Menü
Kedvencek

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. január 6.

A LEGSZERETHETŐBB SEIKO 5 SPORTS

címre is nyugodt szívvel pályázhat a nagysikerű sorozat némileg háttérben maradt tagja.

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

A háttérben maradásnak pedig nincs más oka, mint az, hogy a gyári fotókon egy átlagos fekete számlapos, fekete gumiszíjas óra tekint vissza ránk, amivel ugyan minden rendben van, de nem tudja megragadni a figyelmünket, így gyorsan tovább is lapozunk.

 

Egy üzlet kirakatában sincs ez másként; a szem sokkal falánkabb annál, mint hogy minden egyes, egymás mellett, mögött sorakozó darabot alaposan megvizsgáljon: csak a legfeltűnőbbeken időz el egy-egy pillanatra a tekintet.

 

Azonban nem is lehet nemesebb feladata egy szaküzletnek, mint hogy azokat a kincseket mutassa be vásárlóinak, azokra hívja fel a figyelmet, amelyek méltatlanul kevesebb figyelmet kapnak, ám különlegességük okán fölöttébb érdemesek erre.

 

Megemlíthetjük még, hogy a szép, minőségi órák alapvetően abban is különböznek a kommersz daraboktól, hogy kézbe véve, élőben látva jóval többet mutatnak, mint a képeken. (Ellenben a kommersz darabok csak képeken mutatnak jól.)

 

Jelen bemutatónk tárgya meglepetésekkel bőven szolgál – érdemes időt szentelnünk a megismerésére.

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

A műszaki jellemzői azonosak a társaiéval: szerkezete egy új fejlesztésű SEIKO automata, 24 rubinkővel, 21600-as óránkénti féllengésszámmal, bő egy napos járástartalékkal. A tokozás erős, nagyon szépen megformázott, menetzáras hátlapján betekintéssel a szerkezetbe. A 10 atmoszférás nyomásállóság ugyan szerénynek tekinthető egy búvárfazonú órán, azonban a védett koronakialakítás 4 óránál nem csak Seiko 5 specialitás, de használati előnye is jelentős: akár egy ¾ menetes koronának is tekinthető, előbbi nehézkesebb kezelhetőségétől megszabadulva.

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

Egy SEIKO 5 SPORTS a búvárórák életérzésével ajándékoz meg bennünket, és a legkeresettebb darabjai az acélszíjas változatok – bármennyire is ez mond ellent leginkább egy búvárórának.

 

A vásárlók többsége azonban sem sportoláskor, sem vizes közegben nem használja ezeket az órákat, sokkal inkább hétköznapi, stílusos kiegészítőként, legfőképp azért, mert erőt, férfiasságot, masszivitást és minőséget sugároz.

 

Ebbe a környezetbe érkezett a széria speciális kiadású modellje, amely egy kifejezetten rugalmas gumiszíjjal van szerelve. Ez a gumiszíj is álcázza magát: apró, szövött mintája vászonszíjra emlékeztet.

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

Az acéltok üvegrámája a megszokott matt fekete betétet kapta, ellenben innentől kezdődik az igazi varázslat. A számlap belső köríve kellemes homokszínű, már előjelezve azt a barátságos attitűdöt, ami az óra egészéből árad. Az órajelző indexek kerek, hosszúkás és háromszög formái ezt a színt erősítik tovább; a SEIKO LumiBrite festése pedig egészen lenyűgöző látványt nyújt sötétben (vagy akár félhomályban).

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

És megérkeztünk a számlaphoz, amely – gyönyörű, nagyfelbontású gyári képek ide, vagy oda – bizony nem fekete színű, hanem barna. Első pillantásra azt is hihetnénk, hogy ezt a barnaságot a mutatók és indexek adják, azonban ez nem így van. És micsoda barna ez! A selyemfényű számlapon megcsillan a fény, keresztirányban haladva át rajta, fel-alá járva, kelve, hol keskenyebb, hol szélesebb sávban haladva, majd beleveszve a számlapszéli sötétebb tónusba.

 

Szakmai szemmel: Seiko 5 Sports Suits Style

 

Lehet-e barátságos egy búváróra?

Bele lehet-s szeretni egy ilyen macsó darabba?

Bizony nagyon is!

 

A SEIKO 5 SPORTS SUITS STYLE milanaise és hibrid szíjas változatai között számunkra a legizgalmasabb darab ez, amely a teljes SEIKO alapkollekció legszerethetőbb modellje, mindezt úgy érve el, hogy közben egy pillanatra sem veszti el eredeti hivatását: a férfias meggyőzőerőt.

 

SEIKO Karóra, Férfi, Seiko 5 Sports család, 199502
preload

Seiko 5 Sports Suits Style – Brown Rubber

A legszerethetőbb Seiko 5 Sports minden remek műszaki jellemzője mellett különösen szép számlapjával emelkedik ki a nagysikerű kollekcióból.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
SEIKO Karóra, Férfi, Seiko 5 Sports család, 199490
preload

Seiko 5 Sports Suits Style – Brown Milanaise

Ugyan a mi szívünkhöz a bőr- és gumiszíj jóval melegebb, barátságosabb érzete közelebb áll, el kell ismerjük, hogy a Seiko szépen kivitelezett milanaise fémszíja sem utolsó darab. És a gyönyörű barna számlap az acél eredendő hűvösséget is képes csillapítani.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa