Menü
Kedvencek

Gondolatok órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2020. április 19.

Miben különleges, miért szép, hogyan lesz igazán lenyűgöző? Gondolatok órákról azoknak, akik számára a karóra nem csupán egy tárgy.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Varázskar és 24 rubinkő – az AZTORIN első automata órája

Az AZTORIN-t nem csupán azért értékeljük nagyra, mert az órái szépek, modernek és fiatalosak, hanem sokkal inkább amiatt, hogy példamutatón magas minőséget kínálnak, olyat, amire bármelyik hétköznapi óragyár büszke lehetne, ám ilyen áron senki más nem készít hasonlót.

 

Ez a magas minőség leginkább az órák tokozásában, az üvegekben és a precíz kidolgozásban érhető tetten; egy AZTORIN esetében a minőségérzet nem a márkanévből fakad, hanem abból, hogy a reklámok helyett a tervezésre, az anyagokra, az illesztésekre és a kézzelfogható értékekre összpontosítottak.

Egy AZTORIN üvege minden esetben teljesen karcálló zafírkristály: különösen nagy jelentősége van ennek, ha nem rövid távra tervezünk egy karórával, hiszen a napi használatból eredő sérülések azonnal elveszik óránk szépségét és eleganciáját; egy karcos üvegű karóra olyan, mint egy szép, de nem tiszta cipő.

 

Az AZTORIN friss kollekciójában eleddig csak elektromos szerkezetű órákat találtunk, azonban idén megjelent az első mechanikus automata sorozat is, amely a márkához méltón különlegesebb, mint pályatársai.

Pedig első rápillantásra egy klasszikus formájú modellt látunk, mindenfajta túlzás nélkül; a legnemesebb órák ilyenek, mert nem bonyolultságuk miatt érdekesek, hanem azért, mert tiszták, szépek, lélekkel teliek és kimunkáltak.

 

Az AZTORIN CLASSIC tokja a zafírüveg mellett lépcsősen emelkedik, melyből az első fok a tokfüleken is tovább fut, keretet adva ezzel az óra egészének.

A sötét és világos színű számlapok közül utóbbi a legkülönlegesebb, mert ugyan homogén, színe viszont nem fehér, és nem fényes ezüst, inkább világos homokszínhez hasonlatos, melynek szemcsézete csak figyelmes vizsgálódás után lesz látható.

 

A számlapra rögzített indexek rövidek, egyértelmű tájékozódást tesznek lehetővé, de nem követelnek maguknak figyelmet; díszítettséget csupán a számlap legszélső peremén találhatunk, megbúvón a percbeosztás alatt; olyan ez, mint azok a részletek, amelyek a vásárló számára kevéssé ismerhetőek, ám óránk szervizelését végző órás számára sokatmondóak arra vonatkozóan, milyen gyárban, milyen odafigyeléssel és igényességgel készítették a tok, a számlap, a hátlap, és a szerkezet apró, rejtett részleteit.

 

A sima, klasszikus jegyek után térjünk át azokra a látványos, szembeötlő egyedi vonásokra is, amelyek semmiképp sem hagyhatók figyelmen kívül, hiszen ezek miatt lesz igazán vonzó az arra fogékonyak számára: nem épp megszokott helyen, 9 óra magasságában egy körívet találunk, mely alatt ott dobog óránk szíve: a számlap felől a billegő szakadatlan mozgásában gyönyörködhetünk, a hátlap felől a hajszálrugó is megszemlélhető.

 

Az óraszerkezet a SEIKO csoportba tartozó Seiko Instruments Inc. vadonatúj, 24 rubinköves gyártmánya, amely már az anyacég legjobb fejlesztéseit is fel tudja mutatni: a SEIKO varázskarját, a Magic Levert, speciális ütésbiztosítást, a kézi felhúzás lehetőségét, a pontos beállítást lehetővé tevő másodperc-stoppos működést, és bőséges, 41 órás járástartalékot.

 

És végül, ami megragadja a tekintetünket: a számlapot minduntalan körbejáró óra- és percmutatók felett a percenként háromszázhatvan lépést lévő másodperc kékített színével egy pillanat alatt meghódítja a szívünket – legyünk ifjak, vagy akár idősebbek.

 

A kék szín hangsúlyosságát a háromrétegű borjúbőr óraszíj tovább erősíti; a számlap világos színére pedig annak fehér varrása reflektál; a szíjvégi tüskezár pedig pontosan olyan, mint az óra egésze: erős, funkcióján túlmutató, stílusos és egyedi; megismerni, kézbe venni, megcsodálni érdemes, beleszeretni: könnyű.

 

AZTORIN Karóra, Férfi, Classic család, 191396
preload

AZTORIN Classic – Automatic, White

Az AZTORIN első automata sorozata saját stílusában fogalmazza újra a mechanikus órák örök értékeit. A tokozás, az üveg, a kidolgozási minőség elsőrangú, és a szerkezetet mind a számlap felől, mint a menetes rögzítésű hátlap irányából megcsodálhatjuk. Modern, fiatalos darab, mellyel minden nyitott szívű órakedvelő boldog lehet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN Karóra, Férfi, Classic család, 191398

AZTORIN Classic – Automatic, Blue

A japán automata szerkezettel készített AZTORIN Classic modellcsaládja nem csak a Seiko modern fejlesztései miatt számít különlegesnek, de egyedi színei és ezekből fakadó stílusa miatt is. A mélykék számlap gyönyörűen emeli ki a számlap ívelt órajelzéseit, és az automata szerkezet felé nyitó áttörést 9 óra magasságában. Ugyan ma gyakorta párosítják a kék számlapokat fekete, és különböző árnyalatú barna bőrszíjakkal, azonban az AZTORIN most a klasszikus megoldást választotta: a számlaphoz legjobban illő, stílusát és eredeti hangulatát leginkább megőrző kék festésű bőrszíj formájában; fehér varrása pedig az indexekre, a mutatók foszforeszkáló festésére és a tok acélszínére egyaránt reflektál.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN Karóra, Férfi, Classic család, 191397

AZTORIN Classic – Automatic, Black

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kék, zöld és világos színek mellett a fekete továbbra is tartja vezető pozícióját: a fekete számlap és a fekete bőrszíj párosa az elegancia örökérvényű képviselője. Különösen, ha ez a hagyományos összeállítás valóban minőségi kidolgozással jelenik meg; és ez az AZTORIN legnagyobb erénye: nem csak a merészebb és látványosabb színek és formák, de egy jóval visszafogottabb modell esetén is képes átütően meggyőző és minőségi lenni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN Karóra, Férfi, Classic család, 191399
preload

AZTORIN Classic – Automatic, Rose/Braun

Az AZTORIN automata sorozatának legkülönlegesebb darabja a rózsaarany színű változat, barna bőrszíjjal és sötét festésű számlappal, amely a rávetődő fények tükrében vesz fel olyan árnyalatokat, amelyek a feketétől a szürkés-barnásig terjednek. Alkalmi órának nehezen találni megnyerőbbet!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Vízállóság komolyan

A legismertebb óramárkák közé tartozó FESTINA kilépve a dizájnórák köréből egy sportos, erős, minőségi karórát készített, ami valóban alkalmas arra, hogy egy izgalmas nyári kalandban társunk legyen: szárazon és vízen egyaránt.

 

Mi ez a márka?

 

A FESTINA márkanevet 1902-ben jegyeztették be Svájcban, azonban a világhírnévre még évtizedeket kellett várni. Előbb a spanyol és az olasz piacokon vált első számú karóramárkává, majd a 80-as évek közepétől kezdve olyan vezetője és tulajdonosa lett, aki a FESTINA nevet a világ minden részében ismertté és népszerűvé tette. Ugyan a kedvezőbb árak érdekében a svájci gyártásról le kellett mondani, de a folyamatosan megújuló, friss, fiatalos, sportos dinamizmust, életigenlést sugárzó kollekciók, és a színek bátor használata trenddiktálóvá, követendő példává tette a szakma számára.

A FESTINA ma nem csupán egy márka, hanem egy komoly cégcsoport neve is, melybe a tiniknek szánt CALYPSO, az ugyancsak sportos LOTUS, a svájci CANDINO, és a karizmatikus JAGUAR is beletartozik.

A hatalmas birodalom saját óragyárakkal rendelkezik Spanyolországban, Svájcban, és a Távol-Keleten, így a stabil minőség biztosított.

A FESTINA órákba szinte kizárólag a japán Citizenhez tartozó Miyota szerkezeteit építik be, amelyek kivétel nélkül szerelhető, javítható gyártmányok.

A FESTINA nem csak saját gyárai és évszázados történelme miatt különbözik a nagynevű, ám kommersz divatmárkáktól, hanem azért is, mert nem feledkezik meg arról sem, hogy nagyszámú óramodelljéhez hosszú távon alkatrészeket is biztosítson. Bizony, ez szakami szempontból komoly erénynek tekinthető.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Miben különleges ez a modell?

 

A FESTINA színes, fiatalos, sportos modelljeit sokszor láthatjuk sportolók, sportversenyek résztvevőinek kezén, azonban tudnunk kell, hogy egy karóra esetében a sportosság közvetítése nem elegendő, annak műszakilag is meg kell felelni.

A The Originals sorozatuk modelljei 100 méteres vízállsóággal készülnek, ami hétköznapi használatra több, mint elegendő, de direkt nedves használatra nem feltétlenül alkalmasak: egyrészt szíjuk, másrészt rögzítetlen beállítókoronájuk, harmadrészt hősokknak nem ellenálló szigeteléseik miatt.

A nyár közeledtével jelentették meg a The Originals Diver szériát, ami minden előzőleg felsorolt problémára megoldást kínál, a FESTINÁTÓL megszokott modern kivitelben és formában: a nedvességet nem jól viselő bőrszíj helyébe puha gumiszíj került, a sérülékeny, kihúzásra, elfordulásra hajlamos beállítókoronát egy jóval drágább menetes rögzítésűre cserélték, a vízállóságot pedig megduplázták.

 

Miért jó mindez?

 

A gumi bőrszíjjal szembeni víztűrő képessége mindenki számára egyértelmű; puhasága, kézre simulása miatt kényelmes, könnyű, és kellő rugalmassággal is bír sportolás, úszás, kirándulás során előforduló megfeszülések során.

A dizájn persze itt is fontos: a tokhoz tökéletesen illeszkedő gumiszíj két szélén apró, egymásba kapaszkodó minta fut végig, és a fekete számlapokat öt különböző színű változatban tölti meg élettel és fénnyel.

A napi használatnál érdemes a szíj kezelésére némi figyelmet fordítani – vásárláskor ebben érdemes kikérni munkatársaink tanácsait –, akár csak a hosszú távú megbízható használat és a vízállóság fenntartása érdekében a karbantartásokkal kapcsolatban is érdemes tájékozódni.

A beállítókorona a hagyományos karórák dísze, kötelező használati eleme, és egyben legsérülékenyebb része is egyben. Az óránk vízzáróságát, tömítettségét alapvetően befolyásolja, hogy a korona szigetelt, sértetlen, ugyanakkor nyugalmi helyzetben van, mert ellenkező esetben az óra értékes szerkezetét, a számlapot és a mutatókat is kockáztatjuk egy esetleges bepárásodás, beázás alkalmával. A nyugalmi helyzet pedig csuklóhoz történő feszülés, nadrágzsebbe benyúlás során, úszás közben mindjárt megszűnik. A megoldás egyszerű, de drága: a koronát biztos rögzítéssel kell ellátni, hogy semmilyen külső behatás ne érhesse, ne mozgathassa – ez a FESTINA Diver-en is alkalmazott koronazár, ami nyugodt használatot és egyedüli biztos védelmet nyújt nedves környezetben történő használat esetén. Azonban vigyázat: még nem búvárórával van dolgunk!

 

A 200 méteres vízállóságon ugyanis ne értsünk 200 méteres mélységet – ahhoz héliumszelep, jóval magasabb vízállósági értékek, és jelentősen magasabb árcímke tartozik.

 

Miért kell mégis nekünk ekkora nyomásállóság?

 

Egy egyszerű, hétköznapi példával élve: szeretett tengerünk, a Balaton partján napozva acéltokos óránk felforrósodik, és egy hirtelen ötlettől vezérelve a hűs vízben megmártózva óránkat olyan komoly hősokk éri, hogy nem a bepárásodás számít különlegesnek, hanem az, ha nem történik meg.

De egy párás fürdőben, a gyógyvizes csobogóból kiszállva, majd fejest ugorva az úszómedencébe, hasonló helyzetet állítunk elő, aminek egy műanyag óra sok esetben sokkal könnyebben megfelel, mint egy acéltokos, komolyabb darab. Hogy ez miért van így? Legközelebb erre is kitérünk.

 

A FESTINA The Originals Diver gondtalan nyarat ígér: legyen az vízpart, fürdőzés, vagy sport.

És rendkívül stílusos, mint ahogy ehhez a márkához illik is – végezetül lássuk hát a külcsínbeli finomságokat.

 

A csapat hat tagból áll, és előrebocsátom, nem lesz könnyű döntenünk közülük: hiába az azonos, fekete színű számlap, fekete színű üvegráma, mindegyik más világ, és önálló egyéniség.

A gumiszíjak tekintetében fekete, kék, sárga, narancs és piros közül választhatunk, de a FESTINA nem azért FESTINA, hogy csupán ennyiben módosítson az óráin: a szíj színével ugyanis párhozamosan változik finom részleteiben a számlap, az indexek, és a mutatók – mindegyiken megjelenítve a szíj színét. Pompás hangulat, remek dizájn, és annak lehetősége, hogy könnyed óránkat egy fekete szíjjal visszafogjuk – bár ezt egy igazi FESTINA rajongó soha nem tenné.

 

A sokat emlegetett beállítókorona további biztosítást is kapott: alatt és felette is egy tokkiállás védelmezi a beakadásoktól.

A tok polírozott nemesacél, a tokfüleknél szálhúzva. A hátlap – természetesen – menetes. Az átmérő nagy: 44.5 mm, de nem kell hozzá herkulesi csukló, kifejezetten komfortosra vették kialakítását.

És végül a szerkezet: a világ egyik legjobb belépő szintű japán szerkezetének dátumkijelzéssel és naptárral bővített új változata, aminek beállítására ugyancsak érdemes figyelni – munkatársaink ebben is vásárlóink rendelkezésére állnak.

 

Az ár pedig egy cseppet sem túlzó: 44.900 Ft, amihez most egy ajándék karbantartási csomag is választható – igaz, csak nálunk.

 

Gyönyörű nyarat kívánunk!

 

Festina Karóra, Férfi, The Originals család, 191501

Festina The Originals Diver Black

Fekete gumiszíj, fekete üvegráma, fekete számlap, és fűszerként némi piros szín a mutatók és az indexek szélein: különlegesen szép megoldás, megtartva az idő tökéletes leolvashatóságát is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, The Originals család, 191502

Festina The Originals Diver Blue

A megszokott sötét helyett hangulatos világoskék ad nagyszerű karaktert ennek a színváltozatnak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, The Originals család, 191503
preload

Festina The Originals Diver Yellow

Mire jó a vízállóság? Ezzel a színnel akár a Beatles által megénekelt Sárga tengeralattjáróra is képzelhetjük magunkat.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, The Originals család, 191505

Festina The Originals Diver Red

Végre egy dolog, amit nem a hölgyek szereztek meg a férfiaktól: az már nagyon régen volt, hogy a piros szín ne lehetne férfias: különösen egy búvárórán!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Festina Karóra, Férfi, The Originals család, 191504

Festina The Originals Diver Orange

Ha a sárga túl hangsúlyos, és a piros túl sötét, a narancs lehet a tökéletes átmenet - érdemes próbát tenni vele.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Tökéletes elegancia a hétköznapokban is

Szemet, lelket gyönyörködtető klasszikus dizájn – a mindennapokhoz illő tartózkodó visszafogottság – a mindennapi igénybevételeknek tökéletesen megfelelő erős kialakítás – kiváló műszaki tartalom, amely árkategóriájában egyedülálló: az AZTORIN Casual hű társ, amely miatt idővel vissza fogunk fordulni, ha reggel nem csatoltuk a csuklónkra.

 

Több színváltozatban is megálmodták, de a szürke áradó harmóniája számít a legkülönlegesebbnek: nem csak az AZTORIN sorozatában, de számtalan más órakollekcióból is kiemelkedik egységességével és rendkívüli stílusával.

A szürke ugyan nem olyan átütő, mint a fekete, a kék, vagy akár az ezüst, de egy hétköznapi óránál nincs is szükség arra, hogy mindenkit lenyűgözzünk, hogy minden szempár a csuklónkra szegeződjön.

 

A szürke visszafogott, barátságos, emberi; nem sötét, mint a fekete, nem sportos, mint a kék, és nem hűvös, mint az ezüst.

Persze nem mindegy, milyen is az a szürke. És nem mindegy, hogyan képes játszani a fénnyel, amely szürkeségében is rátalált, és táncra kelt a mutatók között, de lépéseit nem láthatja más, csak mi magunk.

A számlap finom szálhúzottságával hódít, és körben futó, egyenes vonalú arab számaival, amelyek tökéletes arányokkal bírnak, hiszen nem keltik a túlzsúfoltság érzetét, ami annak is köszönhető, hogy a szerkezet segédszámlapjai mellett még pontosan annyi helyet hagytak, hogy elférjenek.

 

A tok mérete, férfias vastagsága mai, modern, és a márkára jellemző minőségérzettel bír: színe ellenére is erőteljes határozottsággal jelenik meg.

 

Az AZTORIN komolyságát szépsége mellett műszaki paraméterei is erősen támogatják: a megbízható japán kronográf szerkezet védelméről egy tökéletesen megmunkált, tömör nemesacélból készült tok gondoskodik, amely konstrukciójában is arra készült, hogy a dolgos hétköznapokban társunk legyen.

A hátlap menetes rögzítésű, ami pedig az ilyen megjelenésű óráknál kifejezetten ritkaság: a beállítókorona is az, ami akár sportolás, kerékpározás, motorozás, vagy nedves közegben történő használatot is megenged.

Természetesen ez az óra nem erről szól, de az élet nem várt fordulataira mind nekünk, mind óránknak nem árt felkészülnie.

 

Az AZTORIN Casual a sportosan elegáns, mindennapok számára tervezett, komoly megjelenéssel és beltartalommal rendelkező óráinak becses darabja, amely képes érzékeinkre is hatással lenni – ne menjünk hát el mellette.

 

AZTORIN Karóra, Férfi, Casual család, 153830
preload

Elegáns óra a mindennapokra is

A divat idővel mindig visszatér oda, ahonnan indult: a feketéhez, a fehérhez, az egyszerűséghez, a letisztultsághoz, a klasszikus stílushoz. Nincs ez másként a karórák között sem: az AZTORIN esetében olyannyira nem, hogy a hétköznapi kollekcióba is belefér egy-egy kifejezetten elegáns darab. Mitől lesz egy öltönyös óra mindennapi viseletre alkalmas: természetesen a műszaki felépítése miatt. Ez a típus is karcálló üveggel, vízálló tokozással, kiváló minőségű nemesacél felhasználásával, és mondhatni meglepő módon, de menetes rögzítésű beállítókoronával készül. És ha ez az ellenállhatatlan szürke mégsem venne le a lábunkról: két világos és egy fekete színű változat is elérhető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Lehet e jó órát vásárolni 20,000 Forint alatt?

Komoly órákért komoly összegeket kell fizessünk – ezt minden órakedvelő tudja.

Azonban mi az az első összeg, amelyért már tisztességes minőséget kaphatunk?

De még ennél is lépjünk tovább: mi az az ár, amelyért tisztességes minőséget kaphatunk, és ezen felül olyan szép megjelenést, amely képes megszólítani bennünket?

Mostani bejegyzésünkben erre keressük a választ.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Mert bizony vannak szép órák forgalomban, de egy festett, ötvözetből készült órát, amely néhány hónap, vagy egy-két év után biztosan a rozsdafoltos enyészeté lesz, ne nevezzünk se órának, se tisztességesnek.

Egy tisztességes óra nem kopó, rozsdásodó anyagból, nem préselt, javíthatatlan és megbízhatatlan szerkezettel készül (ejnye! Tissot és társai), és nem feledték el a tok tervezésénél a tömítéseket sem.

De egy ilyen óra a legtöbb esetben huszon-, harmincezer Forintnál kezdődik, és még ebben az ársávban is kifejezetten körültekintőnek kell lennünk, mit választunk.

 

A mi szakmai szempontokon nyugvó ajánlásunk, melyet nyugodt lelkiismerettel emelhetünk ki: a PIERRE RICAUD órái, melyek közül egy számunkra kifejezetten megkapó darabot szeretnék bemutatni.

 

A fémszíjas férfiórákat jelentő Gents Band modellcsaládjuk épített számlapos újdonsága minden kritériumnak megfelel: nikkelmentes acélból készül, a japán Miyota egyik legjobb, szerelhető, dátumkijelzős óraszerkezetével működik, a napi használatra több, mint elegendő tömítettséggel készül, és az üvege sem olcsó plexi, hanem edzett minerálkristály.

Igaz, ez az acél még nem tömör, az üveg sem tökéletesen karcálló, és a hátlapja sem menetes – de most nem is óriásverőket keresünk, csak ebben a 20,000 Ft alatti és körüli árkategóriában egy nagyszerű órát.

 

De mindezek csak az észre ható érvek – órát viszont nem (csak) ésszel, hanem sokkal inkább szívvel, szívből választunk: a PIERRE RICAUD ennek a feltételnek is szeretne megfelelni.

Lássuk, mekkora sikerrel?

 

A tok és a szíj kifejezetten szépen csiszolt; utóbbin ízlésesen váltakoznak a matt és fényes felületek. A tok külön figyelmet érdemel: olyan szépen formázott és gömbölyített, amit csak sokkal drágább modelleknél tapinthattunk. A számlap pedig valóban pazar: ízléses, mert a fekete és a szürke izgalmasan, mégis harmóniában jelenik meg, és olcsóságot sem érezhetünk, sokkal inkább igényes és alapos kidolgozást. Az indexek határozott élekkel jelennek meg az egész óráknál, a negyedek külön kiemelést kaptak. A kardformájú mutatók pedig egyszerűen meseszépek, és komoly eleganciát közvetítenek.

 

A PIERRE RICAUD minősége, kivitele árkategóriájában kiváló, és e mellé valóban szép és modern stílust is képesek voltak teremteni. Kívánhatunk e ennél többet? Aligha.

 

PIERRE RICAUD Karóra, Férfi, Basic család, 186548

Lehet e jó órát vásárolni 20,000 Forint alatt?

A PIERRE RICAUD fémszíjas férfiórákat jelentő Gents Band modellcsaládjának épített számlapos újdonsága minden kritériumnak megfelel: nikkelmentes acélból készül, a japán Miyota egyik legjobb, szerelhető, dátumkijelzős óraszerkezetével működik, a napi használatra több, mint elegendő tömítettséggel készül, és az üvege sem olcsó plexi, hanem edzett minerálkristály.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Tartósság, megbízhatóság és kiváló ár/érték arány

A kronográf szerkezetű karórák mindig is a legnépszerűbbek közé tartoztak. Köszönhető ez az idő- és dátumkijelzésen felüli stopper funkciónak, de még inkább az órák megjelenésének.

Egy kronográf maga a sportosság: műszerfalakat idéző összetettségével többet és mást kínál, mint egyszerű, három mutatós társai.

Ez a SEIKO alapcsaládjába tartozó modell már ízig-vérig kronográf: a számlap hangsúlyosan rá is erősít erre a számlálók eltérő színű kereteivel. A számlap fekete-fehér színeit csipetnyi pirossal vegyítik – öröm felfedezni a tervezők apró figyelmességeit.

A tok nagy méretét az üvegráma számlappal egyező feketéje tovább nagyítja: megfelelő csuklón pompásan mutat.

A szerkezet a SEIKO saját gyártmánya: a quartzkristály 32,786 Hertzen működik, és három különálló léptetőmotorral szerelték fel.

 

Tartós, megbízható társ lehet ifjabbaknak, idősebbeknek egyaránt – még akkor is, ha minőségben, kidolgozottságban nem ér fel az exkluzívabb SEIKO órákhoz. Az ár/érték aránya viszont egyértelműen nagyon jó; nem kérdés, hogy messze jobb választás az ismert dizájnmárkák hasonló, vagy magasabb árú modelljeinél.

 

SEIKO Karóra, Férfi, Seiko Promotional család, 174289
preload

Sportosság feketében

A SEIKO kollekciójában a nagyobb, mutatósabb órák közé tartoznak a 43 mm-es tokátmérőjű modellek, melyek közé ezt a típust is soroljuk. A nikkelmenetes anyagból készült tok és szíj kialakítása miatt a könnyebbek közé tartozik. A fémszíj biztonsági zárral szerelt, amely finombeállítóval is rendelkezik, így a megfelelő méretbeállítás biztosan megvalósítható.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Az elegancia és a sportosság határmezsgyéjén

Bejegyzésünkben szereplő ezen PULSAR óra azért számít kedvencnek, mert nagyon szépen képes egyensúlyozni a sportos és az elegáns megjelenés között.

 

Természetesen nem felejthetjük el, hogy egy férfi igazán elegáns öltözékhez csak egy bőrszíjas órát viselhet, de ma az eleganciába egy klasszikus vonalvezetésű fémszíjas modell is belefér.

 

A sportos és az elegáns vonalat más és más módon erősíti: a sportosság mellett szól a határozott, férfias méret, a műszerfalat megidéző segédszámlapok, a tok és a szíj szálhúzott felületkezelése, a mutatók leolvashatóságát megkönnyítő fluoreszkáló réteg, a masszív hatást keltő tok és a menetes rögzítésű hátlap. Viszont az elegancia is megkérdőjelezhetetlenül jelen van a számlap függőleges mintázatában, a segédszámlapok visszafogott, nem tolakodó méretében és színében, és a szálhúzottságot megtörő finom polírozottságban, mely fényt, szépséget és ezáltal nyugalmat is hoz.

 

Az óra felépítése, szigetelése, SEIKO irányába mutató minősége tökéletesen alkalmassá teszi ünnepi, vagy mindennapi használatra is, de sportórának ne tekintsük.

 

Azok órája lehet, akik a filléres, rozsdásodó, lemezes anyagú kommersz darabok helyett egy kifejezetten megfizethető, kiváló ár/érték arányú modellt szeretnének, amely szinte bármikor viselhető, egyszerű, tiszta színei és vonalai folytán.

 

PULSAR Karóra, Férfi, Regular család, 152375

Az elegancia és a sportosság határmezsgyéjén

A hagyományos idő- és dátumkijelzésen túl stopper mechanizmussal is felruházta gyártója ezt a kedvező árú modellt. Az időbeállításkor különösen hasznos a 3 óránál található segészámlap, amely egy 24 órás beosztású kijelző, és arról hivatott tájákoztatni tulajdonosát, hogy épp mely napszakban vagyunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
PULSAR Karóra, Férfi, Regular család, 152374

A kék változat

A fekete számlapú mellett a mélykék változat is figyelemre méltó. A sportosság itt nagyobb teret kap, de a számlap minázata is hangsúlyosabb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
PULSAR Karóra, Férfi, Regular család, 165523

Bőrszíjjal egészen más világ

Mennyit jelent, és micsoda változást hoz, ha egy karóra szíja megváltozik: a fém helyébe lépő bőrszíj melegebb tónust hoz, a fehér varrása pedig még több sportosságot. Utóbbi köszön vissza a a számlapon is: a vonalkákat számjegyek váltják, és az eddig ezüst színben pompázó központi másodpercmutató pirosra vált. De ez nem tiltás, hiszen inkább még vonzóbbnak tekinthető.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Az élet dilemmái

Az élet örök dilemmáinak egyike a sportosság és az elegancia párosítása egyazon órában. Mondhatnánk, hogy ez majdhogynem olyan lehetetlen küldetés, mint egy emberben rálelni szeretőre, társra, támaszra, ihletőre; és ezzel már közelebb is kerülünk ahhoz a hétköznapi, ám nagyon is emberi tulajdonsághoz, hogy mindazt a sok tapasztalatot, amely számtalan elvárást képes szülni bennünk, mindazon magas követelményeket, amelyeknek – és ezt többnyire magunknak sem merjük bevallani – mi sem felelünk meg minden szempontból, és persze szívünk féktelen rajongását és mélyről felszakadó dühét egyetlen mosolyért, egyetlen érintésért, egyetlen kósza, de a sorsunk által nekünk szánt pillanatért képesek vagyunk feladni, elfeledni.

 

Egy karóra kiválasztása is úgy kezdődik, hogy számba vesszük, mi mindent is szeretnénk egyetlen órába sűríteni, majd megesik, hogy egy olyanba szeretünk bele, amely teljesen más, mint amit eredetileg elképzeltünk. És ez soha nem baj.

Idővel rájövünk arra is, hogy az igazán eltalált órák nem fennhéjázók, nem harsányak, és nem magamutogatók. Az igazán szép órák nekünk szépek, nem kifelé, nem a külvilág felé ragyognak, hanem a mi lelkünket teszik boldogabbá.

 

Az Aztorin Sport kollekciójának limitált példányszámban készülő darabjai szépen, elegánsan, megalkuvás nélkül hirdetik azt, amit egyszerre nevezhetünk klasszikusnak és modernnek, egyszóval időtlennek.

A visszafogott titánszürke szín, amely csupán az üvegrámán, a tok élein és a szíj apró betétein kapott polírozást, a számlap, a maga szálhúzott megmunkálásával és egyértelmű beosztásaival, és a kézistoppert idéző nyomógombok, mind az aprólékosságot, az odafigyelést, a minőséget hirdetik.

Azt a minőséget, amiről már beszélni sem érdemes, mert annyiszor használták értéktelen kacatokra, filléres, egynyári, órának látszó tárgyakra, azonban itt mégis érdemes szóba hozni, mert egy kép ugyan lehet csalóka, de a valóság soha – egy Aztorin nem luxusóra, de az értékéhez nem fér kétség.

A kipróbált japán kronográf szerkezet, a karcálló zafírkristály, a kiváló tömítések, a precíz illesztések nem csak egymás után helyezett szavak, hiszen csak kézbe kell vennünk, hogy érezzük, lássuk, ami ebben az órában benne van; azt a munkát, anyagot, kimunkáltságot, amely nem kiabál, de megkérdőjelezhetetlenül érezhető.

 

SPORTOS, TISZTA ELEGANCIA

AZTORIN Karóra, Férfi, Sport Limited család, 153862
preload

AZTORIN Sport Limited

45 mm-es, kifejezetten erőteljes és férfias tokba került az Aztorin dátum- és stopperfunkciós modellje. A beépített rendkívül kis fogyasztású óraszerkezet normál használat mellett akár 5 évig képes működni egyetlen apró gombelemmel - de itt is szeretnénk hangsúlyozni: a tok és a tömítések karbantartása ennél gyakrabban ajánlott. Az óra anyagául szolgáló bőrbarát, könnyű titánium kényelmes viseletet és barátságos megjelenést eredményez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN Karóra, Férfi, Sport Limited család, 153860

AZTORIN Sport Limited

Míg az előbbi ezüstszürke számlappal készülő változat a homogenitást és harmóniát hangsúlyozza, egy csipet fondorlattal megbolondítva, addig a fekete számlap némileg más ízt és hangulatot ad. A jellemzők azonosak - valóban csak ízlés kérdése, kinek melyik hódítja meg jobban a szívét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN , 153861
preload

AZTORIN Sport Limited

Tökéletes egységesség jelenik meg a következő változatban: a szürkés árnyalatokat némi fehérrel egészítették ki. Nem, nem, ez sem jellegtelen - mi több, igazán stílusos.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
AZTORIN Karóra, Férfi, Sport Limited család, 153863
preload

AZTORIN Sport Limited

A sorozat legmerészebb darabja némi rozéaranyat is felhasznál szívünk meghódításáért. Ez már egy egészen más óra, mint az előzőek, hiába egyazon kollekcióba tartoznak. És függetlenül attól, hogy a csatszemekben, a mutatótokon, a stopperkörökön és az indexeken is megjelenő rozéarany egy kicsit sem nehezedik rá az óra sportosan klasszikus megjelenésére - karaktert annál többet ad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Igaz vagy hamis? - A CASIO a sportos, fiatalos, sokfunkciós órák tömeggyártója.

Ez mind igaz, de ezen kívül még sok minden más is.

Kiváló példája ennek ez a két karóra, amelyről első pillantásra meg sem mondanánk, hogy a Casio kollekciójához tartozik. Pedig ezek az órák is annak a gyárnak a termékei, amelyet 1946-ban alapítottak, 8 hónappal azután, hogy Hiroshimát atomtámadás érte; vészterhes időkben pedig csak komoly álmok válhatnak valóra.

A Casio nem titkolt célja, hogy a legszélesebb vásárlói igényeknek feleljen meg, és ebbe ma éppúgy beletartoznak a filléres műanyag órák, mint a többszázezres rádióvezérelt vagy műholdas kapcsolatot létesítő luxusmodellek.

A Casio Beside egy kivételes széria az egyébként hatalmas órakollekcióban: külön család, külön stílus, más érzelemvilág. Mert az, hogy képes érzelmeket kiváltani – nem kétséges.

Első pillantásra is látszik, hogy ez az óra kifejezetten öltönyös, nagyon elegáns, klasszikus stílusjegyeket hordoz magán. A római számokat lehet szeretni, lehet elutasítani, de egy karóra számlapján kétségtelenül remekül mutatnak, különösen akkor, ha ilyen szépen, minden túlzás nélkül helyezték el ezeket. A számlap visszafogottan cizellált, egyfelől azt mutatja, hogy a gyár erre is képes, másfelől pedig azt, hogy képes rá, de nem esik túlzásba.

A keskeny üvegráma szépen nagyítja a számlapot, és az élcsiszolások, valamint az alligátormintás bőrszíj is a hamisítatlan eleganciát szolgálják.

Azért némi sportosságot is csempésztek az órába: a szerkezet stopperfunkciós, és az óra- és percmutató is fluoreszkáló réteget kapott – ugyan ez utóbbi némiképp megtöri az óra finomságát, de a Casiotól ezt nem vehetjük zokon, különösen akkor nem, ha egy ilyen eltalált, remekbeszabott órát készítenek.

A Casio és 11,000 dolgozója lassan hetven éve él azért, hogy a világ minden táján, vásárlóik millióit gazdagítsák egy olyan élménnyel, amit egy karon hordott óra jelenthet. Köszönet érte!

 

ELEGÁNS KARÓRÁK A CASIO-TÓL

CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 146057

Casio Beside

Világos, bézses színű számlap, fekete bőrszíj, amelyet bátran cserélhetnénk barnára is, hogy méginkább kiemeljük az óra barátságos, bőrszínhez simuló hangulatát. 42 mm-es tokátmérőjével egy igazán férfias, mutatós karóra született.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 146058

Casio Beside

A szürke és a fekete árnyalatainak váltakozása ad különleges hatást ennek a modellnek. Sötét színű hajhoz és bőrszínhez, szürke, fekete vagy sötétkék zakóhoz tökéletes választás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, CASIO Collection család, 146059

Casio Beside

Ugyan egy elegáns férfióra kizárólag bőrszíjas lehet, előfordul, hogy valaki ragaszkodik az acélcsathoz. Épp ezért készült ehhez a családhoz egy fémszíjas variáció is. Az óra így is szép, de tekintettel arra, hogy elegáns órának készült eredetileg, a vízállósága csak mérsékelt, így fürdéshez, zuhanyzáshoz nem ajánljuk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Mitől lesz átütően sikeres egy hétköznapi Casio?

Attól, hogy képes feszegetni a határokat.

Ez a három karóra ugyan egy szimpla dátum és naptárkijelzéssel bíró szerkezetet rejt magában, de a megjelenése mégis jóval többet mutat.

Minek köszönhető mindez?

A dátumból nem csak az aktuálisat, hanem az előző és a következő napot is megjeleníti, amire mondhatnánk, hogy csak megzavarja a pontos leolvashatóságot (biztosan vannak olyanok, akik ezt mondják, de ez a bejegyzés nem nekik szól), ezen felül a dátumablak is sportos köríveket kapott, nem beszélve a számlap pompás kidolgozásáról, ami jócskán emeli a modell reputációját.

És persze a méret: a közel 45 mm-es átmérő igen látványos, igaz, csukló is kell hozzá.

A nagyok tok, a széles fémszíj, a határozott vonalvezetés, a sötétben is látható mutatók és számpontok, az üvegráma visszafogott díszítése, a koronát körbeölelő toknyúlványok: semmi egyedülálló, semmi fantasztikus, de összességében remek hatást keltenek.

Az átlagon felüli vízállóság, a megszokott Casio megbízhatóság, a remek ár/érték arány a maga kategóriájában ésszerű választást jelent, ésszerűbbet, mint egy akár kétszer drágább, ám sokkal kommerszebb kivitelű, hangzatos márkanév alatt forgalmazott divatóra, és tegyük hozzá: ez az óra nem csupán funkcionális, mert bizony az érzelmekre is képes hatni.

Nem is kicsit.

 

CASIO EDIFICE CLASSIC - Egy modell három arca

CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 101091

Edifice Classic - Kékben

Nemesacél tok és ugyancsak nemesacél fémszíj, biztonsági zárral. Minerálkristály üveg, amely nemesebb, mint a hagyományos, de karcállónak még nem nevezhetjük. A hátlap menetes rögzítésű, ami tökéletes záródást biztosít, akár megbontás után is (természetesen akkor, ha a tömítések karbantartása és ellenőrzése is megtörténik). A tok vízállósága 10 atmoszféráig tesztelt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 97841

Edifice Classic - Feketében

A fekete teljesen más hatást kelt - megjelenésében, hangulatában egyaránt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 101092

Edifice Classic - Ezüstben

Néhány éve még egy sportos, fitalos modell csak sötét színű számlappal lehetett sikeres. Ezzel szemben a világos számlap ma különösen népszerű.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Mire képes a CASIO, ha kilép a tízezer forintos árkategóriából?

Többre, mint gondolnánk!

A lemezes tokot és fémszíjat felváltja egy sokkal jobb minőségű, örökéletű, tömör rozsdamentes acélból készült szíj, ami már önmagában Karórábbá emeli ezeket a modelleket. De természetesen itt még nincs vége: a tokban látványosan több munka és fantázia jelenik meg az ívek, kiállások és letörések révén.

A számlapkiosztás egyediségéhez a tervezői leleményesség és a beépített nem mindennapi szerkezet együttesen járul hozzá.

A vízálló kivitel, a nem túlhangsúlyozott tahiméter skála, a pompás stopperindító nyomógomb, és a védett korona szép és funkcionális egyszerre.

 

CASIO EDIFICE - Megfizethető ár, magas minőség

CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 129355

Edifice Classic - Sportos, kevlár, fekete

Gyönyörű kevlármintás számlap, masszív, vízálló kivitel; nagyszerű fricska a konkurrenciának.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 129353

Edifice Classic - Fekete és némi rozéarany

Ugyanaz a modell, mint az előbb - pedig dehogy! A számlapminta egészen más, a rozéarany betétek izgalmas hatást keltenek, akárcsak a stopperindító nyomógomb, amelyben a rozéarany szín ismét megjelenik. És igen, ez így, és csak így: bőrszíjjal az igazi.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
CASIO Karóra, Férfi, Edifice család, 129194

Edifice Classic - Acél és szürke

Egyetlen típuscsaládban aligha lehet több fantáziát belevinni: a sötét számlap most egy különleges grafitszürkés árnyalatra változott, amely nagyon szépen passzol a tok és a szíj acélszínéhez. És a legfigyelmesebbek azt is láthatják, hogy a stoppergomb a központi másodpercmutató kékjéhez illeszekedik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Több ezer féle, készletről azonnal elérhető, üzletünkben kézbe vehető, felpróbálható modellt kínálunk, a legjobbak esetén 4, vagy akár 5 év Prémium Garanciával és ingyenes karbantartással.

 

Amennyiben az új órája kiválasztásakor bizalmat szavaz nekünk:

 

- 30 éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet,

- azt, ami az Ön szokásaihoz, életmódjához a legjobban megfelel,

- választhat új órája mellé egy szuper ajándékot,

- kérhet hozzá alkalomhoz illő, egyedi gravírozást,

- ha pedig ajándéknak szánja: személyre szabott díszcsomagolást, szalaggal átkötve.

 

Ha bizonytalan, és kérdése merül fel, írjon nekünk: orabirodalom@rogers.hu

 

Mert a mi feladatunk nem az eladás, hanem az, hogy segítsünk az Ön számára legmegfelelőbb karóra kiválasztásában. Kötelességünknek érezzük azt is, hogy az eladott órák használatával kapcsolatos kérdésekre, problémákra hatékony és gyors megoldást találjunk.

Nem garázsbolt vagyunk, hanem olyan komoly szervizháttérrel rendelkező szaküzlet, akihez minden Vásárlónk bizalommal fordulhat a vásárlás előtt és után is.

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa