Menü
Kedvencek
MOST ÉRKEZETT: STURMANSKIE GAGARIN 904L Limitált kiadás
A moszkvai STURMANSKIE a világ első űrhajósáról elnevezett GAGARIN kollekciójával a Vosztok-1 űrhajó 1961-es történelmi űrrepülésének állít emléket. A különleges sorozat egy limitált, luxuskivitelű változata nemrég érkezett meg szaküzletünkbe.

A GAGARIN Heritage kollekció egyedülálló darabja 500, illetve 999 példányban került kiadásra, és számos különleges tulajdonsággal rendelkezik, mely világszerte rendkívül vonzóvá teszi az órakedvelők és gyűjtők körében:
- Az óraszerkezet eredeti orosz kézi-felhúzású óramű, 17 rubinkővel és közel kétnapnyi járástartalékkal. Ez a szerkezet igen kis számban érhető el, így a moszkvai gyár már csak rövid ideig fogja tudni beépíteni az óráiba.
- Az óratok különleges jellemzőkkel bíró 904L acél (ezt használja a ROLEX is).
- Az óraüveg tökéletes mása a korabeli eredetinek, de nem karcolódó plexiből, hanem igen magas költséggel előállított box zafírkristályból készült.

A limitált sorozatban bőr- és fémszíjas változatok is elérhetőek.
Sturmanskie
1961. április 12-e történelmi jelentőségű nap volt nem csak a Szovjetunió, de az egész világ számára is. Ezen a napon, helyi idő szerint reggel 9 óra 8 perckor indult útnak a kazahsztáni Bajkonurból a Vosztok–1 űrhajó, fedélzeten a világ első űrhajósával, Jurij Alekszejevics Gagarinnal, aki 108 percet töltött a világűrben, teljes kört megtéve a Föld körül.

Ez volt az első, ember által vezetett űrutazás, amely örökre beíródott a történelemkönyvekbe: a szovjet rakéta- és űrhajózási iskola tudományos és technológiai áttörése a világtörténelem új mérföldköve lett.

Gagarin mind a mai napig óriási tiszteletnek örvend, számtalan szobor, festmény és mozaik őrzi űrutazásának emlékét, köztük egy hatalmas, több tízméteres oszlopon álló szobor Moszkvában.

Erre az expedícióra Gagarin számára egy különleges karóra készült, amelynek a súlytalanság és a túlterhelés körülményei között is hibátlanul kellett működnie.

Ez az óra azok közé tartozott, amelyek különleges állami megrendelésre készültek, kizárólag az űrprogram, a légierő, a haditengerészet és a hadsereg tisztjei számára. Kereskedelmi forgalomba nem kerültek, így a rendes vásárlók számára elérhetetlenek voltak. Az órákat számos tesztnek vetették alá, melyek során bizonyítaniuk kellett magas minőségüket, kivételes pontosságukat, megbízhatóságukat és nagy terhelésekkel szembeni ellenállóképességüket.

Az órákat egyedi márkajelzéssel látták el: ezek voltak a STURMANSKIE (Navigátor) modellek.

Örömmel mutatjuk be Magyarországon elsőként a STURMANSKIE órákat, köztük a Gagarin által viselt modell 60 éves jubileumi újrakiadását. Az órák limitált példányszámban érhetőek el szaküzletünkben és webshopunkban.
Elérhetőség
Akció
Ár Ft-tól Ft-ig
Szűrők törlése
Márkák
Márkák
Szűrők törlése
Összes szűrő törlése
Össszes szűrő törlése
(6 találat)
(6 találat) Márkatípus:
Fantázianév:
Szűrés Rendezés:
Márkatípus:
Fantázianév:
Rendezés:
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa