Menü
Kedvencek
Seiko órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Seiko óra: egy időmérő, ami meghódította a világot

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. április 27.

SEIKO. Öt betű, amely annyit jelent: megbízhatóság. És azt, hogy: minőség. Japán. Csúcstechnológia. Tradíció és történelem. Egy 22 éves fiatalember álma, amely valóra vált. És akit így hívtak: Kintaro Hattori.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Miért jelent egy Seiko karóra sokkal többet vásárlói számára, mint bármely más japán márka?

A SEIKO minden szempontból, és abszolút megkérdőjelezhetetlen módon az első számú japán óramárka. Megbízhatósága, történelmi múltja és erős, kitartó munkája, amely azért folyik, hogy ne csak hazájában, hanem minden kontinensen, de legfőképp Európában is elismerjék, és sokkal többre becsüljék, mint egy átlagos távol-keleti terméket. Mindezt úgy, hogy közben a megfizethető árkategóriában, a középmezőnyben, a felsőbb körökben és a luxus szegmensben is képes legyen rá, hogy értéket teremtsen.

 

A SEIKO büszke hagyományaira, történelmére, innovációira, az órakészítés terén betöltött szerepére, és márkanevére. Talán az egyetlen óramárka, amely pénztárcabarát karóráin és csúcskategóriás luxusmodelljein is (közel) ugyanazt a márkanevet tünteti fel – hittel, büszkén, és hihetetlen szerénységgel.

 

A SEIKO órák így nem csak a hétköznapi emberek mindennapos viseletének kellékei, nem csak a laza, sportos viseletek tartozékai, hanem mindemellett az elegancia, a különleges, ünnepi alkalmak társai is lehetnek, hiszen a gazdag választékban külön modelleket és családokat szenteltek a különböző stílusoknak és élethelyzeteknek.

 

A teljesség igénye nélkül a következőkben igyekszünk bemutatni a gyár modelljeinek keresztmetszetét, a különböző céllal életre hívott SEIKO karóra sorozatokat, az egyedülálló SEIKO óraszerkezeteket, rámutatva az árkülönbségek mögött rejlő műszaki eltérésekre is.

 

A SEIKO megingathatatlan vezető pozíciója, a SEIKO órák pontossága, megbízhatósága azoknak szól, akik mindennél többre értékelik a japán professzionalizmust, amely nem enged meg magának egyetlen hibát sem, azt a fajta végletekig fejlesztett technológiát, amelyre méltán büszkék, és azt a szellemiséget, amit nem tudnak, és nem is akarnak levetkőzni.

 

Ahogy egy igazi svájci órának is kisugárzása van, úgy egy SEIKO órából is árad a japán hit, magabiztosság, kultúra, amely tiszteli önmagát, de azt az európai világot is, amelyet immár meghódított.

 

Egy SEIKO karóra sokkal többet jelent vásárlói számára, mint egy múló divatmárka egynyári terméke; egy SEIKO karóra nem néhány hónapra, vagy néhány évre szól, mert gondos kezek között hosszú-hosszú időn át szolgálja azt, aki kiválasztotta. Mert egy SEIKO karóra és tulajdonosa között idővel olyan szoros kapocs képződik, amely talán örökké megmarad.

Még akkor, ha az óra megáll, vagy egy szürke fiók sötét zugába kerül.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A Seiko órák minőségi kategóriáinak bemutatása

A japán óramárkák sajátossága, hogy modellválasztékuk rendkívül gazdag, ami az árak tekintetében is hatalmas eltéréseket mutat. Ugyanakkor a széles ársáv nem minőségben, hanem inkább funkcionalitásban és jellemzőkben mutat különbséget.

Ezzel szemben a SEIKO karóra választéka rendkívüli, ugyanakkor egyedülálló is, mert a órák minősége, kidolgozottsága is széles skálán mozog; bizonyosak lehetünk benne, hogy magasabb árért jóval komolyabb műszaki tartalmú, kifinomultabb SEIKO órát fogunk kapni.

 

A SEIKO karóra katalógusa reklámáras, Promóciós modellekkel indul, majd a Standard szériával folytatódik, de a márka igazi arcát az Elit kollekciókban látjuk viszont, amelyek szerkezeteikben, különleges megoldásaikban, és stílusukban is eltérnek:

a STANDARD modellek kedvező árukkal, sokszínűségükkel az általános napi viselet kellékei,

a PROSPEX az igényesebbek hétköznapi órája,

a PRESAGE a klasszikus eleganciát képviseli,

a PREMIER a modern, mai, különleges és egyedi eleganciát,

a SPORTURA a dinamizmust, a színeket, a sebességet.

 

Az alábbiakban ezeket vesszük sorba, részletezve a konkrét különbségeket is.

 

REKLÁMÁRAS, PROMÓCIÓS MODELLEK

 

Évről évre kiadásra kerül egy limitált SEIKO óra sorozat, amely a gyár által támogatott szériaként azt a célt szolgálja, hogy a szerényebb anyagi kerettel rendelkezők is választhassanak maguknak egy igazi SEIKO karórát, a szokottnál kedvezőbb áron.

A SEIKO órák tartósságának, megbízhatóságának, alapvető minőségének titka az órák kiváló tokozása és speciális tömítettsége; a tok ellenállóképessége folytán biztosítják a szerkezet, és ezáltal az óra megbízható működését.

És erről már a legolcsóbb SEIKO órák esetén sem kell lemondanunk: a tokok ezek esetében is erős, tartós nemesacélból, precíz illesztésekkel, megfelelő tömítésekkel készülnek.

A szerkezetek – mint minden SEIKO óra esetében – saját tervezésű és gyártású darabok, de természetesen alapkategóriás típusok, különlegességekkel nem számolhatunk.

Ahogy a fémszíjak esetében sem: tömör nemesacél helyett egyszerű, merev, lemezes anyagot kapunk.

 

ALAPKATEGÓRIÁS KARÓRÁK – SEIKO STANDARD

 

Az alapkollekció már megcsillantja azt, ami miatt SEIKO egy SEIKO óra: anyagában, egyediségében, szerkezeteiben, megjelenésében is komoly órák kerülnek terítékre, amelyek ára barátságosnak és megfizethetőnek tekinthető.

A fémszíjak már kivétel nélkül tömör nemesacélból készülnek, ami teljesen más órákat eredményez, mint amivel a Promóciós sorozatban találkozhattunk.

A választék az órák számában és összetételében is rendkívüli módon kiszélesedik. A hagyományos idő/dátumkijelzős és stopper-kronográfok mellett megjelennek az összetettebb szerkezetek: a 24 órás kijelzések, az ébresztés, az öröknaptár, a zónaidő, a naptár, továbbá a kinetic és automata szerkezetek is.

A Standard kollekció olyan SEIKO órák gyűjtőhelye, amelyek minőség szempontjából a konkurens japán márkákat gyakorlatilag lekörözik.

 

KISEBB SZÉRIÁS, JELZETT, ELIT MODELLEK – SEIKO PRÉMIUM

 

A harmadik kategória teljes fényében mutatja be a márkát; az anyagminőség, a minőségérzet, a kidolgozottság magasabb szintre lép, ami érezhető, látható, és kitapintható.

A Sportura (Velatura és Arctura), a Prospex, a Presage és a Premier sorszámozott, kifinomult modelljei a SEIKO egyértelmű jelzése arról, hogy nem hétköznapi márka, hanem képes versenybe szállni az európai órakészítéssel is.

Konkrét különbségek a Standard modellekkel összevetve: a tokok és szíjak megmunkálásába több időt és energiát fektettek, ami a felületeken látványosan érződik. A nemesacél szíjak tokokhoz kapcsolódó részei is masszív, tömör anyagokra cserélődnek, a zárrészek is erősebbek; minden a tartósság és elnyűhetetlenség irányába mutat. Egy Elit SEIKO karóra nem jó minőségű, hanem kiváló.

A nemesebb tokokba a szerkezetek tekintetében is jobbak, újabbak és komolyabbak kerülnek: energiatakarékos, öröknaptáras kinetic, vagy épp a svájciakkal összemérhető 28,800-as féllengésű automaták.

A Prémium kollekcióban csak olyan SEIKO óra szerepelhet, ami műszaki tartalmával, megjelenésével és minőségérzetével messze túlszárnyalja többi japán óramárkát, és árkategóriájában bármely más gyártó termékével is bátran összevethető.

Ezek a SEIKO órák nem egyszerűen szebbek és jobbak, hanem kimagaslóan egyediek, különlegesek, és utat mutatók; nem csupán drágábbak a Standard kollekcióban szereplő óráktól, hanem egyértelműen, láthatóan és érezhetően magasabb minőségűek, kidolgozottabbak, részletgazdagabbak.

Mindezekért egy Prémium SEIKO óra a japán piacon már mindenkit maga mögé utasított – csak egy valakit nem: saját magát.

 

FELSŐ KATEGÓRIA – SEIKO ASTRON

 

Első látásra „csupán” szerkezetében rendkívüli sorozatra asszociálhatunk, hiszen az Astron egy műholdas kapcsolattal bíró, a világ minden pontján hajszálpontosan működő, tökéletes quartz óra; azonban az Astron a SEIKO számára ennél jóval többet jelent, és ezt kidolgozásában is kifejezésre juttatták. Ahogyan az Elit kollekciónál is komoly minőségi ugrás történt, az Astron ennél jóval feljebb lép: sokszázezeres, milliós órák felületkezelését, luxusminőségű kidolgozását adják egyedülállóan modern óraszerkezetek otthonául.

Az ASTRON az a SEIKO óra, amiért nehéz nem lelkesedni: ha a Prémium kollekció lenyűgöző, a SEIKO ASTRON maga a mennyország.

 

ÚTLEVÉL A LEGMAGASABB LUXUSKATEGÓRIÁBA – GRAND SEIKO

 

A svájci óragyártás legmagasabb szintjén sokmilliós, egyedi készítésű, kézműves remekeket találunk, amelyekkel egy ázsiai gyártó soha nem mert eleddig versenyre kelni.

A GRAND SEIKO bátor kiállás azért, hogy nem Svájc az egyetlen nemzet, amely minden szempontból manufakturális gyártású, végletekig kimunkált, rendkívüli értékű, csupa nagybetűvel írt KARÓRÁKAT képes alkotni.

A GRAND SEIKO minden apró alkotóelemét saját maga, házon-belül készíti, és egy-egy darabot egyetlen órásmester hív életre, nem egy életre szólóan, hanem addig, míg a Föld forog.

A SEIKO órák között a GRAND SEIKO nem csupán egy nemes kollekciót jelent, hanem egy önálló, teljesértékű, rendkívüli minőségi színvonalat képviselő, egyedi márkát.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Seiko karóra kollekciók: a stílus és a funkció találkozása

Promóciós modellek

Rendkívül kedvező árú SEIKO karórák, némi kompromisszummal – így csak részben tekinthetők a SEIKO család teljesértékű tagjainak.

A legfőbb vonzerejük az árukban rejlik, és ebből a szempontból verhetetlenek, hiszen alacsony árért már egy komoly márkát viselhetünk a csuklónkon.

A SEIKO sikerének is ez az egyik kulcspontja: a japán minőséget nem csak százezres és milliós árcímkék mellett teszik elérhetővé.

 

Promóciós modellek

Seiko Karóra, Férfi, Seiko Promotional család, 192436

Seiko Promotional Steel

A jelenleg elérhető egyik legolcsóbb fémszíjas SEIKO óra elegendően nagyméretű ahhoz, hogy felkeltse akár a fiatalabb vásárlók figyelmét. Azonban nem emiatt számít igazi SEIKO-nak, sokkal inkább azért, mert a tok kellően erős, a tömítések vastagok, a hátlap menetzáras, és a védett kialakítású korona is felkészült a napi megpróbáltatások kivédésére.
A klasszikus alapokon nyugvó számlap dizájnba némi plusz íz is belefért a függőleges csíkozás formájában.

A fémszíj, a végszem, és a biztonsági zár még egyszerű, lemezes kialakítású.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Női, Seiko Promotional család, 192829

Seiko Promotional Woman

A hölgyeknek sem kell lemondaniuk a kedvező árú SEIKO modellekről, mégpedig egy olyan típussal, ami ma újra egyre népszerűbb, mert a törékenység helyett a napi, erősebb igénybevételt is tolerálja. Erről mérsékelt vízállóság, jó tömítettség, a nőiességről pedig sok apró figyelmesség gondoskodik: a fémszíj minden csatszeme 5 kisebb tagból épül fel, a tokfülek éleit ívelték, a számlap finom keresztirányú cizelláltságot kapott, felettük kecses mutatókkal.
A fémszíj, a végszem, és a biztonsági zár még egyszerű, lemezes kialakítású.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 165627

Seiko Promotional Seiko 5

A SEIKO 5 legendás darabnak számít a SEIKO automata órák között – ami nem csak alacsony árának, hanem a maga nemében és minőségi kategóriájában egyedülálló teljesítményének köszönhető: a szerkezet élettartama évtizednyi, és a menetzáras hátlap, a jellegzetesen 4 óránál elhelyezett védett korona cseppálló specifikációját jócskán túlteljesíti.
A fémszíj, a végszem, és a biztonsági zár még egyszerű, lemezes kialakítású.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Promotional család, 192431

Seiko Promotional Chronograph

A SEIKO órák sportos vonalát a gyár már a belépő szegmensben is erősíti: a stopper funkciós kronográf tizedmásodperc pontossággal képes mérni, műszerfal jellegét két segédszámlap kiemelésével teszi hangsúlyosabbá, amit még a piros színűre festett központi másodperc is tovább fokoz. A látványos tok keskeny üvegrámája a számlapot még jobban hangsúlyozza, ami belső körívén nem óra, hanem percbeosztással rendelkezik.
A fémszíj, a végszem, és a biztonsági zár még egyszerű, lemezes kialakítású.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Standard

A belépő szintű modellek alapszerkezetekkel készülnek, de a tokozásuk és a fémszíjak minősége már itt sem mindennapi.

A SEIKO órák tartóssága, pontossága, megbízhatósága a japán óragyártás legjobb oldalát mutatja: a szerkezetek javíthatóak, ellenben megfelelő ápolás és karbantartás mellett a meghibásodási esélyük rendkívül alacsony.

Ez nem csak a szerkezetek érdeme, hanem az azt védő tokoké: a jól felépített, precízen illesztett, jó anyagminőségű tokok tökéletesen alkalmasak a napi használatból eredő megpróbáltatások kivédésére. Egyedül a beállítókoronára kell figyelnünk a súrlódások, beakadások kapcsán.

A tömítettséget, szigeteltséget, konstrukciót tanítani kellene: az, hogy mások a SEIKO megoldásait nem lesték el, és nem utánozták le, csak amiatt van, hogy a minőségi, felelősségteljes gyártás nem csak elhatározás kérdése, hanem komoly műszaki hátteret, mérnöki gárdát, és magasabb költségű gyártást is megkövetel.

Az igényesség a fémszíjakban is érzékelhető: ugyan a tokhoz kapcsolódó végszemek, és a biztonsági zár még egyszerűbb kivitelű, de maga a szíj és a tok is tömör, nikkelmentes nemesacélból készül.

A STANDARD kollekció sokfélesége dacára is hétköznapi, szerethető, az élet legtöbb területén hordható marad. Az igazi, „all-rounder” SEIKO órák nem átütően sportosak, nem kifejezetten elegánsak, nem hatalmasak, és nem törékenyek – azonban mégsem átlagosak.

A SEIKO órák STANDARD modelljei szerkezeteik tekintetében már felvonultatják az alapszintű automatákat, az ugyancsak mozgási energiával működő, ám elektromos Kinetic modelleket, a fénnyel tölthető Solar sorozatukat, és a kronográf kollekciójukat, amelyek között akár retrográd kijelzésűt, vagy 24 órás mutatóval kiegészítettet is találunk.

Egy SEIKO óra, amely a hétköznapok minőségi, ám túlzásoktól mentes társa – és vagyonokat sem kell költeni rá, így józan, jó ár/érték arányú választásnak tekinthető.

 

Standard modellek

Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 192749

Seiko Standard Leather

Ez a klasszikus eleganciájú SEIKO óra szemet gyönyörködtető: a finom kivitelű darab bézs színű számlapjához tökéletesen illeszkedik a barna bőrszíj. A vékony mutatók útját nyílhegy formájú indexek, és negyedenként felhelyezett egész óra jelzések szegélyezik.
A tok visszafogott mérete, kisméretű koronája, a tokfülek vékonysága, a számlap cizelláltsága, de még a számjegyek formája is sugárzóan barátságos, elegáns, és szerethető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 190056

Seiko Standard Chronograph

Egyszerű, letisztult, csipetnyi rafinériával ellátott SEIKO kronográf új fejlesztésű szerkezettel, meggyőző minőségben. Az elegáns ezüst színű számlapon három kisebb segédszámlapot találunk, amelyek közül egy a pontos időhöz, egy a stopperhez tartozik, míg a harmadik egy 24 órás mutató, azzal a hivatással, hogy mindig tisztában lehessünk az óránk által mutatott valós idővel: azaz arról, hogy 10 órakor 10 óra van-e, vagy már 22.
A világos színű számlapon kékített mutatókat helyeztek el, ami nem csak remek láthatóságot, de sokkal frissebb megjelenést is kölcsönöz órának, mint a megszokott ezüst színűek.
A számlap zsúfoltságát azzal is igyekeztek elkerülni, hogy a percbeosztás nem az egész órák jelzései közé került, hanem kintebb, a számlap legszélső peremére.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 190063

Seiko Standard Chronograph Steel

Feketére festett, sebességmérő skálával ellátott üvegráma, nem megszokott módon kiemelt 12 órás jelzés, a számlap hátterében genfi csíkozású díszítés, zöld színű mutatók, a hagyományos és retrográd kijelzések elegyítése, és a stopperen túl egy 24 órás kijelző alkalmazása – mindez együtt adja ennek a modellnek azt a modern és sportos megjelenést, ami a SEIKO órák új korszakát, izgalmasabb karakterének bemutatását kívánja igazolni. A kellően nagyméretű, 45 mm-es tok teljes egészében hat ránk, melyhez már egy tömör nemesacél szíj csatlakozik. A sportos külsőt az ennek megfelelő műszaki kialakítás is erősíti: a koronavédelem, a menetes hátlap, és az emelt szintű vízállóság széleskörű használatot tesz lehetővé.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko 5 Sports család, 193079
preload

Seiko Standard - Seiko 5 Sports

A SEIKO 5 az automata órák ikonikus alapköve – a SEIKO 5 SPORTS ennek továbbfejlesztett változata: jóval erősebb, nagyobb, látványosabb tok, lemezes helyett tömör nemesacél óraszíj, magasabb vízállósági fokozat, és a beépített óraszerkezet is egészen más: újabb fejlesztés, magasabb kőszám, és az automata mellett kézi felhúzhatóság is jellemzi.
A képen egy búvár fazon látható, ami a szokottnál szélesebb üvegrámájával, hangsúlyos számjegyeivel bátran áll ki értékei mellett: a forgatható lünett, a mutatók helyzete és a számlap beosztása, mindig, minden körülmény között tökéletesen leolvasható marad.
A sorozatból azt a szín emeltük ki, ami egy „vizes” órához, egy búvár fazonhoz a leginkább illik: és ez természetesen a kék.
A SEIKO 5 egy legendás SEIKO óra – s a gyár ma is olyan órákat készít ebben a sorozatban, hogy a legenda valószínűleg örökké fenn fog maradni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 149128

Seiko Standard Kinetic

A SEIKO egyik büszkesége a teljes egészében saját fejlesztésű, és semmilyen más márkánál nem alkalmazott KINETIC technológia. Az ezzel ellátott SEIKO óra a viselőjének mozgásából merített energiát kapacitorban tárolja, és ebből táplálja az óra elektronikájának működtetését.
A pontos, megbízható, hosszú járástartalékkal bíró szerkezet tökéletesen kiforrottnak tekinthető, igaz, amikor bevezették, még nem volt divat, hogy a vásárlók legyenek a végső tesztelők.
Kinetic modellek már az alapkollekcióban is szerepelnek, mi több, igen sokféle stílusban készülnek ilyen szerkezetű SEIKO órák. Kiemelt modellünk szerkezeti különlegessége az óra egészén végigvonul: a tok formája, és egyesülése a tömör fémszíjjal már-már elegánsnak tekinthető – legfőképp finom ívei miatt. A számlap csíkozott mintája a svájciak genfi csíkozására hajaz – talán ezzel is igazolva azon állításukat, hogy a Kinetic a quartz és az automata szerelemgyereke. (Ezen persze lehet vitatkozni.)
Ugyanakkor a csavarokkal erősített üvegráma, a piros, illetve a fluoreszkáló részek, továbbá a dupla-naptár visszabillenti a mérleg nyelvét a modern és hétköznapi irányba.
De hogy szép órával van dolgunk – nem lehet vitás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Seiko Standard család, 190002
preload

Seiko Standard Solar

A napelemes technológia a természetesség, a környezetvédelem, és a modern, japán csúcstechnológia ünneplése. És már egészen kedvező áron elérhető a Standard kollekcióban. Mi illene jobban ehhez a szerkezethez, mint egy visszafogott, funkcionális, szürke-barna színekkel kacérkodó SEIKO karóra, klasszikus számlapkiosztással, kiváló leolvashatósággal, és minden egyszerűsége ellenére is látható, érezhető karakterrel.
Azért apró finomságok itt is akadnak: a tokfülek külső élein, az üvegráma körívén, és a mutatók formáján elidőzhet a tekintet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Presage

Seiko óra: egy időmérő,  ami meghódította a világot

 

Ugyan ma egyre több különleges elektromos szerkezetű karóra is napvilágot lát, azért az igazi kihívás minden óragyár számára egy mechanikus szerkezet megtervezése, elkészítése és gyártása.

A precizitás, az alkatrészek megmunkálási pontossága, a konstrukció műszaki kivitelezése jóval magasabb szaktudást, tapasztalatot és alázatot igényel – így nem csodálkozhatunk azon, ha a SEIKO történelme során mindig is nagy szerepet szánt ezeknek a nemes, persze nem tökéletes, de talán épp ezért rendkívül szerethető óraszerkezeteknek.

 

A SEIKO minden modellcsaládjában találunk mechanikus automata óraszerkezettel szerelt karórákat, de a PRESAGE az, amit teljes egészében ennek szenteltek.

 

A kizárólag Japánból érkező, sorszámozott modellekbe a legújabb fejlesztésű, saját tervezésű és gyártású szerkezeteik kerülnek, az alapmodellektől eltérő, fejlettebb, jóval hosszabb távra tervezett megoldásokkal, tartósabb alkatrészekkel, igényesebb kidolgozással, kisebb szériás gyártással.

 

A PRESAGE gyűjteményében három kategóriát különböztetünk meg:

Basic SEIKO órákat, amelyekben már kézzel is felhúzható, másodpercstoppos 4R sorozatú werkek kerülnek,

a Prestige szériát, ami a kimunkáltabb, hosszabb járástartalékú, kifinomultabb 6R szerkezeteket tartalmazza,

és Limitált kiadású, egyedi gyártású és szerkezetű, kézzel festett számlapú, különösen magas presztízsű SEIKO órákat.

 

A tokok, és a nemesacélból vagy valódi bőrből készült óraszíjak átlagon felüli kidolgozásúak: csak tömör, tartós, felújítható kivitelt alkalmaznak.

 

Az órák többsége elegáns, klasszikus stílusú – olyan öltözékhez illik, amit ma leginkább különleges alkalmakkor veszünk fel, ünnepek, évfordulók, fontos események alkalmával.

 

És egy SEIKO óra ünnepélyessége valóban tökéletesen illik is ehhez – különösen, ha számlapján a PRESAGE felirat olvasható.

 

Presage modellek

Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 193955
preload

Seiko Presage Zen Garden Tonneau

A Seiko jobbnál jobb sportórákat készít, amelyek méltán népszerűek. Azonban a jeles japán márka nem csak ebben a stílusban alkot maradandót, hanem a klasszikus órák terén is - és ez akkor is így van, ha ezekről jóval kevesebb szó esik.

A Seiko Presage kollekciója a múltidéző, nemesen elegáns, szívhez szóló mechanikus órák gyűjteménye, amelyek – nem mellesleg – nem csak szerkezetükben japánok, de az összeszerelésük, minőségellenőrzésük is az anyaországban történik.

A Presage első nagy sikerét a Cocktail modellcsalád hozta, amit a Zen Garden követett, és vitt el bennünket abba a csendes, nyugalmat és mély érzéseket sugalló világba, amely a japánok sajátja, így nem csoda, hogy Európát éppúgy, mint a világ többi részét lenyűgözték vele.

A Presage Tonneau az órakészítés legkülönlegesebb formáját mutatja be: az első ilyen formájú karóra 1906-bán készült, és talán nem is meglepő módon ugyanannak a márkának a jóvoltából, akinek a szögletes órákat is köszönhetjük. A Cartier után 6 évvel a Vacheron Constantin formálta saját elképzelésére a tonneut, megszabadulva a hagyományos kerek óraformától.

Az akkor progresszívnek számító gondolat újszerűsége, kényelmes felfekvése, rendkívüli eleganciája arany betűkkel íródott be az órakészítés történetébe, amely a mai napig nem tekinthető mindennapinak - attól függetlenül, hogy a 90-es évek elején órakollekcióval jelentkező Franck Muller minden modellje ebben a formában készült.

A Seiko Presage Tonneu modellje ezt a különleges, kifejezetten elegáns vagy alkalmi öltözékhez szánt óratípust fogalmazza újra a saját stílusában, amely azt a bensőnkbe hatoló életszemléletet közvetíti, amit a Zen Garden modellekben megismerhettünk.

A számlap különleges mintázata csak felületes rátekintéssel tűnik genfi csíkozásúnak, figyelmesebben megvizsgálva azonban láthatjuk, hogy attól eltérő, összetettebb felületről van szó, amiben lehet és érdemes elmerülni.

Mert meglehet, felmerül bennünk, hogy szeretnénk megérinteni ezt a számlapot, hogy ujjainkkal végigsimíthassuk a felületét, a lebegő római számjegyeket, a karcsú mutatókat, a számlappal azonos színű dátumgyűrű ablakát.

Ez azonban lehetetlen, az órában való gyönyörködéssel be kell érjük. A beteljesületlen szerelem néha a legerősebb érzelem.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 192784
preload

Seiko Presage Zen Garden

A PRESAGE a SEIKO fogaskerekekbe ágyazott jóslata, mely szerint a mechanikus órakészítés soha nem fogja elveszíteni jelentőségét, azt a fajta nemességét, ami mind az óra megálmodóit, létrehozóit, mind leendő tulajdonosait múlhatatlan szépségű élményekkel gazdagítja. És ehhez nem kellenek számlapot terhelő bonyolult komplikációk, színek kavalkádja, hordhatatlanul nagy méretek, vaskosság, több, nagyobb, erősebb ingerek keltése, és nem kell milliós árcímke sem – mert egy órát szeretni nem pénz kérdése, sokkal inkább a tiszteleté: a gyártó, a forgalmazó, és a vásárló részéről tanúsított tiszteleté. Egy finom mechanikus órát tisztelni kell, szeretni, gyönyörködni benne, fülelni a rezdüléseit, becsukott szemmel merülni el a hangjában, a ketyegésében.
A PRESAGE ZEN GARDEN egyszerűségében is varázslatos: mert azok a szemek, amelyek rajta maradnak, olyat is láthatnak, amit a kapkodó, türelmetlen tekintet soha nem fog észrevenni.
Nem kérdés, melyikük lesz boldogabb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 192795
preload

Seiko Presage Zen Garden Open Heart

A SEIKO PRESAGE ZEN GARDEN álomszép formában hódítja meg az órarajongók szívét: a számlap különlegesen finom mintázata nyugalmat, szépséget, tapintható gyönyörűséget áraszt. A szénfekete alapszín eleganciáját a tagolt nemesacél szíj sem csökkenti – még akkor sem, ha utóbbi nem a klasszikus elegancia tartozéka. De maga a fémszíj is kifinomult, simulékony, már-már barátságos, a keménysége és hűvössége minimálisra csökken, amiben – hiába csak mi látjuk – a lapos pillangózár is szerepet játszik.
Az OPEN HEART változat mindemellett 24 órás komplikációjával és szerkezeti áttörésével izgalmat is hoz. Leleményes módon utóbbiak alatt a számlapminta megszűnik; mint egy szépséges szempár, mely egy pillanatra felvillan előttünk, majd eltűnik, de épp ezért vágyunk látni ismét.
A PRESAGE ZEN GARDEN előlről keveset, a hátlapja felől viszont szinte mindent megmutat: az aranyszínű rotor pedig feledhetetlen.
Egy SEIKO óra azoknak, akik az időt nem csak leolvasni, de érezni is szeretnék.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 193081
preload

Seiko Presage Cocktail

A PRESAGE kollekció ikonikus darabjai a SEIKO COCKTAIL modellek: kevés óramárkának sikerült ilyen őserőt lehelnie egy olyan sorozatba, amely alapvetően a régmúltat idézi, egy letűnt kor szellemét közvetíti, olyan belülről jövő identitással, amit japán óragyártól soha nem láthattunk korábban.
A SEIKO COCKTAIL selyemfényű számlapja aprólékosan kidolgozott, határozott indexekkel ellátva, felettük pedig Dauphine mutatókkal. Minden a klasszikus leolvashatóságot szolgálja.
A két komplikációval is szerelt változat azért próbára is teszi érzékeinket, hiszen a 12 és 4 óra között felrajzolt járástartalék beosztás, és a 6 óránál elhelyezett dátumtárcsa éles látást kíván; igaz viszont, hogy így a karóra eredeti funkciója, stílusa és hangulata sem sérül – és ez talán a legfontosabb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Női, Presage család, 190008

Seiko Presage Lady

A SEIKO a hölgyek számára is készít automata modelleket: a SEIKO PRESAGE széria remek alkalom arra, hogy tisztelegjenek azok előtt a hölgyek előtt, akik nem csak a számlap, a tok, és a kövek szépségében szeretnének gyönyörködni, hanem az órát működtető szerkezetben is.
A 23 rubinköves óramű ebben a kisebb tokban is túllép a 40 órás járástartalékon, így nem marad alul férfitársain.
Ez a sorszámozott SEIKO óra sok apró figyelmességgel kedveskedik a női szemnek: ívelt vonalú, levélforma óra- és percmutató, pompás római számjegyek, melyeket kettesével hosszúkás vonalindexek váltanak, szegleteiben legömbölyített keret a dátumablak körül, és a hagymaforma korona, mely most valóban fejedelmi, és a számlap, amely ezüst és fehér színével, emelkedésével teszi különlegessé az óra szépségesen visszafogott hangulatát.
És ez még csak egy Basic modell a SEIKO PRESAGE kollekciójában…


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 179820
preload

Seiko Presage Classic

A PRESAGE sorozat PRESTIGE modelljei szerkezetük tekintetében és kidolgozási minőségükben is látványosan különböznek a BASIC sorozattól.
A hosszabb járástartalék technikailag, a kézzel festett, japán kézművességet dicsőítő zománc számlap látványában, értékében, fényében, árnyalataiban rendkívüli.
Természetesen lesznek sokan, akik a számlap hófehér, tükörsima tisztaságát lebecsülik, az órát szimplának, vagy ósdinak fogják tartani, de ez nem befolyásolja azokat, akik ezt a meghitt, tiszta, magával ragadó munkát becsülendőnek tekintik, tisztelettel tekintenek rá, és szívükbe zárják áradó szellemiségét.
A SEIKO PRESAGE alapvetően Nekik készül: a hófehér számlap, a tíz rétegben festett szénfekete római számjegyek, az időt mutatni hivatott, csodaszép, kékített mutatók, a másodperc végére odaálmodott félkörív, és mindenek felett, a speciális, domború zafírkristály, amely különleges kialakítása révén torzításmentesen ad utat a szemnek a számlap minden pontja felé – kézbe venni, megcsodálni, birtokolni, rajongani érte, egyet jelent a japán óraművészet tiszteletével és megbecsülésével.
A PRESAGE sorozat tagjai olyan SEIKO órák, amelyek átható szellemisége nem zárható be egy hűvös acéltok belsejébe; mert ez a szellem átragyogja a legvastagabb falat, és a legfeketébb számlapot is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Presage család, 212010
preload

Seiko Presage Sharp Edged Series

Van úgy, hogy az órásnak is megremeg a keze, amint egy karórát kézbe vesz.

A SEIKO Sharp Edged Series névre keresztelt modellcsaládja nem csupán négy új Presage automata karóra, amely a Japánban készített, kizárólag klasszikus mechanikus órákat magában foglaló nemes kollekció részeként látott napvilágot, hanem egy új korszak, egy új minőségi kategória kezdete is.

És mielőtt rátérnénk a száraz jellemzőkre, megpróbáljuk szavakban kifejezni a leírhatatlant; azt, amit egy ilyen páratlan szépségű darab ébreszteni képes az arra érzékeny szívekben.

A SEIKO a számlapok terén az elmúlt években rendkívüli dolgokat vitt végbe: a kézzel festett, aprólékosan kidolgozott számlapok ámulatba ejtő szépsége minden korábbit felülírt; ilyen különleges minőséget senki más nem készített korábban ebben az árkategóriában.

A számlap ebben az esetben is végtelenül kifinomult, már-már ékszerszerű, és olyannyira élő, eleven, hogy szinte meg akarjuk tapintani. Van ennek persze oka: a számlap felett tükröződéscsökkentő réteggel bevont zafírkristályt helyeztek el, hogy minden parányi, szíveb markoló részlet érvényesülni tudjon.

És habár mindig a számlap az, ami elsőként hódítja meg a szemlélődőt, ez még csak az előjáték; a tok, amire a sorozat neve is utal, ugyanilyen varázslatosan szép és különleges. Selyemfényű, határozott élek, tökéletes felfekvés, látványos megjelenés és hódító megjelenés, amiben nem győzünk eleget gyönyörködni.

A tok és a fémszíj az, amit a Presage, vagy akár a többi elit Seiko kollekció eleddig még nem tudott nyújtani: olyan szintű kifinomultságot, kidolgozási minőséget, amit bátran állíthatjuk, csak luxuskategóriás svájci órákhoz hasonlíthatunk.

A fémszíj valóban és legszebb értelmezésében nemesacél. Minden része, alkotóeleme tömör: végszeme, zárja és összes csatszeme; a fénye, csiszolása, felületkezelése, legömbölyítései pedig parádésak. És ami még inkább meglepő: nem csak szemből, de a szíj alsó része is gyönyörűen megmunkált.

Az órát működtető szerkezet az új generációs, közel duplájára növelt járástartalékú, 24 rubinköves, saját fejlesztésű és házon belül készülő automata óraműve, amely ugyan még csak 21,600-as lengésszámú, de ennek ellenére is jóval hosszabb életet és stabilabb működést ígér, mint a Tissot/Certina műanyag horgonnyal és gátkerékkel készülő Powermatic tömegszerkezetei.

A Sharp Edges Series változatai között egy finom árnyalatú ezüstfehér, egy álomszép kék, és egy különös húrokat megpendítő mélyzöld is található – számunkra igen nehéz volna a választás.

Örömmel, tisztelettel, szakmai és érzelmi szempontokból egyaránt ajánljuk figyelmébe – nem csak a japán órák rajongóinak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Premier

A mai, modern, látványos, különlegesen elegáns PREMIER kollekció erőteljes formában jeleníti meg a japán ízlésvilágot, és mind a szerkezetek prémium voltában, mind látványában, kivitelében jelentősen előrébb mutat, mint a STANDARD széria.

Mindezt látható módon tárják elénk: a tokok megformálása rendkívüli – a hagyományos, egyszerű, kerek forma helyett különleges íveket, erőteljes felületeket kapunk, melyek minden részletében egyediek, és a japán kultúrát büszkén hirdetve mutatnak merőben újat, mást, és egyedit.

A SEIKO órák anyagminősége ugyancsak kiemelkedő a Premier sorozatban: tömör nemesacél, rejtett zárral, stabil végszemmel. Az órák üvege minden esetben teljes mértékben karcálló zafírkristály.

 

A szerkezetek a SEIKO prémium vonalába tartoznak, és kivétel nélkül mindegyik különleges a maga nemében:

a hagyományos, dátumkijelzős modellek extra-lapos kivitelűek,

beleértve egy speciális lapos kronográfot is, amely négy léptetőmotorral, ébresztő, stopper, zónaidő funkciókkal és energiatakarékos működéssel is bír,

Kinetic szerkezetű modelljükbe öröknaptáras, a szökőévekkel is számot tartó, Auto-Relay funkciós, nagy dátumos, akár négy évnyi járástartalékkal bíró csúcskaliber kerül,

továbbá egyedül itt találunk Kinetic kronográfot,

az automaták pedig áttört vagy szkeleton kivitelben mutatják meg belvilágukat.

 

Nem funkcionális, de a hölgyeket szívét biztosan megdobogtatja, hogy a kövekkel díszített SEIKO órák valódi gyémántokkal készülnek.

 

A SEIKO PREMIER stílusos, elegáns, figyelemfelkeltő – a gyár komoly műszaki és stílusbeli újszerűségének nagyszerű és látványos törekvése.

 

Premier modellek

Seiko Karóra, Férfi, Premier család, 169814
preload

Seiko Premier Steel

A SEIKO PREMIER modellcsalád legkifinomultabb karórája alig több, mint 6 mm-es vastagsággal rendelkezik, ami rendkívülinek számít, ha figyelembe vesszük, hogy a szerkezet dátumkijelzéssel is bír, öt évig működőképes marad egyetlen gombelemmel, az üvege ellenálló zafírkristály, és a tokozása erős, ami akár mindennapos viseletre is alkalmassá teszi. A japán ízlésvilágot közvetítő tokforma, az ívelt tokfülek, és a tömör acélszíj, amelynél kecsesebbel ritkán találkozunk, öltönyös kiegészítővé teszi – a tradicionális megjelenéshez ragaszkodók pedig választhatják bőrszíjjal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Premier család, 179812

Seiko Premier Chronograph

Kronográfok között igazi ritkaságnak számít a lapos kivitel: a többfunkciós, hat mutatóval ellátott szerkezetek komplikált felépítése helyigényes, leginkább magasságuk tekintetében.
A SEIKO PREMIER bámulatosan szorítja 1 cm alá az óra teljes vastagságát úgy, hogy közben egy hétmutatós, négy léptetőmotoros, rendkívül alacsony fogyasztású, dátumkijelzéssel, stopper, ébresztő- és zónaidő funkciókkal is bíró, precíz, megbízható szerkezetet rejt a számlapja alatt.
Ez a SEIKO óra, hasonlóképp kétmutatós társához, világos és fekete számlapszínnel, továbbá bőr- és acélszíjjal is választható – igényeinknek, ízlésünknek megfelelően.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Premier család, 179815
preload

Seiko Premier Kinetic

A SEIKO PREMIER legkarizmatikusabb modellje megjelenésében és műszaki tartalmában is figyelemre méltó. A bátor formaválasztás megvalósítás tekintetében is komoly feladatot rótt a tokkészítőkre: a megragadó forma szemből kemény és sarkos, oldalnézetből viszont már gömbölyűbb és lekerekítettebb, nem adva fel a férfias vaskosságot.
Az óra működését egy csúcskategóriás Kinetic Perpetual adja, amely több extra tulajdonsággal is bír, amit a sztenderd kinetic szerkezetek még nem tudnak: a 6 hónapnyi járástartalék ebben az esetben 48 hónapra, azaz 4 évre nőtt, ami egy energiatakarékos funkciónak köszönhető: ha az órát tulajdonosa 24 órán át nem hordja, a mutatók leállnak, lecsökkentve ezzel a szerkezet áramfelvételét. Az Auto Relay mellett az Öröknaptár (Perpetual Calendar) sem öncélú többletszolgáltatás: a jól látható kétablakos dátumkijelző soha nem igényel átállítást, ha egyszer pontosan beprogramoztuk.
A KINETIC PERPETUAL a SEIKO órák egyik leginkább irigylésre méltó darabja.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Premier család, 152660
preload

Seiko Premier Automatic Steel

Minden SEIKO PREMIER, kivétel nélkül, különleges a maga nemében, mert valami olyat kínál, amit a Standard modellek nem. Egy SEIKO PREMIER tokja, fémszíja, tokhoz kapcsolódó végszemei, biztonsági zárja magáért beszél: a tömör nemesacél elsőrangú megmunkálással párosul.
A tok és a fémszíj kialakítása karakteres is egyben, akárcsak a számlap: az ívelt belső rámán szabályos egymásutánban sorakoznak a római számjegyek, majd vékony, szaggatott sávban a percbeosztás, beljebb az egész órák vonalas jelölései következnek, megint beljebb pedig az ötperces számjegyek.
Mindeközben a számlap színei is váltakoznak: fekete, ezüst, grafitszürke, függőleges mintázat és homogén felületek, ívek és hajlatok kényeztetik a figyelmünket.
A leglátványosabb a 11 óránál elhelyezett 24 órás mutató, illetve 9 óránál a billegő betekintő ablaka.
Megannyi káprázat, ami mégis képes egységes egészként egybeolvadni; mestermunka, bizonyosan.
És emiatt lesz egy SEIKO óra kiemelkedő.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Női, Premier család, 171711

Seiko Premier Woman

Mindössze 6 mm-es vastagsággal, gyöngyházfényű számlappal és valódi gyémántokkal csábítja a hölgyeket a SEIKO PREMIER modern ékszerórája.
A lapos kivitelbe még egy dátumkijelzés is belefért 6 óránál.
Az óraszerkezet minimális fogyasztásának hála elegendő a beépített apró gombelemet három évente cserélni.
A hagyományos, apró szemekből álló ékszerszíjat rejtett biztonsági zárral ellátott, tömör nemesacélból készült, lapos, a csuklóra ragyogóan rásimuló darabra cserélték.
Szinte minden női SEIKO óra esetén igaz, így erre a modellre is érvényes: ahhoz, hogy beleszeressünk, egy női csuklón kell látnunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Prospex

A SEIKO PROSPEX a kalandokat kereső túrázók, a sportolók, és a pilóták megbízható társa – és mindazoké, akik a hétköznapi, nem öltönyös eleganciát keresik egy farmer, egy sportzakó, egy póló, egy könnyedebb, de igényes megjelenés mellé.

 

A természetes színek, a szürke, a barna, a kék dominánsan jelennek meg, és a bőr-, valamit fémszíjak közé bekerül a gumi, a szövet, és ezek kombinációi.

 

Mindaz, ami miatt a SEIKO-ért rajongani lehet, megtalálható ezekben az órákban: a professzionális technológia, a széles műszaki használhatóság, a természetesség, és a visszafogottság.

 

A PROSPEX jelentése: Professional Experts, utalva a SEIKO órák szakmai felkészültségére és alkalmasságára azokra a kihívásokra, amelyekkel a professzionális felhasználók, de akár a hétköznapi ember is találkozhat.

 

A SEIKO PROSPEX három modellcsaládból épül fel: a SEA a vizet, a SKY a levegőt, a LAND földet szimbolizálja. Vegyük őket sorban.

 

Seiko óra: egy időmérő,  ami meghódította a világot

 

A PROSPEX SEA a SEIKO búváróráinak gyűjteménye – és nem akármilyen gyűjtemény ez.

 

Búvárórát készíteni már önmagában komoly feladat – már amennyiben nem búvárórának látszó divattermékről, hanem a szó szorosan vett értelmében valódi búvárórákról van szó.

 

A SEIKO páratlan kollekciójának szerves részét képezik a SEIKO 5 SPORTS modellek, amelyek már ebbe a világba engednek bepillantást, de a komoly darabok PROSPEX SEA néven kerülnek kiadásra.

 

És a PROSPEX SEA egyre erősebb: a paletta folyamatosan gyarapodik, de ez nem csupán új formákat és számlapszíneket jelent, hanem komoly minőségbeli fejlődést is: egyre szebb felületkezelések, egyre jobb tokok és fémszíjak, egyre kimunkáltabb számlapok, amelyek csúcsára limitált modellek, a SEIKO történetét felelevenítő kiadások kerülnek.

 

És, hogy van-e értelme egyre jobb és szebb búváreszközközök készítésének? Abban a pillanatban, amint belátjuk, hogy egy búváróra messze nem csupán merülési eszköz, hanem egy sokak által soha vízbe nem vitt, ám mégis imádott darab, amelynek legszebb kidolgozású darabjai hétköznapi és ünnepi viseletek méltó kiegészítői is lehetnek, a válasz egyértelmű lesz.

 

A sportoláshoz praktikusan használható gumiszíjak mellett elsőrangú tömör acélszíjak kerülnek ezekre az órákra, amelyek legalább 200 méteres vízállósággal, azaz 20 bar nyomásig ellenálló szigetelésekkel készülnek.

(Meg kell említsük, hogy nem tekinthető szentségtörésnek, ha egy gyári szíjat egy komoly bőrszíjra cserélünk.)

 

Egy búváróránál a sötétben, gyengébb fényviszonyok közötti, vagy víz alatt is megfelelő leolvashatóság alapkövetelmény, mint ahogy a menetzáras hátlap és korona is, amely minden körülmény között biztosítja a tok zártságát. A védett koronakialakítás ezt hivatott még biztonságosabbá tenni.

 

A kollekció gerincét automata szerkezetek képezik, de eltérő kategóriájú óraművekkel: a csúcson a 6-os és a 8-as sorozatok is megjelennek. A magasabb értékű szerkezetek természetesen nemesebb tokokba, és jóval drágább zafírkristályok alá kerülnek.

 

Seiko óra: egy időmérő,  ami meghódította a világot

 

A SEIKO PROSPEX SKY a repülőgép pilóták eszköze, a számlap körül műszerfalat idéző beosztásokkal, egyértelmű leolvashatósággal, a SEIKO edzett hardlex üvegével és 100 méteres vízállósággal.

 

A legjellemzőbb a mintázatlan, varrott bőrszíj, fekete, vagy barna színben, de természetesen az acél szerelmesei is találnak maguknak tetszőt.

 

A leggyakoribb óraszerkezet (talán épp a Nap közelsége miatt), a Solar Chronograph, amely fénnyel tölthető, mangán titánium-lithium akkumulátorral, és négy léptetőmotorral szerelt. Az energiatárolója 6 hónapra elegendő tartalékot képes felhalmozni. A dátum és a stopper mellett pedig ébresztőfunkcióval is rendelkezik.

 

Különlegesség, hogy néhány világidős, rádióvezérelt szerkezet is található a sorozatban.

 

Seiko óra: egy időmérő,  ami meghódította a világot

 

A PROSPEX LAND a hétköznapi kirándulók, a sportszerűen túrázók, és a hegymászók dedikált SEIKO órája. A világtájak feltüntetése kötelező érvénnyel van jelen minden LAND családba tartozó SEIKO óra külső vagy belső rámáján – utóbbi esetben egy forgatást lehetővé tevő második korona alkalmazásával.

 

A hagyományos kialakítás természetesen napelemes, stopperrel, ébresztővel, dátummal, és beakadásokat megakadályozó koronavédelemmel.

 

A szíj sem lehet más, mint bőr, vagy vászon – ez illik egy terepmodellhez leginkább.

 

Prospex modellek

Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 193078
preload

Seiko Prospex Sea

A PROSPEX SEA első lépcsőfokán 4R szerkezettel készülő SEIKO órák állnak, bő 40 órás járástartalékkal, kézi felhúzási opcióval, 23 rubinkővel.

A vízállóság a Standard modellekhez képest duplájára nőtt: 200 méterre – anyagminőség és illesztési precizitás tekintetében itt már nincs kompromisszum.

Ahogy a fémszíjban sem: míg a STANDARD modelleknél a tömör acélszíjak végszemei még lemezes anyagúak, egy PROSPEX már ezen a helyeken is tömör nemesacélból készül.

A duplatömítéses, nagyméretű korona menetzáras kiképzése ugyancsak plusz: igazi búvár SEIKO óra e nélkül elképzelhetetlen.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 181306
preload

Seiko Prospex Sea

A SEIKO PROSPEX SEA második lépcsőfokára kétszeres áron léphetünk, ami akár soknak is tekinthető mindaddig, amíg az órát nem vesszük a kezünkbe. Ezután viszont már nem lehet kérdés, hogy kivételes darabbal van dolgunk: az óratok gyönyörű kidolgozása, az élek, ívek felületkezelései, és a forma, amely búváróra léte ellenére egy cseppet sem hat vaskosnak, még jobban meggyőz bennünket, mint az, hogy immáron megkarcolhatatlan zafírkristály van a számlap felett.

A tömör nemesacél szíj a tokhoz hasonlóan új értelmet nyer: sokkal, sokkal szebb, mint amit az alacsonyabb árkategóriákban megszokhattunk, és ha ezt látjuk, többé nem lesz kérdés számunkra, hogy mi is határozza meg egy PROSPEX SEIKO óra árát.

Azt a bizonyos pontot az i-re pedig a megnövelt járástartalékú 6R szerkezet teszi fel, amely a rugóház kapacitásának tekintetében túllicitálja a hagyományos szerkezeteket: ennek a SEIKO óra modellnek a rugóháza 2 napot is meghaladó tartalékot képez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 162838

Seiko Prospex Sky Solar

Egy SEIKO óra, amit a repülés ihletett.
A SEIKO PROSPEX SKY a repülőgép-pilóták órája, amiről a számlap szélén leolvasható temérdek beosztás is mesél: a bal felső koronával forgatható skálák segítségével a repülési idő, távolság és sebesség alapján számolhatunk adatokat.
Az óra működéséről napelemes rendszer gondoskodik – hol is volna ennek nagyobb létjogosultsága, mint a felhők felett? A négy léptetőmotoros szerkezet pontos, precíz működést, huszadmásodperc- pontosságú stoppert, és akár fél évre elegendő energia tárolását is lehetővé teszi, így nem kell aggódnunk, ha napokra, vagy akár hetekre pihenni tesszük az óránkat.
A pontos idő kiváló leolvashatósága, a széles mutatók, és a formatervezett nyomógombok mellett az erős, kétrétegű marhabőr szíj is pilóta órához méltó.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 111974

Seiko Prospex Sky Solar

A SEIKO PROSPEX SKY modellcsaládja főként napelemes szerkezetekkel készül, azonban az idő- és dátumkijelzéssel, stopperfunkcióval rendelkező típusain felül vannak olyanok is, amelyek zónaidővel és ébresztéssel is bírnak. A 6 óránál elhelyezett segédszámlap így kettős funkciót kap: kétirányú beállítása teszi lehetővé, hogy egy, helyitől eltérő időzóna megjelenítését, vagy a beállított ébresztés idejét mutassa.
Mindezen túl, megtartva a pilóta órák skálázottságát, szélesebb körű használatot feltételezve, a beállítókorona védelmet élvez a tokkiállások jóvoltából, így ez a SEIKO óra stílusos kiegészítő lehet a hétköznapok során is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 166469
preload

Seiko Prospex Sky Solar

A SEIKO PROSPEX SKY pilóta funkcióin túl különleges szerkezeteivel is kiemelkedik a hagyományos órák közül: az atomóra jelet fogadni képes rádióvezérelt szerkezet azon felül, hogy mindig másodpercpontos időt képes mutatni, soha nem igényel idő- vagy dátumállítást, és könnyűszerrel átállítható egy tetszőleges, másik időzónára is.
Az óra univerzális használatát segíti, hogy az európai adótorony mellett a tengerentúli, a japán és a kínai tornyokkal is képes kapcsolatot létesíteni – éjszakánként automatikusan, vagy kézi indítással bármikor a nap folyamán.
További hasznos funkció, hogy a jelvétel erőssége, és az utolsó kommunikáció sikeressége is látható a 9 órás segédszámlapon.
A napelemes működést kétlépcsős energiakímélő üzemmóddal is kiegészítették, amely a töltés elmaradása esetén aktivizálódik.
A 60 perces stopper mellett egy 24 órás mutató is segíti az idő pontos leolvashatóságát.
A nem mindennapi funkcionalitást a nagyméretű, robusztus tok teszi rendkívül látványossá, így ez egy olyan SEIKO óra, ami nemcsak technológiáját tekintve, de külsejében sem tekinthető mindennapinak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 190032
preload

Seiko Prospex Land

A SEIKO PROSPEX modellcsalád SEA és SKY modelljei mellett egy LAND sorozattal szeretne kedvében járni a túrázóknak, kirándulóknak, természetjáróknak.
Az órák kötelező eleme a négy égtáj kiemelt jelölése, de a másod- és harmadrendű égtájak is feltüntetésre kerültek a számlapot övező gyűrűn, melynek legszélén egy fok-skálát is találunk.
A tok masszivitását erős tömítések, védett korona és menetes hátlap biztosítják, a működést pedig egy 23 rubinköves 4R automata szerkezet.
Egy SEIKO óra, amit a mozgás és a kalandok ihlettek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Prospex család, 152693
preload

Seiko Prospex Land Solar

Szürke szövetbőr szíj, hozzá tökéletesen illő, selyemfényű számlap, és az egésznek karaktert adó fluoreszkáló számjegyek és egyenes vonalú, hosszúkás indexek: egy PROSPEX LAND nem a hivalkodásról és a feltűnésről szól, hanem a tiszta levegőről, a felfedezés öröméről, a barátságról, az élet, a napfény, és a föld szeretetéről. És ehhez nem kellenek feltűnő színek, erőltetett túlzások, csak tisztaság és egyenesség.
A SEIKO PROSPEX LAND modelljét a gyár egyik legokosabb szerkezete működteti: egy órás stopperrel, dátumkijlezéssel, ébresztővel és zónaidővel, a belső rámán pedig az égtájak jelölésével és fokbeosztással.
És mivel is működhetne mással egy természetközeli SEIKO karóra, mint a hagyományos elemet nélkülöző fényenergiával.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Sportura

Fantasztikus kivitelű SEIKO órák, nagyszerű megjelenéssel, erős karakterrel, gyönyörű színekkel, versenysport ihletettséggel, és látványosan szép anyagminőséggel: a PROSPEX elődnek is tekinthető SPORTURA önálló karakterrel bír, és alapvetően mást közvetít, mint utódja.

Hiába az erősen sport orientációjú dizájn, összességében annyira jól sikerült darabok ezek, hogy a ma oly népszerű „sportosan elegáns” stílus elnevezés tökéletesen megfelel rájuk.

A professzionális, több léptetőmotoros kronográfok mellett igazi különlegességek képezik részét a kollekciónak: kézzel is felhúzható Kinetic Direct Drive, zónaidős Kinetic GMT, kerámiabetétes, női, Open Heart automata, és az ASTRON csúcskaliberrel szerelt GPS vezérlésű, világidős, napelemes modellje.

Ezen SEIKO órák esetében azonban az igazi plusz a frenetikus, álomszép kidolgozás.

 

Sportura modellek

Seiko Karóra, Férfi, Sportura család, 138682

Seiko Sportura Kinetic

A SEIKO SPORTURA sportversenyek ihlette modelljei eltérnek a többi ELIT modellcsaládtól: a kifinomultság magasabb fokát láthatjuk, olyan anyagmegmunkálást, amely már-már a SEIKO ATRON-t idézi. Az megmunkálás magas fokú aprólékossága a tokon, a szíjakon, és a számlapokon is érzékelhető.
A képen látható SEIKO óra ragyogó kék színét egy sárga mutatóval fűszerezik, amely azonban nem öncélú, hanem fontos feladatot is ellát: ez mutat a külső üvegráma 24 órás beosztása felé, és így zónaidőként használható.
A dátumkijelzős elektromos KINETIC GMT szerkezet az óra viselőjének mozgásából táplálja kapacitorát, amely jelentős, akár fél évre elegendő energia eltárolására is képes.
És hogy mennyi tartalékunk van, a korona feletti nyomógombbal bármikor lekérdezhető: egy napnyit egy osztás, a teljes töltöttséget egy félkörívnyi fordulat szimbolizálja.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Női, Sportura család, 149145

Seiko Sportura Woman

A férfias, sportos modellcsaládok tagjai között alig találunk női modelleket – ezért is üdítő a SPORTURA kerámiabetétes automata modellje.
Ez a SEIKO óra különlegességek sorát reprezentálja: a nőiesség és a vízállóság ellentétes fogalmak, ezért alig találni olyan női órát, ami vízbe is biztonsággal vihető; a SPORTURA menetes hátlapja és menetzáras koronája ezt lehetővé teszi. Utóbbi ráadásul rózsaarany színén túl még egy fehér színű díszberakást is kapott.
További különlegesség a tok és a fémszíj fehér részeinek festetlen, nem kopó anyaga: a kerámia színe soha nem fog elszíneződni.
A beépített szerkezet automata, amely műszaki értékén felül most kiemelt szerepet is kap az óra megjelenésében: a 9 órás, szív alakú áttörés bepillantást enged a szerkezet működésébe, középütt egy piros rubinkővel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Sportura család, 136770
preload

Seiko Sportura Kinetic Diver’s 200

Klasszikus búváróra SPORTURA kivitelben: az emelt fokozatú vízállóság, a kiváló leolvashatóság, és a rugalmas gumiszíj nem mindennapi külsővel és belsővel párosul.
A tok nagyméretű, de megjelenésének hatásosságát a masszív tokfüleknek is köszönheti. A jól eltalált szélességű üvegráma forgatható, ellenben a kiemelt 10 perces beosztások síkból kiemelkedő kialakítása jóval látványosabb, mint amit megszokhattunk.
A középrészén mintázott számlap fekete, kék színű körívvel keretezve, amit még hangsúlyosabbá tesz a hasonlóképp kék színű gumiszíj. Utóbbi mintázata, térbeli eltolásai jól illeszkednek a tok, a ráma, és a számlap fantáziadús sokféleségéhez.
A menetzáras, tokvédelemmel ellátott korona ugyan 3 óránál található, ellenben felette egy további nyomógomb emelkedik ki a tok oldalából, ami növeli az óra robusztusságát, és a szerkezet járástartalékát is ellenőrizhetjük használatával.
Ez a járástartalék pedig akár 6 hónap is lehet, köszönhetően annak, hogy az órában nem automata, és nem is hagyományos quartz szerkezet működik, hanem Kinetic.
Ez a SEIKO óra nem mindennapi darab, amit elnevezésében is igyekeztek kifejezésre juttatni: SEIKO SPORTURA Kinetic Diver’s 200.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Sportura család, 167307
preload

Seiko Sportura Solar GMT

A SEIKO különleges SPORTURA sorozatának csúcsmodellje műholdvezérelt GPS szerkezetének köszönhetően már a SEIKO ASTRON órák prémium világa felé tekint: mind a SEIKO által fejlesztett óraszerkezet, mind az óra kiviteli minősége tekintetében.
A csúcskategóriás megjelenés mégis emberközeli marad: a SPORTURA modellek között visszafogottnak hat, és szinte keresnünk kell a sportos jellemvonásokat – amikra azonban gondos szemlélődéssel magunk is rálelhetünk. A jelentőségteljes számlapméret még a fekete üvegrámával is tovább nő, a számlap látványosan építkezik, ami akkor látszik igazán, ha oldalról szemléljük, és csipetnyi piros színt három helyen is elrejtettek: a jobb felső nyomógombon, a másodpercmutatón, és a 12 órás index felett a UTC felirat formájában.
Egy olyan SEIKO óra ez, amely egy lépésnyire van csupán azoktól a csillagoktól, ahol az ASTRON lakozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Seiko Astron

A legújabb, legkorszerűbb technológiák kifejlesztése és alkalmazása minden iparág motorját jelentik. Nemcsak egy gyártó megítélését, presztízsét növeli, nem csupán azt bizonyítja, hogy jelentős energiát és tőkét áldoznak a fejlődésre, hanem azt is, hogy olyan mérnökcsapat áll a gyár mögött, amit csak kevesen képesek kiképezni, fenntartani, és úttörő fejlesztések létrehozására sarkallni.

 

Az ASTRON a SEIKO első quartz órájának elnevezése volt, ami most a világ első, és legintelligensebb GPS vezérelt órájában él tovább.

 

A SEIKO ASTRON azonban jóval több, mint egy mindig, mindenhol hajszálpontosan működő, rendkívül alacsony fogyasztású, elemcserét nem igénylő, ultramodern, óragyártást forradalmasító szerkezet – az ASTRON a SEIKO elit kollekcióinak királyi fensége.

 

Az ASTRON jól mutatja, hogy milyen nagy különbség lehet nemesacél és nemesacél, titánium és titánium között, és hogy milyen nagy változásokat hoz az, ha egy kivételes anyagot lényegesen nagyobb munkával és aprólékossággal dolgoznak ki, finomabban kezelve a felületeket, körültekintőbben illesztve a tok és a szíj elemeit, alkotva jóval szebb és különlegesebb számlapokat.

 

Míg az ELIT kollekció óriási előrelépés a STANDARD sorozathoz képest, az ASTRON az ELIT kollekciót múlja felül akkora léptékkel, hogy az már luxusórákat közelít meg.

 

Nem kell hozzá különösebb óraismeret: a látvány és a minőségérzet átütően megmutatkozik.

 

Astron modellek

Seiko Karóra, Férfi, Astron család, 195534
preload

Seiko Astron

Micsoda tok! Rendkívüli karakteresség, erőteljes kontúrok, határozott, biztos vonalvezetés, fenomenális kidolgozási minőséggel.

Micsoda fémszíj! Háromsoros kialakítása ellenére is lehengerlően erős megjelenésű, folytatva a tok rendkívüliségét, attól elkülönülve, mégis szorosan és precízen kapcsolódva hozzá.

Micsoda számlap! Az indexek, mutatók, segédszámlapok majdhogynem kilépnek a tokból, a felettük domborodó üvegről szinte tudomást sem véve.

És végül: micsoda szerkezet! Az óragyártás forradalmi megújulása, amely lassan egy évtizede felülmúlhatatlan technológiát képvisel, hajszálpontos működéssel a világ bármely pontján.

A SEIKO ASTRON a mai, modern óragyártás csúcsteljesítményét képviseli. 2012 óta a SEIKO ASTRON világelső a GPS technológiában, amely az USA Védelmi Minisztériuma által, alapvetően katonai célokra kifejlesztett, műholdas helymeghatározó rendszeréhez kapcsolódva a Föld bármely pontján, a nap bármely szakában képes a megfelelő időzónát és pontos időt beállítani.

A SEIKO katalógusának élén álló kollekció rendkívüli szerkezetét, amely arra hivatott, hogy megbízhatóan és hajszálpontosan mérje és mutassa az időt bárhol a világon, nem kevésbé különleges és értékes óratokba helyezték: a könnyű, robusztus, ellenálló, ugyanakkor nagyon könnyű titánium tartós és biztos védelmet biztosít, ami nem csupán az anyag jellemzőinek köszönhető, hanem a SEIKO professzionális tervezésének és megmunkálásának is, aminek eredményeképp fokozott ellenállóképessége akár 20 bár nyomásig is fennmarad.

A kiváló anyagminőség a használhatóság és viselési komfort terén is egyértelműen jelentkezik, ami az óra olyan szintű többrétegűségével jár, hogy az bármely élethelyzetben hordhatóvá válik: legyen szó elegáns megjelenésről, hétköznapi munkáról vagy hétvégi kikapcsolódásról.

A terhelhetőség sokoldalúvá tesz egy karórát, de a stílus az, amiért egy órát megvásárolunk: a SEIKO ASTRON új dizájnja az 1969-es névadó modell előtt tiszteleg, amely ívelt sziluettű tokjával, erőt sugárzó, karakteres tokfüleivel, és a számlapot körbeölelő, elegánsan keskeny üvegrámájával meggyőzően hódító.

A tok és a tömör titánium szíj kidolgozási minősége a SEIKO elit kollekciója fölé emelkedik, amit a számlap látványos megépítettsége még tovább képes fokozni. Mindazonáltal az 5X sorozat megjelenésében az a fajta visszafogottság is érzékelhető, ami az igazán elegáns órákat megkülönbözteti a kitűnni vágyóktól.

A SEIKO házon-belül készülő szerkezetét folyamatosan fejleszti, aminek köszönhetően a legújabb, legfejlettebb kaliberük egyúttal laposabb is lett. Nem kis eredmény ez egy komplex, sokfunkciós óramű esetén, amely ráadásul nem hagyományos elemmel, hanem fényenergiával működik. Ennek eredményeképp elemcserére soha nincs szükség, ellenben az óra rendszeres ápoló karbantartásáról nem szabad megfeledkezni, ami, akár egy autónál, itt is feltétele a hosszú távú megbízható működésnek.

A SEIKO GPS Solar óráival újraírta az óragyártás történelmét, egy olyan technológiával, amely egy évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt.

Egy SEIKO ASTRON így nem csak egy luxusóra, hanem óratörténelmi remekmű, amely bizonyosan fordított egyet nem csak az órák fogaskerekein, de a Földön élő emberek életén is.
A SEIKO így teljesedik ki – és erre bizony kevés óragyártó képes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Astron család, 193979
preload

Seiko Astron

A SEIKO ASTRON rendkívüli óraszerkezeteit nem kevésbé különleges óratokokba helyezik – anyagában, kialakításában, megjelenésében így lesz méltó a benne lakozó modern elektronikához.
A legújabb modell könnyű, bőrbarát titániumból készült, csodaszép felületkezeléssel, élmegmunkálással, ívekkel és hajlatokkal. A könnyű most valóban nagyon könnyű: mintha nem is fémszíjas óra volna. Emeljük még ki azt is, hogy az igazán szép felületek létrehozása mindig is az egyik legnagyobb feladat egy karóra esetében, ami titánium esetén még nehezebb; itt viszont a szálhúzott, mattírozott, a fényes, polírozott részek egyaránt gyönyörűek.
A felületeken túl a nyomógombok, a korona sem hétköznapi; mindegyik élcsiszolt, kimunkált felületekkel, a koronán körben apró vájatokkal.
És a szíj: ez is titánium, háromrészes csatszemekkel, melyek közül a középső ismét három részre osztott, és egy árnyalattal kiemelkedik a szélsők közül.
Egy olyan SEIKO óra ez, ami az elektromos szerkezetű órák legmodernebbike, és méltán tarthat igényt arra, hogy királyként kezelje a szakma, és azok a vásárlók, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy birtokolhatnak egy ilyen nagyszerű darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Astron család, 193978
preload

Seiko Astron

A SEIKO ASTRON high-tech szerkezetét high-tech anyagokkal párosítja: ultra-könnyű titániumból készül a tok és a szíj, az üveg karcálló zafírkristály, az ezt körülvevő ráma pedig kerámia.
A kerámia luxusórákon való elterjedésének oka, hogy ugyan az előállítása és megformázása drága eljárást igényel, ellenben kopásállósága és tartóssága az üveghez mérhető, és töréssel gyakorlatilag nem kell számolnunk.
Az üveg sem csupán karcálló: speciális réteggel látták el, amelynek köszönhetően szinte láthatatlanná válik, ami az idő leolvashatóságán túl a számlap teljes szépségét is láttatni engedi.
És az ASTRON számlapjai érdemesek a figyelemre: a szürkés-fekete, fénnyel játékra kelő alapszín a minden oldalán fazettált indexeket lebegni engedi, és a segédszámlapok keskeny peremei az üvegráma kékjét tükrözik vissza.
Fantázia, igényesség maradt a mutatókra is – különösen a másodperc, hiszen ez vékonysága ellenére is karakteres.
Egy SEIKO óra, amely a jövőbe visz bennünket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Seiko Karóra, Férfi, Astron család, 193980
preload

Seiko Astron

A fekete-rózsaarany színkombináció mutatja meg leglátványosabban, mennyi szépség rejlik ebben a Seiko karóra modellben. A tokfülek íve, éleinek letörései nem folynak egybe a szíjjal, hanem kiemelkednek a fekete gumiszíj jóvoltából. Utóbbi hosszanti mintázata a tokhoz külön betéttel csatlakozik, ami ismét a tokfülekre, annak ötszögű kialakítására irányítja a figyelmünket.
A számlap is sokkal ragyogóbb: az indexek, a mutatók, és az üvegráma meleg, rózsaarany színei átalakítják, fennköltebbé teszik a maga mögött energiagyűjtőt rejtő, finom árnyalatú számlapot.
A nyomógombok sem azonos színűek a tokkal, így sportos attitűdjük kitapinthatóan van jelen.
A pompás külső mellett ejtsünk végre néhány szót a szerkezetről is: a GPS műholdakkal kommunikáló szerkezet a világ minden pontján villámgyors jelvételre képes. A jelvétel folyamatáról, valamint annak sikerességéről visszajelzést ad, továbbá a jelvételi funkció repülőn ki is kapcsolható.
A beépített napelemes energiatároló akkumulátor fél évre elegendő kapacitást képes eltárolni, ami két évre növelhető az energiatakarékos funkció aktiválásával. Az elektronikát túltöltés védelemmel is ellátták, és a töltöttség bármikor ellenőrizhető.
A szerkezet dátum- és második időzóna kijelzéssel, valamint világórával is rendelkezik. A dátum 2100-ig előre programozott.
És végül: ha a jelvétel megszakad, vagy kikapcsolásra kerül, az óraszerkezet működése természetesen nem áll le – egy precíz quartz óra pontosságával működik tovább.
SEIKO óra számtalan létezik, de ASTRON ilyen különleges kivitelben kuriózumnak tekinthető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A SEIKO ÓRÁK SZERKEZETEI

Egy óragyár presztízsét, szakmai megítélését, rangját nagyban emeli, ha óráit saját tervezésű és házon-belül készülő óraszerkezetekkel látja el. Ez a legtöbb esetben csak a sokmilliós luxuskategória márkáinál fordul elő, hiszen egy önálló szerkezet kifejlesztése, tesztelése, sorozatgyártása átlagon felüli szakmai felkészültséget, szakavatott mérnököket, hosszú tervezési periódust, gyártósorok, üzemek felépítését igényli. (Jellemző példa, hogy a TAG Heuer Calibre 1887 szerkezetének elkészítéséhez külön gyárat építettek.)

Mindezek fényében komoly fegyverténynek tudható be, hogy a SEIKO minden modelljében saját szerkezet működik, mi több, ezek nem csak típusaikban, de működési elveikben is eltérőek.

(Fontos tudni, hogy a Casio szinte kizárólag külső beszállítók szerkezeteit építi be, és az Orient is csak részben dolgozik saját szerkezetekkel.)

 

Seiko elektromos szerkezetek

1969. karácsonyán került forgalomba a világ első quartz szerkezetű karórája, amely párnaformájú tokjának számlapján ezt a feliratot viselte: SEIKO Quartz-Astron. (Ma ez a tokforma is szerepel a SEIKO kollekciójában, igaz, immár automata szerkezettel.)

Az elmúlt fél évszázadban a quartz órák hatalmas pályát jártak be, egy időre megingatva a mechanikus órák egyeduralkodását is, ami végül kiegyezéssel ért véget: ma mindkét működési forma megőrizte létjogosultságát. Ám, míg a mechanikus órák kultikus tárgyak lettek, a quartz óra sokáig a kommersz, olcsó kategóriába tartozott. A SEIKO érdeme, hogy ma egyre több luxusórában is találunk elektromos szerkezeteket, így a műholdas kapcsolatot létesítő GPS modelljeikben, vagy épp a végletekig kifinomult GRAND SEIKO egyes darabjaiban, de az automata órákkal is egybekeltek a SPRING DRIVE moduljaikban.

 

A quartz szerkezetek széles palettáján megtaláljuk a hagyományosnak tekinthető 3 mutatós, dátumos változatok mellett a lapos kétmutatósokat, a svájciak mintájára tervezett kétablakos, nagydátumos kialakításúakat, vagy épp a naptármodullal kiegészítetteket.

 

A komplikációk terén is bőséges a választék: stopper és ébresztő funkció, zónaidő, 24 órás mutató, retrográd kijelzés, és dátumállítást nem igénylő öröknaptár is szerepel a palettán.

 

A működési energiát alapvetően elemből nyerik, de 1977 óta fényenergiát eltárolni képes napelemes SOLAR szerkezetek is kifejlesztésre kerültek, amelyek akkumulátorban tárolják a szükséges energiát.

 

Az elektromos szerkezetek legkülönlegesebbje az 1986-ban a bázeli órakiállításon bemutatott Kinetic, amely a quartz és automata működés összeházasításából született, kiküszöbölve az utóbbi pontossággal és járástartalékkal kapcsolatos „hibáit”. A Kinetic esetében az automata rész a rotor átvételére korlátozódik, amely a mozgási energiát közvetíti egy kapacitor felé, amely, mint energiatároló, akár fél évnyi tartalékot is képes felhalmozni.

2005-ben, ugyancsak a svájci órakiállításon mutatták be professzionális, 232 alkatrészből felépülő, a világ legkisebb ultraszónikus, mindössze 0,4 mm vastag motorjával szerelt Kinetic Perpetual modelljüket, amely Auto-Relay funkciójának köszönhetően egy teljes feltöltéssel 4 évig marad működőképes, továbbá dátumbeállítást nem igénylő öröknaptárral is felszerelték. Az összetettségében automata kronográfokhoz hasonlítható szerkezet a SEIKO egyik legnagyobb büszkesége.

 

Seiko mechanikus automata óraszerkezetek

Hiába a világelsőség a quartz órák történetében, hiába a több évtizedes napelemes fejlesztések, és hiába a quartz órák hercegének tekinthető, csak és kizárólag SEIKO órákban használatos KINETIC szerkezet, a japán óragyártást is legmélyebben a mechanikus szerkezetek gyártása és fejlesztése érinti meg.

A SEIKO számára elhivatottság és presztízs kérdése felvenni a versenyt a svájci óragyártással, amit igyekszik megközelíteni, és 1960 óta, a legelső Grand Seiko megalkotásával, túl is szárnyalni.

 

A SEIKO Standard modelljeiben jelenleg többféle automata szerkezetet is alkalmaznak. Kedvező ára és alacsony gyártási költsége miatt a legelterjedtebb a 7S sorozat, amelyet 1996-ben mutattak be. A 21,600-as féllengéssel működő, bő 40 órányi járástartalékkal rendelkező, 21 rubinköves alapszerkezet (7S26, és a kisméretű, női órákba szánt 4207) dátum- és naptárkijelzéssel bír, és jellegzetessége a 4 óránál elhelyezett korona. Létezik egy 23 köves változata is, de ez jóval kevesebb modellbe került bele.

 

Lényegesen kifinomultabb, modernebb fejlesztés a 4R3 sorozat (4R35, 4R36, 4R37, 4R38, 4R39), amely ugyan még mindig 21,600-as lengésszámmal működik, ellenben több fontos fejlesztéssel bővült: kézzel is felhúzható, és a korona kihúzásával a másodpercmutató megállítható, lehetőséget adva az óra pontos beállítására. Ezen felül a SEIKO Trimatic jegyeivel is rendelkezik: Diashock ütésbiztosítás, Magic Lever varázskar a hatékony rugófelhúzásért, és Spron fő- illetve hajszálrugó.

A járástartalék egységesen 41 óra, a kőszám ellenben változó: a dátumos szerkezet 23, a dátum/naptáras, 24 órás mutatóval kiegészített, és az áttört számlapos változatok már 24 rubinkövesek. Készül egy deluxe változat is 29 rubinkővel, külön tengelyre szerelt dátummal és járástartalék-kijelzővel (4R57).

 

Az igazi áttörés a SEIKO számára a 6R szerkezetek kifejlesztésével történt meg: ez a sorozat már bátran összevethető a svájci ETA vagy SELLITA hasonló gyártmányaival.

A 6R15 Spron 168 alkatrészből áll, és 510/530 rugóval készül, ami rugalmasság tekintetében jelent komoly előrelépést az egyszerűbb Spron rugókhoz képest. A járástartalék is nőtt, immár 50 órára, ellenben a lengésszám még 21,600.

A több, mint 200 apró alkatrészből felépülő, 29 rubinköves 6R2 széria (6R20, 6R21, 6R27) viszont már ebben a tekintetben is teljesíti a svájci szabványt: óránként már 28,800 lengést végez, 45 órányi járástartalék mellett.

 

A SEIKO szerkezeteinek csúcsán jelenleg egy 311 alkatrészből álló, 34 köves automata kronográf áll (8R48), amely vertikális kuplunggal, rendkívüli tartósságot és megbízhatóságot biztosító oszlopkerékkel, és a stopper működtetésére szolgáló, saját tervezésű háromfejű kalapáccsal felvértezve bizonyítja a SEIKO mechanikus óraszerkezetek iránti elkötelezettségét és rendkívüli szakmai hozzáértését.

 

A GRAND SEIKO, és a CREDOR modelljei között találjuk a japán óragyártás legmagasabb minőségű darabjait, melyekben a kimunkáltság legmagasabb fokát láthatjuk – ez a bennük lévő óraszerkezetekben is pregnánsan megjelenik.

 

A folyamatos fejlesztéseknek két kézzelfogható előnye is van: a műszaki fejlődés, aminek hozadéka az is, hogy az új megoldások, még ha egyszerűsítve is, de utóbb a SEIKO megfizethető óráiba is belekerülnek – az órarajongók nagy örömére.

 

Így válik a luxusszegmens a hétköznapi óraviselő számára is büszkeségre okot adó előnnyé.

 

Nézzen körül webáruházunkban!

Seiko órák listázása nemek szerint:

Seiko órák listázása családok szerint:

Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2022 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2022 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa