Menü
Kedvencek

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. június 13.

Egy TAG Heuer karórát kézbe véve azonnal egyértelművé válik, hogy nem hétköznapi karórával van dolgunk. Az erő, és a minőség olyan hatást kelt, mint amilyen biztonsággal egy összkerékhajtású luxuslimuzin képes vágtatni az autópályán.
Ha Ön utazott már egy ilyen luxuslimuzinban, bizonyosan értékelni fog egy olyan órát, mely immáron másfél évszázada a sportosság, a versenyszellem és a minőség szinonimája.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:
Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

 

VANNAK IDŐMÉRŐK, ÉS VANNAK ÓRÁK; és a kettő között az a különbség, hogy az egyiket használjuk, a másikat pedig szeretjük. Annyira, hogy feltétlenül szerepelnek a „lakatlan szigetre mindenképp magunkkal viendő tárgyak” listáján.

 

Egy lakatlan szigetre csak olyan órát szabad magunkkal vinni, amire biztosan számíthatunk; akár fényes nappal, a tenger hullámain, akár egy viharos, rémísztő, Robinsoni éjszakán.

 

Az igazi órák időtlenek; az igazi órák túl fognak élni bennünket.

 

A TAG HEUER órái nem csupán luxust és igényességet közvetítenek, hanem az idő végtelen folyását, az időtlenség ígéretét is – épp ezért születésnapi vagy évfordulós ajándéknak keresve sem találnánk tökéletesebbet.

 

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

 

Rendkívüli aprólékosság

Tiszta, tűéles kontúrok, gyönyörűen megmunkált felületek, hibátlan kidolgozás és rendkívüli részletgazdagság, amely nagyító alatt látszik igazán, ám mégis érzékelhető nagyító nélkül is: a TAG Heuer a luxuskategóriás svájci órák éllovasa. Egyre növekvő népszerűsége pedig nem véletlen, hiszen klasszikus modellcsaládjaik olyan formában születtek újjá, hogy azokkal rajongóikat, a szakmát, és vetélytársaikat is képesek lenyűgözni.

 

Mert egy TAG Heuer valóban lenyűgöző; minden szegletében, minden részletében ott van az az igényesség és professzionalizmus, ami ma egyre inkább hiányzik az életünkből, és a bennünket körülvevő, ránk ontott tömegcikkekből, a vedd, használd, majd dobd el termékekből, az éppen megfelelő és működő, csillogó-villódzó áruk tömkelegéből.

 

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

 

A TAG Heuer valódi minőség iránti elkötelezettsége, technológiai fejlődése, előremutató fejlesztései olyan felelősségtudattal párosulnak, amely elismerésre méltó.

Ezért nem lehet egy TAG Heuerről szimpla karóraként beszélni; ezért lesz egy TAG Heuer jóval több, jóval értékesebb, mint egy hétköznapi termék; ezért lesz egy TAG Heuer örök darab, amely – bármennyire is nehéz ezt belátni – túl fog élni bennünket.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 200668
preload

TAG HEUER CARRERA Calibre 16

Ha a TAG Heuert egyetlen modelljével kellene azonosítani, ami mindent elmond a márkáról, a hitvallásról, amely jelképezte a munkájukat, és az útról, melyet bejártak, következetesen törekedve a mind pontosabb és tökéletesebb időmérés megvalósítására – ez bizonyosan a Carrera volna.

A Carrera azonban nem csak műszaki szempontból, és óratörténelmi jelentősége kapcsán népszerű ma is, hanem azért is, mert az időtlen, sportos eleganciát egyre kifinomultabb formában jeleníti meg.

A kollekció egyre merészebb és különlegesebb oldalhajtásain is megőrzi eredeti jellemvonásait, míg a hagyományos modellek folyamatos megújulása is alapvetően hozzájárul sikeréhez.

Új, kék számlapos krongráfjuk a klasszikus Carrera lenyűgöző újjáteremtése, amely megtartja a tok rendkívüli formavilágát, azonban azt végletekig finomított formában jeleníti meg, hozzáadva olyan látványos dimenzionáltságot, ami után egy sokmilliós luxusautó műszerfala is puritánnak tűnhet, és színeket, ragyogó kontrasztokat, élményszámba menő felületeket.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán; e nélkül kék színének váltakozásaival, színátmeneteivel, hűvös és meleg árnyalatainak sokféleségével kell beérjük, de nem csak ezzel, hanem a számlap különösen szép megépítettségével, a síkba mélyedő segédszámlapok magukba szívó látványával, körkörös mintázatával, az ezeket körbeölelő keretek íveivel, az indexek fényjátékéval, mely nem csak gyönyörű csiszolásuknak, de remekbeszabott formájuknak is tulajdonítható, és végül: a dátumablak közvetlen szomszédságában büszkén emelkedő TAG Heuer logóval.

A számlap folyományaként azzal azonos színű, immár high-tech kerámia üvegráma került a tok szélére, aminek hatásosságában oldalkiképzése is komoly szerepet játszik.

A tok Carrera: gyönyörű, időtlen, karizmatikus, és most a tokfülek belső íveinek szálhúzott csiszolása révén még szebb és látványosabb.
Akárcsak a hátlap, amely nem üveg, ám annyira igényesen, többrétegűen megtervezett és kivitelezett, hogy ezt felróni nem lehet; nem beszélve arról, hogy így kellő hangsúllyal tud megjelenni rajta a márka és a modellcsalád ikonikus logója, dombornyomott formában.

Végére hagytuk az óra hatásában igen nagy szerepet kapó bőrszíjat, amely ugyan bármikor lecserélhető egy kékre vagy feketére, netán hagyományos, sötétbarna alligátorbőrre, azonban az óra veleszületett erejét, invenciózusságát az eredeti változattal őrzi meg igazán.
A világos- és középbarna színek között játszó pilótaszíj újabb utalás a Carrera születésére, alapvető indíttatására, olyan erős kontrasztot teremtve a kék számlappal, hogy az képes azonnal levenni bennünket a lábunkról.

Természetesen a bőrszíjon most is speciális biztonsági zárat találunk, amely feleslegessé teszi a bújtató jelenlétét, és rendkívül komfortos viseletet tesz lehetővé, köszönhetően a szíj teljességgel fokozatmentes mértállításának.
A bőrszíj-zárból pedig, bekapcsolt állapotában, mindössze egy szépen formázott, íves darab marad látható, rajta a márka logójának körvonalaival.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mit ér egy márka, ha ismert?

Miközben mindenki a kedvező, az értékkel minél arányosabb árakat keresi, a márkanevek elismertsége vásárlói szempontból továbbra is jelentős szerepet tölt be a választás során.

 

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

 

Azonban önmagában, hogy egy brand évszázados történelmet tudhat maga mögött, nem jelenti azt, hogy ma is ugyanazt a minőséget és megbízhatóságot testesíti meg, mint 50 vagy 100 évvel ezelőtt. (Tegyük fel a kérdést: ha valaki felmenői között professzorokat, művészeket találunk, szükségszerűen jelenti-e azt, hogy ő maga is professzor vagy művész?)

Ugyanez igaz arra is, ha egy új márkát kiemelten reklámoznak, közösségi oldalakon, magazinokban találkozunk vele, melyekben azt sugallják, hogy egy remek termékkel van dolgunk, még lehet silány, hétköznapi, vagy éppen csak, hogy megfelelő. (Ki mondana rosszat a saját termékéről?)

 

A reklámozott termékek ismertsége természetes, a reklám viszont sokba kerül, és semmilyen kapcsolata nincs a termék valódi minőségével. Sőt: a reklámozott termékek költségeit a legtöbb esetben csak tömeggyártással lehet fedezni, ami viszont erősen korlátozza a termék exkluzivitását és belső értékeit.

 

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

 

A legjobb, legkülönlegesebb termékek nem szerepelnek öles plakátokon, nem támogatnak sportrendezvényeket: így van ez az órák világában, és így van más területeken is. (Egy rövid, ám szívünknek igazán kedves kitekintést engedjen meg az olvasó: vajon ki hallott olyan márkanevekről, mint Sweetic, Poptim, Lapos, Demeter és Max? Pedig ezek közül az első négy a legfinomabb magyar csokoládékészítő, nem mellesleg nemzetközi versenyeken díjat nyert manufaktúrák, míg az utolsó egy kicsiny svájci kézműves cég. Vajon melyik valódibb, melyik értékesebb: utóbbiak, vagy a televízióban lila tehénnel reklámozott Milka, esetleg a hiperek polcain visszaköszönő, igencsak tömeggyártott, a legtöbb esetben nem is anyaországában készülő Lindt?)

 

Az internetes fórumokon való tájékozódásról, mint lehetséges eligazodási pontról, sokat lehetne beszélni, de nem feltétlenül érdemes, mert ez olyan, mint amikor annak a véleményét fogadjuk el, aki azt a legrámenősebben és leghangosabban nyilvánítja ki, minden bizonyított tehetség és képzettség nélkül.

 

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

 

Egy karórába számtalan dolgot beleképzelhetünk, sokféle dolgot várhatunk el tőle, de ezek nem azok, amikre nekünk valóban szükségünk van; és hogy ez mi is valójában, nem fórumokon és hozzászólásokban fogjuk kibogarászni, mert ezek nem a mi, hanem mások szempontjai, meglátásai és érzései. Sokkal inkább egy olyan szakértékesítő által, aki rajong a termékeiért, tisztában van annak minden tulajdonságával, felépítésével, szervizelésével, hátterével, és képes is átadni ebből azt, amire a vásárlónak szüksége van. Természetesen ez bizalmi kérdés, de azt, hogy kinek adhatjuk meg, érezni és tudni fogjuk. Legfőképp abból, hogy nem azt fogja megkérdezni, milyen márkát szeretne és milyen színre gondolt?

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Aquaracer család, 164652
preload

TAG HEUER AQUARACER Calibre 5

A TAG Heuer fenomenalitásának ékes bizonyítéka az Aquaracer modellcsalád 3 mutatós csúcsmodellje, amely annyira kimunkált és lenyűgöző, amennyire csak egy búváróra lehet. (Van persze versenytársa pl. az Albert Riele Challangerének személyében, de ott részben az öltönyös elegancia felé fordult a tervező keze).

Az Aquaracer viszont a megtestesült sportosság: áradó dinamizmus és erőteljesség leleményes részletgazdagsággal, luxusminőségben jelenítve meg a versenysportok izgalmas és borzongató világát.

A nem kopó kerámia üvegráma, a gyönyörűen dimenzionált, többrétegű, épített számlap, a két színben foszforeszkáló indexek és mutatók, a kék számlapon és a másodpercmutatón megjelenő sárga kiegészítők, az ívelt küklopsz a dátumablak felett egytől-egyig lenyűgözőek, de most nézzünk mélyebbre kicsit.

A forgatható üvegráma 60 perces búvár számozása nem festékkel készült, hanem bemarással: kopással nem kell számolnunk.

Maradva az üvegrámánál felfedezhetjük, hogy valójában nem is kerek, hanem tizenkétszög, amit nem csak szemből, de oldalairól is érdemes megcsodálni, annyi munka és szépség van benne.

Mondják, és mennyire igaz, hogy egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.
Ez most is így van: az anno Grand Carrerákra tervezett acélszíj nemessége elvitathatatlan; aligha találhatunk igényesebben és fantáziadúsabban megmunkált darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Hová tartozik a TAG Heuer?

A svájci órák belépő szintjén az Adriaticát és a Swiss Military by Chronot találjuk, némileg felettük az egyre inkább tömegtermékké váló Certina, Doxa, Tissot hármasa következik, ám mellettük jóval nemesebb minőséget is találhatunk a Bergstern, Davosa, Rodania, Claude Bernard és Cover katalógusaiban.

Ezután jönnek a klasszikus svájci minőséget megtestesítő márkák, mint a Longines, az Epos, a Louis Erard, az Edox és az Albert Riele – valójában itt lépünk olyan földre, ahol már életre szóló elvárásaink is lehetnek.

A luxuskategória viszont jóval ezután következik: a milliós, több milliós órák legismertebbjei az Eterna, a Zenith, az Omega, a Breitling, a Hublot, és ebbe a reprezentatív, kifinomult világba tartozik a TAG Heuer is.

 

A kategóriák jellemzőiről, a közöttük lévő különbségekről részletesen beszéltünk már az Igazodjon el a svájci órák világában cikkünk első és második részében, így ettől most eltekintünk.

 

A különböző kategóriák más árakat, alapvető anyagminőségi-, kidolgozásbeli eltéréseket mutatnak – ezeket nem az áruk, és a márkanevük alapján vizsgáltuk, hanem a kézzelfogható, akár laikusok számára is érzékelhető különbségeik szerint.

 

A TAG Heuer házon belül készülő saját szerkezeteinek különösen nagy hangsúlyt ad a számlap felőli láthatóság. A képen egy limitált Ayrton Senna kiadás.

A TAG Heuer házon belül készülő saját szerkezeteinek különösen nagy hangsúlyt ad a számlap felőli láthatóság. A képen egy limitált Ayrton Senna kiadás.

 

Ahogy sokszor megfogalmaztuk már: az órák értékét a szerkezetnél is jobban meghatározza az anyagminőség, az anyag megmunkálási igényessége és pontossága, az illesztések precizitása vagy elnagyolása, és a megtervezettség alapossága.

 

Épp ezért banális egy ázsiai, rubinkövek nélküli, műanyagos szerkezet összehasonlítása egy javítható, alacsony súrlódású, műanyagmentes, kövezett svájci szerkezettel. Ugyanígy képtelen állítás egy tökéletesen megmunkált tömör nemesacél óraszíjat összevetni egy lemezes, zörgő szíjjal, egy karcolódó üveget a megkarcolhatatlannal, és az arany színűt az arannyal.

 

Ugyanakkor a gyártási (és marketing) költségek emelkedése miatt azok a közismert és népszerű gyártók, akik a svájci órakészítés derékhadát adták, és adják ma is, alapvető műszaki paraméterekben lépnek vissza, és okoznak komoly szakmai csalódásokat. Épp ezért erősödnek meg a független és kevéssé ismert gyártók, ahol még nem reklámszakemberek irányítják a tervezők kezét, és a hatalmas marketing büdzsé helyett a valódi minőségre törekszenek.

 

Egy TAG Heuer karóra már 350-400e Ft környékén elérhető, és egészen 3 millió Forintig bőséges kínálatból válogathatunk; a legdrágábbak pedig elérhetik akár a 20-25 millió Forintot is.

Sok-e ez, vagy kevés?

Járjunk most ennek utána.

 

Az utóbbi évek legsikeresebb sorozata lett a TAG Heuer sportosabbá tett Carrera korongráfja, ami karakterességének és újító szellemiségének egyaránt köszönhető.

Az utóbbi évek legsikeresebb sorozata lett a TAG Heuer sportosabbá tett Carrera korongráfja, ami karakterességének és újító szellemiségének egyaránt köszönhető.

 

Mielőtt egy karóra árát eltúlzottnak tartanánk, azt kell megnézzük, hogy ugyanazt a kivitelt, minőséget és műszaki beltartalmat kínálja-e valaki olcsóbban.

 

A TAG Heuer a luxuskategória éllovasa: az elmúlt évtizedben népszerűsége hatalmas mértékben nőtt, sokan vágyakoznak utána, és aki megengedheti magának, életre szóló befektetésnek tekinti, amit továbbadhat majd a következő generációnak.

 

Ehhez természetesen kifogástalan minőség kell, professzionális gyártástechnológia, és egy olyan minimumszint meghatározása, amely nem ismer megalkuvást. Ezért történt meg, hogy a márka kedvező árú belépő modellcsaládja, a Formula 1 rendkívüli külső- és belső átalakuláson ment át, így nem egy megtűrt vidéki rokon, hanem a márka teljesértékű tagjává avanzsálódott.

Egyedül az ára nem változott alapvetően: egy préselt szerkezetes Tissot árának (hozzávetőlegesen) kétszereséért valódi órát kapunk, kifejezhetetlenül magasabb presztízsértékkel, komoly minőséggel, megingathatatlan masszivitással és stílussal.

 

Megesik, hogy egyesek a Longines modelljeihez hasonlítják a TAG Heuer óráit – ez minden szempontból tévedés, hiszen messze nem egy ligába tartoznak.

 

A TAG Heuer legnagyobb előnye az a stabil és meggyőző minőség, ami a felhasznált anyagok professzionális megmunkálásából adódóan sugárzóan van jelen. Kézbe kell venni, és egyértelmű lesz, miről is van szó.

 

Egy közelről fotózott kép sok apró részletet felfed, amit sok gyártó inkább titkolni szeretne. Egy TAG Heuer nagyító alatt is tökéletes látványt nyújt.

Egy közelről fotózott kép sok apró részletet felfed, amit sok gyártó inkább titkolni szeretne. Egy TAG Heuer nagyító alatt is tökéletes látványt nyújt.

 

Az Aquaracer, a Carrera, a Link és a Monaco mindezt még magasabb szinten képes kinyilvánítani – a tokok és szíjak kidolgozása, csiszolása gyakorlatilag verhetetlen, és nyugodtan összehasonlítható a jóval drágább, több milliós társmárkákkal is.

 

Ahogy feljebb haladunk a modellek, és az árak tekintetében, átlépjük a hétszámjegyű határt, az automata kronográfok földjére érünk, ahol a megszokott Valjoux finomított változatai mellett teljes mértékben házon belül tervezett, fejlesztett és gyártott óraműveket is találunk.

Ki készít még ilyet? A Rolex, a Breitling, a Zenith, az IWC, a Hublot – ellenben ezek ára legalább két-háromszorosa a TAG Heuer árainak. Tény, hogy egy saját szerkezetért, ami semmilyen más órában nem lehet, mindenki olyan árat kér, amilyet csak akar; azonban az is tény, hogy egy 1.7 milliótól elérhető Heuer 02 a luxuskategóriában megvásárolható legkedvezőbb árú manufakturális szerkezet.

 

A TAG Heuer bő másfél évszázados történelmére ugyanúgy büszke, mint a Rolex, a Vacheron Constantin vagy a Patek Philippe – azonban talán ők voltak képesek ezt a történelmet, és az abban szereplő órákat a legsikeresebben új életre kelteni.

A TAG Heuer nem egy-két régi modelljére emlékszik vissza, hanem szinte a teljes kollekciója saját történelmét viszi tovább, akár egy hatalmas, hömpölygő folyó, amely kisebb ereket, patakokat és folyókat gyűjt magába, de ezek nem gyengítik, nem szennyezik, hanem kiterjedését, hömpölygését erősítik meg egyre jobban.

 

Egy Heuer 02 szerkezet közelről. Garantált érték, ami idővel csak egyre nőni fog.

Egy Heuer 02 szerkezet közelről. Garantált érték, ami idővel csak egyre nőni fog.

 

A Carrera, a Monaco, a Link, a Formula 1 mind a TAG Heuer történetének ikonikus modelljei, ahogy egyre inkább azzá válik az Aquaracer is. Mindez még nemesebbé teszi ezeket az órákat, mindez még jobban megdobogtatja azok szívét, akik szert tesznek egy ilyen darabra, amely nevében, attitűdjében, minőségében, vadonatúj formája ellenére is, hordozza magában a TAG Heuer és a svájci óragyártás történelmének egy-egy szépséges fejezetét.

 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az óragyártás fejlődését nem a kommersz tömeggyártók alakították, hanem azok, akik saját mérnökcsapattal új szerkezetek, új anyagok és új technológiák bevezetéséért dolgoztak. A TAG Heuer 1969-ben bemutatott automata kronográfja után sem tett le erről az úttörő munkáról: többmilliós formában testet öltő avantgárd modelljei nem a fellengzősséget és felsőbbrendűséget hirdetik, hanem azt a fajta elhivatottságot, ami a világ előrehaladását teszi lehetővé a saját területén.

 

High-tech anyagok, igényesség, magas szintű műszaki tartalom a TAG Heuer Carrera Heuer 02 kerámiaváltozatában. Az időtlenség az alapvető értékek közé tartozik.

High-tech anyagok, igényesség, magas szintű műszaki tartalom a TAG Heuer Carrera Heuer 02 kerámiaváltozatában. Az időtlenség az alapvető értékek közé tartozik.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 198590
preload

TAG Heuer Carrera Heuer 02 Chronograh Ceramic Black

Sokak számára a tökéletes eleganciát jelenti, mások pont ellenkezőleg, a sportossággal azonosítják, egy azonban bizonyos: erőt, férfiasságot sugároz, teli van titokzatossággal, talánnyal, éppúgy ismerős, mint amennyire ismeretlen, felfedezésre váró, csábító, ösztönös, mindaz, ami bennünk van, de magunk számára sem merjük bevallani a létezését – ez a fekete időtlen misztikussága.

A Carrera Heuer 02 Black Ceramic számtalan különlegességgel bír, melyek egyike az a szénfekete tok és szíj, amely nem fényes, hanem matt, és nem színezett, hanem kerámiából készült, így soha nem fog megkopni, és minőségéből, anyagvastagságából következően sérülésekkel sem kell számolnunk.

A számlap megjelenése lenyűgöző: a matt, sebességmérő skálával rendelkező üvegráma mellett percbeosztást találunk, majd épített indexeket, melyek óránként szakítják meg a versenypályát idéző körkörös vonalakat; a számlapon beljebb haladva következnek a segédszámlapok, a stopper perc- és óragyűjtője, alattuk pedig árnyékként forognak a dátum számjegyei, csavarok, fogaskerekek, tengelyek és a csapágylemezek meghitt közelségében. Minden mozgó, működő, látható, de mégis olyan ez, mint egy áttetsző selyem, amely láttat és eltakar, és izgalmasabb, kívánatosabb, lenyűgözőbb, mint ha mindent láthatnánk, mindent megérinthetnénk és érzékelhetnénk.

És mi ez a szépség, amely életet lehel a fogaskerekekbe, mozgásra bírja a mutatókat, de nem önerőből téve mindezt, hanem tőlünk szerezve, a mi mozdulatainkból építkezve, érzéseinkből táplálkozva, létezve, élve, működve: nem szériaszerkezet ez, nem olyan, amit bármely más márka órájában találnánk, hanem önálló, a TAG Heuer saját műhelyében tervezett és életre hívott óramű, olyan, amely nem csak a gyár, de az egész svájci órakészítés számára is elismerésre méltó: ebben az egyedi darabban 33 rubinkő gondoskodik a működés finomságáról, a főrugó bő háromnapnyi energiát képes elraktározni, a különleges hajszálrugó pedig oly sebesen mozog, hogy egyetlen óra alatt majd harmincezer mozdulatra bírja a billegőt.

A tok 45 mm-es mérete és 16 mm-es vastagsága ellenére is jól viselhető, kézre simulásának legfőbb oka a Carrarák karakteres és komfortos kiképzésének köszönhető. A teljes egészében kerámiából felépülő tok hátulról is nyitott: a szerkezet ebből az irányból is megcsodálható.
Az elülső és hátsó üveg is karcálló zafírkristály, és annak érdekében, hogy a szerkezet és a számlap minél több titkára rálelhessünk speciális tükröződéscsökkentő réteggel látták el mindkét oldalán.

Egy karóra akkor lesz több, mint a többi száz és ezer, akkor válik különlegessé és megismételhetetlenné, ha a gyártói tapasztalat, a hivatás és a szakértelem minden porcikájában sugárzón képes megjelenni.

Ez a pillanat most minden kétséget kizáróan elérkezett.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A legsebesebb TAG Heuer: FORMULA 1

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

 

A TAG Heuer első Formula 1 sorozata 1986-ban látott napvilágot, akkor, amikor a svájci óragyártás még nem lábalt ki teljes egészében a Távol-Keletről érkező műanyag quartz órák okozta válságból, de a svájci válasz erre már megszületett a Swatch órák formájában.

 

A valódi előd azonban mégsem a Swatch, hanem a 60-as, 70-es évek fordulóján életre keltett Fortis Flipper volt, amit a világ első dizájnórájaként, és a legelső svájci műanyagóraként tartanak számon, amely nem csupán világsikert hozott a Fortisnak, de egy olyan kultterméket is, ami a popkultúra forradalmában is történelmi szerepet kapott. Jól példázza ezt, hogy a Flipper Leonard Bernstein, Roman Polanski és a Rolling Stones tagjainak a kezén is feltűnt.

 

A Formula 1 kollekció azért készült, hogy a vásárlók jóval szélesebb rétegéhez is eljuthasson a TAG Heuer, hiszen ezeknek az óráknak ára harmadába került a sztenderd modelleknek.

 

A sorozat rendkívüli, folyamatosan felfelé ívelő karriert futott be: a 90-es évek elején a műanyagtokot és szíjat acélra cserélték, igényesebb óraszerkezetet építettek be, majd sikereik csúcsán, 2000-ben felhagytak a gyártásával, mivel a gyár vezetői úgy értékelték, hogy a márka presztízsét csökkentik egy ilyen egyszerű termékkel.

 

4 évre rá a Formula 1 újjászületett, szebb kivitelben, és a kor igényeihez igazodó, nagyobb méretben. Az üvege plexiről zafírkristályra változott, a műanyag üvegráma pedig titánkarbid bevonatú nemesacélra. Mindezeknél fontosabb azonban, hogy a Formula 1 széria 2004-től már nem egy megtűrt, de a gyár által nem kedvelt unokaöcs, aki sok vevőt hoz, de nem szeretik meghívni az évzáró partira, hanem egy olyan darab, aminek van helye a márka katalógusában: az eleganciát és luxust sugárzó Carrera üzleti és alkalmi megjelenése mellett a Formula 1-nek külön szerepet szántak: alternatívát egy kifejezetten sport- és szabadidős tevékenységek során használható órára.

 

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

 

2007-ben újabb ráncfelvarrás következett: az üvegráma festett számjegyei eltűntek, melyeket a felületből kiemelkedő, csiszolt acél jelzések váltottak, hasonlóképp a tok oldalsó műanyagbetétjei is hasonló sorsa jutottak, átengedve helyüket a márka presztízs feliratának. Így tették mindenki számára egyértelművé a Formula 1 márkán belül elfoglalt magasabb szintű helyét.

 

Még két fejlődési lehetőség maradt: a kompromisszumos óraszerkezetek cseréje egy valóban luxusórához méltóra, és a tok, valamint a fémszíj szebb, részletgazdagabb kidolgozása.

 

A Formula 1 minden szempontból 2012-ben vált tanulóból felnőtté, lehántva magáról a korai modellek olcsó érzését, egyúttal teljes értékű tagjává válva a kollekciónak, kifogástalan quartz szerkezetekkel, és az immáron ötödik szériában szakítva a kizárólag elektromos óraművekkel, és bemutatva az első automata modelleket.

 

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

 

2015-ben aztán az addig állandónak tekintett tokforma is átalakult – a vásárlói visszajelzések pedig egyértelműen azt igazolták, hogy a Formula 1 valóban, és teljes egészében újjászületett, és minden korábbinál kedveltebbé és sikeresebbé vált.

 

Ha most visszatekintünk, fantasztikus változásokat láthatunk, amihez ahhoz hasonlatos, mint amikor egy hernyóból csodaszép pillangó születik.

 

A Formula 1 szárnyal: szebben, jobban és magasabban, mint valaha.

 

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Formula 1 család, 200677
preload

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition 2020

A TAG Heuer versenysportok által inspirált világának ragyogó darabja, amely az Aston Martin Red Bull Racing Teammel való szoros együttműködés szülötte.

Az energiaital-gyár tulajdonában álló Formula–1-es csapat 2005-ben debütált az ausztrál nagydíjon, és nem kevesebb, mint 200 millió dollárból finanszírozzák.
2010-2013 között négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is nyertek Sebastian Vettellel.

A 2014-től kezdődő turbókorszakban is ott vannak a legjobb három csapat között. Jelenlegi pilótafelállásuk a holland Max Verstappenből és a brit-thaiföldi Alexander Albonból áll.

2016-ban Verstappen megnyerte élete első Red Bull versenyét, amivel a legfiatalabb nagydíjgyőztes lett. A brazil nagydíjon harmadik lett, ahol 16 kör alatt 11 helyet volt képes javítani.

2016-ban TAG Heuer néven futtatták az autókat, és ugyanebben az évben léptek partnerségre az Aston Martinnal, egy új hipersportautó kifejlesztése érdekében, 2018-tól pedig a legendás brit sportautómárka lett a csapat névadó szponzora.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk. A karakteres nemesacél tok menetes hátlapját kockás mintával az Aston Martin Red Bull Racing csapat vésett logója díszíti.

A nem mindennapi karóra egyedi emlékdobozban, számozott, regisztrált kivitelben, certifikációval ellátva kerül forgalomba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Szárazon és vízen egyaránt otthonosan: AQUARACER

Ha az Aquaracer modellcsalád tetejére egy királyi trónt képzelünk el, arra bizonyosan ez a karóra léphetne fel.

Ha az Aquaracer modellcsalád tetejére egy királyi trónt képzelünk el, arra bizonyosan ez a karóra léphetne fel.

 

Az Aquaracer a TAG Heuer legifjabb modellcsaládja: mindössze tizenegynéhány éves múltra tekint vissza. Születése pillanatától a dinamizmust és a sportosságot hirdette 6 alapelvében: 300 méteres masszív vízállóság, menetes hátlap és menetes korona, forgatható üvegráma, karcálló üveg, foszforeszkáló mutatók és indexek, biztonsági záras óraszíjak.

 

A Formula 1 feletti kategória nemcsak abban tér el az előbb említettől, hogy robusztusabb, erősebb vízállóságú és drágább, hanem abban is, hogy a tokozása, a tokjainak és fémszíjainak megmunkálása lényegesen különlegesebb és kidolgozottabb; az Aquaracer az első a TAG Heuer kollekciójában, amely már teljes fényében mutatja be a márkát, annak súlyát, óragyártásban betöltött szerepét, luxusminőségű megjelenését, tartósságát és tiszteletet parancsoló komolyságát.

 

Tiszteletet parancsoló megjelenés.

Az első Aquaracer 2004-ben jelent meg, a kevésbé beszédes nevű Professional 2000 család utódjaként. Kezdetben a Rolex Submariner alapvonalait követték, amit idővel tökéletesen, és remek formában vetkőztek le: a színezett üvegrámák mellett az egyre szebb és aprólékosabb megmunkálású matt, élcsiszolt felületek is megjelentek, kapva ezzel önálló, magabiztos arculatot.

 

A high-tech megjelenést változatos szerkezetekkel, önálló fejlesztésekkel és folyamatos megújulással erősítették.

 

Így vált az Aquaracer a vízisportok, a vitorlázás és a merülés szenvedélyének hódolók kedvencévé, majd mindemellett „dress-up” karórává is, ami hétköznapokon is jól és nagy örömmel viselhető.

 

Tűpontos illesztések, karakteres élek, és gyönyörűen megmunkált felületek.

Tűpontos illesztések, karakteres élek, és gyönyörűen megmunkált felületek.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Aquaracer család, 202970
preload

TAG Heuer Aquaracer Calibre 7 GMT

Nem csak szerkezete szempontjából emelkedik ki az Aquaracer kollekcióból a Calibre 7 GMT.
A lenyűgöző csillagkék számlap és a fekete-kék kerámia üvegráma olyan átütő megjelenést eredményez, amihez fogható az Aquaracerek között eddig nem volt.
Ha a modellcsalád tetejére egy királyi trónt képzelünk el, arra bizonyosan ez a karóra léphetne fel.

Az álomszép kivitelben természetesen sok más részletnek is szerepe van. Így az indexek és mutatók kiváló láthatóságáért felelős SuperLumiNova sötétben két színben pompázik (zöld és lime), a vízszintes csíkozású számlap játszik a fénnyel, és a negyedik, világoskék színű mutató tökéletesen illeszkedik a kiegyensúlyozottan szép összképbe.

A szerkezetszámban szereplő GMT a greenwichi idő rövidítése, ami arra utal, hogy az óra a helyi idő mellett egy további időzóna idejét képes megjeleníteni; erre szolgál az előbb említett negyedik mutató, és emiatt számozták a forgatható üvegrámát is a megszokott 60 helyett 24-ig.

A Heuer 1968-ban mutatta be első GMT modelljét, az Autavia modellcsaládon belül.

Az azóta eltelt fél évszázad nem múlt el nyomtalanul; míg sokan feladták eredeti elképzeléseiket és tömeggyártásra váltottak, addig a TAG Heuer folyamatosan fejlődik, egyre komolyabb és lenyűgözőbb órákat készít, egyre magasabb minőségben, egyre látványosabb és egyre kívánatosabb formában.

A siker titka egyaránt kereshető a kérlelhetetlen következetességben és igényességben éppúgy, mint az árcímkén: az Aquracer Calibre 7 GMT ára negyede egy hasonló Rolexnek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Modern elegancia történelmi múlttal: CARRERA

A CARRERA nem csupán egy fantázianév: a TAG Heuer felkavaróan rendkívüli modellcsaládja 1963 óta a gyár és a svájci órakészítés egyik legkarizmatikusabb, legnagyobb kisugárzással rendelkező karórája, amely minden vonalában, minden szegletében, minden részletében nemes, időtlen, és magával ragadó.

A CARRERA nem csupán egy fantázianév: a TAG Heuer felkavaróan rendkívüli modellcsaládja 1963 óta a gyár és a svájci órakészítés egyik legkarizmatikusabb, legnagyobb kisugárzással rendelkező karórája, amely minden vonalában, minden szegletében, minden részletében nemes, időtlen, és magával ragadó.

 

A TAG Heuer alapvetően sportos és rendkívüli dinamizmust sugárzó modellcsaládjai után elérkeztünk egy másik világba, amely ugyancsak szorosan kapcsolódik a versenysportokhoz, de sokkal elegánsabb, mint az előzőek.

 

A történelmi múlttal bíró CARRERA a gyár katalógusában az abszolút eleganciát képviseli, tökéletesen reflektálva a mai korszellemre, amely már nem csak és kizárólag a klasszikus megjelenést tekinti elegánsnak és alkalomhoz illőnek.

 

Az órák elsődleges karakterét a rendkívüli szépségű, ugyanakkor határozott vonalvezetésű CARRERA tok adja, amely mérettől és szerkezettől függetlenül hihetetlen erővel képes hatni.

 

Az értékes, a legnemesebb acélból, a legnemesebb módon megalkotott fémszíjak mellett a bőrszíjak is megjelennek a palettán: természetesen ezek sem hagyományos borjúbőrből, hanem eredeti alligátorbőrből készülnek. A tüskezárak helyett speciális kialakítást igénylő biztonsági zárakat terveztek, ami ugyancsak üdítően egyedi, mindemellett pedig rendkívül komfortos is, köszönhetően annak, hogy fokozatmentes állítást tesznek lehetővé.

 

Nem csak szép, de praktikus is; egy TAG Heuer bőrszíj soha nem lesz szűk vagy bő: a fokozatmentes állítás bármikor, könnyen, akár milliméternyire módosítható.

Nem csak szép, de praktikus is; egy TAG Heuer bőrszíj soha nem lesz szűk vagy bő: a fokozatmentes állítás bármikor, könnyen, akár milliméternyire módosítható.

 

A CARRERA elegáns – természetesen bőrszíjjal igazán.

A CARRERA erős, időtlen, elnyűhetetlen, és megunhatatlan.

Olyan klasszikus, mint a Rolex Daytona, a Submariner, a Cartier Tank, vagy a Seiko Turtle.

 

De mind közül a CARRERA a legelegánsabb és a legfrissebb, mindezt úgy valósítva meg, hogy ereje és tiszteletet követelő megjelenése nem méretéből, színeiből fakad, hanem kisugárzásából, amely az elmúlt fél évszázad alatt egy fikarcnyit sem kopott meg.

 

A CARRERA 1963 tavaszán, a bázeli kiállításon debütált. Az órát Jack Heuer teremtette meg és mutatta be a szakmai közönségnek, amire ma a leghíresebb TAG Heuerként tekinthetünk.

 

Az 50-es évek CARRERA Panamericana Rally versenyére emlékező modell legelső darabjai tiszta és funkcionális számlapjukkal azt az egyszerűséget és időtlenséget helyezték a középpontba, amit időről időre elfelejtenek a világ óragyártói, majd újra és újra próbálnak visszatérni hozzá.

 

A karizmatikus megjelenést a tok hozta, melyet hatalmas költséggel, új fejlesztésű szerszámgépekkel és eszközökkel készítettek; a fáradtság azonban többszörösen megtérült.

 

A Carrera tokja lenyűgöző – ahogy az óra minden apró részlete: a számlap légies, megfoghatatlan árnyalata, a kiegészítők melegséget hozó, bronzba hajló színei, az alligátorbőr óraszíj nemes fénye és világosbarna varrása – az egyszerűség mögött rejtező szépség.

A Carrera tokja lenyűgöző – ahogy az óra minden apró részlete: a számlap légies, megfoghatatlan árnyalata, a kiegészítők melegséget hozó, bronzba hajló színei, az alligátorbőr óraszíj nemes fénye és világosbarna varrása – az egyszerűség mögött rejtező szépség.

 

A beépített szerkezet sem volt mindennapi: abban az időben a piacon lévő 300 óragyár közül mindössze 10-12 volt képes stopper kronográfok önálló összeszerelésére; a többség csupán beépítést végzett.

A CARRERA egyedi szerkezete nem csak műszaki bravúr volt, de egyedi számlapmegjelenést is lehetővé tett. (Ez ma sincs másként – a TAG Heuer trónját a saját szerkezetek emelik magasra: a Calibre 1887, a Heuer01 és Heuer02, a tourbillonok, az RS, a V4, a Pendulum, a Mikropendulum, a Mikrotimer és a Mikrograph.)

 

Két évvel a bemutatása után a CARRERA forradalmi innovációval egészült ki: a világ legelső olyan kronográf karórája lett, amely dátumkijelzéssel is rendelkezett.

 

2010-ben a Carrerákba kerül a gyár saját fejlesztésű és gyártású, oszlopkerekes szerkezete, majd sorra azok a sorozatgyártásba nem kerülő koncept óraművek, amelyek földöntúli magasságokba emelik a TAG Heuer szakmai reputációját.

 

A CARRERA mind a TAG Heuer, mind a világ óragyártásának megkerülhetetlen, és talán megismételhetetlen darabja, amely örök időkre kikezdhetetlen marad. Egy legenda, amely ma is él, létezik, és csak rajtunk múlik, felfedezzük e szépségeit, titkait és rejtett árnyalatait.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 173756
preload

TAG HEUER CARRERA Calibre 16

A CARRERA nem csupán egy fantázianév: a TAG Heuer felkavaróan rendkívüli modellcsaládja 1963 óta a gyár és a svájci órakészítés egyik legkarizmatikusabb, legnagyobb kisugárzással rendelkező karórája, amely minden vonalában, minden szegletében, minden részletében nemes, időtlen, és magával ragadó.

Egy CARRERA tokja erőt, dinamizmust, férfiasságot közvetít, illesztéseiben hibátlan, kidolgozása, megmunkálása maximális odafigyelésről és igényességről tanúskodik, és olyan minőségérzettel rendelkezik, ami egészen más, és jóval több, mint amit korábban megtapasztalhattunk közismert, ám hétköznapibb márkák esetében.

Hasonlóképp az óra szerkezete sem mindennapi: a Calibre 16 nem azonos azzal, amit egy Formula 1, vagy egy Aquaracer páncélja alatt találunk: a kimunkáltsága jóval magasabb rendű, amivel egyszerűen lebilincselő látványt képes nyújtani, az arra érzékeny szemeknek.

A részletek a szerkezetben éppúgy fontosak, mint a tokban, a megformálásban, a szíj nemességében, és a számlap precíz szépségében.

A TAG Heuer CARRERA nem csak a gyár, de az óratörténelem része is, amelyre mindannyian büszkék lehetünk; mindazon szerencsések, akik birtokolhatnak egyet, és azok is, akik csak gyönyörködnek benne. Ki tudja, melyikük a szerencsésebb? Minden bizonnyal azok, akik mindkettőt meg tudják tenni.
Mert megesik, hogy ami már a miénk, már nem méltatjuk figyelemre. Pedig a birtokolni azt is jelenti: óvni, szeretni, gondoskodni. És ezt egy CARRERA tulajdonosnak sem szabad elfelejtenie.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 133293
preload

TAG HEUER CARRERA Calibre 1887

A TAG Heuer saját műhelyeiben került kifejlesztésre a Calibre 1887 szerkezet, amely a márka első szabadalmára emlékező nevet kapott.

Az óramű rendkívüliségét és értékét a Genfi Órakiállításon Nagydíjjal jutalmazták. Az automata szerkezet 320 alkotóelemből épül fel, 50 órányi járástartalékkal rendelkezik és azonnal felismerhető kékített oszlopkerekéről.

Az un. „házon-belül” készülő komplikáció különlegességét és értéktartását az is adja, hogy a TAG Heuer külön gyárat épített a szerkezet gyártásához, de így is csak a kereslet egy részét tudták kielégíteni.

Egy luxusóra értékét nagyban befolyásolja, hogy mennyire egyedi szerkezettel készül. A Calibre 1887, a Heuer 01 és a Heuer 02 ragyogó példája a gyár innovációjának, megújulási képességének, jövőbe fektetett energiáinak.

Érték ma, és érték lesz holnap is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 147500
preload

TAG HEUER CARRERA Calibre 5 Day-Date

A Heuer történelmének egyik emlékezetes pillanata volt a Carrera modellcsalád megszületése, amelyet nem meglepő módon egy Mexikóban öt alkalommal megrendezett, ma már legendásnak tekinthető autóverseny ihletett.

A Carrera és a TAG Heuer központi fejlesztési iránya ugyan a minél pontosabb versenyidőmérés volt, ám ettől függetlenül, és ezzel együtt is, a Carrera sorozat a gyár kollekciójának elegáns darabjait jelenti.

A megújult három mutatós modellek immár két különböző méretben is megjelentek, és egyúttal örökölték a korábbi Grand Carrera széria csodaszép, mesteri kidolgozású fémszíjait is.

Az igazi eleganciát ebben az esetben is a bőrszíjas, biztonsági zárral szerelt változatok jelentik, de a fémszíjak is olyan szépek, hogy ezeket az órákat bátran párosíthatjuk a legnemesebb öltönyökhöz is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 202959
preload

TAG HEUER CARRERA Heuer 02 - ÚJ PÁLYÁN HALADVA

A TAG HEUER ikonikus modellcsaládja az egyre sportosabb karórák után most ismét visszatér az elegancia irányába.

Az új kronográf, amely első pillantásra olivazöld számlapjával tűnik ki a gyár katalógusából, sok más téren is új utakra lép – ám a számlap mellett sem mehetünk el szó nélkül.
A varázslatosan összetett mélységű számlap a smaragd mélyzöldjétől a chartreuse világoszöldjéig terjed – attól függően, hogy a lenyugvó nap fényénél vagy vakító napsütésben gyönyörködünk benne.

A számlap kidolgozása is gyönyörű – bár ezt a TAG Heuertől már megszokhattuk, igaz, betelni nem tudunk vele. A körkörösen csiszolt számlapminta olyan finom és sejtelmes, mint a szellő, amely megsimogatja az arcunkat.

A számlapot keretező üvegrámán ugyanez a mintázat folytatódik, ám színezetlen volta miatt a nemesacél szíjjal válik eggyé, és inkább háttérben maradva ad jelentős teret és érvényesülést a számlap számára.

A korábbi Carrerákhoz képest megnövelt tokméret egy cseppet sem rontja az óra viselhetőségét: a Carrera tokformája alapvetően zseniális, a tokfülek letörése pedig most némileg rövidebb, így nem szükséges hozzá vastag csukló, hogy komfortos, és a mindennapokban is jól hordható legyen.

Az óraszerkezet a hátlapi zafírkristály üvegen keresztül válik láthatóvá, amelyről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk: az immáron 80 órányi járástartalékkal rendelkező, saját gyártású, oszlopkerekes szerkezet megjelenése, csapágylemezeinek, rotorjának, és minden egyes csavarjának kidolgozása luxusminőségű – csak igen kevesen képesek ilyen szinten építkezni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A CARRERA evolúciója

A luxus nem magamutogatás – legalábbis a TAG HEUER szerint.

 

A karórákért rajongó vásárlókat nem lehengerelni kell, hanem meggyőzni; a káprázat lehet vakító, de lehet elbűvölő is; az igazi szépség pedig mindenhol jelen van, de nem mindenki számára, és nem azonnal látható módon.

 

A gyár ikonikus, történelmi múlttal bíró CARRERA modellcsaládja ezt a hitvallást követte, és követi napjainkban is, amikor módszeresen, lépésről lépésre frissül fel, megragadó, érzelmeket keltő formában, a kollekció minden darabjára kiterjedően.

 

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

 

A mérhetetlenül nagy sikert elkönyvelő, saját szerkezettel készülő kronográfok megjelenése után a zárt számlapos sport modellek következtek, majd ősztől a három mutatós automaták fogják folytatni a sort.

 

Ahogy a Heuer 02 szkeletonok a szerkezet láthatóságára helyezték a hangsúlyt, a sport kronográfok a számlap kimunkáltságában, kifinomult részletgazdagságában akarnak kitűnni, miközben számtalan apró módosítással szereznek örömet mindazoknak, akik az órák tervezésében, aprólékos elkészítésében részt vesznek, hogy végül a legnagyobb boldogságot vásárlóiknak okozzák.

 

Egy új Carrera Sport Chronograph nem egy karóra a sok közül, sokkal inkább a mai svájci luxusórakészítés büszke manifesztuma.

 

Megannyi apró részlet, bravúros tervezői ötletek, szembeötlő, vagy csak a figyelmes szem számára felfedezhető finomságok várnak felfedezésre – tartson velünk, és ízekre szedjük ezt a ragyogó órát kívül-belül.

 

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

 

Hogyan újítsa meg egy gyár legsikeresebb, történelmi múlttal bíró modellcsaládját úgy, hogy az megőrizze eredeti karakterét, de tovább is lépjen, fennmaradjanak klasszikus értékei, de reprezentálja azt az evolúciót is, amely a TAG HEUER-t a svájci órakészítés egyik megújítójává tette.

 

Egyszerre kell ehhez bátorság, amely szabaddá tesz, és tisztelet, amely nem csak kötelezettséget ró a tervezőkre, de követendő irányt is mutat.

 

A Carrera modellcsalád folyamatos fejlődésének egyik kulcsfontosságú momentuma a minden elképzelést felülmúló Heuer 01 szerkezet bevezetése, amely rendkívüli sikerét magas műszaki értékén felül egyedülálló megjelenésének is köszönhette.

 

A Heuer 01 automata kronográf nem csak a TAG HEUER, de a legnemesebb svájci órakészítés számára is új perspektívákat nyitott.

 

Az új, házon belül tervezett, összeszerelt és műszakilag ellenőrzött, oszlopkerekes szerkezet továbbfejlesztése sem váratott magára, amely a Heuer 02 in-house kaliber formájában jelent meg, immáron 80 órányi járástartalékkal felvértezve.

 

A TAG HEUER Carrera értéknövelő megújulásának alapját ez a kivételes szerkezet jelenti, amely immár zárt számlapos változatokba is bekerült.

 

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

 

A nyitott számlap adta izgalmas szerkezetbetekintés elhagyása azonban semmilyen hiányérzetet nem teremt, ami számtalan, szebbnél szebb részletnek köszönhető, ami a gyár tervezőinek aprólékos, mindenre kiterjedő, valóban professzionális megoldásait dicséri.

 

Ha figyelmesen megvizsgáljuk a számlapot, annak felületkezelése lesz az első, amit felfedezünk: az elegáns, lágy sunburst felületet egy körkefével kialakított csiszolt minta váltja. Az egyenletes, tökéletes köröket alkotó dizájn letisztultabb, látványosabb és technikailag korszerűbb megjelenést biztosít, több teret enged a fényhatásoknak, mindemellett pedig a láthatósága is jobb.

 

A kronográfokra jellemző három segédszámszámlapos kivitel is átalakításra került oly módon, hogy a középpontban, 3 és 9 óránál elhelyezkedők kapnak kiemelt szerepet, nemcsak méretük, de azurage kivitelük miatt is, míg a harmadik, amely egyébiránt a pontos idő másodpercmutatója, kisebb méretű, így némileg a háttérben marad.

 

Elegáns megoldás a dátumablak finom integrációja, amely a 6 órás segédszámlappal olvad egybe.

 

(folytatjuk)

TAG Heuer órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa