításunk csak a Chrono AG által gyártott órákra vonatkozik.

 

Variációk feketére

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144121

Vérbeli Military dizájn

Vérbeli Military dizájn: fekete tok, fekete számlap, fekete acélszíj. A szerszámgépgyártásból átvett színezési eljárás hagyományos értelemben alig kopik, de megkarcolni természetesen meglehet. Azonban egy ilyen stílusú modellen a használati nyomok még jól is állnak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144203

Szénfekete tok és sötétzöld vászonszíj

Szénfekete tok, informatív, de nem túlzsúfolt számlap, piros másodpercmutató, és hozzá illő korona; átlagsebesség-mérő skála, stopper- és dátumfunkció és egy kiváló minőségű óraszerkezet; az óra fílingjét azonban a pompás tokformán felül a zöld színű textilszíj bolondítja meg igazán.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 193268
preload

Egy csipet zöld színnel fűszerezve

A fekete tok és fekete acélszíj meghatározó hangulatát a számlap indexeinek, és az üvegráma számjegyeinek zöldje módosítja - nem is akármilyen módon: melegebb, barátságosabb, emberibb hatást érve el. A 43 mm-es óra férfiasságához kétség sem férhet; és szépség is van benne bőven: a számlap és a tok szinte ragyog, a nyomógombok és a korona minimál dizájnja pedig pont annyi, és olyan, amilyennek lennie kell.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Min múlik egy karóra minősége?

A minőségi szerkezet egy svájci karóra legfontosabb alkotóeleme, de ettől még nem lesz sem kivételes, sem tökéletes, sem kedvelt a vásárlók számára.

A Chrono AG igen kedvező áron kínál kivételes műszaki tartalmú időmérőket, szigorú szakmai alapelvek szerint készülő, magas értékű órákat.

Alábbiakban sorra vesszük, mitől különb egy ilyen óra a hasonló árú divatóráktól, és azt is, mennyire nem marad el a konkurens márkák drágább óráitól.

 

Az óraszerkezetek tehát kézzel összerakott, minőségi darabok, de ez szinte minden svájci óráról elmondható. Az órák tokozásában, az anyagfelhasználásban, az anyagok megmunkálásában, az illesztésekben, a műszaki tervezésben – ezekben viszont már jócskán lehetnek különbségek. És mit sem ér, ha egy gyenge és silány kivitelű tokba a legdrágább óraművet is szerelik; az biztosan nem fog hosszú távon pontosan és megbízhatóan működni.

 

Egy Swiss Military órával szemben pedig igencsak lehetnek elvárásaink: egy katonai órának tökéletesen kell viselnie a mindennapok megpróbáltatásait, legyen az sport, túrázás, kirándulás, úszás vagy egy pörgős, munkás hétköznap.

A Chrono AG komolyan vette a márkanevet, és ehhez méltó órákat hoz forgalomba (ami, mint már említettem, nem feltétlenül természetes a hasonló név alatt futó egyéb gyártmányoknál).

 

Egy férfias óra nem csak fekete lehet

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144140

A fekete és a rozéarany lenyűgöző találkozása

A rozéarany szín karórákon való megjelenése nem új keletű; fekete mellett pedig igen erőteljes hatás érhető el: jelen esetben a tokon túl a nyomógomboknál, a koronánál, a számlap indexeinél és a mutatóknál is feltűnik. Az óra a lyuggatott, kétrétegű gumiszíjjal tökéletes párost alkot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144180

Fekete számlap és tökéletes leolvashatóság

Sötétben is jól leolvasható számlap a fluoreszkáló mutatóknak és indexeknek köszönhetően; egyszerű, mondhatni klasszikus kivitel. Azonban a számlap többárnyalatú színe, a tok minőségi megmunkálása, az élek csiszolása, az egyszersmind szép, egyedi és kézreálló korona kiemelik ezt a modellt is az átlagból.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144227

Bézs, barna, acél, és egy csöppnyi piros: a kivételes óriás

A nagy is lehet szép: a 46 mm-es tokátmérőt, a rendkívül tartós, kétrétegű marhabőr óraszíjat, a határozott számjegyeket, a fekete hátterű dátumkijelzést jól ellenpontozza a krémszínű számlap, a bőr finom barna színe, és a korona kimunkált formája.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A tokok vastag, erős anyagból készülnek, ami biztosítja az értékes szerkezetek ütődéstől, rázkódástól való megfelelő védelmét.

 

A korona, az üveg, a nyomógombok és a hátlap illesztései mind-mind rendkívül fontosak az óránk por- és vízmentessége szempontjából. (Senki ne gondolja, hogy ennek számára nincs igen komoly jelentősége: az eső, a kézmosás, a pára, a hideg/meleg váltakozása, az UV sugárzás igen komoly erőpróba minden karóra számára, melynek alapján kijelenthetjük, hogy vízmentességre bizony nem csupán úszás, fürdőzés vagy zuhanyzás miatt van szükség.)

Egy Swiss Military karórában rendkívül precíz és igényes megoldásokkal találkozhatunk. Egy karóra koronájában normál esetben egy gumitömítés véd a nedvességgel szemben, egy Swiss Military óra koronájában minimum két, esetenként három tömítést is elhelyeztek.

 

A hátlaptömítések rendszerint a hátlap peremére kerülnek – a gyár többnyire itt is a drágább megoldást választja: a tokba külön vájat készül, és ebbe helyezik a gumitömítést.

Az órák vízállósága szinte kivétel nélkül 10 atmoszféráig garantált, amely meghatározza az üveg vastagságát is. (Igaz, ez az érték nagyon sok órán szerepel, de kétszer is érdemes meggondolni, hogy melyiket tesszük ki ezen nyomás töredékének is.)

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 160144
preload

A sportos funkcionalitás tökéletes példája

Egy újabb nagyszerű, valódi sportmodell: recézett lünett, amely szépen rímel az óra hangulatára; egyenes vonalú, nyílhegyben végződő, fluoreszkáló mutatók; erőt, masszívitást sugárzó méret. Nem hagyható figyelmen kívül a tok koronát védelmező kialakítása sem – szakmai szempontból semmiképp.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
SWISS MILITARY BY CHRONO Karóra, Férfi, 191845

Kronométer pontosság rendkívül kedvező áron

Szép szálhúzott felületek, lünett- és oldalpolírozás, a fémszíjban pontosan annyi fény és árny, amennyi szükséges, ugyanígy az épített számlapon is megannyi ötlet és változatosság, amely véletlenül sem válik tolakodóvá, de visszafogott, szerethető, jó vele együtt élni, és követni a másodpercmutató végén lévő apró nyílhegyet. Hát lehet-e lélektelen egy tárgy, amit szeretünk?


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Összességében megállapíthatjuk, hogy a Chrono AG által gyártott órák árkategóriájukon messze túlmutató minőségben készülnek – most lássuk, mit mutatnak az órák kívülről.

 

A valódi minőség a részletekben rejlik

A megfelelő külcsín olyan súlyú követelmény, amely teljes mértékben meghatározza egy óra kereskedelmi sikerét. A megújult, vadonatúj kollekció ebből a szempontból sem okoz csalódást; különösen akkor nem, ha a hivalkodás, a megkérdőjelezhető egyediségre és indokolatlan méretnövelésre törekvés helyett a mesteri tokcsiszolásokra, a tokok és a számlapok fényére, kidolgozására, az élek, az élletörések megmunkálására, a szép szíjakra, az átgondolt, mindig jól látható számlapokra, a stílusos megjelenésre, a meggyőző összképre helyezzük a hangsúlyt.

 

Minőségi szerkezet, átgondolt tervezés, átlagon felüli anyaghasználat és kidolgozás; felelősségteljes, hosszútávra tervező órakészítés, amely egy kósza pillanatra sem játszik el a divatos, magas áron kínált, ellenben tiszavirág-életű, eldobható termékek gyártásának gondolatával.

Egy professzionális svájci gyárnak így kell működnie, mert így érdemes, és mert a nevét csak így írhatja be a történelembe.

 

És hogy mindezt mivel szeretnénk alátámasztani?

Mi nem csupán internetes webáruházként, nem szimpla viszonteladóként, hanem olyan szaküzletként dolgozunk, ahol a megfelelő termékválasztéknál is előbbre való a biztos szervizháttér.

Nem küldjük a vásárlóinkat márkaszervizekhez, központi képviseletekhez; nem tárjuk szét a karunkat, ha már a garanciaidő lejárt azzal, hogy sajnos, nem tudunk segíteni. Azért nem, mert egy óra érték, és ha egy vásárló megtisztelt bennünket azzal, hogy elfogadta a szakmai érveinket, és olyan órát választott, amelyet mi ajánlottunk neki, ezért a felelősséget is vállalnunk kell. Ellenkező esetben nem volnánk szavahihetőek és tisztességesek. És bármennyire is elfeledett, ez a két legfontosabb dolog az életben.

 

Az elmúlt évek szerviztapasztalata alapján kidolgoztunk egy olyan speciális garanciát, amelyet csak néhány, kiemelt márkánkhoz biztosítunk; így ezek esetében a hagyományos 1-2 éves garancia helyett 5 évig szavatoljuk, hogy az óra tökéletesen fog működni.

 

Nem minden általunk forgalmazott márkára, nem is miden svájci órára vállaljuk ezt, hanem olyanokra, amelyekben különösen hiszünk, és amely gyárak számunkra is biztosítják mindazokat a feltételeket és alkatrészeket, hogy ezt biztosítani tudjuk.

 

A Swiss Military by Chrono ezek közé tartozik.

 

Az 5 éves Kiterjesztett Prémium Garanciánkról alábbiakban olvashat részletesebben:

 

Nézzen körül webáruházunkban!

Swiss Military by Chrono órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa