Roger’s - Az Órabirodalom
    Az Ön kosara üres. Kérjük válasszon kínálatunkból!

Egy férfinak hasznos ajándékot illik adni – A férfiórák világa

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. július 10.

Mondják, egy férfinak két ékszere van: az órája, amit a csuklóján visel, és a nő, akit a tenyerén hordoz.
Mielőtt bárki is ingatni kezdené a fejét, gondoljunk bele: egy férfi a legtöbb esetben nem visel nyakláncot, fülbevalókat és karkötőket; ez régen is így volt, és ma is igaz.

Mára a frusztráló szilikon karkötők divatja is lecsengett, ahogy a bőrből és fémből készült változatokat is csak kevesen viselik. Az autó pedig bármily drága is, nem tekinthető ékszernek.

Természetesen az is igaz, hogy egy férfi kiállása, egyénisége, karizmája miatt férfi, nem pedig azért, amit visel. De nem elhanyagolható a megjelenés sem. Napjainkban a külsőség igen fontos tényező, mert ez határozza meg az első benyomást.

És az első benyomást egy rohanó, felületes világban sokszor nem követi újabb; első pillantásra elkönyvelünk valakit valamilyennek, még akkor is, ha váltig bizonygatjuk magunk előtt: ez nem helyes, és mi nem teszünk így.

A választékos, tiszta, a hétköznapokon is elegáns öltözködés, az ápolt külső alapkövetelmény. És igaz, hogy a stílus maga az ember, de akinek stílusa van, megjelenni is tud.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Egy karóra nem csupán időmérő

Napjainkban az informatika, a számítástechnika mindenhová betört: a hétköznapi életbe, a magánszférába, a szórakozásba, és igen, a karórák közé is. Az „okosóra” funkcionalitása hasznos lehet, de egy hagyományos, ékszerként, öltözködéskiegészítőként viselt darabot nem vált ki, és nem fog kiváltani soha. Épp azért nem, mert az óra nem csupán időmérő; egy szép és komoly óra a férfi kezén nélkülözhetetlen és pótolhatatlan. Ékszer, ami az ingujj alól feltűnve diszkréten, de egyértelműen jelzi, kivel van dolgunk.

A karórák minőségi, értékbeli és presztízsbeli különbségeit külön fogjuk sorba venni, de e nélkül is egyértelmű, hogy egy kopottas, netán műanyag szíjas karóra mutathatja az időt, de órának nem tekinthető, és jobban tesszük, ha a kerti munkán túl nem vesszük fel.

 

Kinek, milyen karórát kell választani?

Olyat, ami illik hozzá: stílusban, kivitelben és értékben. Mindig válasszunk pénztárcánknak megfelelően: egy luxusóra karbantartása, tartozékai sem lesznek olcsók. Soha ne akarjunk többnek látszani, mint amik valóban vagyunk: egy hamisítvány, egy „replika” sokkal többet ront megítélésünkön, mint ha egy rendben tartott Casiot viselnénk, ami ugyan nevezhető proletár órának (pedig mennyire nem az ma már!), de igazi, valódi, és mi sem fogunk hamisnak, álnoknak, ügyeskedőnek tűnni, mint aminek egy ál „Rolex” birtokában látszanánk. Hogy valakit megtévesztünk vele? Hogy valaki azt fogja mondani, hogy de jól csinálod, és milyen jól mutat a kezeden? Előfordulhat azonban, hogy egy napon olyan valaki fogja azt kérdezni, hogy „te egy hamisítványt hordasz?!”, akinek valóban számítana a véleménye.

 

Az első karóra is meghatározó

A minőségen túl a külcsín, a fiatalos forma alapvető, mert ugyan évekre, évtizedekre szól, azonban egy fiatalember mai ízlésének is meg kell, hogy feleljen, mert boldoggá csak így tehetjük a megajándékozottat.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne visszafelé, hanem előre tekintsünk – egy általános iskolai ballagó hamarosan középiskolás lesz, az érettségiző egyetemista, a diplomás pedig maholnap dolgozó felnőtté válik. Ez a világ rendje, e szerint forog a föld, és ahogy az óra jár, úgy dobog a szív is.

 

 Flik-Flak Toy Story ZFLN052 -

Toy Story - A játékból soha nem elég

Swatch csoporthoz tartozó Flik-Flak egyedülálló a gyerekórák között: ütésálló, vízálló, szennyeződésálló, azaz teljes mértékben „gyerekbiztos”. A 2 éves garancia bizonyítékul szolgál, hogy a svájci gyár ezt nem csak hangzatos reklámként adja a termékeihez, hanem valóban jótáll értük. A használati utasítás igen egyszerű: használható homokozóban, fürdőkádban, játék és sportolás közben, majd az elkoszolódott ruhákkal együtt az óra is bekerülhet egy zokniba, és 40 °C-on a ruhákkal együtt kimosható mosógépben. Így a tok, a vászonszíj is tisztán és megújulva vehető fel egy újabb kalandos napra. Az első igazi óra azonban sok esetben nem kisiskolás korban érkezik, hanem ballagáskor, érettségire, esetleg diplomaosztóra.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mire figyeljünk, ha férfi karórát választunk?

Legeslegelőbb arra, hogy örömet szerezzünk vele. Igen, tudom, egy jeles alkalomra örök darabot kell választani. De soha ne feledjük, az ajándék nem a magunk kielégülésére szolgál, és nem kell küldetést teljesítenie. Egy ajándéknak szívet melengetőnek, vágyottnak, örömtelinek kell lennie.

Sajnos, az „örök emlékhez” „örök darab” kell, és ez nem külsőség, hanem minőség, és ár kérdése. Egy fiatalember, ha már iskolába jár, azonmód kinőtte a gyerekórát; magától értetődő, hogy egy színes/mintás, vászonszíjas, figurás órát nem viselhet.

Egy fekete gumiszíjas, digitális kijelzésű órára van szüksége, ami minél több funkciós, annál jobb.

A mérettel azonban vigyázzunk, mert se kicsit, se túl nagyot nem választhatunk: a kisméretű órák „gyerekesek” és „lányosak”, a nagyméretű pedig félrefordul, állandóan be fog akadni mindenhová, nem fér el az ing- és a kabátujj alatt.

 

 Casio Casio Collection HDD-600C-2AVES -

Sport, játék és bunyóálló karóra nagyfiúknak

A fiúk kedvenc órája digitális, és minél több funcióval bír, annál jobb: stopper, dátum, világítás, zónaidő, ébresztő. A vízállóság, starpabírás nyilvánvalóan elsődleges - amire a Casio kedvező árú HD sorozata tökéletes megoldást kínál.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Calypso Digital K5506/1 -

Fekete és piros

A Festina csoport gyerekmárkájának modelljei üdítően hatnak a hagyományos digitális órák között. A bátor forma- és színválasztások, az anyacéghez méltó minőség olyannyira telitalálat, hogy a márkának már utánzói is születtek. A kellemes, jól hordható, nem túlságosan nagyméretű Calypso karóra stopper, ébresztő, naptár és világítás funkciókkal is bír.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Felsőbb osztályba léphet

Az 5. osztálytól már felsősök vagyunk, és ez komoly dolog: e szerint kell megjelenni, ennek megfelelő karórát kell viselni. Szóba jöhetnek a komolyabb digitális kijelzésű órák, de a sláger az analóg-digitális, amely mind mutatós, mind LCD-s résszel is rendelkezik.

 

 Casio Casio Collection AQ-160WD-1BVEF -

Komolyabbaknak

A felsőbb osztályban már nem csak a tudás számít, bár itt is bőséges a funkciókínálat: stopper, visszaszámláló, ébresztő, dátum- és naptárkijelzés, világidő és látványos háttérvilágítás. A vízálló szigetelésű, kézre simuló tok a hozzá tökéletesen illeszkedő fémszíjjal remek formatervezésű, és már jó ideje a legnépszerűbbek közé tartozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Casio Casio Collection AMW-702-7AVEF -

Belépő az acélórákhoz

Drágább modell, de összehasonlíthatatlanul jobb anyagból készül, mint az előzőleg bemutatott. A nemesacél tok kopásával, oxidációjával nem kell számolnunk, így ez a típus akár évek, évtizedek múltán is hordható, használható, szerethető marad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Ballagás – egy korszak lezárul

Az általános iskolai ballagás pedig magával hozza az igazi, komoly órák iránti vágyat: a digitális kijelzés a múlté, a mutatós órák iránti vágy kerül előtérbe. Ekkor már nyugodtan gondolkodhatunk előbbre: kevéssé kell számolni az óra elvesztésével, sérülésével, és gondolni kell a középiskolára is, amelyben az elsősök a harmadikos, negyedikes diákokat fogják akarva, akaratlanul követni.

Nem is olyan rég azt írtam volna, csak és kizárólag fémszíjas órában gondolkozzunk, azonban a divatóráknak köszönhetően a bőrszíj a fiatalok számára is kedveltté vált.

 

Újabb négy év elteltével sok minden változik: az ízlés, a stílus, a megszólalás, és persze a megjelenés is. Sokkal inkább előtérbe kerül az egyéniség, mintsem a mások követésének kényszerűsége. Ez pedig óraválasztási szempontból is a felnőtté válás jele: már nem gondolkodhatunk általánosságban, az adott jellemhez kell igazodjunk.

De nem csak külsőségekben: ha egy karóra áll rendelkezésre, annak többnyire a főiskolán, egyetemen, a bulikon, a túrákon is helyt kell állnia.

 

 Fossil Coachman CH-2891 -

A fiatalok egyik legnépszerűbb márkája

Merőben új megközelítést kapott a Fossil által új életre keltett aláfűzős bőrszíj. A fiatalok egyik legkedveltebb divatmárkája nem követi a trendeket, hanem diktálja azt. A szerkezet egyszerűbb, japán gyártmány, de a karóra megjelenése annál stílusosabb.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Certina DS Podium C001.417.16.057.00 -

Nem csupán egy évszakra szánva

A műszerfalszerű számlap örök kedvenc marad, attól függetlenül, hogy akarunk stoppert használni, vagy sem. A Certina DS modelljei ütés-, víz- és karcálló kivitelükkel kiváló választást jelentenek az aktív, sportos életmódot folytatók számára.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Pulsar Dress PS9059X1 -

Amikor a klasszikus már retró

A fiatalok körében mindig is voltak olyanok, és persze ma is vannak, akik szinte irtóznak a divatostól, a menőtől, a feltűnőtől. A retro irányzat napjainkban olyannyira szárnyra kapott, hogy az óragyárak már egész óracsaládokat szentelnek ennek a stílusnak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Louis Erard Héritage 15920AA03.BEP103 -

Emlék, akár egy életre

Egy szép öltöny elengedhetetlen tartozéka egy klasszikus karóra. A választék hatalmas, de kevés ennyire eltalált, harmonikus és szívhez szóló modell létezik, mint a Louis Erard Héritage modellje.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Grovana Traditional 1229.1533 -

Klasszikus egyszerűség

A skandináv dizájn az egyszerűség jegyében, minden komplikációtól mentesen köszön vissza az óragyártásban. Díszítetlen mutatók, egyenes indexek, sima, egyszínű számlap, extra lapos kivitel – minden ami kell, és semmi, ami nem.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Diplomaosztó – búcsú az iskolapadtól, és belépés a munka világába

A diplomaosztó egy újabb jeles alkalom, amely az órák tekintetében is fordulópontot jelent: a leendő munkahelyhez, hivatáshoz kell igazodjon. Szerencsés esetben az egyetemi darab még tökéletesen használható, így egy stílusban attól eltérő, komoly karórában érdemes gondolkodni.

 

 Claude Bernard Classic Automatic Open Heart 850173NIN -

Időtlen elegancia, időtlen mechanikus szerkezet

Kifinomult, tökéletes elegancia tükröződik a Claude Bernard álomszép, sorszámozott órájában. A kézzel csiszolt tok, a kézzel összeszerelt mechanikus óramű, a finoman cizellált számlap, és a svájci gyártmányú borjúbőr óraszíj páratlan darabot eredményez.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Edox Les Bémonts 105013AIN -

Mitől lesz egy óra időtlenül szép? Nem a hivalkodástól, nem a magamutogatástól, nem a pillanatnyi érzelmektől, és nem a szikrázó színektől. Az időtlenség ízlésből, minőségből, szakmai tudásból, és karakterből fakad. Az Edox Les Bémonts kronográfjai gyönyörűen cizellált számlappal hódítanak, de ne higgyük, hogy az órákból áradó nemes szépség csupán ennek köszönhető. Vessünk egy pillantást a nyomógombokra és a koronára; figyeljük meg a bőrszíjat magába záró fülek finom ívét, a számlap makulátlan fényét, a pompás mutatókat, különösen a negyediket, amely félköríves végévle mutat a dátum felé.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Kerek évfordulók, születésnapok

Ha egy férfi szereti az órákat, bármikor örömmel fogad egyet, egy kerek évforduló pedig tökéletes indok lehet egy új beszerzésére. A 30., 40. életév, majd az 50. egyértelműen óráért kiállt.

Ezekben az esetekben szinte csak a pénztárca szab határt: a néhány tízezer forintostól a több milliósig válogathatunk a szebbnél szebb modellek közül.

 

A társaknak, hölgyeknek érzékenységükből, figyelmességükből kifolyólag könnyebb dolguk van: jobban megjegyzik, ha a párjuknak megakad a szeme egy újsághirdetésen, egy órán a kirakatban.

Egy harmonikus, szerető kapcsolatban ez természetes. Mint ahogy az is, hogy ismerhető a férfi ízlése, karaktere, ami visszaköszön az öltözködésében, az autójában, a temperamentumában.

Ennek megfelelően válasszunk hozzá illő darabot.

 

 TAG Heuer Carrera CAR2B10.BA0799 -

Egy valóban egész életre szóló mestermű

Ahogy egy luxusautó ajtaja záródik, amilyen biztonsággal vesz be egy kanyart, ahogy suhan az autópályán, nos, valami hasonlatos érzés egy luxusórát felcsatolni a csuklónkra. Az anyagminőség, a súly, a kidolgozottság nem szavak többé, hanem maga a valóság. A TAG Heuer egyik csúcskaliberével működő remekmű olyan gyönyörű, olyan mesterkéletlen, és olyan férfias, hogy nehéz levenni róla a szemünket. A Calibre 36 névre keresztelt óramű a Zenith legendás El Primero kronográf szerkezetén alapszik, és ez még különlegesebbé teszi ezt a monumentális darabot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Louis Erard Héritage 14910AA11.BDC101 -

A múlt tisztelete

Varázslatosan szép a Louis Erard modellje, amelyről valósággal sugárzik a múlt tisztelete, a gyár közel évszázados óragyártási tapasztalatának öröksége. Az óratok rendkívül aprólékosan kidolgozott, akárcsak a számlap, amely bátran használja a színeket: a szálhúzott acélra emlékeztető számlapra rozéarany színű indexeket, és kékített mutatókat álmodtak meg az óra tervezői, ami izgalmas, nem mindennapos, ám kétségtelenül csodaszép eredményt hozott. A magas minőség, a különleges kimunkáltság, és a részletgazdag, fantáziadús megjelenés kedvelői nagy örömüket fogják lelni ebben a nagyszerű darabban.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
 Cover Cover Sport - Actos CO150.01 -

Férfias sportosság

Tömör rozsdamentes acél, karcálló üveg, vízálló szigetelés, professzionális kronográf szerkezet és kiváló minőségű kidolgozás – mindezek akár egy többszázezres óra jellemzői is lehetnének, hiszen ebben az ársávban többnyire, valamiben még, meg kell alkudnunk. A Cover ellenben magas értéket kínál, megalkuvás nélkül, és a megjelenésére sem lehet panasz: a számlap egyedi mintázata, határozott jelzései, és a stílusosan kialakított és elhelyezett nyomógombok mintha maguk is oltalmaznák az egyébként is védett koronát. Egyedi megjelenésű darab, méretéből kifolyólag inkább vastagabb csuklójú urak részére, akik egy szinte mindent kibíró darabot szeretnének maguknak. Ugyanakkor fontos szempont lehet, hogy a fémszíj cserélhető egy sportolásra alkalmasabb kaucsukszíjra, vagy növelhető az óra eleganciája egy szép bőrszíjjal.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Nézzen körül webáruházunkban!

Belépőkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Középkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Felső kategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

Luxuskategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

5 éves Prémium Garanciánkról alábbiakban olvashat:

Egy férfinak hasznos ajándékot illik adni – A férfiórák világa

Bemutatkozás

Roger's videó riport

További videók »

5 év Roger's premium
garancia

Svájci órák 5 év garanciával

2017 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
2017 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.