Roger’s - Az Órabirodalom

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. július 5.

Egy TAG Heuer karórát kézbe véve azonnal egyértelművé válik, hogy nem hétköznapi karórával van dolgunk. Az erő, és a minőség olyan hatást kelt, mint amilyen biztonsággal egy összkerékhajtású luxuslimuzin képes vágtatni az autópályán.
Ha Ön utazott már egy ilyen luxuslimuzinban, bizonyosan értékelni fog egy olyan órát, mely immáron másfél évszázada a sportosság, a versenyszellem és a minőség szinonimája.

Könyvjelző

Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

Hagyományostól eltérő anyaghasználat és innovatív megoldások: a luxusóra-készítés nem öncélú, sokkal inkább a fejlődés legerősebb motorja.

 

VANNAK IDŐMÉRŐK, ÉS VANNAK ÓRÁK; és a kettő között az a különbség, hogy az egyiket használjuk, a másikat pedig szeretjük. Annyira, hogy feltétlenül szerepelnek a „lakatlan szigetre mindenképp magunkkal viendő tárgyak” listáján.

 

Egy lakatlan szigetre csak olyan órát szabad magunkkal vinni, amire biztosan számíthatunk; akár fényes nappal, a tenger hullámain, akár egy viharos, rémísztő, Robinsoni éjszakán.

 

Az igazi órák időtlenek; az igazi órák túl fognak élni bennünket.

 

A TAG HEUER órái nem csupán luxust és igényességet közvetítenek, hanem az idő végtelen folyását, az időtlenség ígéretét is – épp ezért születésnapi vagy évfordulós ajándéknak keresve sem találnánk tökéletesebbet.

 

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán.

 

Rendkívüli aprólékosság

Tiszta, tűéles kontúrok, gyönyörűen megmunkált felületek, hibátlan kidolgozás és rendkívüli részletgazdagság, amely nagyító alatt látszik igazán, ám mégis érzékelhető nagyító nélkül is: a TAG Heuer a luxuskategóriás svájci órák éllovasa. Egyre növekvő népszerűsége pedig nem véletlen, hiszen klasszikus modellcsaládjaik olyan formában születtek újjá, hogy azokkal rajongóikat, a szakmát, és vetélytársaikat is képesek lenyűgözni.

 

Mert egy TAG Heuer valóban lenyűgöző; minden szegletében, minden részletében ott van az az igényesség és professzionalizmus, ami ma egyre inkább hiányzik az életünkből, és a bennünket körülvevő, ránk ontott tömegcikkekből, a vedd, használd, majd dobd el termékekből, az éppen megfelelő és működő, csillogó-villódzó áruk tömkelegéből.

 

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.

 

A TAG Heuer valódi minőség iránti elkötelezettsége, technológiai fejlődése, előremutató fejlesztései olyan felelősségtudattal párosulnak, amely elismerésre méltó.

Ezért nem lehet egy TAG Heuerről szimpla karóraként beszélni; ezért lesz egy TAG Heuer jóval több, jóval értékesebb, mint egy hétköznapi termék; ezért lesz egy TAG Heuer örök darab, amely – bármennyire is nehéz ezt belátni – túl fog élni bennünket.

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Carrera család, 200668

TAG HEUER CARRERA Calibre 16

Ha a TAG Heuert egyetlen modelljével kellene azonosítani, ami mindent elmond a márkáról, a hitvallásról, amely jelképezte a munkájukat, és az útról, melyet bejártak, következetesen törekedve a mind pontosabb és tökéletesebb időmérés megvalósítására – ez bizonyosan a Carrera volna.

A Carrera azonban nem csak műszaki szempontból, és óratörténelmi jelentősége kapcsán népszerű ma is, hanem azért is, mert az időtlen, sportos eleganciát egyre kifinomultabb formában jeleníti meg.

A kollekció egyre merészebb és különlegesebb oldalhajtásain is megőrzi eredeti jellemvonásait, míg a hagyományos modellek folyamatos megújulása is alapvetően hozzájárul sikeréhez.

Új, kék számlapos krongráfjuk a klasszikus Carrera lenyűgöző újjáteremtése, amely megtartja a tok rendkívüli formavilágát, azonban azt végletekig finomított formában jeleníti meg, hozzáadva olyan látványos dimenzionáltságot, ami után egy sokmilliós luxusautó műszerfala is puritánnak tűnhet, és színeket, ragyogó kontrasztokat, élményszámba menő felületeket.

A selyemfényű számlap aprólékossága ámulatba ejtő, amelynek titkait, útvesztőit és ösvényeit nagyító alatt lehet látni igazán; e nélkül kék színének váltakozásaival, színátmeneteivel, hűvös és meleg árnyalatainak sokféleségével kell beérjük, de nem csak ezzel, hanem a számlap különösen szép megépítettségével, a síkba mélyedő segédszámlapok magukba szívó látványával, körkörös mintázatával, az ezeket körbeölelő keretek íveivel, az indexek fényjátékéval, mely nem csak gyönyörű csiszolásuknak, de remekbeszabott formájuknak is tulajdonítható, és végül: a dátumablak közvetlen szomszédságában büszkén emelkedő TAG Heuer logóval.

A számlap folyományaként azzal azonos színű, immár high-tech kerámia üvegráma került a tok szélére, aminek hatásosságában oldalkiképzése is komoly szerepet játszik.

A tok Carrera: gyönyörű, időtlen, karizmatikus, és most a tokfülek belső íveinek szálhúzott csiszolása révén még szebb és látványosabb.
Akárcsak a hátlap, amely nem üveg, ám annyira igényesen, többrétegűen megtervezett és kivitelezett, hogy ezt felróni nem lehet; nem beszélve arról, hogy így kellő hangsúllyal tud megjelenni rajta a márka és a modellcsalád ikonikus logója, dombornyomott formában.

Végére hagytuk az óra hatásában igen nagy szerepet kapó bőrszíjat, amely ugyan bármikor lecserélhető egy kékre vagy feketére, netán hagyományos, sötétbarna alligátorbőrre, azonban az óra veleszületett erejét, invenciózusságát az eredeti változattal őrzi meg igazán.
A világos- és középbarna színek között játszó pilótaszíj újabb utalás a Carrera születésére, alapvető indíttatására, olyan erős kontrasztot teremtve a kék számlappal, hogy az képes azonnal levenni bennünket a lábunkról.

Természetesen a bőrszíjon most is speciális biztonsági zárat találunk, amely feleslegessé teszi a bújtató jelenlétét, és rendkívül komfortos viseletet tesz lehetővé, köszönhetően a szíj teljességgel fokozatmentes mértállításának.
A bőrszíj-zárból pedig, bekapcsolt állapotában, mindössze egy szépen formázott, íves darab marad látható, rajta a márka logójának körvonalaival.

Elegancia, igényesség és intelligencia: ez a TAG Heuer Carrera.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mit ér egy márka, ha ismert?

Miközben mindenki a kedvező, az értékkel minél arányosabb árakat keresi, a márkanevek elismertsége vásárlói szempontból továbbra is jelentős szerepet tölt be a választás során.

 

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

Leleményes részletgazdagság luxusminőségben megjelenítve.

 

Azonban önmagában, hogy egy brand évszázados történelmet tudhat maga mögött, nem jelenti azt, hogy ma is ugyanazt a minőséget és megbízhatóságot testesíti meg, mint 50 vagy 100 évvel ezelőtt. (Tegyük fel a kérdést: ha valaki felmenői között professzorokat, művészeket találunk, szükségszerűen jelenti-e azt, hogy ő maga is professzor vagy művész?)

Ugyanez igaz arra is, ha egy új márkát kiemelten reklámoznak, közösségi oldalakon, magazinokban találkozunk vele, melyekben azt sugallják, hogy egy remek termékkel van dolgunk, még lehet silány, hétköznapi, vagy éppen csak, hogy megfelelő. (Ki mondana rosszat a saját termékéről?)

 

A reklámozott termékek ismertsége természetes, a reklám viszont sokba kerül, és semmilyen kapcsolata nincs a termék valódi minőségével. Sőt: a reklámozott termékek költségeit a legtöbb esetben csak tömeggyártással lehet fedezni, ami viszont erősen korlátozza a termék exkluzivitását és belső értékeit.

 

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

Ívelt küklopsz a dátumablak felett.

 

A legjobb, legkülönlegesebb termékek nem szerepelnek öles plakátokon, nem támogatnak sportrendezvényeket: így van ez az órák világában, és így van más területeken is. (Egy rövid, ám szívünknek igazán kedves kitekintést engedjen meg az olvasó: vajon ki hallott olyan márkanevekről, mint Sweetic, Poptim, Lapos, Demeter és Max? Pedig ezek közül az első négy a legfinomabb magyar csokoládékészítő, nem mellesleg nemzetközi versenyeken díjat nyert manufaktúrák, míg az utolsó egy kicsiny svájci kézműves cég. Vajon melyik valódibb, melyik értékesebb: utóbbiak, vagy a televízióban lila tehénnel reklámozott Milka, esetleg a hiperek polcain visszaköszönő, igencsak tömeggyártott, a legtöbb esetben nem is anyaországában készülő Lindt?)

 

Az internetes fórumokon való tájékozódásról, mint lehetséges eligazodási pontról, sokat lehetne beszélni, de nem feltétlenül érdemes, mert ez olyan, mint amikor annak a véleményét fogadjuk el, aki azt a legrámenősebben és leghangosabban nyilvánítja ki, minden bizonyított tehetség és képzettség nélkül.

 

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

Egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.

 

Egy karórába számtalan dolgot beleképzelhetünk, sokféle dolgot várhatunk el tőle, de ezek nem azok, amikre nekünk valóban szükségünk van; és hogy ez mi is valójában, nem fórumokon és hozzászólásokban fogjuk kibogarászni, mert ezek nem a mi, hanem mások szempontjai, meglátásai és érzései. Sokkal inkább egy olyan szakértékesítő által, aki rajong a termékeiért, tisztában van annak minden tulajdonságával, felépítésével, szervizelésével, hátterével, és képes is átadni ebből azt, amire a vásárlónak szüksége van. Természetesen ez bizalmi kérdés, de azt, hogy kinek adhatjuk meg, érezni és tudni fogjuk. Legfőképp abból, hogy nem azt fogja megkérdezni, milyen márkát szeretne és milyen színre gondolt?

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Aquaracer család, 164652

TAG HEUER AQUARACER Calibre 5

A TAG Heuer fenomenalitásának ékes bizonyítéka az Aquaracer modellcsalád 3 mutatós csúcsmodellje, amely annyira kimunkált és lenyűgöző, amennyire csak egy búváróra lehet. (Van persze versenytársa pl. az Albert Riele Challangerének személyében, de ott részben az öltönyös elegancia felé fordult a tervező keze).

Az Aquaracer viszont a megtestesült sportosság: áradó dinamizmus és erőteljesség leleményes részletgazdagsággal, luxusminőségben jelenítve meg a versenysportok izgalmas és borzongató világát.

A nem kopó kerámia üvegráma, a gyönyörűen dimenzionált, többrétegű, épített számlap, a két színben foszforeszkáló indexek és mutatók, a kék számlapon és a másodpercmutatón megjelenő sárga kiegészítők, az ívelt küklopsz a dátumablak felett egytől-egyig lenyűgözőek, de most nézzünk mélyebbre kicsit.

A forgatható üvegráma 60 perces búvár számozása nem festékkel készült, hanem bemarással: kopással nem kell számolnunk.

Maradva az üvegrámánál felfedezhetjük, hogy valójában nem is kerek, hanem tizenkétszög, amit nem csak szemből, de oldalairól is érdemes megcsodálni, annyi munka és szépség van benne.

Mondják, és mennyire igaz, hogy egy fémszíj mindent elmond az óráról, amelyre rászerelték.
Ez most is így van: az anno Grand Carrerákra tervezett acélszíj nemessége elvitathatatlan; aligha találhatunk igényesebben és fantáziadúsabban megmunkált darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A legsebesebb TAG Heuer: FORMULA 1

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

Aston Martin Red Bull Racing versenyautó 2020-ban.

 

A TAG Heuer első Formula 1 sorozata 1986-ban látott napvilágot, akkor, amikor a svájci óragyártás még nem lábalt ki teljes egészében a Távol-Keletről érkező műanyag quartz órák okozta válságból, de a svájci válasz erre már megszületett a Swatch órák formájában.

 

A valódi előd azonban mégsem a Swatch, hanem a 60-as, 70-es évek fordulóján életre keltett Fortis Flipper volt, amit a világ első dizájnórájaként, és a legelső svájci műanyagóraként tartanak számon, amely nem csupán világsikert hozott a Fortisnak, de egy olyan kultterméket is, ami a popkultúra forradalmában is történelmi szerepet kapott. Jól példázza ezt, hogy a Flipper Leonard Bernstein, Roman Polanski és a Rolling Stones tagjainak a kezén is feltűnt.

 

A Formula 1 kollekció azért készült, hogy a vásárlók jóval szélesebb rétegéhez is eljuthasson a TAG Heuer, hiszen ezeknek az óráknak ára harmadába került a sztenderd modelleknek.

 

A sorozat rendkívüli, folyamatosan felfelé ívelő karriert futott be: a 90-es évek elején a műanyagtokot és szíjat acélra cserélték, igényesebb óraszerkezetet építettek be, majd sikereik csúcsán, 2000-ben felhagytak a gyártásával, mivel a gyár vezetői úgy értékelték, hogy a márka presztízsét csökkentik egy ilyen egyszerű termékkel.

 

4 évre rá a Formula 1 újjászületett, szebb kivitelben, és a kor igényeihez igazodó, nagyobb méretben. Az üvege plexiről zafírkristályra változott, a műanyag üvegráma pedig titánkarbid bevonatú nemesacélra. Mindezeknél fontosabb azonban, hogy a Formula 1 széria 2004-től már nem egy megtűrt, de a gyár által nem kedvelt unokaöcs, aki sok vevőt hoz, de nem szeretik meghívni az évzáró partira, hanem egy olyan darab, aminek van helye a márka katalógusában: az eleganciát és luxust sugárzó Carrera üzleti és alkalmi megjelenése mellett a Formula 1-nek külön szerepet szántak: alternatívát egy kifejezetten sport- és szabadidős tevékenységek során használható órára.

 

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

TAG Heuer Formula 1: jeles dizájn, példás műszaki tartalom.

 

2007-ben újabb ráncfelvarrás következett: az üvegráma festett számjegyei eltűntek, melyeket a felületből kiemelkedő, csiszolt acél jelzések váltottak, hasonlóképp a tok oldalsó műanyagbetétjei is hasonló sorsa jutottak, átengedve helyüket a márka presztízs feliratának. Így tették mindenki számára egyértelművé a Formula 1 márkán belül elfoglalt magasabb szintű helyét.

 

Még két fejlődési lehetőség maradt: a kompromisszumos óraszerkezetek cseréje egy valóban luxusórához méltóra, és a tok, valamint a fémszíj szebb, részletgazdagabb kidolgozása.

 

A Formula 1 minden szempontból 2012-ben vált tanulóból felnőtté, lehántva magáról a korai modellek olcsó érzését, egyúttal teljes értékű tagjává válva a kollekciónak, kifogástalan quartz szerkezetekkel, és az immáron ötödik szériában szakítva a kizárólag elektromos óraművekkel, és bemutatva az első automata modelleket.

 

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk.

 

2015-ben aztán az addig állandónak tekintett tokforma is átalakult – a vásárlói visszajelzések pedig egyértelműen azt igazolták, hogy a Formula 1 valóban, és teljes egészében újjászületett, és minden korábbinál kedveltebbé és sikeresebbé vált.

 

Ha most visszatekintünk, fantasztikus változásokat láthatunk, amihez ahhoz hasonlatos, mint amikor egy hernyóból csodaszép pillangó születik.

 

A Formula 1 szárnyal: szebben, jobban és magasabban, mint valaha.

 

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

A TAG Heuer 2016-tól támogatja a Red Bull Formula 1 csapatát, amely ugyanebben az évben lépett partnerségre a legendás brit sportautómárkával, az Aston Martinnal.

 

TAG Heuer Karóra, Férfi, Formula 1 család, 200677

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition 2020

A TAG Heuer versenysportok által inspirált világának ragyogó darabja, amely az Aston Martin Red Bull Racing Teammel való szoros együttműködés szülötte.

Az energiaital-gyár tulajdonában álló Formula–1-es csapat 2005-ben debütált az ausztrál nagydíjon, és nem kevesebb, mint 200 millió dollárból finanszírozzák.
2010-2013 között négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is nyertek Sebastian Vettellel.

A 2014-től kezdődő turbókorszakban is ott vannak a legjobb három csapat között. Jelenlegi pilótafelállásuk a holland Max Verstappenből és a brit-thaiföldi Alexander Albonból áll.

2016-ban Verstappen megnyerte élete első Red Bull versenyét, amivel a legfiatalabb nagydíjgyőztes lett. A brazil nagydíjon harmadik lett, ahol 16 kör alatt 11 helyet volt képes javítani.

2016-ban TAG Heuer néven futtatták az autókat, és ugyanebben az évben léptek partnerségre az Aston Martinnal, egy új hipersportautó kifejlesztése érdekében, 2018-tól pedig a legendás brit sportautómárka lett a csapat névadó szponzora.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk. A karakteres nemesacél tok menetes hátlapját kockás mintával az Aston Martin Red Bull Racing csapat vésett logója díszíti.

A nem mindennapi karóra egyedi emlékdobozban, számozott, regisztrált kivitelben, certifikációval ellátva kerül forgalomba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Könyvjelző

TAG Heuer: Az időtlenség ígérete
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa