Roger’s - Az Órabirodalom
Casio órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel

A Casio G-SHOCK története

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. augusztus 23.

Abban az évben, amikor a mozikban bemutatták a Flashdance című filmet, a Pink Floyd és a Hungária feloszlott, a Királydombon felcsendült az István a király, Madonna elkészítette legelső lemezét, és Bonnie Tyler albuma, rajta a Total Eclipse of the Heart című mindent elsöprő slágerrel, napi 60,000 példányban fogyott, Nelson Piquet megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, a Legyek ura szerzője, William Golding irodalmi Nobel díjat kapott, az Antarktiszon pedig valóban vacogtató hideget, −89,2 °C-ot mértek, mindeközben nem feledkezve meg arról sem, hogy kereskedelmi forgalomba került a legelső mobiltelefon, amelynek az ára megközelítette a 4,000 dollárt, a súlya pedig az 1 kilogrammot, és nem utolsó sorban útjára indult az internet, ami rövid időn belül teljesen átalakította a munkát, a tudományt, és a hétköznapi életet – ebben a rendkívüli esztendőben egy komoly munkával előkészített, nyugodtan forradalminak nevezhető remekmű is bemutatásra került: 1983-ban megszületett a CASIO legnagyobb büszkesége, a G-SHOCK.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

A Casio G-SHOCK története

 

1983 tavasza és egy ünnepi modell

2018 fontos dátum a CASIO számára: pontosan 35 évvel korábban, 1983 tavaszán mutatták be a nagyközönségnek azt a karórát, ami nem egy volt a sok közül, melyet hangos reklámmal harangoztak be, aminek felcsapó lángja rövid időn belül hamuvá lett, és füstje beleveszett a ködfelhők tengerébe, hanem egy olyan produktum, amely a CASIO-t az óratörténelem részévé, igazi, ragyogó csillaggá emelte. Ez a csillag ma is látszik az égen, és fényesebb, mint valaha. Ikonná érett, egy olyan műszaki remekművé, amit nem próbáltak utánozni sem, legfeljebb külsejében, azonban egy G-SHOCK nem csupán külsőség.

Egy G-SHOCK masszivitásával és strapabírásával semmi más nem vetekedhet – az 1983-ban meghatározott hármas szabályból, amely követelmény volt minden G-SHOCK számára, kettőt biztosan tud, és jórészt túl is teljesít minden ma készülő darab – azonban a G-SHOCK ennél is jóval többé vált követői és rajongói számára.

A G-SHOCK stílust, életérzést jelent, mert erőt, férfiasságot sugároz, biztonságot, vagányságot, a nehézségekkel való feltétlen dacolást, azt, amiért egy férfi falkavezérré válik, és társai követik, bármerre is indulna.

 

Casio Karóra, Férfi, G-SHOCK család, 192367

35. jubileumi G-Shock speciális modell

A Cartier által megálmodott, majd a Heuer neve alatt a világ első automata kronográfjának is otthont adó szögletes óratok új értelmet nyert a Casio tervező-mérnőke, Kikuo Ibe keze alatt. A lithium elemes ébresztős kronográf 200 méteres vízállóságával, ütésállóságával a maga nemében felülmúlhatatlan referencia lett. A 35 éves jubileumra megjelent ünnepi modell az 1983-as eredeti előtt tiszteleg nem mindennapi kivitelben és csomagolással.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A G-SHOCK 35. születésnapja alkalmából a napokban mutatták be azt a speciális kiadású modelljüket, amely az 1983-as legelső, szögletes G-SHOCK jelenkori reinkarnációja, különleges díszdobozban és csomagolásban.

A CASIO-t valljuk be, nem a csomagolása miatt szeretjük: némely modellhez még doboz sem jár, a többség pedig papírdobozban kerül forgalomba.

A jubileumi G-SHOCK azonban jóval izgalmasabbnak ígérkezik: nyissuk fel hát!

Az átlagosnál nagyobb, természetesen fekete színű, kemény kartondoboz tetejét felhajtva nem egy fa- vagy fémdobozt pillantunk meg az óra papírjai, könyve és kártyája mellett, hanem egy mini vászon baseball sapkát; ez rejti az arany-fekete karórát. A sapka azonban nem akármilyen, hanem a New Era Cap Company 59FIFTY sapkájának egy alteregója.

Érdemes kitérnünk egy pillanatra erre is: a NEW ERA 1920-ban indult az amerikai Buffalo-ban, mint családi vállalkozás, mindössze 14 alkalmazottal, akik jórészt családtagok voltak. A tőkét az alapító nagynénje biztosította 5,000 dollár kölcsön fejében. A napjainkban 500-nál is több licenc-szel bíró vállalat ruházati kiegészítőket, de legfőképpen sapkákat gyárt az amerikai baseball és kosárlabda csapatok számára: ma az NBA, az NFL, és az MLB esetében is kizárólagos jogokkal rendelkeznek; arra, hogy mindhárom amerikai liga mögött egyetlen beszállító álljon, még soha nem volt példa korábban.

 

A fekete vászonsapkát arany színű logó díszíti, mely egy G-SHOCK feliratot, a 35 egymás felé fordított számjegyeit, és 12 csillagot ábrázol. A sapka hajtókáján a 59FIFTY jelzés jelenik meg, utalva a gyártó népszerű termékvonalára, a sapka oldalán pedig a NEW ERA emblémája.

 

A Casio G-SHOCK története

 

A karóra előlapján büszkén viseli magán az ütésvédelemre utaló jelöléseket és a márkalogókat.

A vízállóságot az eredetileg meghatározott 10-zel szemben 20 atmoszféráig (200 méter) emelték, és a számlap sötétben való tökéletes leolvashatóságát pazar háttérvilágítás biztosítja – emiatt a látványos megoldásért kell lemondanunk az extra-hosszú elemélettartamról; figyelembe véve azonban, hogy egy G-SHOCK is megérdemli a karbantartást és tisztítást, ezt nem tekinthetjük főbenjáró bűnnek.

Funkciók terén ébresztést, egész óra jelzést, stoppert, visszaszámlálót, programozott naptárat és a már említett világítást találjuk.

A tok hátlapja csavarokkal rögzített, az erősen szigetelt nyomógombok pedig süllyesztettek, akárcsak az ilyenformán a súrlódásoktól hatásosan védett kristályüveg.

 

A Casio G-SHOCK története

 

35 éves korára egy férfi igazán férfivá érik; élettapasztalatokra tesz szert, megkomolyodik, és céljai lesznek. Egy férfi 35 évesen tudja, mit jelent férfinak lenni, tudja, mit akar, és azt is tudja, hogyan fogja megvalósítani azt.

És ha igazán szerencsés, lesz része olyasvalamiben, ami megváltoztatja a maga és mások életét.

 

Egy férfi a 80-as évek elején egy mindössze háromtagú csapattal új projektbe kezdett, amely egy olyan óra megvalósítását vizionálta, ami elpusztíthatatlan.

Az álom 1983 tavaszán öltött testet, a legelső G-SHOCK bemutatásával.

A férfi a CASIO vezető tervezője volt, és úgy hívták: Kikuo Ibe.

1983-ban Kikuo Ibe épp harminc éves volt.

És a G-SHOCK néhány évvel később meghódította az egész világot.

 

A Casio G-SHOCK története

Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Svájci óra ajánlataink Japán óra ajánlataink Hírlevél feliratkozás
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2020 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa