Menü
Kedvencek

Miért a Casio óra a legnépszerűbb Magyarországon?
A Casio órák bemutatása

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2015. február 2.

A japán megbízhatóság megtestesítése, a fogyasztói igényekre reflektáló, azokat újraértelmező termékek, az európai ízlésnek is megfelelő formavilág, és számtalan technológiai újítás, amely egy pillanatra sem válik öncélúvá, mert egyszerre célozza az egyediséget, de még inkább segíti az embert a hétköznapjai során; mindez rendkívül széles, és egyre bővülő termékportfólióban, kedvező áron kínálva – ez a Casio órák világsikerének titka.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Az eladási darabszámokat tekintve kétség sem férhet hozzá, hogy ma, és ennek már jó ideje, a Casio óramárka a legismertebb és legnépszerűbb hazánkban.

A Casio népszerűsége nem egyedi: a márkanév a világon mindenhol ismerősen cseng, ami az elmúlt hat évtized igen komoly munkájának köszönhető.

 

A teljes Casio óra képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes Casio óra képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Egy Casio óra és a valóra vált álmok

Mindenki emlékszik olyan dologra, amire nagyon-nagyon vágyott, de szinte elérhetetlennek tűnt, azonban ez a tudat mégsem zavarta meg a vágyakozást, mi több, még jobban megédesítette azt…

Kölyökkoromban jártam így, és ez talán nem is véletlen, mert tisztán és őszintén csak gyerekként tudunk vágyni valamire, felnőttként már akarunk, görcsösen ragaszkodunk, vagy épp lemondunk valamiről. De gyerekként még nincsenek kötöttségeink, a szívünk szabadon, és boldogan képes dobogni.

Az én talán legnagyobb vágyam egy Casio óra volt, nem is akármilyen: egy szögletes, fémszíjas, döntött tokos, számológépes, adatbankos, világórás, stopperes óra, ami most leírva sem hangzik rosszul. És az sem véletlen, hogy a Casio órák retró sorozatában hasonló modellek nemrég újra napvilágot láttak, nem törődve azzal, hogy a funkciók egy része mára szinte feleslegessé vált, mert annyi minden van a kezünk ügyében, ami ugyanezeket tudja – bár a karóra azért még ma is az, ami a leginkább közel van hozzánk (mind fizikai, mind lelki értelemben).

Azóta eltelt három évtized, az órám kopott és megviselt, de egy biztos: el nem adnám semmi pénzért, mert az álmainkkal ezt nem tehetjük meg soha.

 

A FILLÉRESTŐL A LUXUSIG

CASIO Karóra, Férfi, CASIO Vintage család, 67523
preload

Retro Collection - Adatbank és számológép

A forma és a termérdek funkció egy örök klasszikust eredményezett, amely hosszú idő után nemrég került újra forgalomba. A Casio órák Retro kollekciójának egyik legnagyobb tudású modellje semmit sem vesztett romantikájából és férfiasságából. Az új fejlesztésű, rendkívül energiatakarékos szerkezetet nagyteljesítményű lithium elemmel párosították, és így akár 10 évig is képes működni anélkül, hogy elemcserére volna szükség. (Azonban a karbantartásról nem érdemes megfeledkezni.)


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 145963

Casio Collection - Egyszerűen menő

Erőteljes, fiatalos, sportos modell a Casio órakollekciójából, természetesen vízálló kivitelben. A pompás megjelenés mögött több különlegesség is rejlik: a beépített óraszerkezet a hagyományos dátumkijlezésen felül naptárral is rendelkezik, ami kifejezetten ritkaságnak számít; a mutatók, az indexek és a lünett kékített jelzései sötétben is láthatóak; a korona pedig tökéletes védelmet élvez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 131552

Edifice Classic - Első komoly órának szánva

Azoknak, akik kinőttek a digitális órákból, és nem elégszenek meg azzal, hogy a telefonjukon nézzék meg az időt, mert az órát egy fontos kiegészítőnek tekintik, de erre nem akarnak túl sokat szánni - ez a Casio óra remek választás. Fiataloknak, felsősöknek, egyetemistáknak is ajánlható ez a visszafogottan sportos Casio óra, amely akár egy öltöny kiegészítője is lehet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 95147

Edifice Classic - A Casio órák egyik legsikeresebbike

Egy 46 mm-es tok önmagában elég komoly megjelenést kölcsönöz egy sportos Casio órának, de ebben az esetben a méretérzet tovább nőtt a feketére színezett, sebességmérő skálával ellátott lünettel. Az új retrográd kijelzős kronográf szerkezet 12 órás stopperrel és dátumkijlezéssel rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 96857

Edifice Premium - Hajszálpontos működés

Ha olyan karórára vágyunk, amely mindig tökéletes pontossággal működik, ez a rádióvezérelt Casio óra tökéletes választás. A szerkezet mindjárt 6 földrész sugárzott atomóra jelét képes fogadni, és ebből kifolyólag sem a téli/nyári időállítással, sem a dátumigazítással nem lesz teendőnk. Az óra súlya, tokozása, fémszíjának tömörsége, a számlap sportos megjelenése a különleges szerkezettel összhangban már igazi, komoly órát sejtetnek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO , 145962

G-Shock Premium - Egy Casio óra, ami majdnem mindent kibír

Az ütésálló Casio G-Shock órák mindig is műanyagból készültek, így a masszívitásukhoz ugyan soha nem fért kétség, de műanyag voltuk miatt igazi, komoly órának kevéssé lehetett tekinteni ezeket. A Casio G-Premium család egyik zászlóshajója szakít a korábbi hagyományokkal, és nemesacél szíjjal, tokkal készül. Ebben a Casio órában a belbecs is igen figyelemre méltó: napelemes, rádióvezérelt óraszerkezet, karcálló zafírüveg, és temérdek funkció.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A Casio nem csupán óragyár

A Casiot 1946 áprilisában alapította névadója Kashio Seisakujo, és a mára hatalmas vállalatóriássá nőtt céget napjainkban is az alapító családjának leszármazottai vezetik.

Magyarországon a Casio óramárka, vagy inkább Az Óramárka, azonban a gyár történelme nem karórák készítésével indult, hanem számológépek gyártásával.

1954 decemberében mutatták be egy teljesen elektronikus kompakt számológép prototípusát, amely három esztendő múlva került forgalomba, majd a következő években folyamatos fejlesztések következtek a tudás, a beépített memória, a programozhatóság és a nyomtatás területén.

A számológépekhez szorosan kapcsolódó, és attól teljesen eltérő termékek fejlesztése határozta meg a következő évtizedeket, melyek között több termék világelső volt: fordítógép, menedzser kalkulátor, személyi számítógép, PDA, másológép, LCD TV, videófelvevő, elektronikus fényképezőgép, kamera, mobiltelefon, laptop, elektronikus gitár, digitális zongora, és már 2000-ben ujjlenyomat ellenőrző algoritmust is kidolgoztak.

A 90-es években a mobilszolgáltatók megjelenésével ugrásszerűen megnőtt a hordozható telefonok iránti igény, és 1995 júliusában a Casio bemutatta saját mobiltelefonját, amely kifejezetten az egyik szolgáltató számára került kifejlesztésre: a kompakt, könnyű, és hosszú üzemidejű készülékbe már akkor beépítésére került a hangposta, a hangrögzítés, az ébresztő funkció és a telefonszám memória.

A Casio mentalitását jól jellemzi, hogy ugyan ez a telefon a lehető legmodernebb, és legtöbb funkcióval rendelkezett, azonban máris új irányokat jelöltek meg: a hang közvetítésén túl a kép- és a szövegtovábbítás kezelését. Már 2000-ben megalkották első víz- és ütésálló mobiltelefonjukat, 2012-ben pedig bemutatták saját, 10 hüvelykes, IPS kijelzővel szerelt, 10 órás üzemidejű, akusztikus riasztóval ellátott tabletjüket. Azonban ennek legnagyobb újdonságát nem tudása, hanem rendkívüli masszívitása jelenti: akár -20 és +50 °C között is képes működni, por- és nedvességálló, valamint egy méteres magasságból akár betonra is leejthető, sérülés nélkül.

Mindezeken túl még számtalan egyéb fejlesztés is a Casio nevéhez fűződik, melyekről alcikkünkben olvashat.

 

EDIFICE – A Casio büszkesége: minőségi tokozás, újító technológiák, dinamikus dizájn

1974 Karácsonya sorsfordító pillanat a vállalat történelmében: ekkor mutatták be első elektronikus karórájukat, mely rövid idő alatt számukra világhírnevet, a klasszikus óragyártás számára pedig előbb óriási kihívást, végső soron a megújulás szükségszerűségét jelentette.

A Casio sok évnyi tapasztalata és megújulási képessége fejeződik ki az Edifice modellcsaládban; mindaz a törekvés, hogy a Casio nem csupán olcsó és hétköznapi, nem csupán kommersz és műanyag, hanem minőségi és különleges is lehet.

 

Edifice Premium modellcsaládok – Modern Casio órák sportos, fiatalos, dinamikus vásárlóknak tervezve

ÁRKATEGÓRIA: 80,000 - 200,000 Ft

Edifice Premium – Rádióvezérelt csúcsmodell

Elsőrangú tokozás és tömítettség, tömör acél kivitel jár a félelmetes mennyiségű funkciót felsorakoztató csúcsmodellhez. A szerkezet energiaellátása napelemes, és természetesen rádióvezérelt – mindjárt 4 földrész adótornyával képes kommunikálni. Az Edifice Premium Casio óra funkcióinak hada pedig: automatikusan működő dátum és naptárkijelzés, világóra, iránytű, 10 részidős stopper, visszaszámláló, ébresztő, automatikus mutató-ellenőrzés és korrigálás, és minden eddiginél egyszerűbb kezelhetőség.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 146030

Edifice Premium – Kapcsolat egy Casio óra és egy telefon között

A világon bárhol, bármikor könnyedén szinkronizálható pontos idő, telefonról beállítható és aktiválható ébresztési idő, a beérkező e-mailek jelzése, az órán telefonkereső funkció, napelemes energiaellátás, stopper, ébresztő, automatikus naptár, átlagsebesség mérő, sötétben is leolvasható számlap, rezgésálló kivitel – mindez egy hibátlan kivitelű tokban elhelyezve.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 146022

Edifice Premium – Infiniti Red Bull Racing

Sportosság és intelligencia – ezekkel a jelszavakkal hirdetik a speciális Red Bull kollekció különleges modelljeit. Ez a Casio óra a hagyományos funkciókon túl hőmérővel, világórával, ismétlős ébresztővel, automatikus naptárral, önműködően aktiválódó LED világítással, speciális rezgésmentesítéssel és karcálló zafírüveggel is rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 138033

Edifice Premium – Iránytűvel és hőmérővel felszerelve

Digitális iránytűvel és hőmérővel is büszkélkedik ez a gumi- és acélszíjjal is elérhető Casio óra, tengernyi egyéb funkció mellett: világítás, világóra, 100 részidős stopper, 5 ébresztő, automatikus naptár – mindez egy igazán modern szerkezetbe sűrítve.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az Edifice órák anyaga nikkelmentes acél, az egyszerűbb Casio órák esetén még lemezes, míg a prémium családban már igazi, nagybetűs órákat idéző, tömör, nemesacél kivitelben.

Az Edifice Casio órák sportosságát, erőteljességét a Red Bull Racing csapattal való együttműködésben fejezik ki. (A Red Bull Racing a Red Bull energiaital-gyár tulajdonában álló, 2005-ben debütált Forma–1-es csapat. 2010-ben Sebastian Vettel világbajnok lett, a csapat pedig megnyerte a konstruktőri címet. Az ezt követő három szezonban mindkét címüket sikeresen védték meg.)

Az Edifice nem fukarkodik az újításokkal: a különböző típusokban rádióvezérelt technológia, napelemes energiaellátás, világidő, századmásodperc pontosságú stopper, ébresztő funkció, digitális iránytű és visszahívható részidők is megtalálhatóak és használhatóak.

Az Edifice Casio óracsalád, és különösen az Edifice Premium a Casio komolyságát, felnőtté válását hivatott kifejezni, amely azért született, hogy az óragyártás területén igazi, komoly tényezőként legyenek jelen.

 

Edifice Classic modellcsaládok – Sportos és sportosan elegáns Casio órák megfizethető áron

ÁRKATEGÓRIA: 19,000 - 90,000 Ft

CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 138012

Edifice Classic – Tökéletes háttérvilágítás gombnyomásra

Dátumkijelzés nagyon sok analóg karórán látható, de a naptárkijelzés már kuriózumnak számít – a háttérvilágítás viszont már szinte kizárólag a digitális Casio órák sajátossága. Ennél a kivételes típusnál viszont erről sem kell lemondanunk, ahogy a menetes hátlapról és a vízállóságról sem.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 131541

Edifice Classic – Sportos, modern búváróra

A 30 és 50 méteres vízállóság fröccsenő víz elleni védelmet biztosít, míg a 100 méter már jól használható nedves környezetben is. Ha viszont rendszeresen úszunk, az óránkat szeretnénk magunkkal vinni mindenhová, akár strandra is, ahol egy átlagos óra hamar hősokkot kaphat, akkor ez a Casio óra tökéletes választás: a 200 méteres tömítettségű modell acélszíjjal is kapható, ám aktív használathoz a gumiszíjas kivitel jóval optimálisabb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 110258

Edifice Classic – Elegáns urak figyelmébe

Ha kétségeink volnának, hogy a Casio mennyire képes jól megközelíteni az elegáns órák világát, álljon itt egy nagyszerű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy igen, érzik ezt is. A pompás kivitelű, rozéarany, barna és fekete színeket kombináló modell az egyik legszebb Casio óra – és teljes feketében is elérhető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 107808

Edifice Classic – Sportosan elegáns kronográf ébresztővel

Rendkívül meggyőző, nagyon szépen kidolgozott, remekbeszabott Casio óra, amely teljes szépségében mutatja meg azt, hogy a gyár mire képes. A tömör nemesacél szíj, a védett korona, a sötétben is látható mutatók és indexek, valamint a stopper és az ébresztő funkciók mellett a kevlármintás számlap valóban csábítóak együtt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

SHEEN Premium – Hölgyek számára tervezve

A Casio soha nem volt a női ékszerórák elhivatott szakértője, sokkal inkább voltak otthon a sportos, fiatalos órák terén.

Az idők szava, mely a többfunkciós, nagyobb méretű, erőteljesebb, sportos női órák egyre növekvő népszerűségét közvetítette, arra ösztönözte a gyárat, hogy előrukkoljanak egy olyan sorozattal, amelyben a Casio mindig is a legjobb volt – azonban most nem a férfiak, hanem kifejezetten a hölgyek számára. Így született meg a nemesacélból, titániumból és kerámiából készülő Sheen, azaz a Casio órák Ragyogó kollekciója.

 

SHEEN Premium – Minőségi, divatos Casio órák sportos hölgyek számára

ÁRKATEGÓRIA: 31,000 - 150,000 Ft

CASIO Karóra, Női, Sheen család, 133218

Sheen Premium – Egy ragyogó Casio ékszeróra sportos kivitelben

A kollekció egyik valóban ragyogó modellje: a Swarovski kristályokkal bőségesen ellátott tok és számlap még egy díszköves koronával is kiegészül. A szerkezet az idő- és dátumkijelzésen túl 24 órás mutatóval és stopperfunkcióval is rendelkezik. A divatos, 35 mm-es Casio óra nem egynyári viseletre készült, amit mi sem jelez jobban, mint hogy értékes, karcálló zafírkristály üveget kapott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Sheen család, 137543

Sheen Premium – Csábító rozéarany tűsarkúhoz

A minőségi nemesacél tok rozéarany színű lünettel egészül ki, és ad ennek a Casio órának egyedi megjelenést – a megszámlálhatatlan mennyiségű Swarovski kristályon túl. Azonban, hogy lehet e ez túl sok – arról a hölgyeknek egyértelmű, és egységes véleménye szokott lenni…


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Sheen család, 133217

Sheen Premium – Báj és kecsesség akár bemelegítőhöz is

Hasonló koncepció mentén készült ez a Casio óra is, mint az előző, a végeredmény viszont egészen más – ahogy a célközönség is. Ezt a Casio órát már a visszafogottabb hölgyek is örömmel viselik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Sheen család, 133208

Sheen Premium – Visszafogottan, középutat keresve

A nőiességet a négy Swarovski kristály a számlapon, a sportosságot a négy csavarfej, a védett korona, és a tömör nemesacél szíj polírozott és szálhúzott szemeinek váltakozása adja. A mérsékelten vízálló, mindennapos viseletre szánt Casio óra karcálló zafírüveggel készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

RADIO CONTROLLED – Atomóra pontosság a csuklón

Ugyan nem a Casio volt az első, aki a rádióvezérelt technológiát bevezette a karórák terén, de kétségtelenül a Casio adja a legjobb választékot ezekből a modellekből, a legjobb áron.

A rádióvezérelt karórák minden nap kapcsolatba lépnek egy atomóra jelet sugárzó toronnyal, és ha az órába épített szerkezet pontosítására volna szükség, az megtörténik. (Mivel az órában egy hagyományos szerkezet is dolgozik, így akkor sem áll meg az időkijelzés, ha a szinkronizáció valamiért nem történik meg.) Az automatikus jelvétel eredményeképp mindig másodperc pontos idő birtokában vagyunk, és sem a dátum, sem a téli/nyári időátállítással nem kell törődnünk.

Ez a modern technológia már nem csak ennek a modellcsaládnak a sajátja: az exkluzívabb, sportosabb darabok az Edifice kollekciójában találhatóak meg, de a G-Shock és Pro Trek modellek rajongóinak sem kell lemondani róla.

A Casio rádióvezérelt órái anyaguk szerint három csoportba sorolhatóak: a műanyag tokkal és szíjjal készült legegyszerűbbekre, a titánium vagy nemesacél szíjjal, ám ugyancsak műanyag tokkal rendelkezőkre, és a hosszú távú használatra szánt, minőségibb, nemesacél tokkal és nemesacél szíjjal készítettekre. Értelemszerűen ez utóbbi Casio óra típusok a legjobbak, legtartósabbak, és ezek a legdrágábbak is.

 

RADIO CONTROLLED – Modern Casio órák a technika és a pontosság szerelmeseinek

ÁRKATEGÓRIA: 20,000 - 130,000 Ft

CASIO Karóra, Férfi, Radio Controlled család, 101372

Funkcionalitás sportosan elegáns külsőben

Sportosan elegáns Casio óra kiváló ár/érték aránnyal. 4 földrészről képes jelet venni, napelemes és karcálló zafírüveggel rendelkezik. A tok és a szíj is tömör nemesacél, és a további funkciók között világórát, stoppert, visszaszámlálót, 5 ébresztőt, világítást, automata naptárat is találunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Radio Controlled család, 105314
preload

Klasszikus, időtlen dizájn és a legmodernebb technológia találkozása

A pompás, klasszikus kronográf rádióvezérelt szerkezetéről külsőleg csupán a négy nyomógomb árulkodik. Ennél a Casio óra típusnál tömör nemesacél mind a szíj, mind a tok, viselőjének pedig teljes komforttal szolgál: az idő és a dátum pontosítására soha nincs szükség, a világóra segítségével pedig könnyen átállítható óránk zónaideje. A stopper, a visszaszámláló, az ébresztő ráadás, mint ahogy az elemmerülésre való figyelmeztetés is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Radio Controlled család, 137996

Könnyű, sportos, hajszálpontos

Könnyű, titánium szíjat, ellenben műanyag tokot kapott ez a napelemes, 6 sávos Casio óra, amely vízálló szigetelésű, és rendelkezik minden népszerű funkcióval: a naptár automatikus, az elemmerülésre a kijelzőn megjelenő ikon figyelmeztet, a számlap megvilágítható, és az ébresztésről, stopperről, visszaszámlálóról valamint világóráról sem kell lemondanunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

G-SHOCK: Víz-, por-, rezgés- és ütésállóság

A világ első ütésálló G-Shock karóráját a Casio 1982-ben mutatta be, amely a kezdeti elutasítás után oly nagy sikert aratott, hogy 2009 decemberében már az 50 milliomodik darab legyártására került sor, pontosan egy évre rá, hogy megszületett a G-Shock Riseman, mely a világ legelső 6 sávos rádióvezérelt órája volt, azaz 6 különböző kontinens rádiójelét volt képes fogadni.

A G-Shock megalkotását egy speciális hármas cél megvalósítása indukálta: létrehozni egy olyan órát, amely felrúgja a hagyományos órák használati szabályait: működőképes marad egy 10 méteres szabadesés után is, legalább 10 bar vízállósággal bír, és akár 10 évig működik egyetlen elemmel.

200 kísérleti prototípus, és több évnyi fejlesztő munka árán született meg a G-Shock, egy olyan Casio óra, amely mára nem csupán egy univerzálisan, szélsőséges körülmények között is használható karóra, hanem a Casio legendás fejlesztése, amelyet máig senki meg sem próbált utánozni, és amellyel örökre beírták nevüket a történelemkönyvekbe.

A G-Shock óra, használati tárgy, egyfajta stílus ikon, amely sportos, fiatalos és utánozhatatlanul egyedi.

 

G-Shock – A sportos fiatalok legmenőbb órái

ÁRKATEGÓRIA: 20,000 - 360,000 Ft

CASIO , 145990

A világ első hibrid GPS/rádióvezérelt karórája

A Casio legújabb fejlesztése, amely a létező legnagyobb pontosságot ígéri, bárhol, bármilyen körülmények között, hiszen a GPS műholdakkal és az atomóra jelet sugárzó tornyokkal egyaránt kapcsolatot tud teremteni. A professzionális precizitást rendkívüli ellenálló képesség és egyedi dizájn egészít ki. A napelemes, ütés- és rezgésbiztos kivitelű Casio órában számtalan funkció áll rendelkezésre, és a G-Shock órák között egyedülálló módon karcálló zafírüveggel rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO , 134506
preload

Igazi prémium G-Shock azoknak, akiknek csak a legjobb elég jó

Egy G-Shock még soha nem volt ennyire erőteljes: a 200 méteres vízállóságú, rádióvezérelt, napelemes, 54 mm-es szénfekete Casio óra finoman adagolt zöld árnyalatokat kapott, és a hagyományos funkciókon túl részidős stopperrel, iránytűvel is rendelkezik, továbbá luxuskategóriához méltón karcálló zafírüveggel készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, G-Shock PRO család, 137951
preload

Természetjárók, túrázók, katonák részére kifejlesztve

Ennél több funkciót talán még egyetlen G-Shockba sem sűrítettek bele: hőmérő, barométer, iránytű, napkelte-napnyugta kijelző, nyomásmérő, magasságmérő, automatikus naptár, világóra, stopper és visszaszámláló, önműködő háttérvilágítás, ismétlős ébresztő. Mindemellett ennek a Casio órának a szerkezete napelemes, rádióvezérelt, és ha fogy az energiája, azt ki is jelzi.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, G-Shock család, 138050

Az igazi military érzés – nem csak katonáknak

A Casio órák G-Shock sorozatában nem csak luxuskategóriájú modellek találhatóak, hanem megfizethető, hétköznapi típusok is – azonban most nem ezeket vesszük sorba. A katonai modellek egyik legsikerültebb színvilágú változata ez, amely 7 évnyi működést kínál egyetlen lithium elemmel, 200 méteres vízállóságú, és minden alapfunkció birtokában van.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

BABY-G – Az egyenjogúság jegyében

Valójában szó sincs egyenjogúságról; mindössze annyi történt, hogy miután a hölgyek, lányok, asszonyok kisajátították a férfiszíveket, most már a férfiórákat is magukévá tették.

Az ütésálló, sportos, ugyanakkor divatos, színes Casio órák női megfelelőjére 1994 decemberéig kellett várni – ekkor mutatták be az első Baby-G modellt.

A hölgyek persze kevésbé teszik próbára órájuk strapabírását, de a vízálló, hangulatos, esetenként extrém modellek sikere az elmúlt húsz évben is töretlen.

 

Baby-G – Sokszínű, izgalmas, merész, titokzatos: nem csak a méret a lényeg

ÁRKATEGÓRIA: 20,000 - 60,000 Ft

CASIO Karóra, Női, Baby-G család, 137916

A dögös

Matt fehér és csillámló rozéarany számlap, hasonló színű feliratokkal a tokon, mindez egy merész, 43 mm-es tokhoz párosítva, ráadásként pedig a számlap közepén még egy fogaskerék is megjelenik; ez nem lehet semmi, de semmi más, ilyet nem tudhat senki, csak egy Baby-G. Az, hogy ütés- és vízálló, az, hogy világít, stopperel, visszaszámol és ébreszt – mellékes. Ez a modern kor egyik legyőzhetetlen vívmánya, amit egy finom női csuklóra alkottak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Baby-G család, 138001

A sportos

Ugyanaz a Casio óra modell, mint az előbb, ám teljesen más női szívet ejt rabul: matt feketéhez visszafogottan adagolták a pinket, megtartva a fogaskerék illúzióját. Olyan ez a Casio óra, mint az a bakancsban járó ifjú hölgy, aki azért a macijával alszik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Baby-G család, 137920

A csillogó

Aranyszínű tokos, ütésálló Baby-G – erről még a Casio sem mert álmodni, mikor kitalálta a sportos hölgyek óracsaládját. Ma azonban egy ilyen méretes Casio óra nem túlzó, hanem irgalmatlanul szexi: egy fürdőruhás partin, éjszaka, amikor még lázban tart a ritmus és a vér, amit az egész napos fürdőzés, hullámlovaglás, vagy csúszdázás kavart fel az erekben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Baby-G család, 131527

A bájos

Egy 45 mm-es sportóra nem lehet visszafogottabb, kislányosabb, kedvesebb – ehhez kétség sem férhet: rózsaszín tok és szíj övezi a finom bézses számlapot. Minden sportos, menő kislánynak, és minden nőnek, aki emlékszik még arra, amikor még menő, sportos kislány volt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Női, Baby-G család, 137915

A menő

Fekete arannyal: egy Casio óra, amely akár egy modell kezén is feltűnhetne. Az arany kiválóan illeszkedik a bőrszínhez, és rabul ejtő látvány, ha hosszú, szőke hajhoz párosítják. Lehengerlő, ellenállhatatlan, bűvös.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

CASIO PRO TREK Premium – A kaland itt kezdődik

Míg a G-Shock a robosztusság megtestesítője, a Casio Pro Trek a kalandos életmódot kedvelők első számú kedvence, amely mindjárt két alapvető tulajdonsággal is rendelkezik: megbízható társ kiránduláskor, túrázáskor, sportoláskor, hegymászáskor és tökéletesen használható szélsőséges körülmények között is; másrészt pedig számtalan speciális funkció segíti viselőjét a természetben való tájékozódásban. Ezt a Casio óra típust kifejezetten ellenállóvá tették eső, por, sár, vagy akár havas környezettel szemben is.

Az alkalmazott legmodernebb technológiák és funkciók között találjuk az iránytűt, a barométert, a magasságmérőt, a hőmérőt, a holdfázis és ár/apály kijelzőt. Az órák akár napelemes működéssel és rádióvezérelt szerkezettel is elérhetőek.

 

CASIO PRO TREK Premium – Túrázók, hegymászók, kerékpárosok kedvence

ÁRKATEGÓRIA: 60,000 - 166,000 Ft

CASIO Karóra, Férfi, Pro Trek család, 137983

Pro Trek Premium – Longs Peak

Az Egyesült Államok legnagyobb hegyvonulata a Sziklás-hegység, melyet nemzeti parkok sora övez. A Pro Trek széria belépőmodelljét a hatalmas hegycsúcsokkal, tavakkal, vízesésekkel tarkított, coloradoi Rocky Mountain Nemzeti Park legmagasabb csúcsáról nevezték el, melyet több ezren másznak meg minden évben. A vadregényes vidék kínálja magát túrázásra, lovaglásra, vadvízi raftingolásra, hegy- és sziklamászásra, síelésre. Víz- és fagyálló óránk minden ilyen jellegű tevékenységre felkészült: barométerrel, hőmérővel, iránytűvel, magasságmérővel, és sok egyéb alapfunkcióval rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Pro Trek család, 137986
preload

Pro Trek Premium – Mount Cook

A Pro Trek sorozat legújabb, tripla érzékelős, minden eddiginél pontosabb mérésére alkalmas, ám mégis energiatakarékos modelljét Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsáról, a Mount Cookról nevezték el. A Déli-Alpok eme gleccserekkel, ragyogó csúcsokkal, szépséges völgyekkel tűzdelt vidékén a kalandozók a hegyekről hatalmas robajjal lezúduló jégárakban is gyönyörködhetnek. Eme Casio óra nagy kontrasztú digitális kijelzője útján sötétben, sűrű ködben, vagy akár havazás közben is hű társunk, és biztos segítőnk lesz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Pro Trek család, 138079
preload

Pro Trek Premium – Monte Piana

Két hegyszirt között kifeszített vékony kötélen egyensúlyozva kelnek át a mélység felett a highlinerek, akik előszeretettel választják helyszínül a Monte Pianát, az olasz dolomitokban, ahol télen akár -40 °C-ra is lehűl a levegő, és a környékre 360 fokos kilátás nyílik. A hegy neve II. Ottó német-római császár idejéből származik, és lapos hegyet jelent, ami a 2324 méteres magasságban elterülő két széles dombhátra utal, melynek különös és véres jelentősége volt az Első Világháború idején is. Ennek emlékét a hegy ma is őrzi: sziklába vágott állások, lövészárkok, alagutak, lépcsők és aknajáratok képében. A Pro Trek csúcsmodellje minden létező, és a lehető legpontosabban működő funkcióval rendelkezik. A napelemes, rádióvezérelt, dupla háttérvilágítású karóra egy új, könnyű beállításokat lehetővé tevő technológiával készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

CASIO COLLECTION – A Casio órák belépőkategóriája

A Casio hírnevét, népszerűségét, rendkívüli elterjedését ezeknek a modelleknek köszönhette – ez a múltjuk, ezek az órák az alapköveik, ugyanakkor a márka ma már sokkal több, mint olcsó, műanyagtokos, digitális órák összessége.

Ez a modellcsalád magában foglalja a digitális és analóg-digitális órákat, és az egyszerűbb kivitelű analóg modelleket. A legfőbb szempont a minél kedvezőbb ár, nem feladva a használhatóságot és a tartósságot - a Casio óra ezért vált fogalommá.

 

CASIO COLLECTION – Tudás és funkcionalitás mindenki számára elérhető áron

ÁRKATEGÓRIA: 4,000 - 45,000 Ft

Casio Karóra, Férfi, CASIO Vintage család, 48564

Örökifjú múltidézők számára

Háromgombos csoda háttérvilágítással, stopperrel, automata naptárral, ébresztővel. Emlékezzünk arra az időre, amikor egy ilyen Casio óra a legnagyobb kincsünk volt, és ma már kultikus ereklye. Emlékezzünk arra, hogy a japán technológia eme kis remekműve akár 7 évig is működött egyetlen elemmel, és ugyan csupán cseppmentes szigeteléssel rendelkezett, mégsem ázott be soha. Vagy csak mi vigyáztunk rá sokkal jobban?


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 96666

Menő srácok első órája

Ha átlépünk a bűvös 10 ezer Forintos határon, nem csak a választék bővül, de lényegesen többet is kapunk: egy helyett két év garanciát, masszív, 200 méteres vízállóságot, extra alacsony fogyasztású szerkezetet, amely seregnyi funkcióval bír: stopper, visszaszámláló, 5 ébresztő, világóra, automata naptár és korszerű LED világítás. És, semmiképp sem utolsó sorban: király, műszerfalszerű számlapot. Ez a Casio 2015-ben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 107676

Komoly Casio óra felsősöknek

A Casio óra kollekciójának évtizedek óta rendkívül népszerű szeletét képezik az analóg-digitális órák, amelyek a tizenévesek körében is igen népszerűek, hiszen ötvözik a digitális órák funkcionalitását a mutatós órák komolyabb megjelenésével. A Casio óra választékában a műanyagból vagy fémötvözetből készült kivitelűek mellett egészen komoly modellek is megtalálhatóak, amelyek már nemesacél tokkal és szíjjal rendelkeznek. Ez a Casio óra is ilyen, így az árát is e szerint kell értékelni, no meg a szerint is, hogy mi mindennel vértezték fel: 100 méteres vízállóság, LED világítás, stopper, visszaszámláló, 3 ébresztő, holdfázis és ár/apály kijelzők, zónaidő és természetesen utánállítást nem igénylő automata naptár.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 112214

Lehet egy szimpla 3 mutatós Casio óra fiatalos és trendi?

Bizony igen: nemesacél tok, cizellált, de nem túldíszített számlap, fluoreszkáló mutatók és fekete színű, fehér varrású, struktúrálatlan bőrszíj. A Casio Beside a sportosan elegáns fiatalemberek kedvező árú órája.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 145949

Kortalan elegancia

Ha van olyan, akinek minden alapfunkciós analóg Casio óra ugyanolyan, hát akkor vessük össze ezt a modellt az előzővel, és íme az egyértelmű cáfolat: barna, krokodilmintás bőrszíj csatlakozik az acéltokhoz, amely nagyon szép, bézses színű, római számos, díszített számlapot kapott, és egy kifejezetten öltönyös, elegáns Casio óra született. Ez nem épp a Casio felségterülete, de tény, hogy ez esetben telibe találtak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 66044

Univerzális Casio óra fiataloknak, időseknek

A Casio legsikeresebb titánium modellje finoman ívelt tokjával, ahhoz tökéletesen hozzásimuló titániumszíjával, homogén, ellenben arab számokkal ellátott számlapjával igazi telitalálatnak bizonyult, hiszen ma egyre többen vágynak egyszerűségre és funkcionalitásra, mert ellenzik a túlzsúfolt, komplikált órákat, számlapokat, életet. Vissza a természeteshez – Casio módra.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Miért pont Casio óra?

Napjainkban a Casio 11,000 alkalmazottat foglakoztat, akik nem mellékesen egy kódexben rögzített szellemiség szerint állnak munkába nap mint nap, a nettó árbevételük 320 milliárd Jen

(ami Forintban kifejezve 750 milliárdnak felel meg), és a vállalatóriás gyártóüzemei, irodái, elosztó központjai behálózzak az egész világot: Japánban 3, Ázsiában 11, Amerikában 5, Európában 8, Távol-Keleten (egész pontosan Dubaiban) 1 képviseletük működik.

 

A Casio ma is ugyanazt testesíti meg, ami a svájci óraipart egy időre képes volt megingatni: olyan többfunkciós, újszerű órák alkotják a választékot, amelyek a legszélesebb igényeket hivatottak kielégíteni, megbízhatóak, hosszú távon használhatóak, ám kialakításuk, valamint javíthatóságuk korlátozottsága miatt a legtöbb esetben nem életre szólóak, hanem az adott kor igényeinek kielégítését szolgálják. És mint tapasztaljuk, a technológiai fejlődésnek gátat szabni nem lehet, amely viszont oly mértékben alakítja át mindennapjainkat, hogy ilyen szempontból felesleges is volna egy japán óra esetén évtizedekben gondolkodni.

Az a fogalom, hogy Életre szóló továbbra is a svájci órák, és leginkább a mechanikus svájci órák kiváltsága marad, amely fittyet hány a divatoknak, az extra funkcióknak, az okos óráknak, hanem marad az, ami volt: egy olyan órának, amely nem életünk tartozéka, hanem része annak.

 

A Casio legfontosabb fejlesztései kronológiai sorrendben

Beépített memóriás számológép (1965)

A világ első programozható asztali számológépe (1967)

A világ első tintasugaras nyomtatója (1971)

A világ első kisméretű, személyi számológépe (1972)

A világ első tudományos számológépe (1974)

Napelemes számológép (1981)

Fordítógép (1981)

Adatbankos számológép telefonkönyvvel, emlékeztetővel, naptárral, memória funkciókkal üzletemberek számára (1983)

Az első menedzserkalkulátor megjelenése, amely a PDA-k előhírnöke volt (1987)

Kisméretű LCD TV (1983)

32-bites üzleti számítógép (1986)

Elektronikus gitár (1987)

Hordozható videófelvevő LCD TV-vel (1987)

Hordozható DAT (1987)

Elektronikus fényképezőgép (1987)

Kézi másológép (1988)

Digitális zongora (1991)

Nagysebességű nyomtató (1991)

Címkenyomtató (1991)

Cigarettatárca nagyságú, ultrakönnyű mikro LCD TV (1992)

Számológép kifejezetten iskolások számára (1992)

PDA (1993)

Digitális kamera (1995)

Mobiltelefon (1995)

Kéziszámítógép (1996)

Mini laptop (1998)

Víz- és ütésálló mobiltelefon (2000)

Ujjlenyomat ellenőrző algoritmus, melyet később a mobileszközökre is kifejlesztettek (2000)

Mobiltelefon digitális fényképezőgéppel és GPS-szel (2002)

A világ első kártyaméretű ultra-lapos digitális fényképezőgépe (2002)

A Casio bemutatja a Blanview LCD modult, amely alacsony fogyasztása mellett kiváló láthatóságot biztosít kül- és beltéren egyaránt (2008)

A Casio legfontosabb órás fejlesztései

Az első elektronikus karóra bemutatása (1974)

Analóg-digitális karóra (1982)

Az első ütésálló G-Shock (1983)

Telefonszámokat tárolni képes adatbankos karóra (1984)

Szuperlapos digitális karóra (1984)

Szenzorokkal ellátott Időjárás-előrejelző karóra (1989)

Vérnyomásmérő karóra (1992)

Ütésálló karóra hölgyeknek – az első Baby-G modellek bemutatása (1994 december)

Rádióvezérelt asztali óra (1995 június)

A világ első GPS karórája (1999)

A világ első, mindössze 32 gramm súlyú karórája digitális fényképezőgéppel (2000 június)

Napelemes, rádióvezérelt karóra, mely rendkívül alacsony fogyasztású, energiatakarékos CPU-val és szuper-mini IC-vel működött (2001 november)

Napelemes, rádióvezérelt karóra nemesacél tokban (2004 december)

A G-Shock Riseman bemutatása, amely a világ első 6 sávos, rádióvezérelt órája (2008 június)

A Casio ütésálló G-Shock órái átlépik az 50 milliós darabszámot (2009 december)

A Casio hitvallása

Kreativitás és hozzájárulás – ez a Casio hitvallása, mellyel azt a munkát szeretnék szimbolizálni, melyet azért folytatnak, hogy a társadalom számára eredeti, hasznos termékeket hozzanak létre, olyan innovatív funkciókkal, amelyek segítik a mindennapokat, és segítik a társadalom és a technika folyamatos fejlődését és megújulását.

 

Kreativitási tanúsítvány – Ígéret a Casio minden munkatársától

ELSŐ CIKKELY

Nagyra becsüljük a kreativitást, és különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden termékünkkel megfeleljünk az egyetemes igényeknek.*

 

* Létrehozni azokat a forradalmi termékeket, melyekre mindenkinek szüksége van, mégsem szerezhető be senki mástól – a Casio minden részlegének ez a küldetése

 

A Casio kötelezettségvállalása

1. Mindenképpen „különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden termékünkkel megfeleljünk az egyetemes igényeknek”, és ez nem csupán az előállított termékeinkre vonatkozik, hanem a szervizháttérre is és mindenre, amit teszünk.

2. Elkötelezettek vagyunk a munkánkban.

3. Határozott szándékunk vállalni minden kihívást, mely felmerül munkánk végzése során.

 

MÁSODIK CIKKELY

Mindent megteszünk, hogy a társadalom szolgálatában álljunk, örömöt, boldogságot és szórakozást biztosítva vásárlóinknak

 

A Casio kötelezettségvállalása

1. Határtalan lelkesedéssel ösztönözzük az embereket.

2. Hozzájárulunk az emberek szellemi és anyagi jólétéhez.

3. Elősegítjük a tisztelet és a bizalom találkozását.

 

HARMADIK CIKKELY

Szakszerűen végezzük munkánkat, mondanivalónktól és cselekedeteinktől hitelességet és becsületességet várhatnak el.

 

A Casio kötelezettségvállalása

1. A törvényekkel és szabályozásokkal összhangban minden szavunkért és cselekedetünkért vállaljuk a felelősséget.

2. Meghatározott feladataink és kötelességünk szerint mindannyian vállaljuk a felelősséget az abból eredő következményekért.

3. Minden nap igyekszünk fejleszteni mindazt, amit teszünk.

Kép aláírása

Kép aláírása

Casio órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa