Roger’s - Az Órabirodalom
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Nyolcadikos ballagásra ajánljuk

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2017. június 11.

A középiskolai ballagásokat júniusban az általános iskolai követi, amely komoly jelentőséggel bír a felnőttséghez egyre közelebb kerülő ifjú ember számára.
Miért van ez így? Miért van az, hogy az iskolaváltás, és néhány rövidke nyári hónap után teljesen más fiatalember lép egy új iskola osztálytermébe?

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Visszagondolva ezekre a könnyesen örömteli időkre, ma már egyértelműen érzem, miért volt izgalmas, szokatlan és bennünket próbára tevő az általános iskolától való búcsúzás, majd a középiskolába történő beilleszkedés.

Végzős nyolcadikosként rendelkeztünk mindazzal a magabiztossággal, amely a kisebbek, az alsóbb osztályba járók számára követendő példaként szolgált; ismertük egymást, a környezetünket, a tanárainkat, tudtuk, hol vannak azok a határok, amelyekig még elmehetünk; mi voltunk a legidősebbek, a legkomolyabbak, a legtapasztaltabbak.

Miénk volt az iskola, miénk volt az egész világ.

Aztán elmúlt a nyár, és belépve egy számunkra új és ismeretlen középiskolába, hirtelen megfordult velünk a világ: mi lettünk a legkisebbek, a taknyosok, az elsősök, akiknek minden szabályt be kellett tartaniuk. Nem voltunk már követendő példa, hanem nekünk kellett másokat megismernünk, tisztelnünk és követnünk. Egy szempillantás alatt olyanná váltunk, mint a jégen korcsolyázni vágyó, aki próbálja megtartani az egyensúlyát, de még bizonytalan, és el fog esni, mert el kell esnie ahhoz, hogy megtanulja, hogyan álljon fel, és kezdjen bele újra.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Én szerencsés voltam, mert szinte azonnal mélyvízbe kerültem: a magyar tanárunk szervezte a közelgő iskolai ünnepséget, és a mi osztályunkból, és a saját harmadikosaiból válogatta ki a fellépőket. Összebarátkoztunk, ma is emlékszem rájuk, és ha néhanap találkozunk, ők is emlékeznek a szerepemre, amely végleg rám ragadt: az előadásban én voltam a varázsló.

A középiskolai évek alatt átalakulunk: megváltozik a világlátásunk, a stílusunk, de legfőképp, a tartásunk. Egy iskolában menthetetlen az, akinek nincs tartása; a tartás adja a stílust, a példát, a mintát; azt, hogy hogyan tekintenek valakire a diáktársai és a tanárai. Ez nem a tanuláson, és nem az osztályzatokon múlik, hanem azon, hogy lesz-e belőlünk olyan ember, aki megáll a saját lábán.

 

De hogyan alakulnak mindeközben a karóraviselés szokásai?

Míg az általános iskolában a digitális, többfunkciós karórák után az analóg-digitális, és okos társaik következnek, a középiskolában ezek már komolytalanná válnak. (Ne feledjük: a mintát az érettségihez közeledő végzősök adják!)

A karóra játékszerből fokozatosan átalakul menő öltözködéskiegészítővé, amely kinézete alapján megmutatja, mennyire komoly személlyel van dolgunk.

Úgy hiszem, hogy az egyre hatalmasabb méretű dizájnórák ideje leáldozott; a sportosan elegáns, komoly megjelenésű, arányos, a csukló méretét figyelembe vevő órák kerülnek ma ismét előtérbe.

Mindezt fontos tudni, ha ballagási ajándéknak olyan órát szeretnénk választani, amely majd az érettségi idején is megfelelő lesz.

 

A külsőn túl a beltartalom is fontos, ha hosszabb távra tervezünk: az óraszerkezet javíthatósága, a tokozás és a vízmentesség minősége, mely nem csak vizes használatkor, de a hétköznapok folyamán is kiemelten fontos; és persze az üveg karcállósága. Egy karcos üvegű karóra olyan, mint egy kopottas cipő; hordani lehet, de megjelenni benne már nem.

A karcálló zafírkristállyal készülő karórák ára természetesen magas, és nem mindenki engedheti meg magának; de figyelembe vehetjük azt is, hogy két, egyszerűbb, minerálkristállyal készült karóra üvege is lehet eltérő: a lapos üvegűek jóval kevésbé sérülékenyek, mint domború társaik; de igaz ez a keskeny és széles üvegrámákra is: utóbbi jobban védi az üveget.

Hogy mennyire érett meg egy nyolcadikos ballagó arra, hogy egy szép, komoly és tartós órát kapjon ajándékba – nyilvánvalóan személyenként eltérő. De egy szép és komoly karóra is alkalmas arra, hogy egy fiatalember maga is komolyabbá, megfontoltabbá és felnőttebbé váljon.

Hiszem, hogy egy ajándék akkor az igazi, ha boldoggá teszi azt, akit megajándékozunk; de hiszem azt is, hogy az ízlés, a stílus és a világlátás formálható; nem, nem irányítható, de finoman terelhető egy helyes, és méltó irányba. Ha van hitünk, tartásunk, ha egyenesek és őszinték vagyunk, szolgálhatunk szülőként, bátyként, nővérként, barátként, követendő mintaként. Így lehet egy ballagási ajándék jóval több, mint egy vágyott, de gyorsan múló emlék.

 

Alábbiakban olyan karórákat válogattam össze, amelyek alkalmasak arra, hogy évekig használják, szeressék, majd örök időkig megőrizzék őket; olyanokat, amelyek műszaki tartalmuk miatt, a maguk árkategóriájában, átlagon felüliek.

Nem több ez, mint sorvezető, de kiállok minden egyes darab mellett – és ez a garanciaidőkön is jól látható.

 

MILYEN ÁRKATEGÓRIÁBAN, MIT VÁLASSZUNK?

Egy karóra minőségét, hosszú távú használhatóságát az ára nagymértékben meghatározza. Azonban egy drágább karóra nem feltétlenül jelent minden esetben jobb minőséget is.

Alábbiakban árkategóriánként válogattam össze az adott ársávban a legjobbakat – azokat, amiket a szakmai és szerviztapasztalataink alapján tekintünk a legjobbaknak – ez az oka, hogy egyes márkák viszont kimaradtak, még akkor is, ha azok nevesek és közismertek.

Az óragyártókra összpontosítottunk: a divatcégek Távol-Keleten gyártatott órái ugyan külcsín szempontjából lehetnek szerethetőek, de a japán gyártók óráival nem vehetik fel a versenyt, a svájciakkal pedig végképp nem. Persze számukra ez nem is cél, ellenben ezt tisztázni érdemes, hogy nem a vásárlás után 1-2 évvel derüljön fény arra, hogy az 50-100e Ft-os órában egy fekete műanyagdarab helyettesíti az óraszerkezetet.

Visszatérve az általam ajánlott típusokhoz: az ársávok eltérő minőséget is takarnak, és sajnos, a magasabb ár jobb órákat is jelent. Nem, nem csak szerkezet tekintetében, nem csak funkciókban, és nem csak az órák üvegében, hanem - és ez a legfontosabb - az órák anyagában, annak tömörségében, és megmunkálásában.

És most lássuk az első kategóriát:

 

20 000 és 40 000 Ft között

Egyszerűbb szerkezeteket és megoldásokat, lemezes acélból készült tokokat és szíjakat találunk ebben az ársávban, de csak olyanokat soroltunk fel ajánlásaink között, amelyek kivitele, kiképzése alkalmas a napi használatra; kopó, rozsdásodó anyagúak itt nem szerepelnek, így akár hosszabb távon is számolhatunk ezekkel a típusokkal.

Fontosnak tartjuk a szervizelhetőséget már itt is; ennek egyik fontos alapmomentuma, hogy a tokok sérülésmentes nyitását lehetővé tevő menetes rögzítéssel készüljenek. Közös jellemzőjük a legalább alapszíntű vízmentesség, amely a kézmosás, izzadás, eső, szennyeződések kiküszöbölése miatt fontos.

 

Casio Karóra, Férfi, Casio Collection család, 93972

Rendkívüli ár-érték arány

Páratlan értéket kínál a CASIO ebben a modelljében: akár két-háromszoros áron is ajánlott vétel volna. A japán gyártó kínálatában alig találni karcálló üvegű órákat, ebben az ársávban pedig jószerivel senki nem kínálja ezt. És akkor a tömör nemesacél szíjról nem is beszéltünk. Egyedül a méretre figyeljünk, ami ma már viszonylag kicsinek számít – ugyanakkor pont emiatt lehet szerencsés egy diák csuklóján, hiszen nem áll el, és emiatt lesz az óra nagyobb biztonságban a súrlódásokkal szemben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Casio Karóra, Férfi, Casio Collection család, 137974

Műszerfalszerű számlap

Sportos, műszerfalszerű számlapjával örök slágernek számít – utóbbiról a rendkívül kedvező ár is gondoskodik. Kiemelendő a kiváló leolvashatóság, a kellemesen adagolt piros szín, amely a két hangsúlyosabb alszámlap mutatóin is megjelenik, de leginkább a védelmet élvező beállítókorona, amelyet így kevésbé fenyeget a beakadás, és ebből következő letörés veszélye. Az óra dátum, naptár és 24 órás kijelzővel is rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Casio Karóra, Férfi, Edifice család, 68535

Sikermodell metálkékben

Kellően masszív és sportos külsőt öltött magára a CASIO sikermodellje. A szélesre szabott fémszíj, a metálkék számlapszín, a matt felületek, és a tok négy sarkában elhelyezett csavarfejek mind az óra robusztusságát erősítik. A hétköznapi használatra szánt, fokozottabb vízállóság mellett kiemelendő a tok olyan irányú kiképzése, amely a beállítókoronát hivatott védelmezni. A mutatók és indexek fluoreszkáló réteggel bevontak, és a hátlap menetes rögzítésű.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Dress család, 158938

Fiatalos elegancia

Kevésbé sportos, de megkérdőjelezhetetlenül fiatalos a LORUS bőrszíjas, klasszikus elemekből építkező karórája. A fekete, krokodilmintás bőrszíj az elegáns vonalat erősíti, de egy minta nélküli, vagy akár fehér varrású bőrszíjjal varászlatos változások is előidézhetők; nem elvetendő lehet ide egy mélykék színű bőrszíj sem. Igaz, mindezek további beruházást igényelnek, de be kell lássuk, hogy az 1765-től bőrfeldolgozással foglalkozó, ma óraszíj specialistának számító HIRSCH elhíresült jelmondata igaz: egy óra kétharmada a szíj, amivel jelentős stílusbeli átalakításokat érhetünk el egyazon óra esetében.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Dress család, 165384

Visszatérés az alapokhoz

Az egyszerűség, a karóra dizájn alapjaihoz való visszatérés olyan gondolat, amely ma sok fiatalt is megszólít. Ma úgy tűnik, hogy ez az óragyárak számára sem kis feladat, hiszen a minduntalan új színek, minták, számlapok és formák megalkotásának láza számukra is elfeledteti azt, hogy az egyszerű és funkcionális is lehet nagyon szép. A LORUS nem tett ennél az óránál többet, mint hogy tiszta, egyértelmű vonalakkal rajzolt meg egy kikezdhetetlen órát.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Casio Karóra, Férfi, Edifice család, 131557

A legkedvezőbb árú kronográfok egyike

A legkedvezőbb árú, stopperfunkcióval is bíró, nemesacél CASIO karórák egyike, vízmentes tokozással, és védett beállítókoronával. A karóra hangulatát a fekete számlap és bőrszíj határozza meg, amely a fiatalok körében örök kedvenc; ennél a típusnál viszont a mutatókon és indexeken megjelenő rozéarany díszítések némi barnás árnyalattal is kiegészülnek, finoman ellensúlyozva a sötét alapszínt. A bőrszíj felár ellenében itt is módosítható, és akár egy sokkal markánsabbra is cserélhető, amivel az óra fiatalossága még hangsúlyosabbá tehető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Dress család, 130680

Kékített mutatók

Egy igazán pompás darab a LORUS kollekciójából. Elegáns, szép kidolgozású a számlap, épített indexekkel és stopperkörökkel, de a legkülönlegesebbek a kékített, kardformájú óra-, perc- és másodpercmutatók, amelyek igazán egyedi hatást kölcsönöznek a világos színű számlapnak. A dátumkijelzés és a stopperfunkció mellett egy 24 órás mutatót is találunk 3 óránál, amely biztos támpontot ad arra vonatkozóan, hogy az óránk épp melyik napszakban jár; óraátállításkor ez egy kifejezetten hasznos ismeret.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Casio Karóra, Férfi, Edifice család, 131552

Sportos elegancia

Azok számára, akik már kinőttek a digitális órákból, és nem elégszenek meg azzal, hogy a telefonjukon nézzék meg az időt, mert az órát egy fontos kiegészítőnek tekintik, de erre nem akarnak túl sokat szánni - ez a Casio óra remek választás. Fiataloknak, felsősöknek, egyetemistáknak is ajánlható ez a visszafogottan sportos Casio óra, amely akár egy öltöny kiegészítője is lehet, hiszen visszafogott sportossága, a szürke és a fekete árnyalataival játszó, nem hivalkodó számlapja nyugalmat és modern eleganciát sugároz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Sports család, 165317

Megkérdőjelezhetetlen sportosság

Magával ragadó sportosság jellemzi a LORUS menő kronográfját. A karóra alaphangulatát az erőteljes számlap adja, amely csíkozott hátterével, hangúlyos alszámlapjaival, piros mutatóival, fluoreszkáló mutatóival és órajelzéseivel, valamint az üveget körbeölelő rámán megjelenő, átlagsebesség mérésére szolgáló skálával ragadja meg a figyelmet. Az óraszíj a pilótaórákat idézi lyukacsos jellegével, amit még egy pompás piros varrással is elláttak. Melyik srác tudna ellenállni ennek az összeállításnak?


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Sports család, 165319

Kék és sárga kombinációja

Az előző modell családjának másik, merőben eltérő hatást keltő tagja. A piros színt a sárga váltja, amely az utóbbi időkben igazi sportszínné avanzsálódott; kékkel kombinálva valóban igen hangsúlyos és erős hatást képes kelteni. Ehhez a színkombinációhoz tökéletesen illeszkedik az acélszíj, amely talán kevésbé stílusos, mint a bőr, de a tartóssága valószínűsíthető. A vízállóság mérsékelt, de ebből kifolyólag az óra vastagsága is kisebb, így jól hordható a mindennapok folyamán.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 165525

Seiko minőség kedvező áron

A PULSAR a SEIKO csoport dinamikus márkája, az anyacég megbízhatóságával és minőségével, de kedvezőbb ár mellett. A PULSAR karórák jó része magasabb árfekvésbe tartozik, de találtunk néhányat, amely már ebbe a belépő árszintbe is belefért. A vízmentes, menetes hátlappal szerelt tok dátumkijelzéssel, stopperfunkcióval és 24 órás kijelzéssel bíró szerkezetet kapott. A számlap és a tok megjelenése időtlen és megunhatatlan. A fiatalosságról pedig a kék számalapszín gondoskodik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 165528

Más szín, más világ

Mit tesz egy bőrszíj egy fémszíjjal szemben, mit tesz egy fekete számlap a kék ellenében, és mit tesz egy piros másodpercmutató az acélszínű után? Egy alapjaiban megváltozó karórát, amely mindkét alteregójában tökéletes, de teljesen más hangulatot képes teremteni. A tokméret, a szerkezet azonos az előző modellel, de a végeredmény olyan, mintha egy merőben más órával állnánk szemben. Az órák szerelmesei ismerik ezt a misztériumot, de soha nem tudnak betelni vele.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AM:PM Karóra, Férfi / Női, Design család, 158685

Stílus kamaszoknak

Nem kell félnünk a színektől – ezt üzeni nekünk az AM:PM kamaszórája, amely az acél, a fekete és a narancs színek párosításával teremt újat, látványosat és megnyerőt. A képen aligha látszik, hogy mennyire komoly órával van dolgunk: a tokot kézbe véve viszont azonnal tudni fogjuk, hogy ez az óra más, mint a hasonló árú egyéb modellek. A narancs mellett piros, kék és fehér kiegészítőkkel is kérhető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AM:PM Karóra, Férfi / Női, Design család, 158709

Skandináv tisztaság vékony csuklóra

A letisztult egyszerűség jegyében készült ez a vékony csuklókra szánt karóra az AM:PM műhelyében. A skandináv tisztaság és finom vonalvezetés, a lapos kivitel az egész világot meghódította. Mi ezt a típust egy komoly ifjú kezén tudjuk elképzelni, aki nem akarja követni a sportos többséget.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Lorus Karóra, Férfi, Sports család, 136741

Egy igazi sportóra

Nagy méretéből, széles üvegrámájából és hangsúlyos színeiből kifolyólag ez egy igazi sportóra, de megfelelő alkat és csukló szükségeltetik a viseléséhez. Egy vízálló órához méltó módon az órára gumiszíjat szereltek, ami a vizes környezetben való használatot is lehetővé teszi. Ne feledjük, sportolás, kirándulás alkalmával is sokkal jobb, ha ilyen szíjú órát viselünk, mint ha bőr- vagy fémszíjast hordanánk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

40 000 és 60 000 Ft között

Értékesebb és különlegesebb óraszerkezetek, a belépőszintű, de már valódi svájci órák megjelenése, több karcálló üveggel rendelkező modell és jóval hosszabb garanciaidő; szebb és jobb órákból válogathatunk, ha egy kicsivel feljebb lépünk, a következő ársávba.

 

Casio Karóra, Férfi, Edifice család, 150573

Karizmatikus megjelenés

Szép, szálhúzott tokot és fémszíjat, a szokottól eltérő számlapkiosztást, hangsúlyos díszítést, és összességében komoly megjelenést kapunk a CASIO Edifice modellcsaládjának karizmatikus tagjától. Az órában megjelenő különleges megoldások jóval drágább órákat idéznek, de szerencsére a dizájn nem írja felül a konstrukció átgondoltságát: nyomógombok és a beállítókorona védettséget élvez, a tok vízmentes szigetelésű, a hátlap pedig menetes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 155812

Hatásos és meggyőző megoldások

Áttekinthető, egy cseppet sem túlbonyolított, de hatásos és meggyőző a PULSAR sportosan elegáns karórája. A fekete és fehér színeket acélszínű indexek és egy látványos, központi, piros színű másodpercmutató dobja fel. Ez a piros szín frappáns módon a beállítókoronában is megjelenik, amiből jól kiérződik a gondos tervezői fantázia és óraszeretet. Egy ilyen órát lehet és érdemes szeretni és megbecsülni – ezt üzeni nekünk az óra, minden porcikájából sugározva.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Promotional család, 166472

Acél és vízálló karóra a SEIKO-tól

Ebben az ársávban már a nemesebb márkák is megjelennek: a SEIKO már a legmagasabb minőségű japán óragyártást képviseli, ami attól függetlenül igaz, hogy egy számára abszolút belépő szintű modellel van dolgunk. A szerkezete sokkal komolyabb, mint a konkurenseké, a stabil szerviz- és alkatrészháttérről már nem is beszélve. Egy SEIKO remek alternatíva egy akár évtizedekig is használható karórára – különösen, ha acél és vízálló.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Promotion Watches család, 171120

Svájci minőség Prémium Garanciával - rendkívüli áron

A svájci órák kiváló minőségükről, és magas árukról közismertek – épp ezért számít nem mindennapinak egy olyan karóra, amelynek a számlapján a SWISS MADE felirat szerepel, és mindössze néhány tízezer Forintba kerül. Kisszériás óráról van szó, alapszintű svájci szerkezettel, de ez nem jelent gyenge minőséget, sőt: már ebben sem találunk műanyagalkatrészeket, hanem javítható, szerelhető óraszerkezetet. A tok nikkelmentes, 316L nemesacél, menetes hátlappal, szálhúzott kivitelben. A dizájn új, 2017-es: a látványos tokban dátum- és naptárkijelzésű szerkezet ketyeg, a SWISS MILITARY BY CHRONO logójában is szereplő svájci kereszt látható 12 óránál, melynek piros színe a nyújtott, aprólékosan formázott másodpercmutató végén is megjelenik. A méret, a forma, a matt színek, és a mintázatlan bőrszíj mind az ifjú, vagy ifjú szívvel élő óraszeretőket célozza meg, és találja telibe. Az órára vonatkozó 5 ÉV GARANCIA csak ráadás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Classic család, 153755

Természetes összhang

Leheletfinom, lapos kivitel, keskeny üvegráma, aprócska beállítókorona, kézre simuló, könnyű bőrszíj jellemzi ezt a tisztaságot, mértani pontosságot sugárzó kis óraremeket. A számlapbeosztás, az ugyancsak leheletvékony mutatók és a garafitszürke számlap fennhéjázástól mentes, összhangot, harmóniát, békét teremt annak, aki látja, annak, aki viseli. A karcálló zafírkristályból készült óralap garantálja, hogy ez a megnyugtató hangulat akár örök időkre szólóan megmaradjon. Az óra kiválasztásakor az alapvető fizikai jellemzőit is figyelembe kell vennünk: a könnyű, komfortos kivitel nem alkalmas sportolásra, rázkódásoktól, erős behatásoktól óvni kell, óvni érdemes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Casio Karóra, Férfi, Edifice család, 163157

Azok számára, akiket a szerkezet is érdekel

Egy újabb izgalmas, nem mindennapi megoldás Magyarország legnépszerűbb óramárkájától: a beépített elektromos óraszerkezet fogaskerekeit teszik láthatóvá a számlap felől; elegendően látványosan, úgy, hogy közben az idő leolvashatósága is megmarad. Természetesen ez a szerkezet korántsem olyan szép, mint egy mechanikus társa, de az órák belvilága iránt érdeklődő, műszaki információkra fogékony közönséget képes megszólítani; és persze a különlegességre vágyókat, akik olyat szeretnének, ami másnak nincs. A dátum- és naptárkijelzésen felül egy 24 órás mutató is található a 3D-s számlapon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Dress család, 139761

A mélykék számlap alatt automata szerkezet ketyeg

A pompás mélykék számlap adja a szembeötlő hatást, de a beltartalom különleges igazán, ugyanis ebben a karórában egy mechanikus-automata szerkezet működik. A SEIKO által fejlesztett óramű 21 rubinkövet tartalmaz, másfél nap járástartalékkal bír, és ugyan nem vethető össze egy számottevően drágább svájci szerkezettel, de szerethető és jól használható. Egy ifjú ember számára igazi, nagybetűs óra lehet, amely elindíthatja a mechanikus szerkezetek megismerése és szeretete felé vezető úton. A mérsékelt vízállóságú tokot egy szép, formás beállítókorona díszíti, mondhatjuk így is: valósággal megkoronázza.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Prestige család, 144073

Klasszikus svájci minőség fiataloknak

Ha bárki azt hitte valaha is, hogy egy arab számos karóra csak időseknek való, íme a cáfolat: a SWISS MILITARY BY CHRONO folyamatosan hiánycikknek számító modelljét jórészt fiatalok választják, és hordják örömmel nap mint nap. A kellemes tokméret egy vékony csuklón is jól mutat, a tok pedig pazar: fényes, és matt felületek váltakoznak rajta, az egyszerűségében pompás bőrszíj pedig tökéletesen illeszkedik az óra stílusához. Ez a modell nem „svájci szerkezetes”, hanem valódi SWISS MADE termék, tökéletes, átgondolt, célirányos konstrukció, amely alkalmas arra, hogy örök emlék legyen. És természetesen az óraüveg is karcálló zafírkristály.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 149342

Svájci óra, amely nem hivalkodik

A matt nemesacél tok, és a matt, homok-fújt fémszíj adja meg ennek a modellnek az egyedi hangulatát. A modellcsaládban megtaláljuk ennek a típusnak a fekete, szürke és kék számlapos változatát is. A legstílusosabb az acélszürke, amely teljes összhangot teremt a tok, a szíj és a számlap között, melyek között a szikrát a fekete színű számjegyek teremtik meg. Menetes hátlap, minerálüveg, műanyagmentes, javítható SWISS MADE szerkezet, és 5 ÉV GARANCIA – felülmúlhatatlan ár-érték arány.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Classico Gent család, 170208

Mi minden fér bele egy 50 000 Ft-os svájci órába?

Talán el sem hisszük, mennyi minden! Az erős, háromrétegű borjúbőr óraszíj fekete színe fogja vissza a számlap ragyogó kékjét – de az ínyencek számára a számlappal megegyező kék színű bőrszíjjal is kérhető ez a típus. A tok apró rafinériái az üvegráma emelkedése, és a tokfülek dupla íve, és a beállítókoronának nem csak védelmet nyújtó, de azt mintegy kiemelő tokkiállás. Az épített számlap indexei eltérő arcukat mutatják a fény játékának köszönhetően. A tokozás vízmentes, a hátlap menetes, és az óra örök szépségét és karcmentességét a zafírkristály biztosítja.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Solar család, 152392

Modern, napelemes technológia

Hagyományos megjelenése mögött modern és környezetbarát a SEIKO Solar technológiáján alapuló napelemes modell a PULSAR-tól. A szerkezet alacsony fogyasztásának, és a korszerű akkumulátornak köszönhetően ez a karóra akár 4 hónapig is működőképes marad teljes sötétségben is. Az elemcserét nem igénylő szerkezet karbantartást, tisztítást és tömítésellenőrzést természetesen kíván – és amiről sokan elfeledkeznek: töltést is, amely nem egyenlő a karon való viseléssel; ezeket az órákat, már ha hosszú távon gondolkodunk bennük, rendszeresen szabadfényen tölteni szükséges – így lesz tartós, így nem lesz szükség idő előtti akku cserére.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Aztorin Karóra, Férfi, Casual család, 164326

Páratlan minőség az AZTORIN-tól

Miután a divatkövető ifjúság maga mögött hagyta a színes, szilikonszíjas műanyagórák divatját, egy újabb forma felé fordult, amely valójában csak számára volt új, de ez mit sem változtatott a hatásán. A szövetszíjak alapvetően nem a lapos, épphogy cseppálló divatórák tartozéka, hanem egy funkcionális kiegészítő, amely nem csupán stílusos, hanem az intenzívebb, kalandosabb életvitelt űző természetjárók, túrázók ideális társa. Ekkor viszont már egy valódi óra is kell hozzá, amely nem csak külsőségeiben „menő”, hanem tokozásában, vízállóságában, használhatóságában is az. Így talált egymásra az AZTORIN és a bőrrel megerősített szövetszíj, amely ha nem is annyira ellenálló, mint egy gumiszíj, ha nem is tekinthetünk rá elegánsként, mint egy bőrszíjra, és örök darabként sem, mint egy jobb nemesacél szíjra, mit sem változtat azon, hogy a szövetszíjak stílusosak, tartósak és változatosak. Egy farmer, egy színes ing és egy vászoncipő mellett pedig igen jól tud mutatni – különösen akkor, ha bátran választunk magunknak öltözékünkben és óránkban is a kék, zöld, piros vagy épp narancsszíneket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 155816

Olyanoknak, akik komolyan veszik a sportot

Kevlármintás számlapjával igazi unikum a sportórák között a PULSAR karakteres kronográfja. A merész, de ízléses modell számlapjának szélén, stoppermérőin, központi másodpercmutatóján, bőrszíján, és stopperindító nyomógombján is megjelenő piros szín pont annyira hangsúlyos, hogy jelenléte érezhető, de ne tolakodó legyen. Természetesen a műszerfalat idéző számlap, a határozott átlagsebességet mérő skála az üvegrámán, a méretes tok, és a dupla-varrású bőrszíj mind-mind a sportosságot erősíti.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

60 000 és 1000 000 Ft között

Az igazán minőségi darabok itt kezdődnek. Egyre jobb és precízebb tokok, erősebb, tömörebb anyagok, szebb dizájn, és karakteres megjelenés jellemzi ezt az ársávot. Egyre több svájci gyártmányú modell is képviselteti magát, és néhány itt is kimaradt – nem véletlenül.

 

Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 149123

Tömör nemesacél, és karcálló zafírkristály

Tömör nemesacél a korábbi hajtogatott, lemezes acél helyett; karcálló zafírkristály a hardlex és minerál után; a tökéletességhez már csak a menetes hátlap hiányzik. Mindehhez jár még a SEIKO legendás megbízhatósága, stabil alkatrészháttere és szervizelhetősége is – ennek fényében kell és lehet értelmezni ennek a modellnek a kifejezetten kedvező árát. A megjelenés, és a fény játéka, amint végigpásztázza a tokot és a szíjat, sokkal szebb, mint az olcsóbbak esetén – de ezt az anyag hozza magával, amely még ebben az ársávban sem természetes. Nagyon és szívből ajánljuk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144145

Fiatalos sportosság, svájci minőség, 5 év garancia

Igazi slágermodell a SWISS MILITARY BY CHRONO gyárából. A márkanévhez méltó masszív megjelenést és robusztusságot kapunk, a pontos idő mindenkori kiváló leolvashatóságával, és természetesen fokozott vízmentességgel. A forgatható üvegráma nagyon szép és mutatós, és akár stopper helyett is használható; a számlap jobb felső ívén diszkréten, de határozottan feltűnő piros sáv az első 15 percet jelöli. Ugyanez a piros szín köszön vissza a másodpercmutatóban is, hangsúlyosan jelezve az idő örök körforgását. Érdemes megemlítenünk még a finom, valódi bőr óraszíjat is, amely matt, mintázatlan felülettel, ám bélelten, és dupla varrással vonzza a tekintetet. A varrás, talán nem meglepő módon, piros színű.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 155817

Pulzáló életerő

A fekete szín ma is népszerű; különösen, ha nem csak a szíj és a számlap, de maga a tok is szénfekete. Van, aki elegánsnak tartja a homogén megjelenést, van, aki fiatalosnak, van, aki sportosnak, és vannak olyanok is, akik egyszerűen szeretik a fekete színt. A PULSAR full black modellje egy csöppet sem egysíkú: a fekete mellett egy csöppnyi szürke, némi fehér és zöld szín is megjelenik rajta, a számlap pompás kevlár mintázatáról nem is beszélve. Az igazi, szemfüles ínyencek számára pedig ott a stopperindító nyomógomb, az alszámlapok beosztásai, a számlap szélén futó színes sávok, és a különleges mutatók.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Pulsar Karóra, Férfi, Sports család, 106400

Fekete és sárga sportos találkozása

Ez az egyik legkedvesebb órám. Évek óra hordom (úszáshoz), és nem tudok kiszeretni belőle. A lyukacsos, sárga varrású bőrszíját ugyan lecseréltem egy kaucsukszíjra a vizes használat miatt, de a gyári összeállítás az igazi. A sárga szín minduntalan feltűnik a számlapon, a szíjon, annak belsején, de a gombokon és a koronán is – még sem érzem soknak. Pompásak a stopper nyomógombjai, és hiába a nagy méretük, nem akadt még be soha. A leolvashatóságnak ugyan nem kedvez a retrográd kiosztás, de a műszerfalasságot hangsúlyozó megjelenés óriási. A számlap csíkozott mintázata szép, nagyon szép, de egyáltalán nem zavaró. A tok igényes, szép húzása van, természetesen menetes hátlaprögzítéssel. Ez az egyik legkedvesebb órám. Már egészen összenőttünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 154262

Kifinomultság mindenek felett

Az eredeti svájci órák bővelkednek remek darabokban, de ezek többsége a felnőtt, a minőség és az értékállóság iránt elkötelezett órakedvelőket szólítja meg – a ballagókat kevésbé. A Claude Bernard az elegáns svájci órák egyik reprezentatív képviselője, de nemrég néhány könnyedebb stílusú karórájukat is bemutatták. A kék több árnyalatát is felvonultató modelljük valódi bőr óraszíja is mélykék, kékkel megvarrva. A sorszámozott, kézzel csiszolt óratok egy prémium kategóriás szerkezetet rejt magában, amely a hagyományos dátummal szemben speciális, kétablakos kijelzéssel bír.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Davosa Karóra, Férfi, Executive család, 150733

Egy kék klasszikus

A vonalkás indexekkel és arab számokkal szemben a római számjegyek mindennél jobban illenek egy karóra számlapjára, a legklasszikusabb módon lehetővé téve a pontos idő leolvashatóságát. Hogyan születhet hát ilyen alapokon egy friss és modern darab? Az alkotói fantázia lebilincselő szárnyra kapása segített ebben: mélykék, formázott mutatók, mesteri, lapos tokforma, és kék színű, strukturáltalan bőrszíj. Mindez pedig hívogató természetességű összhangban, arra ösztönözve, hogy azonnal a csuklónkra csatoljuk, és soha többé meg ne váljunk tőle.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Férfi, Harmony család, 153936

Az egyszerűség időtlensége

A svájci BERGSTERN alapvetően frissességével hódít, de a sikeréhez a minősége is nagyban hozzájárul. Ugyan az óraszerkezet még alapkategóriás, az óraüveg edzett, de még nem zafír, a megannyi apró részlet mégis képes egyedülállóan kárpótolni bennünket. A tok anyag titánium, ami a teljesen nikkelmentes 316L acéllal szemben már nem előny, de a szürkés színe egyedi alapvetően különbözik az acélétól, ami miatt kifejezetten kedveltnek számít. A polírozatlan tok matt, csupán egyik éle kapott fényes csiszolást – és ez pompás hatást képes kelteni. Akár csak a számlap, amely a tok húzottságára asszociál. Az óra nyugodt kiegyensúlyozottságára a markáns tokfülek és a csodaszép mutatók reflektálnak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Férfi, Active család, 153961

Összhang kívül-belül

A sportos megjelenésű órák egy részénél a sportosság a külsőben megjelenő dizájnjegy, tekintettel arra, hogy az óra felépítése nélkülözi a sportos tevékenységekhez szükséges tulajdonságokat. A BERGSTERN gumiszíjas órája nem csak színében kék, de műszaki paramétereiben is alkalmas a vízben történő használatra – ha csak alapszinten is. Mi szükséges ehhez? Egy erős, masszív óratok, amely megfelelő, legalább 100 méteres vízállósággal bír; mindenképp fontos a menetes rögzítésű hátlap és korona – ez utóbbi ugyan hiányzik, de a teljes védelmet biztosító toknyúlványok a korona körül kiváló helyettesítését adják ennek. A külső dizájnnal egy BERGSTERN órának pedig soha nem volt gondja.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Grovana Karóra, Férfi, Sport család, 154979

Komoly óra, egy kevés fűszerrel

Hogy egy komoly órával van dolgunk ismét – nem kétséges. A fűszert, a frissességet a karakteres tok adja, és a narancs színű varrás a pilótaszíjban, és az erre rímelő narancs másodpercmutató. A karcálló üveg alatt teljes egészében, függőlegesen csíkozott számlap látható, amely azt is jelenti, hogy mindig előre kell haladjunk, és mindig egyre feljebb kell jutnunk. A határozott mutatók, és egész órákat jelző indexek sötétben is látható, fluoreszkáló réteget kaptak, eltalálva azokat az arányokat, amelyek még a nappali szem számára sem túlontúl erősek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Arena család, 160129

Örök klasszikus új köntösben

Matt, szálhúzott tokjával, időtlen számlapjával, puritán megjelenésű kezelőszerveivel elpusztíthatatlan klasszikus a SWISS MILITARY BY CHRONO folyamatosan megújuló kronográfja. A legújabb változat modernizált óraszerkezetet, kétszer keményebb üveget, és a korábbi bőr- vagy acélszíj helyébe lépő szürke-fekete szövetszíjat kapott, mely utóbbi amellett, hogy a napi használatnak is remekül megfelel, sokkal hangulatosabb is egyben. A svájci gyártó ugyan csupán 35 éves múltra tekint vissza, de hogy komolyan veszik a munkájukat, és hosszú távra terveznek, kétségtelen; ezért is biztosítunk az óráikra nem egy, nem két, hanem 5 év Prémium Garanciát.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Böngésszen árkategóriánként a férfi és női óráink között:

Férfi karórák 20-40,000 Ft közöttFérfi karórák 40-60,000 Ft közöttFérfi karórák 60-100,000 Ft közöttNői karórák 20-40,000 Ft közöttNői karórák 40-60,000 Ft közöttNői karórák 60-100,000 Ft között
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa