Roger’s - Az Órabirodalom
Davosa órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. február 16.

A DAVOSA Argonautic Bronze TT a szerény, ám annál komolyabb minőségű svájci óramárka újdonsága, amely a múlt és a jelen összekapcsolódásából született.

A bronz volt az egyik első ötvözet, amelyet az ember készített, és hosszú időn át szolgált alapanyagul különböző eszközök, fegyverek és szerszámok elkészítéséhez.

Hivatásos búvárok a XIX. század végén vettek használatba elsőként bronzból készült, nyomásálló búvársisakokat, amelyek magas ellenállóképességgel bírtak a tengervíz okozta korrózióval szemben – jelentősen magasabbal, mint amit a rozsdamentes acél biztosított.

 

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

 

A bronz előállításához használt rézötvözetek figyelemre méltó tulajdonságai miatt a tengerészet is felfigyelt erre a különleges anyagra, és hamar elterjedt olyan alkatrészek gyártásában, melyek állandó kapcsolatba kerültek a tenger sós vízével.

A tengerészeti bronz további tulajdonsága, hogy oxigénnel és tengervízzel érintkezve sötét, matt patinát kap, ami a búvárok környezetbe olvadását segíti.

 

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

 

A búvárkodással összekapcsolódó bronz történelmi háttere ihlette meg a DAVOSÁT, hogy kifejlessze legújabb búvármodelljét, az Argonautic Bronze TT-t.

A bronz és az acél összeházasításából született kéttónusú modell mindössze 300 példányban látott napvilágot.

 

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

 

A DAVOSA Argonautic TT első pillantásra megmutatja, hogyan képes összekapcsolni eltérő világokat: a föld és a víz világát; azokat, akik merülnek, és azokat, akik partra szállnak; a hagyományt és az innovációt; az elegáns kiegészítők és a precíz eszközök világát.

Szembetűnően karakteres formában közvetíti ezt a kettősséget a DAVOSA Argonautic Bronze TT vizuális hatása is: míg a tok selyemfényű, szatinírozott rozsdamentes acélból készült, addig a tizenkét óra felett egy foszforeszkáló ponttal kiemelt üvegráma évszázados hajózási anyagból, tengeri-fokozatú bronzból.

 

A kezdetben meleg vöröses-arany tónusú bronz az idő múlásával oxidálódik, és jellegzetes patinát kap, amely minden darabot egyedivé tesz. Egyik óra sem lesz többé olyan, mint korábban, és egyik óra sem lesz azonos.

 

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

 

A karcálló és tükröződéscsökkentő réteggel ellátott zafírkristály alatt finoman textúrált fekete számlap található, az indexekre és a mutatókra pedig speciális, „Old Radium” színű „Vintage Super Lumi Nova” foszforeszkáló bevonat került az idő zavartalan leolvashatósága érdekében.

 

A vízálló, 22 mm szélességű, integrált gumiszíj szintén fekete, rajta egy rozsdamentes acélból készült, finombeállítóval is ellátott biztonsági zárral.

 

A DAVOSA Argonautic TT összességében egy olyan kombináció, amely ugyanannyira elegáns, mint amennyire jellegzetes. A tok 43 mm átmérője és 13,5 mm magassága szintén ezt jelképezik.

 

A DAVOSA Argonautic TT a professzionális búvárórák összes funkciójával rendelkezik: a menetzáras koronával és hátnappal ellátott tok 300 méterig vízálló, és 10 óránál kézi héliumszeleppel van felszerelve – ez védi az órát és a búvárt egyaránt: ha a szelep nyitva van, akkor a könnyebb héliummolekulák távoznak a tokból, megakadályozva azt, hogy az óraüveg túlnyomás révén kinyomódjon.

A merülési idők pontosan beállíthatók a forgatható búvár üvegráma segítségével – és köszönhetően a számlap tiszta struktúrájának, a speciális SuperLuminova festéseknek a mutatókon és az indexeken, az idő minden körülmény között tisztán és gyorsan leolvasható, szárazon és víz alatt egyaránt.

 

A búvárok új aranya - A DAVOSA Argonautic Bronze TT bemutatása

 

A különlegesen értékes modell megbízható működéséről egy kiváló svájci automata szerkezet gondoskodik, amely hétköznapi vagy alkalmi viseletre éppúgy megfelelő, mint extrém körülmények közé.

A sorszámozott darabok egyedi száma a hátlapon került feltüntetésre, és exkluzív modellhez méltó módon egy lakkozott fa doboz szolgál az óra csomagolásként.

 

Davosa Karóra, Férfi, Diving család, 198529

Davosa Argonautic Bronze TT

A DAVOSA professzionális búvárórája nem csupán limitált kiadása, különleges anyaghasználata, és időtlen automata szerkezete miatt érdemes a figyelemre, hanem amiatt is, hogy a márka most is hitelesen, átgondoltan és nagyfokú szeretettel alkotott meg egy olyan órát, amely koncepcionális tartalma révén kiemelkedik a hagyományos szokásrendből.
A DAVOSA Argonautic Bronze TT igazi gyűjtői darab, amely mégis hétköznapi áron érhető el.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa