Menü
Kedvencek

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2023. április 14.

3 mutatós, fémszíjas karóra minden óramárka választékában megtalálható. Nincs ez másként a SEIKO esetében sem, azonban a most bemutatásra kerülő modell jóval több, mint aminek első látásra tűnik. A legárulkodóbb jele ennek a bal felső sarokban elhelyezett nyomógomb, és a 6 óra felett megjelenő felirat: KINETIC.

A SEIKO-nak számos innovációt köszönhetünk, amelyek az óragyártást forradalmasították. Ezek egyike az 1986-ban bemutatott KINETIC technológia, amely a kvarc és az automata órák hibridjének tekinthető: az elektromos szerkezet energiaellátását nem hagyományos elem biztosítja, hanem egy olyan kapacitor, amely az óra viselőjének mozgása által töltődik fel. A két merőben más szerkezet közös nevezője a félkör alakú rotor, amely az órák üveghátlapján keresztül látható.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

A technológia kifejlesztését az az elv vezérlete, hogy kiváltsák a rendszeres időközönként cserélendő elemeket. A kezdetben A.G.S. (Automatic Generating System) jelzéssel ellátott karórák rendkívüli mérnöki munka eredményei, amelyek egyik fantasztikus tulajdonsága, hogy a rotor fordulatszáma egy automata óráénak a többszöröse: óránként eléri a 6 milliót! Joggal merülhet fel a kérdés, hogy nem kell-e idő előtti kopással és nagyfokú súrlódással számolnunk ennél a működésnél, azonban az elmúlt évtizedekben legyártott sokmillió KINETIC szerkezet hibátlan működése egyértelműen bizonyítja a SEIKO által kifejlesztett mágneses felfüggesztés hatékonyságát.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

Természetesen ez a technológia is korszerűsödött az évek folyamán. Ez legjobban az órák járástartalékénak növekedésében érzékelhető: az első modellek egy hónapig, míg a maiak már 6 hónapig képesek működni letéve, mozgatás nélkül (feltéve, ha a kapacitoruk teljesen fel volt töltve). Az órák jobb felső sarkában megjelenő magányos nyomógomb szolgál arra, hogy ennek megnyomásával leolvashassunk a kapacitor töltöttségét: a másodpercmutató egy félkör megtételével jelzi a teljes töltöttséget.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

Az egykor nagy választékban gyártott KINETIC modellek száma mára megcsappant: a SEIKO választékában jelenleg egyre kevesebb ilyen típus található, amelyre az adhat magyarázatot, hogy napjaninkban a hangsúlyt inkább a SPRING DRIVE technológiára helyezik, amely sokkal közelebb áll a mechanikus szerkezetekhez, valamint különlegessége és professzionális kidolgozása okán ma a luxusórák közé tartozik.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

A SEIKO ESSENTIALS széria kék és fekete számlapos darabja a japán márka alapvető jegyeit viseli magán: robusztus megjelenés némi eleganciával fűszerezve, erős, mindennapi használatra tervezett tok és acélszíj, jól szigetelt és védett kialakítású korona, kiváló leolvashatóság, és a számlap alatt a japán márka saját fejlesztésű KINETIC szerkezete, amelyről a járástartalékot kijelezni képes nyomógomb sem hiányzik.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

A SEIKO KINETIC mindazok órája, akik egy minden nap viselhető, sok mindent kibíró, minimális szervizigényű órát keresnek. Néhanap felvett, ünnepi órának viszont nem javasoljuk: egy KINETIC órát viselni kell, mert ez élteti.

 

SEIKO Kinetic: Állandó mozgásban

 

Alábbiakban foglaljuk össze a KINETIC legfontosabb jellemzőit:

➡ pontos,

➡ megbízható,

➡ nincs szükség elemcserére, csupán hordani kell,

➡ letéve fél évig működőképes marad,

➡ minimális szervizigény,

❗ lemerülés esetén óraforgatón nem tölthető fel, csak gyári elektromos töltőkészüléken,

➡ ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem alkalmi, hanem mindennapos használatra keresnek karórát.

Modellválaszték:

Seiko órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa