Menü
Kedvencek
A HÓNAP ÓRÁJA: VOSTOK EUROPE Systema Periodicum
A Litvániában kisszériában készülő VOSTOK EUROPE részben szakított korábbi gyakorlatával, mely szerint óracsaládjai a szovjet történelem egy-egy emlékezetes pillanatához kapcsolódnak: tengeralattjáróhoz, holdjáróhoz vagy épp luxuslimuzinhoz. Vadonatúj, SYSTEMA PERIODCIUM kollekciójuk egészen más talajból táplálkozik: a latin név a kémiai elemek periódusos rendszerét jelenti, amelyet 1869-ben egy orosz kémikus Dmitrij Ivanovics Mengyelejev tett közzé, négy hónappal előzve német kollégáját Julius Lothar Meyer-t, aki tőle teljesen függetlenül dolgozat ki saját rendszerét.

A Systema Periodicum a modern kémia egyik úttörő alkotása, amelyet a fizikában és a különböző tudományágakban egyaránt nagyra becsülnek. Ez a ma ismert 118 elemet rendszerezi és rendezi a ma ismert 118 elemet. Ezenfelül új, még fel nem fedezett kémiai elemek tulajdonságait is leírja, ami a tudomány egyik legjelentősebb vívmányává teszi.

A Vostok Europe azonos című sorozata ebből a rendszerből merít ihletet. A Systema Periodicum kollekció minden egyes modellje egyedi tisztelgés egy adott kémiai elem előtt. A tok hátlapján az elem leírása (angol nyelven), valamint az elem szimbóluma és kémiai részletei szerepelnek.

Különösen figyelemre méltó a jellegzetes "Bullhead" tok dizájn. A korona 12 óránál található, mellette pedig a kronográf nyomógombjai. Ez az elrendezés megkönnyíti mind a kronográf, mind a korona működtetését, csökkentve a csuklót érő terhelést. Ezenkívül a tokforma technikailag is különleges: a szokásos lapos kialakítás helyett aszimmetrikusan ívelt. Ez növeli a viselés közbeni kényelmet és egyszerűsíti az idő leolvashatóságát.

Nemcsak a technikai kivitelezés, hanem a színkombinációk is a fizikai világról alkotott képünket formáló alapvető elemek szintézisét teremtik meg.

Az egyes modellek színkombinációja egy-egy elem látványát tükrözi természetes környezetében. A sorozathoz a szíjakat is újratervezték: a színkombinációk és a minták mellett a újratervezték a szíjak tokhoz kapcsolódását is: a korábbi masszív, ám a szíjak cseréjét némileg nehezítő csavaros csatlakozókat gyorskioldós rugósfülekre módosították, amelyek így könnyedén, szerszám nélkül, másodpercek alatt cserélhetők.
Vostok Europe
A II. Világháborút követően a csisztopoli óragyárból kerültek ki az orosz óragyártás legpontosabb és legnagyobb vízállóságú karórái, melyek több díjat és elismerést is kivívtak az idők folyamán.
A Vostok 2003-tól Litvániában készül, az orosz hagyományok tiszteletben tartása, és a legújabb technológiák felhasználása mellett. Minden Vostok Europe karóra erős karakterrel, rendkívüli masszívitással, limitált, sorszámozott kiadásban lát napvilágot.
Kapcsolódó cikk
Vostok-Europe: Ellenfél nélkül
×
Elérhetőség
Akció
Ár Ft-tól Ft-ig
Szűrők törlése

Összes márka kijelölése
Szűrők törlése
Óraforma Tok színe Számlap színe Számlapbeosztás Kövek Szíj anyaga Szíj színe
Óraforma
Tok színe
Számlap színe
Számlapbeosztás
Kövek
Szíj anyaga
Szíj színe
Szűrők törlése
Szerkezet típusa Funkciók
Szerkezet típusa
Funkciók
Szűrők törlése
Tok anyaga Üveg Világítás Vízállóság Korona Hátlap Mutatók Lünett
Tok anyaga
Üveg
Világítás
Vízállóság
Korona
Hátlap
Mutatók
Lünett
Szűrők törlése
Szűrők törlése
Össszes szűrő törlése
(6 találat)
Karórák (6 találat) Család:
Fantázianév:
Szűrés Rendezés:
Család:
Fantázianév:
(6 találat)
Karórák (6 találat) Család:
Fantázianév:
Szűrés Rendezés:
Család:
Fantázianév:
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa