Menü
Kedvencek

5 év Prémium Garancia - kizárólag a Roger's-nél!
A szakszerű gondoskodás a megbízható működés alapfeltétele

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2017. január 1.

Egy értékes karóra megvásárlása komoly elhatározás: nem egyszeri alkalomra, nem néhány hónapra, hanem évekre, évtizedekre választjuk.
Ennek megfelelően természetes, ha magas elvárásaink vannak, és úgy gondoljuk, hogy az óránk, ha nem is örökké, de nagyon hosszú ideig fog kifogástalanul működni.
Ez azonban megfelelő karbantartás nélkül nem várható el.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Önnek mi a fontosabb: az akciós árak, vagy a biztonság, hogy eredeti, minőségi terméket vásárolt, amelyhez átlagon felüli garanciát is kapott?

Mi nem csupán internetes webáruházként, nem szimpla viszonteladóként, hanem olyan szaküzletként dolgozunk, ahol a megfelelő termékválasztéknál is előbbre való a biztos szervizháttér.

Nem küldjük a vásárlóinkat márkaszervizekhez, központi képviseletekhez; nem tárjuk szét a karunkat, ha már a garanciaidő lejárt azzal, hogy sajnos, nem tudunk segíteni. Azért nem, mert egy óra érték, és ha egy vásárló megtisztelt bennünket azzal, hogy elfogadta a szakmai érveinket, és olyan órát választott, amelyet mi ajánlottunk neki, ezért a felelősséget is vállalnunk kell. Ellenkező esetben nem volnánk szavahihetőek és tisztességesek. És bármennyire is elfeledett, ez a két legfontosabb dolog az életben.

 

Az elmúlt évek szerviztapasztalata alapján kidolgoztunk egy olyan speciális garanciát, amelyet csak néhány, kiemelt márkánkhoz biztosítunk, alapáron történő értékesítés esetén; így ezekre a hagyományos 24 hónapos garancia további 36 hónappal bővíthető.

Nem minden általunk forgalmazott márkára, nem is miden svájci órára vállaljuk ezt, hanem olyanokra, amelyekben különösen hiszünk, és amely gyárak számunkra is biztosítják mindazokat a feltételeket és alkatrészeket, hogy ezt biztosítani tudjuk.

A meghosszabbított garancia nem kötelező érvényű – vásárlóink döntik el, hogy élni kívánnak e vele.

 

Mire vonatkozik a Rogers Prémium Garancia?

Bármilyen jellegű meghibásodásra, amely miatt a karóra nem működik megfelelően. Elsősorban a szerkezethibákra vonatkozik, de garantáljuk azt is, hogy a használati szabályok betartása mellett az óra nem párásodik be, és megtartja vízállóságát. (A vízállósági fokozatok típusonként eltérőek, ennek megfelelően a használati mód is különbözik, amit figyelembe kell venni.)

 

A garancia kiterjed a szerkezet működésére, a tömítésekre, a nyomógombokra és a koronára is.

A garancia nem terjed ki (ahogyan a gyári garancia sem) az üveg, a tok és a szíj sérüléseire, természetes elhasználódására és a mechanikus/automata szerkezetű órák 5 év után esedékes nagyszervizére. A garancia alapfeltétele a kétévenkénti kötelező karbantartás, amelyet kedvezményes áron végzünk. Alábbiakban bemutatjuk, miért kiemelten fontos ez.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A ruhámat évek óta viselem, de még soha nem mostam ki…

A cipőmet már három éve használom, de még soha nem tisztítottam meg…

Öt éve járok nap, mint nap az autómmal, és még soha nem vittem szervizbe…

Ha ilyen kijelentést hallanánk, igencsak megrőkönyödnénk; ellenben ha valaki azt mondja, az óráját évek óta használja, és még soha nem vitte szervizbe, nem lepődünk meg. Pedig egy karóra karbantartása alapvető fontosságú, ha azt szeretnénk, hogy hosszú távon megbízhatóan működjön.

 

Miért van ez így mégis?

Mert az óránk működik, és nem jelzi, ha elszennyeződött.

Mert ha lemerül benne az elem, és elvisszük egy „óráshoz”, pillanatok alatt tesz bele egy újat, és már mehetünk is.

Pedig egy pár perces „elemcsere” gyakorlatilag merénylet az óra ellen.

 

Ez történik a karórákkal néhány éves használat után:

Szennyezett hátlapcsavarok

Szennyezett hátlapcsavarok

Vajon egészséges egy olyan órát a kezünkre csatolni, amelynek a hátlapcsavarjainál már láthatóan beragadt a kosz? Ne legyenek illúzióink, hogy csak a hátlap ennyire szennyezett. A következő óránál látható lesz, mi van ilyen esetben a hátlap alatt.

Rozsdás csavaros hátlap

Rozsdás csavaros hátlap

Erre képes a zsíros szennyeződés, némi izzadtsággal vegyülve; a vastag hátlaptömítés még épp hogy meg tudta védeni a szerkezetet. Jól látható, hogyan bújnak be a szennyeződések a hátlap alá és a tokba. Ez a közel negyedmilliós karóra azért is érdekes, mert a rögzítésül szolgáló csavarok is berozsdásodtak a használattól a sok-sok év alatt. A korona alatt is olyannyira meggyűlt a szennyeződés, hogy már az időállítás is nehézkessé vált. Hogy történt e időközben karbantartás? Láthatóan nem.

Elöregedett hátlaptömítés

Elöregedett hátlaptömítés

Hiba azt hinni, hogy ha vízálló órát vásárolunk, annak a tömítései örökké újszerűek fognak maradni. Némi termálfürdő vagy szauna rövid idő alatt elbánik a legjobb tömítésekkel is. Íme egy szétrepedezett példány – ezt bizony cserélni kell.

Sérült hátlaptömítés

Sérült hátlaptömítés

Ha egy tömítés valamilyen formát vesz fel, az nem különleges, sokkal inkább veszélyes a szerkezet védelme szempontjából. Ebben az esetben további probléma, hogy a tömítés még meg is lett nyomva – nem valószínű, hogy zsírozták valaha is.

Szennyeződés a fülek között

Szennyeződés a fülek között

Ha a szerviz falai beszélni tudnának, elmesélnék, hány olyan dühös ügyfél átkozta az órája anyagát azért, mert összekoszolta a csuklóját vagy a fehér ingét. Pedig az ilyen esetek legtöbbjében az óra anyaga a legkevésbé hibás; csupán a fekete szennyeződés bújt be mindenhová, ahová csak lehet. Itt éppen a tokfülek közé.

Szennyezett kezdőszemek

Szennyezett kezdőszemek

A fémszíj tokhoz kapcsolódó csatszemei alatt évtizedes kosz tűnik elő. A fémszíj minden egyes csatszeme között ugyanez a helyzet.

Kifolyt elem

Kifolyt elem

Egy intő jel azoknak, akik Pató Pál módjára odázzák el az elemcserét: a gombelemből kifolyt sav megmarta az érintkezőt, az izolátort, és akár az elektronikáig is bekúszhatott. Ha az óránk elemlemerültséget jelez, vagy leállt, a lehető legrövidebb időn belül ki kell cseréltetni az elemet. (Az elem kiszerelése nem megoldás; az órát működtetni kell, mert ugyanúgy „berozsdásodik”, mint az ember, ha nem mozog, és nem kel fel az ágyból.)

Beázást követően

Beázást követően

Amennyiben óránk bepárásodik, haladéktalanul ki kell szárítani. Azonban nem mindegy, hogyan történik a tok felnyitása, és a tömítések kezelése. Fontos felmérni a keletkezett károkon felül azt is, hogy mi okozta a beázást. Amit viszont semmiképp sem szabad: a zárt tokot házilagosan, például fűtőtesten szárítani. A képen látható óra tulajdonosa ezt nem tudta...

A szervizünkben végzett karbantartásokkal a meghibásodások megelőzhetőek!

Fentiekből látható, hogy egy órának igenis szüksége van a karbantartásra, gondozásra. Ha ez elmarad, óránk elveszítheti vízmentességét, és akár kézmosástól, esőtől, hőmérsékletváltozástól bepárásodhat. Ez pedig olyan egy órának, mint egy infarktus; túlélhető ugyan, de amennyiben elkerülhető, annak érdekében mindent meg kell tenni.

Ezért nagyon fontos, hogy az óránkat rendszeresen karbantartsuk; és tekintve, hogy ehhez a tokot, a szíjat meg kell bontani, semmiképp sem érdemes otthon próbálkozni vele.

Egy jól felszerelt szerviz szerszám- és műszerigénye közel 15 millió Forint. Ahhoz, hogy egy óra állapota felmérhető legyen, ahhoz, hogy a működése szavatolható legyen, a hibák felderíthetőek és elháríthatóak legyenek, illetve jelen cikkünknél maradva: annak érdekében, hogy az óránk eredeti állapotát fenntartsuk – egy bicska és egy csavarhúzó nem elegendő.

 

Elemcserekor a körültekintő karbantartás elengedhetetlen, azonban ma már nagyon sok olyan óraszerkezet kifejlesztésre került, amely olyan alacsony fogyasztással működik, hogy elemcserére csak 4-5, vagy akár 7-8 évente van csak szükség.

Ennyi ideig pedig egy karóra tömítései nem fognak kitartani, ugyanakkor óránk mérhetetlenül elszennyeződik.

 

Épp ezért minden órahasználónak kiemelten ajánljuk a kétévenkénti ellenőrzést, tisztítást és karbantartást; az 5 éves Roger’s Prémium Garanciának pedig ez alapvető feltétele.

 

Nézzen körül webáruházunkban!

5 év Prémium Garanciával választható márkáink:

 

4 év Prémium Garanciával választható márkáink:

 

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa