Menü
Kedvencek

Svájci óra különlegességek

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2024. július 3.

A svájci órákat is ugyanazért választják ki a vásárlóik, mint minden más órát: azért, mert szépek, elegánsak, és olyan kisugárzásuk van, amivel megfogják tulajdonosukat.

Azonban a megjelenés mellett ma is készülnek olyan órák, amelyek műszaki tartalmukban is különlegesek: azért, mert egy új innovációt hordoznak magukban, azért, mert eltérnek az átlagos megoldásoktól, vagy épp visszatérnek valamihez, amit a mainstream óragyártás már elfeledett.

Az innovációk közül kiemelendő La Jaux-Perret manufaktúra által gyártott G100 óraszerkezet, amely az általános 40 óra helyett közel 70 órányi járástartalékot kínál (érdemes figyelemmel lennünk arra, hogy mindezt 4 Hz-n, azaz 28.800-as féllengés mellett éri el). Elsőként az EDOX Skydivere érkezett üzletünkbe ezzel az exkluzív kaliberrel, de hamarosan a DAVOSA is megjelenik egy pompás modellel, aminek ugyancsak a G100 lesz a lelke.

 

MEGNÖVELT JÁRÁSTARTALÉK

EDOX , Férfi, Neptunian család, 253104
preload

EDOX NEPTUNIAN GRAND RÉSERVE

A 28.800-as lengésszám megtartása mellett megnövelt járástartalék, nagyon szép, kerámiabetétes üvegráma, menetes koronával biztosított 300 méteres vízállóság, búváróráktól nem megszokott finomságú tok és kecses, elegáns, 3 soros nemesacél szíj: így készíti el a maga csúcsmodelljét az EDOX a vízálló órák terén.

A sorozat ötféle változata között a megszokott kék és fekete is megtaláljuk, de kétségtelenül sokkal emlékezetesebb a jégkék, a színátmenetes zöld és a fekete-arany.

A NEPTUNIAN GRAND RÉSERVE egyedi, különleges, és ízig-véig EDOX.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A Sopron Newton nem véletlenül viseli magán a híres angol tudós nevét. Lenyűgözően stabilan és hajszálpontosan működik ez a megjelenésében is egyedi automata szerkezet: egyrészről a billegő 12 helyett 6 órához került, másrészt a szerkezet finiselése is kiemelkedően szép és látványos. A JAGUAR és az APPELLA prémium óráiban a szerkezethez méltó gyönyörű tokokba helyezik ezt a rendkívüli szerkezetet.

 

ÚJ REFERENCIA AZ AUTOMA ÓRASZERKEZETEK KÖZÖTT

JAGUAR , Férfi, Automatic Collection család, 249032
preload

JAGUAR BALANCIER

Az elmúlt időszakban számtalan új óraszerkezet jelent meg, amelyek jórészt már bevált szerkezetek másolatai voltak. Azonban voltak akik új utakat kerestek, és nemcsak új, de minden szempontból fejlettebb szerkezetek létrehozásán fáradoztak. 3 évnyi fejlesztés előzte meg a SOPROD NEWTON első példányainak elkészítését, ami sok szempontból múlja felül az etalonnak számító ETA 2824-2 automata szerkezetet.

Itt van egyfelől a megjelenés, a billegő 90 fokos elforgatása, ami nyilván a leglátványosabb, de ennél jóval többről van szó: a jóval stabillabb megépítés nem csak műszaki szempontból fontos, hanem a tartósság és a pontosság miatt is. Természetesen az ETA és a SELLITA szerkezetei is kiválóan beszabályozhatóak, de a SOPROD NEWTON olyan elenyészű pontatlansággal működik (6 különböző mérési helyzetben egyaránt), ami egész egyszerűen lenyűgöző.

Ezt a luxus kronométerekkel összevethető szerkezetet legelőször a JAGUAR exkluzív BALANCIER szériája kapta meg, és készített egy csodálatos, örökérvényű, rendkívül elegáns darabot.

A kollekcióban bőr- és fémszíjjal szerelt változatok is fellelhetőek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az idő sötétben való leolvashatósága örök sláger: a DAVOSA búvármodelljének újdonsága az, hogy a teljes számlap világító festést kapott.

A nappal homokszínű számlap a sötétben ragyogó zöld színben világít – nem a mutatók és az indexek, hanem a számlap egésze. Utóbbiak élénk kék színben pompáznak, így egészen fantasztikus látványt nyújtanak. A világító pigment a svájci RC TRITEC gyártmánya. A legújabb generációs Swiss Super-LumiNova® innovatív összetétele garantálja a tökéletes éjszakai leolvashatóságot, ami egy professzionális búváróra esetében elengedhetetlen.

A TERNOS PROFESSIONAL MEGALUME mindössze 500 számozott példányban látott napvilágot.

 

SÖTÉTBEN VILÁGÍTÓ SZÁMLAP

DAVOSA , Férfi, Diving család, 235755
preload

DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL MEGALUME Limited Edition

EGYEDÜLÁLLÓ ÉJSZAKAI LÁTHATÓSÁGÁVAL tűnik ki a búvárórák közül a DAVOSA limitált kiadású különlegessége. Ez a TERNOS PROFESSIONAL MEGALUME, amely mindössze 500 számozott példányban látott napvilágot.

A nappal homokszínű számlap a sötétben ragyogó zöld színben világít - nem a mutatók és az indexek, hanem a számlap egésze. Utóbbiak élénk kék színben pompáznak, így egészen fantasztikus látványt nyújtanak. A világító pigment a svájci RC TRITEC gyártmánya. A legújabb generációs Swiss Super-LumiNova® innovatív összetétele garantálja a tökéletes éjszakai leolvashatóságot, ami egy professzionális búváróra esetében elengedhetetlen.

A Swiss Super-LumiNova®-t a svájci óraipar a lehető legjobb fényteljesítmény érdekében használja. A 100%-ban svájci gyártású anyag nem radioaktív, rendkívül módon ellenáll a magas hőmérsékletnek és a szélsőséges környezeti hatásoknak. Úgy működik, mint egy fénytároló akkumulátor, ahol a nap- vagy mesterséges fény feltölti az akkumulátort, és ezt követően folyamatosan világít. Ez az aktiválási és az azt követő fénykibocsátási folyamat újra és újra megismételhető, miközben az anyag nem öregszik. A Swiss Super-LumiNova®-t megfelelő speciális kötőanyaggal összekeverve alkalmazzák a számlapokra és a mutatókra. A lehető legmagasabb minőségi színvonal fenntartása érdekében háromszoros minőségellenőrzés mellett állítják elő a Zürichtől egyórányi távolságra fekvő Teufenben.

A TERNOS PROFESSIONAL MEGALUME további kiemelt jellemzője, hogy a feketére festett tokja nem a megszokott PVD bevonattal készül, hanem az annál majd ötször (!) ellenállóbb DLC technológiával. A koronazáras, 500 méterig vízálló tok természetesen automata héliumszeleppel rendelkezik. A forgatható üvegrámát csúcsminőségű matt kerámiabetéttel látták el. Az extrém vastag üveg karcálló zafírkristály, ami tükröződéscsökkentő rétege révén a számlap szépségéből semmit sem vesz el. A hátlap pompás karbolmintát kapott, amelyen a DAVOSA logója mellett a limitáció sorszáma emelkedik ki. A búvárhosszabbítóval ellátott integrált gumiszíj megerősíti a TERNOS PROFESSIONAL MEGALUME összetéveszthetetlen szerszámóra jellegét.

Tökéletes választás profiknak, gyűjtőknek, órakedvelőknek éppúgy, mint vízparti nyaralásokra megbízható társat keresőknek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Egészen más irányból közelíti meg a fényt az EPOS. Az Artistry kollekció in-house Big Moon karóra remekének különleges szerkezete teljes naptárral és holdfázissal is rendelkezik, sötétben pedig a hold és a csillagok válnak láthatóvá. Csodaszép, szívmelengető látvány a számlap felől, de az aprólékosan kidolgozott szerkezete miatt a hátlap irányából is.

 

KALENDÁRIUM VILÁGÍTÓ HOLDFÁZISSAL

Epos Karóra, Férfi, Collection Artistry család, 221999
preload

EPOS Oeuvre D'Art 3439

A csillagos égbolt és a holdállások váltakozásai az EPOS egyik legszebb, legromantikusabb és legizgalmasabb témája mind a mai napig.

A legújabb változat megtartja a korábbiak kézműves óratokját, a remekbeszabott nemesacél szíjat, a saját műhelyükben modifikált és gyönyörűen dekorált automata szerkezetet, amely a holdfázis mellett dátum, naptár és hónap kijelzéssel is rendelkezik, ellenben a számlaot újratervezték, ami most is meseszép, ám nem csak nappal, hanem éjszaka is gyönyörködhetünk benne festett holdja és csillagai révén.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A LOUIS ERARD is képes rabul ejteni a szívet: a klasszikus számlap áttörésein keresztül láthatjuk a kézi-felhúzású szerkezetet, ami egy 1971 óta gyártásban lévő extra-lapos Peseux 7001 gyönyörűen dekorált változata. Az óragyártás történetének egyik mérföldkövét jelentő kalibert olyan gyártók használták, mint az Omega, a Longines, a Baume & Mercier, a Montblanc vagy az Epos.

 

KÖNNYEKET SZEMÜNKBE CSALÓ MÚLTIDÉZÉS

LOUIS ERARD Karóra, Férfi, 1931 család, 155552
preload

LOUIS ERARD 1931

Varázslatos számlap és varázslatos ketyegésű kézi-felhúzású óraszerkezet, amely olyan hatással van ránk, mint egy rég nem látott jóbarát, aki belénk karol, és egy szempillantás alatt kiragad a mából, hogy visszavigyen az emlékezés szárnyain a múltunk legszebb napjaihoz. Nincs idegesség, nincs feszültség, csak három kékített mutató, klasszikusan szép számjegyek, és a számlap megnyitása révén feltűnő szerkezetrészlet, amely még sokkalta szebb is, mint amilyen ifjúkorában volt. Ilyen az emlékezés: szebbé teszi a múltat, de ezért nem lehet neheztelni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A regulátorok története jóval korábban, 300 évvel ezelőtt kezdődött, de nem Svájcban, hanem Angliában. Az 1700-as évek elején az órák naponta közel egy percnyi eltéréssel működtek, ami szükségszerűen vezetett egy jóval pontosabb óraszerkezet megalkotásához. 1720 körül építették meg az első regulátorokat, amelyek mindössze havi néhány másodperc eltéréssel mutatták az időt. Ezeket az ingás, súlyhozamú faliórákat kezdetben csillagvizsgálókban és órakészítő műhelyekben használták a pontosság méréséhez és beállításához. Izgalmas dolog, amikor egy ilyen különlegesség a falról a csuklónkra költözik: a LOUIS ERARD remekművén a klasszikus regulátor számlapelrendezése köszön vissza: a szerkezet egyetlen központi mutatója a perceket, a felette lévő körgyűrű az órákat, míg a 6 óra magasságában lévő a perceket méri. A pompás genfi csíkozású számlap, a kecses tok, az örökérvényű elegancia a manufakturális órakészítés egyik nagyszerű pillanata.

 

EGY FALIÓRA SZERKEZET KARÓRÁBA ÁLMODÁSA

LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Excellence család, 155575
preload

LOUIS ERARD EXCELLENCE Regulator Automatic

Múlt és jelent találkozása: egy falióra szerkezet karórába álmodott mása gyönyörű kidolgozással, álomszép számlappal, rengeteg finomsággal, pompás részlettel, eleganciával és egy ritka, különösen értékes óraszerkezettel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Ugyancsak egyetlen központi mutatója van a DAVOSA Speedometerének, mely itt is a perceket mutatja, míg az órajelzés a dátumot váltó forgótárcsára került. A Newton Speedometer az 50-es és 60-as évek dicsőséges autós korszaka előtt tiszteleg. A legendás sportautókra emlékeztető dizájnnal ez az óra egyszerű eleganciát és időtlen szépséget sugároz. Klasszikus elrendezésű mutatók és dátum nélkül a lényegre koncentrál, és minden tekintetet magára vonz tiszta esztétikájával. Tisztelgés a forma szeretete és a vezetés öröme előtt.

 

KLASSZIKUS SPORTAUTÓ HANGULAT EGY MUTATÓVAL

DAVOSA Karóra, Férfi, Pilot család, 215550
preload

DAVOSA PILOT Newton Speedometer

Mintha egy legendás sportautó pilótafülkéjébe ülnénk: ezt a hangulatot hozza elénk a DAVOSA innovatív SPEEDOMETER modellje.

Az 50-60-as évek autóipari tervezőihez hasonlóan a DAVOSA fejlesztői is különösen kreatívak voltak a NEWTON SPEEDOMETER számlapja kapcsán. Az óramutatót egy korongra cserélték, amely a számlap felső harmadában lévő ablakban a piros nyilas jelölés segítségével megbízhatóan jelzi az aktuális órát. A perceket egy indexskála mutatja, az egyetlen hagyományos mutató pedig magabiztosan köröz a középpontban. A külső számlapgyűrűn a szokásos órajelek helyett a percek jelennek meg 5 perces osztással, egyszerű, klasszikus tipográfiával. Középen diszkréten forognak a másodpercek egy matt ezüstszínű korong formájában, piros vonaljelzéssel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Lépjünk most egy évszázaddal előrébb, az 1800-as évek első felére, amikor egy francia órásmester különleges megbízást kapott I. Fülöp Lajos francia királytól. Ekkor született meg az első ugróóra, kijelzőjén nem mutatókat, hanem számjegyeket jelenítve meg, melyek a számlap alatti tárcsán fordultak át minden egész óra kezdetén. Az igazi óra ínyencek számára készülő kisszériás darabok között találunk csak digitális (az órát és a percet számjegyekkel megjelenítő) valamint digitális és mutatós modelleket is. Az EPOS ugróórája is ez utóbbiak közé tartozik: a perc- és másodpercmutató mellett egy négyzetalakú ablakban jelenik meg az óra számjegye, 6 óra magasságában pedig a dátum. Ez az óra a márka egyik csúcsteljesítménye, amely nyitott hátlapján keresztül mutatja meg a szerkezet rendkívül szép kidolgozását.

 

EGYEDI FEJLESZTÉSŰ UGRÓÓRA

Epos Karóra, Férfi, Collection Timeless család, 153139
preload

EPOS PASSION JUMPING HOUR

Az EPOS mérnökei által tervezett és készített ugróóra mechanizmus a márka különlegességeinek egyike: az órát digitálisan, számjeggyel megjelenítő, pontban egész órakor váltó automata szerkezet egy karakteres tokban kapott helyet. A genfi csíkozású számlap rendkívül elegáns, az üvegbetétes hátlap révén pedig betekinthetünk az álomszép, minden részletében kidolgozott óraműbe.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az EPOS műhelyét dicséri a következő óra is: a Sport 3441 SK egy high-end minőségű tokkal és acélszíjjal rendelkező búváróra az EPOS saját műhelyében csontvázasított automata szerkezettel, amelyben a dátumgyűrű és a rotor is új megközelítést kapott. Megannyi apró részlet, megannyi lélegzetelállító megoldás, amely az EPOS búvár szkeletonját megismételhetetlenné teszi. Az aprólékosan átalakított szerkezet a számlap felől és a hátlap irányából is látható, és érdemes is elmélyedni benne: csiszolt, polírozott és gravírozott felületek és élek váltakoznak, és csak a feltétlenül szükséges csapágylemezrészeket hagyták meg.

Szenzációs a dátumtárcsa kialakítása, amit nem véletlenül szoktak elhagyni a teljes-szkeletonok esetében: a körben látható fehér (vagy fekete) tárcsa nem volna szép látvány. Az EPOS ezzel szemben magát a dátumtárcsát is szkeletonizálta, ami nem mindennapi megoldás, de a látványa magáért beszél.

 

SZKELETON ÓRA SOK VAN, DE A SZKELETON NAPTÁR IGAZI RITKASÁG

Epos Karóra, Férfi, Collection Sport család, 194853
preload

EPOS SPORTIVE 3441 SK

EGY BÚVÁRÓRA, AMI MINDENT MEGMUTAT:
EPOS SPORTIVE 3441 SK

High-end minőségű tok és acélszíj, az EPOS saját műhelyében csontvázasított automata szerkezet, melyben a dátumgyűrű és a rotor is új megközelítést kapott. Megannyi apró részlet, megannyi lélegzetelállító megoldás, amely az EPOS búvár szkeletonját megismételhetetlenné teszi.

Az aprólékosan átalakított szerkezet a számlap felől és a hátlap irányából is látható és érdemes is elmélyedni benne: csiszolt, polírozott és gravírozott felületek és élek váltakoznak, és csak a feltétlenül szükséges csapágylemezrészeket hagyták meg.

Szenzációs a dátumtárcsa kialakítása, amit nem véletlenül szoktak elhagyni a teljes-szkeletonok esetében: a körben látható fehér (vagy fekete) tárcsa nem volna szép látvány. Az EPOS ezzel szemben magát a dátumtárcsát is szkeletonizálta, ami nem mindennapi megoldás, de a látványa magáért beszél. (Természetesen a hagyományos dátumjelzés jobban látható, de ennél az óránál nem hánytorgathatjuk ezt fel.)

A számlap meghatározó jelenlétében a szerkezeten túl az egyenként, kézzel felhelyezett és lumineszcenciával feltöltött indexek és mutatók is fontos szerephez jutnak, hiszen ezek felelnek az óra funkcionalitásáért: az idő pontos leolvashatóságáért, ami sötétben, félhomályban és szikrázó napsütésben egyaránt fontos.

A számlapot övező üvegrámába speciális kerámiabetétet helyeztek, amely azonban sem nem matt, sem nem fényes, hanem a kettő elegye: az alapfelületéből kiemelkedő számjegyek polírozottak. Nagyon szép, nagyon hatásos, és igen ritka megoldás.

A számlap felett egy pompás, extra-vastag, domború zafírkristály tölti be az üveg szerepét, a tok oldalán pedig - az 500 méteres vízállósághoz méltón - a héliumszelep is megtalálható.

A tok és a szíj többlépcsős felületkezelésen esett át, aminek az eredményeképp sok finom részletben gyönyörködhetünk: fazettált és polírozott élekben, a márkajelzéssel ellátott koronában, a süllyesztett szíjrögzítő csavarfejekben.

Tekinthetjük műremeknek, művészeti alkotásnak, búvárórának, választhatjuk mindennapi társunknak vagy épp különleges, ünnepi alkalmak kiegészítőjeként – mindenképp lenyűgöző. És garantáltan vonzza a tekintetet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

És végezetül még egy teljes szkeleton, az APPELLA kollekciójának legtetéjéről, a számlap és a hátlap felől is láthatóvá tett, finomszabályzott automata szerkezettel. És ugyan ez utóbbi sem mindennapi látvány, ám ennél az óránál még szembetűnőbb az a kategóriájából messze kiemelkedő minőségben kidolgozott tok, amibe a szerkezet került, valamint az acélszíj, amelynek minden csatszeme ívelt, gömbölyített és fazettált. Fantasztikus megjelenés, túlzásba vitt fényes polírozás nélkül.

 

MINDEN RÉSZLETÉBEN LUXUSKIVITELŰ

Appella , Férfi, Automatic család, 253217
preload

APPELLA AUTOMATIC L12006.SK

Mint szkeleton is fantasztikus, de mégsem ebben emelkedik ki igazán a karórák gazdag választékából az APPELLA szerényen L12006-ra keresztelt remekműve. A tok és az acélszíj rendkívül részletgazdag kidolgozása, az élek és ívek szépsége, a nem fényes polírozásal operáló, hanem a selyemfényű felületek soklépcsős megmunkálására fektették a hangsúlyt, ami újabb, igen magas minőségi szintre emeli mind a márka, mind a svájci órák presztízsét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

AJÁNDÉKUTALVÁNY

A választásban örömmel segítünk, de mindemellett tetszőleges értékű VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYUNK is elérhető.

 

GRAVÍROZÁS

Az akár EGYEDI GRAVÍROZÁSSAL ellátott svájci óráinkat DÍSZDOBOZBAN adjuk át, amire extra, szalaggal átkötött DÍSZCSOMAGOLÁS is kérhető.

 

NYITVATARTÁSUNK

Hétfőtől szombatig, minden nap 10 és 18 óra között.

Várjuk szeretettel!

 

ROGER’S PRÉMIUM SZERVIZ

Svájci óra szaküzletünkben megvásárolt minden automata órához díjmentesen biztosítjuk ROGER’S PRÉMIUM SZERVIZ szolgáltatásunkat, amely műszeres vizsgálatokat, a gyári tűrésnél (napi 10-20 mp.) jóval pontosabb beszabályzást, és a fémszíjak személyre szabott méretre igazítását is magában foglalja.

 

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa