Roger’s - Az Órabirodalom

EPOS - Az óragyártás művészete

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2016. november 8.

Mindazok, akik szeretik az órákat, és örömmel vesznek kézbe egy szép darabot, minden bizonnyal értékelik, ha egy karóra minél több apró finomságot és érdekességet rejt magában, amely csak arra vár, hogy felfedezzék.

Egy karóra számlapja, tokja, szíja is lehet rendkívül különleges, de az igazi órakedvelők számára még fontosabb és érdekesebb, hogy milyen egy karóra szerkezete; itt meg kell jegyezzük, hogy az igazi órakedvelők azonnal felismerhetők, mert ha kézbe vesznek egy órát, bizonyos, hogy a hátlapját is meg fogják szemlélni.

És egy igazi, nagybetűs Óra mindig mechanikus, amely üveghátlapján keresztül betekintést is enged szerkezetének rejtelmeibe.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Előre kell bocsássuk, hogy egy svájci mechanikus szerkezet mindig ragyogó látvány, de az igazi órakedvelő számára egyáltalán nem egyformák, mi több, azonnal felismerhetők az alapkivitelű, és az átalakított, módosított, szebbé varázsolt változatok.

A svájci óragyártás mindig is a precizitásra, az aprólékosságra, a részletekbe menő kidolgozásra, a rendkívüli stabilitásra, a mindenkori javíthatóságra törekedett, és bár némely márka örökségét, mint nyűg vetette le, és áldozta fel nevét és elődjeinek szellemét, az igazi, valóban nívós svájci órák ma is úgy készülnek, mint nagyapáink idejében.

 

KARÓRÁK A FELSŐ KATEGÓRIÁBÓL: EPOS

Epos Karóra, Férfi, Originale család, 152905

Doboghat-e szív egy órában is? Bizony, igen!

Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan kézműves órakészítő műhelyről, amely soha nem készített mást, mint mechanikus órákat, és minden válságtól függetlenül tart ki ma is ezen hitvallása mellett? Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan óráról, amely tüntető egyszerűsége mögött egy páratlanul értékes és gyönyörű óraszerkezet ketyeg, egy hagyományos, kézi felhúzású óramű, amely minden porcikáján viseli készítőjének kézjegyeit? Bizonyára lehet – hiszen vannak sokan, akik még soha nem tartottak a kezükben egy ilyen remekművet. Ön ne tartozzon közéjük!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Passion család, 152929

A munka akkor válik művészetté, ha szenvedéllyel tudjuk csinálni

Egy apró piros nyílvég a másodpercmutató végén, és egy ugyancsak piros 60-as percjelzés – ilyen apró gyönyörűségekkel ajándékoz meg bennünket az Epos minden órájában. A genfi csíkozással díszített számlap mögött egy módosított automata kaliber működik, és míg az előbb minden a finomságról szólt, most a tömör, pazarul csiszolt, gömbölyített, élvágott nemesacélé a főszerep. Más modell – ugyanolyan igényességgel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Sophistiquée család, 153030

A szofisztikáltság misztériuma

Akiket megérint egy mechanikus szerkezet megépítettségének varázsa, az apró, másodpercenként mozduló alkatrészek, vagy épp az egyetlen másodperc alatt nyolcszor kilengő billegő látványa, azok számára különösen nagy gyönyörűség egy olyan óra, amely a számlap felől is láttatni engedi szerkezetének belvilágát. A hibátlan kidolgozású karóra tervezése során arra is figyelmet fordítottak, hogy az idő pontos leolvashatósága is biztosított maradjon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Oeuvre D'Art család, 153276

Egy különleges műalkotás

Egy olyan óragyár, amely nem csupán mások terveiből, vagy saját múltjából táplálkozik, hanem maga is tervezőasztal mellé áll, hogy valami újat és különlegeset hozzon létre, nos, ezek azok, amelyek előrébb viszik és még magasabb szintre emelik a svájci óragyártást. Az Epos Oeuvre D’Art modellje egy ragyogó innováció, amely egyszersmind funkcionál egy nem mindennapi karóraként, zsebóraként vagy épp asztali óraként. A mindössze 2015 példányban készülő különlegesség magáért beszél.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az óragyártás hajnalán az önálló műhelyekben folyó munka, tervezés és kivitelezés sokrétű, remekbe szabott műalkotásokat eredményezett, amely azonban mára a legismertebb márkák esetén tömeggyártásba torkollott. De a kézműves óraépítés és tervezés, a kaliberek finomítása és átépítése ma is a legnagyobb értéket és presztízst jelentik egy vérbeli, klasszikus manufaktúra számára.

Egy manufaktúra nem multinacionális vállalat, ezért sokuk neve elsősorban a szakma, és a szakértő közönség számára ismert: így van ez a LOUIS ERARD, az AUGUSTE REYMOND és az EPOS estében is. Pedig micsoda órákat készítenek!

Mert lehet ma is sugárzóan gyönyörű órákat készíteni, különleges szerkezeteket, egyedi komplikációkat, és ha lemondunk az agyonreklámozott márkákról, még milliókat sem kell fizetnünk értük, és mégis, kétségtelenül, valódi unikumok birtokába juthatunk.

 

Epos Karóra, Férfi, Originale család, 152907

Elegáns

Vannak órák, amiket szinte nem lehet leírni szavakkal: ha egy elegáns órának kifinomultnak kell lennie, akkor az Epos maga az elegancia. Az egyszerűség és letisztultság, a lapos kivitel már önmagában figyelemreméltó, de ha megfordítjuk az órát, feltárul előttünk egy olyan szerkezet, amely láttán eláll a szavunk. A mindössze 5.9 mm (!) vastagságú tokban ugyanis egy gyönyörűen kidolgozott, az Epos által újrakreált, 17 rubinköves, kézi felhúzású Peseux óramű ketyeg. A látvány és a hang – mindkettő lenyűgöző. Órát készíteni így kell – de csak nagyon kevesen képesek rá. Ez az Epos valódi, szívet, lelket melengető, nagybetűs Óra, amit szeretni lehet, és olyan meghitt kapcsolatot kell vele ápolni, mint amit megérdemel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Sportive család, 153113

Sportos

Megannyi hasonló értelmezése született már a repülős kronográfoknak, de ennyire gyönyörűen megmunkált csak kevés van közöttük. A számlapkiosztás a láthatóságot helyezi előtérbe, a szíj kétrétegű, rendkívül masszív kivitelében és megjelenésében is. A méretes tok csiszolása, éleinek kialakítása elsőrangú, sokkalta szebb, mint amit láthatunk az ilyen típusú órákon; az Epos láthatólag nem tudja és nem is akarja letagadni elegáns gyökereit. A csepp alakú nyomógombok, és a szép kivitelű korona ugyanezt az irányt képviselik. A szerkezet egy jól bevált ETA kaliberre épül, de az Epos hagyományaihoz híven, módosított változatot építettek be. Pilótáknak, a repülés szerelmeseinek, és azoknak, akik csak álmodoznak arról, hogy a felhőket felülről is láthassák – számukra ez a modell: kötelező darab.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Originale család, 152853

Klasszikus

Fenségesen szép modell egy nem mindennapi gyárból: az Epos finom ízléssel teremti újjá történelmének legszebb darabjait, amelyek kivitelüknek és beltartalmuknak köszönhetően akár hosszú évtizedek múltán is etalonnak fognak számítani. A gyönyörűen cizellált, csodaszép római számokkal ellátott számlapon kékített mutatók jelzik a pontos időt. A lapos, mindössze 8 milliméter vastag tokban egy rendkívül szépen megmunkált automata szerkezet kapott helyet. A mechanikus órák szerelmeseinek, vagy azoknak, akik szívét melegség hatja át, ha egy végtelenül finoman megmunkált műszaki remekművet láthatnak működés közben – nekik ajánljuk, tiszta szívvel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az EPOS története 1925-ben kezdődött, és a kitartás, az elkötelezettség nagyszerű példájaként él tovább napjainkban is.

Franciaország és Svájc határán, a Genfi tó környékén, festői környezetben születtek a legnagyobb órás legendák és gyárak. James Aubert is itt alapította meg az EPOSt, amellyel az óragyártásnak szentelt életét tette halhatatlanná. James Aubert mestere volt szakmájának; mérnökként a legbonyolultabb kronográf és percismétlő szerkezetek tervezésével írta be magát az óragyártás történelmébe, és pályája során neve és fejlesztései összekapcsolódtak a Landeron és a Valjoux szerkezetekkel. Talán kevéssé kell jobban alátámasszuk ennek jelentőségét, mint azzal, hogy a Valjoux ma is a legtöbb automata kronográf alapját képezi.

Az igazi hivatás és szenvedély nem múlhat el nyomtalanul, és ez ebben az esetben is így történt: Aubert tapasztalatait, tudását átadhatta unokaöccsének, aki vejével együtt képes volt tovább vinni, és egyszersmind megújítani az EPOS szellemiségét.

A vej, Jean Fillon mérnökként ma is a gyárban dolgozik, és olyan egyedi fejlesztéseket készít, mint az ugróóra, a regulátor, vagy a járástartalék kijelzéssel, nagydátummal, holdfázismodulokkal kiegészített óraművek.

Az EPOS és vezetőinek rendkívüli elhivatottságát jellemzi, hogy a 80-as évek elején, a quartz órák elterjedésekor, amikor a svájci óraipar a legnagyobb válságát élte át, és hirtelen mindenki (néhány luxusmárkát leszámítva) felhagyott a mechanikus órák készítésével, az EPOS kitartott eredeti elképzelése mellett, hogy csak és kizárólag kézműves órákat készítsenek. Sikerüket annak is köszönhetik, hogy óráik nem voltak megfizethetetlenek, de nem is a belépő árszintet képviselték, és egyediségükkel, magas hozzáadott értékükkel mindig is kitűntek a többi gyár termékei közül.

Az EPOS tulajdonosai soha nem a pillanatnyi haszon reményében alakították gyártáspolitikájukat, hanem attól a szenvedélytől vezérelten, amely a márkát a kezdetektől fogva jellemezte.

Az EPOS ma is családi tulajdonban van: egy házaspár vezeti a gyárat, az órakészítő családból származó Ursula Forster és tibeti származású férje, Tamdi Chonge, aki maga is nagy tapasztalatokkal rendelkezik a svájci óragyártás területén.

 

Epos Karóra, Férfi, Sophistiquée család, 152817

Ön mit érez, ha kézbe veszi az óráját?

Mindannyiunkban van valamilyen érzés a karórákkal kapcsolatban – még akkor is, ha valaki nem hordja, vagy nem szereti ezeket a nagyszerű, szívhez szóló tárgyakat. Többünk számára viszont egy karóra jóval több, mint egy hétköznapi tárgy. Megpróbálhatjuk megmagyarázni, mi az, ami vonzóvá, szeretetté, becsessé teszi az óránkat, hogy miért tudunk gyönyörködni benne, miért nézzük meg örömmel a még szebb, és még újabb darabokat, és miért vágyakozunk néha arra, hogy egy másik is birtokunkba kerüljön – megpróbálhatjuk megmagyarázni, de vannak dolgok, amiket nem kell megmagyarázni. Az élet, a napfény, egy másik lény közelségének boldogító érzése, annak megtanulása, hogy az életet a maga teljességében kell értékelni és élvezni, hogy kell, és érdemes visszatekinteni, de nem szabad a múltban élni, mindez olyan, mint a múló időt kérlelhetetlenül követő másodpercmutató folyamatos, legyőzhetet- len járása.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Originale család, 152937

Epos Originale

Egy óragyár, amelynek története a szívről szól, a lelkesedésről, az óragyártás szeretetéről, vagy, ahogy ők mondják: az órakészítés művészetéről. Az Epos ugyan kisbetűvel írja a nevét, és tünteti fel minden számlapon, ez nem kishitűségüket, hanem szerénységüket igazolja. Mert kishitű nem lehet egy olyan óragyár, amely olyan remekbeszabott órákat készít, olyan exkluzívan kidolgozott óraszerkezetekkel, amelyekkel a milliós értékű luxusórákban sem mindig találkozunk. Az Epos gyönyörű megoldásokat felvonultató óráiban az óraművek még sokkalta különlegesebbek – és ezt szinte minden esetben meg is mutatják: mindenkinek, akit érdekel, mindenkinek, akit megérint az az elhivatottság, az a szenvedély, amely sugárzik minden darabból, és amelyet – nem véletlenül – nem készíthet egy multivá lett óriásválallat, hanem csak egy olyan, amely nem feledte el múltját, és képes ma is ugyanolyan minőségben, ugyanolyan értéket teremteni, mint a kezdet kezdetén. Az Epos tiszteletet érdemel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Passion család, 153240

Epos Passion

Dátum/naptáras óra sok van, de ilyen pazar kivitelű csak nagyon kevés: az Epos ezzel a vadonatúj családjával mutatja meg, hogy milyen csodákra képes egy nagyméretű tokban. Az óratok maga is gyönyörűen megmunkált, de az ívelt, épített számlap, és persze a 43 mm-es méret lenyűgöző lehetőséget teremtett egy modern, de bizton állítható, hogy időtálló forma megalkotásában. Az Epos klasszikus, de egy cseppet sem poros modelljei évtizedek múltán is emlékezetes darabok lesznek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A svájci óragyártás egyedülálló hírnevét elhivatott tervezőinek és mérnökeinek, hatalmas szaktudással bíró órásmestereinek köszönheti, akik úttörő szellemmel, tökéletességre való törekvéssel és az óragyártáshoz való rendkívüli érzékenységgel dolgoztak, és dolgoznak ma is.

Az EPOS küldetésének tekinti, hogy ma, amikor a legismertebb márkák aprópénzre váltják a nevüket, kitartsanak eredeti elképzeléseik mellett, megőrizzék a tradicionális értékeket, és az órakészítés magas színvonalát.

Minden EPOS óra ezen elvek szerint épül, a lehető legnagyobb gondossággal: kiváló alapkalibereket építenek át, adnak hozzájuk speciális funkciókat, és lenyűgöző, kézzel készített dekorációkat, melyeket az üveghátlapokon keresztül csodálhatunk meg. Ezek alapján nem is csoda, hogy a gyűjtők, és a karórák szerelmesei nagy becsben tartják az EPOS óráit, melyeket nem véletlenül neveznek így: „Az órakészítés művészete”.

Az EPOS különösen büszke saját, házon-belül készülő módosításaira és fejlesztéseire, mert ehhez nem csupán pénz és elhatározás szükséges, hanem nagyfokú óragyártói jártasságot, ügyességet és szakismeretet is igényel. Az EPOSnak minden oka meg van a büszkeségre, hiszen munkájukkal nem csak saját maguk, de az egész svájci óraipar hírnevét is öregbítik.

 

Epos Karóra, Férfi, Emotion család, 153092

Epos Emotion

Az Epos a legnemesebb hagyományokat továbbvivő, kreatív, értékteremtő gyárak egyike. Egy Epos nem hasonlítható semmihez, mert ezen áron senki nem kínál ennyi szépséget, egyediséget, és ilyen különlegesen nagy műgonddal készített óraműveket. Ebben a modellben is egyedi komplikációt találunk: dátum, naptár, hónap és holdfáziskijelzés soha nem volt még ilyen varázslatosan szép formában megjelenítve egy karóra számlapján. A további részletek is gyönyörűek: a tok aprólékos kidolgozása, a korona pompás megformázottsága, a természetesen csavaros tokfülek íve olyannyira szép, mint a csillagokkal borított végtelen égbolt. Nincs órarajongó, aki ne vágyna egy ilyen különlegességre.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Oeuvre D'Art család, 153155

Epos Oeuvre D'Art

Az Epos óragyár egyik ragyogó csúcsteljesítménye ez a modell, amely saját gyártású és tervezésű szerkezetével a márkát különösen magasra emeli. Csak kevesen képesek ilyen bonyolultságú és értékű szerkezetet megalkotni, mint az Epos percismétlős remekműve, amely gombnyomásra képes elütni az órákat, majd más hangon az ötperceket. Az ilyen típusú szerkezetek előhírnöke az 1600-as évek végén jelent meg zsebóra formában, azonban rendkívül magas szaktudást és különösen nagy aprólékosságot igénylő szerkezeti kialakítása igen ritka csemegének számított a karórák között. És ez ma sincs másként.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Sophistiquée család, 152816

Epos Sophistiquée

A kizárólag mechanikus órákat mesteri szinten alkotó Epos egyik klasszikus modellje ragyogó példája az órakészítés szívet-lelket melengetni képes nagyszerűségének. Ez nem csupán egy automata óra a sok közül – ez egy valódi Epos.A számlap egyszersmind hozza közel hozzánk a földet és az eget, a közelt, és a távolt, a fényt, a napot és az árnyékot. Az egyszerű, ám igen ötletes központi másodpercmutató rövidsége ellenére is hangsúlyos szerepet kap, még a gyönyörű Breguet mutatók mellett is.Az óramű egy bevált ETA kaliberen alapszik, de ez annak is egy exkluzív változata, amely drágább ütésbiztosítással, Glucydur billegővel, 5 állásban végzett finomszabályzással, és jóval szigorúbb kritériumokkal készül. Az emblémázott korona az időbeállításon túl könnyű rugófelhúzást is lehetővé tesz, amely a tokhoz hasonlóan kézzel polírozott. A háromrétegű borjúbőr óraszíjat nem hagyományos rugósfül, hanem erős csavarok rögzítik a tokfülek között.Az Epos minden órájában találni valami egyedit, különlegeset, páratlant – ez persze nem is nehéz egy olyan gyár számára, amely maga is rajongással viseltetik az órái iránt.És hogy mi is rajongani tudunk-e érte?Az értő szemek most biztosan nevetnek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Férfi, Passion család, 153244

Epos Passion

Van e fenségesebb érzés, mint mikor egy csodaszép, szívvel, lélekkel készített mechanikus időmérőt csatolhatunk a csuklónkra? Lehet e reggelente pompásabb feladatunk, mint elővenni a dobozából kedvenc óránkat, elindítani, beállítani, és ha csak egy pillanatra is, de gyönyörködni az apró részletek megannyi szépségében?Ha valaki számára egy Tissot, egy Doxa ingerszegény tömegóra, egy TAG Heuer árfekvése pedig már túlontúl magas, akkor az Epos felettébb érdemes a figyelemre. Már külsejében is sokat mutat a különleges és egyedi szálhúzott, élcsiszolt tok, a gazdag fantáziával megtervezett számlap, de az igazán szívdobogtató érték hátulról tárul elénk, és olyannyira gyönyörű, mint a szürke téli napokon felderengő napfény: a szerkezet alapja egy dátum/naptáras, 25 rubinkővel megépített ETA, de az Epos alapjaiban formálta saját képére a szerkezetet. A rotoron túl a csapágylemezek is Epososan kimunkáltak, amiben minden óraszerető boldogan képes gyönyörködni.A méretes, 43 mm átmérőjű tokhoz háromrétegű, alligátormintás borjúbőr óraszíj csatlakozik, amely akár pillangózárral is párosítható.És természetesen: az Epos órákra is a 2 éves, gyártási hibákra vonatkozó garancia helyett 5 éves, kiterjesztett, prémium garanciát biztosítunk, díjmentes kétévenkénti karbantartással, járat- és pontosságszabályzással, és vízmentességi vizsgálattal.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS - Az óragyártás művészete
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: 10:00-18:00

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink

Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2019 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2019 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa