Roger’s - Az Órabirodalom
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

Válasszon egy igazi különlegességet – Egyedi és különleges órák, ínyenceknek

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2017. december 17.

Egy szép karóra mindig is a vágyott és szeretet tárgyaink közé tartozott: nem csoda hát, hogy örömmel választunk magunknak, és még nagyobb örömmel adunk ajándékba egy-egy nemes darabot. Az elérhető választék hatalmas, a legkülönbözőbb árkategóriákban is találhatunk szebbnél szebb darabokat. Számunkra, és az órakedvelők többsége számára, egy karóra már önmagában is szerethető és tisztelhető, annak minden másodpercet követő mozdulatával. Azonban az órák többsége hiába használ újabbnál újabb szín és formai elemeket, mégis a megszokott, hagyományos elvek szerint épül fel.
A komolyabb gyártók ellenben nem elégszenek meg ezzel, hanem alkotói fantáziájuknak engedve igazi különlegességekkel lepik meg rajongóikat. Olyan, megszokottól eltérő órák születnek így, melyek kifejezetten érdemesek a figyelemre, hiszen nem mindennapi órák birtokába juthatunk, vagy így Karácsony táján olyan meglepetést is okozhatunk, hogy még a legfanatikusabb órakedvelőket és gyűjtőket is lenyűgözhetjük.
Alábbiakban szeretnénk bemutatni egy ilyen különlegességekkel telitűzdelt csokrot a legszebb, legkülönlegesebb és legfigyelemreméltóbb kis óra remekművekből.

Davosa Karóra, Férfi, Pilot család, 184134

Egy különlegesség a repülés szerelmeseinek

A pilótaórák a karórák külön kasztját képezik, és legfőképp luxuskategóriába tartozó svájci és német gyártók választékában találkozhatunk velük. Az órák alapvető jellemzője a kiváló leolvashatóság, és a precíz, pontos működés. Miben nyújthat újdonságot egy viszonylag kötött dizájn tekintetében egy gyártó? A Davosa Aviator sorozata elhagyja a magas árat jelentő automata szerkezetek használatát, és helyette megbízható, svájci gyártású, kvarc óraműveket épít be. Ennek köszönhetően az árak rendkívül kedvezőek. A hagyományos világos számlapon túl, a fekete mellett egy pompás kék változat is megtervezésre került, amely a sorozat legegyedibb darabja. A ma már egyre inkább feledésbe merülő, klasszikus német pilótatok, aprólékosan kidolgozott, recézett üvegrámával készül. Ez nem csak látványban tér el a megszokottól, de robusztusság megtartása mellett a számlap körül kialakuló apró karcolódások megjelenését is kizárja. A tok egyébiránt teljes mértékben szálhúzott, amelyhez pompás, tökéletesen kézreálló beállítókorona csatlakozik (bizony ezt sok mechanikus óra megirigyelhetné). A bőrszíjak a tok férfias stílusát viszik tovább a Davosától megszokott, rendkívül erős és jó minőséggel párosítva. Nyugodtan simítsuk és szagoljuk meg ezeket a remek, valódi bőr óraszíjakat. Az igazi szenzáció azonban a kronográf változat működésében érhető tetten: a stopper elindítása után az bármikor újraindítható, leállítás és nullázás nélkül egyetlen gombnyomásra. Ez a fajta megoldás egy vérbeli pilótaórához méltó, hiszen így olyan értékes másodpercek spórolhatóak meg, amelyek éles helyzetekben felbecsülhetetlenek. Végezetül a gyártó még egy ragyogó részlettel kedveskedett a nyitott szívű és éles szemű rajongói számára. A fekete, illetve kék színű központi másodpercmutató beosztásokra mutató fele piros színt kapott, mely egyszersmind nyújt nagyon jó leolvashatóságot, légies megjelenést és olyan szívdobogtató különlegességet, amely már önmagában is hódító lehet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Albert Riele Karóra, Férfi, Concerto család, 173626

Modern, fekete szépség

A magas minőségű svájci, mechanikus óragyártás egy évszázada megingathatatlanul és szilárdan őrzi trónját. Ugyan a sok milliós árkategóriákban egyedi gyártmányokkal más nemzetek is képviseltetik magukat, de az ezekhez képest megfizethető árkategóriában a svájci órák elsőbbsége szakmai szempontból vitathatatlan. A svájci automata óráknak talán csak azt róhatjuk fel, hogy javarészt klasszikus megjelenéssel készülnek, melyek között elegáns, pilóta vagy búvár fazonokat találunk. A dizájn órák előretörését talán ez a tény is lehetővé tette, hiszen ha egy modern , fiatalos, dinamikus külsejű, komoly svájci órát szeretnénk, alig-alig találunk számításba vehető darabokat. Ennek persze az is az oka, hogy a svájci órák alapvetően nem egynyári használatra készülnek, nem egy pillanatnyi fellángolás miatt választjuk őket, hanem hosszútávra, és valóban a letisztult és klasszikus darabok időtállóbbaknak tekinthetőek. De most térjünk vissza ahhoz a pillanathoz, amikor egy ifjú ember számára szeretnénk egy komoly, de ugyanakkor hozzáillő, az ő érzékeit is megszólítani tudó, ugyanakkor kiváló minőségű karórát. A hamarosan 140 éves jubileumához közeledő Albert Riele fantasztikus érzékkel találja el azt, hogy mi módon tud úgy modern dizájnt teremteni, hogy eközben a klasszikus értékek se szenvedjenek csorbát. Az Albert Riele alapvető jellemzője az a megkérdőjelezhetetlen luxus minőség, amely az óra minden porcikájából egyértelmű bizonyossággal árad, és akár kétszer annyiba kerülő órákkal is összevethető. A rendkívül meggyőző összhatásban az erős minőségérzet mellett a kiválóan eltalált tokméret, a prémium szerkezet is benne van, de a fiatalos külsőt az olyan határozott és biztos kézzel adagolt részletek jelentik, mint a feketére festett tok, az azzal azonos színű számlap, mely letisztultságával és látványos közép mintájával is bír, valamint a központi piros másodpercmutató, amellyel kiválóan harmonizál a szénfekete bőrszíj két szélén futó piros színű varrás. Nem elvetendő kiegészítő az sem, hogy a csúcsminőségű, valódi bőrből készült, nedvességtaszító óraszíj végén egy szintén fekete színű, nyomógombos pillangózár biztosítja a szíj biztonságos és hosszútávú használhatóságát. Befejezésül egy fontos figyelmeztetés: egy ilyen órát kézbe venni és a hatása alá kerülni könnyű, letenni, megválni tőle annál nehezebb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, 1931 család, 172102

Versenyszellem

A sportversenyek és az időmérés természetszerűleg elválaszthatatlanok egymástól. Az idők folyamán az óraszerkezetek fejlődése egybeesett a versenysportokéval, különös tekintettel az autókéra. Számtalan történelmi példa van erre, melyek mindegyike motivációt szolgáltatott arra, hogy a karórákba stopper funkció is kerüljön. Nehezen lehet elképzelni annál nagyszerűbb és különlegesebb eseményt, mint amikor az időmérés történelmének és az autógyártás fejlődésének olyan nagyszerű ünneplésének lehetünk tanúi, hogy egy minden szempontból kiváló, és valóban rendkívül egyedi órát ismerhetünk meg. A mechanikus svájci órák kifinomult gyártói közé tartozó Louis Erardnál nehezen képzelhetünk el stílusosabb órakészítőt, különösen akkor nem, amikor ők is hihetetlen inspirációkkal gazdagodva ülnek a tervezőasztal mellé. Az a remekmű, amelyet alkottak csak igazi szenvedéllyel és rajongással hozható létre, és mi sem viseltethetünk iránta másként. Az óra hátlapján az Ultima Sports LTD brit sportautó manufaktúra logóját találjuk, a velük való együttműködés gyümölcsének bizonyságául. Az Ultima egy kis szériás gyártó, amelyről néhány szóban csupán annyit, hogy egyedi rendelésre készülő autókat gyártanak, köztük olyat is, amely 1246 Nm-es nyomatékkal bír, és alig több, mint 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Az Evolution szériájuk állítható sport futóművel és szénszálas karosszériával készül. Az autó külső és belső megjelenésében a fekete és a sárga dominál, utóbbi a műszerfal varrásában és a műszerek színében is látványosan megjelenik. Ebből a színvilágból építkezik ragyogóan eltalált módon a Louis Erard limitált modellje is: karbon mintás fekete számlap, két sárga körrel, matt aluszürke mutatókkal, kimunkált nyomógombokkal és koronával, sárga varrású pilótaszíjjal. Ez a káprázatos modell mindössze 70 példányban készült. Az óragyűjtők legnagyobb bánatára és örömére egyszerre.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Mondaine Karóra, Férfi, Official Swiss Railways család, 167026

A svájci pályaudvarok valódi órája

Minden svájci vasútállomás és minden egyes megálló elengedhetetlen kelléke az az óra, amely a világ legismertebbjei közé tartozik, és 1986 óta már a csuklónkra is csatolható. A jellegzetes fehér számlap, az egyenes és vastag órajelzések, a hasonló óra és percmutató, valamint a vasútas forgalomárinyítók tárcsájára emlékeztető piros színű másodperc mutató képezik a klasszikus dizájn alapvető elemeit. Az idők folyamán jónéhány méretben és tokformában újjászülető modell 30 éves születésnapját egy fantasztikus különlegességgel ünnepelte meg: ez a Stop2Go változat. Az óra működési különlegességének megértéséhez tudnunk kell, hogy valamennyi svájci vasútállomáson lévő óra egy olyan, egymással összehangolt alkalmazást használ, amely azt teszi lehetővé, hogy minden egyes óra teljesen azonos időt mutasson. Ezt úgy érik el, hogy az órák másodpercmutatója 58 másodperc alatt teszi meg az 1 perces időtávot, majd megáll 2 másodpercre annak érdekében, hogy a szinkronjel a teljes hálózaton végigfuthasson. Ezt a működési elvet követi ez a Mondanine típus is a következőképpen: A másodpercmutató a 12-eshez érve megáll, ezt követően a percmutató egyet lép, majd a másopderc továbbhalad a következő perc felé. Ehhez a speciális működéshez természetesen nem használható hagyományos szerkezet, azt a Mondaine megrendelésére gyártják külön és kizárólag. A Mondaine klasszikus kollekciója önmagában is különleges és egyedi, azonban ezzel a modellel mintegy megkoronázták azt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, Excellence család, 172104

A szépség csak egy szó

Vannak jó órák, vannak szépek, vannak szívünknek kedvesek, vannak emlékeket őrzők, múltat megidézők, vannak sokat tudók, okosak, vagy épp csak egyetlen egyre koncentrálók: az idő, a mi saját időnk követésére születettek. És vannak olyan fájdalmasan szép órák is, amelyek megtervezésében, majd megszületésében egészen bizonyos, hogy egy gyönyörű angyal is segédkezett, mert különben annyi szépség, báj és lélekkel teli finomság nem költözhetne egyetlen, parányi óratokba. Hogy a Louis Erard szerelemmel készíti időmérőit, soha nem volt kérdés. Hogy ez a szerelem hűséges, mély és szenvedéllyel teli, ugyancsak egyértelmű, és megkérdőjelezhetetlen. Mégis, amint ezt a semmihez sem fogható csodát kézbe vesszük, talán elhinni sem tudjuk, hogyan teremthető ilyen ragyogó alkotás, amely úgy képes hatalmába keríteni, mint egy nem evilági, számunkra ellenállhatatlan, felmérhetetlen erő, amelynek nem tudunk, de nem is akarunk ellenállni. Az órakészítés olyan művészi szintre emelése ez, amely már nem sorozatgyártás, hanem szívből jövő alkotás eredménye, érzelmekkel, hittel, mosollyal telve. Nem lehet szavakkal leírni, ami felkavar bennünket, amint egy ilyen órát meglátunk és megérintünk, mert a szépsége lenyűgöző, akár a felkelő napé – de azért tegyünk mégis egy hiábavaló kísérletet erre. Az óratok mérete, megmunkálása, megformálása tökéletes: gyönyörű ívek, gömbölyítések teszik különlegessé. A hátlapon a márka dombornyomott logója és a gyár alapítási évszáma látható. A varrott, valódi borjúbőrből készült, rembordált óraszíj pompás pillangózárral kapcsolódik egybe. A számlap pedig maga a mennyország: a szokottól eltérő beosztás a különleges szerkezet hozadéka, de ami felette van, minden képzeletet felülmúl. A számlap megosztottsága ellenére is különösen egységes és varázslatosan szép; a végtelen minta, amely úgy válik szét, hogy közben egyesül is olyan, mint az idő múlása, a másodpercmutató szakadatlan járása, az órák, a napok egymásutánisága, a nappalok és az éjszakák folytonossága, és az, hogy minden rosszat és szomorúságot fel kell váltsa a nyugalom, és a beteljesülés. Vajon lehetünk e boldogtalanok egy ilyen óra birtokában? Ha nem pénzért vásároltuk meg, hanem szívünk, értelmünk, érzékenységünk okán, elképzelhetetlen. Egyébiránt meg kell emlékezzünk magáról az óraszerkezetről is, amely a régmúlt órásműhelyek falán járó, legpontosabb, és legnagyobb gondossággal elkészített és beállított órát jelentette, azt, amihez minden mást mértek és igazítottak, képviselve az órásmesterek tudásának legjavát. A leolvashatóság, és beállíthatóság érdekében az óra-, perc- és másodpercmutató külön-külön tengelyre került – ezért is lehet egyetlen óránk ez esetben három számlapja is; és ha igazán figyelmesen tanulmányozzuk, a számlap két oldalán egy-egy holdformát is felfedezhetünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa