Roger’s - Az Órabirodalom
TAG Heuer órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. augusztus 1.

Egy TAG Heuer karórát kézbe véve azonnal egyértelművé válik, hogy nem hétköznapi karórával van dolgunk. Az erő, és a minőség olyan hatást kelt, mint amilyen biztonsággal egy összkerékhajtású luxuslimuzin képes vágtatni az autópályán.
Ha Ön utazott már egy ilyen luxuslimuzinban, bizonyosan értékelni fog egy olyan órát, mely immáron másfél évszázada a sportosság, a versenyszellem és a minőség szinonimája.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

 

VANNAK IDŐMÉRŐK, ÉS VANNAK ÓRÁK; és a kettő között az a különbség, hogy az egyiket használjuk, a másikat pedig szeretjük. Annyira, hogy feltétlenül szerepelnek a „lakatlan szigetre mindenképp magunkkal viendő tárgyak” listáján.

 

Egy lakatlan szigetre csak olyan órát szabad magunkkal vinni, amire biztosan számíthatunk; akár fényes nappal, a tenger hullámain, akár egy viharos, rémísztő, Robinsoni éjszakán.

 

Az igazi órák időtlenek; az igazi órák túl fognak élni bennünket.

 

A TAG HEUER órái nem csupán luxust és igényességet közvetítenek, hanem az idő végtelen folyását, az időtlenség ígéretét is – épp ezért születésnapi vagy évfordulós ajándéknak keresve sem találnánk tökéletesebbet.

 

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

 

Rendkívüli aprólékosság

Tiszta, tűéles kontúrok, gyönyörűen megmunkált felületek, hibátlan kidolgozás és rendkívüli részletgazdagság, amely nagyító alatt látszik igazán, ám mégis érzékelhető nagyító nélkül is: a TAG Heuer a luxuskategóriás svájci órák éllovasa. Egyre növekvő népszerűsége pedig nem véletlen, hiszen klasszikus modellcsaládjaik olyan formában születtek újjá, hogy azokkal rajongóikat, a szakmát, és vetélytársaikat is képesek lenyűgözni.

 

Mert egy TAG Heuer valóban lenyűgöző; minden szegletében, minden részletében ott van az az igényesség és professzionalizmus, ami ma egyre inkább hiányzik az életünkből, és a bennünket körülvevő, ránk ontott tömegcikkekből, a vedd, használd, majd dobd el termékekből, az éppen megfelelő és működő, csillogó-villódzó áruk tömkelegéből.

 

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

 

A TAG Heuer valódi minőség iránti elkötelezettsége, technológiai fejlődése, előremutató fejlesztései olyan felelősségtudattal párosulnak, amely elismerésre méltó.

Ezért nem lehet egy TAG Heuerről szimpla karóraként beszélni; ezért lesz egy TAG Heuer jóval több, jóval értékesebb, mint egy hétköznapi termék; ezért lesz egy TAG Heuer örök darab, amely – bármennyire is nehéz ezt belátni – túl fog élni bennünket.

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 200668

TAG HEUER CARRERA Calibre 16

Ha a TAG Heuert egyetlen modelljével kellene azonosítani, ami mindent elmond a márkáról, a hitvallásról, amely jelképezte a munkájukat, és az útról, melyet bejártak, következetesen törekedve a mind pontosabb és tökéletesebb időmérés megvalósítására – ez bizonyosan a Carrera volna.

A Carrera azonban nem csak műszaki szempontból, és óratörténelmi jelentősége kapcsán népszerű ma is, hanem azért is, mert az időtlen, sportos eleganciát egyre kifinomultabb formában jeleníti meg.

A kollekció egyre merészebb és különlegesebb oldalhajtásain is megőrzi eredeti jellemvonásait, míg a hagyományos modellek folyamatos megújulása is alapvetően hozzájárul sikeréhez.

Új, kék számlapos krongráfjuk a klasszikus Carrera lenyűgöző újjáteremtése, amely megtartja a tok rendkívüli formavilágát, azonban azt végletekig finomított formában jeleníti meg, hozzáadva olyan látványos dimenzionáltságot, ami után egy sokmilliós luxusautó műszerfala is puritánnak tűnhet, és színeket, ragyogó kontrasztokat, élményszámba menő felületeket.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán; e nélkül kék színének váltakozásaival, színátmeneteivel, hűvös és meleg árnyalatainak sokféleségével kell beérjük, de nem csak ezzel, hanem a számlap különösen szép megépítettségével, a síkba mélyedő segédszámlapok magukba szívó látványával, körkörös mintázatával, az ezeket körbeölelő keretek íveivel, az indexek fényjátékéval, mely nem csak gyönyörű csiszolásuknak, de remekbeszabott formájuknak is tulajdonítható, és végül: a dátumablak közvetlen szomszédságában büszkén emelkedő TAG Heuer logóval.

A számlap folyományaként azzal azonos színű, immár high-tech kerámia üvegráma került a tok szélére, aminek hatásosságában oldalkiképzése is komoly szerepet játszik.

A tok Carrera: gyönyörű, időtlen, karizmatikus, és most a tokfülek belső íveinek szálhúzott csiszolása révén még szebb és látványosabb.
Akárcsak a hátlap, amely nem üveg, ám annyira igényesen, többrétegűen megtervezett és kivitelezett, hogy ezt felróni nem lehet; nem beszélve arról, hogy így kellő hangsúllyal tud megjelenni rajta a márka és a modellcsalád ikonikus logója, dombornyomott formában.

Végére hagytuk az óra hatásában igen nagy szerepet kapó bőrszíjat, amely ugyan bármikor lecserélhető egy kékre vagy feketére, netán hagyományos, sötétbarna alligátorbőrre, azonban az óra veleszületett erejét, invenciózusságát az eredeti változattal őrzi meg igazán.
A világos- és középbarna színek között játszó pilótaszíj újabb utalás a Carrera születésére, alapvető indíttatására, olyan erős kontrasztot teremtve a kék számlappal, hogy az képes azonnal levenni bennünket a lábunkról.

Természetesen a bőrszíjon most is speciális biztonsági zárat találunk, amely feleslegessé teszi a bújtató jelenlétét, és rendkívül komfortos viseletet tesz lehetővé, köszönhetően a szíj teljességgel fokozatmentes mértállításának.
A bőrszíj-zárból pedig, bekapcsolt állapotában, mindössze egy szépen formázott, íves darab marad látható, rajta a márka logójának körvonalaival.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mit ér egy márka, ha ismert?

Miközben mindenki a kedvező, az értékkel minél arányosabb árakat keresi, a márkanevek elismertsége vásárlói szempontból továbbra is jelentős szerepet tölt be a választás során.

 

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

 

Azonban önmagában, hogy egy brand évszázados történelmet tudhat maga mögött, nem jelenti azt, hogy ma is ugyanazt a minőséget és megbízhatóságot testesíti meg, mint 50 vagy 100 évvel ezelőtt. (Tegyük fel a kérdést: ha valaki felmenői között professzorokat, művészeket találunk, szükségszerűen jelenti-e azt, hogy ő maga is professzor vagy művész?)

Ugyanez igaz arra is, ha egy új márkát kiemelten reklámoznak, közösségi oldalakon, magazinokban találkozunk vele, melyekben azt sugallják, hogy egy remek termékkel van dolgunk, még lehet silány, hétköznapi, vagy éppen csak, hogy megfelelő. (Ki mondana rosszat a saját termékéről?)

 

A reklámozott termékek ismertsége természetes, a reklám viszont sokba kerül, és semmilyen kapcsolata nincs a termék valódi minőségével. Sőt: a reklámozott termékek költségeit a legtöbb esetben csak tömeggyártással lehet fedezni, ami viszont erősen korlátozza a termék exkluzivitását és belső értékeit.

 

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

 

A legjobb, legkülönlegesebb termékek nem szerepelnek öles plakátokon, nem támogatnak sportrendezvényeket: így van ez az órák világában, és így van más területeken is. (Egy rövid, ám szívünknek igazán kedves kitekintést engedjen meg az olvasó: vajon ki hallott olyan márkanevekről, mint Sweetic, Poptim, Lapos, Demeter és Max? Pedig ezek közül az első négy a legfinomabb magyar csokoládékészítő, nem mellesleg nemzetközi versenyeken díjat nyert manufaktúrák, míg az utolsó egy kicsiny svájci kézműves cég. Vajon melyik valódibb, melyik értékesebb: utóbbiak, vagy a televízióban lila tehénnel reklámozott Milka, esetleg a hiperek polcain visszaköszönő, igencsak tömeggyártott, a legtöbb esetben nem is anyaországában készülő Lindt?)

 

Az internetes fórumokon való tájékozódásról, mint lehetséges eligazodási pontról, sokat lehetne beszélni, de nem feltétlenül érdemes, mert ez olyan, mint amikor annak a véleményét fogadjuk el, aki azt a legrámenősebben és leghangosabban nyilvánítja ki, minden bizonyított tehetség és képzettség nélkül.

 

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

 

Egy karórába számtalan dolgot beleképzelhetünk, sokféle dolgot várhatunk el tőle, de ezek nem azok, amikre nekünk valóban szükségünk van; és hogy ez mi is valójában, nem fórumokon és hozzászólásokban fogjuk kibogarászni, mert ezek nem a mi, hanem mások szempontjai, meglátásai és érzései. Sokkal inkább egy olyan szakértékesítő által, aki rajong a termékeiért, tisztában van annak minden tulajdonságával, felépítésével, szervizelésével, hátterével, és képes is átadni ebből azt, amire a vásárlónak szüksége van. Természetesen ez bizalmi kérdés, de azt, hogy kinek adhatjuk meg, érezni és tudni fogjuk. Legfőképp abból, hogy nem azt fogja megkérdezni, milyen márkát szeretne és milyen színre gondolt?

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Aquaracer család, 164652

TAG HEUER AQUARACER Calibre 5

A TAG Heuer fenomenalitásának ékes bizonyítéka az Aquaracer modellcsalád 3 mutatós csúcsmodellje, amely annyira kimunkált és lenyűgöző, amennyire csak egy búváróra lehet. (Van persze versenytársa pl. az Albert Riele Challangerének személyében, de ott részben az öltönyös elegancia felé fordult a tervező keze).

Az Aquaracer viszont a megtestesült sportosság: áradó dinamizmus és erőteljesség leleményes részletgazdagsággal, luxusminőségben jelenítve meg a versenysportok izgalmas és borzongató világát.

A nem kopó kerámia üvegráma, a gyönyörűen dimenzionált, többrétegű, épített számlap, a két színben foszforeszkáló indexek és mutatók, a kék számlapon és a másodpercmutatón megjelenő sárga kiegészítők, az ívelt küklopsz a dátumablak felett egytől-egyig lenyűgözőek, de most nézzünk mélyebbre kicsit.

A forgatható üvegráma 60 perces búvár számozása nem festékkel készült, hanem bemarással: kopással nem kell számolnunk.

Maradva az üvegrámánál felfedezhetjük, hogy valójában nem is kerek, hanem tizenkétszög, amit nem csak szemből, de oldalairól is érdemes megcsodálni, annyi munka és szépség van benne.

Mondják, és mennyire igaz, hogy egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.
Ez most is így van: az anno Grand Carrerákra tervezett acélszíj nemessége elvitathatatlan; aligha találhatunk igényesebben és fantáziadúsabban megmunkált darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Hová tartozik a TAG Heuer?

A svájci órák belépő szintjén az Adriaticát és a Swiss Military by Chronot találjuk, némileg felettük az egyre inkább tömegtermékké váló Certina, Doxa, Tissot hármasa következik, ám mellettük jóval nemesebb minőséget is találhatunk a Bergstern, Davosa, Rodania, Claude Bernard és Cover katalógusaiban.

Ezután jönnek a klasszikus svájci minőséget megtestesítő márkák, mint a Longines, az Epos, a Louis Erard, az Edox és az Albert Riele – valójában itt lépünk olyan földre, ahol már életre szóló elvárásaink is lehetnek.

A luxuskategória viszont jóval ezután következik: a milliós, több milliós órák legismertebbjei az Eterna, a Zenith, az Omega, a Breitling, a Hublot, és ebbe a reprezentatív, kifinomult világba tartozik a TAG Heuer is.

 

A kategóriák jellemzőiről, a közöttük lévő különbségekről részletesen beszéltünk már az Igazodjon el a svájci órák világában cikkünk első és második részében, így ettől most eltekintünk.

 

A különböző kategóriák más árakat, alapvető anyagminőségi-, kidolgozásbeli eltéréseket mutatnak – ezeket nem az áruk, és a márkanevük alapján vizsgáltuk, hanem a kézzelfogható, akár laikusok számára is érzékelhető különbségeik szerint.

 

A TAG Heuer házon belül készülő saját szerkezeteinek különösen nagy hangsúlyt ad a számlap felőli láthatóság. A képen egy limitált Ayrton Senna kiadás.

A TAG Heuer házon belül készülő saját szerkezeteinek különösen nagy hangsúlyt ad a számlap felőli láthatóság. A képen egy limitált Ayrton Senna kiadás.

 

Ahogy sokszor megfogalmaztuk már: az órák értékét a szerkezetnél is jobban meghatározza az anyagminőség, az anyag megmunkálási igényessége és pontossága, az illesztések precizitása vagy elnagyolása, és a megtervezettség alapossága.

 

Épp ezért banális egy ázsiai, rubinkövek nélküli, műanyagos szerkezet összehasonlítása egy javítható, alacsony súrlódású, műanyagmentes, kövezett svájci szerkezettel. Ugyanígy képtelen állítás egy tökéletesen megmunkált tömör nemesacél óraszíjat összevetni egy lemezes, zörgő szíjjal, egy karcolódó üveget a megkarcolhatatlannal, és az arany színűt az arannyal.

 

Ugyanakkor a gyártási (és marketing) költségek emelkedése miatt azok a közismert és népszerű gyártók, akik a svájci órakészítés derékhadát adták, és adják ma is, alapvető műszaki paraméterekben lépnek vissza, és okoznak komoly szakmai csalódásokat. Épp ezért erősödnek meg a független és kevéssé ismert gyártók, ahol még nem reklámszakemberek irányítják a tervezők kezét, és a hatalmas marketing büdzsé helyett a valódi minőségre törekszenek.

 

Egy TAG Heuer karóra már 350-400e Ft környékén elérhető, és egészen 3 millió Forintig bőséges kínálatból válogathatunk; a legdrágábbak pedig elérhetik akár a 20-25 millió Forintot is.

Sok-e ez, vagy kevés?

Járjunk most ennek utána.

 

Az utóbbi évek legsikeresebb sorozata lett a TAG Heuer sportosabbá tett Carrera korongráfja, ami karakterességének és újító szellemiségének egyaránt köszönhető.

Az utóbbi évek legsikeresebb sorozata lett a TAG Heuer sportosabbá tett Carrera korongráfja, ami karakterességének és újító szellemiségének egyaránt köszönhető.

 

Mielőtt egy karóra árát eltúlzottnak tartanánk, azt kell megnézzük, hogy ugyanazt a kivitelt, minőséget és műszaki beltartalmat kínálja-e valaki olcsóbban.

 

A TAG Heuer a luxuskategória éllovasa: az elmúlt évtizedben népszerűsége hatalmas mértékben nőtt, sokan vágyakoznak utána, és aki megengedheti magának, életre szóló befektetésnek tekinti, amit továbbadhat majd a következő generációnak.

 

Ehhez természetesen kifogástalan minőség kell, professzionális gyártástechnológia, és egy olyan minimumszint meghatározása, amely nem ismer megalkuvást. Ezért történt meg, hogy a márka kedvező árú belépő modellcsaládja, a Formula 1 rendkívüli külső- és belső átalakuláson ment át, így nem egy megtűrt vidéki rokon, hanem a márka teljesértékű tagjává avanzsálódott.

Egyedül az ára nem változott alapvetően: egy préselt szerkezetes Tissot árának (hozzávetőlegesen) kétszereséért valódi órát kapunk, kifejezhetetlenül magasabb presztízsértékkel, komoly minőséggel, megingathatatlan masszivitással és stílussal.

 

Megesik, hogy egyesek a Longines modelljeihez hasonlítják a TAG Heuer óráit – ez minden szempontból tévedés, hiszen messze nem egy ligába tartoznak.

 

A TAG Heuer legnagyobb előnye az a stabil és meggyőző minőség, ami a felhasznált anyagok professzionális megmunkálásából adódóan sugárzóan van jelen. Kézbe kell venni, és egyértelmű lesz, miről is van szó.

 

Egy közelről fotózott kép sok apró részletet felfed, amit sok gyártó inkább titkolni szeretne. Egy TAG Heuer nagyító alatt is tökéletes látványt nyújt.

Egy közelről fotózott kép sok apró részletet felfed, amit sok gyártó inkább titkolni szeretne. Egy TAG Heuer nagyító alatt is tökéletes látványt nyújt.

 

Az Aquaracer, a Carrera, a Link és a Monaco mindezt még magasabb szinten képes kinyilvánítani – a tokok és szíjak kidolgozása, csiszolása gyakorlatilag verhetetlen, és nyugodtan összehasonlítható a jóval drágább, több milliós társmárkákkal is.

 

Ahogy feljebb haladunk a modellek, és az árak tekintetében, átlépjük a hétszámjegyű határt, az automata kronográfok földjére érünk, ahol a megszokott Valjoux finomított változatai mellett teljes mértékben házon belül tervezett, fejlesztett és gyártott óraműveket is találunk.

Ki készít még ilyet? A Rolex, a Breitling, a Zenith, az IWC, a Hublot – ellenben ezek ára legalább két-háromszorosa a TAG Heuer árainak. Tény, hogy egy saját szerkezetért, ami semmilyen más órában nem lehet, mindenki olyan árat kér, amilyet csak akar; azonban az is tény, hogy egy 1.7 milliótól elérhető Heuer 02 a luxuskategóriában megvásárolható legkedvezőbb árú manufakturális szerkezet.

 

A TAG Heuer bő másfél évszázados történelmére ugyanúgy büszke, mint a Rolex, a Vacheron Constantin vagy a Patek Philippe – azonban talán ők voltak képesek ezt a történelmet, és az abban szereplő órákat a legsikeresebben új életre kelteni.

A TAG Heuer nem egy-két régi modelljére emlékszik vissza, hanem szinte a teljes kollekciója saját történelmét viszi tovább, akár egy hatalmas, hömpölygő folyó, amely kisebb ereket, patakokat és folyókat gyűjt magába, de ezek nem gyengítik, nem szennyezik, hanem kiterjedését, hömpölygését erősítik meg egyre jobban.

 

Egy Heuer 02 szerkezet közelről. Garantált érték, ami idővel csak egyre nőni fog.

Egy Heuer 02 szerkezet közelről. Garantált érték, ami idővel csak egyre nőni fog.

 

A Carrera, a Monaco, a Link, a Formula 1 mind a TAG Heuer történetének ikonikus modelljei, ahogy egyre inkább azzá válik az Aquaracer is. Mindez még nemesebbé teszi ezeket az órákat, mindez még jobban megdobogtatja azok szívét, akik szert tesznek egy ilyen darabra, amely nevében, attitűdjében, minőségében, vadonatúj formája ellenére is, hordozza magában a TAG Heuer és a svájci óragyártás történelmének egy-egy szépséges fejezetét.

 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az óragyártás fejlődését nem a kommersz tömeggyártók alakították, hanem azok, akik saját mérnökcsapattal új szerkezetek, új anyagok és új technológiák bevezetéséért dolgoztak. A TAG Heuer 1969-ben bemutatott automata kronográfja után sem tett le erről az úttörő munkáról: többmilliós formában testet öltő avantgárd modelljei nem a fellengzősséget és felsőbbrendűséget hirdetik, hanem azt a fajta elhivatottságot, ami a világ előrehaladását teszi lehetővé a saját területén.

 

High-tech anyagok, igényesség, magas szintű műszaki tartalom a TAG Heuer Carrera Heuer 02 kerámiaváltozatában. Az időtlenség az alapvető értékek közé tartozik.

High-tech anyagok, igényesség, magas szintű műszaki tartalom a TAG Heuer Carrera Heuer 02 kerámiaváltozatában. Az időtlenség az alapvető értékek közé tartozik.

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 198590

TAG Heuer Carrera Heuer 02 Chronograh Ceramic Black

Sokak számára a tökéletes eleganciát jelenti, mások pont ellenkezőleg, a sportossággal azonosítják, egy azonban bizonyos: erőt, férfiasságot sugároz, teli van titokzatossággal, talánnyal, éppúgy ismerős, mint amennyire ismeretlen, felfedezésre váró, csábító, ösztönös, mindaz, ami bennünk van, de magunk számára sem merjük bevallani a létezését – ez a fekete időtlen misztikussága.

A Carrera Heuer 02 Black Ceramic számtalan különlegességgel bír, melyek egyike az a szénfekete tok és szíj, amely nem fényes, hanem matt, és nem színezett, hanem kerámiából készült, így soha nem fog megkopni, és minőségéből, anyagvastagságából következően sérülésekkel sem kell számolnunk.

A számlap megjelenése lenyűgöző: a matt, sebességmérő skálával rendelkező üvegráma mellett percbeosztást találunk, majd épített indexeket, melyek óránként szakítják meg a versenypályát idéző körkörös vonalakat; a számlapon beljebb haladva következnek a segédszámlapok, a stopper perc- és óragyűjtője, alattuk pedig árnyékként forognak a dátum számjegyei, csavarok, fogaskerekek, tengelyek és a csapágylemezek meghitt közelségében. Minden mozgó, működő, látható, de mégis olyan ez, mint egy áttetsző selyem, amely láttat és eltakar, és izgalmasabb, kívánatosabb, lenyűgözőbb, mint ha mindent láthatnánk, mindent megérinthetnénk és érzékelhetnénk.

És mi ez a szépség, amely életet lehel a fogaskerekekbe, mozgásra bírja a mutatókat, de nem önerőből téve mindezt, hanem tőlünk szerezve, a mi mozdulatainkból építkezve, érzéseinkből táplálkozva, létezve, élve, működve: nem szériaszerkezet ez, nem olyan, amit bármely más márka órájában találnánk, hanem önálló, a TAG Heuer saját műhelyében tervezett és életre hívott óramű, olyan, amely nem csak a gyár, de az egész svájci órakészítés számára is elismerésre méltó: ebben az egyedi darabban 33 rubinkő gondoskodik a működés finomságáról, a főrugó bő háromnapnyi energiát képes elraktározni, a különleges hajszálrugó pedig oly sebesen mozog, hogy egyetlen óra alatt majd harmincezer mozdulatra bírja a billegőt.

A tok 45 mm-es mérete és 16 mm-es vastagsága ellenére is jól viselhető, kézre simulásának legfőbb oka a Carrarák karakteres és komfortos kiképzésének köszönhető. A teljes egészében kerámiából felépülő tok hátulról is nyitott: a szerkezet ebből az irányból is megcsodálható.
Az elülső és hátsó üveg is karcálló zafírkristály, és annak érdekében, hogy a szerkezet és a számlap minél több titkára rálelhessünk speciális tükröződéscsökkentő réteggel látták el mindkét oldalán.

Egy karóra akkor lesz több, mint a többi száz és ezer, akkor válik különlegessé és megismételhetetlenné, ha a gyártói tapasztalat, a hivatás és a szakértelem minden porcikájában sugárzón képes megjelenni.

Ez a pillanat most minden kétséget kizáróan elérkezett.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A legsebesebb TAG Heuer: FORMULA 1

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

 

A TAG Heuer első Formula 1 sorozata 1986-ban látott napvilágot, akkor, amikor a svájci óragyártás még nem lábalt ki teljes egészében a Távol-Keletről érkező műanyag quartz órák okozta válságból, de a svájci válasz erre már megszületett a Swatch órák formájában.

 

A valódi előd azonban mégsem a Swatch, hanem a 60-as, 70-es évek fordulóján életre keltett Fortis Flipper volt, amit a világ első dizájnórájaként, és a legelső svájci műanyagóraként tartanak számon, amely nem csupán világsikert hozott a Fortisnak, de egy olyan kultterméket is, ami a popkultúra forradalmában is történelmi szerepet kapott. Jól példázza ezt, hogy a Flipper Leonard Bernstein, Roman Polanski és a Rolling Stones tagjainak a kezén is feltűnt.

 

A Formula 1 kollekció azért készült, hogy a vásárlók jóval szélesebb rétegéhez is eljuthasson a TAG Heuer, hiszen ezeknek az óráknak ára harmadába került a sztenderd modelleknek.

 

A sorozat rendkívüli, folyamatosan felfelé ívelő karriert futott be: a 90-es évek elején a műanyagtokot és szíjat acélra cserélték, igényesebb óraszerkezetet építettek be, majd sikereik csúcsán, 2000-ben felhagytak a gyártásával, mivel a gyár vezetői úgy értékelték, hogy a márka presztízsét csökkentik egy ilyen egyszerű termékkel.

 

4 évre rá a Formula 1 újjászületett, szebb kivitelben, és a kor igényeihez igazodó, nagyobb méretben. Az üvege plexiről zafírkristályra változott, a műanyag üvegráma pedig titánkarbid bevonatú nemesacélra. Mindezeknél fontosabb azonban, hogy a Formula 1 széria 2004-től már nem egy megtűrt, de a gyár által nem kedvelt unokaöcs, aki sok vevőt hoz, de nem szeretik meghívni az évzáró partira, hanem egy olyan darab, aminek van helye a márka katalógusában: az eleganciát és luxust sugárzó Carrera üzleti és alkalmi megjelenése mellett a Formula 1-nek külön szerepet szántak: alternatívát egy kifejezetten sport- és szabadidős tevékenységek során használható órára.

 

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

 

2007-ben újabb ráncfelvarrás következett: az üvegráma festett számjegyei eltűntek, melyeket a felületből kiemelkedő, csiszolt acél jelzések váltottak, hasonlóképp a tok oldalsó műanyagbetétjei is hasonló sorsa jutottak, átengedve helyüket a márka presztízs feliratának. Így tették mindenki számára egyértelművé a Formula 1 márkán belül elfoglalt magasabb szintű helyét.

 

Még két fejlődési lehetőség maradt: a kompromisszumos óraszerkezetek cseréje egy valóban luxusórához méltóra, és a tok, valamint a fémszíj szebb, részletgazdagabb kidolgozása.

 

A Formula 1 minden szempontból 2012-ben vált tanulóból felnőtté, lehántva magáról a korai modellek olcsó érzését, egyúttal teljes értékű tagjává válva a kollekciónak, kifogástalan quartz szerkezetekkel, és az immáron ötödik szériában szakítva a kizárólag elektromos óraművekkel, és bemutatva az első automata modelleket.

 

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

 

2015-ben aztán az addig állandónak tekintett tokforma is átalakult – a vásárlói visszajelzések pedig egyértelműen azt igazolták, hogy a Formula 1 valóban, és teljes egészében újjászületett, és minden korábbinál kedveltebbé és sikeresebbé vált.

 

Ha most visszatekintünk, fantasztikus változásokat láthatunk, amihez ahhoz hasonlatos, mint amikor egy hernyóból csodaszép pillangó születik.

 

A Formula 1 szárnyal: szebben, jobban és magasabban, mint valaha.

 

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Formula 1 család, 200677

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition 2020

A TAG Heuer versenysportok által inspirált világának ragyogó darabja, amely az Aston Martin Red Bull Racing Teammel való szoros együttműködés szülötte.

Az energiaital-gyár tulajdonában álló Formula–1-es csapat 2005-ben debütált az ausztrál nagydíjon, és nem kevesebb, mint 200 millió dollárból finanszírozzák.
2010-2013 között négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is nyertek Sebastian Vettellel.

A 2014-től kezdődő turbókorszakban is ott vannak a legjobb három csapat között. Jelenlegi pilótafelállásuk a holland Max Verstappenből és a brit-thaiföldi Alexander Albonból áll.

2016-ban Verstappen megnyerte élete első Red Bull versenyét, amivel a legfiatalabb nagydíjgyőztes lett. A brazil nagydíjon harmadik lett, ahol 16 kör alatt 11 helyet volt képes javítani.

2016-ban TAG Heuer néven futtatták az autókat, és ugyanebben az évben léptek partnerségre az Aston Martinnal, egy új hipersportautó kifejlesztése érdekében, 2018-tól pedig a legendás brit sportautómárka lett a csapat névadó szponzora.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk. A karakteres nemesacél tok menetes hátlapját kockás mintával az Aston Martin Red Bull Racing csapat vésett logója díszíti.

A nem mindennapi karóra egyedi emlékdobozban, számozott, regisztrált kivitelben, certifikációval ellátva kerül forgalomba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

(folytatjuk)

Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa