Roger’s - Az Órabirodalom
Braun órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Ébredjen könnyedén!
Kiváló minőségű, többszörösen díjnyertes ébresztő- és faliórák a Brauntól

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. október 13.

A Braunt, mint a német minőség és precizitás egyik legismertebb képviselőjét, elsősorban villanyborotvái és epilátorai miatt ismerjük, azonban már a 70-es évektől szerepeltek a termékportfóliójukban órák is. Nem is akármilyenek: a letisztult, ám mégis nagyon szép kivitelű órák több rangos designversenyen végeztek az élen.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Egy kis történelem

A gépészmérnök Max Braun pontosan tudta, hogy mit akar elérni az életében, de arról talán maga sem álmodott, hogy neve egy évszázad múltán is közismert, mi több, világszerte elismert és kedvelt marad a műszaki termékek piacán.

Egy kis műszaki boltból indult a világhír felé vezető úton, 1921-ben. Az üzletet az egykori császári koronázóvárosban, Németország ötödik legnagyobb városában, a 700,000 lakosú Majna-Frankfurtban nyitotta meg, melyben napjainkban az Európai Központi Bank is székel.

Két év sem kellett, hogy Max Braun már ne csak értékesítéssel, hanem gyártással is foglalkozzon; előbb rádióalkatrészeket, majd 1929-től komplett rádiókat is készítettek.

A Braun Németország vezető rádiógyártójává vált, azonban a tulajdonos ezzel nem elégedett meg; a folyamatos fejlődés iránti vágy vitte az újabb termékek kifejlesztése felé, mint például az 1932-ben bemutatott rádióval egybeépített lemezjátszó. 1937-ben a párizsi világkiállításon innovációs díjat vehetett át, azonban a két év múlva kezdődő világháború átírta Braun terveit is.

1944-ben a frankfurti gyárak szinte teljesen megsemmisültek, azonban a háború befejeződése után Max Braun 150 alkalmazottjával azonnal hozzákezdett a vállalat újjáépítéséhez.

Magas minőségű rádiók és Hi-Fi eszközök, diavetítők kerültek kifejlesztésre, majd 1951-ben mutatták be az S50 névre keresztelt villanyborotvát, amely szilárd alapot adott a későbbi borotvák gyártásához éppúgy, mint a márkanév világhírének megszerzéséhez.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Minőség és design

Max Braun folyamatos, előremutató fejlesztései során az 1950-es évek közepére ért el egy olyan pontra, amikor felismerte, hogy nem elég tartós, minőségi és funkcionális termékeket készíteni, mert a fogyasztók ennél már többre vágynak: formatervezett, újszerű, de kézre álló készülékekre.

Egy vállalaton belüli, külön tervezési osztályt hívott életre, amely szoros együttműködés alakított ki egy designiskolával, melynek egyik legelső eredménye a lemezjátszót és hanglemezt védő plexitető lett, melyet olyan történelmi termékek követtek, mint a Braun LE1 elektrosztatikus hangszóró és a QUAD elektronikák. Említsük meg annak a vezető tervezőnek a nevét, aki 40 éven át dolgozott a Braunnal, a Braunért: Dieter Rams ma 82 éves.

 

Asztali ébresztőórák a könnyebb ébredésért

Az egyszerű, távol-keleti, műanyag ébresztőórák egyeduralkodását töri meg a Braun nemrég újjáélesztett asztali óra családja. A lényegesen nemesebb kivitelű, merészebben formatervezett, ugyanakkor szinte bárhová beilleszthető, hangulatos, ám cseppet sem harsány, a színekkel ízlésesen bánó órák felüdülést jelentenek a reggeli ébredés során.

A választékban a kisméretű, úti ébresztők mellett a nagyobb asztali kivitelek is megtalálhatóak, és természetesen a különlegességekre vágyók sem maradnak kielégítetlenül: atomóra jelet fogadó rádióvezérelt órák, hang- és mozgásérzékelővel rendelkező ébresztők is szerepelnek a kínálatban.

 

Analóg és digitális asztali ébresztőórák

Braun Ébresztőóra, Alarm Clock család, 146161

Alapkivitelű ébresztőóra

A Braun modellválasztékában mindjárt három színből is választhatunk: a hagyományos fekete mellett fehér és titánszürke is elérhető. Az órákba épített precíziós német quartz szerkezet kiemelkedően csendesen működik, és csipogó hanggal ébreszt. A rendkívül jól leolvasható számlap igényes rajzolatú, a bekapcsolt állapot pedig akár sötétben is ellenőrizhető. Már erre a modellre is 2 év jótállás vonatkozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Ébresztőóra, Alarm Clock család, 146152

Rádióvezérelt ébresztőóra

Mind a német, mainflingeni, mind pedig az angol, anthorni toronyról sugárzott atomóra jelet képes fogadni ez a modell. A 8 cm átmérőjű, masszív kivitelű óra ugyancsak háromféle színben (fekete, fehér, titánszürke) érhető el, ismétlő, szundi funkcióval, számlapvilágítással, és csendes járású szerkezettel rendelkezik. Az óra egyszerűbb kivitelű, normál quartz szerkezettel is megvásárolható.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Ébresztőóra, Alarm Clock család, 146133

Hangérzékelős ébresztőóra

Ki nem érezte már azt, hogy bárcsak elnémíthatná az ébresztőóra hangját – csak még néhány percre. A BNC004 esetében ehhez mindössze rá kell szólni az óránkra, és a hangérzékelő elnémítja reggeli kedvencünket. De csak 4 percre, mert akkor újra fogja kezdeni, így nem kell attól tartanunk, hogy elalszunk. A szólongatást 40 percen át ismételgethetjük, ennyi időnk van, hogy álmunkból teljesen felébredjünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Ébresztőóra, Alarm Clock család, 146140

Mozgásérzékelős ébresztőóra

Egy legendás, 1975-ben bemutatott Braun ébresztőórára (AB 20/20) emlékező, erősen modernizált modell az előzőben bemutatott technológiát viszi tovább: ez esetben nem rászólni, hanem integetni kell az óránknak, hogy időlegesen, 4 percre elnémítsuk. Ha belegondolunk, a fizikai aktivitás még inkább hozzásegíthet bennünket az ébredéshez. További különlegességek az üveget védő, felhajtható fedél, melyen az időzóna eltérésekről is tájékozódhatunk, valamint az óra oldalában lévő elemlámpa, ami ugyancsak hasznos lehet utazásaink során.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Ébresztőóra, Alarm Clock család, 146171

LCD kijelzős, rádióvezérelt ébresztőóra

Három színben, két méretben is elérhető ez a 2012-ben és 2013-ban két design díjjal (red dot és IF Gold) is jutalmazott modern, igazán szép kivitelű ébresztőóra. A szerkezet Európán kívül az angol, az amerikai és a japán adótornyokkal is képes kommunikálni, továbbá ismétlő, szundi funkcióval, élményszámba menő háttérvilágítással és módosítható kijelzéssel is rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Díjnyertes órásrádió, projektor és időjárásállomás a Brauntól

A Braun történelme és hagyományai ihlették és a modern innovációs fejlesztések viszik sikerre azokat az órákat, amelyek a puszta ébresztőóráknál többre hivatottak, és olyanoknak készültek, akik nyitottak az újdonságokra, és már reggel szeretnének friss információkkal ébredni.

Ha Ön olyan órára vágyik, amely átlagon felüli tudással rendelkezik, és már a megérintése is minőségi érzetet kelt, ezek az órák az Ön számára készültek.

 

Projektoros, rádiós ébresztőórák, időjárásállomások

Braun Ébresztőóra, Projection Clock család, 146189

Projektoros asztali óra

Fehér és fekete színben, külön beállításokat nem igénylő rádióvezérelt, 4 adótoronnyal kommunikálni képes szerkezettel készült a Braun projektoros órája. Az idő kivetítése történhet folyamatosan, vagy időszakosan is, a bekapcsoláshoz pedig elegendő a kezünket elhúzni a szenzoros érzékelő előtt; a fényerő és a kivetítési szög állítható; az elem állapota és a rádiójel erőssége is ellenőrizhető. Valódi, minőségi és okos Braun termék.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Időjárás-állomás, Weather Station család, 146184

Rádióvezérelt időjárás-állomás

Gyönyörű, fényes kijelző, egyszerű kezelhetőség, 3 adótoronnyal kommunikálni képes óraszerkezet, ébresztés szundi funkcióval, háttérvilágítás. A 2013-ben IF díjat nyert készülék a felhasználója által testre szabható, külső és belső hőmérséklet, valamint páratartalom kijelzéssel, animált időjárás előrejelzéssel rendelkezik, és fehér vagy fekete színben vásárolható meg.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Órásrádió, Alarm Clock Radio család, 146182

Rádióvezérelt ébresztőóra rádióval

6 beprogramozható csatorna könnyíti meg a digitális rádió használatát, melyre természetesen ébredhetünk is. A készülék bárhol a világon használható, 4 adótoronnyal is kommunikálni képes. A pompás LCD kijelző, a szundi funkció, a látványos háttérvilágítás és a választható készülékszínek alapértelmezettek. A Braun mindjárt két díjat is bezsebelt ezért a tervezéséért 2012-ben (red dot design) és 2013-ban (IF).


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Egy lakás, egy iroda ékessége is lehet egy szép falióra

Ékessége vagy csúfsága: de sok ügyvédi és közjegyzői iroda falán ketyeg kommersz kínai falióra. Pedig a falióra sokat mond arról a helyről, ahol felakasztották a falra.

A Braun az asztali óráinál bevezetett letisztult, áttekinthető, kiválóan leolvasható számlapjait viszi tovább a faliórákon is, ám figyelembe vették a méretbeli sajátosságokat is, és így alkották meg azt a különleges, funkcionális és nagyon szép dizájnt, amely a kiviteli minőségével párosulva igazi Braun órát eredményezett.

 

Analóg és digitális faliórák

Braun Falióra, Wall Clock család, 146145

Finom vonalú funkcionalitás faliórában is

Német, precíziós óraművel szerelték ezt az időtlen szépségű faliórát. A 20 cm-es méretet szándékosan fogták vissza, amely ettől függetlenül tud tökéletesen funkcionális és figyelemfelkeltő is lenni. Három különböző színben is választható: fehér, fekete vagy szürke.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Falióra, Wall Clock család, 146142

Rádióvezérelt analóg falióra

A pontosság és precizitás szerelmeseinek készült ez a falióra, amely semmilyen beállítást nem igényel az elindítását követően. A német és az angol atomóra jelet sugárzó tornyokkal kommunikáló óraszerkezet mindig másodpercpontosan működik, és nincs szükség a téli/nyári időátállításra sem.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Braun Falióra, Wall Clock család, 146185

Rádióvezérelt falióra hőmérővel

Pompás, jól látható kijelzője a modern lakások, irodák látványos faliórájává avatják ezt az modellt, melyet mind falra szerelve, mind asztalra állítva is használhatunk. A beépített, ébresztős szerkezet 4 adótoronnyal is kommunikálni képes, és a hajszálpontos időn túl dátum, naptár, hőmérséklet valamint páratartalom kijelzésére is szolgál.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 

Nézzen körül webáruházunkban!

 

Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa