Roger’s - Az Órabirodalom
Festina órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. szeptember 27.

Hogy van-e szerepe az egész világot érintő válságnak abban, hogy az arra érzékeny óragyárak is gondosabban közelítsenek vásárlóik felé, nem lehet biztosan tudni, azonban tény, hogy a középszerűség idén már biztosan nem elegendő. Karakteres, őszinte, minőségi termékekkel lehet csak sikert aratni, aminek az lehet a legfőbb oka, hogy a karakteresség, őszinteség és minőség pontosan azok a tulajdonságok, amelyeknek a mai zivataros időkben különösen megnőtt a jelentősége.

Az európai órakészítés egyik legjelentősebb csoportját is jelentő Festina hosszúra nyúlt évközi szünet után nagy erővel indult újra, mégpedig egy olyan óracsaláddal, amely különösen érdekes lehet azok számára, akik egy modern, sportos, mégis elegendően elegáns órát keresnek, olyan magas műszaki tartalommal, ami messze kiemeli mind a Festina katalógusából, mind a 100e Ft alatti órák mezőnyéből.

 

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

 

A műszaki részletek megvizsgálása előtt vegyük kézbe ezt az órát, és csatoljuk fel a csuklónkra: a dizájn a szerkezet komplikáltsága ellenére sem tolakodó, a foszforeszkáló mutatók és indexek sem befolyásolják negatív irányba a számlap nyugodtságát. Az a fajta, főképp japán órákon jelen lévő izgatottság, mindenáron kitűnni vágyás nyomokban sincs jelen, ami komoly óra érzetét kölcsönzi ennek a modellnek. És épp emiatt válik sokrétűen használhatóvá, olyanná, amit egy póló, farmeren túl akár zakó mellé is felvehetünk.

 

A tokméret jelentős, a mai kor igényeinek megfelelően, de a nagyon jó érzékkel megtervezett tok, az erősen letört tokfülek még egy vékony csuklón is jó felfekvést biztosítanak. Ezen felül a tok vastagsága szokott még gondot okozni, amit egy vízálló szigetelésű kronográf esetén, ami nem préselt szerkezettel készül, nem igen lehet lecsökkenteni. A Festina erre is talált megoldást: a tok alsó részét alig észrevehetően elvékonyították, úgy, hogy a maszkulin megjelenésből cseppet sem veszített.

 

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

 

A komfortos viseletben mindennek komoly szerepe van, amihez még a rendkívül puha és kézre simuló gumiszíj is hozzáteszi a magáét. Utóbbi integrált kialakítása a szemet kényezteti, amely, akár csak az óra, stílusos, sportos, mégis visszafogott, így adva eleganciát a tökéletes megjelenéshez. És ha a kedves olvasó fejében megfogalmazódna a kérdés, hogy szép ez, jó is, de mi van, ha évek múltán a szíjat cserélni kellene, akkor azt tudjuk válaszolni, hogy a Festina nem divatmárka, hanem valódi órakészítő, aki nem fordul el termékeitől egy-két év után, hanem hosszú-hosszú ideig biztosít nem csak óraszíjat, de minden más alkatrészt is óráihoz.

 

Fentiek egy figyelemre méltó óráról szóltak, azonban ez a modell nem csupán külsőség, nem csupán egy újabb szép és jó óra a Festinától, hanem egy kiemelkedő darab, amely a gyár több száz, és a világ több millió órája közül is kimagaslik.

 

Lássuk hát a műszaki részleteket.

 

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

 

Egy minőségi órát az átlagtól az anyaghasználata és a kidolgozása különbözteti meg.

 

A nemesacél tok, a menetes rögzítésű hátlap, a megbízható japán óraszerkezet, a stabil szervizháttér, és a meghosszabbított jótállás minden eredeti Festina óra alaptulajdonsága, amit ebben az esetben több ponton is felülírtak.

 

A menetes hátlap tökéletes vízzárást biztosít, de nem sokat ér, ha a beállítókorona hagyományos kiképzésű, hiszen ekkor a beázás esélye megmarad. A biztos vízállósághoz a koronának is menetes rögzítésűnek kell lennie, ami drágább megoldás, így eddig egyetlen Festina kronográfra sem került rá.

Most viszont erről, és a biztos védelemről sem kell lemondanunk a beépített koronazár révén.

 

A nemesacél tok előnye, hogy nem rozsdásodik, és ha megsérül, felújítható. Ellenben a színezett üvegrámák sérülései nem javíthatók, hacsak nem lünett- vagy tokcserével, de ez elég drága megoldás.

A luxusórák között már elterjedt a kerámia használata, ami anyagában színezett volta miatt nem kopik meg az idők folyamán, de ez, akárcsak a menetes korona, nem olcsó megoldás.

A Festina viszont ezzel sem takarékoskodott: az optikai megjelenést nagyban erősítő színezett ráma kerámiából készült.

 

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

 

Stabil vízállóság, nem kopó üvegráma: komoly előnyök, de az üveg is megsérülhet napi használat során, hiába is írja weboldalán a legnépszerűbb japán márka, hogy a Festina által is használt minerálkristály karcálló, ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így.

Van erre is megoldás, de újfent drága: a minerálnál ötször, az acélnál hétszer keményebb és ellenállóbb zafírkristály.

Ha figyelmesen megnézzük a számlapot, megtaláljuk hat óra alatt, hasonlóképp a hátlaphoz, az erre utaló feliratot: bizony ez az óra zafírkristállyal készül.

 

A Citizen csoportba tartozó Miyota exkluzív beszállítója a Festinának, olyannyira, hogy még egyedi szerkezet is készült számukra. Ebben az órában ugyan nem ilyen, ám egy kipróbált, szinte elnyűhetetlen szerkezet dolgozik, a Citizen 0520 megfelelője, amely stopperfunkcióján túl 24 órás kijelzéssel, és a hagyományos 2-3 év helyett 5 éves elemélettartammal büszkélkedhet.

 

Végezetül nem maradt más, mint az óra ára, amely messze alatta marad annak, amire műszaki tartalma alapján gondolnánk: 2020. szeptemberében 70,900 Ft-ba kerül, ami a limitált Festina modellek harmada, és a sztenderd kronográfok felső kategóriájától is elmarad majd 15%-kal.

 

A Festina Ceramic Sapphire Chronograph kiemelt ajánlásunkat élvezi.

 

Festina Karóra, Férfi, Ceramic család, 212765

Az örök fekete

Komoly óra, erős műszaki tartalommal, valóban használható vízállósággal, karcálló üveggel és nem kopó kerámia üvegrámával.

Egy komoly órához komoly szín illik, ami a legtöbb esetben a mindenesnek is tekintett fekete.
Ez a legnépszerűbb színösszeállítás a sport kronográfok között: fekete számlap, amit tovább nagyít az azonos színű üvegráma, és fekete gumiszíj.

Az egységesség mellett a komoly, tiszteletre méltó megjelenés is mellette szól, ugyanakkor érdemes a ruhatárat is figyelembe venni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, Ceramic család, 212764

Stílusos kék

A kék szín népszerűsége egyre növekszik, ami egy sportos órához feltétel nélkül illik is. A Festina európai ízlésvilága a kék árnyalatában éppúgy megjelenik, mint az óra egészén: stílus és ízlés eggyé formálódik, szívünköz közel áll, érzékeinket megérinti. És amire jó ránézni, azt örömmel viseljük, mert azonosulunk vele.

Kellhet-e ennél több egy karóra esetében?


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, Ceramic család, 212767

Mélység és elegancia

Az acél-fekete változat extra kiadása rózsaarany tokkal és díszítésekkel kap felkavaró mélységet: a nyomógombok, a korona, az üvegráma körbefutó számozása, a mutatók és az indexek ezüstről rózsaaranyra váltanak, ami melegséget, eleganciát és dögöt adnak az alapkivitelhez.

Nem mindenkié, de akit megérint, nagyon fogja szeretni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, Ceramic család, 212766

Napfény a tengeren

Az acél-kék változatnak is elkészült a rózsaarannyal kombinált változata, ami egészen új órát teremt: mintha nem is ugyanahhoz a családhoz tartozna.

A hűvös acél helyett a napfényt hozza a csuklónkra ez a színösszeállítás, ami garantáltan vonzani fogja a tekinteteket.

A Ceramic Sapphire Chronograph kollekció legátütőbb, legkülönlegesebb darabja ez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Szakmai szemmel: Festina Ceramic Sapphire Chronograph

Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa