Menü
Kedvencek

Az erő legszebb megnyilatkozásai
Az Edox karórák bemutatása

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. április 4.

A svájci minőség napjainkban is megkérdőjelezhetetlen. A tradicionális óragyártás vezető gyártói a minőségen felül rendkívüli masszivitásukkal (Breitling), kiváló marketinggel (Longines), egyedi fejlesztésű óraművek megalkotásával (TAG Heuer), vagy épp a történelmi múlt legendájával (Rolex) hódítanak.

A napjainkban is független, 2021-ben épp 137. születésnapját ünneplő Edox óragyár méltán népszerű világszerte, azonban méretéből, tulajdonosi hátteréből, hitvallásából adódóan számottevően kevesebbet költ reklámra és marketingre, mint a konszernbe tömörült óriásvállalatok.

Ezt felfoghatjuk negatívumként is, hiszen az Edox márkanév sohasem fog a csapból is folyni, ugyanakkor gondolhatunk rá előnyként is: egy olyan magas minőségű, kiváló óráról beszélünk, amely kisebb szériában készül, szemet gyönyörködtetően szép, és valóban egyedi megoldásokat kínál.

Mi minden rejlik egy Edox karórában, miből ered megragadó szépsége, mi adja különlegességét és egyediségét – ezeket vesszük alábbiakban sorba.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Mitől lesz egy óra sportos? Mitől lesz egy óra elegáns? Mitől lesz egy óra szép?

A legtöbb óramárka modellje a sportos vagy az elegáns vonalat erősíti, és ugyan napjainkban a „sportosan elegáns” a legkedveltebb új szlogenné lett, ettől függetlenül megállapítható, hogy ebben a formában is elsősorban a sportos órák kedvelőit kívánják megszólítani.

A sportos órák nagyméretűek, műszerfalat idéző számlappal rendelkeznek, színesek, fém vagy kaucsukszíjjal készülnek, a bőrszíjukat fehér vagy színes varrással teszik feltűnőbbé. A tok vastag, erőteljes, a szíj széles, a csatszemek nagyobbak.

Az elegáns órák egyszerűbb felépítésűek, laposabbak, kevésbé vonzzák a tekintetet. Nevükből is adódóan az elegáns, öltönyös, szövetnadrágos megjelenéshez illenek, és nem pedig a sportos, bemelegítős, farmeres ruházathoz. Egy elegáns férfi óra, ha szigorúan vesszük, csak és kizárólag bőrszíjas lehet, barna vagy fekete, mindenfajta színes varrást nélkülözve.

Egy szép óra minden részletében aprólékos kidolgozású, szívhez szóló, nem csak stílusos, nem csupán egy pillanatnyi fellángolásra született, hanem örök szerelemre. Egy szép óra minőségi, nem túlzó, nem szeretünk ki belőle. Egy szép óra olyan finom ízléssel készül, amely túlmutat magán a technológián, és az értéke nem az árcédulájában fejeződik ki, mert a tulajdonosa számára felbecsülhetetlen. Egy szép óra képes életünk részévé válni.

Nos, az Edox ilyen órákat készít.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Megfér e együtt a szépség és az erő?

Az Edox 1998-ban mutatta be saját tervezésű és gyártású szuperlapos óraszerkezetét, mellyel bekerült a Guiness Rekordok könyvébe, és egyszersmind a márka egyik védjegyévé is vált. A szerkezet rendkívül finom és elegáns órakollekciók létrehozásának lehetőségét teremtette meg a gyár számára. 2005-től az Edox úgy fordult a sportos órák felé, hogy mindazt a tudást, tapasztalatot, igényességet, részletgazdagságot képes volt megőrizni és beépíteni új karakterű óráiba, melyeket a korábbi évtizedekben valósággal tökélyre fejlesztett.

Egy sportos karórával szemben elsődleges elvárás (a külső jegyeken túl) az extrém körülmények esetén is megbízható működés, ami tökéletes műszaki megoldásokat kíván.

Egy Edox óra esetén nem üres frázisokról beszélünk, hanem kézzelfogható, minőségi megoldásokról.

Az anyaghasználat egy svájci óra esetén természetszerűleg nikkelmentes nemesacélt jelent, azonban az anyagvastagságban már jelentős különbségek vannak, és ez az adott óra sérülékenységét és felújíthatóságát nagyban befolyásolja.

Az anyagmegmunkálás egy újabb alapvető minőségi kategória: egy Edox karóra tokozása, illesztései, tömítettsége prémium kategóriához méltóak. És ez nem külsőségekben jelentkezik, hanem olyan belső, kívülről nem látható megoldásokban, amelyek az óra megbízhatóságát nagymértékben meghatározzák.

Ne higgyük azonban, hogy csak elhatározás kérdése egy tökéletes karóra megalkotása; hogy csupán megfelelő anyagok és gépsorok szükségesek hozzá. Ennél sokkal több kell: tudás és tapasztalat, szenvedély az óragyártás tökéletesítésére, és olyan hitvallás, amely nem enged elkészülni egyetlen gyenge vagy közepes minőségű darabot sem. Nincs olyan anyag, legyen az műanyag, fa vagy acél, amelyet ne lehetne tökéletesebben, igényesebben, szebben és jobban megmunkálni. De mindez nagyon sok időt és fáradtságot igényel, koncentrációt, szakképzett és tapasztalt munkaerőt, és olyan szellemiséget, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint maga a tökéletesség.

 

GRAND OCEAN – Végtelen látóhatár

Az EDOX professzionális GRAND OCEAN modellcsaládja 2009-ben lépett a márka katalógusának csúcsára.

A magas presztízsű, rendkívül karakteres, technokrata kollekció sportosan elegáns stílusa, egyedülálló megjelenése, kompromisszumot nem ismerő kiviteli minősége tisztelgés a svájci órák luxuskategóriája felé, egyúttal pedig elszánt lépés volt a legigényesebb vásárlók meghódításának irányába.

 

Új generációs GRAND OCEAN immár búvárlünettával, 300 méteres vízállósággal és számlapján az ikonikus iránytűvel.

Új generációs GRAND OCEAN immár búvárlünettával, 300 méteres vízállósággal és számlapján az ikonikus iránytűvel.

 

A GRAND OCEAN semmivel össze nem téveszthető grandiózus megjelenését a tripla hornyos tokkialakítás adja, amely egyedi védjegyévé vált, és ezen az elmúlt három évtizedben sem módosítottak.

Az órák csúcsminőségét a magas szintű vízállóság, a rendkívüli ellenállóképesség, a ragyogó anyagmegmunkálás és a különleges automata óraszerkezetek adták: ugróóra, regulátor, nagydátumos kronográf, open heart, legutóbb pedig egy szuperlapos szkeleton jelent meg a kollekcióban.

 

A legkorszerűbb technológia azonban önmagában nem sokat ér – az Edox viszont képes volt arra, hogy olyan formában jelenítse meg szenvedélyét a vitorlázás és a végtelen óceánok iránt, ami mély és feledhetetlen benyomást képes gyakorolni az órarajongó közönségre. Külön kiemelendő, hogy az Edox nem csak az órák fejlesztését és összeszerelését végzi házon belül, de a dizájn tervezését is.

 

Végtelen látóhatár

Edox Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 143962

GRAND OCEAN Automatic Chronograph

Minden porcikájában remekmű az EDOX Grand Ocean automata kronográfja. A tajtékzó, végtelen vizet, a felcsapó hullámokat, a sebességmérő műszereket megidéző modell álomszép kivitelben, professzionális műszaki tartalommal látott napvilágot.

Pompás kinyilatkoztatása ez egy rendkívüli óragyárnak: a tok több részből épül fel, tökéletes kidolgozással, és szenzációs ötletességgel. A háromrészes szíjcsatlakozás egyediségén felül tökéletes illeszkedést biztosít akár egy vékonyabb csuklóhoz is, bár ehhez a tok csodaszépen megformált íve is nagyban hozzájárul.

Időzzünk itt el egy pillanatra: a tokfülek hagyományostól eltérő száma már önmagában különleges, de mindegyik külön-külön is elegánsan megtervezett, és olyan szinten kidolgozott, amely önmagában igazolja a gyár nem mindennapi felkészültségét, rendkívüli igényességét és tökéletességre való törekvését. Azonban ez még korántsem minden, amit ez a modell kínál.

Az óra sportos eleganciáját erősíti a számlapot körbeölelő lünett, amely visszafogottan keskeny, ám az oldalán egyedileg megmunkált. Egy ilyen megoldás nagyon komoly és igen aprólékos munkával készül.

A számlap ugyancsak különlegesen szép, néhol a felkelő napot idézi meg, másutt egy iránytű motívuma tűnik fel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 163203

GRAND OCEAN Automatic Chronograph

Az EDOX ikonikus modellcsaládja a Grand Ocean, amely nemrég született újjá – nem is akármilyen formában.

A Grand Ocean minden bizonnyal a legkifinomultabb sport koronográfok egyike, amit valaha alkottak. A nagyméretű, 45 mm-es tok, amely a beépített automata szerkezetével vastagság tekintetében sem könnyűsúlyú, pompásan fekszik fel akár egy vékonyabb csuklón is – talán ezt sem képes így megalkotni senki más.

Az óra ergonómiájához nem csak a tok remekbeszabott kialakítása, de az elsőrangú minőségű, valódi kaucsukszíj is hozzájárul.

Az órát egy műszaki szempontból hibátlan, a japán vagy távol-keleti óragyártástól elképzelhetetlen, örök életre szóló automata óramű működteti. A tok vízállósága 300 M, amihez extra vastag karcálló zafírkristály, extrém tömítések, menetes rögzítésű hátlap és beállítókorona kapcsolódik.

Az üveget körbeölelő ráma nem a hagyományos festett alumínium, hanem kerámia, amely remek fényt és kopásállóságot biztosít.

A Grand Ocean egyedi jellemzője a speciális tokkialakítás – ebben most is gyönyörködhetünk.

A fehérben pompázó számlapon csipetnyi kék színt is elhelyeztek – olyan ez, mint az a fűszer, amely alig érződik, de mégis bizsergető érzéssel tölt el, amikort felfedezzük.

Szemünket, elménket, lelkünket egyaránt megérinti az EDOX legkaraketeresebb modellcsaládja: a habokat átszelő Grand Ocean kiemelkedő műszaki jellemzőkkel és lélegzetelállító jelenléttel hódítja meg mindazokat, akik felefedezték, és akárcsak egyetlen egyszer csuklójukra csatolták.

A Grand Ocean modellek elektromos vagy automata szerkezettel készülnek, de közös bennük, hogy mindegyiket kiterjesztett Prémium Garanciával vásárolhatják meg – kizárólag nálunk, a Rogers-nél.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 163226
preload

GRAND OCEAN Automatic Day-Date

Az Edox vásárlóbarát árképzésének bizonyítéka, hogy az új modelljei minden korábbinál kedvezőbb áron kerülnek forgalomba. Az ilyen esetekben mindig csak az a kérdés, hogy a kedvezőbb árért cserébe miről kell lemondanunk. Az Edox esetében semmilyen kompromisszumra nem kell felkészülnünk, hiszen a kedvezőbb árú, ráncfelvarrott újdonságok nemhogy kevesebbet, hanem még többet is kínálnak, mint elődjeik.

Az automata kronográfok alapvetően magas árával szemben kitűnő alternatívát kínál a három mutatós, dátum-naptáras változat, amelyben egy elnyűhetetlen, örök életre szóló szerkezet prémium változata kapott helyet.

A tok belső kialakítása, a szerkezet rezgésmentesítése luxuskategóriához illő - akárcsak a külső megjelenés. Azt már csak igazi ráadásnak tekinthetjük, hogy a korábbi 10 ATM-s szigetelés, immáron 30 ATM-s, és a valódi, akár átlagon felül vastag csuklóhoz is illeszkedő kaucsuk szíj egy mívesen kidolgozott pillangózárral rendelkezik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 192531

GRAND OCEAN Chronograph

Az EDOX Grand Ocean 13 rubinköves, részidős stopperszerkezettel készülő változata rendkívül kedvező áron kínál nagyszerű alternatívát a remekbeszabott, művészi megtervezésű, sportosan elegáns kronográfok között.

A korábbi változatokhoz képest a vízállóságot nagymértékben megnövelték, ami valamelyest robusztusabb megjelenést kölcsönöz az órának - de az aktuális, férfias trendeknek ez tökéletesen megfelel.

A tok szélein körbefutó üvegráma diszkréten, elegánsan foglalja keretbe a határozott, szép, ugyanakkor kiváló leolvashatóságot biztosító számlapot, amely alatt egy professzionális óraszerkezet működik.

A vastag, ellenálló zafírkristály, a tömör anyagok, a rugalmas kaucsukszíj és a sorszámozott kivitel minden Grand Ocean közös jellemzői, amelyek természetesen most is részét képezik annak az értékes csomagnak, amit ezzel az órával kapunk.

Ez az óra is olyan, mint az EDOX-ok általában: képen látva csodaszép, kézbe véve viszont már olyannyira meggyőző, hogy aligha van kedvünk megválni tőle.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 212119
preload

GRAND OCEAN Chronograph

A Grand Ocean ikonikus védjegyei, mint a tripla hornyos tok, a dupla O gyűrűvel ellátott korona, a minden igényt kielégítő vízállóság, a perfekcionista kidolgozás és a számlapon megjelenő iránytű a kollekció legújabb kronográfján is kivétel nélkül megjelennek.

Egyedül az ár változott, amely harmadnyival alacsonyabb, mint a néhány évvel korábbi kiadások.

A ragyogó megjelenést és az elnyűhetetlenséget a zafírüveget körülölelő üvegráma is biztosítja, amely immáron kopásálló High-Tech kerámiából készült.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 129132

GRAND OCEAN Automatic Open Heart

A mechanikus szerkezetek látványa egy órakedvelő számára mindig megkapó.

A Grand Ocean Open Heart esetében egy kabinablakon keresztül tekinthetünk be a szerkezetbe és figyelhetjük meg a billegő és a láthatatlanná váló hajszálrugó munkáját.

Ezt a különlegesen szép darabot élményszámba megy kézbe venni, hordani, birtokolni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 163224
preload

GRAND OCEAN Slim Line Date

Az EDOX alkotói fantáziájának, kifinomult szépérzékének nagyszerű megnyilvánulása az egyébként kifejezetten sportos GRAND OCEAN modellcsalád rendkívüli eleganciát sugárzó, szuperlapos kivitelben készülő változata.

A kézre simuló, öltönyös viselethez tervezett karóra ízig-vérig modern darab, hiszen csipetnyi sportosság minden porcikájában megjelenik: a tok, méretét meghazudtoló módon, 10 atmoszférás nyomásállósággal rendelkezik, amit még egy menetzáras koronával is felvérteztek.

A visszafogott, tiszta számlap nagyon jól leolvasható, ugyanakkor elegáns és előkelő.
A számlap alsó részén, 6 óránál elhelyezett kisméretű dátumablak tájékoztatja az óra viselőjét az aktuális dátumról, anélkül, hogy szakítana a minimalista kialakítással.

A számlapon elhelyezett mutatók és indexek svájci gyártású SuperLumiNova réteggel kerültek bevonásra, de csupáncsak annyira, hogy a tökéletes leolvashatóságot biztosítsák, ellenben ne nehezedjenek rá a számlapra.

Az üvegráma és a tok speciális kiállásai a viszonylag kis toknak is erőt és magabiztosságot adnak. A szíj tökéletes egységet alkot a tokkal, figyelemfelkeltő kombinációt hozva létre. A bőrszíjon műalkotás számba menő, tömör nemesacélból készült, pompásan díszített pillangózárat is elhelyeztek.

Az EDOX pazar megjelenésű GRAND OCEAN Slim Line Date sorozatának mind a leglaposabb vízálló órák, mind a legelegánsabb sport ihletésű modellek között kiemelt helye van.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Chronorally – sportosság mindenek felett

Az Edox a Dakar Rally hivatalos időmérője, és ez ebben az esetben nem csupán reklámstratégia, hanem egy rendkívüli óracsalád megszületésének az apropója is.

A Chronorally és a nemrég bevezetett, szolidan árazott Chronorally 1 kifejezetten extrém igénybevételekhez készült: az órákat nagy sebesség, sár, hó, ütődések vagy forróság sem kezdheti ki.

Az erős igénybevételre, a sivatag félelmetes körülményeihez tervezett óraművek robosztus tokokba kerülnek speciális rögzítéssel, a stílusosan abroncsmintás szíjak tartós, ellenálló, ugyanakkor kényelmes, kézre simuló kaucsukból, a lünett pedig a hagyományos alumínium helyett ellenálló rozsdamentes acélból készül.

További különlegesség a több modellnél megjelenő, baloldalra helyezett korona és nyomógombok, melyek így az egyedi hatáson túl határozottan nagyobb biztonságban is vannak.

 

Szélsőséges körülmények közé teremtve

Edox Karóra, Férfi, Chronorally család, 128790
preload

Chronorally Automatic

Rendkívül karakteres, csúcsminőségű automata kronográf szénfekete kivitelben. A tok rendkívüli testessége magától értetődő, azonban az Edox finom megoldásai még ebben a modellben is felfedezhetőek. A méretes beállítókorona aprólékosan kimunkált és természetesen a márka logójában is szereplő homokórát is elhelyezték rajta. A méretes, dupla szigeteléssel ellátott stopper nullázó gombra az indító és leállító gomb még rádupláz - a Chronorally családnak ez a legfőbb jellegzetessége. A számlap sem hagyományos, az indexek alatt, illetve a számlap jobb oldali harmadában látványos kevlár mintát kapott. A tok bal oldalán a gyárnak ihletet adó WRC felirat pompázik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Chronorally család, 136681

Chronorally Quartz Chronograph

A rendkívül férfias sorozat legújabb darabjai ha lehet, még szebbek, még erőteljesebbek, és még dögösebbek, mint a korábbiak. Az akár extrém terheléseket is jól viselő órák minden porcikájukban eredetiek, különlegesek és utánozhatatlanok.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Chronorally1 család, 136687
preload

Chronorally 1 Green Edition

A sportórákon megjelenő piros szín hagyományait dobja sutba ez a modell: a baloldalra helyezett nyomógomb, a másodpercmutató és a stopper percszámlálója is barátságos zöld színben pompázik. Ugyanakkor a tokátmérő, a kevlárbetétes számlap és az óra férfias megjelenése egy percre sem hagy kétséget felől, hogy egy valóban sportos órát tartunk a kezünkben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Class 1 - a vizek szerelmeseinek

„270 km/óránál amit magad előtt látsz, már történelem” mondja egy Class 1 pilóta.

A Class 1 az óceánok Forma 1-ének felel meg – nyíltvízi világbajnokság, amely során a versenyzők próbára teszik tűrőképességüket, fizikai erejüket, tengerészeti képességüket és ügyességüket. A verseny sok esetben nem csupán az elsőségért, hanem az életben maradásért is zajlik.

A férfias helytállást, a rendkívüli pontosságot és megbízhatóságot, és nem utolsó sorban a tökéletes vízállóságot az Edox a Class 1 sorozatában értelmezi újra.

A klasszikus búváróra fazon nem csupán kiemelkedő minőségben készül, hanem a gyár ízlésvilágát és professzionalizmusát egyesítő gyönyörű darabokban emelkedik újabb magasságokba.

A luxuskategóriában szinte minden márka katalógusában megtalálható hasonló modell, azonban az Edox kivitelét szinte megközelíteni sem tudják. Az automata héliumszeleppel ellátott tok, a pompás karbonszálas számlap, a 300-500 vagy akár 1000 méteres vízállóság, a rendkívül tartós kaucsukszíj vagy az egyszerűen hibátlan kidolgozású tömör, nemesacél óraszíj már önmagában rendkívüli, azonban egy Edox óra ettől még nem lenne Igazi Edox. Ha figyelmesen tekintünk ezekre a remekművekre, látni fogjuk, mitől válnak többé, szebbé, varázslatosabbá ezek az egyébként kifejezetten férfias és ellenvetést nem tűrő modellek: a karcálló, a nemesacélnál kétszer keményebb kerámiából készülő szénfekete, az oldalán is megmunkált lünett mindjárt négy, egyedileg készített csavarfejet kapott, hasonlóakat, mint a szíjrögzítő fülek; a tok meseszép: masszív, erőteljes, mégis kézre simuló, az oldalára látványosan illeszkedő Class 1 felirattal; a már említett karbonszálas, többrétegű számlap díszítettsége ellenére is tökéletesen leolvasható akár sötétben is, és a szélén, ívelten elhelyezett tahiméter skálával szinte eggyé válik a lünettel. Azonban ez nem minden: egy Edox óra hátlapja sem lehet átlagos, és ez ebben az esetben sincs másként: a menetes hátlap propeller mintájú kidolgozása módfelett különleges és stílusos, és mintegy emblematikus védjegye ennek a kollekciónak.

 

A víz nem ellenség

Edox Karóra, Férfi, CO-1 család, 128787

Class-1 Chronoffshore Automatic

Az anyagminőség és a megmunkálás alapvetően meghatározzák egy karóra helyét, értékét, tartósságát, és azt a semmi máshoz nem hasonlítható érzést, amit egy tökéletesen megformált és kidolgozott modell kezünkre való felcsatolása jelent. A súly, a tömör acélszemekből összeálló kivételes fémszíj, és a 45 mm-es átmérőjű tok kezünkre simuló kialakatása több, mint beszédes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, CO-1 család, 128813
preload

Class-1 Chronoffshore Big Date

A fekete és a rozéarany páratlanul szép, ugyanakkor feltétel nélkül erőteljes és férfias találkozása a Class-1 alapvető értékeivel az Edox egyik legsikeresebb modelljét eredményezte. A szénfekete, nem karcolódó kerámialünett elegánsan fogja körbe a rendkívül gazdagon díszített számlapot. Az óramű ez esetben egy prémium kivitelű, nagy dátumos quartz kaliber.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Női, CO-1 család, 159449

Class-1 Chronolady

Kell e a hölgyeknek egy 300 méteres vízállóságú, 38 mm-es tokátmérőjű, lünettjén csavarokkal díszített kronográf? Pillantsunk rá erre a képre, és a válasz egyértelmű: ha hófehérbe öltöztetjük, megbolondítjuk némi rozéarany színnel, és az Edoxra bízzuk a kivitelezését - biztos utat találunk a sportos hölgyek nem is titkos vágyaihoz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Hydro SUB, Delfin, Geoscope – az Edox történelmi darabjai

2015-ben lesz fél évszázada, hogy az Edox bemutatta speciális, 500 méterig vízálló SUB búváróráját, melyet szélsőséges körülmények közötti használatra fejlesztettek ki. A Hydro SUB ennek vadonatúj reinkarnációja, amely a funkcionalitást élményszámba menően egyesíti a különleges megoldásokkal. A 10 részből megépített, tiszteletet parancsoló, 46 mm-es nemesacél óratok extrém tömítéseket és mozgatható koronavédelmet kapott. A 350 darabos limitált, ikonikus bemutatkozó darab kronométer tanúsítvánnyal, egyedi díszdobozban, acél- és kaucsukszíjjal, szíjszerelővel került forgalomba.

 

Edox Karóra, Férfi, Hydro-Sub család, 143783
preload

HYDRO SUB CHRONOMETER

Kétség sem férhet hozzá, ez a modell így tökéletes. Azonban az erősen limitált mennyiségen túl a gyár további változatokat is készített, melyek között akár visszafogottabb színváltozatok, valamint az automata mellett quartz szerkezetűek is elérhetőek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A vízálló karórák igazi előfutára azonban már 4 évvel korábban, egész pontosan 1961-ben megszületett. A dupla tömítésekkel és dupla hátfallal szerelt Edox Delfin ugyan „csupán” 200 méterig volt vízálló, azonban egy ilyen karóra elkészítése akkor korszakalkotónak számított.

A történelmi modell új változata tizenkétszögű lünettel, immáron 300 méteres vízállósággal, és a mai kor technológiájának felhasználásával emlékezik meg az úttörő fejlesztésről.

A Delfin csodaszép tokformája, kifinomult tokcsiszolása, múltidéző, ugyanakkor mégis nagyon szép számlapja nem csupán a búvárokat szólítja meg: az óra megjelenése tökéletes alliterációja a sportosan elegáns órának – épp ezért készül finoman megmunkált acél-, szépen ívelt borjúbőr és vízálló, valódi kaucsukszíjjal is.

 

Edox Karóra, Férfi, Delfin The Original család, 154736
preload

DELFIN - THE ORIGINAL

Kilenc tagból áll minden egyes csatszem a Delfin fémszíjában, a szíj maga pedig tökéletesen illeszkedik a kronográf tokjához. Az óra hátlapjára egy hullámot meglovagló delfin képét helyezték el, melyet az eredeti modellre emlékező felirattal ölelnek körbe. Mestermű, bárhonnan is nézzük.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Delfin The Original család, 136676
preload

DELFIN - THE ORIGINAL

Ugyanaz a modell, mint az előbbi - mégis, egészen más. Nemes borjúbőr óraszíj simul a páratlan szépségű Delfin tokhoz: egységesen, szorosan, mégis teret engedve a tok formájának, testességének, erejének. Igen, egy 200 méteres búváróra klasszikustól talán meglepő ez a fajta megjelenés, azonban az egyediség mindig sikerre van ítélve, ha ízléssel és stílussal párosítják. Ehhez pedig kétség sem férhet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A Delfinnel rokon kivitelben készül az eredetileg 1970-ben bemutatott Geoscope modernizált változata. A gyűjtők számára készült felújítás tizennyolcszögű lünettet kapott, karcálló zafírüveggel és 200 méteres vízállósággal rendelkezik. Az értékes, 24 időzónát megjeleníteni képes, monumentális, 46 mm-es darab mindösszesen 300 darabos limitációban, speciális tanúsítvánnyal kerülhet néhány szerencsés birtokába.

 

Edox Karóra, Férfi, Geoscope család, 143782
preload

GEOSCOPE

Egy svájci óra nem csupán történelme és minősége alapján lehet lenyűgöző, hanem a szerkezetének egyedisége okán is. A Geoscope óraműve egy pompás alapkaliberre épül, melyet egy speciális, kifejezetten ehhez a modellhez épített komplikációs modullal egészítettek ki. A gyönyörűen megmunkált szerkezet külön emeli az óra értékét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Royal Lady – a hölgyek örömére

Ki tudná érzékenyebben, finomabban, stílusosabban megközelíteni a női nem ízlését, szívét, lelkét, ha nem az Edox?

A sportos Royal Lady kollekció minden darabja a nőiesség dicsőítése, a finom elegancia, a szenvedély és a dinamizmus káprázatos esszenciája, amely szinte bármely korosztályt képes érzelmekkel átitatottan megszólítani. A kecses vonalak, a pompás kaucsukszíjak, a gyöngyházfényű számlapok, a színek csodaszép játéka, és a valódi gyémántok utánozhatatlan csillogása élővé, szerethetővé, egyszersmind ellenállhatatlanná teszi ezeket a páratlan darabokat.

Aki beleszeret, többé nem élhet nélküle.

 

Edox Karóra, Női, Royal Lady család, 128852

Royal Lady Chronograph Diamonds

Nem kevesebb, mint 60 darab valódi gyémánt díszíti ennek a modellnek a lünettjét. A csodaszép gyöngyház fényű számlap, a hófehér, finom, puha kaucsukszíj, a kék színben pompázó gyűrű, és a kézre simuló tok méltó keretét adja egy ellenállhatatlan órának.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

EDOX SKYDIVER – TÖKÉLETES MEGBÍZHATÓSÁG FÖLDÖN, VÍZBEN ÉS LEVEGŐBEN

Az EDOX SKYDIVER története 1973-ban kezdődött: egy jómódú svájci ezredes exkluzív karórát kívánt készíttetni a parancsnoksága alatt álló elit hegyi ejtőernyősök számára.

 

Nem kisebb elvárásokat támasztott, mint azt, hogy az óra tökéletesen megbízható és strapabíró legyen, amely képes bármilyen helyzettel megbirkózni – a földön, a levegőben vagy akár a tengeren.

 

1973. augusztus 1-jén, a svájci Alpokban tartott ünnepségen adták át az EDOX SKYDIVER-t minden ejtőernyősnek. És az órából, a megrendelővel történt megállapodás alapján, nem készítettek többet.

 

Ezt a rendkívüli, víznek, szennyeződésnek, rázkódásnak is ellenálló, mindemellett kényelmesen hordható órát elevenített fel az EDOX a korabeli tervek alapján, de a mai, legkorszerűbb műszaki és szerkezeti megoldások alkalmazásával.

 

A Neptunian a SkyDiver speciális kiadása kiemelkedően magas műszaki tartalommal.

A Neptunian a SkyDiver speciális kiadása kiemelkedően magas műszaki tartalommal.

 

La Passion – Az EDOX legszenvedélyesebb modellcsaládja

Vannak női órák, melyek csak méretükben különböznek a férfiak számára készítettektől. És vannak olyanok, amiknek nincs férfi párja, mert egy finom női kéz vezette a ceruzát a tervezőasztalon, minden megkötés, elvárás nélkül.

 

Vagy épp: csak és kizárólag magával szemben voltak elvárásai. Megkötései viszont nem lehettek, mert egy karórát, ha még legelőbb csak egy papírlapon is kell életre kelteni, ahhoz az élethez szabad, szárnyaló fantázia szükségeltetik.

 

Az EDOX LA PASSION nevében is hordozza azt, ami egy órakészítő műhelyt megkülönböztet a tömeggyártóktól. Ez nem csak szépség, nem csak ragyogás, nem csak a luxus és az időtlenség érzése, hanem a hit ünneplése, amely a munkát, az igényességet, a fantáziát és a törékenységet dicsőíti.

 

A LA PASSION család számlapja rabul ejtően szép, olyannyira, hogy a háttért adó, szinte szárnyra kelő mintázatba beleszédülünk.

 

Nyitott szíves OPEN HEART AUTOMATA óra egyébként sem készült még csábítóbb: a szerkezetbe betekintést engedő kivágás nem a megszokott kör alakú, hanem szív forma, mely egyszersmind két szerelmes összefonódását és elválaszthatatlanságát is szimbolizálja.

 

Nyitott szíves OPEN HEART AUTOMATA óra nem készült még csábítóbb.

Nyitott szíves OPEN HEART AUTOMATA óra nem készült még csábítóbb.

 

A tok ragyogóan formázott, és a valóban koronaként megjelenő időbeállító a lehető legszebben forr egybe a tokkal, díszkővel a végén.

 

Az óraszíj méltó a tokhoz: természetesen tömör nemesacél, de olyan összetett és fantáziával megtervezett, hogy messze nem középkategóriás, sokkal inkább felsőházba tartozó megjelenést ad az órához. Minden csatszem ívekkel és hajlatokkal teli, káprázatos fénnyel és csillogással.

 

Az EDOX nagyon kevés női órát készít, aminek legfőbb oka a magas gyártási költségek – és ha ezt az órát kézbe vesszük, megértjük, mit is jelent az, ha egy órás műhely nem akar megalkudni.

 

Les Vauberts – hogyan készítsünk időtlen darabokat?

Az Edox gyönyörű, sportos modelljeinek bemutatása után most térjünk át a kifejezetten elegáns megjelenést előtérbe helyező családokra.

Örök dilemma az életben, és óravásárlásnál is számtalanszor felmerül, hogy mi módon volna áthidalható a sportos és az elegáns közötti jelentős megjelenésbeli különbség. Erre persze a legjobb megoldás két különböző karóra kiválasztása, de a Les Vauberts család is nagyon szép példa a probléma egyfajta megközelítésére. Ugyanakkor egy fiatalember számára is remek választás, ha elegáns, és nem régies, „nagypapás” karórát szeretne.

Ma az egyszerűség és letisztultság legalább olyan erővel hódít, mint a komplikációk előtérbe helyezése. És ha egyszerű, de mégis elragadó óráról akarunk beszélni, nem is kezdhetjük máshol, mint az Edoxnál, hiszen hol van még egy olyan gyár, aki ennyire szívvel és lélekkel telve alkotna kivételesen szép és részletgazdag modelleket.

Egyszerűségről persze csak felületesen szemlélve beszélhetünk egy Edox óra kapcsán, hiszen ha igazán aprólékosan szemügyre vesszük ezeket a modelleket, csodákra fogunk lelni.

A tokok meseszépen letisztultak, a lünett leheletfinoman öleli körbe a számlapot, ám a szíjtartó fülek már ívesen kidolgozottak. A korona nem túldimenzionált, de kézre álló, kecses, kifejezetten szép formájú. Akárcsak a kronográfok nyomógombjai. A számlapok díszítetlenek, de ha egymás mellé helyezzük a vonalkás, arab és római számos változatokat különös felfedezést tehetünk a számlapok színvilágát illetően. A különleges, kardformájú mutatók ugyanakkor tökéletesen ellenpontozzák a számlap letisztultságát.

A bőrszíjak kifogástalan borjúbőrből, míg az acélszíjak fényes polírozást mellőzve, egyszerű, három tagból álló kialakítással és mégis, csodaszép, szálhúzott kivitelben készülnek, tökéletes összhangban az órával.

A hátlap gravírozása pedig megidézi azt a 400 évnyi múltat és vidéket, amely a Jura hegyek által határolt területet kísérte az óragyártás történelme során, és melyet úgy hívnak ma is: Les Vauberts.

Hagyjunk időt, érintsük meg őket, és engedjük, hogy elegánsan, cseppnyi tolakodás nélkül lopják be magukat ezek az órák a szívünkbe.

 

Edox Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 129038

Les Vauberts 3 Hands

Egy számlap képes új életre kelni, ha a ma egyre inkább mellőzött, ám vitán felül csodaszép római számokkal díszítik fel. Mert ezek a kecses indexek nem csupán az örökké folyó idő követésére hivatottak, hanem megidéznek egy olyan kort, egy olyan érzést, amit feledhetünk, de emlékezetünkből nem törölhetünk ki soha.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 128871

Les Vauberts Chronograph

Az Edox Les Vaubers kronográfjai egyszerű, letisztult számlappal és vonalakkal hódítanak, de ne higgyük, hogy az órákból áradó nemes szépség csupán az egyszerűségből fakad. Vessünk egy pillantást a nyomógombokra és a koronára; figyeljük meg az óraszíjat magába záró fülek finom ívét, a pompás, kard formájú mutatókat, a számlap makulátlan fényét, és azonmód megérhetjük, mit tesz az, hogy időtlen.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 129150
preload

Les Vauberts Open Heart Automatic

Rozéarany színű tokba helyezték és ugyanilyen mutatókkal és indexekkel látták el az Edox egyik legszebb modelljét. Talán nincs is olyan ember, akit a számlap színe, fénye, harmóniája, az óra nagy méretétől független kecsessége, és az a leírhatatlan összhang, ami valósággal árad az órából, ne érintene meg.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Les Bémonts – stílus és elegancia

Az Edox legnagyobb erősségét mindig is az elegáns, lapos órák gyártása jelentette. Innen eredezik érzékenysége a szépség, a formák, az abszolút minőség és kifinomultság felé.

Az Edox gyártól mindössze pár lépést kell tennünk, hogy egy festői erdőben találjuk magunkat. Ennek a költői szépségű erdőnek a nevét viseli a 2014-ben teljesen megújuló Les Bémonts kollekció, amely méltó névadójához, és jelképezi mindazt a kötődést és ragaszkodást, amely elszakíthatatlan kötelékül szolgál az órakészítés klasszikus értékeihez, a kézművességhez, a szakmai elhivatottsághoz, és mindazon tradíciókhoz, melyek a svájci ipart naggyá tették, és amiért ez a fajta óragyártás a mai napig felülmúlhatatlan tudott maradni.

Egy Les Bémonts karóra se nem több, se nem kevesebb: tökéletes óraszerkezetek kerülnek szépséges óratokokba, gyönyörűen cizellált számlapok, finom bőrszíjak csábítanak arra, hogy a kezünkre csatoljuk, és örök hűséget fogadjunk ezeknek a fenséges daraboknak.

 

Elegancia mindenek felett

Edox Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 143957

Les Bémonts Chronograph Automatic

Hogy mennyire nem csak a sportos órák kiváltsága a kronográfszerkezet, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a visszafogott szépség, amely ennek ellenére, vagy épp emiatt tud különleges, szerethető és kivételes lenni. „A szürke az új fekete” jegyében fogant modell szédületesen elegáns és modern, ugyanakkor minden porcikájában időtlen.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 144015

Les Bémonts Open Heart Automatic

Egy elegáns óra is lehet különleges és egyedi: a bal oldalra helyezett korona, a megszokottól eltérően láthatóvá tett billegő már önmagában is eredeti megoldások, amit azonban a gyár még képes volt fokozni. A rozéarany színű tok, a ragyogó, szénfekete számlap, a tokkal azonos színben pompázó mutatók és indexek csodaszép és kivételes összhangban állnak össze.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 144005

Les Bémonts Day Date Automatic

Finom árnyalatú, ám acélos színű számlap ad időtlen szépséget ennek a pompás darabnak. A tok és a hátlap ívelt formája végtelenül elegáns hatást kelt, csakúgy, mint az egyedi mutatók, a visszafogottan megbújó korona, vagy épp a számlapon feltűnő homokóra. Mert az Edox emblámája immár 130 éve szinonimája annak a fogalomnak, amit úgy hívunk: elegancia.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 

Nézzen körül webáruházunkban!

 

Edox órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa