Roger’s - Az Órabirodalom
    Az Ön kosara üres. Kérjük válasszon kínálatunkból!

Gondolatok svájci órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. február 8.

A svájci órák minden kétséget kizáróan ma is a legmagasabb minőséget képviselik - épp ezért próbálja sok gyártó "svájcinak" titulálni az egyébként Kínában készülő óráját.
A svájci órák minőségükhöz mérten igen sokba kerülnek, de léteznek olyanok is, amelyek korántsem megfizethetetlenek.
Alábbiakban azok közül válogatunk, amelyek valóban és igazoltan Swiss Made jelzéssel vannak ellátva, mindegyik javítható szerkezettel készül, konstrukciójuk átgondolt és kipróbált, kiterjesztett garancia vonatkozik rájuk, és bízvást, nyugodt lelkiismerettel tudjuk minden vásárlónk figyelmébe ajánlani. És nem utolsó szempontként: az áruk is kedvező.

TÁRS A HÉTKÖZNAPOKBAN

A klasszikus értelemben vett svájci óragyártás egyik alapköve, hogy megbízható, minőségi órák készüljenek, amelyek felépítése évek, évtizedek múltán is lehetővé teszi javíthatóságukat és felújíthatóságukat.

A nemesacél használatával a tokok és a szíjak tartósságát már csak az anyagmegmunkálás és a tömörség határozza meg; a szerkezetek terén pedig az olcsó műanyagalkatrészekkel szemben a szerelhető konstrukciók alkalmazása jelenti a minőségi kidolgozás alapjait.

Sajnos, ma már ezeknek az elveknek nem minden svájci gyártású óra felel meg; és pont a legtöbbet reklámozott, legismertebb márkák között találni szakmai szempontból erősen kifogásolható darabokat.

 

A SWISS MILITARY BY CHRONO nem luxusórákat gyárt, de amit kiadnak a kezükből, méltón viseli magán a Swiss Made feliratot.

 

A most bemutatásra kerülő darab árkategóriájában már svájci gyártású mivolta és fémszíjas kivitele miatt is figyelemre méltó, de ennél jóval többet kínál.

Minden karóra első számú minőségjelzője az anyag: a 316L, nikkelmentes acél ez esetben tömör, nem lemezes kivitelű – azonban még ez sem garantálja azt, hogy tökéletesen komfortos legyen. Az viszont, hogy a fémszíj minden egyes csatszeme lekerekített, már annál inkább. (Megjegyzendő, hogy egy ilyen kivitelű fémszíj már önmagában komoly, több tízezres értéket képvisel.)

 

Egy karóra szépségét az üveg rendkívüli mértékben befolyásolja; egy karcos, sérült üvegű karóra olyan, akár egy kopott cipő – lehet jó, meleg, erős, kényelmes, de az eleganciája odavan. A sok karcállónak mondott üveg (minerál, hardlex, edzett, és a legújabb divat szerinti zafír felületkezelésű üvegek) között csak és kizárólag az acélnál hétszer ellenállóbb zafírkristály képes bizosítani azt, hogy az óránk üvege sérülésmentes maradjon, és ezáltal a számlap fénye, szépsége, és az óra ebből kifolyólag meglévő eleganciája örök időkig fennmaradhasson.

 

Szakmai tapasztalataink szerint egy mindennapos viseletre szánt karóra még a legnagyobb körültekintés mellett is sok terhelésnek és külső behatásnak lesz kitéve, még a vizet kerülő használat is jár nedvességgel, a kézmosás, az eső, vagy az izzadtságból kifolyólag. Ékes bizonyítéka annak, hogy átgondolt kontrukcióval van dolgunk, hogy a beállítókorona mindkét oldaláról védelmet kapott. Szemmel ugyan nem látható, de annál fontosabb, hogy ez a védett korona dupla tömítéssel is el van látva. A hátlap és a tok találkozásánál egy kifejezetten drága megoldást alkalmaztak: a tömítés itt nem az előbbi peremére került, hanem a tokba, egy kifejezetten erre a célra kialakított vájatba. Ebből kifolyólag természetes, hogy az egyébként egyáltalán nem vaskos tok hátlapja nem egyszerű pattintós, hanem menetes rögzítésű.

Félreértés ne essék: nem búvárórával van dolgunk, csupán egy igényes, és drágább megoldásokat alkalmazó konstrukcióval, amely a hétköznapi terhelések számára is tökéletesen megfelelő órát eredményez.

 

Zárásképpen említsük meg az óraszerkezetet is, amely ugyan egy belépő szintű típus, azonban szerelhetőség szempontjából tökéletes és tartós.

 

Természetesen minden óra működését nagy mértékben befolyásolja a használati mód, és bármennyire hihetetlenül hangzik, az is, hogy az óránkat mennyire szeretjük, tiszteljük, és képesek vagyunk e megbecsülni.

 

 Swiss Military by Chrono Quartz Watches SM30137.01 -

Tömör nemesacél

A fekete számlapos változat fluoreszkáló mutatókkal készül, melyeket kiegészítenek az egész órák számjegyeinél elhelyezett apró pontok, melyek ugyancsak gyűjtik magukba a fényt. A fémszíjasok között ez az egyik legnépszerűbb színváltozat, amely ugyanakkor egy bőrszíjjal kiegészítve is kiválóan mutat. A fémszíj kialakítása ezt a módosítást lehetővé is teszi.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Swiss Military by Chrono Quartz Watches SM30137.02 -

Klasszikus megjelenés

A szürke, ezüst és acélt megidéző számlapok között ma már üdítően hat egy klasszikus hófehér számlap, jól látható, fekete színű, arab számjegyekkel. A fémszíjjal együtt egy világos, homogén hatást kapunk, de a számlap jóvoltából mégsem hűvös és hideg érzettel. A bőrszíj opció ebben az esetben is nyitott lehetőség az óra tulajdonosai számára.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Swiss Military by Chrono Quartz Watches SM30137.03 -

Fiataloknak dedikáva

A hagyományos fehér és fekete mellett a kék számlapos modell a fiatalokat célozza, illetve mindazokat, akik szívükben és érzéseikben ifjak. Mindegyik modellt, de ezt különösen érdemes kézbevenni, felpróbálni, hiszen a számlap különböző fényviszonyok között más és más arcát mutatja meg nekünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

EGY KLASSZIKUS DIZÁJN MEGÚJULÁSA

A nemrég felújított modell mind külsejében, mind beltartalmában korszerűsödött: a tok mérete megnőtt és szebb csiszolást kapott, a forgatható, számlálóként is használható üvegráma látványosabb, és jóval áttekinthetőbb, ami a számlapra ugyancsak igaz. A jobb leolvashatóság a méretnek, és vonalkás számlapbeosztásnak egyaránt köszönhető, ami szükséges is, hiszen óránk nem csupán stopper és dátum funkciókkal bír, de a 9 óránál lévő segédszámlapon az aktuális nap neve is megtalálható.

 

Az óra nagy, 45 mm-es átmérője ellenére sem túlzó, és kifejezetten jól fekszik fel a csuklón – ezt a tokfülek remek ívei is elősegítik.

A háromrészes tok megtervezése során igyekeztek némileg eltüntetni a vaskosságot, de nem adva fel a hátlap menetes rögzítését.

A mutatók fluoreszkáló réteggel bevontak, ami nem csak sötétben, de nappali fényviszonyok között is hasznos.

A letisztult, sallangmentes számlap ugyan klasszikus egyszerűségével is képes hódítani, de az arra érzékeny szemek találnak gyönyörködni valót benne: az indexek a középpont irányába keskenyednek, a segédszámlapok belső részei finom mintázatot kaptak, és mutatóik sem szimplán egyenesek, hanem apró kardokat formáznak.

A pompás, stílusos fémszíj tömör nemesacélból, öt elemből épülő csatszemekből, és erős csatzárból áll össze – minimális törődés és ápolás mellett elnyűhetetlen lesz.

A SWISS MILITARY BY CHRONO logójában található piros színű svájci kereszt ebben a modellben sem marad viszonzatlan: a stopper központi másodpercmutatójában köszön vissza.

 

 Swiss Military by Chrono Quartz Chronograph SM34048.05 -

Egy klasszikus dizájn megújulása

Élcsiszolt tok, tömör nemesacél szíj, új fejlesztésű, szerelhető óraszerkezet egy kiváló ár/érték arányú modellben. A SWISS MILITARY BY CHRONO stabil gyártói hátteret, extra garanciát, hosszú ideig tartó alkatrészellátást, és egyre szépülő modelleket kínál. A remek csomagolás akár ráadásnak is tekinthető, valójában azonban a részletekre fordított szakmai és érzelmi figyelmesség.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Swiss Military by Chrono Quartz Chronograph SM34048.07 -

Egy klasszikus dizájn megújulása

Az izgalmas fémszíjas változat mellett egy még kedvezőbb árú, ám stílusában cseppet sem elvetendő bőrszíjas kivitel is napvilágot látott ebből a klasszis sorozatból. A márka védjegyszerű piros színe egy dupla varrás formájában a szíj teljes hosszában, mindkét oldalon megjelenik. Nem lebecsülendő a szíj minősége, fogása, valódi bőr illata sem; bizony sok drágább márkánál ányolhatjuk ezt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Swiss Military by Chrono Quartz Chronograph SM34048.06 -

Egy klasszikus dizájn megújulása

A fekete (és ezüst) szín egyedurakodása egyre inkább megdőlni látszik: a kék egyre nagyobn teret követel magának - különösen a sportos, dinamikus modellek között; ez a típus pedig kifejezetten ezek közé tartozik. A farmerkék szín világosabb, hangulatosabb, fiatalosabb, és barátságosabb is. A fémszíj természetesen ehhez idomul: a középső elemek polírozott acélra változnak. Minden egyéb változatlan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

KAPCSOLAT TEST ÉS FEJ KÖZÖTT

Fekete és fehér: hosszú időn át ez a két szín határozta meg a karórák számlapjait. És hiába gyorsult fel a világ körülöttünk, hiába jelentek meg a csupán ingerekre hatni akaró termékeikkel a divatmárkák, lobogójukon hirdetve a stílust, de valójában pont a stílustól távolodva el egyre jobban, a fekete és a fehér színek hangsúlyossága alig változott.

 

Azonban van egy szín, amely mégis utat talált az óraszámlapok megálmodóinak szívéhez, és persze az órakedvelőkéhez is; és ezt azért is állíthatjuk bizonyossággal, mert a prémium márkák is egyre inkább behódolnak neki. Ez a szín pedig a kék.

 

Úgy tartják, a sötétkék szín bölcsességet és szaktudást jelöl; az őszinteség és önkifejezés szinonimája; „a kék lelki nyugtatószer, mely képes behatolni a lélekbe”, és így „képes kapcsolatot teremteni a test és a fej között” – megannyi gondolat, amely a legértékesebb karórákra is igaz, de nem feltétlenül a legdrágábbakra.

 

 

Az elegáns svájci órák megfizethető oldalát a lehető legszebben reprezentáló Claude Bernard friss, élettel és fantáziával teli kollekciójában a kék egyre több árnyalata jelenik meg, hol hangsúlyosan, hol visszahúzódón, a háttérben maradva, finoman kirajzolódva, mint a felhők közül lassan előbújó nap sugarai; annyi közös vonással bennük, hogy a szépségük megragadó, és annyi eltéréssel, hogy egyikük elérhetetlen, másikuk egészen magunkévá tehető.

 

A Claude Bernard finom ízléssel játszik a színekkel: az ezüst színű keretbe foglalt fehér számlapközép engedi érvényesülni a főszereplővé avanzsálódott kékített óra- és percmutatót, és a felettük úszó másodpercmutatót; előbbiek karakteres, kardot formáló alakjukkal, utóbbi finom légiességével, és közel folyamatos úszásával kelt figyelmet.

 

A gyönyörűen rajzolt, pompásan eltalált arányokkal bíró római számjegyek ugyancsak kék színűek – tudvalevőn nincs is szebb, mint a római számjegy egy óra számlapján.

 

A kék szín varázsán túl a szerkezet részleteinek számlap felőli impozáns megjelenítése sem mindennapi: nem egy megszokott Open heart áttörést láthatunk, hanem egy annál jóval látványosabb megoldást, amely mégis képes megőrizni az óra eredeti funkcióját: a pontos idő megfelelő leolvashatóságát, ami bizony a Skeleton változatoknál gyakorta sérül.

 

Nem ejtettünk még szót a beállítókoronáról, amely nem a szokott helyen, hanem átellenben, a bal oldalon, 9 óránál kapott helyet. Szép és figyelmes megoldás ez mind az egyediséget keresők számára, mind a korona sérüléseinek elkerülése végett, ami végső soron a stabil működést is szolgálja.

 

A kézzel polírozott, nikkelmentes acélból készült tokon szépségesen játszik a fény, alkalmat adva arra, hogy a tok éleiben és arányaiban gyönyörködhessünk; nincs itt semmi turpisság, nem a hatásvadászatról szól ez, egy szépen, odafigyeléssel, igényesen kidolgozott óra ilyen; de azon ne csodálkozzunk, hogy a nagymenő márkák közel sem tudnak ilyen szívhez szólóak lenni.

 

A Claude Bernard még nem nagymenő, épp ezért tud olyat, amit a sportversenyek szponzorai már elfelejtettek: az órakészítésben nem a tömeggyártás és a hatalmas reklámok a legfontosabbak, hanem az a büszkeség, ami akkor születik, ha egy újabb remekbe szabott darab a tervezőasztalról szárnyra kél, hogy egy órás keze életet adjon számára, abban a pillanatban, amint minden apró alkatrész összeáll, a kerekek egymáshoz kapcsolódnak, és a billegő és a hajszálrugó útjára indul, percenként félezerszer mozdulva meg készítői, és majdan viselője soha el nem múló örömére.

 

 Claude Bernard Classic Automatic Open Heart 850173ARBUN -

Kapcsolat test és fej között

26 rubinköves, óránként 28,800 féllengést végző, minden porcikájában nemes, időtálló, megfelelő karbantartás mellett életre szóló mechanikus automata szerkezet működteti a Claude Bernard egyik legizgalmasabb karóra remekét. Az óramű tekinthető alapkategóriásnak, de nem a távol-keleti, vagy az agyonreklámozott, „forradalmian új” svájci szerkezetekkel szemben, amelyek valójában az egyszerűsítést és gépesítést próbálják elkendőzni marketingjükkel. A bizonyossághoz, hogy nem átlagos szerkezettel van dolgunk, elegendő alaposan szemügyre venni a szerkezetet, és annak felépítését, a csapágylemezek, kerekek, és csavarok kidolgozását, és egyértelmű lesz, még a laikusok számára is, hogy miért is Claude Bernard egy Claude Bernard.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

NINCS TITOK

Megkapó érzés látni egy karórát, amely tisztán, valósággal pőrén, hivalkodástól, túlzástól, erőlködéstől mentesen képes mutatni azt az időt, amely ugyanannyira végtelen, mint amennyire véges és korlátozott számunkra.

 

Mivel töltjük az időnket? Kivel osztjuk meg a napjainkat? Kivel éljük az életünket? Mire szánunk időt, és mitől vesszük el azt? Ezek a kérdések azok, amelyekre képesek vagyunk gyorsan, ám felületesen felelni, de ahogyan gördül az időnk, úgy döbbenünk rá, hogy ez mennyire fontos; talán nincs is fontosabb.

 

Meg kell látnunk a szépséget, a részleteket, a felszín alatt megbújó finom, apró, leheletnyi töredékeket, az igazi, belülről jövő szépséget, amely egy karóra esetén sokkal pontosabb minőséghatározó, mint a hömpölygő színek, az óriásméretek, vagy az eltérő stílusok disszonáns harmóniátlansága.

 

Mert ebben a tobzódó, villódzó, egyre erősebb és durvább ingerekkel operáló, egyre távolibb és művibb világban a tiszta szépség már nem elég, hiszen az egyszerűség unalmas, a tisztaság lebecsülendő, a becsületesség megvetendő és kacagtató.

 

De minden érzelmi, természeti, és társadalmi vihart egy napon fel fog váltani a szélcsend és a nyugalom; és az érkező szellő már nem borzol hajat és kedélyeket, hanem simogat, megnyugtat, felfrissít, és új élettel tölti meg a földet, az eget, és az embert.

 

Csukjuk be a szemünk, és képzeljük el, amint ez a szellő minket is körbejár, finom illatot hoz, és ahogy lassan kinyitjuk a szemünk, és a csuklónkra pillantunk, ezt az eleven csodát látjuk rajta: a Claude Bernard egyik legegyszerűbb, legszebb, és mégis, legfelkavaróbb karóráját.

 

Nincs benne titok, de minden vonala és porcikája ihletett. Klasszikus, de nem maradi; gyönyörű, de nem hivalkodó; egyszerű, de a lényeget, az igazán fontosat kérlelhetetlenül megmutatja: az időt, és annak sebes múlását, melyet néha mégis mindennél lassabbnak érzünk.

Nincs rajta dátumablak, és nincs rajta másodpercmutató. Nem vaskos, nem hatalmas, nem bonyolult, nem szikrázó, ám mégsem mindennapi.

Egy óra, egy egyszerű, lényegre törő időmérő, amely úgy ejt rabul, úgy ébreszt vágyat, hogy észre sem vesszük, de lassan, és biztosan, egészen beleszeretünk.

 

Miből ered ez a páratlan vonzerő?

 

Az egyenes, tökéletesen megrajzolt vonalakból, az azokra rímelő mutatókból, és a keskeny, letört tokfülekből, a homogén számlapokból, és a hétköznapi, mégis különleges számlapszínekből. És abból a nyugalomból, ami árad felénk; akkor is, és úgy is, ha nem véljük felfedezni a tokok pompás kézi csiszolását és laposságát, a bőrszíjak valódi bőrillatát. Azok, akik mégis ráéreznek minderre, talán az órásmestert is látni vélik, aki nagyítóval a szemén, szerszámokkal borított asztalára hajolva ad életet egy-egy ilyen remekműnek.

 

 Claude Bernard Classic Gents 202143BR -

Az igazi klasszikus

A római számok, valamint a fekete mutatók határozott megjelenése a számlapon egyenességet és nyíltságot tükröz. Ez a modell a karakteres, viszont mégis tiszta megjelenése miatt tökéletes rendezettséget nyújt; viszont nem csak emiatt érdemes választanunk: kézzel csiszolt tokja, karcálló zafírüvege és valódi borjúbőr szíja mind egy hosszú távú döntés alátámasztói.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Classic Gents 202143AIN -

Tökéletes tisztaság

A letisztultság egyszerű, mégis ritkaság. A számlap jelzései és a mutatók zavaró tényezők nélkül biztosítják az összhangot; a barna bőrszíj melegséget ad. A tok kézi csiszolással készült, és egyedi sorszámmal ellátott, emiatt nem létezhet még egy pontosan ugyanolyan modell, mint amelyet mi választottunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Classic Gents 202143BUIN -

Kék, amely elegáns

Különleges elegancia árad ebből a metálkék színben pompázó modellből. Egyedi harmónia érezhető a számlap és a szíj végtelen kékségéből. Egy ilyen karóra birtokában nem csak tisztaságot és nyugalmat kapunk, hanem egyediséget is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Classic Gents 202143NIN -

Hogyan lehet az egyszerű fekete mégis sokatmondó?

Ha egy komolyságot és igazi eleganciát tükröző karórára vágyunk, akkor a szénfekete számlappal rendelkező változatot kell választanunk. A nemesacél tok színe szépen visszaköszön a számlap indexein és a mutatókon, melyek a fekete számlapon nagy kontrasztot mutatnak, ezáltal az idő könnyen leolvashatóvá válik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A LEGFONTOSABB ÉS LEGMEGHATÁROZÓBB DOLGOK MINDIG EGY IGAZ ÉRZÉSBŐL SZÜLETNEK

A DAVOSA története egy gyermek rajongásával vette kezdetét.

 

Paul Haslert már gyermekként lenyűgözték az órák, különösképpen az óraszerkezetek, az apró alkatrészek, a működési mechanizmusok, és persze a hangok: egy mechanikus óra ketyegése ma is sokunk számára ad szívmelengető érzést.

 

Paul érdeklődése az órák iránt nem volt véletlen: édesapja maga is órakészítő volt, napjai zsebórák

ezüsttokjainak kézzel történő elkészítésével telt. Hogy munkáját nem csak pénzkeresetnek tekintette, hanem igazi odaadással és szenvedéllyel végezte, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mind a hat fia kitanulta az órakészítést, és felnőttként ennek a szakmának szentelte életét.

 

Paul előbb egy saját céget alapított, és közismert óramárkák megrendeléseit teljesítette. A kis magáncég olyan minőségben és elkötelezettséggel dolgozott, hogy a 30-as évek válságát sem érezte meg, és egy évtized múltán egyik testvérével közös vállalatot hívtak életre, amely már saját fejlesztésű szerkezeteket és órákat is készített.

 

 

A DAVOSA ma ugyanazt az elhivatottságot, szakmaszeretetet, odaadást testesíti meg, mint amit alapítója is képviselt.

A DAVOSA nem kevesek számára elérhető luxustermékek gyártását helyezi előtérbe, hanem az órák iránti szeretetét hangsúlyozza – legyen szó egy hétköznapi, három mutatós quartz óráról, egy kronográfról, egy automatáról, vagy egy valódi búváróráról.

A DAVOSA órákban egy valami közös: mindegyik, kivétel nélkül bír olyan tulajdonsággal, amely kivételessé, különlegességé és szerethetővé teszi.

 

Gyökerei folytán a klasszikus automata órák a DAVOSA kollekciójának központi elemei.

A vonalvezetés, az arab számok megjelenítése, a tökéletes leolvashatóság, a hajszálpontos beosztások, és a remekbeszabott formájú mutatók visszaröpítenek bennünket egy olyan korba, amikor egy mechanikus szerkezetű svájci óra igazi értéket képviselt, tulajdonosát büszkeséggel töltötte el, és nem csupán azért pillantott rá, hogy az időről tájékozódjon.

Az idők változnak, de egy valami biztosan nem: egy ilyen karóra ma is érték, ma is büszkeséget ad, és ugyanolyan örömmel tekintünk rá, mint ahogy nagyapáink tekintettek a sajátjukra.

 

Davosa 16145615

Luxuskivitel, de nem luxusáron

Gyönyörű, fehérrel varrott, sötétbarna bőrszíj, pompás, kékített mutatók és indexek, és nagyon szépen megformált, gömbölyített óratok. A hátlap természetesen üveg, így zavartalanul látható a beépített automata szerkezet. És ez adja az óránk valódi különlegességét: a 26 rubinköves kaliber nem az alapkiépítésű változat, hiszen jobb és drágább ütésbiztosítással, billegővel és hajszálrugóval készítik, amihez aprólékosabb beállítások és szabályzások is társulnak. De mindezen felül a szerkezet ragyogó kimunkáltságot is kapott: a rotor, a csapágylemezek, a csavarok is meseszépen kidolgozottak. Ez nem egy átlagos svájci automata óra – ez már egészen más világ.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Davosa 16148336

A visszafogott óriás

Hatalmas, 44 mm átmérőjű tokba helyezték el az ETA bevált dátum- és naptárkijelzéssel bíró, alapkiépítésű automata szerkezetét. A méretet visszafogottság és harmónia ellensúlyozza: a bronzba hajló indexek és mutatók természetszerűleg kívánják a barna bőrszíjat. A számlap világos árnyalatához illeszkedik a bőrszíj fehér varrása, ami egyúttal az óra erőteljességét is mutatja. Némi sportosságot és egy újabb ízt hoz a fekete másodpercmutató megjelenése. A korona, csakúgy, mint a többi részlet, elegáns, szép, és megunhatatlan. Az órák szerelmesei számára biztosan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Kék, akár az ég – varázslatosan szép órák a Claude Bernard manufaktúra műhelyéből

A kék az ég és a tenger színe – mindkettő a végtelent, a szabadságot, az életet jelképezi.

Vajon létezik e még olyan szín, amely jobban illene egy gyönyörű, modern, férfias automata órához, mint a kék, különösképpen akkor, ha ezt az órát így is nevezték el: Aquarider?

A Claude Bernard elhivatott svájci műhelyeiben olyan remekbeszabott órák készülnek, amelyek főként a finom eleganciát képviselik, de a nemrég teljesen megújult Aquarider sorozatuk kifejezetten a sportos megjelenést erősíti.

Mit kínál, miben különleges, és miért képvisel rendkívül jó ár/érték arányt minden Claude Bernard modell? Ha Önt is érdeklik a valóban szép és értékes órák, amelyek ugyanakkor megfizethetők is, kérem, tartson velünk.

 

 

A Claude Bernard a svájci órák belépő árszintjén különlegesen magas értéket kínál.

Svájc legrégebbi, legnemesebb, tradicionális vidékén, a Jurában található gyár minden modelljét nikkelmentes anyagokból készíti. A tokokat és a szíjakat kézzel csiszolják, és üvegként szinte kizárólag karcálló zafírkristályt alkalmaznak. A tokok sorszámozottak, a beépített óraszerkezetek pedig kiváló, jórészt új fejlesztésű svájci kaliberek.

Az órákban olyannyira nem használnak idegen, távolról behozott alkatrészeket, hogy még maguk a bőrszíjak is svájci gyártmányok.

A fémszíjak természetesen nem ötvözetből, és nem is lemezes acélból, hanem tömör anyagból készülnek – így a gyár ebben sem köt kompromisszumot.

 

De egy valamiben mégis: az árak tekintetében, mert azok kedvező voltához nem férhet kétség. Egy tömör acélszíjas, kommersz, távol-keleti szerkezettel működő divatóra, ha jól csengő márkanév alatt készül, alig kerül kevesebbe, sőt. A Claude Bernard azonban eredeti svájci minőséget kínál, amit a saját gyárában, a saját órásmestereivel készít, és a konstrukciókat a saját mérnökeivel tervezteti.

Az Aquarider sorozatot a sportos, fiatalos, dinamikus stílus kedvelőinek szánták, és számtalan különlegességet rejt magában.

Mindegyik modell puha tapintású gumiszíjjal, vagy a csuklóra tökéletesen és igen kényelmesen fonódó nemesacél szíjjal kerül forgalomba, természetesen karcálló üveggel, és hogy ne csak reklámízű, légből kapott kijelentés legyen a vízzel való asszociáció, az órák 200 méteres vízállósággal bírnak. Ez megköveteli a dupla tömítések, a pontos és rendkívül precíz illesztések kialakítását, és az egyedi, extra vastag üveg alkalmazását.

 

A sorozat „egyszerű” három mutatós szerkezettel, valamint kronográf belsővel is készül, de a legkülönlegesebb és legnagyszerűbb a vadonatúj automata változat.

Utóbbi nyitott számlapján betekintést enged a billegő óránkénti 28,800 mozdulatára is, amely olyan, mintha az óra szívének dobogását láthatnánk. És valójában nem is tévedünk.

 

A Claude Bernard kék sportmodelljei nagyszerű alternatívát kínálnak azoknak, akik valódi értéket szeretnének magukénak tudni, vagy akik igazi svájci órát szeretnének ajándékba adni, amely évtizedekig lehet óra, időmérő, ékszer és társ.

A Claude Bernard órák minőségére való tekintettel, a gyári 2 éves garanciát +3 év jótállással egészítjük ki, kétévenkénti karbantartás esetén.

 

 Claude Bernard Aquarider 530083MBUBUIN -

Tökéletes áttekinthetőség minden zavaró tényező nélkül

A sportosságot még inkább hangsúlyozza az üveget körbeöleő ráma, amely esetünkben valóban búvárlünettaként is használható: körbeforgatva lehetőségünk van arra, hogy a percmutató aktuális helyzetéhez igazítsuk, és lemerüléskor az eltelt időt mérjük vele.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Aquarider 102233MBUBUIN -

Búvárkivitel kronográffal

A jól elhelyezett stopperkörök látványos, magabiztos hatást keltenek úgy, hogy közben az idő jó leolvashatósága is megmarad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Aquarider 102223MBUBUIN -

Hogyan lehet ragyogóan elegáns egy búvármodell?

Úgy, hogy érzéssel nyúlunk hozzá. A tahiméter skálát egy keskeny ráma váltja, ami egyszersmind a tokfülek kecses ívére is ráirányítja a figyelmünket. A szíj, a számlap azonos, mint az előbb, azonban az összkép rendkívül más, és csodásan meggyőző.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Claude Bernard Aquarider Open Heart 850263MBUBUIN -

Egy búváróra automata szerkezettel az igazi

És ez a kijelentés persze a svájci órákra általánosságban is igaz. Igen, jelentősen magasabb az ár, de ne feledjük, hogy ezért a Claude Bernard mi mindent kínál: elsőrangú anyagot és kidolgozást, örök életre szóló automata szerkezetet, és átlagon felüli masszivitást.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Hogyan viszonyul egy férfi a karórájához?

 

Sokan, sokféleképpen.

Van olyan, akinek szimplán annyit jelent, hogy könnyen és gyorsan meg tudja nézni a pontos időt.

Mások számára viszont, és ma ők vannak többségben, egy óra nem csak az időt mutatja, hanem az öltözködés része, a megjelenés, a stílus kifejeződése: milyen vagyok, milyen szeretnék lenni, kihez akarok hasonlítani, mire vágyom.

Ahogy egy ing, vagy egy nadrág, egy sál vagy egy cipő, a karóra is akkor jó választás, ha harmóniában van az öltözékünkkel, és harmóniában van velünk.

Egy egyszerű, időt és dátumot mutató karóra is lehet tökéletes, önkifejező és stílusos.

A Swiss Military by Chrono népszerű és megfizethető modellje egyszerre kínál megbízható svájci minőséget, karcálló üveget, a hétköznapoknak tökéletesen ellenálló vízmentes tokot, és sok apró, finom részletet.

Nézzük meg alaposabban a számlapot: a diszkrét, körívben végigfutó percbeosztást, az indexek szép formáját, a határozott mutatókat; és a tok, amely visszafogott, ám mégis van benne ötletesség, ívek, hajlítások, és a márkához méltón egy masszív beállítókorona, amely körkörös védelmet is kapott.

Férfias, megnyerő, fiatalos? Igen, és kortalan is egyben.

 

Titkos tippünk: hiába a fekete színű számlap, egy sötétbarna bőrszíjjal teljesen új órát is varázsolhatunk ebből a modellből – érdemes próbát tenni vele!

 

Swiss Military by Chrono SM3403906

A fekete mindig elegáns

Valódi bőr óraszíj, nikkelmentes, nem allergizáló és nem kopó nemesacél tok, karcálló üveg, svájci gyártmányú quartz óraszerkezet, amelyben semmilyen műanyagalkatrészt nem használtak fel – így áll össze egy kiváló ár/érték arányú modell a svájci órák belépő szintjén. A modellcsaládban fehér és világos számlapos, valamint fémszíjas változatokat is találunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono SM3403901

Fémszíjjal új arcát mutatja minden óra

Különösen akkor, ha ilyen eltalált a fémszíj: a szálhúzott és polírozott csatszemek erőteljes, férfias, masszív hatást keltenek, és tökéletesen illenek ehhez az órához. Kevésbé elegáns, de erősen férfias.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono SM3403907

A fehér mindig népszerű

És ma nem csak az idősebbek körében - a fehér tiszta, világos, áttekinthető, és megannyi lehetőséget rejt, hogy az óránkat más és más bőrszíjakkal öltöztessük fel. Szerényebb, visszafogottabb, de így is nagyon mutatós.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono SM3403910

Új szín, új hangulat

És mire képes egy kis aranyszín? Meghozza a dögöt... Aranyszínű korona, aranyszínű üvegráma és indexek. Melegebb hatást kelt, de anélkül, hogy túlontúl rátelepedne az órára - ezért is maradt a tok acélszínű. Sötétbarna hajú, bőrű uraknak kiváló választás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Gondolatok svájci órákról
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink
Svájci óra ajánlataink
Japán óra ajánlataink
2018 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2018 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...