Roger’s - Az Órabirodalom

Órás egypercesek

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. május 1.

Ha valaki szereti és élvezi a munkáját, minden bizonnyal jól is végzi azt.
Ha valaki szereti és élvezi a munkáját, már nem született hiába, mert az életének legalább egy értelme és célja van – és ez nem más, mint a hittel és szívvel felvállalt hivatás.
A legszerencsésebbeknek az is megadatik, hogy a munkájuk során nem csak szakmájuk kihívásaival szembesüljenek, hanem bepillantást nyerjenek a környezetük, a velük kapcsolatba kerülő emberek életének egy-egy epizódjával, amelyben ők is szerepet kaphatnak, ha mégoly parányit is.
Ezek a találkozások élményeket hoznak: jót, rosszat, kedveset, szépet, boldogsággal vagy szomorúsággal teltet, és közülük némelyik belénk vésődik, mint vastag fatörzsbe az emberi kéz nyoma.

Könyvjelző

A vásárlás legjobb része

Két férfi lép az üzletbe.

Az egyikük idősebb, másikuk fiatalabb. Az idősebb egyszerűen öltözött, szálfa tartású, arcvonásai határozottak. Tekintete tiszta, egy pillanatra sem elmélázó, és ott van benne az apai büszkeség semmivel sem összevethető érzése.

 

A fiatalabb nyúlánk, vékony, és nem tagadhatná le mellette álló édesapját. Nem tűnik szétszórtnak és izgágának, nem vág apja szavába, de némi megilletődöttség azért kiütközik rajta. Végtére is, most ő van a középpontban, hiszen hamarosan ballag, érettségizik; felnőtt, vagy inkább, felnőttebb lesz.

 

Az apa rögtön a tárgyra tér: fiának keresnek ajándékot – egy szép és tartós karórát; egy olyat, ami megőrzi ennek a kornak, ezeknek a pillanatoknak az emlékét.

 

Előkerülnek a kérdések a használattal, viseléssel kapcsolatban, az hogy milyen alkalmakkor kerül majd kézre egy ilyen becses darab, egyáltalán, becses darab lesz e, vagy csak egy hétköznapi használati tárgy.

Felkerülnek az órák a csuklóra, megtapasztalódnak a méret- és súlybeli különbségek, az anyagok közötti eltérések, a bőr- és fémszíjak keltette eltérő hangulatok, felfedezésre kerülnek a számlapok színeinek, fényeinek, mintázatainak különbségei, az egyszerűség és az összetettség egymással ellenkező szépségei, a minőség és a kimunkáltság megkülönböztető érzetei, és mindeközben egyre pontosabban körvonalazódnak a részletek, mert bizony megannyi, néha egymásnak ellentmondó elvárásaink is lehetnek egy karórával kapcsolatban.

Izgalmas és felejthetetlen pillanatok ezek az órákkal ismerkedő vásárló, és a pult túloldalán álló eladó számára egyaránt – már amennyiben elhivatott, és nem csupán fizetésért és jutalékért dolgozó áll a pult túloldalán.

 

És, mint ahogy az életben lenni szokott, sikerül rátalálni a tökéletesre, ami viszont egy kicsivel többe kerül, mint az előre meghatározott összeg. Apa és fia egymásra néz, a kölcsönös nyugalom most sem tűnik el, és az apa megkérdezi a fiát, hogy valóban ez az az óra, amiért eljöttek ma ide, de a választ nem kell kimondani, mert látja a fia szemében, így rábólint ő is.

A pénztárhoz érve, a fiúban talán a lelkiismeret mondatja ki, egy sóhajjal kísérve: „most jön a vásárlás kellemetlen része”.

 

Az apa megáll egy pillanatra, a fiára néz, úgy, mint ahogy az elmúlt 18 évben megannyiszor, és ugyan most nem öleli magához, nem csókolja, és nem rója meg, hanem tanítja inkább, mert tudja, emberi, apai mivoltából eredően, hogy nem csak szeretni, büntetni, dicsérni kell, hanem mindig, minden pillanatban tanítani, átadni azt, ami emberré, férfivá tette őt is; és ezt válaszolja neki: „nem fiam, ez nem a vásárlás legrosszabb része, hanem a legjobb: azért, mert ki tudjuk fizetni”.

 

A fia elcsendesül, és mindketten tudják, hogy ez a gondolat is egy újabb építőkő az ifjú ember életében, mint ahogy az elmúlt 18 év is az volt, egy büszke apa és egy szerető anya mellett; és az idő nem visszafordítható, de az emlékek forgácsai örökké megmaradnak.

Könyvjelző

Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: 10:00-18:00

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2019 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2019 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa