Roger’s - Az Órabirodalom
    Az Ön kosara üres. Kérjük válasszon kínálatunkból!

Gondolatok nagybetűs Órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. április 3.

Szinte mindenki életében eljön a nap, amikor ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy végre egy igazi, komoly, valódi svájci óra tulajdonosa legyen. De vajon tudjuk e, milyen kincsek várnak ránk, és milyen nagy különbség is lehet két svájci óra között?

Egy fekete színű karóra, ami soha nem fog megkopni

A fekete szín karórákon való megjelenése nem újkeletű: népszerűsége eleganciájának éppúgy köszönhető, mint komolyságának és tiszteletet parancsoló kisugárzásának. A fiatalok, középkorúak és idősek számára egyaránt vonzó, mi több, az ifjú óravásárlók ezt a színt részesítik a leginkább előnyben.

A fekete szín igazi kedvelői azonban nem érik be a fekete számlap és fekete bőrszíj kombinációjával; sokkal vonzóbb számukra, ha a tok és a fémszíj is szénfekete.

Egy szinezett tok és fémszíj azonban a napi használat során könnyen megsérülhet; valószínűleg Önben is felmerült már a kérdés: létezik-e olyan anyag, aminél ezzel nem kell számolnunk?

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A mai modern színkezelési eljárások megoldást kínáltak erre: az 500 °C közeli hőmérsékleten, több réteggel kialakított PVD eljárások keményebb és ellenállóbb felületeket hoztak létre, mint maga az acél. Azonban a sokrétű, és bizony, egyes esetekben kifejezetten nagy megterheléseket jelentő hétköznapi használat során ezek is megsérülhetnek, amivel szépségük és eleganciájuk is jelentősen csökken.

Azonban van egy olyan anyag, amely drága ugyan, de soha nem kell kopással, színvesztéssel számolnunk: ez pedig a kerámia.

 

A RODANIA egyike azon kevés svájci márkáknak, amely választékában szerepelnek kerámiából készült órák, nem is egy-két, hanem jó néhány darab.

 

A RODANIA Deauville modellcsaládja rendkívüli formában önti kerámiába a legszebb svájci óragyártási hagyományokat: a tisztaságot, eleganciát, és örök időkre szóló, megunhatatlan szépséget. Egyszerű vonalvezetéssel, gyönyörű fényekkel és árnyékokkal a tokon, a szíjon és a számlapon.

 

A kerámiával szemben kifogásként fényességére szokás hivatkozni: egy ilyen ragyogó óra nem feltétlenül passzol a ma oly divatos, sportosan-elegáns, lazább öltözködéshez. A RODANIA Deauville órái erre is megoldást kínálnak: találunk közöttük matt kivitelűeket is, és így akár farmer, szövetnadrág és sportzakó mellett is jól mutatnak.

 

A beltartalom, a részletekbe menő kidolgozás, és a minőségérzet ugyancsak elsőrangú – méltó ehhez a kortalan anyaghoz.

 

 Rodania Mystery - Deauville 25091.47 63241 -

Egy fekete színű karóra, ami soha nem fog megkopni

A RODANIA Deauville modellcsaládja rendkívüli formában önti kerámiába a legszebb svájci óragyártási hagyományokat: a tisztaságot, eleganciát, és örök időkre szóló, megunhatatlan szépséget. Egyszerű vonalvezetéssel, gyönyörű fényekkel és árnyékokkal a tokon, a szíjon és a számlapon, időtlen anyagba ágyazva.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A SZEM, A SZÍV, ÉS A LÉLEK

A svájci óragyártás igazi erősségét a mechanikus automata órák jelentik, melyek közül a 80-as évektől kezdve az áttört számlapos modellek számítanak a legizgalmasabbaknak.

Az EDOX Les Vauberts Open Heart azonban nem a hagyományos úton haladva született meg: egyfelől többet mutat meg a szerkezetből, mint hasonló társai, de mindezt úgy, hogy az idő leolvashatósága is megmarad; másfelől a szerkezet billegőjének mozgásához illeszkedő keretet is adtak az áttörésnek, ami még inkább erősíti a szerkezet örök mozgásának illúzióját.

Az óra hátlapja zárt, aminek ismét több oka van: a számlap felőli áttörés így szebb, nem beszélve arról, hogy a hátlap a szárnyaló képzelet egyedi megoldásaira is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben arra, hogy egy gyönyörű motívummal emlékezzen meg a gyár a Jura völgyének óragyártói történelmére, mégpedig egy 300 évvel ezelőtti épület festett képében. Az egyedi sorszámmal ellátott óra csavarokkal rögzített hátlapján körívben egy feliratot is elhelyeztek, tisztelegve a svájci órakészítés elmúlt négy évszázadára.

Minden egyéb részlet, fény és árny gyönyörű, hamisítatlan, és varázslatoslatosan EDOX.

Alig vannak néhányan, akik így értenek a szem, a szív és a lélek meghódításához.

 

 Edox Les Vauberts 850143MBUIN 63241 -

Kék acél

Mind a számlapszín, mind a fémszíj megújult változatban indul hódító útjára 2018-ban. A tömör, elegánsan polírozott nemesacél szíj szépen harmonizál a tokkal, teret engedve a számlap színének és hódító erejének. Utóbbi pazar, mély kék színe különösen megnyerő, és az ezüst, barna, fekete komolysága mellett nagyszerű alternatíva lehet testben vagy lélekben ifjabb órakedvelők számára.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Vauberts 850143AIN 63241 -

Barátságos közvetlenség

A sorozat legklasszikusabb darabja, melynek számlapján az ezüst három árnyalata is feltűnik. Az órához fekete és barna szíj is párosítható, de utóbbival barátságosabb, melegebb hatás érhető el - a gyár is ezt a hangulatot részesítette előnyben. A tok formája, ívei, sziluettje mesélnek: egy elegáns, felnőtt férfiról, aki megjelenésére, környezetére, és persze az órájára is rendkívül igényes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox 8501437RGIR

Harmóniában

A svájci óragyártás igazi erősségét a mechanikus automata órák jelentik, melyek közül a 80-as évektől kezdve az áttört számlapos modellek számítanak a legizgalmasabbaknak. Az EDOX Les Vauberts Open Heart azonban nem a hagyományos úton haladva született meg: egyfelől többet mutat meg a szerkezetből, mint hasonló társai, de mindezt úgy, hogy az idő leolvashatósága is megmarad; másfelől a szerkezet billegőjének mozgásához illeszkedő keretet is adtak az áttörésnek, ami még inkább erősíti a szerkezet örök mozgásának illúzióját. Az óra hátlapja zárt, aminek ismét több oka van: a számlap felőli áttörés így szebb, nem beszélve arról, hogy a hátlap a szárnyaló képzelet egyedi megoldásaira is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben arra, hogy egy gyönyörű motívummal emlékezzen meg a gyár a Jura völgyének óragyártói történelmére, mégpedig egy 300 évvel ezelőtti épület festett képében. Az egyedi sorszámmal ellátott óra csavarokkal rögzített hátlapján körívben egy feliratot is elhelyeztek, tisztelegve a svájci órakészítés elmúlt négy évszázadára. Minden egyéb részlet, fény és árny gyönyörű, hamisítatlan, és varázslatoslatosan EDOX. Alig vannak néhányan, akik így értenek a szem, a szív és a lélek meghódításához.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Vauberts 850143MNIN 63241 -

Elegáns feketében

A fekete számlap fekete bőrszíjjal párosítva örök kedvencnek számít, ami az új fémszíjas változatnak is bizton megjósolható. A számlap sötétjét a fémszíj világossága oldja fel, felkínálva azt a lehetőséget is, hogy idővel akár egy bőrszíjnak adja át helyét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A MÚLTBÓL MERÍTKEZVE TISZTÁN

Aligha van nemesebb dolog az életünkben, mint visszatekinteni a múltunkra, arra, hogy honnan jöttünk, milyen utat jártunk végig, mit tettünk meg, vagy miről mondtunk le, mit győztünk le, vagy épp mi gyűrt maga alá. Ha szerencsések vagyunk, tudunk mosolyogva emlékezni, komolyan is boldognak lenni, lelkünk egy vágyakozó darabját megóvni, és szívünket úgy megszakítani, hogy annak dobogása soha meg ne szűnjön, de nem a testünk, hanem az álmaink számára.

 

Minden klasszikus óragyár büszkén tekint vissza történelmére, de azok, amelyek megőrizték függetlenségüket és családi irányításukat, nem a marketingosztályukon ünneplik meg évfordulóikat, hanem könnyes szemmel, meghatottan, egy szépen megterített asztalt körbeülve, nevetve, sírva, de mindenképp boldogan. Úgy, ahogy egy alkotó, szépséget és értéket teremtő csapathoz illik.

 

Egy ilyen alkalommal kerülnek elő a régmúlt emlékei, a tegnap, és a tegnapelőtt született kis remekművek, amelyekre mindennél jobb érzés visszatekinteni, de nem csak azért, mert minden egyes darab saját gyermeknek tekinthető, hanem azért is, mert a modern világ újdonságot hajszoló rohanásában ezek képesek megálljt parancsolni, lelassítani, és olyan inspirációkat adni, amelyek új testet öltve viszik tovább elődjeik szellemiségét.

 

Mi lehet még képes erre, mint egy időt mérni képes aprócska szerkezet, amely nem haladhat se lassabban, sem gyorsabban, mint az idő maga?

 

A LOUIS ERARD története 1931-ben kezdődött, egy zsebóra megalkotásával.

Ez a zsebóra fedél nélkül készült, hiszen így vált hordhatóvá, egy mellényzsebből előhúzva könnyen és gyorsan leolvashatóvá. Rendkívülisége nem csak abban állt, hogy a gyár első órája volt, hanem abban is, hogy a legelsők között alkalmazták a foszforeszkálást lehetővé tevő cink-szulfidot az óra mutatóin és számjegyein.

A kézi felhúzású szerkezet két központi mutatóval, egy külön tengelyre helyezett másodpercmutatóval készült, és jellegzetes számjegyekkel indult hódító útjára, amely a gyár 85. születésnapján kelt új életre egy karóra formájában.

Nem akármilyen karóra ez, mint ahogy egyik LOUIS ERARD sem az; a svájci kimunkáltság, szépségre és tökéletességre való törekvés, az olasz szenvedély és romantika mind benne van; nem karórák ezek, hanem az élet szeretetét és tiszteletét közvetítő csodaszép alkotások.

 

A múltidéző sorozat finom szépsége lenyűgöző, egyszerűen azért, mert minden porcikájában finom és csodaszép.

A legszebbnek a porcelánfehér számlapos tekinthető, amely olyan tiszta, mint egy erdei szellő, és olyan vonzó, mint egy tisztás a fák között, amely nyugalmával, madárdalával és susogó leveleivel hívogat pihenésre, feltöltődésre, újjászületésre.

 

A tok fenséges formája csábító csuklónk számára, amely szinte teljesen eltünteti a mechanikus automata szerkezet vastagságát; és ez annak ellenére így van, hogy a karóra üvege nem lapos zafír, hanem a tokból kiemelkedő, az eredeti zsebóra anyagát alapként használó Hesalyte kristály, melyet speciális, felületi sérülésekkel szemben ellenálló kezeléssel láttak el.

 

A letisztultságot gömbölyded vonalak teszik igazán légiessé, és ez alól a kézi felhúzást is komfortosan lehetővé tevő szép formájú beállítókorona sem jelent kivételt.

A strukturálatlan, barna borjúbőr óraszíjak ugyanolyan ragyogóak és különlegesek, mint az órák, melyekhez tervezték őket: finom, ám határozott fehér színű varrás fut rajtuk végig, és alsó, bőrrel érintkező részük nedvességtaszító kivitelben készült. A tüskezár nem a hagyományos LOUIS ERARD stílusjegyeket viseli – elhagyja annak grandiózusságát, és hagyományos egyszerűségében jelenik meg.

 

A jubileumi sorozat három színben, porcelánfehér, fekete és szaténfényű galvánkék számlappal, mindegyiken superluminova bevonattal készül, és a bőrszíj mellé akár fémszíjjal is választható – színenként mindössze 250 (!) példányban.

 

És az ára?

 

Hihetetlenül kedvező, aminek pusztán prózai okai vannak: a LOUIS ERARD úgy enged bepillantást történelmébe, hogy ezzel új rajongókat szeretne megnyerni magának.

Minden rendelkezésre is áll ehhez.

 

 Louis Erard Héritage 69297AA01.BVA07 63241 -

A Louis Erard 1931-es, legelső zsebórájának emlékére

A porcelánfehér számlapos változat áll legközelebb az eredeti zsebóra megjelenéséhez. A foszforeszkáló mutatók és a számjegyek super-luminova bevonatuknak köszönhetően minden körülmények között tökéletes leolvashatóságot biztosítanak számunkra. Mindegyik színváltozat elérhető barna bőrszíjjal és nemesacél milanaise szíjjal is. A legstílusosabb a bőrszíj, amelynek fehér varrása szépen harmonizál a számlap fehér színével.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Louis Erard Héritage 69297AA02.BVA07 63241 -

250 példányban készült jubileumi limitáció

A mattfekete számlap semmit sem veszít láthatóságából, mitöbb talán a legkontrasztosabbnak tekinthető a három számlapvariáció közül. A sötétben is hosszantartó láthatóságot a super-luminova bevonat biztosítja, amely ebben az esetben narancs színű a mutatókon és a számjegyeken.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Louis Erard Héritage 69297AA05.BVA07 63241 -

Speciális díszdoboz és csomagajánlat minden limitált modellhez

A szaténfényű mélykék számlap fiatalosságot hoz a klasszikus formába. A mutatók és indexek itt is super-luminova réteggel ellátottak, melyek ebben az esetben zöld színben pompáznak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

ITÁLIA MEGÉRINTŐ SZELLEME

A velencei lagúnákon lassan és méltóságteljesen úszó gondola látványa azonnal megszólít minden arra járó turistát, késztetve őket arra, hogy telefonjuk, fényképezőgépük után nyúljanak, és megpróbálják megörökíteni azt a pillanatot, azt a hangulatot, amely hatalmába kerítette őket, nem tudva azt, hogy nincs egyetlen professzionális fényképezőgép sem, amely képes lenne erre.

 

És ez még csupán a látvány; azok, akik titkon érzik, hogy az az elragadtatottság, amit éreznek, és az a mosoly, amely letörölhetetlenül megjelenik az arcukon, közel sem fogható ahhoz, amint Te magad ülsz egy gondolában, nem egyedül, és nem csak azért, mert bizony ez nem épp olcsó mulatság, hanem azért, mert azzal az emberrel, akit szeretsz, minden sokkal szebb, sokkal nagyobb élmény, talán egyike azoknak, amiket bízvást nevezhetünk életre szólónak. Talán kijelenthetjük azt is, hogy Velencében örök szerelmek pecsételődnek meg, bizonytalan, kusza érzések válnak egyértelművé, és a gondolát körbesimogató víztükör, a kék égbolt, a lenyugvó nap vízen játszó fénye, a hidakról megbabánazottan bámulók, vagy épp Casanova lagúnára nyíló egykori otthona mind erőt ad a szerelmeseknek, hogy érzéseiket megvallják mind maguknak, mind szerelmüknek, tudva, hogy ezt ebben az életben csak egyszer, egyetlen egyszer tehetik meg, Velencében, egy vízen ringó gondolán biztosan, máshol pedig mindez már nem lesz megismételhető.

 

A LOUIS ERARD olasz gyökerekkel bíró tulajdonosai és vezetői nem tudják, és nem is akarják elfeledni szülőföldjüket, és ezt mi nem tudjuk eléggé meghálálni nekik.

 

A LOUIS ERARD óráiban nem csak a velencei lagúnák sugárzó élménye jelenik meg, hanem Bologna Sergio Leone filmjeinek hangulatát megidéző terei és árkádjai, Trieszt nyugalmat árasztó tengerpartja és csodaszép Miramare kastélya, Firenze Dómja, annak lenyűgöző homlokzatával, és monumentális belső méreteivel, és persze Róma, a Pantheon, a Colosseum, a Trevi kút, a Szent Péter bazilika, káprázatos műkincseivel, évezredes történelmével, viszontagságaival, a jelen minden percét meghatározó múltjával, és Itália magához ölelő szellemével.

 

A LOUIS ERARD Héritage sorozata a gyár lassan évszázadnyi történelmét eleveníti fel tisztelettel, szépséggel, nem kiforgatva, hanem óvón, szeretettel megújítva a múlt legszebb hagyományait, teremtve újat és varázslatosat.

 

Egy kép soha nem adhatja vissza teljesen a valóságot, de ennek a karórának már a fotója is igéző: mert a fémszíj csatszemeinek csiszolása, a csatszemek egymáshoz kapcsolódó éleinek polírozása, az illesztések hajszálpontossága, és a tok ragyogó megformálása nem egy átrajzolt, kozmetikázott felvétel, hanem maga a kézzel fogható, szemmel érzékelhető valóság.

 

A fémszíj rendkívüliségét a tok viszi tovább, szemet gyönyörködtető kidolgozásával, szikár, mégis gyönyörű formájával és letört éleivel. A sötétben is jól leolvasható, precízen megrajzolt számlap felett egy domború, antik órákat idéző üveget találunk, amely azonban már nem plexi, hanem tökéletesen karcálló zafírkristály, amely különleges kivitele folytán mégis képes a régi mechanikus karórák fényhatásait, árnyait és hangulatát megteremteni.

 

A hátlap nyitott, így látnivaló, szívünket megszólító szépség itt is található, de az igazi titok valójában leírhatatlan, mint ahogy a gondolák látványa sem elegendő, azt fizikálisan is érzékelni, kipróbálni szükséges.

 

Vegyük hát kézbe ezt a Karórát, amely büszkén viseli magán történelmi nevét, hiszen ha rátekintentenek, a gyár alapítói is elismeréssel bólintanak, és nyújtják ki már nem evilági kezüket felé.

Ők már nem érinthetik meg, de Ön igen – ne késlekedjen hát.

 

 Louis Erard Sportive 78109AA02.BMA29 63241 -

Itália megérintő szelleme

Az óra szíját és keretét adó 316L acél soha nem volt még ennyire lenyűgöző, ennyire pazarul megmunkált, ennyire komfortos, és lehengerlően látványos, mint ebben a modellben. Az órát működtető automata Valjoux szerkezet örök életre szól, rendszeres karbantartás mellett akár több generáció számára is használható és szerethető marad. Talán ez az, ami még a karbantartásnál is fontosabb: ha szeretjük, és tiszteltjük ezt a műszakilag is tökéletes mesterművet, amelyben emberöltőnyi tapasztalat, tudás és szenvedély lakozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

AHOGY AZ ECSET TEREMT ÉLETET A VÁSZNON

Minden óramárka életében vannak fontos, sorsfordító pillanatok, amit hozhat tulajdonos- vagy generációváltás, pénzügyi megingás, üzleti siker, a fejlődési vágy, vagy épp az alkotó munka iránti szenvedély lassú elhalása.

Azok számára, akiknek az órakészítés nem csupán üzlet, hanem önmegvalósító szenvedély, új órák megálmodása nem kötelező kényszerűség, hanem belső késztetés; és ha mindehhez nem csupán pénz, de érzék és ihlet is rendelkezésre áll, a siker borítékolható.

Minden komoly óramárka életében van olyan vízválasztó, amely a sikerből a világ meghódítása felé visz; de ez nem jön el máról holnapra, egyik pillanatról a másikra. Évek, évtizedek, évszázadok, generációk egymásba folyó munkája szükséges ahhoz, hogy egy óramárka felnőjön, megerősödjön, és ezzel együtt igazi hangját megtalálja, és mind saját maga, mind órakedvelő rajongói számára képes legyen kiteljesedni.

Az EDOX következetesen és biztos léptekkel halad egyre előrébb, meg-meg állva, de megingva soha; hivatásának tekintette a klasszikus, értékteremtő órakészítést, annak legszebb, legelegánsabb formájában. Idővel a sportos, modernebb órák is katalógusukba kerültek, a hagyományos kivitelűek mellé, de azokban is megtartva az EDOX alapítójának romantikus, érzelmes szellemiségét.

Ahogy telik az idő, ahogyan leperegnek egy homokóra szemcséi, ahogy múlik a nappal, majd kezdetét veszi az est és az éjszaka, és ahogy felkel a nap ismét, hogy a körforgás újrakezdődjön, úgy tér vissza az EDOX is varázslatosan szép kollekciójában a kezdetekhez, amely mégis egészen új, friss, előremutató, és úgy érezhetjük, talán felül sem múlható.

A Les Bémonts egy festői szépségű erdő neve, amely néhány méterre található az EDOX gyárától. Talán nem üres fantázia, ha feltételezzük, hogy az órák megtervezői nem csupán a gyár ablakából tekintenek az erdő fáira, hanem a lombkoronákon áttörő napfényt saját bőrükön is megtapasztalják, ahogy a madarak énekét, a legelésző lovak nyerítését, hörgését, horkanását, a mező, a fű és az erdő illatát, a levelek susogását, a fények és árnyékok játékát. Mesébe illő környezet ez, nincs is mit csodálkoznunk hát azon, ha olyan csodaszép műalkotások születnek az EDOX alkotóinak fantáziájában, hogy azok papírra vetüléséhez, és majdani megalkotásához kétség sem férhet.

A Les Bémonts az EDOX legigazibb kollekciója, amely nemrég egy holdfáziskijelzésű karóra sorozattal bővült, és az EDOXot újabb magaslatba emeli.

A minőség és a kidolgozás hagyományosan rendkívül magas szintű, de ezek az órák nem csak emiatt lélegzetelállítók, hanem azért is, mert a fák hajladozása, a madarak éneke, a hold világítása, a nap ragyogása éppúgy tükröződik bennük, mint ahogyan a fehér hó takarja be ezt a csodaszép világot óvón és vigasztalón.

Az EDOX minden korábbinál nemesebb módon közvetíti felénk azt, amit a karórákról és az órakészítésről gondol: és ezek a gondolatok meseszép álmok szülöttei.

Az óratokok formája olyan kecses, mint ahogyan egy nemes kanca veti hátra a fejét; a számlapok mintázata a napsugarak útját rajzolja felénk; a dimenzionált megépítettség a dombokat és völgyeket mutatja; a holdfázishoz pedig nem szükséges kommentár. Az óra- és percmutató különösen remekbe szabott, de az alkotói fantázia az apró másodpercmutatóban, és a stopper óramutatójában is igéző szépséggel jelenik meg.

A csodáknak azonban itt még nincs vége: a tok formás oldalán megbújó nyomógombok soha ezelőtt nem voltak ennyire ellenállhatatlanul elegánsak.

A beállítókorona büszkén viseli magán a gyár örökérvényű homokórájának lenyomatát.

A bőrszíjak valóban bőrből, finom olasz borjúbőrből készültek; erről színük, tapintásuk, és illatuk is bizonyosságul szolgál; hívogatón csábítanak arra, hogy kézbe vegyük, és csuklónkra formázzuk őket.

Az EDOX új Les Bémonts sorozatával páratlan szépségű alkotást helyezett elénk, amely – nem is hinnénk talán – sokkalta elérhetőbb, mint gondolnánk.

Álmodozni róla, megérinteni, szépségében merítkezni: mostantól lehetséges.

 

 Edox Les Bémonts 0165137JAID 63241 -

Áradó harmónia

Ma, amikor a sárgaarany színt egyre inkább felváltja a rozéarany, különösen üdítő látvány az arany hagyományos színének megjelenése egy karóra tokján. Persze a színek változása az órák változását is hozta: a szépség és a finom elegancia helyébe egyre inkább a hivalkodó erőszakosság lép; de az EDOX Les Bémonts modellcsaládja egészen másról szól. Lesznek sokan, akiket nem érint meg ez a varázslatos hangulat, lesznek, akik lebecsülik, és kicsinylően tekintenek majd rá, de ez cseppet sem fogja zavarni mindazokat, akiknek a szívéig fog hatolni. Mert ez a karóra valóban lenyűgöző: az ezüst színű számlapot az aranyszínű tok fogja keretbe, és a mutatók, indexek aranyszíne tölti meg barátságos melegséggel. A tokhoz semmi sem illik jobban, mint a hozzá kapcsolódó világosbarna bőrszíj, amely úgy képes csuklónkra simulni, mint ahogyan maga a karóra is simul hozzánk, és válik idővel eggyé velünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Bémonts 0165137JAR 63241 -

Komoly társ

Az aranyszín feketével történő párosítása egyedi hangulatot eredményez. Ebből az egyedi színpárosításból pedig a tervező szívének dobogása fog új életet teremteni – de ez csak kivételes esetekben történik meg. Az EDOX négy betűje nem véletlenül szolgál szinonimaként az eleganciára és festői szépségre; az ő ecsetjük biztos kézzel mozog a vásznon. A fehér számlap szélén a percbeosztás és a az egész órákat jelző római számjegyek is fekete színűek; a rajzolatuk pedig költőien szép; és természetesen az alligátormintás bőrszíj is szénfekete. Ugyanaz a karóra, mint az előbb, mégis teljes egészében más. De ha becsukjuk a szemünk, tudjuk, hogy melyik a miénk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Bémonts 016513AIN 63241 -

A tisztaság jelképe

Polírozott nemesacél, világosbarna bőrszíj, ezüst színű számlap, ezüst színű mutatók és indexek. De mégis, hol itt a varázslat? Minden egyes részletben, és abban, hogy ezek tökéletes egységbe forrva kelnek életre. A tokfülek ívét érdemes felfedeznünk, mert ez már önmagában boldogság; és minden Les Bémonts modell egyedi jellemzője is egyben. A nemesacél tokba foglalt fehér és ezüst színű számlapot a holdfázis világító kékje ragyogja be, egy pillanatra sem törve meg az összhangot. A bőrszíj ismét világosbarna, ami itt is tökéletes választás, de ne feledjük, hogy egy más árnyalat, vagy egy más szín egészen új dimenziókba repítheti ezt a kivételes darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Bémonts 016513NIN 63241 -

Éjfekete árnyék

Fekete számlap, és fekete bőrszíj: meggyőző, klasszikus párosítás, amely nemcsak önmagát, de a tokot is kiemeli; azt a kézzel polírozott, tökéletes szépségű tokot, amely minden hajlatában, minden ívében, minden gömbölyítésében képes megérinteni érzékeinket. A számlap egymásba kapcsolódó központi díszítése új arcát mutatja meg nekünk; felfedezhetjük az épített számlap aprólékosságát, a segédszámlapok köríveit, a dátumablak keretét. Nem baj, ha nem látunk meg mindent egyszerre; az újabb részletek felfedezése minduntalan újabb örömforrások lesznek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

MI FONTOS AZ ÉLETBEN?

ÉS MI FONTOS EGY KARÓRÁBAN?

 

Az élet már csak ilyen: azok a dolgok, amelyek ma fontosak számunkra, holnapra képesek jelentőségüket veszíteni; ellenben a tegnap megszokott, hétköznapi tárgyai és szokásai is válhatnak mára egyedivé és különlegessé.

 

Néhány évtizeddel ezelőtt egy kézi felhúzású karóra a hétköznapok részét képezte, és a felhúzása ugyanolyan napi rutin volt, mint felkelni, felöltözni, megreggelizni, meginni egy kávét, magunkhoz szorítani a párunkat, és óva inteni az iskolába induló gyermekünket.

Az elemes órák megjelenése nagy mértékben visszaszorította a mechanikus órákat, olyannyira, hogy ma már a svájci óragyártók választékában is csak elvétve találunk ilyen szerkezetű órákat. (Talán itt meg is jegyezhetjük, hogy mennyivel többre értékelhető egy olyan óragyár, amely nem csak büszke történelmére, de annak tükrében dolgozik ma is.)

Az igazi órakedvelők, akik nem csupán tárgyként és használati eszközként tekintenek órájukra, hanem azzal érzelmi kapcsolatot is ápolnak, számukra egy kézi felhúzású szerkezet kézbevétele ma, mint ahogy korábban is mindig, szívüket megdobogtató, lelküket gyönyörködtető élmény. Különösen akkor, ha egy valódi kuriózumról van szó.

A DAVOSA Pontus a klasszikus pilótaórák hagyományait éleszti újra, gyönyörű kivitelben, a mai kor számára, de nem feledve a múlt értékeit sem.

Egy ilyen darab joggal válthatja ki a gyűjtők érdeklődését is, hiszen mindössze 300 példányban készült: a sorszámát pedig a tok oldalán is feltüntetik.

A nagy méretű, 44 mm-es tok hátoldala üvegből készült, amely teljes szépségében láttatni engedi a beépített óraszerkezetet. Ez nem más, mint egy ragyogó, 17 rubinköves Unitas óramű, amely azonban nem nyers kivitelű: a csapágylemezek genfi csíkozást kaptak, a csavarok kékítettek, és körülöttük a rubinszínű kövekkel valódi orgiát jelentenek a szemnek.

A számlap leolvashatósága pilótaórához illően rendkívül jó, amelyre egy teljesen karcálló zafírkristályt helyeztek, biztosítandó, hogy ez a láthatóság akár örök időkig megmaradjon.

Az órán ezen felül is rengeteg pompás részletben gyönyörködhetünk, mint például a zsebórákat idéző beállítókorona, a számlap kőhatású mintázata, a másodpercmutató sportosságot hozó piros színe, vagy akár a kézzel varrott, erős marhabőrszíj.

 

Vannak dolgok, amelyek múlandók, és vannak, amelyek nem csak számunkra, de fiaink, unokáink számára is fontosak maradnak: a mi dolgunk, a mi felelősségünk, hogy milyen értékrendet, milyen életszemléletet, és milyen világot hagyunk rájuk.

Mert az Élet már csak ilyen.

 

 Davosa Pontus - All Stars 160.500.66 63241 -

DAVOSA Pontus All Stars Hand Winding

Egy limitált kiadású DAVOSA karórához természetesen egy gyönyörű, lakkozott fadoboz is jár, amelyben az óra mellett egy korabeli autó makettjét is megtaláljuk, amely nem más, mint egy Mercedes 300 SL.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A világ egyik legszebb sportórája: Edox Chronorally 1

Ha valaki azt gondolta volna, hogy egy férfias, sportos, nagyméretű kronográf nem lehet egyszersmind csodaszép is, akkor íme a bizonyság. A Chronorally 1 lenyűgöző formában tárja elénk az óragyártás egyik legszebb pillanatát, nem hagyva kétséget afelől, hogy nem egy csillogó, cukormázas órautánzattal, hanem egy pompás remekművel állunk szemben.

Megannyi apró, finom részlet teszi különlegessé ezeket a modelleket, amelyekben gyönyörködni nem csupán lehetőség, hanem örömteli feladat is egyben. A 45 mm-es tok már méretéből adódóan is vonzza a tekintetet, nem beszélve a feketére festett, üveget körbeölelő nemesacél lünettről, amely még inkább növeli a számlap látványát. A tok szinte eggyé olvad az egyedi, mintás, stílusos kaucsukszíjjal, amely páratlanul kellemes viselet, továbbá puha, erős, és rendkívül tartós. (Ebben az esetben nem gumiszíjat, hanem valódi kaucsukszíjat kapunk – ellentétben sok ismert márkával…)

De térjünk vissza a számlaphoz, amelynek szélén arab számok futnak körbe, kevlármintás felületen. A számlapon finom ízléssel adagoltan jelenik meg a piros, vagy épp zöld szín: a belső rámán, ahol a tahimterskálát találjuk, a központi stoppermásdoperc-mutatón és a stopper percszámlálóján. No és persze a márkajelzés alatti családnév is ugyanebben a színben pompázik.

A számlap nem mindennapi beosztását a beépített professzionális kronográf szerkezet adja: nem túlzsúfolt, de elegendően műszerfalszerű hatást kelt.

Az óra kezelőgombjait a szokottól eltérően bal oldalra helyezték. De micsoda gombokat! Az indító gomb nagyobb, és színes, és gyönyörűen formázott, a nullázó kisebb, és acélszínű.

A két nyomógomb között pedig egy műalkotásnak is megfelelő beállító korona kapott helyet.

Ez az Edox nem csupán egy kiváló minőségű, elragadóan megtervezett és kivitelezett darab, hanem valóban, és visszavonhatatlanul Ellenállhatatlan.

 

EDOX CHRONORALLY 1 - Sportosan lenyűgöző

 Edox Chronorally-1 103053NRNR 63241 -

Chronorally 1 Red

Vízálló szigetelésű, menetes, ugyancsak fantasztikusan megmunkált hátlappal ellátott modell, kézzel csiszolt, sorszámozott tokban, a gyár emblémáját idéző, homokórát mintázó díszdobozban.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox 103053NVNV

Chronorally 1 Green

A pirost felváltó zöld szín egészen más hangulatot ad, de kétség nem férhet hozzá, hogy ez is nagyszerű és különleges.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Chronorally-1 1030537NNN 63241 -

Chronorally 1 Black

A fekete minden sötétsége ellenére tud eszméletlenül gyönyörű, sötétsége ellenére is, vagy pont azért, rendkívül vonzó is lenni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Chronorally-1 0111837NRNRO 63241 -

Chronorally 1 Black Automatic

Azok számára, akik egy ilyen szépséget csak és kizárólag mechanikus szerkezettel tudnak elképzelni, álmodozni róla, és örök hűséget fogadni egynek: íme az automata változat.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Egy Prémium márkához mi Prémium Garanciát adunk

Egy Prémium márkához mi Prémium Garanciát adunk: a gyári, 2 éves garancián felül +3 év teljeskörű garanciát biztosítunk minden üzletünkben vásárolt, teljes árú modellre.

 

Amennyiben az új órája kiválasztásakor bizalmat szavaz nekünk:

 

- 30 éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet,

- azt, ami az Ön szokásaihoz, életmódjához a legjobban megfelel,

- 5 éves extra, gyakorlatilag mindenre kiterjedő garanciát adunk,

- választhat új órája mellé egy szuper ajándékot,

- kérhet hozzá alkalomhoz illő, egyedi gravírozást,

- ha pedig ajándéknak szánja: személyre szabott díszcsomagolást, szalaggal átkötve.

Gondolatok nagybetűs Órákról
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Exkluzív ajánlataink

Címkék

Svájci óra ajánlataink
Japán óra ajánlataink
2018 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2018 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...