Menü
Kedvencek
Roger’s - Az Órabirodalom
Pierre Ricaud órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

PIERRE RICAUD – Minőség szerény büdzséből

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. január 17.

Lehet-e szerény büdzséből szép és jó órát készíteni egyszerre?
A PIERRE RICAUD minden órájában benne van a válasz erre a kérdésre: igen, lehet.
Lehet tartós, tisztességes anyagból készíteni órákat néhány 10e Ft-ból is – nem kell rozsdásodó ötvözetekkel beérnünk.
És igen, a mutatók mögött lehet valós, működőképes szerkezet – nem kell ragasztott, funkciótlan, díszmutatók miatt szégyenkeznünk, melyek soha nem mozdulnak el a helyükről.
És igen, még szépséget és kellemet is lehet vinni a számlapba, a tokba, a mutatókba: formákat, íveket, színeket és árnyalatokat.
Egyediséget, műszaki tartalmat, minőséget, ami nem csak erre a nyárra szól.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

24 rubinköves japán automata szerkezet, karcálló üveg, tömör nemesacél és verhetetlen ár: ezt kínálja a Pierre Ricaud.

24 rubinköves japán automata szerkezet, karcálló üveg, tömör nemesacél és verhetetlen ár: ezt kínálja a Pierre Ricaud.

 

Hogyan válasszunk jó minőségű órát kedvező áron?

Kiváló minőséget magas áron jóval könnyebb kínálni, mint szűkösebb költségvetésből.

 

A gyártók azonban tudják a megoldást: csak külsőleg kell szépnek és jónak látszani, a beltartalmon bátran lehet spórolni, akárcsak az anyagminőségen.

 

És van, amikor minden valódi.

És van, amikor minden valódi.

 

A korszerű gyártástechnológiák minden eddiginél olcsóbb előállítást tesznek lehetővé, és majdnem tökéletesen képesek elrejteni a felhasznált anyagok minősíthetetlen gyengeségeit.

 

Természetesen 10-20-30e Forintért senki sem akar vacak minőséget venni, épp ezért mind a gyártók, mind a forgalmazók Smart („okos”) megoldásokkal, és csak egy „picit” elferdített jellemzőkkel mutatják be ultra-kommersz gyártmányaikat.

 

A karbonmintás számlapot több szögből is érdemes megnézni, hogy minden arcát megismerhessük.

A karbonmintás számlapot több szögből is érdemes megnézni, hogy minden arcát megismerhessük.

 

Hogyan lássunk át ezen a mesterségesen keltett rózsaszín ködön?

 

Nem is olyan nehéz, mint gondolnánk. A következőkben sok tévhitet, megtévesztő jellemzőt szeretnénk tisztázni, hogy akár Ön is különbséget tudjon tenni a karórák között, ha kézbe vesz egy-egy darabot.

 

Mert azt tisztáznunk kell már az elején: kozmetikázott képek alapján még a legcsúfabb, leggyatrább kidolgozású karóra is lehet szép és meggyőző.

 

Pierre Ricaud Karóra, Férfi, Gents Leather család, 191062

Pierre Ricaud Multifunction for Men

A PIERRE RICAUD multifunkciós karórája nem csak méretében nő túl konkurensein; vegyük sorba műszaki jellemzőit az alábbiakban.

A kifejezetten jó minőségérzetet adó tok allergiát nem okozó, nikkelmentes acélból készült, melyet az oldalán políroztak, a tokfüleknél szálhúztak és élcsiszoltak.

A hátlap menetes rögzítésű, ami a legjobb tokzárási módnak felel meg.

Vízállósága 100 méter, 10 atmoszféra, vagy 10 bár - ez a leginkább félreértelmezett karóra tulajdonság, amiről részletesen fogunk szólni a későbbiekben. Jelen esetben egy hétköznapi használatra több, mint elegendő szigetelésről beszélhetünk.

Az óra üvege 500 Vickers keménységű minerálkristály, a jobb láthatóság érdekében tükröződéscsökkentő réteggel ellátva.

Az óraszíj kétrétegű marhabőrből készült, a bőr eredeti struktúráját megtartva, az átlagnál jóval erősebb és tartósabb kivitelben, ami vastagságának, valódi bőr voltának, és az izzadtságnak ellenálló alsó részének is köszönhető.

A beépített óraszerkezet a Seiko csoportba tartozó Epson új fejlesztésű gyártmánya egyszerű, gyors, nyomógombos állíthatósággal, dátum, naptár és 24 órás kijelzéssel.

Az óratok átmérője jelentőségteljes: a maga 47 mm-vel főként erősebb csuklókra ajánlható.

Mindezekhez több színváltozat, kiterjesztett Rogers Prémium+ Garancia és abszolút verhetetlen ár/érték arány is társul.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Nem csak a luxusórákért lehet rajongani…

hanem a hétköznapi, megfizethető órákért is – legalábbis akkor, ha többet nyújtanak, mint a megszokott.

 

A PIERRE RICAUD gazdag választékából (600 féle különböző modell érhető el üzletünkben!) most egy búváróra mintára készült darabot szeretnék bemutatni.

 

Tömör nemesacél, masszív tok és szíj, modern dizájn, erős vízállóság és verhetetlen ár: senki nem kínál ilyen minőségű összeállítást ezen az árszinten.

Tömör nemesacél, masszív tok és szíj, modern dizájn, erős vízállóság és verhetetlen ár: senki nem kínál ilyen minőségű összeállítást ezen az árszinten.

 

Miben különleges ez a modell, amelyhez hasonlót a Casio, Lorus választékában is találunk?

 

Abban, hogy meglepően szép a kivitele, jelentősen jobb az anyagminősége, és a formavilága sem a megszokott – és nem csak fazonjában, de műszaki paramétereiben is túlnő a hasonló árú konkurenseken.

 

A minőség első jele a lemezes, eldolgozatlan belső felületű fémszíjjal szemben a tömör nemesacél használata, ami nem csak komfortosabb viseletet biztosít, de lényegesen tartósabb is – gyakorlatilag örök darabnak tekinthető. (Különösen akkor, ha megnézzük a tokhoz kapcsolódó végszemeket, amelyek ugyancsak tömörek, és a biztonsági zárat, ami ugyancsak nem vékonyka lemezből készült.)

És a fénye: a szálhúzott felületek szembeötlően szebben verik vissza a fényt.

Ez, és a megfogva, megtapintva érzékelhető minőség semmihez sem hasonlítható ebben a 40e Ft-os ársávban.

 

A tokforma is említést érdemel, amely szakít a hagyományos kivitellel, és rövid tokfülei révén remekül felfekszik egy vékonyabb csuklón is. Ezt érdemes tudni a tok jelentős, 45 mm-es átmérője mellett.

 

A számlap kristálytiszta, kiváló leolvashatósággal, sötétben foszforeszkáló indexekkel és mutatókkal. A tervezők még arra is ügyeltek, hogy ugyan a forgatható üvegráma teljes egészében nem látható sötétben, de a 0 jelzésnél elhelyeztek a világító pontot.

 

A búváróra mintára készülő darabok között gyakorta találunk 50 és 100 méteres vízállóságú darabokat, amelyek messze nem alkalmasak intenzív nedves használatra; a PIERRE RICAUD ellenben 200 méterre emelte ezt az értéket, amely jól mutatja, hogy komoly darabbal van dolgunk, amely természetesen nem kíván versenyre kelni árának többszörösébe kerülő órákkal.

 

Az átgondolt tervezés a beállítókorona védelmében is megjelenik: nincs menetzár, de a tok mindkét irányból védelmezőn veszi körbe a koronát.

 

Végezetül ejtsünk szót az órát működtető szerkezetről is: ez a Seiko csoportba tartozó, immáron az Orientet is tulajdonló Epson gyártmánya, a Muscle Movement szériából: a dátumkijelzéssel bíró szerkezet -5 és +50℃ között pontos működést ígér 36 hónapon keresztül, a benne lévő 1.55 Voltos gombelemmel.

 

Nagyon-nagyon szép darab, nagyon-nagyon jó vétel.

 

Pierre Ricaud Karóra, Férfi, Gents Band család, 213302

Pierre Ricaud Diver

Egy búvármodellhez a kék szín illik a leginkább – ebben az esetben sincs ez másként. A fehér és a fekete mellett a mélykék átütően hat, különösen, hogy az üvegráma is azonos színű festést kapott. A gyengébb látási viszonyok között is megfelelő leolvashatóságról a foszforeszkáló bevonatok gondoskodnak. Ugyanakkor a mutatók ás indexek a sötét számlapon nappali fényben sem csillannak meg.}


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A tisztaság ereje

A karórák között megannyi stílussal találkozhatunk: van erőteljes és visszafogott, egyszerű és komplikált, egyszínű és tobzódó, kicsi és nagy, és olyanok is, amelyek másnak akarnak tűnni, mint amik valójában.

 

Mindegyiknek vannak rajongói: még az őszintétleneknek is, mert van, akihez ez illik.

 

A mi szívünket egy szép óra mindig meg tudja ragadni, de egy tisztaságot sugárzó: különösen.

 

A Pierre Ricaud városi szettje pompás darab, mert az ára kedvező, attitűdje barátságos és emberközeli, nagyon jól viselhető, és remekül variálható.

 

Kecsesen megformázott tok, napszakjelző Seiko Epson szerkezet, számtalan variációs lehetőség, időtlen dizájn, nemes kivitel.

Kecsesen megformázott tok, napszakjelző Seiko Epson szerkezet, számtalan variációs lehetőség, időtlen dizájn, nemes kivitel.

 

A szett az órából, egy puha bőszíjból és egy erős milanaise szíjból áll, ami együtt egy díszdobozban kap helyet - nem kell már más hozzá, mint egy szalag és egy kedves üzenet, hogy emlékezetes ajándék legyen.

 

A két szíj könnyen, házilag is cserélhető; a világos színű számlaphoz pedig egy sor további bőrszíj is párosítható, így igazi all-rounder darab lehet, azaz sokféle öltözet mellett válhat tökéletes kiegészítővé. (Üzletünkben több ezer szíj áll rendelkezésre, amelyek bármelyikét tudjuk úgy átalakítani, hogy az otthoni, saját kezű cseréjük is lehetővé váljon.)

 

A kecsesen megformázott óratokban a Seiko-Epson multifunkciós óraszerkezete működik, amely egy apró gombelemmel három évnyi folyamatos működést, segédszámlapokon elhelyezett 24 órás napszakjelzőt és dátumot kínál.

 

A nikkelmentes nemesacél tok polírozott, a szigeteltsége pedig a napi használatot messze túlteljesíti.

 

Pierre Ricaud Karóra, Férfi, Gents Leather család, 213319

Pierre Ricaud Classic Set

Selymes ezüstfényű számlapja hűvösséget sugároz, amit a világosbarna bőrszíj gyönyörűen fordít át melegséggel telt hangulatúvá. Az otthon is elvégezhető szíjcserékkel univerzális darab birtokába juthatunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2021 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2021 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa