Roger’s - Az Órabirodalom
TAG Heuer órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Igazodjon el a svájci órák világában! 1.
Szakmai tanácsok egy életre szóló karóra kiválasztásához

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. november 6.

Az üzletek karóra kínálata soha nem látott választékot mutat; a boltok eladói viszont többnyire képzetlenek, olyanok, mint egy utcáról betévedő – csupán színekben és formákban gondolkodnak; az órásmesterek régmúlt, korszerűtlen módszerekkel végeznek el 2 perces elemcseréket; a márkásnak és minőséginek hitt divatórák valójában egyszerű kínai gyártmányok; az interneten érzések jelennek meg szakmai véleményként és elképesztő mennyiségű németnek, svájcinak titulált ultra-kommersz karóra márkát zúdítanak ránk soha nem látott álkedvezményekkel… Mindeközben olyan alapvetések merülnek feledésbe, mint hogy az igazi karórák nem csupán szépek és divatosak, de komoly műszaki tartalommal is rendelkeznek, javíthatóak, és némelyik ma is úgy készül, mint nagyapáink idején: egy egész életre szólón.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Alábbiakban nem foglalkozunk túlárazott, távol-keleti, szervizháttér nélküli órákkal, ellenben sorra veszünk néhány komoly, valódi óragyárban készülő, hús-vér óramárkát, és arra derítünk fényt, hogy mi a különbség a néhány tízezer és a több milliós órák között. Különbség több is lesz, egy viszont azonos: mindegyik eredeti svájci gyártmány.

De legelőbb azt tisztázzuk, hogy miért van ma is oly nagy nimbusza a valódi svájci óráknak.

 

 

MIÉRT SVÁJCI ÓRA?

1685 októbere a hugenották számára sötét korszak kezdetét jelentette: XIV. Lajos eltörölte a szabad vallásgyakorlás jogát, ami azt eredményezte, hogy a protestáns iskolákat és templomokat felégették, és erőnek erejével kényszerítették a reformátusokat/kálvinistákat, hogy térjenek át a katolikus hitre – mindezt lelki üdvük megmentése érdekében.

Mintegy 200 ezer hugenotta menekült el Franciaországból, köztük számos, magasan képzett, rendkívüli tehetséggel megáldott kézművesek, akik ékszereket, és nem utolsó sorban órákat készítettek: a legtehetségesebbek hercegek, királyok és császárok számára, olyan egyedi darabokat, amelyek sorozatgyártása még nagyon hosszú ideig váratott magára. A sors különös fintora, hogy a későbbi francia uralkodók már svájci mesterek számára adhatták le megrendeléseiket a legkülönlegesebb időmérők megalkotására.

Az elüldözött hugenották teremtették meg a svájci órakészítés alapjait, ők tanították meg az arra fogékony svájci fölműveseket a szakma fortélyaira, és így történhetett, hogy néhány évtized múltán nem francia, hanem svájci anyaföldön lát napvilágot Abraham-Louis Perrelet, és Abraham-Louis Breguet, akik megpecsételik a svájci órakészítés sorsát. Perrelet már 1780-ban (!) feltalálja az automata szerkezetet, míg Breguet Mária Karolina nápolyi királyné részére készíti el a világ legelső karóráját, mindezt 1812-ben (!).

(Micsoda tanulsága a történelemnek, és mekkora felelősség egy ország irányítói számára, hogy egy-egy politikai döntés egy nemzet jövőjét, évszázadokra kiható sorsát is mily nagymértékben befolyásolni tudja!)

 

A francia/svájci határt átlépve egy 300 km hosszú hegységrendszerben találjuk magunkat. A Jura a Rhone és a Rajna között helyezkedik el, német oldalán a fekete tobozos fáiról elnevezett Fekete Erdővel, amely nekünk, magyaroknak is igen kedves vidék, hiszen itt válik eggyé két apró patakocska, a Brigach és a Breg, azért, hogy folytathassa útját majd 3000 kilométeren át a Fekete-tengerig. Ez a Volga után Európa második leghosszabb folyama, és mi csak így nevezzük: a kék Duna.

De térjünk vissza a Jurába, annak is a svájci részére, amely a svájci óraipar bölcsőjévé vált, ahol a hugenották, és azok utódai minden tehetségüket ezekben a hegyekben, ezekben a folyókban, ezeken a magaslatokon hagyták örökre. A föld, amely holt testüket befogadta, a levegő, amely otthont ad szárnyaló szellemüknek, és minden fa és virág, amely értük, emlékükért hajladozik, virágzik és illatozik, mindez a gyönyörűséges, romantikus táj azért él és ragyog, mert itt születettek, éltek és dolgoztak az elmúlt évszázadok leghíresebb órakészítői.

Svájc és a Jura vidék, a Watch Valley nem csupán óragyártók székhelye, nem csupán egy hely a világon, ahol órák születnek, hanem az órakészítés megszentelt földje, ahol a régmúlt mestereinek szelleme soha nem engedheti, hogy préselt, egyszerhasználatos kacatok kerüljenek rozsdásodó óratokokba. Az óragyártás nem iparág itt, hanem örökség, amely olyan mélyen beleivódott a patakok vizébe, a föld homokjába, a hegyek mészkövébe, hogy aki itt születik, annak első szava nem az, hogy Anya, vagy Apa, mert az órák szeretete már az anyatejjel együtt érkezik minden újszülötthöz.

Felsorolni lehetetlenség mindazokat, akik itt kezdték pályafutásukat, akik itt indultak el világhódító útjukra, és akik közül jónéhányan ma is itt dolgoznak, ugyanazzal az elhivatottsággal, amely őseik véréből, tudásából, tapasztalatából ered és táplálkozik.

A teljesség igénye nélkül nevezzük meg néhányukat: Neuchâtelben született Breguet és Perrelet, ma is Le Noirmontban készíti pompás időmérőit a Louis Erard és Ernest Borel, Les Genevezben az Edox és a Claude Bernard, Saint-Imierben a Longines, Biel/Bienneben az Omega és a Perrelet, Lengnauban a Rado és az Epos, Le Locleban a Zenith, a Mido és a halszálrugógyártó Nivarox, Tramelanban pedig a tourbillon specialista Armand Nicolet. La Chaux-de-Fondsból indult a Heuer és a Rolex, és ma is itt készülnek a Corum és a Movado órái, nem is beszélve a Sellita mechanikus szerkezeteiről, és itt van Grenchen is, amely otthont ad az ETA-nak, a Breitlingnek, az Eternának és a Fortisnak.

Micsoda névsor – és ma már mindegyikük, kivétel nélkül: legenda.

 

MIÉRT A LEGJOBBAK MA IS A SVÁJCI ÓRÁK?

A svájci óragyártásnak a karórák fejlődésének elmúlt évszázadában első számú szerep jutott. Köszönhető ez a történelem alakulásának, a földrajzi helyzetnek, a speciális adottságoknak, és annak is, hogy a svájci mesterekhez hasonló innovátorok nem igen születtek.

A folyamatos fejlesztések kezdetben arra irányultak, hogy a falióra szerkezetek hordható formában zsebóra tokokba kerüljenek, minél megbízhatóbban és pontosabban működjenek, majd pedig még kisebb szerkezetek készüljenek, immár karon viselhető órák formájában alakot öltve.

A karóra azonban újabb és újabb kihívásokat jelentett, mert sokkal több külső, mechanikai hatással szemben is ellenállóvá kellett tenni a szerkezeteket, és a szerkezeteket magukba rejtő tokokat, pedig száz évvel ezelőtt még fel sem merült, hogy egy karórát vízbe lehessen vinni.

Az óragyártás egyre finomabb, egyre pontosabb, egyre kisebb részletekbe menő megoldásokat követelt, ami nagyon sok tervezést, fejlesztést, és javítást is kívánt, míg eljutott a karóra mai szintjére. A tervezés és a javítás, a szerkezetek javíthatósága minden svájci óra sajátja volt, és ma is az, legalábbis azon gyártók esetében, akik nem próbálják meg az óraszerkezeteken megspórolni a reklámokra költött milliókat.

Egy valódi, értékes svájci szerkezet, legyen az mechanikus vagy elektromos működésű, egy hatalmas tudásbázisra épülő, átgondolt fejlesztés eredménye. Egy ilyen szerkezet nem tartalmazhat préselt műanyag elemeket, nem készülhet géppel, automatizáltan, nem lehetnek benne leszakadó csavarfejek. Egy értékes svájci óraszerkezet patyolat tiszta környezetben és minőségben készül, és bármennyiszer szétszedhető, összerakható, azaz javítható, szervizelhető. Egy minőségi svájci óraszerkezet nem néhány évre készül, hanem egy életre szóló közösségre. A javításokhoz alkatrész szinte soha nem szükséges, mert tisztítással, újraolajozással, finombeállításokkal jórészt mindig javítható; ha azonban szakszerűtlenül javították, vagy az órát nem rendeltetésének megfelelően használták, akkor évtizedeken át rendelhetőek hozzájuk alkatrészek is.

Egy távol-keleti szerkezet teljesen más elvek szerint épül fel: már nem a javíthatóságra, hanem a jól csengő reklámok kiszolgálására törekszik – és a minél olcsóbb gyártásra.

Ezért nem lesz egy svájci óra soha napelemes, eco-drive, kinetic, vagy rádióvezérelt, ezért nem készülnek agyonbonyolított elektronikákkal javíthatatlanná fejlesztett csodák.

Ezért nincs is mit csodálkozni azon, hogy addig, amíg egy svájci elektromos (quartz) szerkezet fém csapágylemezei között fém fogaskerekek rubinkövekben forognak, addig a távol-keleti és japán szerkezetek műanyag csapágylemezes és műanyagkerekes megoldásaiban már ez a kimunkáltság szóba sem kerül.

Mindez nem jelenti azt, hogy egy japán szerkezet szükségszerűen hamar tönkre fog menni, és azt sem, hogy egy svájci kézműves munka soha nem hibásodhat meg. A különbség a javíthatóságban, a szellemiségben, és az ebből fakadó értékben van.

Természetesen ehetünk „jót” egy műanyagtányérból is, de teljesen más, ha porcelánból tesszük ugyanezt, és ez akkor is így van, ha tudjuk: a porcelán törékenyebb.

Svájc történelmi múltja és hagyományai olyan szerkezetek gyártását jelenti ma is, amelyek a Swiss Made órákat fogalommá tette, és teszi ma is.

 

A svájci órák négy kategóriája

Bergstern Karóra, Férfi, Harmony család, 153892

Belépőkategória: minőség, alapáron

Egy valódi svájci óra beltartalmában értékes, időtálló és különleges. Azért a műszaki tartalomért, amit a világon mindenhol tisztelt a szakma és a hozzáértő közönség. De egy svájci óra ezzel együtt lehet ragyogóan szép is – mint ez a belépőkategóriás, ám varázslatosan elegáns számlappal, vékonyított tokkal készített szívhez szóló remekmű.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144561

Középkategória: kiváló ár/érték arány hosszú távra

A COVER jól példázza, hogy milyen nagyszerű kivitelű és minőségű órákból választhatunk, ha egy kicsit feljebb lépünk, de még mindig a megfizethető kategóriában maradunk. Ez a pompás modell minden részletében igen komoly óra érzetét kelti: a leheletvékony üvegráma akadálytalanul hagyja érvényesülni a ragyogóan kimunkált számlapot, mely alatt a szerkezet is átlagon felüli. A tok és a fémszíj súlya, kidolgozása, és a megannyi apró részlet mind arra vár, hogy felfedezzük, és beleszeressünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, Héritage család, 148821

Felső kategória: magas érték és időtállóság

A klasszikus svájci óragyártás értékeinek és a kézműves órakészítés elementárisan szép példája a Louis Erard műhelye, amely hírnevét a mechanikus óraszerkezetek és komplikációk készítésének köszönheti. Ragyogó Héritage modelljük vonalvezetése, modernitással megfűszerezett időtlen stílusa egy olyan rendkívüli kimunkáltságú számlapban ölt test, hogy a szem is könnybe lábad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 133293

Luxuskategória: több generációra tervezve

Egyedi tervezésű és készítésű óraszerkezet működteti a Carrera Calibre 1887 automata kronográfját: az un. „házon belül” kézülő komplikáció különlegességét és értéktartását az is adja, hogy a TAG Heuer külön gyárat épített a szerkezet gyártásához, de így is csak a kereslet egy részét tudják kielégíteni. A Carrera erőteljes óratokja és nemrég megújított acélszíja valóban nemes, értékes és elnyűhetetlen.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

MIT TEKINTHETÜNK VALÓBAN SVÁJCI ÓRÁNAK?

A „svájci óra” fogalom, minőségi kategória, értékmérő – épp ezért próbálnak visszaélni vele oly sokan.

Hogyan állapíthatjuk meg mi magunk, hogy mi van a kezünkben?

Az egyre szigorodó svájci törvényi szabályozás szerint egy óra számlapján szerepelnie kell a Swiss Made feliratnak, ha az óra túlnyomórészt svájci alkatrészekből, de mindenképp svájci szerkezettel, Svájcban került összeszerelésre.

A svájci órák közé nem tartoznak azok, amelyeken a Swiss Made felirat nem szerepel.

Ennek megfelelően teljességgel komolytalan a „svájci szerkezetű, de nem swiss made”, a valamilyen „swiss made alkatrésszel készülő, de nem swiss made”, valamint a jórészt „német gyártású, svájci szerkezetes” karóráknak titulált kommersz gyártmányok, amelyek valójában thaiföldi szerkezettel kerülnek forgalomba. Utóbbiak esetén a svájcra való hivatkozásokat a reklámokban, hirdetésekben, weblapokon láthatjuk – de az órákon soha!

Természetesen a köznyelvben replikaként emlegetett, de egyébként egyszerű hamisítványok kínai gyártói mit sem törődnek a svájci törvényekkel, így kerülhet a Rolex felirat mellé a swiss made is párezer Forintért – de ezek bazári volta és beszerzési forrásai ugyanolyan szegényesek, mint azok, akik hordják ezeket.

 

MINDEN SVÁJCI ÓRA KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ?

Nem tekinthetünk el attól a ténytől, hogy ma minden vállalkozásnak, így az óragyártóknak is sikeresnek és nyereségesnek is kell lenniük, különben nem maradhatnak fent.

A nyereségesség elérését nagyban könnyíti a távol-keleti munkaerő, az olcsóbb alapanyagok és szerkezetek használata, továbbá minden, ami a gyártást gyorsabbá, automatizáltabbá, ezáltal olcsóbbá képes tenni.

Ugyanakkor, a piac és a vásárlók figyelmét is folyamatosan fent kell tartani, ami hatalmas marketing és reklám költségeket jelent.

Minden gyártó maga dönti el, hogy a vásárlókat hatásos reklámokkal vagy kedvező árakkal vagy kiváló minőséggel, vagy ezek valamilyen kombinációjával próbálja meggyőzni.

Minél nagyobb egy vállalat, annál inkább elveszíti azt a kézműves szellemet, ami az egyszemélyi tulajdonosú cégek sajátja, azt a hitvallást, amely a svájci óragyártást felülmúlhatatlanná tette, és helyébe pusztán számok, mennyiségek, profit és nyereség lép.

Ezért történhet, hogy a legtöbb esetben nem a közismert svájci óramákák a legjobbak. Ezért fordulhat elő, hogy a világ legjobban menedzselt svájci márkájában, a Tissot-ban géppel készülő, préselt, nem javítható szerkezetek is kerülnek, a 100-200-300 ezer forintos kronográfok szerkezetei nem szerelhetőek, és akár 400 ezer Forintért választhatunk műanyag gátszerkezetű automata órát is.

A Tissot gépesítési forradalmának gyümölcse a 80 órás járástartalékkal bíró Powermatic 80 szerkezet, amelyből egyszerűen elhagyták a pontosságszabályzásra szolgáló finombeállítót, csökkentették a lengésszámot, és egyszerűbbre cserélték az ütésbiztosítást. A jó reklám viszont mindezt feledteti.

Nincs ez másként az ugyancsak Swatch csoporthoz tartozó Certina óráiban sem, hiszen gyakorlatilag ugyanezeket a szerkezeteket építik be.

 

A klasszikus, évszázados történelmére épülő svájci óragyártás viszont nem a gépesített, profitorientált gyártásról szól elsősorban.

Egy igazi, a szó nemes értelmében vett svájci óra minőségét, értékét, tartósságát nem a reklámok, nem a marketing szülte varázs szavak, hanem a javíthatóság, az időtállóság adja.

A svájci kézműves ipar nem az automatizált gépsoroktól nyerte el megbecsültségét, hanem a szakmai tudástól, a szakértelemtől, a kifinomultságtól, az átgondolt, és egy egész életre tervezett konstrukcióktól.

Egy kézműves, kicsiny, magántulajdonú gyár persze soha nem fog világversenyeket szponzorálni, de szívvel-lélekkel készített órákat gyártani: igen, sokkal inkább.

Aki kicsit is vonzódik a gasztronómia iránt, minden bizonnyal járt már egy különlegesebb étteremben, ahol a séf odajött a vacsora végén az asztalához, hogy eszmét cseréljenek az ízek harmóniájáról. Ez az étterem nem reklámozott óriásplakátokon, vagy televízióban, de már abban a pillanatban, amikor leült az asztalához, abban a percben, amikor az első falatot megízlelte, érezte, hogy valami egészen kivételesben lesz része.

A Mcdonald’s reklámjaival minden nap találkozunk, de még azok is tudják, akik nap mint nap étkeznek itt, hogy nem ez a világ legjobb étterme – reklám, hírverés, marketing ide vagy oda.

Megkockáztathatjuk: még nem is a Mcdonald’sban ehetjük a legjobb hamburgert.

A választás a miénk: a világ legszebb kincsei nem mindig a legragyogóbbak.

 

A következőkben ár- és minőségi kategóriánként vesszük sorba a legjobb svájci órákat, kiemelve a közöttük lévő különbségeket.

 

BELÉPŐKATEGÓRIA: egyszerűbb szerkezetek és kidolgozás

 • Alapfunkciós (idő, dátum) órák
 • elektromos szerkezettel: 40-70,000 Ft között.
 • Komplikációs (stopper, holdfázis, naptár/24 órás kijelzés) órák
 • elektromos szerkezettel: 80-120,000 Ft között.

Márkák 2 év garanciával: Adriatica, Candino, Roamer.

Kiemelt márkáink 2+2 év, teljeskörű, kiterjesztett garanciával: Bergstern, Swiss Military by Chrono.

 

Az árakból jól látható, hogy egy márkásabb, ellenben távol-keleti szerkezettel, Kínában összeszerelt divatóra alig olcsóbb (Fossil, DKNY, Tommy Hilfiger), vagy akár drágább is lehet (Festina, Michael Kors, Emporio Armani, Boss, Sector).

Természetesen egy divatórának is megvannak a maga értékei, de ezek a dizájnra, külső jegyekre korlátozódnak, beltartalmukban már egy belépő kategóriás svájci órával sem vethetjük össze ezeket.

A választásnál tisztában kell lennünk azzal, hogy egy divatóra nem divatos órát jelent, hanem egy olyan öltözködéskiegészítőt, amelyet egy-két évszakra, idényre terveztek, mert a következőben már készül szebb és divatosabb. Be kell látnunk, hogy ha karórában hosszú távra tervezünk, akkor nem a divatmárkák közül kell választanunk.

 

Egy valódi svájci óra viszont csak akkor lehet igazi Swiss Made termék, ha a szerkezete is Svájcban készül, ott szerelik össze, ellenőrzik a minőségét, így szerkezet és szakmunka terén nincs lehetőség a lényegi olcsóbbításra. Az árak leszorításához az órák anyagából, annak megmunkálásából, az illesztések precizitásából, a részletekbe menő aprólékosságból lehet és kell engedni. A legtöbb esetben így is lényegesen jobb órák születnek, mint egy divatmárka esetén, de még kompromisszumot kell kötnünk.

 

Kiemelt márkáink 2+2 év kiterjesztett garanciával:

 

Karórák a belépőkategóriából: Bergstern

A svájci hegyeket szimbolumaként választó Bergstern viszonylag új szereplője a svájci óragyártásnak, de ennek csak az előnyeit érezhetjük: friss, fiatalos modelljeik erőt és dinamizmust sugároznak. A márka központi színe a kék, ami óriási sikert hozott számukra, hiszen a vásárlók jelentős része a sportosan elegáns órákat részesíti előnyben, kortól függetlenül.

 

KARÓRÁK A BELÉPŐKATEGÓRIÁBÓL: BERGSTERN

Bergstern Karóra, Férfi, Active család, 153959

Sportos fiatalok számára

A Bergstern vérbeli friss, fiatalos modelljei között találjuk ezt a 45 mm-es, kék szépséget, amely ugyan a minőségi svájci szerkezetek egyik legegyszerűbbike, de műanyagalkatrészt már egyáltalán nem tartalmaz ez sem. A meggyőző méretet még tovább nagyítja a kék színű üvegráma, és a tokkal tökéletes egységet alkotó puha gumiszíj. A tökéletes leolvashatóág mellett az óra tervezői a beállítókorona védelméről is gondoskodtak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Férfi, Active család, 153948

Az acéltokos, acélszíjas párosítás örök sláger – különösen akkor, ha ilyen szépen kivitelezett változatról van szó. Az alapvetően szálhúzott tokmegmunkálást a tokon igényes élcsiszolással egészítették ki, a szíjon pedig visszafogottan, és épp ezért nagyon szépen tűnnek elő a keskeny fényes felületek. Az acél és fekete színeket csöppnyi pirossal megbolondító Bergstern vízálló tokozással, menetes hátlappal és védett beállítókoronával készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Férfi, Harmony család, 153941

Ragyogóan elegáns, különlegesen szép kivitelű a Bergstern Harmony családjának becses darabja. A szépség kézzel fogható: a vékonyított tok lágyan simul a csuklóra, a fémszíj kecsesen csatlakozik a tokhoz, az acél és az arany színek pedig nagyon jó érzékkel, igazán eltaláltan alkotnak egységet, és teremtenek pompás hangulatot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Női, Brilliance család, 173641

A divatvilágban is reneszánszát élő milanaise fémszíjjal fonódik a csuklóra ez a Bergstern Brilliance – de mennyire más ez a fémszíj, mint ami egy márkás, ám Távol-Keleten készülő divatóra! A kidolgozása, vastagsága, tartóssága látványosan jobb és szebb – ugyanannyira, mint az órát működtető remek svájci óraszerkezet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Swiss Military néven több svájci óramárka is készül, ezért fontos kiemelnünk, hogy a Chrono AG által gyártott, egy komoly történelmi hagyományokkal bíró órásiskola helyén létrehozott óragyár termékeiről beszélünk, amelyek nagyfokú gondossággal készülnek, és a tulajdonosok számára a megbízhatóság és a stabil háttér biztosítása kiemelt fontosságú.

 

Karórák a belépőkategóriából: Swiss Military By Chrono

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 149346

Csak a lényeg: idő és dátum

Rendkívül kedvező áron érhető el a gyár promóciós modellje. Ugyan a karcálló üvegről, a fokozott vízállóságról még le kell mondanunk, de így is remek órát kapunk: duplatömítéses koronát, tömör, nikkelmentes nemesacél tokot és szíjat, dupla biztonsági csatzárat, és egy alapszintű, de jó minőségű óraszerkezetet. És igen, egy nagyon szép órát, akár fehér, kék, vagy fekete számlapszínnel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Solar Quartz Chronograph család, 192292

Az erős is lehet szép

Masszív, vízálló tok, erős, kétrétegű, mintázatlan bőrszíj színvarrással díszítve, védett, szépen megmunkált korona, sötétben is leolvasható számlap - ez a modell megbízható társ minden helyzetben. Ráadásként a számlap mintázott, akárcsak a korona, a dátumkijelzés pedig sportos, egyedi kivágást kapott a számlapon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Formula család, 144263

Igazi sportóra a csuklón

Műszerfalú, rendkívül stílusos számlapot, pompásan kidolgozott tokot, és különleges megjelenésű vászonbetétes bőrszíjat kapott a Swiss Military by Chrono egyik legszebb modellje. Többféle színvariációban, akár nemesacél szíjjal is elérhető, de nem kétséges, hogy a bőrszíjas változatok az igaziak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 149382

Tartós, ellenálló, nemesacél

Tömör nemesacélból készül ez a 45 mm-es, kifejezetten erőteljes hatású kronográf. A férfiasságot, sportosságot hangsúlyozza a szálhúzott fémszíj, a nagyon szép fényű üvegráma, és a minden körülmény között jól látható mutatók és indexjelzések a számlapon. Kiváló óraszerkezet, erős szigetelések, átgondolt konstrukció – ennyi kell egy átlagon felüli órához.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 

Pozitívumok a Belépőkategóriában:

 • Megbízható, javítható, karbantartható, svájci gyártmányú óraszerkezetek.
 • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak.
 • Valódi bőrből (nem daráltbőrből) készült bőrszíjak.
 • Eltérő fokú, de minden esetben vízmentes tokozás.
 • A kiemelt márkákra 2+2 év Kiterjesztett Garancia.
 •  

Amiben még meg kell alkudnunk a Belépőkategóriában:

 • Alapszintű óraszerkezetek.
 • Még nem minden modell üvege készül karcálló zafírkristályból, hanem az ellenálló, de megkarcolható minerálkristályból.
 • Az órák tokozása, illesztései, anyagmegmunkálása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése egyszerűbb, belépő szintű.
 • A számlapok kidolgozása, a tokok, fémszíjak csiszolása hétköznapibb.
 • Vékonyabb anyagok: nem minden esetben tömör nemesacélból, hanem eseténként még lemezes anyagból készülnek.
 • Az alkatrészellátási periódus rövidebb (a gyártásban lévő modellekhez rendelhetőek gyári alkatrészek, ezt követően kompatibilis, de nem gyári érhető el).
 •  

Most nézzük meg, hogy ha hajlandóak vagyunk egy szinttel feljebb lépni, és kicsivel többet áldozni egy karórára, miben kaphatunk jobbat.

 


 

KÖZÉPKATEGÓRIA: jobb szerkezetek, jobb kidolgozás

 • Alapfunkciós órák (idő, dátum)
 • elektromos szerkezettel: 60-100,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 150-280,000 Ft között
 • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, naptár/24 órás kijelzés)
 • elektromos szerkezettel: 100-200,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 400-600,000 Ft között

Márkák 2 év garanciával: Certina, Doxa, Hamilton, Jaguar.

Kiemelt márkáink 2+2 év, teljeskörű, kiterjesztett garanciával: Claude Bernard, COVER, Davosa, Grovana, Rodania.

 

60 és 200,000 Ft között a közismert márkák sorjáznak, azonban érdemes megismerkedni azokkal a magántulajdonban lévő gyárakkal is, amelyek még nem multiként működnek, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a klasszikus svájci értékekre és hagyományokra, melyek középpontjában nem csupán a jövedelmezőség áll, hanem maga a vásárló. A Claude Bernard, a COVER, a Davosa, a Grovana és a Rodania ide tartozik.

Ebben az ársávban már szinte minden modell karcálló zafírüveggel és tömör acélszíjjal készül, a meghibásodási arány szinte kimutathatatlan, és odafigyeléssel, rendszeres karbantartás mellett, akár örök darabok is lehetnek.

 

Kiemelt márkáink 2+2 év kiterjesztett garanciával:

 

Karórák a középkategóriából: Claude Bernard

Svájc legrégebbi óragyártó vidékén, a Jurában található a Claude Bernard óragyár, amely nem bérmunkában, hanem saját műhelyeiben készíti időmérőit. Az Edox közvetlen szomszédságában működő márka legnagyobb erősségét a klasszikus stílusú, elegáns órák jelentik, amelyek kifinomultság, és ár/érték arány tekintetében verhetetlenek.

A klasszikus vonalat jól ellenpontozza a modern, sportos Aquarider sorozat, amely a vízi sportok szerelmeseinek készül ugyan, de a kivitele van olyan szép, hogy egy sportzakó mellett is megállja a helyét.

A gyár nem feledkezett meg a hölgyekről sem: a Claude Bernard női karórái elegánsak, ellenállhatatlanok, olyannyira, hogy minden korosztály talál közöttük olyat, amelybe azonnal bele tud szeretni.

 

Karórák a középkategóriából: Claude Bernard

Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135506

Egy nagy lépéssel feljebb

Különálló másodpercmutatóval és kétablakos nagydátummal rendelkező, jóval átlagon felüli óraszerkezettel készül a Claude Bernard meseszép, elegáns, időtlen modellje. A kézzel polírozott, nagyon szép fényű tok, az árnyaltan cizellált számlap, és a kardformájú mutatók még jobban emelik az óra minőségét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135166

A kategória legszebb kronográfja

Kézzel csiszolt, 316L nemesacél tok, szolid rozéarany díszítésekkel. A kronográf szerkezet, a nyújtott, ívelt dátumablak, a sebességmérő skála ugyan sportosabb irányt mutat, ám az összahatás mégis sokkal inkább elegáns és finom, mintsem hivalkodó.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150083

Fokozott igénybevételhez tervezve

44 mm-es tok, amely méretét meghazudtolóan simul akár egy vékonyabb csuklóra is; rendkívül kényelmes fémszíj és masszív, 200 méteres vízállóság. A sorszámozott karóra kívül-belül pompásan kidolgozott, és nagyon jó választás azoknak, akik minden helyzetben ugyanazt az órát szeretnék használni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135620

Klasszikus automata gyönyörű formában

Minden a tradícióról és a szaktudásról szól: kézzel polírozott tok, magas minőségű mechanikus óramű, háromrétegű valódi bőr óraszíj és mintázott számlap, körben 12 arab számjeggyel, középen három mutatóval, és egy diszkréten, 3 óránál meghúzódó dátumablakkal.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 163560

Színtiszta varázslat

Világos, tisztaságot sugárzó számlap, apró Swarovski kristályok, lapos, simulékony, nemesacél milanaise szíj, és kecses, finom, nőies formaterv - ennyi kell csupán ahhoz, hogy ellenállhatatlan órák szülessenek. Mert a Dress Code minden darabja az, legyen akár bőrszíjas, rozéarany vagy acél, kerek vagy épp szögletes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 143954

Ékszer kívül-belül

Tévhit, hogy a hölgyeket csak a külső vonzza. Ebben a csodaszép karórában automata szerkezet ketyeg, melyet előlről is látni lehet. A számlap finoman cizellált, a tokon a Swarovski kristályok kétsorosan ragyognak, ám az igazi különlegességet a bal oldalra helyezett egyedi korona, és az ugyancsak nőiesen megformált szíjtartó fülek jelentik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a középkategóriából: Cover

Modern, sportos, divatkövető modelljeivel a COVER ízig-vérig fiatalos, ugyanakkor kimagaslóan jó minőséget kínál. Érdekesség, hogy az 1981-ben alapított családi tulajdonú vállalkozás mint összeszerelő üzem indult, és a gyárban több közismert márka modelljei kelnek életre ma is, bérmunkában.

A COVER maga a tökéletesség: valóban modern megjelenésű, mindenfajta kompromisszum nélkül. A Chrono AG Solothurni gyárában készülő karórák bátran összevethetők jóval drágább típusokkal is: kidolgozás, minőség, megbízhatóság tekintetében is abszolút kifogástalanok. A márka fő célcsoportját a divatot és a minőséget egyaránt előnyben részesítő vásárlók jelentik.

 

KARÓRÁK A KÖZÉPKATEGÓRIÁBÓL: COVER

COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144566

Élcsiszolt, nagyon-nagyon szépen megmunkált tok, pazarul cizellált számlap, vízálló óráktól szokatlan laposság, finom árnyalatú bőrszíj, és a tokkal szinte összefonódó, kétrétegű, erős, valódi bőr óraszíj: így kell komoly órát készíteni! Ha valaki számára a barna és a narancs túlontúl sportos volna, ez a modell készül hagyományosabb színárnyalatokkal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144458

Stílusos kronográf hibátlan kivitelben

A COVER ízig-vérig modern kollekciójában figyelemre méltó modellek egész sorát találjuk. A 44 mm-es tok egy kiváló kronográf szerkezetet rejt magában. A számlap grafitszürke színe az üvegrámán, és a fémszíj középső részén feketében folytatódik, így akadályozva meg a sötét szín túlzott érvényesülését. A részletekre való figyelem az egyedi koronában és a stopper nyomógombjaiban is megmutatkozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144470

A szögletes mindig népszerű

A szögletes alapvetően elegáns formájának ad új értelmet a COVER Quartino névre keresztelt modellje. A méret a mai trendeknek megfelelő, a szokatlan vonalvezetés pedig bátor és újszerű. A számlap finom mintázata a gombokon is visszaköszön. Az üveg, formájától, méretétől függetlenül is nagyértékű, karcálló zafírkristály, amely tökéletesen karcálló.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Női, Trend család, 144516

Sportos nőiesség

A COVER remek férfiórái mellett nagyszerű női modellek egész sorát vonultatja fel. A sportosan elegáns, modern női órákat képviselő Auerus cseppet sem átlagos: a magas minőségű beltartalma mellett finom, gyöngyházfényű számlappal rendelkezik, amely ettől függetlenül megőrizte leovashatóságát. A vékonyított tok formáját inkább oldalnézetből csodálhatjuk meg, csakúgy, mint a fémszíj csatszemeinek gyönyörű ívét. Ragyogó, sportos ékszer, amely időtálló és értékes is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Női, Trend család, 144577

Elegáns ékszeróra hölgyek számára

Vannak régi klasszikusok, és vannak olyanok, amelyek klasszikussá lesznek. A COVER remek érzékkel szabja át a kerek ékszerórák formáját a speciálisan kapcsolódó tokfülekkel. A fehér egyszerűsége és a gyöngyház finomsága visszafogott csíkmintává avanzsálódik. A nyitott, szellős csatszemek négyzetes formája szépen rásimul a csuklóra, nem hagyva kétséget afelől, hogy viselőjének határozott elképzelései vannak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Classic család, 160215

Egy klasszikus forma megújulása

Egy karórának sem nagynak, sem túlkomplikáltnak nem kell lennie ahhoz, hogy gyönyörű legyen. A COVER Aragonja szabályos arab számjegyeivel klasszikus ízlésvilágot tükröz, ugyanakkor kétség sem férhet újító szelleméhez: az élcsiszolt tok oldalán egy pompás beállítókoronát találunk, a számlapszín igazi különlegesség, ahogy a kézzel varrott bőrszíj is az. A fluoreszkáló mutatók íve a számlap szélére mutat, az egész órákat jelölő számjegyeken túlra, a háttérben megbújó percbeosztás felé. Egy óra, amely megdobogtatja a szívet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a középkategóriából: Davosa

A Davosa márkanév ugyan csupán néhány évtizede született meg, de a márka történelme ennél jóval régebbre nyúlik vissza. A Hasler család 1861 óta él az óragyártásnak, és apák, fiúk, fivérek, unokák sorban vették át a felhalmozott tudást, tapasztalatot és persze az órák szeretetét. Klasszikus, dolgos, szép történet a Haslereké, amely zsebórák ezüsttokjainak készítésével indult, majd egy saját óragyár felépítésével, és óraszerkezetek összeszerelésével folytatódott, melyet első, saját órakollekciójukkal koronáztak meg 1987-ben.

A mechanikus órák újraébredő reneszánsza, a kedvező áron kínált magas minőség sikerre ítélte őket, legelsőként Németországban. Napjainkban a Davosa a svájci óragyártás szerves részét képezi, ami az elhivatottságon túl annak is köszönhető, hogy átgondolt, jól felépített választékuk minden egyes darabja stílust, személyiséget képvisel, és a kor szellemét tükröző kifinomult esztétikájával nem csak a mának, hanem a holnapnak is meg kíván felelni. Nem elvetendő szempont ez egy olyan óra esetében, amely beltartalmában is kiváló és értékes.

A Davosa a klasszikus hagyományokat rendkívüli masszívitással, kifejezetten hosszú távra tervezett modellekkel, és igazi különlegességekkel emeli még magasabb szintre. A márka a középkategóriában különösen erős mechanikus/automata kollekcióval is rendelkezik, amelyek között sorszámozott, limitált kiadásokat, búvárórákat, és egyedi komplikációkat is találunk. Utóbbiak azonban már nem ide, hanem a felsőbb kategóriába tartoznak.

 

KARÓRÁK A KÖZÉPKATEGÓRIÁBÓL: DAVOSA

Davosa Karóra, Férfi, Diving család, 166715

Automata búváróra verhetetlen ár/érték aránnyal

A Davosa gazdag mechanikus választékában számtalan gyöngyszemet találunk, amelyek elsőrangú minőséget kínálnak, rendkívül versenyképes ár mellett. A Ternos Diver 500 (!) méterig vízálló, amihez természetesen héliumszelep, menetes hátlap és menetes korona, extra-vastag zafírüveg, és dupla/tripla tömítések járnak. A tömör nemesacél óraszíj magától értetődő, ellenben a nem kopó kerámia üvegráma már igazi komoly 166ráadás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Davosa Karóra, Férfi, Executive család, 164991

Lapos, automata, és mindjárt két arca is van

Ebben az ársávban igen kevesen építenek be ilyen magas értékű óraszerkezetet, mint amit a Davosa Gentleman modellcsaládjában találunk. Önmagában már ez nagyon vonzó, de az óra elegánsan lapos kivitele, a nagyon szép, és nagyon jól használható beállítókorona, és a keskeny üvegráma is igazán szívmelengető. Ahogy az órához járó díszdoboz is az, amiben egy további óraszíj is helyet kapott, amely speciális kialakítása révén rendkívül könnyen cserélhető, amihez szerszám nem, csupán egy minimális kézügyesség szükségeltetik. És mi végre a két eltérő színű óraszíj? Eltérő szín, eltérő kivitel, két különböző hangulat - érdemes próbát tenni velük, és azonnal megértjük, mennyire sokat számít, és mennyire sokat változtat egy bőrszíj egy karóra megjelenésén. A Davosa nem csak remek órákat készít, de láthatóan a vásárlóit is nagyon kedveli.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Davosa Karóra, Férfi, Executive család, 150850

Múltidézés mesterfokon

Mint ha egy korabeli fényképről tekintene ránk a Davosa múltidéző Heritage karórája. A csodaszépen ívelt mutatók a kézírásos számjegyekre mutatnak, a stoppernyomógombok kézi stoppert idéznek, a természetes hatású bőrszíj pedig az egyszerűséget hirdeti: tisztán, őszintén, fellengzés nélkül. A 43 mm-es órában kifogástalan szerkezet működik, és az üveg is megkarcolhatatlan – de ez a Davosától teljesen megszokott. Ahogyan a kedvező ár is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Davosa Karóra, Férfi, Performance család, 157877

Versenyszellem karórába öntve

Kiváló ár/érték arányt képviselnek a Davosa remekbeszabott órái. A Speedline család felújítása elsőrangú óraszerkezetet, karcálló üveget, vízálló tokozást és modern, sportos külsőt kínál. És mindezeken felül, az erős, valódi bőr óraszíj mellé, a gyár még egy fekete színű, piros csíkos textilszíjat is ad ajándékképpen, amit ha rászerelünk az órára, magunk is meglepődünk, mennyire megváltozik az óránk külseje.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a középkategóriából: Rodania

A Rodania-t 1930-ban egy kis svájci városban, Lengnauban, Grenchen közelében, számos más svájci márka (Breitling, Fortis, Movado, Rado, Atlantic) otthonában alapította Hans Baumgartner. Ez az időszak a svájci óragyártás legszebb korszaka volt, amely a Rodania számára sikert, kiváló hírnevet és gyors növekedést hozott, legfőképp kecses vonalú, lapos kivitelű óráiknak köszönhetően.

A szépség és az elegancia ma is áthatja a karóra-kollekciójukat, amelynek legizgalmasabb szeletét a kerámiából készült órák jelentik.

A Rodania órák időtlen, mélyről jövő szépsége nem tolakodó, nem mellbevágó, nem magamutogató. Egy Rodania óra csak idővel, és csak annak tárja fel igazi arcát, aki hajlandó időt szakítani rá, hogy kézbe vegye, elmerüljön a tok, a számlap, a szíj szépségében, minőségi kivitelében, és újra meg újra visszatérjen hozzá.

 

KARÓRÁK A KÖZÉPKATEGÓRIÁBÓL: RODANIA

Rodania Karóra, Férfi, Monaco család, 144833

Stílus és elegancia

Ragyogó, szénfekete számlap fogja meg a tekintetet, amely egy ugyanolyan ragyogó, szénfekete kerámiaszíjon folytatódik, mely valódi high-tech anyagból meríti időtlenségét és eleganciáját. Kronográfos és hárommutatós, vagy akár matt kivitelben is választható; és a férfi modellek mellett kisebb méretű, női változatok is készülnek a párok kedvéért.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Rodania Karóra, Férfi, Nolan család, 144929

Stílusos, komoly, férfias

Tökéletes összhangban egyesül a nemesen csiszolt acéltok és a prémium minőségű bőrszíj. A fény játéka meghatározza az óra férfias szépségét, amely egyszersmind fakad a világos színű számlaphoz társuló sötétbarna szíjból, az indexek és a mutatók árnyalataiból, a számlap gyönyörű cizellált mintájából, és a tok ívét követő határozott nyomógombokból.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Rodania Karóra, Női, Tyara Moon család, 145001

Kék ég és csillagok

Női, holdfázis kijelzős karóra talán még soha nem volt ennyire modern, különleges és gyönyörű. A kék színű számlap szinte eggyé válik a holdfáziskijezéssel. A pontos idő leolvashatóságát egy belső gyűrűre helyezett beosztás teszi lehetővé, amely ebben a formában nem töri meg a számlap művészi szépségét. A nikkelmentes nemesacél tok pedig egyedi fülekkel kapcsolódik a csodaszép, mélykék, lakkozott bőrszíjhoz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Rodania Karóra, Női, Elios család, 144893

Kortalan elegancia

Feketéhez, szürkéhez, kosztümhöz, vagy akár estélyihez is tökéletes választás az Elios Silk. A rozéarany színű tok tökéletesen simul a csuklóhoz, harmonizál a bőr színéhez, és áraszt melegséget. A gyöngyházfényű számlapot egy valódi gyémánt koronázza meg.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a középkategóriából: Grovana

A nemrég 90. születésnapját ünneplő Grovana nevéhez nem fűződnek óragyártást forradalmasító fejlesztések, hiszen soha nem tettek mást, mint hogy órákat készítettek hittel, szeretettel, és elhivatottsággal. A gyár történelme során mindig és folyamatosan fejlődött és bővült, de az órások kezemunkájával összeszerelt órák minősége mit sem változott.

Az elmúlt években a Grovana karóra kollekciója szinte teljes egészében megújult: az igényes, nagyon szép, klasszikus órák mellett, az idők szavának engedelmeskedve, sportosan elegáns kronográfokkal bővült kínálatuk.

 

KARÓRÁK A KÖZÉPKATEGÓRIÁBÓL: GROVANA

Grovana Karóra, Férfi, Traditional család, 154947

Egy igazi klasszikus

Nem kell mindenáron letagadnunk a múltunkat, megtagadnunk gyökereinket, szembemenni a saját történelmünkkel, mert sokkal fontosabb, hogy az értékeinkhez hűek maradjunk – ezt hirdeti a Grovana ezzel a pompás, tradicionális elvek mentén készülő karórájával. A számlap kimunkáltsága, a Breguet típusú mutatók, és a gyönyörű arab számjegyek varázslatos hangulatot teremtenek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Grovana Karóra, Férfi, Specialities család, 155030

Amikor a sportos elegancia nem szlogen csupán

Amikor mindenki minél nagyobb és hatalmasabb, és minél feltűnőbb órákat készít, a Grovana a sportos óráit is rendkívüli eleganciával ruházza fel. A nyújtott, ívelt tokfülek a laposságot hangsúlyozzák, a zsebórákat idéző beállítókorona ritka csemege, a számlap pedig a mélykék, a fekete és a fehér színek jó ízlésű adagolásával teremtenek nagyszerű harmóniát.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Grovana Karóra, Férfi, Specialities család, 155042

Szépség, elegancia, stílusérzék

A Grovanára olyannyira jellemző szépség, elegancia és klasszikus stílusérzék jelenik meg ebben a rozéarany színű modellben is. A Grande Date számlapjának cizelláltságát a nyílhegy formájú indexek és a kardlapot formázó mutatók teszik teljessé. A külön tengelyre helyezett másodpercmutató és a 12 óránál láthatóvá tett kétablakos dátumkijelzés egy csipetnyi komplikációt visz a nemesvonalú alkotásba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Grovana Karóra, Női, Traditional család, 155188

Szépség, ami bennünk van

Szinte beleolvad az óratok ívébe a parányi beállítókorona, ami nem is csoda, hiszen egy kis remekművel van dolgunk. A számlap mintája és a tok formája is visszaköszön a fémszíjban, és a törékenységet hirdetik a csepp alakú indexek is. Az óragyártók számára mindig komoly kihívást jelent egy női fémszíjas karóra megalkotása – a Grovanáról érdemes példát venniük.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Pozitívumok a Középkategóriában:

 • Magas minőségű, megbízható, javítható, karbantartható, svájci gyártmányú óraszerkezetek.
 • Kimunkáltabb, részletgazdagabb kidolgozás: szebb számlapok, szebb csiszolás.
 • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak – erősebb, időtállóbb, tömör anyagok használata.
 • Valódi bőrből (nem daráltbőrből) készült bőrszíjak.
 • Szinte minden modell üvege teljesen karcálló zafírkristályból készül.
 • Eltérő fokú, de minden esetben vízmentes tokozás.
 • A kiemelt márkákra 2+2 év Kiterjesztett Garancia.
 • Megjelennek a valóban életre szóló mechanikus automata órák.
 •  

Amiben még meg kell alkudnunk a Középkategóriában:

 • Magas minőségű, de még szériában készülő óraszerkezetek.
 • Kiváló anyaghasználat, de még nem luxusminőség.
 • Hagyományos belső kidolgozás.
 • Az alkatrészellátási periódus hosszabb, de még itt sem örökérvényű (minimum 6-8 évig rendelhetőek gyári alkatrészek, ezt követően kompatibilis, de nem gyári érhető el).
 •  


FELSŐ KATEGÓRIA: prémium szerkezetek, aprólékosság, kiváló anyagok és megmunkálás

 • Alapfunkciós órák (idő, dátum)
 • elektromos szerkezettel: 150-300,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 250-700,000 Ft között
 • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, naptár/24 órás kijelzés)
 • elektromos szerkezettel: 250,000-500,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 600,000-1,200,000 Ft között

Márkák 2 év garanciával: Frederique Constant, Marvin.

Kiemelt márkáink 2+3 év, teljeskörű, kiterjesztett garanciával: Albert Riele, Edox, Epos, Louis Erard.

 

Ha nem elégszünk meg a jóval, hanem kiválót szeretnénk, a felső kategóriában érdemes szétnéznünk.

A kisszériás, sorszámozott órák a svájci óragyártás legszebb oldalát mutatják be. Olyan megoldások, olyan technológia, olyan professzionális belső kidolgozás jellemző ezekre az órákra, amit egy átlagos óragyár képtelen volna elkészíteni.

Ez nem csupán pénzkérdés: ízlés, a legmagasabb fokú igényesség, és a legmodernebb, legkifinomultabb technológiák használata.

Egy felsőkategóriás óra egészen más hatást kelt, mint a korábbiak: a súlya, a cizelláltsága, és az, ahogyan játszik rajta a fény – ragyogó és felülmúlhatatlan.

De az igazi érték a számlap alatt van: többségében átdolgozott, helyenként egyedi komplikációkkal ellátott szerkezetek teszik nem mindennapivá ezeket a különlegességeket.

Egy felső kategóriás óra nem egyszerű időmérő csupán: stílus és értékmérő; azt mutatja, mit gondolunk a világról, és mit érzünk az órák iránt.

 

Kiemelt márkáink 2+3 év kiterjesztett garanciával:

 

Karórák a felső kategóriából: Albert Riele

Klasszikus értékeit modern megjelenéssel és luxusminőségű kidolgozással párosítja az Albert Riele. A színek és formák bátor használata, a mai kor szellemét tükröző lélegzetelállító megjelenés, a professzionális tervezési megoldások, és a kiemelkedően szép csomagolás ellenállhatatlanná teszi az órákat.

Mindez persze mit sem érne, ha nem párosulna hozzá átgondolt konstrukció, fejlett gyártástechnológia, pontos összeszerelés, és szigorú minőség-ellenőrzés.

Az Albert Riele minden pillanatban a minőségérzetet helyezi a középpontba: erről szólnak a karcálló üvegek, a kézzel csiszolt óratokok és fémszíjak, a tömör nemesacél alkalmazása, a gyönyörűen megmunkált számlapok csakúgy, mint a pompás díszdobozok, amelyek tökéletes összhangot alkotnak az órákkal.

 

KARÓRÁK A FELSŐ KATEGÓRIÁBÓL: ALBERT RIELE

Albert Riele Karóra, Férfi, Premiere család, 153689

Megnyerő egyéniség

A felső kategóriában már nem csupán jobb órákkal és szerkezetekkel, szebb kidolgozással, hanem egyedibb megoldásokkal is találkozhatunk; ezeknek az óráknak már egyéniségük van. Az Albert Riele „egyszerű”, 3 mutatós órája különlegesen szépen megmunkált számlapjával, félhold formájú dátumkivágásával, és vízszintesen eltolt számlapjával ejt bámulatba bennünket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Albert Riele Karóra, Férfi, Premiere család, 153712

A modern férfi ékszere

Egy tökéletesen kerek, lépcsősen emelkedő, rozéarany színű óratok adja a keretét ennek a pompás darabnak: a szürke, a fekete, a fehér, és az ezüst harmonikus egésszé állnak össze, így teremteve újjá a sportosan elegáns óra fogalmát. Talán nem is sportos elegancia ez, hanem inkább egy olyan rendkívül szép és elegáns darab, amely a ma modern férfijának méltó ékszere.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Albert Riele Karóra, Férfi, Premiere család, 153717

Minőségérzet

Egy komoly óra kidolgozása, súlya, tökéletessége olyan élményt képes nyújtani, amit hiába is keresnénk egy alacsonyabb árkategóriában. Az Albert Riele megjelenése és minőségérzete már a luxuskategóriát idézi – és ez nem csak a beépített különleges komplikációnak köszönhető. Az óra csomagolása is beszédes: egy diószínű fadobozban a fémszíjas óra mellé egy további valódi bőr óraszíjat, egy erre való biztonsági zárat és egy tisztítókendőt is csomagoltak. Roppant gyönyörű ajándék tud lenni!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Albert Riele Karóra, Női, Premiere család, 153739

Varázslatos szépség két különböző színben

A magasabb árkategóriákban viszonylag kisebb számú női órával találkozhatunk, épp ezért is érdekes, hogy miben tud izgalmas és különleges lenni egy hölgyek számára készített karóra. Az Albert Riele látványosan fogalmazza meg, hogy mit gondol egy modern nő órájáról: a szerkezete természetesen kronográf, a számlapja ragyogó gyöngyház, de a cirkon kövek helyett immár valódi gyémántok ékesítik; a bőrszíj pedig selymes szatén. A pompás fa díszdobozban pedig egy további, bézs színű bőrszíj, valamint egy puha tisztítókendő is helyet kapott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a felsőkategóriából: Edox

Egy szép óra minden részletében aprólékos kidolgozású, szívhez szóló, nem csak stílusos, nem csupán egy pillanatnyi fellángolásra született, hanem örök szerelemre. Egy szép óra minőségi, nem túlzó, nem szeretünk ki belőle. Egy szép óra olyan finom ízléssel készül, amely túlmutat magán a technológián, és az értéke nem az árcédulájában fejeződik ki, mert a tulajdonosa számára felbecsülhetetlen. Egy szép óra képes életünk részévé válni.

Az Edox ilyen órákat készít.

A gyár választékában a letisztult, elegáns és sportos órák is megtalálhatóak, csakúgy, mint a 140 éves történelmük emlékezetes darabjainak legújabb reinkarnációi, eseténként kis példányszámú, limitált változatokban. A friss, eleven kollekció darabjai nemesek, kortalanok és csodaszépek.

Egy Edox óra megvásárlása nem csupán életre szóló döntés, hanem életünk napjait szebbé, értékesebbé és felejthetetlenebbé formáló társ kiválasztása is egyben.

 

Karórák a felsőkategóriából: Edox

Edox Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 143955

Elegáns kronográf Edox módra

Megannyi felfedezésre váró, pompás részlet rejlik ebben a nagyszerű modellben: különleges, acélszínű számlap, valódi stopperek nyomógombjait idéző kezelőszervek, és a valaha megalkotott egyik legformásabb kerek tok, amely oldalnézetből mutatja meg magát igazán. Készülnek szürke, kék és rozéarany változatai is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 143962

Sportos műalkotás

A kavargó, végtelen vizet, a felcsapó hullámokat, a sebességmérő műszereket, az iránytűt, és mindenek előtt erőt sugároz az Edox Grand Ocean sorozatának legújabb modellje. A megszokott kaucsukszíj ezen a modellen egy speciális, a nedvességet is jól tűrő, varrott bőrszíjra cserélődött. A fekete betétekkel ellátott nemeacél tok, a különleges szíjbefogó fülek és a pompás lünett viszont megmaradt. Felülmúlhatatlanul szép.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Delfin család, 154736

Egy búvár klasszikus újjászületése

Az Edox Delfin a 80-as évek kultikus órája volt, amely az 1965-ös legelső búvárórájuk fejlesztéseit vitte tovább. A 200 méteres vízállóság menetes hátlappal, menetes koronával, dupla hátfallal, és extra rezgésmentesítéssel egészül ki. A számtalan színváltozatban, bőr- kaucsuk- és fémszíjjal is készülő modellcsalád az erőteljes sportórát ötvözi az Edox utánozhatatlan eleganciájával.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Chronorally család, 136681

A sebesség szerelmeseinek

Professzionális óraszerkezet, professzionális megmunkálás, utánozhatatlan stílus: ezek egy Edox óra legfőbb jellemzői. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, mint az Edox Chronorally családja, amely jellegzetes, bal oldalra helyezett kezelőszerveivel, a stopper indítására szolgáló pompás nyomógombjával, és rendkívül tartós és komfortos, valódi kaucsukszíjával teremtett új sztenderdet a sportórák között.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a felső kategóriából: Epos

Szívből jövő szenvedély és rendkívüli szaktudás hatja át az Epos kizárólag mechanikus órákat tartalmazó fenséges kollekcióját.

A márka gyökerei egészen 1925-ig nyúlnak vissza; ekkor az alapító mérnökként működött közre olyan óraművek kifejlesztésében és gyártásában, mint a Valjoux vagy a Landeron. Nem csoda hát, hogy ez a mérnöki szellem, a precizitás és fejlesztési attitűd ma is fontos részét képezik az Epos filozófiájának.

A gyár azon kevesek közé tartozott, amely akkor is kitartott és hitt a mechanikus óraszerkezetekben, amikor a világot elárasztották az elemes quartzórák.

Az Epos utánozhatatlan egyediségét nem csupán a ragyogó órák adják, hanem a saját műhelyükben készülő komplikációk, és a művészien kidolgozott óraszerkezetek, amelyekhez hasonlót csak milliós órákban találni.

 

KARÓRÁK A FELSŐ KATEGÓRIÁBÓL: EPOS

Epos Karóra, Férfi, Originale család, 152906

Doboghat-e szív egy órában is? Bizony, igen!

Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan kézműves órakészítő műhelyről, amely soha nem készített mást, mint mechanikus órákat, és minden válságtól függetlenül tart ki ma is ezen hitvallása mellett? Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan óráról, amely tüntető egyszerűsége mögött egy páratlanul értékes és gyönyörű óraszerkezet ketyeg, egy hagyományos, kézi felhúzású óramű, amely minden porcikáján viseli készítőjének kézjegyeit? Bizonyára lehet – hiszen vannak sokan, akik még soha nem tartottak a kezükben egy ilyen remekművet. Ön ne tartozzon közéjük!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Passion család, 152929

A munka akkor válik művészetté, ha szenvedéllyel tudjuk csinálni

Egy apró piros nyílvég a másodpercmutató végén, és egy ugyancsak piros 60-as percjelzés – ilyen apró gyönyörűségekkel ajándékoz meg bennünket az Epos minden órájában. A genfi csíkozással díszített számlap mögött egy módosított automata kaliber működik, és míg az előbb minden a finomságról szólt, most a tömör, pazarul csiszolt, gömbölyített, élvágott nemesacélé a főszerep. Más modell – ugyanolyan igényességgel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Sophistiquée család, 153030

A szofisztikáltság misztériuma

Akiket megérint egy mechanikus szerkezet megépítettségének varázsa, az apró, másodpercenként mozduló alkatrészek, vagy épp az egyetlen másodperc alatt nyolcszor kilengő billegő látványa, azok számára különösen nagy gyönyörűség egy olyan óra, amely a számlap felől is láttatni engedi szerkezetének belvilágát. A hibátlan kidolgozású karóra tervezése során arra is figyelmet fordítottak, hogy az idő pontos leolvashatósága is biztosított maradjon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Oeuvre D'Art család, 153276

Egy különleges műalkotás

Egy olyan óragyár, amely nem csupán mások terveiből, vagy saját múltjából táplálkozik, hanem maga is tervezőasztal mellé áll, hogy valami újat és különlegeset hozzon létre, nos, ezek azok, amelyek előrébb viszik és még magasabb szintre emelik a svájci óragyártást. Az Epos Oeuvre D’Art modellje egy ragyogó innováció, amely egyszersmind funkcionál egy nem mindennapi karóraként, zsebóraként vagy épp asztali óraként. A mindössze 2015 példányban készülő különlegesség magáért beszél.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a felső kategóriából: Louis Erard

Elképesztő varázs leng körbe minden Louis Erard órát: olyan érzés keríti hatalmába azt, aki egy ilyen órát kézbe vesz, amit talán maga sem tud leírni.

Ez nem csupán az órák szépsége miatt van, a finom mechanikus szerkezeteknek annál több köszönhető.

És minden bizonnyal annak is, hogy ezek az órák a legnagyobb gondossággal, igaz szeretettel készülnek.

A gyár, mely alapítója nevét viseli, családi hagyományait viszi tovább napjainkban is. A 30-as évek elején szerkezet-összeszerelő műhelyként neves óramárkák beszállítói voltak, így nevük főként szakmai körökben vált ismertté. Az a tisztelet és megbecsültség, amelyet a következő évtizedekben megszereztek, ma is méltón övezi a gyárat. Hosszú ideig kitartóan csak és kizárólag a mechanikus órák gyártására helyezték a hangsúlyt, amely ma sem változott, leszámítva egy női, és egy Héritage kollekciót, amelynek tagjai elsőrangú elektromos szerkezetekkel működnek.

A Louis Erard kollekció gerincét azonban azok az órák adják, amelyek gyönyörű kivitelben, egyedi komplikációkkal és modulfelépítményekkel készülnek.

 

KARÓRÁK A FELSŐ KATEGÓRIÁBÓL: LOUIS ERARD

Louis Erard Karóra, Férfi, Héritage család, 155526

Mélyről feltörő sóhaj

Az, hogy az órakészítés valódi művészet, mi sem példázza jobban, mint a Louis Erard manufaktúra órái. A kis számban órákat készítő Louis Erard szívét-lelkét láthatjuk megjelenni ebben az áttört számlapos automata modelljükben is. A számlapra talán a fenséges a legjobb szó, de ugyanez igaz a Soprod szerkezetére is, amelyet hátulról csodálhatunk meg: lélegzetelállítóan szép!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, 1931 család, 148786

A múltban gyökerező jövő

Az 1931-ben alapított Louis Erard büszkén tekint vissza lassan évszázados történelmére – amit az is bizonyít, hogy erről a dátumról nevezték el egyik kiemelt modellcsaládjukat is. Egy kósza pillanatig se higgyük azonban, hogy ezek az órák porosak és régimódiak volnának; a múlt a Louis Erard számára tapasztalat, hit és jövőbe tekintés egyszerre. Ezért is van ennek a modellnek olyan erős és magával ragadó karizmája: bátor, megismételhetetlen, utánozhatatlan. Egy igazi Louis Erard.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, Excellence család, 148469

Amikor a lélegzet is eláll

Ugyanaz a konvencióktól mentes, újító szellem, ugyanaz a jövőbe tekintő klasszicizmus, ugyanaz a nagyszerűség hatja át az Excellence családot is, mint az előbbi 1931-et. Mélyebben érint meg bennünket a múlt megidézése, de a frissesség, a szív és a lélek jelenléte itt is, kétségbe vonhatatlanul, elementáris erővel van jelen, és ha közel engedjük magunkhoz, a rabja leszünk örökké. Nem órák ezek már, nem szíjak, tokok és számlapok, hanem lélegzetelállító, szívünkig hatoló remekművek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, Excellence család, 155572

A kiválóság nem csupán jelző

Egy újabb, leírhatatlanul szép modell az Excellence sorozatból: a genfi csíkozású, többrétegű számlap, a diszkréten elhelyezett, díszítő funkciót betöltő csavarfejek, és az Excellence magától értetődő, fenomenálisan szépen megformált tokja garantált és heves szívdobogást képes okozni; igaz, csak azoknak, akik imádják a gyönyörű órákat. Az automata kronográf iskolateremtő példája annak, hogy mire képes egy kézműves gyár a szériában termelő óriásokkal szemben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Pozitívumok a Felső kategóriában:

 • Prémium minőségű, kis szériás, svájci gyártmányú óraszerkezetek.
 • Egyedi megmunkálású mechanikus óraművek.
 • Rendkívüli kimunkáltság és részletgazdagság: luxuskategóriát idéző megoldások.
 • Az órák belső kidolgozása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése professzionális szintű.
 • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak – erősebb, időtállóbb, tökéletesen felújítható, tömör anyagok használata.
 • Valódi bőr, esetenként értékes bőrből készült bőrszíjak, választható csatzárakkal.
 • Az órák üvege kizárólag karcálló zafírkristályból készül, esetenként tükröződéscsökkentő réteggel ellátva.
 • Mechanikus/automata órák kiemelt választékban találhatóak meg.
 • Az órák többsége egyedi sorszámmal van ellátva.
 • A kiemelt márkákra 2+3 év Kiterjesztett Garancia, két ingyenes ellenőrzéssel és karbantartással.
 • Hosszú, évtizedes alkatrészellátás.
 • Szakmai, érték, értékállóság, minőség szempontjából semmilyen kompromisszumot nem kell kötnünk.


LUXUSKATEGÓRIA: több emberöltő számára készítve

 • Alapfunkciós órák (idő, dátum)
 • elektromos szerkezettel: 250-1,200,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 400-2,000,000 Ft között
 • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, naptár/24 órás kijelzés)
 • elektromos szerkezettel: 400,000-600,000 Ft között
 • automata szerkezettel: 700,000-3,000,000 Ft között

Kiemelt márkáink 2+3 év, teljeskörű, kiterjesztett garanciával: Eterna, TAG Heuer.

 

Egy luxusterméktől nem csupán presztízst és egyediséget várunk el, hanem értéket, értékállóságot is.

Ebben a kategóriában természetes, hogy a legjobb szerkezetekkel, legigényesebb megoldásokkal, legújabb fejlesztésekkel (amelyek sok esetben nem is olyan újak, csak már feledésbe merültek), és legdrágább anyagokkal találkozunk.

Természetes a végletekig aprólékos és tökéletes megépítettség, a mindenekfeletti megbízhatóság, és az olyan szintű anyagmegmunkálás, amit csak óriási munkával és költséggel lehet megvalósítani.

Egy luxukategóriás óra már nem aranyozott, hanem arany.

Egy vízálló óra nem 10, hanem 20, 30, vagy akár 50 bár nyomásig szigetelt – ilyen kaliberű órákat csak nagyon kevés gyártó képes építeni.

Egy karcálló üvegű óra nem csupán zafírkristályból készül, hanem extra-vastag, tükröződéscsökkentő rétegekkel ellátott sepciális üveggel.

Egy nemesacél szíj minden részlete, hajlata kimunkált, a csatzárak pedig életfogytig használhatók.

Azonban mindennél többet számít, hogy a szerkezeteken túl az órák tokja, szíja is felújítható, azaz évek, évtizedek múltán az óra eredeti állapotába hozható, természetesen megfelelő szakmai tudás, tapasztalat és műszerek segítségével.

Mint tudjuk, egy karóra hiába is rendelkezik a legértékesebb szerkezettel, önmagában ez nem sokat ér, ha a tok tömítései, szigetelései tönkre mennek, mert így a legjobb szerkezet is védtelenné válik.

Egy karóra tökéletes felújításához eredeti tömítések, alkatrészek szükségesek, és így komoly jelentősége van annak, hogy mennyi ideig biztosítja a gyártó ezeket.

A legfelsőbb szegmensben nem fordulhat elő, hogy egy órát alkatrész hiányában félre kelljen tenni.

Mindemellett professzionális szervizháttér is szükséges, mind országonként, mind a gyár részéről – a luxuskategóriában természetes az, ami egy olcsóbb márka esetén gyakorlatilag megoldhatatlan.

Egy infrastuktúrát kiépíteni, fenntartani, az új órák, szerkezetek bevezetésével képzéseket tartani, az alkatrészutánpótlást évtizedekig biztosítani – ez is hozzátartozik egy luxustermékhez, és annak az árához.

Egy ilyen karóra egyértelműen egész életre szóló döntés, de itt sem felejtkezhetünk meg a használati módnak megfelelő választásról, és a karbantartás szükségességéről.

Egy luxusóra esetén minden az örökkévalóságról, a javíthatóságról és a felújíthatóságról szól.

 

Kiemelt márkáink 2+2 év kiterjesztett garanciával:

Karórák a luxuskategóriából: TAG Heuer

Sokak számára presztízs kérdése, hogy márkás luxusórát viseljenek a csuklójukon, azonban ők sem biztos, hogy tisztában vannak órájuk valódi, belső értékeivel.

A TAG Heuert a minden évben megjelenő exkluzív, német órakatalógus a legfelsőbb osztályba helyezi, olyan márkák társaságába, mint a Rolex, a Patek Philippe, az Omega, az IWC, a Breitling, vagy épp a Vacheron Constantin. A minősítés kitér a technológiára, a szerkezetek stabilitására, az innovációra, a kivitelezési minőségre és a szervizszolgáltatásra.

Egy TAG Heuer karórát kézbe véve azonnal egyértelművé válik, hogy nem hétköznapi karórával van dolgunk. Az erő, és a minőség olyan hatást kelt, mint amilyen biztonsággal egy összkerékhajtású luxuslimuzin képes vágtatni az autópályán.

Ha Ön utazott már egy ilyen luxuslimuzinban, bizonyosan értékelni fog egy olyan órát, mely immáron másfél évszázada a sportosság, a versenyszellem és a minőség szinonimája.

 

TAG Heuer - Luxusóra a javából

TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 133293

Carrera Calibre 1887

A Carrera a TAG Heuer ikonikus sorozata, amely számtalan változatban készül, azonban nem kétséges, hogy a házon belül tervezett, Calibre 1887 elnevezésű óraszerkezetükkel szerelt kronográfok a legértékesebbek, és a legértékállóbbak is egyben. A határozott vonalvezetésű tokhoz egy különlegesen szép nemesacél szíj kapcsolódik, de választható valódi alligátorbőr óraszíjjal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Link család, 173746

Link Calibre 5

Némely karórában összesen nincs annyi munka, stílus és fantázia, mint a TAG Heuer Link fémszíjában. Ez nem csupán egy tömör nemesacél óraszíj pompás, szálhúzott kivitelben, hanem sokkal több annál: különleges, egyedi rögzítésű, stílusteremtő, és szinte utánozhatatlan. A beépített óramű a gyár saját műhelyében került átdolgozásra és módosításra.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Grand Carrera család, 109832

Grand Carrera Calibre 36

Nem csupán a kronométer tanúsítvány emeli a Grand Carrera szériát a TAG Heuer képzeletbeli legfelsőbb fokára, hanem a beépített óramű is: a legendás Zenith El Primero kronográfot alapul használó szerkezet további modulokkal bővült, és teremtett újabb, korszakalkotó legendát.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Monaco család, 107366

Monaco Calibre 12

Ha TAG Heuer, akkor a Monacoról nem feledkezhetünk meg. Ez, a ma már biztosan kijelenthető, hogy időtlen történelmi klasszikus, az órakészítés élő mesterműve, amely mint a világ legelső automata kronográfja mutatkozott be, méltán népszerű mind a gyűjtők, és mind az életre szóló órát válsaztók körében. A szerkezet egy speciális modulbővítéssel 59 köves, professzionális remekművé avanzsálódott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 147507

Carrera Calibre 5

A TAG Heuer a luxuskategóriás órák egyik legnépszerűbb képviselője. Szinte minden modellcsaládjuk történelmi háttérrel bír, amelyeket azonban bátran és biztos kézzel formálnak újjá és modernné. A Carrera a gyár elegáns sorozata, amely azonban férfias határozottságával, jellegzetes tokfüleivel a márka alapvető sportosságát is megjeleníti. A különleges tört színű számlap, a rajta levő rozéarany színű indexekkel és mutatókkal tökéletes egységet alkot a gyönyörű, valódi alligátorbőr óraszíjjal. Megunhatatlan és örök darab.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 173752

Carrera Heuer 01

Ahogy egy luxusautó ajtaja záródik, amilyen biztonsággal vesz be egy kanyart, ahogy suhan az autópályán, nos, valami hasonlatos érzés egy luxusórát felcsatolni a csuklónkra. Az anyagminőség, a súly, a kidolgozottság nem szavak többé, hanem maga a valóság. A TAG Heuer egyik csúcskaliberével működő remekmű olyan gyönyörű, olyan mesterkéletlen, és olyan férfias, hogy nehéz levenni róla a szemünket. Az órát működtető Heuer 01 óramű a gyár vadonatúj, saját fejlesztésű szerkezete, amely 50 órás járástartalékával, 39 rubinkövével műszaki szempontból is különlegessé teszi ezt a monumentális darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Karórák a luxuskategóriából: Eterna

Az Eterna méltatlanul kevéssé ismert Magyarországon, pedig a legkomolyabb gyártók egyike, akinek 160 éves történelme szorosan összefonódott az automata órák fejlődésével.

Az óragyártás számtalan mérföldköve közül is a leginkább kiemelkedők közé tartozik az Eterna óragyár máig ható fejlesztése. 1948-ban mutatták be azt a saját tervezésű automata konstrukciójukat, amely két kilincskerekével és rotorjának golyóscsapágyazásával egyszer s mindenkorra megoldotta a kézmozgásból eredő energia átadásának nehézkességét. Ez a működési elv ma is minden automata óra alapját képezi.

Az Eterna igen szép számban készíti saját tervezésű mechanikus óraszerkezeteit, köztük olyat is, amely dupla rugóházzal, megnövelt lengésszámmal, pazar kivitelben készül, és egyetlen felhúzással 8 teljesen napon át működni képes.

Az órák bátran felveszik a versenyt a legjobbakkal minőség, megépítettség, anyagmegmunkálás szempontjából is.

 

KARÓRÁK A LUXUSKATEGÓRIÁBÓL: ETERNA

Eterna Karóra, Férfi, Kontiki család, 156130

Egy leganda újjáéledése

A norvég felfedező, Thor Heyerdahl legendás tutajának (ezzel kelt át a Csendes Óceánon 1947-ben, és az út akkor világszenzációt keltett, ma pedig már a történelem részét képezi) nevét viselő Kon-Tiki kollekció speciális, négymutatós darabja meggyőző formában tárja elénk az Eterna órakészítői potenciálját.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Eterna Karóra, Férfi, Adventic család, 156075

Az igazi érték mindig legbelül van

Az Eterna luxusminőségű óráinak kidolgozása magáért beszél; kiemelkedően magas értéküket azonban a saját tervezésű és gyártású, remekbeszabott óraszerkezeteiknek köszönhetik. Az Adventic GMT Manufacture nevében is utal a házon belül készülő, ragyogó óraműre, amelyhez méltó módon egy szálhúzott hatású számlap, és még megannyi apró finom részlet is tartozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Eterna Karóra, Férfi, Kontiki család, 156139

Limitált kiadású különlegesség

Mindössze 888 példányban készült a Kon-Tiki limitált változata, természetesen automata szerkezettel és 200 méteres vízállósággal. A Pazar díszdoboz, ami az órához jár, magában foglal három, cserélhető óraszíjat is: egy fekete nemesacél milanaise csatot, egy kétrétegű bőrszíjat és egy narancs/fekete nato szíjat is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Új utakon járva

 

Pozitívumok a Luxuskategóriában:

 • Átdolgozott, módosított, vagy teljesen saját tervezésű és építésű óraszerkezetek, jórészt mechanikus óraművek.
 • Rendkívüli megépítettség.
 • Az órák belső kidolgozása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése professzionális szintű.
 • Az órák tokozása, tömítettsége, a fémszíjak összeállítása jóval meghaladja a megszokottat.
 • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak – erősebb, időtállóbb, tömör anyagok használata.
 • Tökéletes felújíthatóság.
 • Nemesfémek alkalmazása.
 • Kézzel varrott, javarészt értékes bőrből készült bőrszíjak, speciális csatzárakkal.
 • Az órák üvege kizárólag karcálló zafírkristályból készül, esetenként többrétegű tükröződéscsökkentő bevonattal.
 • Az órák mindegyike egyedi sorszámmal van ellátva.
 • Életre szóló alkatrészellátás.
 • A kiemelt márkákra 2+3 év Kiterjesztett Garancia, két ingyenes ellenőrzéssel és karbantartással.
 •  

Szakmai, érték, értékállóság, minőség szempontjából semmilyen kompromisszumot nem kell kötnünk.


Nézzen körül webáruházunkban!

Belépőkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Középkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Felső kategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

Luxuskategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

5 éves Prémium Garanciánkról alábbiakban olvashat:

Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa