Roger’s - Az Órabirodalom
    Az Ön kosara üres. Kérjük válasszon kínálatunkból!

Gondolatok órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2017. április 11.

Miben különleges, miért szép, hogyan lesz igazán lenyűgöző? Gondolatok órákról azoknak, akik számára a karóra nem csupán egy tárgy.

Az élet dilemmái

Az élet örök dilemmáinak egyike a sportosság és az elegancia párosítása egyazon órában. Mondhatnánk, hogy ez majdhogynem olyan lehetetlen küldetés, mint egy emberben rálelni szeretőre, társra, támaszra, ihletőre; és ezzel már közelebb is kerülünk ahhoz a hétköznapi, ám nagyon is emberi tulajdonsághoz, hogy mindazt a sok tapasztalatot, amely számtalan elvárást képes szülni bennünk, mindazon magas követelményeket, amelyeknek – és ezt többnyire magunknak sem merjük bevallani – mi sem felelünk meg minden szempontból, és persze szívünk féktelen rajongását és mélyről felszakadó dühét egyetlen mosolyért, egyetlen érintésért, egyetlen kósza, de a sorsunk által nekünk szánt pillanatért képesek vagyunk feladni, elfeledni.

 

Egy karóra kiválasztása is úgy kezdődik, hogy számba vesszük, mi mindent is szeretnénk egyetlen órába sűríteni, majd megesik, hogy egy olyanba szeretünk bele, amely teljesen más, mint amit eredetileg elképzeltünk. És ez soha nem baj.

Idővel rájövünk arra is, hogy az igazán eltalált órák nem fennhéjázók, nem harsányak, és nem magamutogatók. Az igazán szép órák nekünk szépek, nem kifelé, nem a külvilág felé ragyognak, hanem a mi lelkünket teszik boldogabbá.

 

Az Aztorin Sport kollekciójának limitált példányszámban készülő darabjai szépen, elegánsan, megalkuvás nélkül hirdetik azt, amit egyszerre nevezhetünk klasszikusnak és modernnek, egyszóval időtlennek.

A visszafogott titánszürke szín, amely csupán az üvegrámán, a tok élein és a szíj apró betétein kapott polírozást, a számlap, a maga szálhúzott megmunkálásával és egyértelmű beosztásaival, és a kézistoppert idéző nyomógombok, mind az aprólékosságot, az odafigyelést, a minőséget hirdetik.

Azt a minőséget, amiről már beszélni sem érdemes, mert annyiszor használták értéktelen kacatokra, filléres, egynyári, órának látszó tárgyakra, azonban itt mégis érdemes szóba hozni, mert egy kép ugyan lehet csalóka, de a valóság soha – egy Aztorin nem luxusóra, de az értékéhez nem fér kétség.

A kipróbált japán kronográf szerkezet, a karcálló zafírkristály, a kiváló tömítések, a precíz illesztések nem csak egymás után helyezett szavak, hiszen csak kézbe kell vennünk, hogy érezzük, lássuk, ami ebben az órában benne van; azt a munkát, anyagot, kimunkáltságot, amely nem kiabál, de megkérdőjelezhetetlenül érezhető.

 

SPORTOS, TISZTA ELEGANCIA

Hirsch Aztorin Sport Limited A047.G254-K1 81907 -

AZTORIN Sport Limited

45 mm-es, kifejezetten erőteljes és férfias tokba került az Aztorin dátum- és stopperfunkciós modellje. A beépített rendkívül kis fogyasztású óraszerkezet normál használat mellett akár 5 évig képes működni egyetlen apró gombelemmel - de itt is szeretnénk hangsúlyozni: a tok és a tömítések karbantartása ennél gyakrabban ajánlott. Az óra anyagául szolgáló bőrbarát, könnyű titánium kényelmes viseletet és barátságos megjelenést eredményez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Aztorin Sport Limited A047.G213-K1 81907 -

AZTORIN Sport Limited

Míg az előbbi ezüstszürke számlappal készülő változat a homogenitást és harmóniát hangsúlyozza, egy csipet fondorlattal megbolondítva, addig a fekete számlap némileg más ízt és hangulatot ad. A jellemzők azonosak - valóban csak ízlés kérdése, kinek melyik hódítja meg jobban a szívét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Aztorin Sport Limited A047.G214-K1 81907 -

AZTORIN Sport Limited

Tökéletes egységesség jelenik meg a következő változatban: a szürkés árnyalatokat némi fehérrel egészítették ki. Nem, nem, ez sem jellegtelen - mi több, igazán stílusos.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Aztorin Sport Limited A047.G215-K1 81907 -

AZTORIN Sport Limited

A sorozat legmerészebb darabja némi rozéaranyat is felhasznál szívünk meghódításáért. Ez már egy egészen más óra, mint az előzőek, hiába egyazon kollekcióba tartoznak. És függetlenül attól, hogy a csatszemekben, a mutatótokon, a stopperkörökön és az indexeken is megjelenő rozéarany egy kicsit sem nehezedik rá az óra sportosan klasszikus megjelenésére - karaktert annál többet ad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 

Igaz vagy hamis? - A CASIO a sportos, fiatalos, sokfunkciós órák tömeggyártója.

Ez mind igaz, de ezen kívül még sok minden más is.

Kiváló példája ennek ez a két karóra, amelyről első pillantásra meg sem mondanánk, hogy a Casio kollekciójához tartozik. Pedig ezek az órák is annak a gyárnak a termékei, amelyet 1946-ban alapítottak, 8 hónappal azután, hogy Hiroshimát atomtámadás érte; vészterhes időkben pedig csak komoly álmok válhatnak valóra.

A Casio nem titkolt célja, hogy a legszélesebb vásárlói igényeknek feleljen meg, és ebbe ma éppúgy beletartoznak a filléres műanyag órák, mint a többszázezres rádióvezérelt vagy műholdas kapcsolatot létesítő luxusmodellek.

A Casio Beside egy kivételes széria az egyébként hatalmas órakollekcióban: külön család, külön stílus, más érzelemvilág. Mert az, hogy képes érzelmeket kiváltani – nem kétséges.

Első pillantásra is látszik, hogy ez az óra kifejezetten öltönyös, nagyon elegáns, klasszikus stílusjegyeket hordoz magán. A római számokat lehet szeretni, lehet elutasítani, de egy karóra számlapján kétségtelenül remekül mutatnak, különösen akkor, ha ilyen szépen, minden túlzás nélkül helyezték el ezeket. A számlap visszafogottan cizellált, egyfelől azt mutatja, hogy a gyár erre is képes, másfelől pedig azt, hogy képes rá, de nem esik túlzásba.

A keskeny üvegráma szépen nagyítja a számlapot, és az élcsiszolások, valamint az alligátormintás bőrszíj is a hamisítatlan eleganciát szolgálják.

Azért némi sportosságot is csempésztek az órába: a szerkezet stopperfunkciós, és az óra- és percmutató is fluoreszkáló réteget kapott – ugyan ez utóbbi némiképp megtöri az óra finomságát, de a Casiotól ezt nem vehetjük zokon, különösen akkor nem, ha egy ilyen eltalált, remekbeszabott órát készítenek.

A Casio és 11,000 dolgozója lassan hetven éve él azért, hogy a világ minden táján, vásárlóik millióit gazdagítsák egy olyan élménnyel, amit egy karon hordott óra jelenthet. Köszönet érte!

 

ELEGÁNS KARÓRÁK A CASIO-TÓL

Hirsch Casio Casio Collection BEM-511L-7AVEF 81907 -

Casio Beside

Világos, bézses színű számlap, fekete bőrszíj, amelyet bátran cserélhetnénk barnára is, hogy méginkább kiemeljük az óra barátságos, bőrszínhez simuló hangulatát. 42 mm-es tokátmérőjével egy igazán férfias, mutatós karóra született.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Casio Collection BEM-511L-1AVEF 81907 -

Casio Beside

A szürke és a fekete árnyalatainak váltakozása ad különleges hatást ennek a modellnek. Sötét színű hajhoz és bőrszínhez, szürke, fekete vagy sötétkék zakóhoz tökéletes választás.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Casio Collection BEM-511D-1AVEF 81907 -

Casio Beside

Ugyan egy elegáns férfióra kizárólag bőrszíjas lehet, előfordul, hogy valaki ragaszkodik az acélcsathoz. Épp ezért készült ehhez a családhoz egy fémszíjas variáció is. Az óra így is szép, de tekintettel arra, hogy elegáns órának készült eredetileg, a vízállósága csak mérsékelt, így fürdéshez, zuhanyzáshoz nem ajánljuk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mitől lesz átütően sikeres egy hétköznapi Casio?

Attól, hogy képes feszegetni a határokat.

Ez a három karóra ugyan egy szimpla dátum és naptárkijelzéssel bíró szerkezetet rejt magában, de a megjelenése mégis jóval többet mutat.

Minek köszönhető mindez?

A dátumból nem csak az aktuálisat, hanem az előző és a következő napot is megjeleníti, amire mondhatnánk, hogy csak megzavarja a pontos leolvashatóságot (biztosan vannak olyanok, akik ezt mondják, de ez a bejegyzés nem nekik szól), ezen felül a dátumablak is sportos köríveket kapott, nem beszélve a számlap pompás kidolgozásáról, ami jócskán emeli a modell reputációját.

És persze a méret: a közel 45 mm-es átmérő igen látványos, igaz, csukló is kell hozzá.

A nagyok tok, a széles fémszíj, a határozott vonalvezetés, a sötétben is látható mutatók és számpontok, az üvegráma visszafogott díszítése, a koronát körbeölelő toknyúlványok: semmi egyedülálló, semmi fantasztikus, de összességében remek hatást keltenek.

Az átlagon felüli vízállóság, a megszokott Casio megbízhatóság, a remek ár/érték arány a maga kategóriájában ésszerű választást jelent, ésszerűbbet, mint egy akár kétszer drágább, ám sokkal kommerszebb kivitelű, hangzatos márkanév alatt forgalmazott divatóra, és tegyük hozzá: ez az óra nem csupán funkcionális, mert bizony az érzelmekre is képes hatni.

Nem is kicsit.

 

CASIO EDIFICE CLASSIC - Egy modell három arca

Hirsch Casio Edifice EF-129D-2AVEF 81907 -

Edifice Classic - Kékben

Nemesacél tok és ugyancsak nemesacél fémszíj, biztonsági zárral. Minerálkristály üveg, amely nemesebb, mint a hagyományos, de karcállónak még nem nevezhetjük. A hátlap menetes rögzítésű, ami tökéletes záródást biztosít, akár megbontás után is (természetesen akkor, ha a tömítések karbantartása és ellenőrzése is megtörténik). A tok vízállósága 10 atmoszféráig tesztelt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Edifice EF-129D-1AVEF 81907 -

Edifice Classic - Feketében

A fekete teljesen más hatást kelt - megjelenésében, hangulatában egyaránt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Edifice EF-129D-7AVEF 81907 -

Edifice Classic - Ezüstben

Néhány éve még egy sportos, fitalos modell csak sötét színű számlappal lehetett sikeres. Ezzel szemben a világos számlap ma különösen népszerű.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mire képes a CASIO, ha kilép a tízezer forintos árkategóriából?

2015.08.20.

 

Többre, mint gondolnánk!

A lemezes tokot és fémszíjat felváltja egy sokkal jobb minőségű, örökéletű, tömör rozsdamentes acélból készült szíj, ami már önmagában Karórábbá emeli ezeket a modelleket. De természetesen itt még nincs vége: a tokban látványosan több munka és fantázia jelenik meg az ívek, kiállások és letörések révén.

A számlapkiosztás egyediségéhez a tervezői leleményesség és a beépített nem mindennapi szerkezet együttesen járul hozzá.

A vízálló kivitel, a nem túlhangsúlyozott tahiméter skála, a pompás stopperindító nyomógomb, és a védett korona szép és funkcionális egyszerre.

 

CASIO EDIFICE - Megfizethető ár, magas minőség

Hirsch Casio Edifice EFR-520SP-1AVEF 81907 -

Edifice Classic - Sportos, kevlár, fekete

Gyönyörű kevlármintás számlap, masszív, vízálló kivitel; nagyszerű fricska a konkurrenciának.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Edifice EFR-520L-1AVEF 81907 -

Edifice Classic - Fekete és némi rozéarany

Ugyanaz a modell, mint az előbb - pedig dehogy! A számlapminta egészen más, a rozéarany betétek izgalmas hatást keltenek, akárcsak a stopperindító nyomógomb, amelyben a rozéarany szín ismét megjelenik. És igen, ez így, és csak így: bőrszíjjal az igazi.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Hirsch Casio Edifice EFR-520D-7AVEF 81907 -

Edifice Classic - Acél és szürke

Egyetlen típuscsaládban aligha lehet több fantáziát belevinni: a sötét számlap most egy különleges grafitszürkés árnyalatra változott, amely nagyon szépen passzol a tok és a szíj acélszínéhez. És a legfigyelmesebbek azt is láthatják, hogy a stoppergomb a központi másodpercmutató kékjéhez illeszekedik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

600 féle, készletről azonnal elérhető CASIO modellt kínálunk 2 éves extra, gyakorlatilag mindenre kiterjedő garanciával.

Amennyiben az új órád kiválasztásakor bizalmat szavazol nekünk:

- 25 éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet,

- azt, ami a Te szokásaidhoz, életmódodhoz a legjobban megfelel,

- 2 éves extra, gyakorlatilag mindenre kiterjedő garanciát adunk,

- választhatsz új órád mellé egy szuper ajándékot,

- kérhetsz hozzá alkalomhoz illő, egyedi gravírozást,

- ha pedig ajándéknak szánod: személyre szabott díszcsomagolást, szalaggal átkötve.

 

Ha bizonytalan vagy, és kérdésed merül fel, írj nekünk: orabirodalom@rogers.hu

Mert a mi feladatunk nem az eladás, hanem az, hogy segítsünk a számodra legmegfelelőbb karóra kiválasztásában. Kötelességünknek érezzük azt is, hogy az eladott órák használatával kapcsolatos kérdésekre, problémákra hatékony és gyors megoldást találjunk.

Nem garázsbolt vagyunk, hanem olyan komoly szervizháttérrel rendelkező szaküzlet, akihez minden Vásárlónk bizalommal fordulhat a vásárlás előtt és után is.

Gondolatok órákról
Roger's Premium

WEBSHOP

www.orabirodalom.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18
Elérhetőségeink: Roger's
Roger's
Debrecen, Batthyány u. 22.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9-18

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Svájci órák 5 év garanciával
2017 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
2017 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.