Menü
Kedvencek

Svájci automata áttekintés

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2024. február 29.

A mechanikus, és azon belül az automata órák népszerűsége egyre nő. Mint ahogyan az online zenehallgatás mellett is bővül a hanglemezt hallgatók tábora, és az érintőceruzák is megférnek a töltőtollak mellett. És ez nem harc a hasonló célt szolgáló eszközök között, hiszen egy ember is használhatja mindkettőt annak megfelelőn, hogy melyik alkalmasabb egy feladat megvalósítására. Emberek vagyunk, és nem vagyunk egyformák. Ha tiszteljük egymást, elfogadjuk, hogy van olyan, akinek csak a konkrét megoldás fontos, míg másokat boldoggá tesz a megoldás folyamata is. Így az automata óra, a hanglemez és a töltőtoll a tiszteletről is szól, ami nem csak a hagyományokról, de rólunk, emberekről is sokat elárul.

Svájci automata áttekintés

 

Egy automata óra olyan érzéseket közvetít, amire egy jéghideg okosóra nem képes, hiába tud ezer és ezer dolgot. A sűrűn lépkedő másodpercmutató, a szerkezet ketyegése, a mechanika lenyűgöző látványa, és a tudat, hogy a pontos időt megjelenítő karóránkat nem egy idegen erőforrás (elem, akkumulátor) táplálja, hanem mi magunk, sokakat megérint. Ahogy az órakészítőket is: egy óramárka, légyen az bármily rendű és rangú, mindig az automata óráiban nyújtja a legtöbbet. Itt kél szárnyra igazán a tervezői fantázia, másként élnek a számlapok, jobban kézbe simulnak a pompásan kidolgozott tokok, és valósulnak meg a legújabb és legjobb technológiák. Ami ma már a szerkezetekben is érzékelhető: soha nem volt még ennyi új fejlesztés az automata óraszerkezetek között, mint napjainkban. És ezek ma már nem feltétlenül eredményeznek 7 számjegyű összeget.

 

Svájci automata áttekintés

 

Alább a svájci automata órák választékát térképezzük fel árkategóriákra bontva, és olyan kérdésekre válaszolunk, mint hogy miben kapunk többet két-, háromszoros vagy épp magasabb árért cserébe, egy automata óra árát a szerkezeten kívül mi minden határozza még meg, az azonos szerkezetszám mögött vajon tényleg egyazon szerkezet van-e, és végül, mit jelent egy automata órát birtokolni.

 

Miért választunk svájci automata órát?

 

Egy svájci automata óra időtlenséget, megbízhatóságot, rendkívüli tartósságot és stabilitást kell jelentsen. Épp ezért a műanyagbillegős, csökkentett lengésszámú, modern csúcstermékeket nem tekintjük sem igazi svájci órának, sem időtlennek, és ezen az ezt használó márkák közismertsége sem változtat.

 

Egy minőségi svájci automata óra 28.800-as féllengéssel működik, karcálló zafírüveggel rendelkezik, tömör anyagokból készült tokkal és szíjjal szerelték, szigorú, törvényekben rögzített feltételeknek megfelelve épül fel, és többszörös minőségellenőrzésen esik át. A pontosságukra vonatkozó tűrés maximum napi 10 mp-et enged meg, ami harmada a japán órák 25-45 mp-es tűrésének. Ezek az órák sportos voltuk ellenére is kifinomult eleganciával bírnak, amit az ázsiai órákon kevésbé találunk meg. Nincs nyugtalanság, nincs izgágaság, csak sugárzó nyugalom és kiegyensúlyozottság. Ilyen egy igazi svájci óra.

 

Ha egy svájci órát választunk, nem azért tesszük, mert egy tökéletes, és soha el nem romló műszaki terméket akarunk, hanem azért, mert egy értékes, és évek, évtizedek múltán is javítható, felújítható órát szeretnénk magunknak, amit akár a gyermekünk is megörökölhet.

 

Svájci automata áttekintés

 

Svájci automata órák 200-300.000 Ft között

Már ezen a belépőszinten is szebbnél szebb órákat találunk. Igazi különlegesség a hagyományörző DAVOSA Ternos Sixties és az ADRIATICA A8269, a hétköznapi eleganciát képviseli a katonai stílusú SWISS MILITARY BY CHRONO Trend Automatic, a kategória egyik legjobbjának számít a pompás kidolgozású COVER Aragon és ADRIATICA A8283, a lapos öltönyórák érzését közvetíti a CLAUDE BERNARD Slim Line, és itt van két dögös búvár is a JAGUAR Professional Diver és a SWISS MILITARY Ocean 200 személyében.

 

Már itt megjelennek az OPEN HEART modellek, melyeken a szerkezet megragadó lelkivilágába nem csak a hátlap irányából, de a számlap felől is betekinthetünk. A LOUIS ERARD Héritage pedig az az óra, amibe a szívünk is belesajdul.

 

Svájci automata áttekintés

 

Svájci automata órák 300-500.000 Ft között

A következő szinten nem csak a választék bővül, de több ponton is kiteljesednek az órák: a számlapok szebbek, elevenebbek és részletgazdagabbak, a fémszíjak minőségibb kidolgozásúak, és a szerkezetek is felülmúlják a belépőkategóriában használtakat. A STANDARD kivitelű automata szerkezetek egyre több modellben módosulnak TOP változatra, ami drágább alkatrészeket (billegő, hajszálrugó, ütésbiztosítás) és konométerekkel egyező finomszabályzást is lehetővé tesz.

 

Nehéz csak néhány modellt kiemelni ebből a gazdag kínálatból, de a sötétben teljes számlapvilágítással rendelkező DAVOSA Ternos Megalume mindenképp említést érdemel, ahogy a CLAUDE BERNARD Proud Heritage modellje is, amely a legkedvezőbb árú stopperkronográf félmillió Ft alatt. Igazi kuriózum a DAVOSA egymutatós Speedometere, az EDOX és a CLAUDE BERNARD holdfázis modelljei, fél- és teljes szkeletonjai, és a SWISS MILITARY extrém búvárjai, úgymint az 1000 méteres nyomásállóságú Deep Sea 1000 vagy a cserélhető szíjas Titanium 300. A kategória csúcsán az EPOS Passion 3501 DD áll, amely minden tekintetben luxusminőségben készül, beleértve a szívet-lelket gyönyörködtető, aprólékosan kidolgozott óraszerkezetet is.

 

Svájci automata áttekintés

 

ROGER’S PRÉMIUM SZERVIZ

Svájci óra szaküzletünkben megvásárolt minden automata órához díjmentesen biztosítjuk ROGER’S PRÉMIUM SZERVIZ szolgáltatásunkat, amely műszeres vizsgálatokat, a gyári tűrésnél (napi 10-20 mp.) jóval pontosabb beszabályzást, és a fémszíjak személyre szabott méretre igazítását is magában foglalja.

 

A 2 éves gyári jótállás 5 évre meghosszabbítható. Ennek feltétele egy ellenőrzés és ápoló karbantartás az óra 2 éves korában, melyet vásárlóink részére kedvezményes áron végzünk el.

 

Az akár EGYEDI GRAVÍROZÁSSAL ellátott svájci óráinkat DÍSZDOBOZBAN adjuk át, amire extra, szalaggal átkötött DÍSZCSOMAGOLÁS is kérhető.

NYITVATARTÁSUNK

Hétfőtől szombatig, minden nap 10 és 18 óra között.

 

Svájci automata áttekintés

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa