Menü
Kedvencek

Gondolatok svájci órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2019. június 23.

A svájci órák minden kétséget kizáróan ma is a legmagasabb minőséget képviselik - épp ezért próbálja sok gyártó svájcinak titulálni az egyébként Kínában készülő óráját.
A svájci órák minőségükhöz mérten igen sokba kerülnek, de léteznek olyanok is, amelyek korántsem megfizethetetlenek.
Alábbiakban azok közül válogatunk, amelyek valóban és igazoltan Swiss Made jelzéssel vannak ellátva, mindegyik javítható szerkezettel készül, konstrukciójuk átgondolt és kipróbált, kiterjesztett garancia vonatkozik rájuk, és bízvást, nyugodt lelkiismerettel tudjuk minden vásárlónk figyelmébe ajánlani. És nem utolsó szempontként: az áruk is kedvező.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

 

PRÉMIUM MEGOLDÁSOK ALAPÁRON - Swiss Military by Chrono: Special Edition

Gondolatok svájci órákról

 

PRÉMIUM MEGOLDÁSOKAT KÍNÁL ALAPÁRON új búvármodelljében a svájci családi tulajdonban lévő Swiss Military by Chrono.

 

Legelőbb szögezzük le: ez az óra nem hasonlítható össze gépesített gyártással készülő, alacsony lengésszámmal működő, néhány év után látványosan leromló járatú és pontosságú japán, és más (sajnos akár svájci) gyártású modellekkel; ez az óra mind kinézetében, mind beltartalmában és műszaki megoldásaiban a legújabb fejlesztéseket követi úgy, hogy közben nem köt kompromisszumot semmilyen téren. Épp ezért ezt az órát nyugodtan összevethetjük akár luxusmárkák típusaival is, melyek sokszázezres, akár milliós összegekbe kerülnek.

 

Kezdjük a szerkezettel, amely 28,800-as féllengésével jóval precízebb, pontosabb és megbízhatóbb, mint lassabban járó társai; ez a szerkezet rendszeres karbantartás mellett örök életűnek tekinthető, mi több, még akkor is életre kelthető, ha az ápolását elhanyagolták.

 

Egy órával, ha hosszú távra tervezünk, fontos, hogy mennyire sérülékeny, és mennyire felújítható a tok, a szíj, az üveg. A felújíthatóság pedig alapvetően anyagminőségi – és persze majd szakember – kérdés is.

 

A tok tömör nemesacélból készült, természetesen annak 316L nikkelmentes változatából.

Egy komoly órát elegendő megfogni, megemelni, végigsimítani a tokot, akár becsukott szemmel – érezni fogjuk, mivel van dolgunk. (A minőség nem a márkanévből következik, hanem abból, hogy érezzük-e.)

A SWISS MILITARY BY CHRONO speciális kiadású búvárórája mellbevágóan erős hatást kelt – szálhúzott felületei, élcsiszolásai, ívei, méretei egyértelműen meggyőzőek. És: bármikor tökéletesen felújítható, az esetlegesen keletkező sérülések teljes mértékben eltávolíthatóak.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Hol sérülnek meg leginkább a karórák? Ott, ahol a legjobban szem előtt vannak: az üvegen, és az azt körbevevő üvegrámán.

Ettől azonban most nem kell tartanunk: az üveg hétszer keményebb, mint az acél, és ötször, mint a keményített, edzett minerálkristály – garantáltan nem karcolódik meg. Ez azért is nagy szó, mert így az óra eredendő eleganciája és szépsége nem sérül, elegendő, ha az üveget a rákerült portól, zsírtól megtisztítjuk, és újra eredeti fényében ragyog. És ha az üveg makulátlan, a számlap is élni tud, ami a leolvashatóságot, és a megjelenést egyaránt nagyban befolyásolja.

 

Nemrég még milliós órákon is színezett üvegrámákat alkalmaztak, amelyeken idővel megjelentek a súrlódások során keletkezett nyomok – ez kifejezetten nem volt szép látvány, de együtt kellett élni vele, vagy fizetni a cseréjéért, már amennyiben az adott márka raktározott belőle (ez ma, a divatórák korában, koránt sem természetes: a vásárlók el sem hinnénk, hogy ismert márkák, akár komoly óragyárak százezres óráihoz még egy gumitömítés sem rendelhető!).

 

A SWISS MILITARY BY CHRONO mindkét szempontból kivételesnek tekinthető: az üvegráma kopásálló kerámiából készült, ugyanakkor a gyár kiemelt hangsúlyt fektet az órák gyártása során használt összes alkatrész raktározására, nyilvántartására és szállítására.

 

A nappal, sötétben, szürkületben, természetes vagy mesterséges fényben, szárazon és vízen is kiváló leolvashatóságot biztosító számlap tökéletesen illik egy búvárfazonú órához – azonban most nem csak búvár stílusú óráról van szó, hanem egy valódi, palackos merülésre is alkalmas óráról, amely mindezek ellenére is viselhető, és meglepő, hogy mennyire nem vaskos.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Mindez annak fényében érdekes, hogy az óra oldalán automata héliumszelepet találunk, és specifikációja szerint nem kevesebb, mint 500 méterig tesztelt vízállósággal rendelkezik.

Említsük meg, hogy ez a tok, az illesztések, a tömítések terén semmilyen pontatlanságot nem enged meg, és az előbb már tárgyalt zafírkristály üvegből is extra-vastag és ellenálló változatot igényel.

Ilyen rendkívül erős tokozáshoz természetesen menetzáras korona és hátlap jár, mert csak így biztosítható a szigetelések és a nyomásállóság bármilyen hétköznapi vagy extrém helyzetben való helytállása.

 

A búvárhosszabbítóval szerelt fémszíj szép, erős, és elnyűhetetlen – mint az óra maga.

Minden egyes csatszem tömör acél, akárcsak a tokhoz kapcsolódó végszemek (ezt is nagyon sok nagynevű órán hagyják el, pedig ez a fémszíj stabilitásának alapvető biztosítéka), és tömör acél a csatzár is, amelyen finombeállítót is találunk.

 

Az igazi sportemberek számára lehet érdekes, hogy a fémszíj bármikor lecserélhető egy könnyebb, rugalmasabb, épp ezért nedves tevékenységekhez jobban alkalmazkodó kaucsukszíjhoz – aminek kapcsán meg kell említenünk, hogy a legtöbb márkás órán nem ezt találjuk, hiába is szeretik a gyárak és forgalmazók ezt a kifejezést aggatni változó minőségű és tartósságú gumi- és műanyag szíjaikra.

És mivel ma a sokrétű használhatóság kiemelten fontos, nem feledkezhetünk meg a HIRSCH Performance szíjairól sem, melyek a lehető legkomfortosabb viseletet biztosítják, jóval elegánsabbak, mint a fémszíjak, és közben tökéletesen helytállnak száraz és nedves közegben egyaránt.

 

A Jura déli lábánál, az Aare folyó partján, a legszebb svájci barokk városnak nevezett Solothurnban így képzelnek egy időtlen automata órát, amelynek nem csak megjelenése, de szerkezete és műszaki tartalma is életre szóló.

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Automatic Watches család, 191681
preload

PRÉMIUM MEGOLDÁSOK ALAPÁRON - Swiss Military by Chrono: Special Edition

Elnyűhetetlen, magas minőségű, svájci automata szerkezettel készül a Jura déli lábánál, egy órásiskola évszázada álló épületében működő gyár rendkívül magas nyomás- és vízállóságú, valódi búvárórája, amelyből ettől függetlenül is sugárzik az elegancia, ami valószínűleg a kerámia üvegrámának és a gyönyörű kidolgozásnak is köszönhető. Az órához 5 éves Roger’s Prémium+ Garanciát adunk ajándékba, amely ápolást, járat- és pontossági finomszabályzást, valamint baleseti károkra vonatkozó szervizutalványt tartalmaz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

VERSENYSZELLEM - Davosa Speedline TX Red

Gondolatok svájci órákról

 

Miközben sokan a minél több élethelyzetben használható órákat keresik, mások az igazán átütő modelleket, amelyek csak egy adott stílust képviselnek, de azt őszintén és erőteljesen.

 

A DAVOSA Speedline TX egy pillanatra sem akar öltönyös óra lenni: magabiztosan sportos attitűdje minden porcikájából kiérződik.

 

Míg a legtöbb órakészítő a piros színt csupán nyomokban jeleníti meg a számlapon, esetleg egy vékony varrás formájában a szíjon, a DAVOSA Speedline TX Red széles utat enged ennek a látványos, ugyanakkor, ebben a formában, maszkulin árnyalatnak; a fekete szín vékony sávban való szerepeltetése a számlapon pedig akár finom fricska is lehet a bátortalanoknak.

 

A DAVOSA szívből jövő jókedvvel készítette ezt az óráját, és ha valamit örömmel alkotnak, az láthatóan, és áthatóan jelen is lesz: a kifogástalan műszaki tartalom mellett erős stílust, és rendkívüli árat is kapunk – az óra mellé járó szíjkettős pedig szinte megkoronázza ezt a nagyszerű ajánlatot.

 

A Speedline sorozat a robusztusságról szól, a megkérdőjelezhetetlen minőségről, az erőteljességről, a pontosságról és a vízállóságról; minderről tanúskodik a tömör anyagú, precízen kidolgozott tok, a menetes rögzítések, a mindennapokra felkészített felületkezelések, a megkarcolhatatlan üveg, és nem utolsó sorban a profi, rubinköves óraszerkezet.

 

A csíkos szövetszíj speciális nylon keverékből készül, kényelmes, tartós, erős, szakadásálló, vízálló, mégis könnyű és a bőr számára is kellemes. És mindehhez vegyük még hozzá a szíj könnyű cserélhetőségét, a tokkal egybeépülő megjelenést, és a dögös színösszeállítást.

 

Azonban a DAVOSA azokra is gondolt, akik mégis igény tartanak egy értékesebb, mutatósabb, elegánsabb szíjra, amellyel az óra vehemenciája némileg visszafogható: számukra egy fekete színű, erős, kétrétegű bőrszíjat terveztek, pilóta stílusban, piros varrással – és nem átallják ezt ajándékba adni.

 

A tok fényezetlen, matt felületei szikárságot tükröznek, éppúgy, mint a széles, sebességmérő skálával ellátott üvegráma – utóbbin nem a szokott tahiméter jelzést olvashatjuk, hanem Units per hour feliratot.

A beállítókorona méretes, alul-felül tokvédelemmel, ami a hétköznapi beakadások, súrlódások kiküszöbölésére szolgál.

 

A szerkezet időmérő funkciója dátumkijelzéssel és részidős stopperrel egészül ki; utóbbi egy Speedline esetén kötelező hozomány.

 

Nem minden alkalomra, és nem is mindenki számára készült darab ez, még akkor sem, ha egy bőrszíjjal próbáljuk megszelídíteni – ez azonban nem hátrány, sokkal inkább előny.

 

DAVOSA Karóra, Férfi, Performance család, 157876
preload

VERSENYSZELLEM - Davosa Speedline TX Red

Első pillantásra a piros szín hangsúlyossága tűnik fel, azonban, ha jobban szemügyre vesszük a számlapot, a fekete eltérő árnyalatai is több helyen megjelennek. Műszaki szempontból igazi Davosa órával van dolgunk, amiben minden Forintért valós értéket kapunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

HIT ÉS BÜSZKESÉG - Egy Cover Aureus története

Gondolatok svájci órákról

 

A svájci órakészítés története az elmúlt évszázadban a világtörténelem részévé vált; kialakulása, hányattatásai és fejlődése nemcsak az elkészült értékes darabokon köszön vissza, hanem azon a kitörölhetetlen nimbuszon is, amely ezt a nemes szakmát naggyá tette, és teszi naggyá ma is – még akkor is, még úgy is, hogy sokan az órák finom ketyegését bankjegyszámlálók kattogására cserélték.

 

Mi tesz naggyá egy svájci órát?

 

A hit és az elkötelezettség az iránt, hogy képesnek kell lenni méltó módon folytatni egy büszke korszakot, még akkor is, még úgy is, hogy a szakmát semmibe néző dilettánsok mélybe rántani próbáló érvelései mindent túl akarnak harsogni.

 

A COVER néhány évtizedes története példa arra, hogy nem az számít, hogy ki mennyi idős, és kinek voltak nevezetesebb felmenői, hanem az, hogy ma, és most ki mit tesz le az asztalra.

 

A COVER büszke karóráira, és ápolja az órakészítés hagyományait. Nem valahol messze gyártott óramárka, hanem kicsiny, de valódi manufaktúra, amelynek órakészítői között egy hazánkfia is munkálkodik.

 

De a COVER nem csak órákat készít, hanem ezekkel az órákkal történeteket is mesél.

 

Az Aureus is egy történet: egy birodalom, egy császár, és egy pénzérme története.

Az ókori Rómában nevezték így azt az érmét, amelyet Julius Caesar idején 8 grammnyi aranyból készítettek, és ma szinte felbecsülhetetlen értékűnek tekintenek: egy különleges példány, melyet a Colosseumról mintáztak, 920,000 dollárért kelt el egy aukción.

 

Gondolatok svájci órákról

 

A COVER Aureusának nemességéhez kétség sem férhet: telis-tele van apró finomságokkal, simogató szépséggel, komolysággal, erővel, férfiassággal, nélkülözve minden erőszakosságot és hatalomvágyat.

 

A tok ragyogó formája vezeti a tekintetet, a rövid tokfülek ellensúlyozzák a látványos méretet, a keskeny üvegráma pedig pompásan hatalmassá teszi a számlapot, ezzel emelve a karóra nagyszerű megjelenését.

 

A számlap aprólékosságában kedvel gyönyörködhetünk, akárcsak annak visszatérésében a beállítókoronán és a nyomógombokon. Utóbbiak diszkréten fonódnak a tok köré, szoros kapcsolatot tartva fenn vele; bennünk pedig vágyat ébresztve arra, hogy közelebbről szemügyre vegyük, majd megérintsük, ujjunkkal tapintsunk ki minden látható és rejtve maradt részletet.

 

A kétrétegű borjúbőr szíj vastagsága béleletlensége okán erős és finom egyszerre – és tökéletesen illeszkedik a tokhoz. A szíj két oldalán a barna alaphoz friss ízt adó narancsszínű varrás fut végig – ugyanaz a szín, mint ami a segédszámlapok mutatóin megjelenik. Így ér körbe a gondos tervező alkotó munkája, ahogyan a mutatók térnek vissza minden nap újra ugyanazon pozíciójukba.

 

COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144566
preload

HIT ÉS BÜSZKESÉG - Egy Cover Aureus története

Élcsiszolt, nagyon-nagyon szépen megmunkált tok, pazarul cizellált számlap, vízálló óráktól szokatlan laposság, finom árnyalatú bőrszíj, és a tokkal szinte összefonódó, kétrétegű, erős, valódi bőr óraszíj: így kell komoly órát készíteni! Ha valaki számára a barna és a narancs túlontúl sportos volna, ez a modell készül hagyományosabb színárnyalatokkal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

KISUGÁRZÁS EGY KARÓRÁN KERESZTÜL - Egy Bergstern Active bemutatása

Gondolatok svájci órákról

 

Ha az elegáns órák a finomságról és cizelláltságról szólnak, a sportos modelleknek az erőt és dinamizmust kell sugározniuk – a BERGSTERN tökéletesen tisztában van ezzel, és Active szériájában mutatja be, hogyan képzeli el egy modern férfi karórán keresztüli kisugárzását.

 

Most tegyük félre a férfias, de finomkodó, a sportos, de azért elegánsként is használható, javarészt kétséges stílusú órák irányvonalát, és lássuk be, hogy létezik ugyan négy évszakos gumiabroncs, ami bármikor használható, de eszünkkel azért azzal is tisztában vagyunk, hogy soha nem lesz az igazi.

 

A BERGSTERN mai, friss, és nem kíván megalkudni: a maga árkategóriájában kiváló minőséget kínál, vehemens, eredeti, és rendkívül meggyőző formában prezentálva.

 

Lássuk, miben nyújt mást, többet, mint a hagyományos svájci márkák: legelőbb is fílingben – merész, de túlzásba nem eső színek és formák megálmodásával és pompás formában történő kivitelezésével.

 

A fekete és a sárga nem harcol egymással: a tervező keze nyomán egységes egészet alkotva erősítik egymást.

A fekete és a sárga nem harcol egymással: a tervező keze nyomán egységes egészet alkotva erősítik egymást.

 

A tok mérete sokak csuklóján mutathat jól, és már-már megszokottnak is tekinthetjük – a kidolgozása viszont messze nem átlagos. Az üvegráma lekerekített formája tökéletesen passzol a szálhúzott és gömbölyített oldalakra, amelyeken tökéletesen játszik a fény, ahogy az óra többi részein is.

A férfias erőt és karaktert azonban nem ez adja, hanem a kifejezetten hangsúlyos, bőrszíjat befogó tokfülek, a markáns, díszítetlen, kerek nyomógombok, és a jó fogású, a BERGSTERN svájci hegyeket megidéző logójával egyediesített koronája.

 

A komoly minőségérzet az óra súlyában is egyértelműen megmutatkozik – bizony sok fémszíjas óra jóval-jóval könnyedebb darab, ami az ellenállóképesség hiányosságainak figyelmeztető jele.

 

Kezünkben van hát egy tapintásra, érzetre nem mindennapi óra, nyissuk hát ki a szemünk, és időzzünk el a számlap és a szíj remek részleteinél is.

 

A tok vehemenciáját és férfiasságát a gömbölyített oldalak ellensúlyozzák.

A tok vehemenciáját és férfiasságát a gömbölyített oldalak ellensúlyozzák.

 

A számlapon az egész órákat döntött arab számokkal jelölték, megidézve az autóversenyek száguldó hangjait, az autók zúgó motorjait, a zászlókat táncra perdítő sodró levegőt, a porfelhőbe burkolódzó versenypályát, és a rajongó közönség morajlását.

A szénfekete alapszínbe a sárga hoz igazi izgalmat: a számlapszéli belső skálán a percbeosztást látjuk sárga alapon, igaz, tekintsük ezt inkább a másodpercekre vonatkozónak, hiszen egy autóversenyen nem percek, hanem másodpercek döntenek.

A kontrasztos sárga szín visszatér a stoppermutatókon is: a központin, a 9 óránál elhelyezett percszámlálón, és a 6 óránál leolvasható óraszámlálón; a számlálók beosztásai fehérek, melyek közül kivételt képeznek a 30-as és a 12-es számjegyek – itt ezek is sárga színben tündökölnek.

 

Egy vérbeli, versenyszellemben alkotott kronográfról az átlagsebességmérő sem hiányozhat: a tökéletes arányokkal létrehozott acél üvegrámán olvashatjuk le ezt.

 

Az óra remekbeszabott megjelenésére a háromrétegű borjúbőr óraszíj teszi fel a pontot: a pilótaszíjon végigfutó, szépen kivitelezett sárga varrást mindkét oldalán megcsodálhatjuk, a szíj végén található matt acél tüskezáron pedig ismét üdvözölhetjük a BERGSTERN hegyeket megéneklő logóját.

 

A svájci hegyeket idéző logó a koronában.

A svájci hegyeket idéző logó a koronában.

 

Az óra szívét egy pompás quartz kronográfszerkezet adja, amely tartósságáról, megbízhatóságáról és javíthatóságáról a rendkívül alacsony súrlódású, kicsiny fogyasztású 13 rubinköves felépítés gondoskodik.

 

Az óraüveg az acélnál hétszer, a hagyományos üvegeknél ötször keményebb és ellenállóbb zafírkristály (nem tévesztendő össze a cseles zafír felületkezelésű „zafírüvegekkel”), amely komoly vastagságát a méret és a vízállóság is kívánja.

 

A hátlap menetes rögzítésű, rajta az óra számával, nemes anyagainak és származási helyének jelölésével, középen pedig büszkén magán viselve a márka logóját.

 

Egy sportos óra megalkudás, kompromisszum nélkül – kiviteléhez képest az árát pedig barátinak kell tekintenünk.

 

BERGSTERN Karóra, Férfi, Active család, 164364
preload

Bergstern Active - Kisugárzás egy karórán keresztül

Erős egyéniség, bátor színhasználattal, tökéletesen eltalálva azt a határt, amely elválasztja a komoly órákat a kommersz kicsapongásoktól. A feltörekvő Bergstern a svájci órakészítést az új nemzedék számára is vonzóvá teszi lendületes frissességével.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A MEGTESTESÜLT STÍLUS - Egy Jaguar Special Edition bemutatása

A tokon és a tokfüleken valósággal játszik a fény.

A tokon és a tokfüleken valósággal játszik a fény.

 

7 évvel azelőtt, hogy a világhírű brit autómárkát bejegyezték, egy kis svájci manufaktúra elkészítette első időmérőit, melyeket JAGUAR néven mutatott be.

Nem véletlenül választották ezt a nevet: kiváló minőségük mellett erős karakterükkel is különbözni akartak a megszokott karóráktól, készüljenek azok Svájcban, vagy bárhol a világon.

Egy igazi JAGUAR karóra ma is ennek szellemében kel életre: több, és más akar lenni, le akar nyűgözni, érzelmeket akar kiváltani, és soha nem akar középszerű, megszokott és hagyományos lenni. Egy Jaguar nem stílusos: egy Jaguar maga a megtestesült stílus, amely az időt nem követi, sokkal inkább a jövőt idézi elénk egy-egy formabontó alkotása kapcsán.

Nem szimpla karórák ezek: kinyilatkoztatások, amelyek azt üzenik, hogy a dizájn nem csak a divatmárkáké, mert egy ízig-vérig professzionális svájci óra is lehet lenyűgözően különleges, úgy, hogy közben, ha nem is olcsó, de mégis megfizethetőnek tekinthetjük milliós társai között.

 

A nagyobb méret ellenére a felfekvés tökéletes egy normál csuklón is.

A nagyobb méret ellenére a felfekvés tökéletes egy normál csuklón is.

 

Ma már nem készülhet Jaguar karóra úgy, hogy a tokja és fémszíja ne elsőrangú kidolgozású tömör és nikkelmentes nemesacél volna, amelynek súlya, tartása és minőségérzete magáért beszél; a bőrszíjak is méltóak a nemes fenevadhoz: nem hatszámjegyű értékes bőrből, ellenben olyan pompás borjúbőrből készülnek, hogy annál aligha létezhet finomabb kivitel; a bőr- és gumiszíjakra pedig gyakorta kerül fenomenálisan szép pillangózár, amely nem csak a szemünket kápráztatja el, mert az is vérbeli Jaguar, hanem a szíjunk élettartamát is hatékonyan növeli meg; az órák üvege pedig kizárólag az acélnál hétszer keményebb zafírkristályból készül – mert hisz egy karóra legfőbb vonzereje a számlapja, amit egy nem karcolódó üveg örökké teljes szépségében képes fenntartani.

 

Egy JAGUAR karóra esetében a formabontó és úttörő megoldások oly hétköznapiak, mint egy irodában a reggeli kávé sötétlőn fennkölt illata, amely körbejárja az íróasztalokat, bekúszik az iratok közé, átsiklik a halkan zümmögő számítógépek ventilátorain, majd egybeolvad környezetével, és a hétköznapi munka elengedhetetlen részévé válik.

 

Mi születik akkor, ha egy JAGUAR óra nem csupán egy a kollekcióból, de megálmodói még egy Special Edition jelzővel is ellátják?

Még markánsabb, erőteljesebb, vonzóbb és félelmetesebb lesz – természetesen.

 

Különleges pillangózár, jelzett bőrszíj, egyedi tokmegmunkálás.

Különleges pillangózár, jelzett bőrszíj, egyedi tokmegmunkálás.

 

A JAGUAR Special Edition sorozat tagjainak óratokja igazi mestermű: négy sarkán egy-egy süllyesztett csavarfejjel, oldalain ívkövető bevágásokkal, három óránál egy pontosan ideillő koronával, melynek végében ott lapul a jaguárfej. Az üveget körbevevő ráma hat apró bevágásánál egy-egy apró díszcsavart találunk, melyek a tokfülekben lévőkkel mutatnak rokonságot. A tokfüleken megállapodik, majd útjára indul a fény; a belső széleken keskeny emelkedőt találunk: ezek között pedig a tokkal tökéletes egységet alkotó bőrszíj következik, a tok és a számlap sugárzó erőteljességét modern eleganciával zabolázva meg.

A számlap regényes: 8 órától indul az egyik, félköríves kijelző, hétfőtől vasárnapig sorolva a napokat; 6 óránál a külön tengelyen működő másodperc kapott helyet – mindkettő rozéarany színű keretbe foglalva csábítja a szemet. A rozéarany szín a mutatókon és az indexeken is visszatér – gyönyörűséges harmóniában a barna színű számlappal, tokkal és szíjjal.

A dátumkijelzés sem hagyományos: a kétablakos, jól látható, a műszerfalhatást tovább hangsúlyozó megoldás egy óra alatt nyitja meg kapuit.

A masszív, menetes rögzítésű, domború hátlap nyújtott, lekerekített végű bevágásai túlmutatnak funkcionalitásukon: egyszersmind mutatnak a hátlap közepe, és a külvilág felé.

A nemes bőrszíj a belső felén, az átütő varrás között büszkén viseli magán a JAGUAR emblémáját, a két szíjvég között pedig a pompás, műalkotásnak is beillő pillangózárat.

 

Harmóniában szürkével, kékkel, barnával.

Harmóniában szürkével, kékkel, barnával.

 

Ezzel ugyan az óra végére értünk, és hihetnénk, hogy körbejártuk azt, megismertük minden részletét, de érzékeink arra ösztökélnek, hogy ezt a kalandos és örömteli utazást ne zárjuk le, hanem kezdjük újra: azon keveseknek, akik birtokába jutnak egy ilyen exkluzív darabnak, minden nap lehetőségük nyílhat erre – igaz, csak akkor, ha képesek becsülni és szeretni azt, ami valóban érdemes rá.

 

JAGUAR Karóra, Férfi, Special Edition család, 163454
preload

Jaguar Special Edition

Egy különleges órához különleges díszdoboz is jár, azontúl, hogy a műszaki paraméterekre sem lehetünk panasszal: 6 rubinköves, rendkívül alacsony súrlódású, kifinomult svájci szerkezet működik a tömör nemesacélból készült masszív óratokban. Elérhető még a bőrszíj mellett gumiszíjas változatban is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A VILÁG LEGSZEBB ÉGBOLTJA - Egy COVER Vallerois bemutatása

A svájci határtól mintegy 100 kilométernyire, egy erdőkkel körbefont aprócska települést találunk, egymás mellett sorakozó, sátortetős házakkal, egyszerű, tiszta portákkal, felettük ragyogó kék égbolttal, melyen az elvonuló felhők se nem szürkék, se nem fenyegetően sötétlők, hanem hófehéren gomolygók.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Az itt élők nyugalmát nem csak a tiszta égbolt, a lágyan vonuló felhők, és az erdő magas fái vigyázzák, hanem az a gyönyörű templom is, amelynek harangtornyát mázas csempével burkolták, és égbe szökő csúcsdíszén a vasból formált kereszt felett egy kakas tekint alá a falu lakóira.

A templom mögött hatalmas rét zöldellik, dús lombú fákkal megtűzdelve, melyek távolabb kisebb csoportokat alkotnak, még messzebb pedig hatalmas erdővé terebélyesednek. Mindazok, akik felmerészkednek eme templomtoronyba, egészen biztosan kedvet kapnak ahhoz, hogy a levegőből újra és újra mélyeket szippantsanak, majd túrára induljanak, mert a természet itt valóban ölelő karokkal hívogatja őket.

 

Gondolatok svájci órákról

 

A templom egy várkastély mellett épült, melyet ma turisták is nagy kedvvel látogatnak. A kastélyban hatalmas szobákat, óriási kandallókat, és a történelem falakba vésődött nyomait is felfedezhetjük, már abban az esetben, ha a telefonunk szorosan ránk fonódó csápjait le tudjuk fejteni magunkról.

A XII. században épült várban tömlöcöt is építettek, amely éppúgy szolgált hadifoglyok és engedetlen parasztok, mint vallását meg nem tagadó református hugenották büntetésére, mindaddig legalábbis, míg elveiket fel nem adták, és hitüket fel nem cserélték.

160,000-re becsülik azok számát, akik nem voltak hajlandók áttérni a katolikus hitre, és Genf, Brandenburg vagy Strasbourg felé vándorolva menekültek el a megfélemlítés, erőszak, börtön és üldöztetés elől. Közöttük találjuk azokat a rendkívüli tehetségű kézműveseket, akik majd a svájci óraipart is megteremtik, azt a kézműves iskolát és hagyományt, amely példaértékűvé válik az elkövetkezendő századokban nem csupán Svájc, nem csupán Európa, de az egész világ számára.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Vallerois-le-Bois várától mintegy kétórányi utazásra Solothurn kőfalakkal körbekerített városába érünk. Ez a 130 kilométernyi távolság gyalogszerrel akár két nap alatt megtehető, különösen abban az esetben, ha valaki az életéért és a szabadságáért menekül.

Solothurn, a legszebb svájci barokk város hívogató nyugalma időtlen idők óta változatlan, nem véletlen hát, ha a francia határt átlépve máris otthonra leltek sokan.

A városban találjuk azt az épületet, amely Svájc egyik legelső órásiskolájának adott otthont egy évszázadon át, majd átadta helyét egy olyan családi cégnek, amely az épületet felújította, korszerűsítette, és a hely szellemét megőrizve valódi karórákat készít, kézzel összeszerelve, szívvel-lélekkel, hittel és tisztelettel.

A svájci családi tulajdonban lévő COVER óragyár megfizethető áron kínál kifogástalan minőséget. Elhivatottságukat minden modelljük reprezentálja, akárcsak az az 5 év garancia, amely a karórák között egyedülállónak tekinthető.

A múlt és a tradíciók tisztelete nyomán született meg az a modellcsaládjuk, amelynek ezt a nevet adták: VALLEROIS. Ők így emlékeznek meg azokról, akiknek a lelke most is ott szárnyal Vallerois-le-Bois és Solothurn között; azokról, akiknek hite és szenvedélye a történelem folyását is befolyásolni tudta; belegondolni is szédítő, hogy milyen módon befolyásolta volna az órás mesterség kialakulását, fejlődését, ha Perrelet, Breguet és társai francia földön maradnak, és ott készítik el azokat az órákat, amelyek megteremtik egy olyan ipar alapjait, amely Svájcot méreteitől függetlenül óriássá emelte.

 

Gondolatok svájci órákról

 

A COVER VALLEROIS erezett bőrszíján a történelem minden hányattatása és fájdalma megjelenik, de az a hit is, amely a keserűséget feledtetni tudta, és utat mutatott a jövőbe. A bőrszíj mintázata olyan, akár a mély barázdák egy emberi arcon, olyan, mint számtalan viszontagság, amely mégis egységes egésszé áll össze, és tartja, összefogja az időt követni képes karórát.

 

A szíj háromrétegű, rembordált, valódi bőrből készült, ívelt béléssel, színazonos varrással, és tüskezárral. A gyár mind a fekete színű, mind a csontszínű számlaphoz feketét álmodott meg, de ha a fantáziánk szárnyalásának engedünk, szürke, vagy fehér varrásút is kipróbálhatunk, a barna különböző árnyalataival pedig merőben más hangulatokat is megteremthetünk; így lépve ki az órákat csupán használó órakedvelők közül az órákat továbbgondoló és megújító órarajongók közé.

 

Az óratok nyújtott formája határozottságot hoz, mely súlyával, minőségével, szép és átgondolt arányaival, az éleken polírozott felületeivel egyértelmű jelét adja nemes származásának.

Az egyszerű, ám céltudatos vonalvezetésű számlap tökéletes leolvashatósággal bír. Egy ilyen szellemiségű darabnál nem lehet szó bizonytalanságról; erről tesz tanúbizonyságot a három mutató, a perc- és órajelző indexek; erről mesél a negyedeknél minden megkettőzött vonal, és a márka logójára emlékeztető négyzetforma a másodpercmutató végén.

 

Az óra tartósságáról egy kiváló minőségű kronográf óraszerkezet gondoskodik, melyet egy precízen kidolgozott tok védelmez a külvilágból érkező behatásokkal szemben; a maradandó szépségért pedig a tökéletesen karcálló zafírkristály óraüveg felel.

 

A COVER VALLEROIS a történelem egy fontos pillanatát idézi meg számunkra, olyan tisztasággal és egyszerűséggel, amely előtt fejet kell hajtanunk; mert mind hétköznapi emberek vagyunk, de időről időre akadnak közöttünk olyanok, akik nem törődnek bele a sorsukba, és szilárd akaratukkal megakasztják annak kerekét. Így fordul át a sors emberi vágyakból táplálkozó, minden akadályt legyűrni képes akarattá.

 

A svájci határtól mintegy 100 kilométernyire, egy erdőkkel körbefont aprócska települést találunk, melynek 1200 hektárnyi területén 260 ember él és gazdálkodik, óvón vigyázva római kori örökségére, a francia forradalom idején majdnem elpusztult várára, kastélyára és templomára, melynek harangtornyára felnézve egy kakast látnak, felette pedig a világ legszebb égboltját; boldog az a nép, amely örömét leli saját csillagaiban.

 

A COVER VALLEROIS róluk mesél.

 

COVER Karóra, Férfi, Classic család, 144530
preload

Cover Vallerois White

Klasszikus stílusú modell a legklasszikusabb színösszeállítással: a fekete és a fehér örök eleganciája tökéletesen illeszkedik a Vallerois történelmi ihletettségéhez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Classic család, 144529
preload

Cover Vallerois Black

Elsőrangú, luxusórákban is használatos óraszerkezettel készül a Vallerois kronográf változata. A fekete számlap fekete bőrszíjjal párosítva egységes, komoly, megragadó hangulatot közvetít.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Classic család, 144531

Cover Vallerois Gold

A színezett tokos változat az arany szín újra és újra felfelé ívelő népszerűségét hirdeti; egy klasszikus kronográfhoz hibátlan párosítás. A fehér számlap az arany színű indexekkel és mutatókkal, az arany színű tokban új értelmet nyer.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

NEMES RAGADOZÓ - Egy Jaguar Acamar bemutatása

„Sas vagy Te, jaguár vagy...!” – több, mint félezer évvel ezelőtt az aztékok ezekkel a szavakkal emelték magasba újszületett fiaikat. A hódító aztékok számára a sasmadár különös jelentőséggel bírt, hiszen népük legendája szerint 1323-ban egy látomás során kaktuszon ülő sast láttak, amely egy kígyót marcangolt; épp emiatt telepedtek le a mexikói felföldön.

Ugyanakkor a jaguár ügyessége, gyorsasága és kíméletlensége megtestesítette mindazt, ami egy azték harcost erőssé, hódítóvá, és legyőzhetetlenné tett.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Az 1938-ban alapított svájci márka semmilyen rokonságban nem áll az azonos nevű, egyébiránt 7 évvel később bejegyeztetett autógyárral – a legnagyobb és legerősebb macskaféléhez, a gyors és kíméletlen ragadozóhoz, amely akár egy krokodillal is könnyűszerrel elbánik, már annál inkább.

 

Egy JAGUAR karóra napjainkban kizárólag karcálló üveggel, nemes acélból készült tokkal, tömör acélszíjjal, vagy remekbeszabott bőrszíjjal készülhet, és a tulajdonosának hála ugyanabban a svájci gyárban kerül megtervezésre majd összeszerelésre, ahol a JAGUAR mellett az abszolút luxuskategóriába tartozó Perrelet remekműveinek másodpercmutatója is először kel életre. Nem akármilyen környezet ez, amely inspiráló volna bármely óramárka számára.

 

Egy JAGUAR karóra azonban nem azért JAGUAR, mert az Újvilág helyett Svájc északi, Jura közeli részéről, a Bázeltől délre fekvő Herbetswil-ből származik, hanem azért, mert minden porcikájában olyan, mint a nemes fenevad: lenyűgöző, páratlan és csodálatra méltó.

Egy JAGUAR karóra árkategóriájában alig hasonlítható bármi máshoz: erőteljes stílusa azonnal megszólítja az arra fogékonyakat, ugyanannyira, amennyire el is riasztja a klasszikus hagyományok kedvelőit. Legyen szó akár egy egyszerű hétköznapi darabról, egy JAGUAR ott is kimutatja éles fogainak erejét.

 

A JAGUAR ACAMAR nevét az Eridánusz csillagkép kékesfehér színű, 900,000 km/órás sebességgel forgó, 160 fényévnyi távolságra lévő legfényesebb csillagáról kölcsönözte, amely mindössze néhány százmillió éves, felszíni hőmérséklete pedig meghaladja a 14.000 °C-ot.

Az ACAMAR a márka elegáns vonalát testesíti meg, de messze nem klasszikus egyszerűséggel fogalmazva meg az eleganciát.

 

A most bemutatott darab 42.5 mm-es tokmérete látványos, de mégsem hivalkodó, amit a tok lapossága is lehetővé tesz, és az, ahogyan a számlap kiragyog belőle: nem feltűnően, mégis rendkívül meggyőző erővel.

A szemet, lelket gyönyörködtető aprólékossággal kidolgozott, strukturált számlap építettsége lenyűgöző, annak minden részletével együtt: a dátumablak, a 6 óránál elhelyezett kismásodperc, az indexek, melyek közül minden harmadik római számjegyként jelenik meg, megannyi felfedezni való, csodaszép, testet öltött gondolat.

A számlap megszámlálhatatlan apró redőjén szökken, bukdácsol, iramlik és lépked a fény, sietve, vagy lassan indulva útjára, akképp, ahogyan lélegzetet veszünk, akképp, ahogyan kezünkbe fogjuk, szemünkhöz emeljük óránkat, úgy, ahogy éljük az életünket, ahogy szívverésünk diktálja azt.

 

Az óratok kialakítása is beszédes: a laposságot már említettük, azonban ez nem akadályozza meg az ACAMART, hogy erős és karakteres benyomást keltsen: a tokméret, a széles bőrszíj, és legfőképp az azt befogó tokfülek markáns ívei tiszteletet követelnek.

A beállítókorona élményszámba menően különleges: a görög építészet dór oszloprendjeinek mintájára hosszanti irányban kialakított, élben illeszkedő vájat, kannelúra díszíti, amit a végén finom körvonalak követnek, mint rácsavarodó kötelek. A korona oszlopfője ugyan elmarad, helyette viszont egy vésett jaguárfejet kapunk, mely kitapinthatóan uralkodik szatinírozott bölcsőjében.

 

A tok megmunkálási igényessége a hátlapon is észlelhető: az alkotó nem is rajzolhatott volna szabályosabbat, amit a tervezőnek kötelessége volt csavarokkal rögzítenie, hogy ez a szabályosság fennmaradjon. A polírozott felületeken a fontosabb paraméterek olvashatóak, ezeket homokfújt középrész vált fel, a JAGUAR nevének kiírásával, felette a ragadozó fejének emblémájával, alul pedig az óra cikkszámával. Mindezt a hátlap négy sarkában rögzítőcsavarok kereteznek.

 

Az óraszíj nemes, finom kivitelű, szintetikus anyagoktól mentes, hosszában kék színnel varrva végig, amely leginkább az alsó rész irányából szembetűnő. A szíjvégen nem hagyományos tüskezárat kapunk, hanem egy pompásan kidolgozott pillangócsatot, amiben ugyanaz a szépség, részletgazdagság, figyelem és életigenlés jelenik meg, mint az óra egészében.

 

Minden apró szépség, minden hajlat és ív, amint megcsillan rajta a fény, azt erősíti, hirdeti és nyilatkoztatja ki, amit úgy neveznek: stílus.

 

JAGUAR Karóra, Férfi, Acamar család, 188229
preload

Nemes ragadozó

A mélykék színű, aprólékosan kidolgozott számlap alatt egy klasszis svájci szerkezetet találunk. A kifinomult, alacsony súrlódású, műanyagalkatrészt nem tartalmazó, szerelhető óraműben 5 rubinkövet helyeztek el. Egy gombelemmel lapossága ellenére is bő három évig működni tudó elektronika az elemfeszültség csökkenése esetén előre jelzi a csere esedékességét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A KÉK TITOKZATOSSÁGA - Bergstern Harmony

Minden óragyártóban él az ösztön, hogy valami újat, valami igazán átütőt alkosson – azonban a megszokott, jól bevált keretektől csak kevesen mernek igazán eltérni.

Természetesen ez nem csak elhatározás kérdése: az új formai ötletek megvalósításához legelőbb ügyes, jó érzékű, órákkal kelő és fekvő, elhivatott tervezőkre is szükség van – csupán mások másolásából nem lehet megújulni.

 

A BERGSTERN órái nem csak egyek a Svájcban készülő órák közül, hanem olyan érzékeny produktumok, amelyek gyártásán túl, pontosabban előtt, tervezésük is teljes egészében svájci műhelyekben készül; ezért is van az, hogy szívünket jobban megszólítják, mint sok nagy márka, akik fő célcsoportjuknak a kínai piacokat tekintik.

 

Célkeresztünkben most egy BERGSTERN Harmony modell látható, amely a márka legszebb erényeit sorakoztatja elénk: stílust és egyediséget, amely egy pillanatra sem válik önkényessé, izgalmas megoldásokat, amelyek hivalkodástól mentesek, és olyan vonzó megjelenést, amelynek nehéz ellenállnunk; de hisz miért is akarnánk!

 

A BERGSTERN stílusszíne a kék, és ezt egy ezüst színű számlap esetén is képesek megnyerő formában hangsúlyozni: a szálhúzott acélra emlékeztető számlap íve, és mindhárom segédszámlapja kék, pontosabb mélykék színben tárul elénk, hatásos bizonyságot szolgáltatva arra vonatkozóan, hogy ez a két eltérő szín mennyire erős barátságba képes kerülni, ha jól helyezzük el őket.

 

Az órajelző indexek nyílhegyként mutatnak a hangsúlyos segédszámlapokra, mintha azt üzennék nekünk, hogy a főszerep bizony az övék.

A kétablakos dátumkomplikáció uralja a számlapot, és szinte alig vesszük észre, hogy az óra- és percmutató is önálló műalkotás.

Ahogy az óra egésze az: nem az óra megvásárlása, hanem a vele töltött idő tesz majd igazán boldoggá; annak megtapasztalása, hogy a tokra, szíjra, számlapra vetülő eltérő erősségű és élénkségű fények miként visznek egyre közelebb ennek a páratlan órának a megismeréséhez.

 

Mert a titkok nem azért titkok, hogy soha ne derüljön rájuk fény, hanem hogy képesek leszünk e időt és türelmet áldozni a felfedezésükre.

 

Van az az óra, amiért érdemes mindezt megtennünk.

 

BERGSTERN Karóra, Férfi, Harmony család, 173654
preload

A kék titokzatossága

A számlap meghatározó műszaki karakterét a kronográf mellett a két naptártárcsát magában foglaló dátumkijelző adja; izgalmas és szép komplikáció, amelyet már Keleten is másolnak, ám kevés sikerrel. A szerkezet elsőrangú: hosszú évtizedekre számolhatunk vele; a stopper rész pedig a hagyományos mérésen túl részidő funkcióval is bír. Azonban mindez eltörpül amellett, ahogyan ez az óra megjelenni képes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

TÁRS A HÉTKÖZNAPOKBAN - Swiss Military by Chrono Classic

A klasszikus értelemben vett svájci óragyártás egyik alapköve, hogy megbízható, minőségi órák készüljenek, amelyek felépítése évek, évtizedek múltán is lehetővé teszi javíthatóságukat és felújíthatóságukat.

A nemesacél használatával a tokok és a szíjak tartósságát már csak az anyagmegmunkálás és a tömörség határozza meg; a szerkezetek terén pedig az olcsó műanyagalkatrészekkel szemben a szerelhető konstrukciók alkalmazása jelenti a minőségi kidolgozás alapjait.

Sajnos, ma már ezeknek az elveknek nem minden svájci gyártású óra felel meg; és pont a legtöbbet reklámozott, legismertebb márkák között találni szakmai szempontból erősen kifogásolható darabokat.

 

A SWISS MILITARY BY CHRONO nem luxusórákat gyárt, de amit kiadnak a kezükből, méltón viseli magán a Swiss Made feliratot.

 

A most bemutatásra kerülő darab árkategóriájában már svájci gyártású mivolta és fémszíjas kivitele miatt is figyelemre méltó, de ennél jóval többet kínál.

Minden karóra első számú minőségjelzője az anyag: a 316L, nikkelmentes acél ez esetben tömör, nem lemezes kivitelű – azonban még ez sem garantálja azt, hogy tökéletesen komfortos legyen. Az viszont, hogy a fémszíj minden egyes csatszeme lekerekített, már annál inkább. (Megjegyzendő, hogy egy ilyen kivitelű fémszíj már önmagában komoly, több tízezres értéket képvisel.)

 

Egy karóra szépségét az üveg rendkívüli mértékben befolyásolja; egy karcos, sérült üvegű karóra olyan, akár egy kopott cipő – lehet jó, meleg, erős, kényelmes, de az eleganciája odavan. A sok karcállónak mondott üveg (minerál, hardlex, edzett, és a legújabb divat szerinti zafír felületkezelésű üvegek) között csak és kizárólag az acélnál hétszer ellenállóbb zafírkristály képes bizosítani azt, hogy az óránk üvege sérülésmentes maradjon, és ezáltal a számlap fénye, szépsége, és az óra ebből kifolyólag meglévő eleganciája örök időkig fennmaradhasson.

 

Szakmai tapasztalataink szerint egy mindennapos viseletre szánt karóra még a legnagyobb körültekintés mellett is sok terhelésnek és külső behatásnak lesz kitéve, még a vizet kerülő használat is jár nedvességgel, a kézmosás, az eső, vagy az izzadtságból kifolyólag. Ékes bizonyítéka annak, hogy átgondolt kontrukcióval van dolgunk, hogy a beállítókorona mindkét oldaláról védelmet kapott. Szemmel ugyan nem látható, de annál fontosabb, hogy ez a védett korona dupla tömítéssel is el van látva. A hátlap és a tok találkozásánál egy kifejezetten drága megoldást alkalmaztak: a tömítés itt nem az előbbi peremére került, hanem a tokba, egy kifejezetten erre a célra kialakított vájatba. Ebből kifolyólag természetes, hogy az egyébként egyáltalán nem vaskos tok hátlapja nem egyszerű pattintós, hanem menetes rögzítésű.

Félreértés ne essék: nem búvárórával van dolgunk, csupán egy igényes, és drágább megoldásokat alkalmazó konstrukcióval, amely a hétköznapi terhelések számára is tökéletesen megfelelő órát eredményez.

 

Zárásképpen említsük meg az óraszerkezetet is, amely ugyan egy belépő szintű típus, azonban szerelhetőség szempontjából tökéletes és tartós.

 

Természetesen minden óra működését nagy mértékben befolyásolja a használati mód, és bármennyire hihetetlenül hangzik, az is, hogy az óránkat mennyire szeretjük, tiszteljük, és képesek vagyunk e megbecsülni.

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144068

Tömör nemesacél

A fekete számlapos változat fluoreszkáló mutatókkal készül, melyeket kiegészítenek az egész órák számjegyeinél elhelyezett apró pontok, melyek ugyancsak gyűjtik magukba a fényt. A fémszíjasok között ez az egyik legnépszerűbb színváltozat, amely ugyanakkor egy bőrszíjjal kiegészítve is kiválóan mutat. A fémszíj kialakítása ezt a módosítást lehetővé is teszi.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144069

Klasszikus megjelenés

A szürke, ezüst és acélt megidéző számlapok között ma már üdítően hat egy klasszikus hófehér számlap, jól látható, fekete színű, arab számjegyekkel. A fémszíjjal együtt egy világos, homogén hatást kapunk, de a számlap jóvoltából mégsem hűvös és hideg érzettel. A bőrszíj opció ebben az esetben is nyitott lehetőség az óra tulajdonosai számára.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144070

Fiataloknak dedikáva

A hagyományos fehér és fekete mellett a kék számlapos modell a fiatalokat célozza, illetve mindazokat, akik szívükben és érzéseikben ifjak. Mindegyik modellt, de ezt különösen érdemes kézbevenni, felpróbálni, hiszen a számlap különböző fényviszonyok között más és más arcát mutatja meg nekünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

EGY KLASSZIKUS DIZÁJN MEGÚJULÁSA

A nemrég felújított modell mind külsejében, mind beltartalmában korszerűsödött: a tok mérete megnőtt és szebb csiszolást kapott, a forgatható, számlálóként is használható üvegráma látványosabb, és jóval áttekinthetőbb, ami a számlapra ugyancsak igaz. A jobb leolvashatóság a méretnek, és vonalkás számlapbeosztásnak egyaránt köszönhető, ami szükséges is, hiszen óránk nem csupán stopper és dátum funkciókkal bír, de a 9 óránál lévő segédszámlapon az aktuális nap neve is megtalálható.

 

Az óra nagy, 45 mm-es átmérője ellenére sem túlzó, és kifejezetten jól fekszik fel a csuklón – ezt a tokfülek remek ívei is elősegítik.

A háromrészes tok megtervezése során igyekeztek némileg eltüntetni a vaskosságot, de nem adva fel a hátlap menetes rögzítését.

A mutatók fluoreszkáló réteggel bevontak, ami nem csak sötétben, de nappali fényviszonyok között is hasznos.

A letisztult, sallangmentes számlap ugyan klasszikus egyszerűségével is képes hódítani, de az arra érzékeny szemek találnak gyönyörködni valót benne: az indexek a középpont irányába keskenyednek, a segédszámlapok belső részei finom mintázatot kaptak, és mutatóik sem szimplán egyenesek, hanem apró kardokat formáznak.

A pompás, stílusos fémszíj tömör nemesacélból, öt elemből épülő csatszemekből, és erős csatzárból áll össze – minimális törődés és ápolás mellett elnyűhetetlen lesz.

A SWISS MILITARY BY CHRONO logójában található piros színű svájci kereszt ebben a modellben sem marad viszonzatlan: a stopper központi másodpercmutatójában köszön vissza.

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 160141

Egy klasszikus dizájn megújulása

Élcsiszolt tok, tömör nemesacél szíj, új fejlesztésű, szerelhető óraszerkezet egy kiváló ár/érték arányú modellben. A SWISS MILITARY BY CHRONO stabil gyártói hátteret, extra garanciát, hosszú ideig tartó alkatrészellátást, és egyre szépülő modelleket kínál. A remek csomagolás akár ráadásnak is tekinthető, valójában azonban a részletekre fordított szakmai és érzelmi figyelmesség.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
SWISS MILITARY BY CHRONO Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 160143

Egy klasszikus dizájn megújulása

Az izgalmas fémszíjas változat mellett egy még kedvezőbb árú, ám stílusában cseppet sem elvetendő bőrszíjas kivitel is napvilágot látott ebből a klasszis sorozatból. A márka védjegyszerű piros színe egy dupla varrás formájában a szíj teljes hosszában, mindkét oldalon megjelenik. Nem lebecsülendő a szíj minősége, fogása, valódi bőr illata sem; bizony sok drágább márkánál hiányolhatjuk ezt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 160142

Egy klasszikus dizájn megújulása

A fekete (és ezüst) szín egyedurakodása egyre inkább megdőlni látszik: a kék egyre nagyobn teret követel magának - különösen a sportos, dinamikus modellek között; ez a típus pedig kifejezetten ezek közé tartozik. A farmerkék szín világosabb, hangulatosabb, fiatalosabb, és barátságosabb is. A fémszíj természetesen ehhez idomul: a középső elemek polírozott acélra változnak. Minden egyéb változatlan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

KAPCSOLAT TEST ÉS FEJ KÖZÖTT

Fekete és fehér: hosszú időn át ez a két szín határozta meg a karórák számlapjait. És hiába gyorsult fel a világ körülöttünk, hiába jelentek meg a csupán ingerekre hatni akaró termékeikkel a divatmárkák, lobogójukon hirdetve a stílust, de valójában pont a stílustól távolodva el egyre jobban, a fekete és a fehér színek hangsúlyossága alig változott.

 

Azonban van egy szín, amely mégis utat talált az óraszámlapok megálmodóinak szívéhez, és persze az órakedvelőkéhez is; és ezt azért is állíthatjuk bizonyossággal, mert a prémium márkák is egyre inkább behódolnak neki. Ez a szín pedig a kék.

 

Úgy tartják, a sötétkék szín bölcsességet és szaktudást jelöl; az őszinteség és önkifejezés szinonimája; „a kék lelki nyugtatószer, mely képes behatolni a lélekbe”, és így „képes kapcsolatot teremteni a test és a fej között” – megannyi gondolat, amely a legértékesebb karórákra is igaz, de nem feltétlenül a legdrágábbakra.

 

Gondolatok svájci órákról

 

Az elegáns svájci órák megfizethető oldalát a lehető legszebben reprezentáló Claude Bernard friss, élettel és fantáziával teli kollekciójában a kék egyre több árnyalata jelenik meg, hol hangsúlyosan, hol visszahúzódón, a háttérben maradva, finoman kirajzolódva, mint a felhők közül lassan előbújó nap sugarai; annyi közös vonással bennük, hogy a szépségük megragadó, és annyi eltéréssel, hogy egyikük elérhetetlen, másikuk egészen magunkévá tehető.

 

A Claude Bernard finom ízléssel játszik a színekkel: az ezüst színű keretbe foglalt fehér számlapközép engedi érvényesülni a főszereplővé avanzsálódott kékített óra- és percmutatót, és a felettük úszó másodpercmutatót; előbbiek karakteres, kardot formáló alakjukkal, utóbbi finom légiességével, és közel folyamatos úszásával kelt figyelmet.

 

A gyönyörűen rajzolt, pompásan eltalált arányokkal bíró római számjegyek ugyancsak kék színűek – tudvalevőn nincs is szebb, mint a római számjegy egy óra számlapján.

 

A kék szín varázsán túl a szerkezet részleteinek számlap felőli impozáns megjelenítése sem mindennapi: nem egy megszokott Open heart áttörést láthatunk, hanem egy annál jóval látványosabb megoldást, amely mégis képes megőrizni az óra eredeti funkcióját: a pontos idő megfelelő leolvashatóságát, ami bizony a Skeleton változatoknál gyakorta sérül.

 

Nem ejtettünk még szót a beállítókoronáról, amely nem a szokott helyen, hanem átellenben, a bal oldalon, 9 óránál kapott helyet. Szép és figyelmes megoldás ez mind az egyediséget keresők számára, mind a korona sérüléseinek elkerülése végett, ami végső soron a stabil működést is szolgálja.

 

A kézzel polírozott, nikkelmentes acélból készült tokon szépségesen játszik a fény, alkalmat adva arra, hogy a tok éleiben és arányaiban gyönyörködhessünk; nincs itt semmi turpisság, nem a hatásvadászatról szól ez, egy szépen, odafigyeléssel, igényesen kidolgozott óra ilyen; de azon ne csodálkozzunk, hogy a nagymenő márkák közel sem tudnak ilyen szívhez szólóak lenni.

 

A Claude Bernard még nem nagymenő, épp ezért tud olyat, amit a sportversenyek szponzorai már elfelejtettek: az órakészítésben nem a tömeggyártás és a hatalmas reklámok a legfontosabbak, hanem az a büszkeség, ami akkor születik, ha egy újabb remekbe szabott darab a tervezőasztalról szárnyra kél, hogy egy órás keze életet adjon számára, abban a pillanatban, amint minden apró alkatrész összeáll, a kerekek egymáshoz kapcsolódnak, és a billegő és a hajszálrugó útjára indul, percenként félezerszer mozdulva meg készítői, és majdan viselője soha el nem múló örömére.

 

Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 163577
preload

Kapcsolat test és fej között

26 rubinköves, óránként 28,800 féllengést végző, minden porcikájában nemes, időtálló, megfelelő karbantartás mellett életre szóló mechanikus automata szerkezet működteti a Claude Bernard egyik legizgalmasabb karóra remekét. Az óramű tekinthető alapkategóriásnak, de nem a távol-keleti, vagy az agyonreklámozott, „forradalmian új” svájci szerkezetekkel szemben, amelyek valójában az egyszerűsítést és gépesítést próbálják elkendőzni marketingjükkel. A bizonyossághoz, hogy nem átlagos szerkezettel van dolgunk, elegendő alaposan szemügyre venni a szerkezetet, és annak felépítését, a csapágylemezek, kerekek, és csavarok kidolgozását, és egyértelmű lesz, még a laikusok számára is, hogy miért is Claude Bernard egy Claude Bernard.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

NINCS TITOK

Megkapó érzés látni egy karórát, amely tisztán, valósággal pőrén, hivalkodástól, túlzástól, erőlködéstől mentesen képes mutatni azt az időt, amely ugyanannyira végtelen, mint amennyire véges és korlátozott számunkra.

 

Mivel töltjük az időnket? Kivel osztjuk meg a napjainkat? Kivel éljük az életünket? Mire szánunk időt, és mitől vesszük el azt? Ezek a kérdések azok, amelyekre képesek vagyunk gyorsan, ám felületesen felelni, de ahogyan gördül az időnk, úgy döbbenünk rá, hogy ez mennyire fontos; talán nincs is fontosabb.

 

Meg kell látnunk a szépséget, a részleteket, a felszín alatt megbújó finom, apró, leheletnyi töredékeket, az igazi, belülről jövő szépséget, amely egy karóra esetén sokkal pontosabb minőséghatározó, mint a hömpölygő színek, az óriásméretek, vagy az eltérő stílusok disszonáns harmóniátlansága.

 

Mert ebben a tobzódó, villódzó, egyre erősebb és durvább ingerekkel operáló, egyre távolibb és művibb világban a tiszta szépség már nem elég, hiszen az egyszerűség unalmas, a tisztaság lebecsülendő, a becsületesség megvetendő és kacagtató.

 

De minden érzelmi, természeti, és társadalmi vihart egy napon fel fog váltani a szélcsend és a nyugalom; és az érkező szellő már nem borzol hajat és kedélyeket, hanem simogat, megnyugtat, felfrissít, és új élettel tölti meg a földet, az eget, és az embert.

 

Csukjuk be a szemünk, és képzeljük el, amint ez a szellő minket is körbejár, finom illatot hoz, és ahogy lassan kinyitjuk a szemünk, és a csuklónkra pillantunk, ezt az eleven csodát látjuk rajta: a Claude Bernard egyik legegyszerűbb, legszebb, és mégis, legfelkavaróbb karóráját.

 

Nincs benne titok, de minden vonala és porcikája ihletett. Klasszikus, de nem maradi; gyönyörű, de nem hivalkodó; egyszerű, de a lényeget, az igazán fontosat kérlelhetetlenül megmutatja: az időt, és annak sebes múlását, melyet néha mégis mindennél lassabbnak érzünk.

Nincs rajta dátumablak, és nincs rajta másodpercmutató. Nem vaskos, nem hatalmas, nem bonyolult, nem szikrázó, ám mégsem mindennapi.

Egy óra, egy egyszerű, lényegre törő időmérő, amely úgy ejt rabul, úgy ébreszt vágyat, hogy észre sem vesszük, de lassan, és biztosan, egészen beleszeretünk.

 

Miből ered ez a páratlan vonzerő?

 

Az egyenes, tökéletesen megrajzolt vonalakból, az azokra rímelő mutatókból, és a keskeny, letört tokfülekből, a homogén számlapokból, és a hétköznapi, mégis különleges számlapszínekből. És abból a nyugalomból, ami árad felénk; akkor is, és úgy is, ha nem véljük felfedezni a tokok pompás kézi csiszolását és laposságát, a bőrszíjak valódi bőrillatát. Azok, akik mégis ráéreznek minderre, talán az órásmestert is látni vélik, aki nagyítóval a szemén, szerszámokkal borított asztalára hajolva ad életet egy-egy ilyen remekműnek.

 

Claude Bernard Karóra, Férfi, Slim Line család, 167163

Az igazi klasszikus

A római számok, valamint a fekete mutatók határozott megjelenése a számlapon egyenességet és nyíltságot tükröz. Ez a modell a karakteres, viszont mégis tiszta megjelenése miatt tökéletes rendezettséget nyújt; viszont nem csak emiatt érdemes választanunk: kézzel csiszolt tokja, karcálló zafírüvege és valódi borjúbőr szíja mind egy hosszú távú döntés alátámasztói.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Slim Line család, 167160

Tökéletes tisztaság

A letisztultság egyszerű, mégis ritkaság. A számlap jelzései és a mutatók zavaró tényezők nélkül biztosítják az összhangot; a barna bőrszíj melegséget ad. A tok kézi csiszolással készült, és egyedi sorszámmal ellátott, emiatt nem létezhet még egy pontosan ugyanolyan modell, mint amelyet mi választottunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Slim Line család, 167164
preload

Kék, amely elegáns

Különleges elegancia árad ebből a metálkék színben pompázó modellből. Egyedi harmónia érezhető a számlap és a szíj végtelen kékségéből. Egy ilyen karóra birtokában nem csak tisztaságot és nyugalmat kapunk, hanem egyediséget is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Slim Line család, 167166

Hogyan lehet az egyszerű fekete mégis sokatmondó?

Ha egy komolyságot és igazi eleganciát tükröző karórára vágyunk, akkor a szénfekete számlappal rendelkező változatot kell választanunk. A nemesacél tok színe szépen visszaköszön a számlap indexein és a mutatókon, melyek a fekete számlapon nagy kontrasztot mutatnak, ezáltal az idő könnyen leolvashatóvá válik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A LEGFONTOSABB ÉS LEGMEGHATÁROZÓBB DOLGOK MINDIG EGY IGAZ ÉRZÉSBŐL SZÜLETNEK

A DAVOSA története egy gyermek rajongásával vette kezdetét.

 

Paul Haslert már gyermekként lenyűgözték az órák, különösképpen az óraszerkezetek, az apró alkatrészek, a működési mechanizmusok, és persze a hangok: egy mechanikus óra ketyegése ma is sokunk számára ad szívmelengető érzést.

 

Paul érdeklődése az órák iránt nem volt véletlen: édesapja maga is órakészítő volt, napjai zsebórák

ezüsttokjainak kézzel történő elkészítésével telt. Hogy munkáját nem csak pénzkeresetnek tekintette, hanem igazi odaadással és szenvedéllyel végezte, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mind a hat fia kitanulta az órakészítést, és felnőttként ennek a szakmának szentelte életét.

 

Paul előbb egy saját céget alapított, és közismert óramárkák megrendeléseit teljesítette. A kis magáncég olyan minőségben és elkötelezettséggel dolgozott, hogy a 30-as évek válságát sem érezte meg, és egy évtized múltán egyik testvérével közös vállalatot hívtak életre, amely már saját fejlesztésű szerkezeteket és órákat is készített.

 

Gondolatok svájci órákról

 

A DAVOSA ma ugyanazt az elhivatottságot, szakmaszeretetet, odaadást testesíti meg, mint amit alapítója is képviselt.

A DAVOSA nem kevesek számára elérhető luxustermékek gyártását helyezi előtérbe, hanem az órák iránti szeretetét hangsúlyozza – legyen szó egy hétköznapi, három mutatós quartz óráról, egy kronográfról, egy automatáról, vagy egy valódi búváróráról.

A DAVOSA órákban egy valami közös: mindegyik, kivétel nélkül bír olyan tulajdonsággal, amely kivételessé, különlegességé és szerethetővé teszi.

 

Gyökerei folytán a klasszikus automata órák a DAVOSA kollekciójának központi elemei.

A vonalvezetés, az arab számok megjelenítése, a tökéletes leolvashatóság, a hajszálpontos beosztások, és a remekbeszabott formájú mutatók visszaröpítenek bennünket egy olyan korba, amikor egy mechanikus szerkezetű svájci óra igazi értéket képviselt, tulajdonosát büszkeséggel töltötte el, és nem csupán azért pillantott rá, hogy az időről tájékozódjon.

Az idők változnak, de egy valami biztosan nem: egy ilyen karóra ma is érték, ma is büszkeséget ad, és ugyanolyan örömmel tekintünk rá, mint ahogy nagyapáink tekintettek a sajátjukra.

 

DAVOSA Karóra, Férfi, Executive család, 150972
preload

Luxuskivitel, de nem luxusáron

Gyönyörű, fehérrel varrott, sötétbarna bőrszíj, pompás, kékített mutatók és indexek, és nagyon szépen megformált, gömbölyített óratok. A hátlap természetesen üveg, így zavartalanul látható a beépített automata szerkezet. És ez adja az óránk valódi különlegességét: a 26 rubinköves kaliber nem az alapkiépítésű változat, hiszen jobb és drágább ütésbiztosítással, billegővel és hajszálrugóval készítik, amihez aprólékosabb beállítások és szabályzások is társulnak. De mindezen felül a szerkezet ragyogó kimunkáltságot is kapott: a rotor, a csapágylemezek, a csavarok is meseszépen kidolgozottak. Ez nem egy átlagos svájci automata óra – ez már egészen más világ.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
DAVOSA Karóra, Férfi, Executive család, 150907
preload

A visszafogott óriás

Hatalmas, 44 mm átmérőjű tokba helyezték el az ETA bevált dátum- és naptárkijelzéssel bíró, alapkiépítésű automata szerkezetét. A méretet visszafogottság és harmónia ellensúlyozza: a bronzba hajló indexek és mutatók természetszerűleg kívánják a barna bőrszíjat. A számlap világos árnyalatához illeszkedik a bőrszíj fehér varrása, ami egyúttal az óra erőteljességét is mutatja. Némi sportosságot és egy újabb ízt hoz a fekete másodpercmutató megjelenése. A korona, csakúgy, mint a többi részlet, elegáns, szép, és megunhatatlan. Az órák szerelmesei számára biztosan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Kék, akár az ég – varázslatosan szép órák a Claude Bernard manufaktúra műhelyéből

A kék az ég és a tenger színe – mindkettő a végtelent, a szabadságot, az életet jelképezi.

Vajon létezik e még olyan szín, amely jobban illene egy gyönyörű, modern, férfias automata órához, mint a kék, különösképpen akkor, ha ezt az órát így is nevezték el: Aquarider?

A Claude Bernard elhivatott svájci műhelyeiben olyan remekbeszabott órák készülnek, amelyek főként a finom eleganciát képviselik, de a nemrég teljesen megújult Aquarider sorozatuk kifejezetten a sportos megjelenést erősíti.

Mit kínál, miben különleges, és miért képvisel rendkívül jó ár/érték arányt minden Claude Bernard modell? Ha Önt is érdeklik a valóban szép és értékes órák, amelyek ugyanakkor megfizethetők is, kérem, tartson velünk.

 

Gondolatok svájci órákról

 

A Claude Bernard a svájci órák belépő árszintjén különlegesen magas értéket kínál.

Svájc legrégebbi, legnemesebb, tradicionális vidékén, a Jurában található gyár minden modelljét nikkelmentes anyagokból készíti. A tokokat és a szíjakat kézzel csiszolják, és üvegként szinte kizárólag karcálló zafírkristályt alkalmaznak. A tokok sorszámozottak, a beépített óraszerkezetek pedig kiváló, jórészt új fejlesztésű svájci kaliberek.

Az órákban olyannyira nem használnak idegen, távolról behozott alkatrészeket, hogy még maguk a bőrszíjak is svájci gyártmányok.

A fémszíjak természetesen nem ötvözetből, és nem is lemezes acélból, hanem tömör anyagból készülnek – így a gyár ebben sem köt kompromisszumot.

 

De egy valamiben mégis: az árak tekintetében, mert azok kedvező voltához nem férhet kétség. Egy tömör acélszíjas, kommersz, távol-keleti szerkezettel működő divatóra, ha jól csengő márkanév alatt készül, alig kerül kevesebbe, sőt. A Claude Bernard azonban eredeti svájci minőséget kínál, amit a saját gyárában, a saját órásmestereivel készít, és a konstrukciókat a saját mérnökeivel tervezteti.

Az Aquarider sorozatot a sportos, fiatalos, dinamikus stílus kedvelőinek szánták, és számtalan különlegességet rejt magában.

Mindegyik modell puha tapintású gumiszíjjal, vagy a csuklóra tökéletesen és igen kényelmesen fonódó nemesacél szíjjal kerül forgalomba, természetesen karcálló üveggel, és hogy ne csak reklámízű, légből kapott kijelentés legyen a vízzel való asszociáció, az órák 200 méteres vízállósággal bírnak. Ez megköveteli a dupla tömítések, a pontos és rendkívül precíz illesztések kialakítását, és az egyedi, extra vastag üveg alkalmazását.

 

A sorozat „egyszerű” három mutatós szerkezettel, valamint kronográf belsővel is készül, de a legkülönlegesebb és legnagyszerűbb a vadonatúj automata változat.

Utóbbi nyitott számlapján betekintést enged a billegő óránkénti 28,800 mozdulatára is, amely olyan, mintha az óra szívének dobogását láthatnánk. És valójában nem is tévedünk.

 

A Claude Bernard kék sportmodelljei nagyszerű alternatívát kínálnak azoknak, akik valódi értéket szeretnének magukénak tudni, vagy akik igazi svájci órát szeretnének ajándékba adni, amely évtizedekig lehet óra, időmérő, ékszer és társ.

A Claude Bernard órák minőségére való tekintettel, a gyári 2 éves garanciát +3 év jótállással egészítjük ki, kétévenkénti karbantartás esetén.

 

Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150065

Tökéletes áttekinthetőség minden zavaró tényező nélkül

A sportosságot még inkább hangsúlyozza az üveget körbeöleő ráma, amely esetünkben valóban búvárlünettaként is használható: körbeforgatva lehetőségünk van arra, hogy a percmutató aktuális helyzetéhez igazítsuk, és lemerüléskor az eltelt időt mérjük vele.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150088

Búvárkivitel kronográffal

A jól elhelyezett stopperkörök látványos, magabiztos hatást keltenek úgy, hogy közben az idő jó leolvashatósága is megmarad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150089

Hogyan lehet ragyogóan elegáns egy búvármodell?

Úgy, hogy érzéssel nyúlunk hozzá. A tahiméter skálát egy keskeny ráma váltja, ami egyszersmind a tokfülek kecses ívére is ráirányítja a figyelmünket. A szíj, a számlap azonos, mint az előbb, azonban az összkép rendkívül más, és csodásan meggyőző.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150095
preload

Egy búváróra automata szerkezettel az igazi

És ez a kijelentés persze a svájci órákra általánosságban is igaz. Igen, jelentősen magasabb az ár, de ne feledjük, hogy ezért a Claude Bernard mi mindent kínál: elsőrangú anyagot és kidolgozást, örök életre szóló automata szerkezetet, és átlagon felüli masszivitást.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Hogyan viszonyul egy férfi a karórájához?

Gondolatok svájci órákról

 

Sokan, sokféleképpen.

Van olyan, akinek szimplán annyit jelent, hogy könnyen és gyorsan meg tudja nézni a pontos időt.

Mások számára viszont, és ma ők vannak többségben, egy óra nem csak az időt mutatja, hanem az öltözködés része, a megjelenés, a stílus kifejeződése: milyen vagyok, milyen szeretnék lenni, kihez akarok hasonlítani, mire vágyom.

Ahogy egy ing, vagy egy nadrág, egy sál vagy egy cipő, a karóra is akkor jó választás, ha harmóniában van az öltözékünkkel, és harmóniában van velünk.

Egy egyszerű, időt és dátumot mutató karóra is lehet tökéletes, önkifejező és stílusos.

A Swiss Military by Chrono népszerű és megfizethető modellje egyszerre kínál megbízható svájci minőséget, karcálló üveget, a hétköznapoknak tökéletesen ellenálló vízmentes tokot, és sok apró, finom részletet.

Nézzük meg alaposabban a számlapot: a diszkrét, körívben végigfutó percbeosztást, az indexek szép formáját, a határozott mutatókat; és a tok, amely visszafogott, ám mégis van benne ötletesség, ívek, hajlítások, és a márkához méltón egy masszív beállítókorona, amely körkörös védelmet is kapott.

Férfias, megnyerő, fiatalos? Igen, és kortalan is egyben.

 

Titkos tippünk: hiába a fekete színű számlap, egy sötétbarna bőrszíjjal teljesen új órát is varázsolhatunk ebből a modellből – érdemes próbát tenni vele!

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144233

A fekete mindig elegáns

Valódi bőr óraszíj, nikkelmentes, nem allergizáló és nem kopó nemesacél tok, karcálló üveg, svájci gyártmányú quartz óraszerkezet, amelyben semmilyen műanyagalkatrészt nem használtak fel – így áll össze egy kiváló ár/érték arányú modell a svájci órák belépő szintjén. A modellcsaládban fehér és világos számlapos, valamint fémszíjas változatokat is találunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144228

Fémszíjjal új arcát mutatja minden óra

Különösen akkor, ha ilyen eltalált a fémszíj: a szálhúzott és polírozott csatszemek erőteljes, férfias, masszív hatást keltenek, és tökéletesen illenek ehhez az órához. Kevésbé elegáns, de erősen férfias.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144234

A fehér mindig népszerű

És ma nem csak az idősebbek körében - a fehér tiszta, világos, áttekinthető, és megannyi lehetőséget rejt, hogy az óránkat más és más bőrszíjakkal öltöztessük fel. Szerényebb, visszafogottabb, de így is nagyon mutatós.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 144237

Új szín, új hangulat

És mire képes egy kis aranyszín? Meghozza a dögöt... Aranyszínű korona, aranyszínű üvegráma és indexek. Melegebb hatást kelt, de anélkül, hogy túlontúl rátelepedne az órára - ezért is maradt a tok acélszínű. Sötétbarna hajú, bőrű uraknak kiváló választás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa