Roger’s - Az Órabirodalom

Az ORIENT és a japán mechanikus órakészítés története

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. március 15.

Míg a Casio a megfizethető elektromos órák képviselőjeként vált népszerűvé, az Orient hasonló szerepet tölt be a mechanikus órák terén: olyan időmérőket készítenek, amelyek megbízhatóak, hosszú távon használhatók, és az áruk is kedvező.
Ugyanakkor, akárcsak a többi japán márka esetében, ma már nem tekinthető az Orient sem csupán szimplán tömeggyártónak, hiszen kínálatukban egyre magasabb minőségű, és ezáltal magasabb árú termékek is megjelennek.
Érdemes hát megismerkednünk a teljes kollekcióval, a családokkal, a modellekkel, a szerkezetekkel és a műszaki különbségekkel.

Könyvjelző

Elsőként egy szívhez szóló, bennünket igazán megérintő modellcsaládot szeretnénk bemutatni, amely nevében, küllemében és szellemében is érdemes a figyelemre.

 

Ez az Orient Bambino.

 

Az ORIENT és a japán mechanikus órakészítés története

 

Bambino

Hogy az olaszok szenvedélyesek, aligha vonható kétségbe; imádják az életet, a napot, az Itáliát körbe ölelő tengereket, a szerelmet, és gyermekeiket. És kell-e nagyobb bizonyíték arra, hogy egy nemzet rajong újszülöttjeiért, mint az, ha a világ egyik legszebb szaván szólítja őket: Bambino.

 

És kell-e komolyabb bizonyíték arra, hogy egy óragyár legszentebb hitvallását egy karórában juttatja kifejezésre, mint az, ha ezt az óracsaládot a világ egyik legszebb szavával nevezi el: Bambino.

 

Az Orient komoly szándékait jelzi, hogy a Bambino immár több generációt is megélt, többféle méretben és formában jelenítve meg azt, amit ők klasszikusnak és időtlennek gondolnak.

 

Hogy elképzeléseik mennyire találtak nyitott fülekre a márka rajongói számára?

 

A folyamatos megújulás, bővülés, a sok, finom apró részlet, ami az órákban megjelenik, és az a hangulat, ami áthatja a kollekciót, világsikert hozott, ami éppúgy kedvelt Európában, mint a tengerentúlon, vagy Ázsiában. Ki kell emeljük, hogy kevés ilyen modell született az órakészítés történetében.

 

Pedig nincs többről szó, mint a klasszikus értékek tiszteletben tartásáról, arról, hogy a harsányság helyett az egyszerűség lehet sokkalta erősebb, de ha erősebb nem is, szerethetőbb mindenképp.

És ez lehet a titok igazi nyitja: nem csak az ár, nem csak a fejlődő technológia, nem csak a komfortosság, hanem a szerethető, szívünkbe belopódzó, szerény és kedves külső.

 

Az ORIENT és a japán mechanikus órakészítés története

 

Egy Bambino üvege domború, ahogy az újak esetében maga a selyemfényű számlap is az; és így az egész órákat jelző indexek is ívesen simulnak a számlap pereméhez.

A mutatók vékonyak, és apró rafinériaként, csak az órájában valóban gyönyörködni képes vásárló számára látható módon, a másodpercmutató vége rózsaaranyból pirosra vált át.

 

A tok koránt sem lapos, mégis annak tűnik; és az érzet ebben az esetben jóval fontosabb, mint a lexikális tény. Ha alaposan szemügyre vesszük az órát oldalról, megfejthetjük ezt a talányt: a tok valóban vékony, de, mint egykoron, úgy jó fél évszázaddal ezelőtt, az üveg emelkedik ki, hagyva helyet a mutatók szabad mozgásának. Így lehet az, hogy a 42-es méret is remekül hordható akár egy vékonyabb csuklón is; habár egy percig sem akarunk lebeszélni senkit a hagyományosabb 40-esekről.

 

Az ORIENT és a japán mechanikus órakészítés története

 

A grafitszürke számlapos Bambino bőrszíja sem mindennapi: a velúros, camel színű anyag kontrasztját az alsó bőr eltérő színe adja.

 

Egy tökéletes, kör alakú tokban egy hétköznapi, mindennemű hivalkodástól mentes számlap tekint vissza ránk, amely alatt a márka őshazájából származó mechanikus szerkezet él, mozog, ketyeg.

 

És ez a ketyegés, amint a fülünkhöz emeljük, meghódítja a szívünket; ha pedig ez mégsem így volna, hát jobb, ha egy mobiltelefon üzlet felé vesszük az irányt. Igaz, így a világ egyik csodáját kerüljük el; ámbár az élet ilyen: vannak dolgok, amiknek idő kell, de leginkább mi vagyunk azok, akik a nagy sietségben pont a legszebb pillanatoktól fosztjuk meg magunkat.

 

Orient Karóra, Férfi, Classic család, 179225

Bambino II Big Size

A hagyományos 40 mm-es toknál nagyobb, épp ezért Big Size-ként aposztrofált változat elegáns kivitele és lapos érzete révén kifejezetten komortosan viselhető. Színei, árnyalatai pedig rendkívüli módon szerethetővé teszik.

Elsősorban hétköznapi darab, ám olyan szép, hogy a hétköznapokat képes ünneppé varázsolni.

És hát lehet-e nagyobb feladata egy karórának, mint az, hogy mosolyt csaljon tulajdonosa arcára?


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Orient Karóra, Férfi, Classic család, 186427

Bambino Open Heart

Lassan 40 éve, hogy az első Open Heart, azaz nyitott szíves órák megjelentek a svájci órák között.

A billegő látványos megjelenítése a számlap felől finomabb kivitelű szerkezeteket követelt meg, így jó ideig igazi luxusnak számított, de még ma is legalább 2-300e Ft-tól indulnak az ilyen kialakítású karórák. (Természetesen a kommersz, javíthatatlan és megbízhatatlan kínai órákat nem tekintjük viszonyítási alapnak.)

Az Orient is elkészítette a saját változatát, amely emberközeli árban teszi elérhetővé ezt a különlegesen látványos megoldást.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Orient Karóra, Férfi, Classic család, 186430

Bambino Small Second

A 6 óra felett elhelyezett kismásodperc nem csupán más arculatot jelent a megszokott központi 3 mutatós órákhoz képest, de a régi zsebórák hangulatát is megidézi.

A Bambinokon megszokott vonalas vagy római számos beosztással szemben itt arab számjegyeket találunk a selyemfényű sunburst számlapon.

A dátumablak keretét elhagyták, ami a tervezők azon szándékát jelzi, hogy minél kevésbé szerették volna megtörni a számlap fényének hatásait.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Orient Karóra, Férfi, Classic család, 196564

Bambino II

A Bambino szellemisége alapvetően bőrszíjat igényel, ám a vásárlók egy része a fémszíjat részesíti előnyben, így az Orient számukra is készített egy módosított változatot.

Mindenképp dicséretes, hogy nem csupán egy fémszíjat terveztek a meglévő modellekhez, hanem egy egészen új típust adtak a palettához.

Megemlítendő az is, hogy az acél hűvösségét vékonyabb indexekkel és kecses dauphine mutatókkal ellensúlyozták, így a számlap egyszerűségével és tisztasáságával válik vonzóvá.

A fémszíj egyébiránt minőségi darab: tömör nemesacélból készültek a csatszemei, pillangózárja pedig rejtett kialakítású.

És természetesen, a megtérők számára, a fémszíj bármikor lecserélhető bőrre.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Könyvjelző

Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa