Menü
Kedvencek

Gondolatok nagybetűs Órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2019. március 3.

Szinte mindenki életében eljön a nap, amikor ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy végre egy igazi, komoly, valódi svájci óra tulajdonosa legyen. De vajon tudjuk-e, milyen kincsek várnak ránk, és milyen nagy különbség is lehet két svájci óra között?

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

KECSES SZÉPSÉG VÍZBEN ÉS VÍZ FELETT – EDOX Delfin: egy ikonikus modellcsalád

Gondolatok nagybetűs Órákról

 

AZ EDOX NEM CSUPÁN LAPOS ÉS RENDKÍVÜL ELEGÁNS KARÓRÁI MIATT VILÁGHÍRŰ – a gyár történelmének ugyanilyen fontos részét képezik a búvármodellek is.

Míg a Rolex 1953-ban mutatta be első 100 méterig vízálló modelljét, egy évtizeddel később az EDOX már 500 méterig szigetelt karórával jelentkezett: ez volt a Delfin modellek második generációja.

 

A hétköznapi használat során azonban nincs szükség ekkora terhelhetőségre, ellenben ütésállóságra, rázkódásvédelemre, porral, szennyeződésekkel, izzadtsággal, párával szembeni ellenállóképességre annál inkább: az EDOX Delfin ötödik generációja erre kínál a maga nemében egyedülálló alternatívát.

 

A karórában az eredeti konstrukció továbbfejlesztett változatát találjuk, számos műszaki bravúrral:

- a beállítókorona menettel záródik,

- mind a koronát, mind a nyomógombokat dupla-tömítésekkel látták el,

- a hátlaptömítés vastag és magasfokú ellenállóképességű,

- akárcsak a rendkívül masszív, megerősített hátlap,

- amely alatt egy második, rázkódáselnyelő, belső védelmet helyeztek el,

- amit egy további ütéselnyelő gumiszigetelés követ,

- így a speciális tokozás megnövelt védelmet biztosít a beépített értékes óraszerkezet számára,

- a teljes mértékben karcálló, vastag, extra-erős zafírkristály üveg pedig az óra örök szépségét hivatott biztosítani.

 

Az új széria a 70-es évek legendás dizájn törekvéseit követi: egyesíteni a sportos megjelenést, az órára jellemző erőt, és az EDOX belülről jövő intelligenciáját.

 

A tok dodekaéder, azaz tizenkétszög formája különleges, egyedi, és tökéletesen illeszkedik a számlap beosztásához.

A sokat sejtető, selyemfényű üvegrámán két óránként egy-egy csavarfejet láthatunk.

A tok jobb oldalán nagyok és hangsúlyosak a beállítógombok, ami méretüknek, és az ezeket körbevevő védelemnek is tulajdonítható.

 

Ugyanakkor a tokba olyannyira kecsesen integrálódik a tömör, finom kivitelű, és tökéletesen kidolgozott acélszíj, hogy képes tökéletesen ellensúlyozni, és egészen új szintre emelni a búváróra fogalmát. Nem ormótlan, vaskos, és csak vastag csuklón hordható darabot kapunk, hanem olyat, amely akár ing alatt is bátran viselhető, hiszen megannyi aprólékosság, szépség és cizelláltság adja meg azt a kifinomultságot, amit csak kevés óra képes közvetíteni – az EDOX számára azonban ez csöppet sem megerőltető, mert hagyományai úgy ivódtak belé, mint gyermekbe édesanyja, vagy épp édesapja vonásai, mozdulatai és gesztusai.

 

Az órát oldalról, és hátulról is érdemes szemügyre venni: az acélszíj gyönyörűen megformált csatszemei így más szögből is megcsodálhatóak, akárcsak a tok emberi csuklóra tervezett ívei és hajlatai.

A hátlap menetes rögzítésű, és az óra típusszáma, egyedi azonosítója, származási helyére, vízállóságára, és anyagára vonatkozó információk mellett büszkén viseli magán névadója emblémáját, egy tengerből kiemelkedő delfint.

 

A fémszíjas órák esetében nem természetes, ezért végezetül erről is ejtsünk szót: a nikkelmentes acélszíj minden darabja tömör anyagból készült, a tok felőli csatlakozását is beleértve, amit nem stiftekkel rögzítettek, hanem csavarokkal, így kerülve el a feszülésekből, megterhelésekből adódó szétnyílásokat. A zárrész hasonló igényességű: a rejtett kialakítású pillangózár sem lemezes, mi több, szerelhetősége okán javítható, a benne lévő rugó bármikor cserélhető, így örök életű, mint az óra egésze.

 

Az EDOX Delfin részleteiben és összességében is hibátlan – és mindehhez egy rendkívül kedvező ár is párosul.

 

EDOX Karóra, Férfi, Delfin The Original család, 167140
preload

Delfin Blue Chronograph

Szemet gyönyörködtető tokcsiszolás, egyedi tizenkétszögforma, cizellált számlap, melyen a három, kilenc és tizenkét óránál található index nyílhegyben végződik, a hagyományos három segédszámlapos kronográf kialakítással szakító, jobban áttekinthető kétkörös megoldás, és a dátumablak felett a történelmi felirat: DELFIN – THE ORIGINAL The Water Champion.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 

Talpig feketében - Egy misztikus TAG Heuer Carrera

Sokak számára a tökéletes eleganciát jelenti, mások pont ellenkezőleg, a sportossággal azonosítják, egy azonban bizonyos: erőt, férfiasságot sugároz, teli van titokzatossággal, talánnyal, éppúgy ismerős, mint amennyire ismeretlen, felfedezésre váró, csábító, ösztönös, mindaz, ami bennünk van, de magunk számára sem merjük bevallani a létezését – ez a fekete időtlen misztikussága.

 

Jack Heuer álma 1963-ban vált valóra: ekkor készült el a legelső Carrera modell, egy Mexikót átszelő autóverseny inspirációja kapcsán, amely a versenyt, a versenyzést, a sebességet, és a szenvedélyt hivatott szimbolizálni egy páratlanul különleges időmérőben.

Hogy mennyire sikerült mindezt megragadnia a gyáralapító Edouard Heuer dédunokájának, Jacknek, 55 év múltán bizton megállapítható; a Carrera nem csak a Heuer, de az óratörténelem számára is ikonikus, megismételhetetlen, lenyűgöző darabbá vált, amely minden új kiadású modelljében tovább viszi azt a szellemet, amelyből született, amit közvetít, olyan módon és formában, hogy évtizedek múltán, és minden valószínűség szerint, a következő évtizedekben sem fog veszíteni frissességéből, erejéből, és időtlenségéből.

 

Misztikus fekete TAG Heuer Carrera saját fejlesztésű óraszerkezettel

Misztikus fekete TAG Heuer Carrera saját fejlesztésű óraszerkezettel

 

Ma a TAG Heuer a sportos luxusórák első számú gyártói közé tartozik, és dinamikus választékában a Carrera alapvetően az eleganciát képviseli, ám kronográfjai között rendkívül sportos darabokat is találunk: ilyen a Heuer 01 kaliberrel készült, amely magabiztos bátorsággal emlékszik vissza a kezdetekre.

 

Az óra számtalan különlegességgel bír, melyek egyike az a szénfekete tok, amely nem fényes, hanem matt, és nem színezett, hanem kerámiából készült, így soha nem fog megkopni, és minőségéből, anyagvastagságából következően sérülésekkel sem kell számolnunk.

 

A számlap megjelenése lenyűgöző: a matt, sebességmérő skálával rendelkező üvegráma mellett percbeosztást találunk, majd épített indexeket, melyek óránként szakítják meg a versenypályát idéző körkörös vonalakat; a számlapon beljebb haladva következnek a segédszámlapok, a stopper perc- és óragyűjtője, alattuk pedig árnyékként forognak a dátum számjegyei, csavarok, fogaskerekek, tengelyek és a csapágylemezek meghitt közelségében. Minden mozgó, működő, látható, de mégis olyan ez, mint egy áttetsző selyem, amely láttat és eltakar, és izgalmasabb, kívánatosabb, lenyűgözőbb, mint ha mindent láthatnánk, mindent megérinthetnénk és érzékelhetnénk.

 

És mi ez a szépség, amely életet lehel a fogaskerekekbe, mozgásra bírja a mutatókat, de nem önerőből téve mindezt, hanem tőlünk szerezve, a mi mozdulatainkból építkezve, érzéseinkből táplálkozva, létezve, élve, működve: nem szériaszerkezet ez, nem olyan, amit bármely más márka órájában találnánk, hanem önálló, a TAG Heuer saját műhelyében tervezett és életre hívott óramű, olyan, amely nem csak a gyár, de az egész svájci órakészítés számára is elismerésre méltó: ebben az egyedi darabban 39 rubinkő gondoskodik a működés finomságáról, a főrugó bő kétnapi energiát képes elraktározni, a különleges hajszálrugó pedig oly sebesen mozog, hogy egyetlen óra alatt majd harmincezer mozdulatra bírja a billegőt.

 

A tok 45 mm-es mérete és 16 mm-es vastagsága ellenére is jól viselhető, kézre simulásának legfőbb oka a Carrarák karakteres és komfortos kiképzésének köszönhető. A teljes egészében kerámiából felépülő tok hátulról is nyitott: a szerkezet ebből az irányból is megcsodálható.

Az elülső üveg karcálló zafírkristály, és annak érdekében, hogy a szerkezet és a számlap minél több titkára rálelhessünk speciális tükröződéscsökkentő réteggel látták el mindkét oldalán.

 

Végére maradt a kaucsukszíj, amely nem csak sportos, nem csak tartós, de mintázata és kialakítása révén tökéletesen illeszkedik is a tokhoz és az órához, és túllépve funkcionális feladatán az óra stílusához is képes pluszt adni.

 

Egy karóra akkor lesz több, mint a többi száz és ezer, akkor válik különlegessé és megismételhetetlenné, ha a gyártói tapasztalat, a hivatás és a szakértelem minden porcikájában sugárzón képes megjelenni.

Ez a pillanat most minden kétséget kizáróan elérkezett.

 

TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 173752
preload

Carrera Heuer 01 Black Ceramic Rubber

Tökéletes precizitással működő, sorszámozott automata kronográf modern kivitelben, magas hozzáadott értékkel: a saját fejlesztésű óraszerkezet különösen értékes, értéktartása bizton megjósolható; a számlap egyedi kialakítású; az indexek és a mutatók fekete-arany bevonatúak; az óra- és percmutatókon fekete SuperLuminova; a tok pedig teljes egészében kopásálló kerámia.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

Himnusz egy mechanikus órához

Milyen érzés egy igazán különleges órát viselni?

Milyen érzés egy velünk élő, miattunk működő műszaki csoda birtokában lenni?

Át tudjuk e érezni a szerkezet legapróbb rezdüléseit, a parányi csavarok, rugók összehangolt működésének rendkívüliségét és kifinomultságát?

Belegondolunk e abba, hogy évek, évtizedek, évszázadok tapasztalata, bölcsessége, tervezők, mérnökök munkája, elhivatottsága, elkötelezettsége ott rejtezik a hajszálrugó szemmel alig látható, rendkívüli sebességű működésében, a fogaskerekek tengelyeinek rubinköveiben, az alkatrészek végletekig vitt kimunkáltságában éppúgy, mint a számlap, a mutatók, a tok és a szíj részleteiben.

 

Gondolatok nagybetűs Órákról

 

Csak azok értékelnek igazán egy szép karórát, akik vágyakoztak utána; ami azonnal az ölünkbe hullik, bizony kevéssé becsüljük meg.

Akik vágyakoznak egy karóra után, időt kapnak arra, hogy felkészüljenek annak birtoklására; milyen lesz majd reggel kivenni a dobozából, beállítani rajta az időt, csuklónkra csatolni, munkába indulni vele, és napokig, hetekig, hónapokig, évekig óvón vigyázni rá, és újra és újra rápillantani, végisimítani a szíját, fordítani egy kicsit a fény felé, vagy épp eltakarni attól, hogy a számlap egy eleddig ismeretlen arcát fedezhessük fel, mert a fény csodákra képes, hiszen nem volna sem sötétség, sem szürkület, sem árny, ha nem volna fényes, ragyogó, életet ünneplő nappal.

 

Lehetünk e boldogtalanok egy gyönyörű mechanikus órával?

Bizonyára igen, de csak a szívünk egyik fele, az, amelyet nem adtunk birtokba örökös jogon egy olyan órának, amely után vágyakoztunk, és egy napon a miénk lett.

 

Minden mechanikus szerkezettel működő karóra a múlt árnyait követi, de csak néhány képes arra, hogy könnyed természetességgel idézze meg azok szellemét, akik azért éltek, hogy ezek a rendkívüli szerkezetek egy napon a csuklónkra kerülhessenek.

Az EPOS szellemisége az elmúlt évtizedekben mit sem változott: a svájci óragyártást megingató olcsó elemes órák divatjának soha nem hódoltak be; egy EPOS nem lehet quartz, nem lehet elemes, nem lehet elektromos – egy EPOS ma is, mint ahogy mindig is, kizárólag mechanikus lehet.

 

Az EPOS Originale a klasszikus, legnemesebb hagyományokat követi – a modellcsalád új tagjai pedig minden korábbinál közelebb kerültek a régmúlt szellemeinek megidézéséhez.

A számlap fény-árny játékait legfőképp a régi karórák plexijén keresztül tapasztalhatjuk meg: a széleken megjelenő, számlapra vetülő árnyék felemlő hangulatot áraszt, olyat, mint amit nagyapáink óráinál érezhettünk, és annak, akkor, vagy akár egy fiók mélyéről előkerülve ma is, szívünket olyannyira képes melengetni, mint mikor egy régen látott, nagyon jó barátot viszontlátunk.

 

Az EPOS Originale ezt az érzést eleveníti meg előttünk, azonban a karcolódó plexi helyett egy különösen értékes, hajlított zafírkristályon keresztül, amely esetében sérüléssel, karcolódással nem kell számolnunk soha.

A számlap sem festett – az egész órákat jelző indexek rakottak, akár csak a dátumablakot körbevevő keret. 12 óra alatt a márkafeliratot találjuk: szerényen, kisbetűvel írva. A számlap alsó harmadában pedig kalligrafikus írásmóddal jelenik meg a beépített szerkezetre vonatkozó felirat.

 

A gyönyörű, selyemfényű számlapot vízszintesen és függőlegesen is egy-egy vékony csík keresztezi: jelezve számunkra az időt, a lentet és a fentet, azt a megannyi döntést és választást, amelyre kényszerülünk, vagy épp lehetőségünk nyílik – mindez csak látásmódunkon múlik.

 

Az óratok vékonyított, lapos hatású, így szinte ráolvad a csuklónkra; ehhez kecses, de határozott vonalvezetésű tokfülek kapcsolódnak. A hagyományosan 3 óránál elhelyezett beállítókorona a zsebórákat idézi meg: tökéletes méretű, gömbölyű, de recézettsége miatt stabil, jó fogású, és a kézi felhúzást is megkönnyíti.

 

A tok átmérője 38,5 mm – régen ez nagynak számított, ma a legkisebbek közé tartozik; ím, így változik a világ körülöttünk, és így változunk mi is, ebben a szélsebesen táncoló világban. Nagy hiba, ha nem veszünk leckéket, és nem halljuk meg az élet táncba hívó szavát, de még nagyobb, ha a múltunkat megtagadjuk, és sutba dobva elfeledjük mindazt, ami tegnap még fontos volt és értékes.

Mennyivel boldogabb az, aki szülei, nagyszülei óráját hordhatja, mint az, aki a legdrágább, és legmodernebb óracsodát birtokolja!

 

Az EPOS Originale hátlapja nyitott, így lehetőségünk nyílik rá, hogy kedvünk szerint gyönyörködjünk a szerkezet látványában. Az Incablocos, Glucydur billegős automata szerkezet az ETA kiváló alapkaliberére épül, azonban ez a Prémium Top változat jóval szigorúbb követelményeknek felel meg járat, stabilitás és pontosság tekintetében.

 

Mindenki elérkezik egyszer egy olyan kereszteződéshez, amelyben döntenie kell, merre halad tovább; mit tekint fontosnak, mit helyez első helyre, kinek fogja meg a kezét, kinek fogad örök hűséget, kinek szenteli az életét.

Mechanikus órát választani nem csupán pénzkérdés: tudunk kell, mire vállalkozunk, miért akarjuk, miért vágyunk rá.

Mert, ha nem vágyakozunk utána, nem lehetünk érdemesek rá.

 

EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 180396

Epos Originale Classic Edition

A legautentikusabbnak sárga- vagy rózsaarany színű tokba foglalva tekinthetjük ezt a modellt – így maga az életre kelt történelem. Utóbbi esetében még egy milanaise szíjas változat is elérhető. Ne feledjük, hogy az aranyszínű tokok feketével párosítva kontrasztosabbá, barnával harmonikusabbá válnak – érdemes kísérletezni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 180389
preload

Epos Originale Steel Edition

A polírozott acéltokot selyemfényű, csontszínű számlap teszi melegebbé és barátságosabbá. Ebben az esetben a legkézenfekvőbb a fekete színű bőrszíj, de annak nem csak a gyári, alligátormintás változatát érdemes kipróbálni, hanem akár egy strukturált, akár egy strukurálatlan, minta nélküli példányát is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 180388
preload

Epos Originale Blue Edition

Mind bőr-, mind fémszíjjal készül a kék számlapos kiadás, amely fény és megvilágítás függvényében változtatja árnyalatát. A klasszikus színek között ez a legfiatalosabb, amire azért is van nagy érdeklődés, mert a fiatalok sok esetben jobban ragaszkodnak a régmúlt hagyományaihoz, mint azok, akik megélték azokat. A fémszíj mellett bőrszíjjal is vonzó darab.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

Amit magad előtt látsz, már történelem

A sebesség és a verseny mindig is vonzotta az embert: utolérni a szélnél gyorsabban szaladó vadat, legyőzni az ellenfelet, diadalmaskodni, legelsőként érni a célba, futva, saját erőnket megfeszítve, egy ló hátán ülve, együtt lélegezve, izzadva, küzdve vele, egy kerékpárra, vagy épp egy motorra simulva, egy versenyautó kormánykerekébe kapaszkodva, vagy egy motorcsónakban ülve.

 

Az óragyárak számára az egyre nagyobb sebességre képes járművek verseny idejének mérése kihívást, és egyszersmind inspirációt jelentett: mennél pontosabban mérni a közel azonos idővel célba érő versenyzők egymástól másodpercekkel, tizedekkel eltérő idejét.

Így született a TAG Heuer Carrerája és Formula 1-e, de még nevezetesebb a Monza, amely a Milánótól 15 km-re elhelyezkedő történelmi város versenypályára emlékezik, arra a pályára, amely a Forma 1 olasz nagydíjának is otthonául szolgál, és amelyen eleddig a legnagyobb versenyautó-sebességet mérték: 360 km/h-t.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Az EDOX Chronoffshore (CO-1) szériája is a versengés szellemében született; nem a karórák terén már-már hagyományosnak tekinthető Forma 1 inspirálta, hanem az a Powerboat World Championship, amit a motorcsónak Forma 1-ének tekintenek. A versenycsónakok óriási, többszáz lóerős teljesítményű motorokkal készülnek, üzemanyagfogyasztásuk meghaladja a 120 litert, de ezért cserébe kevesebb, mint 2 másodperc alatt érik a 100 km/órás sebességet, amit egészen 270 km/óráig képesek fokozni. A motorcsónakok szűk pilótafülkéiből csupán egy keskeny sávon lehet kilátni, amit a feleverődő víz gyakorta teljesen beborít; lassítani csak úgy lehet, ha a versenyző lábát leveszi a gázról – ugyanis fék nincs bennük. A pilótákat komoly erőhatások érik: a rázkódások, ütődések kivédhetetlenek, így a zúzódások, sérülések mindennaposak.

 

Miért csinálják mégis?

A versenyért, a veszélyért, a száguldással együtt járó, mindent felülmúló érzésért, a kormány megszorításáért, majd a motor indításakor annak feldörrenő hangjáért, amely azt üzeni, hogy alig várja már, hogy szabadjára engedjék. És a tudatért, hogy a motorcsónak, amely szédületes sebességgel hasítja végig a vizet, miattuk gyorsul, az ő akaratukból fordul, gép és ember egymásba kapaszkodik, egymásra bízza magát, mert tudva levő, hogy minden mozdulatnak végletes, a pilóta életét befolyásoló jelentősége van.

A motor és a víz perzselő hangja, az előtörő mély felmordulások, a felcsapódó hullámok, amelyek a gépet kísérik és követik, de nem úgy, mintha utol akarnák érni, sokkal inkább úgy, mintha kíváncsi vízcseppekként szeretnének a hajó belsejébe pillantani, és nyomára lelni az azt szétfeszítő erőnek; mindez nem csak a pilótát nyűgözi le, de mindazokat is, akik tanúi ennek az őrült száguldásnak.

 

A versenypilóták között elterjedt mondás szerint „amit magad előtt látsz, már történelem”, a sebesség sokrétűségére utal, a pillanat erejére, a vissza nem térő alkalomra, a döntések, mozdulatok azonnal bekövetkező jelentőségére, arra a felfoghatatlan erőre, amely az emberi elme határtalanságának eszményeként megteremt olyan dolgokat, amelyek hatalmasabbak nála.

 

Az EDOX ehhez a vérpezsdítő világhoz készítette el a Grand Oceant követő, és technikai szempontból még azon túl is mutató kollekcióját, a CO-1-et, amely rendkívüli műszaki tartalmával a legkomolyabb búvárórák között követel helyet magának, de szemet gyönyörködtető kivitelével jóval többet is nyújt, megpályázva ezzel a valaha megalkotott legelegánsabb sportóra címét is.

 

A rendkívüli teljesítmények nem mindennapi felkészülést igényelnek versenyzőtől, edzőtől, járműtől egyaránt; az EDOX ennek szellemében, és a saját maga által felállított szigorú követelményrendszer szerint építette meg azt az órát, amely mintaként szolgál mind maga, mind mások számára.

 

A CO-1 Chronograph mechanikus automata és elektromos szerkezettel is készül: a tokozása, ereje, szakmaisága mindkét esetben tökéletesen azonos.

A többrészes óratok tömör nemesacélból került kialakításra, tetején egy 3 mm vastag zafírkristállyal, amely megkarcolhatatlan, igen erős és ellenálló felületként biztosít védelmet és tökéletes láthatóságot a számlap számára.

 

A számlap összetettségében is betölti eredendő funkcióját: az idő leolvashatóságát nem gyengíti a részletgazdag, fantázia szülte küllem és díszítettség.

Az üveg körül elegáns búvárlünetta helyezkedik el – ebben az esetben a visszafogottságra és eleganciára törekedtek, így a 60 percnyi beosztást nem emelték ki fehér színnel, hanem finoman olvad bele az üvegráma feketéjébe. Utóbbi nem kopó kerámia, de nem csupán egy beágyazott vékony lap, hanem komoly, erős, tömör, több milliméter vastag, élcsiszolt darab.

A számlap belső ívén – természetesen – tahiméter skálát találunk, amely átlagsebesség mérésére szolgál.

A stopper segédszámlapjait szürke félkörívek keretezik, hangsúlyosan elkülönítve őket az idő másodpercmutatójától.

Az egész órákat jelző indexek mindegyike három részből áll: két vastag rozéarany színű csík között egy szürke látható, sugározva határozottságot és biztonságot.

Egy index különbözik a többitől: egy óránál nem hármas csíkot találunk, hanem egy számjegyet.

Az 1-es számtalan jelentéssel bír: az éjfél követő első óra eljövetelét, az új nap kezdetét, minden versengés céhját, az első hely elérését, a dobogó legfelső fokát, és azt a teljesítményt, amelyre minden ember törekszik akkor, ha van célja az életének.

 

Az EDOX célja nem más, mint olyan óragyárként élni tovább, amely a maga nemében és a maga kategóriájában többet, mást, stílusosabbat, különlegesebbet képes nyújtani, mint bárki más; alkotó, emberi műhelyként túlszárnyalni nem, nem a konkurenseit, hanem önnön magát.

 

A CO-1 lenyűgöző példája ennek.

 

EDOX Karóra, Férfi, CO-1 család, 190620
preload

CO-1 Chronograph

Érdemes szót ejtenünk a tok rendkívüli formájáról is: a megszokottól ez is alapjaiban tér el. Egy búváróra magától értetődően robosztus, azonban az EDOX ezt is képes gyönyörű formában enyhíteni; úgy is mondhatnánk: eleganciát csepegtetni a sportosságba. A tok oldalán a dupla tömítéses nyomógombok és a korona, átellenben pedig a nyomáskiegyenlítő emlékeztet bennünket rá, milyen órával is van dolgunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

Óriások árnyékában - Albert Riele Challenger vs. TAG Heuer Aquaracer

Mi különbözteti meg egymástól az óragyártót és az órakészítőt?

Miben nyújt mást két évszázados svájci óramárka hasonló modellje?

Mit jelent, mit közvetít ma egy masszív sport kronográf?

Az ár, a márkanév, vagy a szellemiség képes jobban hatni ránk?

A TAG HEUER, mint a luxuskategória egyik legnépszerűbb óramárkája és a nemrég 135 éves jubileumát ünneplő ALBERT RIELE áll egymással szemben – vagy inkább: egymás mellett mostani cikkünkben.

 

Gondolatok nagybetűs Órákról

 

Az óragyártót és az órakészítőt nem kevesebb különbözteti meg egymástól, mint az, hogy az egyikük bevált sémák szerint építi fel katalógusát, míg a másik belülről jövő indíttatásból alkot olyan órákat, amelyek mindegyikét saját gyermekeként szereti, dédelgeti, tanítja, és formálja saját képére azért, hogy majd egy napon saját útjára bocsássa.

A TAG HEUER múltja, történelme, szaktudása, presztízse rendkívüli értéket közvetít, gazdag katalógusában klasszikusabbnál klasszikusabb darabok találhatóak, melyeket bátran épít újra, tesz szebbé, modernebbé; mindezt olyan érzékkel és időzítéssel, hogy konkurenseik, vásárlóik egyaránt lenyűgözve érezhetik magukat.

 

Az ALBERT RIELE hasonlóképp az órakészítők közé tartozik, azok közé, akik nem gyártással, sokkal inkább álmaik megvalósításával teremtenek értéket. Egy ALBERT RIELE karóra nem majd másfél évszázados múltja miatt tartozik a legjobbak közé; egy ALBERT RIELE nem is az ára miatt képvisel luxusminőséget, sokkal inkább azért, mert fantáziával, odaadással és rendkívüli szakmai tudással, a legjobb, legnemesebb anyagok tökéletes megmunkálásával készítenek nem csak hibátlan, de szerethető, érzelmeinket is megmozgató időmérőket.

 

A Challenger 300 méteres vízállóságával és búvár felépítésével a TAG HEUER Aquaraceréhez hasonlítható, azonban utóbbi hűvös luxusát élettel teli melegséggel váltja fel.

Műszakilag a vízállóság, az utóbbit garantáló menetes hátlap és korona, valamint a kronográf szerkezet gyakorlatilag azonos – de megannyi eltérést találhatunk a továbbiakban.

 

Méretben mindössze egy milliméterrel nagyobb az ALBERT RIELE, a vastagságuk is közel azonos.

Egy karóra fémszíja az egyik legkomolyabb minőségmérő: az anyag itt teljes valójában jelenik meg, mellébeszélésre nem igen van lehetőség.

A TAG HEUER anno a prémium kategóriát képviselő Grand Carrera szériája számára teremtette meg azt a nemesacélból készített remekművet, amely most az alacsonyabb árú kollekciók óráira is rákerült – ebben kivetnivalót aligha találhatunk; a nyers erő, és a rendkívüli kidolgozás nehezen múlható felül.

 

Az ALBERT RIELE fémszíja ezzel szemben elegánsabb, kifinomultabb: minden egyes csatszem lekerekített, hibátlan csiszolású, gyönyörűen polírozott, és a súlykülönbsége is érzékelhető; ellenben mind a kezdőszemek, mind a zárrész tömör nemesacél ebben az esetben is.

 

A tok kialakításában és kidolgozásában az iránybeli eltérés ugyancsak észlelhető – bár ízlés dolga, hogy az elegancia mennyiben jelent egy búváróránál többletet; ha a mai szokásokat vesszük alapul, mely szerint egy órát használunk minden élethelyzetben, akkor igen; ha az alkalmi óránk más, és a sportos valóban csakis sport és szabadidős tevékenységhez használatos, akkor a megítélés változik.

Ha a széles körben használhatóság a fő szempontunk, akkor az ALBERT RIELE Challenger kiváló választás – jobb, mint a kevésbé aprólékos HEUER.

 

Az aprólékosság a számlapra térve ismét magával ragadóan jelenik meg: a HEUER homogén számlapjával szemben nem csak a remek érzékkel adagolt színek, hanem a kőhatású mintázat is rendkívüli, ami egyértelműen jelen van akkor is, ha még nem vettük górcső alá a számlapot. Ez a nem mindennapi felület különleges játékra invitálja a fényt, árnyékokat hozva szemünk elé, árnyalatokat teremtve, csillogó köveket a víz tiszta tükre alatt, táncoló fényvillanásokat, felfedezésre váró titkokat, melyek feltárulását siettethetjük, vagy kivárhatjuk csendben, hogy apránként nyíljanak meg előttünk.

Nehéz, mondhatni lehetetlen lefényképezni, megragadni ezt a szépséget, mert olyan, akár egy festmény, egy lenyűgöző mosoly, amely egy képen nem adható vissza, mert él, ragyog, ámulatba ejt, és a szívünkig hatol, akár egy testünket megborzongató ölelés.

 

Folytatva az örömteli vizsgálatot a fekete üvegráma követel magának figyelmet, amely nem festett, mint a TAG HEUERé, hanem kerámia, amelynél kopással egyáltalán nem kell számolnunk. Hacsak nem a festett számjegyek esetében – de itt álljunk is meg egy pillanatra, mert bizony nem festettek ezek a feliratok sem, így elszíneződés, festék kikopás itt sem állhat fent. Meggyőző példája ez annak, hogy az egyre modernebb gyártástechnológiák, újabb anyagok és különleges megmunkálások mutathatnak egyre komolyabb, értékesebb és kompromisszummentesebb órák irányába is, és nem csak az olcsóbbítás, egyszerűsítés, és mindezek dizájnnal történő elfedése felé.

 

Az ALBERT RIELE Challenger kapcsán egy szó jut minduntalan eszünkbe: az igényesség, amely nem csak egyes részletekre terjed ki, hanem az óra minden részletére, minden szegletére, minden apró csavarjára; megjelenik ez a nyomógombokban és a koronában ugyanúgy, mint az óra egészének tökéletességében.

Mert hisz ki gondolja úgy, hogy egy karóra hátlapjával is lehet a minőség és igényesség üzenetet közvetíteni, mint az, aki ennek szenteli az életét.

 

A Challenger és az Aquaracer hátlapján ott domborul a márkanév, a modellcsalád elnevezése, a vízállóságra, anyagra, üvegre és származási helyre vonatkozó információk, és középen egy búvármaszk, amely hűen jelképezi azt a világot, amelyet elhoztak és ragyogó formában mutattak be nekünk.

 

ALBERT RIELE Karóra, Férfi, Challenger család, 164158
preload

Albert Riele Challenger

A legszebb, leglenyűgözőbb búvár kronográfok egyike - a maga kategóriájában kedvező árúnak kell tekintsük. A ragyogó fémszíjas változat mellett barna, kék és hagyományos fekete színben, kaucsukszíjjal is elérhető - mind más világ, de mindegyik újszerű és érzékeinket elkápráztató. Egy olyan gyár modelljei, amelyeket megismerni érdemes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Aquaracer család, 164821
preload

Aquaracer Chronograph

Megújult formában, csúcsminőségű fémszíjjal, erős vízállósággal, és komoly presztízsértékkel bír a TAG HEUER népszerű modellje. A fekete mellett kék színben is készül. Kifejezetten sportos, erőteljes darab, elegáns öltözékhez (bő félmilliós ára ide vagy oda) kevésbé javasolható.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

Egy fekete színű karóra, ami soha nem fog megkopni

A fekete szín karórákon való megjelenése nem újkeletű: népszerűsége eleganciájának éppúgy köszönhető, mint komolyságának és tiszteletet parancsoló kisugárzásának. A fiatalok, középkorúak és idősek számára egyaránt vonzó, mi több, az ifjú óravásárlók ezt a színt részesítik a leginkább előnyben.

A fekete szín igazi kedvelői azonban nem érik be a fekete számlap és fekete bőrszíj kombinációjával; sokkal vonzóbb számukra, ha a tok és a fémszíj is szénfekete.

Egy szinezett tok és fémszíj azonban a napi használat során könnyen megsérülhet; valószínűleg Önben is felmerült már a kérdés: létezik-e olyan anyag, aminél ezzel nem kell számolnunk?

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A mai modern színkezelési eljárások megoldást kínáltak erre: az 500 °C közeli hőmérsékleten, több réteggel kialakított PVD eljárások keményebb és ellenállóbb felületeket hoztak létre, mint maga az acél. Azonban a sokrétű, és bizony, egyes esetekben kifejezetten nagy megterheléseket jelentő hétköznapi használat során ezek is megsérülhetnek, amivel szépségük és eleganciájuk is jelentősen csökken.

Azonban van egy olyan anyag, amely drága ugyan, de soha nem kell kopással, színvesztéssel számolnunk: ez pedig a kerámia.

 

A RODANIA egyike azon kevés svájci márkáknak, amely választékában szerepelnek kerámiából készült órák, nem is egy-két, hanem jó néhány darab.

 

A RODANIA Deauville modellcsaládja rendkívüli formában önti kerámiába a legszebb svájci óragyártási hagyományokat: a tisztaságot, eleganciát, és örök időkre szóló, megunhatatlan szépséget. Egyszerű vonalvezetéssel, gyönyörű fényekkel és árnyékokkal a tokon, a szíjon és a számlapon.

 

A kerámiával szemben kifogásként fényességére szokás hivatkozni: egy ilyen ragyogó óra nem feltétlenül passzol a ma oly divatos, sportosan-elegáns, lazább öltözködéshez. A RODANIA Deauville órái erre is megoldást kínálnak: találunk közöttük matt kivitelűeket is, és így akár farmer, szövetnadrág és sportzakó mellett is jól mutatnak.

 

A beltartalom, a részletekbe menő kidolgozás, és a minőségérzet ugyancsak elsőrangú – méltó ehhez a kortalan anyaghoz.

 

RODANIA Karóra, Férfi, Deauville család, 144975

Egy fekete színű karóra, ami soha nem fog megkopni

A RODANIA Deauville modellcsaládja rendkívüli formában önti kerámiába a legszebb svájci óragyártási hagyományokat: a tisztaságot, eleganciát, és örök időkre szóló, megunhatatlan szépséget. Egyszerű vonalvezetéssel, gyönyörű fényekkel és árnyékokkal a tokon, a szíjon és a számlapon, időtlen anyagba ágyazva.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A SZEM, A SZÍV, ÉS A LÉLEK

A svájci óragyártás igazi erősségét a mechanikus automata órák jelentik, melyek közül a 80-as évektől kezdve az áttört számlapos modellek számítanak a legizgalmasabbaknak.

Az EDOX Les Vauberts Open Heart azonban nem a hagyományos úton haladva született meg: egyfelől többet mutat meg a szerkezetből, mint hasonló társai, de mindezt úgy, hogy az idő leolvashatósága is megmarad; másfelől a szerkezet billegőjének mozgásához illeszkedő keretet is adtak az áttörésnek, ami még inkább erősíti a szerkezet örök mozgásának illúzióját.

Az óra hátlapja zárt, aminek ismét több oka van: a számlap felőli áttörés így szebb, nem beszélve arról, hogy a hátlap a szárnyaló képzelet egyedi megoldásaira is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben arra, hogy egy gyönyörű motívummal emlékezzen meg a gyár a Jura völgyének óragyártói történelmére, mégpedig egy 300 évvel ezelőtti épület festett képében. Az egyedi sorszámmal ellátott óra csavarokkal rögzített hátlapján körívben egy feliratot is elhelyeztek, tisztelegve a svájci órakészítés elmúlt négy évszázadára.

Minden egyéb részlet, fény és árny gyönyörű, hamisítatlan, és varázslatoslatosan EDOX.

Alig vannak néhányan, akik így értenek a szem, a szív és a lélek meghódításához.

 

EDOX Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 181352
preload

Kék acél

Mind a számlapszín, mind a fémszíj megújult változatban indul hódító útjára 2018-ban. A tömör, elegánsan polírozott nemesacél szíj szépen harmonizál a tokkal, teret engedve a számlap színének és hódító erejének. Utóbbi pazar, mély kék színe különösen megnyerő, és az ezüst, barna, fekete komolysága mellett nagyszerű alternatíva lehet testben vagy lélekben ifjabb órakedvelők számára.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 129147
preload

Barátságos közvetlenség

A sorozat legklasszikusabb darabja, melynek számlapján az ezüst három árnyalata is feltűnik. Az órához fekete és barna szíj is párosítható, de utóbbival barátságosabb, melegebb hatás érhető el - a gyár is ezt a hangulatot részesítette előnyben. A tok formája, ívei, sziluettje mesélnek: egy elegáns, felnőtt férfiról, aki megjelenésére, környezetére, és persze az órájára is rendkívül igényes.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 129150
preload

Harmóniában

A svájci óragyártás igazi erősségét a mechanikus automata órák jelentik, melyek közül a 80-as évektől kezdve az áttört számlapos modellek számítanak a legizgalmasabbaknak.
Az EDOX Les Vauberts Open Heart azonban nem a hagyományos úton haladva született meg: egyfelől többet mutat meg a szerkezetből, mint hasonló társai, de mindezt úgy, hogy az idő leolvashatósága is megmarad; másfelől a szerkezet billegőjének mozgásához illeszkedő keretet is adtak az áttörésnek, ami még inkább erősíti a szerkezet örök mozgásának illúzióját.
Az óra hátlapja zárt, aminek ismét több oka van: a számlap felőli áttörés így szebb, nem beszélve arról, hogy a hátlap a szárnyaló képzelet egyedi megoldásaira is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben arra, hogy egy gyönyörű motívummal emlékezzen meg a gyár a Jura völgyének óragyártói történelmére, mégpedig egy 300 évvel ezelőtti épület festett képében. Az egyedi sorszámmal ellátott óra csavarokkal rögzített hátlapján körívben egy feliratot is elhelyeztek, tisztelegve a svájci órakészítés elmúlt négy évszázadára.
Minden egyéb részlet, fény és árny gyönyörű, hamisítatlan, és varázslatoslatosan EDOX.
Alig vannak néhányan, akik így értenek a szem, a szív és a lélek meghódításához.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Vauberts család, 181351
preload

Elegáns feketében

A fekete számlap fekete bőrszíjjal párosítva örök kedvencnek számít, ami az új fémszíjas változatnak is bizton megjósolható. A számlap sötétjét a fémszíj világossága oldja fel, felkínálva azt a lehetőséget is, hogy idővel akár egy bőrszíjnak adja át helyét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A MÚLTBÓL MERÍTKEZVE TISZTÁN

Aligha van nemesebb dolog az életünkben, mint visszatekinteni a múltunkra, arra, hogy honnan jöttünk, milyen utat jártunk végig, mit tettünk meg, vagy miről mondtunk le, mit győztünk le, vagy épp mi gyűrt maga alá. Ha szerencsések vagyunk, tudunk mosolyogva emlékezni, komolyan is boldognak lenni, lelkünk egy vágyakozó darabját megóvni, és szívünket úgy megszakítani, hogy annak dobogása soha meg ne szűnjön, de nem a testünk, hanem az álmaink számára.

 

Minden klasszikus óragyár büszkén tekint vissza történelmére, de azok, amelyek megőrizték függetlenségüket és családi irányításukat, nem a marketingosztályukon ünneplik meg évfordulóikat, hanem könnyes szemmel, meghatottan, egy szépen megterített asztalt körbeülve, nevetve, sírva, de mindenképp boldogan. Úgy, ahogy egy alkotó, szépséget és értéket teremtő csapathoz illik.

 

Egy ilyen alkalommal kerülnek elő a régmúlt emlékei, a tegnap, és a tegnapelőtt született kis remekművek, amelyekre mindennél jobb érzés visszatekinteni, de nem csak azért, mert minden egyes darab saját gyermeknek tekinthető, hanem azért is, mert a modern világ újdonságot hajszoló rohanásában ezek képesek megálljt parancsolni, lelassítani, és olyan inspirációkat adni, amelyek új testet öltve viszik tovább elődjeik szellemiségét.

 

Mi lehet még képes erre, mint egy időt mérni képes aprócska szerkezet, amely nem haladhat se lassabban, sem gyorsabban, mint az idő maga?

 

A LOUIS ERARD története 1931-ben kezdődött, egy zsebóra megalkotásával.

Ez a zsebóra fedél nélkül készült, hiszen így vált hordhatóvá, egy mellényzsebből előhúzva könnyen és gyorsan leolvashatóvá. Rendkívülisége nem csak abban állt, hogy a gyár első órája volt, hanem abban is, hogy a legelsők között alkalmazták a foszforeszkálást lehetővé tevő cink-szulfidot az óra mutatóin és számjegyein.

A kézi felhúzású szerkezet két központi mutatóval, egy külön tengelyre helyezett másodpercmutatóval készült, és jellegzetes számjegyekkel indult hódító útjára, amely a gyár 85. születésnapján kelt új életre egy karóra formájában.

Nem akármilyen karóra ez, mint ahogy egyik LOUIS ERARD sem az; a svájci kimunkáltság, szépségre és tökéletességre való törekvés, az olasz szenvedély és romantika mind benne van; nem karórák ezek, hanem az élet szeretetét és tiszteletét közvetítő csodaszép alkotások.

 

A múltidéző sorozat finom szépsége lenyűgöző, egyszerűen azért, mert minden porcikájában finom és csodaszép.

A legszebbnek a porcelánfehér számlapos tekinthető, amely olyan tiszta, mint egy erdei szellő, és olyan vonzó, mint egy tisztás a fák között, amely nyugalmával, madárdalával és susogó leveleivel hívogat pihenésre, feltöltődésre, újjászületésre.

 

A tok fenséges formája csábító csuklónk számára, amely szinte teljesen eltünteti a mechanikus automata szerkezet vastagságát; és ez annak ellenére így van, hogy a karóra üvege nem lapos zafír, hanem a tokból kiemelkedő, az eredeti zsebóra anyagát alapként használó Hesalyte kristály, melyet speciális, felületi sérülésekkel szemben ellenálló kezeléssel láttak el.

 

A letisztultságot gömbölyded vonalak teszik igazán légiessé, és ez alól a kézi felhúzást is komfortosan lehetővé tevő szép formájú beállítókorona sem jelent kivételt.

A strukturálatlan, barna borjúbőr óraszíjak ugyanolyan ragyogóak és különlegesek, mint az órák, melyekhez tervezték őket: finom, ám határozott fehér színű varrás fut rajtuk végig, és alsó, bőrrel érintkező részük nedvességtaszító kivitelben készült. A tüskezár nem a hagyományos LOUIS ERARD stílusjegyeket viseli – elhagyja annak grandiózusságát, és hagyományos egyszerűségében jelenik meg.

 

A jubileumi sorozat három színben, porcelánfehér, fekete és szaténfényű galvánkék számlappal, mindegyiken superluminova bevonattal készül, és a bőrszíj mellé akár fémszíjjal is választható – színenként mindössze 250 (!) példányban.

 

És az ára?

 

Hihetetlenül kedvező, aminek pusztán prózai okai vannak: a LOUIS ERARD úgy enged bepillantást történelmébe, hogy ezzel új rajongókat szeretne megnyerni magának.

Minden rendelkezésre is áll ehhez.

 

LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Héritage család, 169524
preload

A Louis Erard 1931-es, legelső zsebórájának emlékére

A porcelánfehér számlapos változat áll legközelebb az eredeti zsebóra megjelenéséhez. A foszforeszkáló mutatók és a számjegyek super-luminova bevonatuknak köszönhetően minden körülmények között tökéletes leolvashatóságot biztosítanak számunkra. Mindegyik színváltozat elérhető barna bőrszíjjal és nemesacél milanaise szíjjal is. A legstílusosabb a bőrszíj, amelynek fehér varrása szépen harmonizál a számlap fehér színével.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Héritage család, 169525
preload

250 példányban készült jubileumi limitáció

A mattfekete számlap semmit sem veszít láthatóságából, mitöbb talán a legkontrasztosabbnak tekinthető a három számlapvariáció közül. A sötétben is hosszantartó láthatóságot a super-luminova bevonat biztosítja, amely ebben az esetben narancs színű a mutatókon és a számjegyeken.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Héritage család, 169526
preload

Speciális díszdoboz és csomagajánlat minden limitált modellhez

A szaténfényű mélykék számlap fiatalosságot hoz a klasszikus formába. A mutatók és indexek itt is super-luminova réteggel ellátottak, melyek ebben az esetben zöld színben pompáznak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

ITÁLIA MEGÉRINTŐ SZELLEME

A velencei lagúnákon lassan és méltóságteljesen úszó gondola látványa azonnal megszólít minden arra járó turistát, késztetve őket arra, hogy telefonjuk, fényképezőgépük után nyúljanak, és megpróbálják megörökíteni azt a pillanatot, azt a hangulatot, amely hatalmába kerítette őket, nem tudva azt, hogy nincs egyetlen professzionális fényképezőgép sem, amely képes lenne erre.

 

És ez még csupán a látvány; azok, akik titkon érzik, hogy az az elragadtatottság, amit éreznek, és az a mosoly, amely letörölhetetlenül megjelenik az arcukon, közel sem fogható ahhoz, amint Te magad ülsz egy gondolában, nem egyedül, és nem csak azért, mert bizony ez nem épp olcsó mulatság, hanem azért, mert azzal az emberrel, akit szeretsz, minden sokkal szebb, sokkal nagyobb élmény, talán egyike azoknak, amiket bízvást nevezhetünk életre szólónak. Talán kijelenthetjük azt is, hogy Velencében örök szerelmek pecsételődnek meg, bizonytalan, kusza érzések válnak egyértelművé, és a gondolát körbesimogató víztükör, a kék égbolt, a lenyugvó nap vízen játszó fénye, a hidakról megbabánazottan bámulók, vagy épp Casanova lagúnára nyíló egykori otthona mind erőt ad a szerelmeseknek, hogy érzéseiket megvallják mind maguknak, mind szerelmüknek, tudva, hogy ezt ebben az életben csak egyszer, egyetlen egyszer tehetik meg, Velencében, egy vízen ringó gondolán biztosan, máshol pedig mindez már nem lesz megismételhető.

 

A LOUIS ERARD olasz gyökerekkel bíró tulajdonosai és vezetői nem tudják, és nem is akarják elfeledni szülőföldjüket, és ezt mi nem tudjuk eléggé meghálálni nekik.

 

A LOUIS ERARD óráiban nem csak a velencei lagúnák sugárzó élménye jelenik meg, hanem Bologna Sergio Leone filmjeinek hangulatát megidéző terei és árkádjai, Trieszt nyugalmat árasztó tengerpartja és csodaszép Miramare kastélya, Firenze Dómja, annak lenyűgöző homlokzatával, és monumentális belső méreteivel, és persze Róma, a Pantheon, a Colosseum, a Trevi kút, a Szent Péter bazilika, káprázatos műkincseivel, évezredes történelmével, viszontagságaival, a jelen minden percét meghatározó múltjával, és Itália magához ölelő szellemével.

 

A LOUIS ERARD Héritage sorozata a gyár lassan évszázadnyi történelmét eleveníti fel tisztelettel, szépséggel, nem kiforgatva, hanem óvón, szeretettel megújítva a múlt legszebb hagyományait, teremtve újat és varázslatosat.

 

Egy kép soha nem adhatja vissza teljesen a valóságot, de ennek a karórának már a fotója is igéző: mert a fémszíj csatszemeinek csiszolása, a csatszemek egymáshoz kapcsolódó éleinek polírozása, az illesztések hajszálpontossága, és a tok ragyogó megformálása nem egy átrajzolt, kozmetikázott felvétel, hanem maga a kézzel fogható, szemmel érzékelhető valóság.

 

A fémszíj rendkívüliségét a tok viszi tovább, szemet gyönyörködtető kidolgozásával, szikár, mégis gyönyörű formájával és letört éleivel. A sötétben is jól leolvasható, precízen megrajzolt számlap felett egy domború, antik órákat idéző üveget találunk, amely azonban már nem plexi, hanem tökéletesen karcálló zafírkristály, amely különleges kivitele folytán mégis képes a régi mechanikus karórák fényhatásait, árnyait és hangulatát megteremteni.

 

A hátlap nyitott, így látnivaló, szívünket megszólító szépség itt is található, de az igazi titok valójában leírhatatlan, mint ahogy a gondolák látványa sem elegendő, azt fizikálisan is érzékelni, kipróbálni szükséges.

 

Vegyük hát kézbe ezt a Karórát, amely büszkén viseli magán történelmi nevét, hiszen ha rátekintentenek, a gyár alapítói is elismeréssel bólintanak, és nyújtják ki már nem evilági kezüket felé.

Ők már nem érinthetik meg, de Ön igen – ne késlekedjen hát.

 

LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Sportive család, 169528

Itália megérintő szelleme

Az óra szíját és keretét adó 316L acél soha nem volt még ennyire lenyűgöző, ennyire pazarul megmunkált, ennyire komfortos, és lehengerlően látványos, mint ebben a modellben. Az órát működtető automata Valjoux szerkezet örök életre szól, rendszeres karbantartás mellett akár több generáció számára is használható és szerethető marad. Talán ez az, ami még a karbantartásnál is fontosabb: ha szeretjük, és tiszteltjük ezt a műszakilag is tökéletes mesterművet, amelyben emberöltőnyi tapasztalat, tudás és szenvedély lakozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

AHOGY AZ ECSET TEREMT ÉLETET A VÁSZNON

Minden óramárka életében vannak fontos, sorsfordító pillanatok, amit hozhat tulajdonos- vagy generációváltás, pénzügyi megingás, üzleti siker, a fejlődési vágy, vagy épp az alkotó munka iránti szenvedély lassú elhalása.

Azok számára, akiknek az órakészítés nem csupán üzlet, hanem önmegvalósító szenvedély, új órák megálmodása nem kötelező kényszerűség, hanem belső késztetés; és ha mindehhez nem csupán pénz, de érzék és ihlet is rendelkezésre áll, a siker borítékolható.

Minden komoly óramárka életében van olyan vízválasztó, amely a sikerből a világ meghódítása felé visz; de ez nem jön el máról holnapra, egyik pillanatról a másikra. Évek, évtizedek, évszázadok, generációk egymásba folyó munkája szükséges ahhoz, hogy egy óramárka felnőjön, megerősödjön, és ezzel együtt igazi hangját megtalálja, és mind saját maga, mind órakedvelő rajongói számára képes legyen kiteljesedni.

Az EDOX következetesen és biztos léptekkel halad egyre előrébb, meg-meg állva, de megingva soha; hivatásának tekintette a klasszikus, értékteremtő órakészítést, annak legszebb, legelegánsabb formájában. Idővel a sportos, modernebb órák is katalógusukba kerültek, a hagyományos kivitelűek mellé, de azokban is megtartva az EDOX alapítójának romantikus, érzelmes szellemiségét.

Ahogy telik az idő, ahogyan leperegnek egy homokóra szemcséi, ahogy múlik a nappal, majd kezdetét veszi az est és az éjszaka, és ahogy felkel a nap ismét, hogy a körforgás újrakezdődjön, úgy tér vissza az EDOX is varázslatosan szép kollekciójában a kezdetekhez, amely mégis egészen új, friss, előremutató, és úgy érezhetjük, talán felül sem múlható.

A Les Bémonts egy festői szépségű erdő neve, amely néhány méterre található az EDOX gyárától. Talán nem üres fantázia, ha feltételezzük, hogy az órák megtervezői nem csupán a gyár ablakából tekintenek az erdő fáira, hanem a lombkoronákon áttörő napfényt saját bőrükön is megtapasztalják, ahogy a madarak énekét, a legelésző lovak nyerítését, hörgését, horkanását, a mező, a fű és az erdő illatát, a levelek susogását, a fények és árnyékok játékát. Mesébe illő környezet ez, nincs is mit csodálkoznunk hát azon, ha olyan csodaszép műalkotások születnek az EDOX alkotóinak fantáziájában, hogy azok papírra vetüléséhez, és majdani megalkotásához kétség sem férhet.

A Les Bémonts az EDOX legigazibb kollekciója, amely nemrég egy holdfáziskijelzésű karóra sorozattal bővült, és az EDOXot újabb magaslatba emeli.

A minőség és a kidolgozás hagyományosan rendkívül magas szintű, de ezek az órák nem csak emiatt lélegzetelállítók, hanem azért is, mert a fák hajladozása, a madarak éneke, a hold világítása, a nap ragyogása éppúgy tükröződik bennük, mint ahogyan a fehér hó takarja be ezt a csodaszép világot óvón és vigasztalón.

Az EDOX minden korábbinál nemesebb módon közvetíti felénk azt, amit a karórákról és az órakészítésről gondol: és ezek a gondolatok meseszép álmok szülöttei.

Az óratokok formája olyan kecses, mint ahogyan egy nemes kanca veti hátra a fejét; a számlapok mintázata a napsugarak útját rajzolja felénk; a dimenzionált megépítettség a dombokat és völgyeket mutatja; a holdfázishoz pedig nem szükséges kommentár. Az óra- és percmutató különösen remekbe szabott, de az alkotói fantázia az apró másodpercmutatóban, és a stopper óramutatójában is igéző szépséggel jelenik meg.

A csodáknak azonban itt még nincs vége: a tok formás oldalán megbújó nyomógombok soha ezelőtt nem voltak ennyire ellenállhatatlanul elegánsak.

A beállítókorona büszkén viseli magán a gyár örökérvényű homokórájának lenyomatát.

A bőrszíjak valóban bőrből, finom olasz borjúbőrből készültek; erről színük, tapintásuk, és illatuk is bizonyosságul szolgál; hívogatón csábítanak arra, hogy kézbe vegyük, és csuklónkra formázzuk őket.

Az EDOX új Les Bémonts sorozatával páratlan szépségű alkotást helyezett elénk, amely – nem is hinnénk talán – sokkalta elérhetőbb, mint gondolnánk.

Álmodozni róla, megérinteni, szépségében merítkezni: mostantól lehetséges.

 

EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 173518
preload

Áradó harmónia

Ma, amikor a sárgaarany színt egyre inkább felváltja a rozéarany, különösen üdítő látvány az arany hagyományos színének megjelenése egy karóra tokján. Persze a színek változása az órák változását is hozta: a szépség és a finom elegancia helyébe egyre inkább a hivalkodó erőszakosság lép; de az EDOX Les Bémonts modellcsaládja egészen másról szól. Lesznek sokan, akiket nem érint meg ez a varázslatos hangulat, lesznek, akik lebecsülik, és kicsinylően tekintenek majd rá, de ez cseppet sem fogja zavarni mindazokat, akiknek a szívéig fog hatolni. Mert ez a karóra valóban lenyűgöző: az ezüst színű számlapot az aranyszínű tok fogja keretbe, és a mutatók, indexek aranyszíne tölti meg barátságos melegséggel. A tokhoz semmi sem illik jobban, mint a hozzá kapcsolódó világosbarna bőrszíj, amely úgy képes csuklónkra simulni, mint ahogyan maga a karóra is simul hozzánk, és válik idővel eggyé velünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 173517

Komoly társ

Az aranyszín feketével történő párosítása egyedi hangulatot eredményez. Ebből az egyedi színpárosításból pedig a tervező szívének dobogása fog új életet teremteni – de ez csak kivételes esetekben történik meg. Az EDOX négy betűje nem véletlenül szolgál szinonimaként az eleganciára és festői szépségre; az ő ecsetjük biztos kézzel mozog a vásznon. A fehér számlap szélén a percbeosztás és a az egész órákat jelző római számjegyek is fekete színűek; a rajzolatuk pedig költőien szép; és természetesen az alligátormintás bőrszíj is szénfekete. Ugyanaz a karóra, mint az előbb, mégis teljes egészében más. De ha becsukjuk a szemünk, tudjuk, hogy melyik a miénk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 173511
preload

A tisztaság jelképe

Polírozott nemesacél, világosbarna bőrszíj, ezüst színű számlap, ezüst színű mutatók és indexek. De mégis, hol itt a varázslat? Minden egyes részletben, és abban, hogy ezek tökéletes egységbe forrva kelnek életre. A tokfülek ívét érdemes felfedeznünk, mert ez már önmagában boldogság; és minden Les Bémonts modell egyedi jellemzője is egyben. A nemesacél tokba foglalt fehér és ezüst színű számlapot a holdfázis világító kékje ragyogja be, egy pillanatra sem törve meg az összhangot. A bőrszíj ismét világosbarna, ami itt is tökéletes választás, de ne feledjük, hogy egy más árnyalat, vagy egy más szín egészen új dimenziókba repítheti ezt a kivételes darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 173513

Éjfekete árnyék

Fekete számlap, és fekete bőrszíj: meggyőző, klasszikus párosítás, amely nemcsak önmagát, de a tokot is kiemeli; azt a kézzel polírozott, tökéletes szépségű tokot, amely minden hajlatában, minden ívében, minden gömbölyítésében képes megérinteni érzékeinket. A számlap egymásba kapcsolódó központi díszítése új arcát mutatja meg nekünk; felfedezhetjük az épített számlap aprólékosságát, a segédszámlapok köríveit, a dátumablak keretét. Nem baj, ha nem látunk meg mindent egyszerre; az újabb részletek felfedezése minduntalan újabb örömforrások lesznek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

MI FONTOS AZ ÉLETBEN? ÉS MI FONTOS EGY KARÓRÁBAN?

Az élet már csak ilyen: azok a dolgok, amelyek ma fontosak számunkra, holnapra képesek jelentőségüket veszíteni; ellenben a tegnap megszokott, hétköznapi tárgyai és szokásai is válhatnak mára egyedivé és különlegessé.

 

Néhány évtizeddel ezelőtt egy kézi felhúzású karóra a hétköznapok részét képezte, és a felhúzása ugyanolyan napi rutin volt, mint felkelni, felöltözni, megreggelizni, meginni egy kávét, magunkhoz szorítani a párunkat, és óva inteni az iskolába induló gyermekünket.

Az elemes órák megjelenése nagy mértékben visszaszorította a mechanikus órákat, olyannyira, hogy ma már a svájci óragyártók választékában is csak elvétve találunk ilyen szerkezetű órákat. (Talán itt meg is jegyezhetjük, hogy mennyivel többre értékelhető egy olyan óragyár, amely nem csak büszke történelmére, de annak tükrében dolgozik ma is.)

Az igazi órakedvelők, akik nem csupán tárgyként és használati eszközként tekintenek órájukra, hanem azzal érzelmi kapcsolatot is ápolnak, számukra egy kézi felhúzású szerkezet kézbevétele ma, mint ahogy korábban is mindig, szívüket megdobogtató, lelküket gyönyörködtető élmény. Különösen akkor, ha egy valódi kuriózumról van szó.

A DAVOSA Pontus a klasszikus pilótaórák hagyományait éleszti újra, gyönyörű kivitelben, a mai kor számára, de nem feledve a múlt értékeit sem.

Egy ilyen darab joggal válthatja ki a gyűjtők érdeklődését is, hiszen mindössze 300 példányban készült: a sorszámát pedig a tok oldalán is feltüntetik.

A nagy méretű, 44 mm-es tok hátoldala üvegből készült, amely teljes szépségében láttatni engedi a beépített óraszerkezetet. Ez nem más, mint egy ragyogó, 17 rubinköves Unitas óramű, amely azonban nem nyers kivitelű: a csapágylemezek genfi csíkozást kaptak, a csavarok kékítettek, és körülöttük a rubinszínű kövekkel valódi orgiát jelentenek a szemnek.

A számlap leolvashatósága pilótaórához illően rendkívül jó, amelyre egy teljesen karcálló zafírkristályt helyeztek, biztosítandó, hogy ez a láthatóság akár örök időkig megmaradjon.

Az órán ezen felül is rengeteg pompás részletben gyönyörködhetünk, mint például a zsebórákat idéző beállítókorona, a számlap kőhatású mintázata, a másodpercmutató sportosságot hozó piros színe, vagy akár a kézzel varrott, erős marhabőrszíj.

 

Vannak dolgok, amelyek múlandók, és vannak, amelyek nem csak számunkra, de fiaink, unokáink számára is fontosak maradnak: a mi dolgunk, a mi felelősségünk, hogy milyen értékrendet, milyen életszemléletet, és milyen világot hagyunk rájuk.

Mert az Élet már csak ilyen.

 

DAVOSA Karóra, Férfi, Pilot család, 157844
preload

DAVOSA Pontus All Stars Hand Winding

Egy limitált kiadású DAVOSA karórához természetesen egy gyönyörű, lakkozott fadoboz is jár, amelyben az óra mellett egy korabeli autó makettjét is megtaláljuk, amely nem más, mint egy Mercedes 300 SL.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A világ egyik legszebb sportórája: Edox Chronorally 1

Ha valaki azt gondolta volna, hogy egy férfias, sportos, nagyméretű kronográf nem lehet egyszersmind csodaszép is, akkor íme a bizonyság. A Chronorally 1 lenyűgöző formában tárja elénk az óragyártás egyik legszebb pillanatát, nem hagyva kétséget afelől, hogy nem egy csillogó, cukormázas órautánzattal, hanem egy pompás remekművel állunk szemben.

Megannyi apró, finom részlet teszi különlegessé ezeket a modelleket, amelyekben gyönyörködni nem csupán lehetőség, hanem örömteli feladat is egyben. A 45 mm-es tok már méretéből adódóan is vonzza a tekintetet, nem beszélve a feketére festett, üveget körbeölelő nemesacél lünettről, amely még inkább növeli a számlap látványát. A tok szinte eggyé olvad az egyedi, mintás, stílusos kaucsukszíjjal, amely páratlanul kellemes viselet, továbbá puha, erős, és rendkívül tartós. (Ebben az esetben nem gumiszíjat, hanem valódi kaucsukszíjat kapunk – ellentétben sok ismert márkával…)

De térjünk vissza a számlaphoz, amelynek szélén arab számok futnak körbe, kevlármintás felületen. A számlapon finom ízléssel adagoltan jelenik meg a piros, vagy épp zöld szín: a belső rámán, ahol a tahimterskálát találjuk, a központi stoppermásdoperc-mutatón és a stopper percszámlálóján. No és persze a márkajelzés alatti családnév is ugyanebben a színben pompázik.

A számlap nem mindennapi beosztását a beépített professzionális kronográf szerkezet adja: nem túlzsúfolt, de elegendően műszerfalszerű hatást kelt.

Az óra kezelőgombjait a szokottól eltérően bal oldalra helyezték. De micsoda gombokat! Az indító gomb nagyobb, és színes, és gyönyörűen formázott, a nullázó kisebb, és acélszínű.

A két nyomógomb között pedig egy műalkotásnak is megfelelő beállító korona kapott helyet.

Ez az Edox nem csupán egy kiváló minőségű, elragadóan megtervezett és kivitelezett darab, hanem valóban, és visszavonhatatlanul Ellenállhatatlan.

 

EDOX CHRONORALLY 1 - Sportosan lenyűgöző

Edox Karóra, Férfi, Chronorally1 család, 136686
preload

Chronorally 1 Red

Vízálló szigetelésű, menetes, ugyancsak fantasztikusan megmunkált hátlappal ellátott modell, kézzel csiszolt, sorszámozott tokban, a gyár emblémáját idéző, homokórát mintázó díszdobozban.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Chronorally1 család, 136687
preload

Chronorally 1 Green

A pirost felváltó zöld szín egészen más hangulatot ad, de kétség nem férhet hozzá, hogy ez is nagyszerű és különleges.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Chronorally1 család, 136684
preload

Chronorally 1 Black

A fekete minden sötétsége ellenére tud eszméletlenül gyönyörű, sötétsége ellenére is, vagy pont azért, rendkívül vonzó is lenni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Chronorally1 család, 136669

Chronorally 1 Black Automatic

Azok számára, akik egy ilyen szépséget csak és kizárólag mechanikus szerkezettel tudnak elképzelni, álmodozni róla, és örök hűséget fogadni egynek: íme az automata változat.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Egy Prémium márkához mi Prémium Garanciát adunk

Egy Prémium márkához mi Prémium Garanciát adunk: a gyári, 2 éves garancián felül +3 év teljeskörű garanciát biztosítunk minden üzletünkben vásárolt, teljes árú modellre.

 

Amennyiben az új órája kiválasztásakor bizalmat szavaz nekünk:

 

- 30 éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet,

- azt, ami az Ön szokásaihoz, életmódjához a legjobban megfelel,

- 5 éves extra, gyakorlatilag mindenre kiterjedő garanciát adunk,

- választhat új órája mellé egy szuper ajándékot,

- kérhet hozzá alkalomhoz illő, egyedi gravírozást,

- ha pedig ajándéknak szánja: személyre szabott díszcsomagolást, szalaggal átkötve.

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa